Page 1

Spørgsmål & Svar ny trafi kplan Vi arbejder stadig på de nye køreplaner, og der kan fortsat ske ændringer – bl.a. som følge af politiske beslutninger. Informationerne opdateres på sydtrafik.dk i takt med, at køreplanerne gøres helt færdige.

SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012) Hvilke områder vil opleve forringelser? Nogle byer vil desværre opleve forringelser i den daglige busdrift, når de nye køreplaner træder i kraft. Det drejer sig primært om Brørup, Lintrup, Øster Lindet, Nustrup, Sommersted, Skodborg, Toftlund og Holsted. Her vil borgerne få en lidt anderledes busbetjening, end de er vant til. Beboerne kan holde sig opdateret om de nye køreplaner og ruter på sydtrafik.dk. Derudover vil Sydtrafik før køreplanskiftet informere de enkelte husstande i områderne om de nye rejsemuligheder og om, hvilke ruter der falder bort. Hvilke ruter bliver nedlagt? Disse ruter bliver nedlagt til sommer, men erstattes helt eller delvist af nye ruter: • Rute 55 (Ribe – Rødding – Jels) • Rute 56 (Ribe – Brørup) • Rute 57 (Ribe – Holsted station) • Rute 78 (Vejen – Rødding – Gram – Toftlund) • Rute 237 (Vojens – Sommersted – Jels) • Rute 238 (Vojens – Rødding – Lintrup) Hvilke nye ruter kommer til? Når de nye køreplaner træder i kraft, bliver der en række ændringer i busbetjeningen. De berører særligt indbyggerne i området omkring Kongeåen. •R  ute 35 bliver til 135 (Haderslev – Vojens – Gram – Ribe) Bussen kører ikke længere forbi Nustrup, men ellers svarer den til den tidligere rute

•R  ute 38 bliver til 138 (Haderslev – Vojens – Jels – Vejen) Den nye rute kører samme rute som hidtil fra Vejen indtil Sommersted, men derfra kører den via Vojens til Haderslev •R  ute 177 oprettes (Vejen – Rødding – Ribe) Ruten erstatter den vestlige del af rute 55 (Ribe – Rødding) og den nordlige del af rute 78 (Rødding – Vejen) •H  aderslev/Sommersted (forlængelse af Haderslev/Simmersted) betjenes med en ny lokalrute 265 Det giver en ny direkte forbindelse mellem Sommersted og Haderslev •N  ye lokalruter med numrene 561-568 Alle nuværende lokalruter i området Rødding/ Lintrup/Jels/Øster Lindet/Skodborg med et rutenummer fra 550-559 (fx 555) nedlægges. De erstattes af nye lokalruter, der er nummereret med rutenumre 561-568 (fx 565) Hvor ofte kører de forskellige ruter? Det afhænger af rute, område og tid på døgnet. Men regionalruterne har typisk timedrift i hverdagene og færre eller ingen afgange i weekenderne. Lokalbusserne kører udelukkende i hverdagene, mange af dem kun på skoledage. Der er typisk et par afgange om morgenen og en håndfuld afgange om eftermiddagen. Se mere under de enkelte byer eller i løbet af foråret på Sydtrafiks hjemmeside.


Brørup

Haderslev

Kan jeg fortsat komme fra Brørup til Ribe med bus? Den nuværende rute 56 nedlægges til sommer, men der kommer en ny lokalrute 256 (Ribe – Føvling – Brørup – Lintrup), som delvist erstatter den. Ruten får formentlig én morgentur mod Ribe og to eftermiddagsture fra Ribe.

Bliver rejsetiden mellem byerne i området længere? Rejsetiden fra Haderslev til Vejen bliver, som det ser ud nu, 10-15 minutter længere end i dag, fordi bussen fra 1. juli kører via Vojens. Det giver til gengæld flere muligheder for at komme videre med toget fra Vojens. Rejsetiden mellem Ribe og Haderslev bliver generelt fem minutter kortere med rute 135 sammenlignet med den nuværende rute 35. Ved de afgange, der i dag kører via Nustrup, spares der yderligere fem minutter, fordi ruten fremover ikke kører omkring Nustrup.

Hvilke andre muligheder er der for at komme fra Brørup til Ribe? Man kan tage toget til Vejen og derfra videre med den nye rute 177 (Ribe – Rødding – Vejen), som kører mange gange om dagen. En anden mulighed er at tage toget mod Esbjerg og skifte i Bramming til toget mod Tønder, som stopper i Ribe. Hvorfor forsvinder rute 56? Rute 56 nedlægges som regionalrute pga. regionens principper om mere direkte kørsel mellem de større byer. De medfører nemlig, at Regionen kun vil betale for direkte ruter mellem byer, som har minimum 5.000 indbyggere.

Gram Hvilke forbedringer giver de nye køreplaner for Gram? De nye køreplaner byder på flere forbindelser fra Gram mod både Ribe og Vojens/Haderslev med den nye rute 135. Den får sandsynligvis hele 14 daglige afgange hver vej samt en del afgange i weekenden. Det er væsentligt flere end i dag. Derudover bliver rejsetiden mellem Gram og Vojens/Haderslev kortere, når bussen fremover ikke skal køre en omvej forbi Nustrup. Kan jeg fortsat tage bussen fra Gram til Toftlund? Rute 78 mod Rødding, Vejen og Toftlund forsvinder, men der oprettes formentlig en ny lokalrute 278 mellem Gram og Toftlund. Derfor er det stadig muligt for børnene i oplandet at komme ind til skolen i Gram. Hvordan passer den nye rute 135 med togene i Vojens? Ruten er tilpasset togtiderne i Vojens, så man ikke skal vente alt for længe på at komme videre. Om morgenen passer bussernes ankomster med togenes afgange i nordgående retning. Og om eftermiddagen er busafgangene tilpasset togenes ankomsttider nordfra, så man kan komme hjem til Gram uden at vente længe i Vojens. Hvordan kommer jeg fra Gram til Vejen? Fremover er der tre muligheder at vælge imellem: A. bus 135 til Ribe og videre med bus 177 B. bus 135 til Vojens og videre med bus 138 C. bus 135 til Vojens, videre med tog til Lunderskov og derfra videre med tog til Vejen Bl.a. pga. ventetider vil den samlede køretid være længere end i dag. De bedste rejsemuligheder kan i løbet af foråret findes på www. rejseplanen.dk.

Kan jeg komme til Vojens med bus i weekenden? Rute 138 (Haderslev – Vojens – Vejen) kører ikke i weekenden, men det gør rute 135. Den får 17 afgange mod Vojens på hverdage og en del weekendafgange. Skal jeg omkring Vojens for at komme til Sommersted? Haderslev Kommune er i gang med at planlægge en forlængelse af lokalrute 265 på strækningen mellem Haderslev og Sommersted. Med den rute er der fortsat mulighed for at tage bussen direkte fra Haderslev til Sommersted. Kommer de nye ruter til at passe med togene i Vojens? De to ruter, som kommer til at køre mellem Haderslev og Vojens (135 og 138), er begge tilpasset togtiderne i Vojens – både i nord- og sydgående retning, både morgen og eftermiddag.

Holsted Kan jeg stadig komme fra Holsted til Ribe med bus? Rute 57 (Ribe – Lintrup – Holsted) nedlægges som regionalrute. Fremover vil der derfor være to muligheder for at komme fra Holsted til Ribe. Enten med tog til Vejen og derfra videre med rute 177 til Ribe – eller tog til Bramming og derfra videre med tog til Ribe.


Jels

Nustrup

Sker der ændringer på ruten mellem Jels og Haderslev? Den nuværende rute 38 (mellem Vejen og Haderslev) vil med de nye køreplaner blive erstattet af en ny regionalrute med nummer 138. Den kører via Vojens, og det betyder, at rejsetiden fra Jels til Haderslev bliver en smule længere. Til gengæld giver det forbedrede muligheder for at komme videre med både bus og tog fra Vojens. Derudover bliver der timedrift overvejende på faste minuttal.

Stopper rute 35 fortsat i Nustrup? Rute 35 nedlægges til sommer og erstattes af rute 135, der også kører mellem Ribe og Haderslev. Den nye rute kommer desværre ikke til at stoppe i Nustrup, som rute 35 gør i dag. Turen omkring Nustrup er en omvej, som gør turen ca. fem minutter længere. Det er desværre ikke foreneligt med Region Syddanmarks principper om regionalruternes mere direkte kørsel mellem de større byer.

Hvordan kommer jeg til Vojens og Haderslev i weekenden? Den nye rute 138 kører kun på hverdage. Hvis man skal fra Jels til Vojens i weekenden, kan man tage rute 46 til Vamdrup og derfra tog videre til Vojens. Alternativt kan man tage rute 46 til Toftlund og rute 37 videre derfra til Vojens. Når man skal til Haderslev i weekenden, går turen til Kolding med rute 46 og derfra med rute 34 (eller 900X) videre til Haderslev. Se alle mulighederne i løbet af foråret på www.rejseplanen.dk Hvad kommer der til at ske med rute 46 mod Kolding og Tønder? Rute 46 (Kolding – Jels – Toftlund – Tønder) bibeholdes, og det betyder, at der fortsat er direkte forbindelse til Kolding. Derudover er der gode muligheder for at komme sydpå, hvad enten man har ærinder i Øster Lindet, Toftlund eller Tønder. Kan man komme fra Jels til Rødding fremover? Rute 55 (Ribe – Rødding – Jels) bliver nedlagt, men der oprettes en lokalrute (565) på strækningen Rødding – Grønnebæk – Jels med fire daglige afgange på skoledage (ingen i weekenden).

Lintrup Kan jeg stadig komme til Ribe med bus? Regionalrute 56 (Ribe – Lintrup – Brørup) og regionalrute 57 (Ribe – Lintrup – Holsted) nedlægges, men i stedet kan man benytte den nye lokalrute 256 (Ribe – Føvling – Brørup – Lintrup). Der bliver dog kun én morgentur mod Ribe og to eftermiddagsture fra Ribe. Passer bussen med ringetiderne på uddannelserne i Ribe? Handelsskolen og gymnasiet i Ribe ringer ud på forskellige tidspunkter, og derfor har det ikke været muligt at afpasse ruten til alles behov. Sker der andre ændringer i Lintrup? Rute 550 (Foldingbro – Hjerting – Lintrup – Rødding) erstattes af en ny rute 562 (Rødding – Lintrup – Foldingbro – Hjerting – Tornum). Den kommer kun til at køre på skoledage med et par afgange om morgenen og lidt flere om eftermiddagen.

Hvordan kommer jeg til Vojens med de nye ruter? Nustrup forbindes fremover med Vojens via lokalrute 634 (Vojens – Nustrup), som vil have 5-6 afgange pr. retning på skoledage. Enkelte afgange vil også køre på ikke-skoledage. Hvad kommer der til at ske med rute 46 (Kolding – Tønder)? Rute 46 (Kolding – Jels – Toftlund – Tønder) bibeholdes, og den kan fungere som alternativ for borgerne omkring Nustrup. Der er selvfølgelig et stykke at gå til stoppestedet på Koldingvej, men hvis man kan leve med det, giver rute 46 gode muligheder for at komme rundt i regionen. Med et busskifte kan man bl.a. komme videre til Vejen, Ribe, Vojens og Haderslev. Fortsætter rute 238 (Vojens – Rødding – Lintrup)? Rute 238 nedlægges ved køreplansskiftet. Den kører ikke igennem Nustrup i dag, men via Åbenråvej og Øster Lindetvej et par kilometer fra Nustrup. Regionalruten nedlægges, fordi den ikke svarer til regionens principper (direkte ruter mellem byer med mindst 5.000 indbyggere).


Ribe

Rødding

Hvor mange afgange bliver der fremover mellem Ribe og Vojens? Rute 35 (Ribe – Gram – Vojens – Haderslev) erstattes af en ny rute 135, som stort set kører samme rute. Ruten får efter planen langt flere daglige afgange – hele 14 hver vej – i forhold til den nuværende rute, der bare har fem afgange mellem Ribe og Gram og syv afgange mellem Gram og Haderslev. På hverdage vil der være timedrift mod såvel Vojens som Haderslev.

Hvad sker der med rute 78? Der kommer en ny og hurtigere rute mellem Vejen og Ribe via Rødding. Ruten får nummer 177, og den erstatter rute 78 (Toftlund – Gram – Rødding – Vejen) mellem Rødding og Vejen og rute 55 (Ribe – Rødding – Jels) mellem Rødding og Jels.

Hvordan bliver rejsetiden med den nye rute 135? Rejsetiden mellem Ribe og Haderslev bliver generelt fem minutter kortere med rute 135 sammenlignet med den nuværende rute 35. Der spares yderligere fem minutter på de afgange, der i dag kører via Nustrup. Forklaringen er, at rute 135 ikke kommer til at køre forbi Nustrup. Passer bustiderne med togtiderne i Vojens? Rute 135 er tilpasset togtiderne i Vojens, så man ikke skal vente for længe på at komme videre. Tilpasningen gælder de nordgående tog. Om morgenen passer bussernes ankomster med togenes afgangstider, og om eftermiddagen er de afstemt med togenes ankomsttider i Vojens, så man kan komme tilbage til Ribe. Skal jeg skifte bus, hvis jeg skal til Vejen? Det bliver nemmere at komme med bus fra Ribe til Vejen. Der kommer en ny og direkte rute mellem Ribe og Vejen via Rødding og Skodborg. Ruten får nummer 177, og den gør det muligt at komme til Vejen hurtigt og uden at skulle skifte undervejs. Hvor tit kører bussen til Vejen? Ruten kommer til at køre med timedrift og faste minuttal. Der bliver flere afgange mellem Ribe og Rødding, end den nuværende rute 55 har på strækningen i dag. På delstrækningen mellem Rødding og Vejen bliver der det samme antal afgange, som den nuværende rute 78 har. Kan jeg komme med bus til Vejen i weekenden? Rute 177 kører desværre ikke i weekenden. I stedet skal man tage toget til Vejen med skift i Bramming. Hvordan kommer jeg fx til Brørup eller andre små byer i nærheden af Ribe? En ny lokalrute 256 (Ribe – Føvling – Brørup – Lintrup) kommer til at erstatte noget af den nuværende regionalrute 56 (Ribe – Lintrup – Brørup). Der bliver dog kun én morgentur mod Ribe og to eftermiddagsture fra Ribe. Da handelsskolen og gymnasiet ringer ud på forskellige tidspunkter, har det ikke været muligt at afpasse ruten til alles behov.

Bliver der flere eller færre afgange til Ribe? Rute 55 (Ribe – Rødding – Jels) bliver nedlagt. Mellem Rødding og Ribe erstattes den af rute 177, som får langt flere afgange. Hvordan kommer jeg til Vojens? Der er ikke passager-grundlag for at opretholde rute 238 (Vojens – Rødding – Lintrup). Hvis man skal fra Rødding til Vojens, skal man derfor – som det ser ud nu – omkring Ribe. Det forlænger rejsetiden, men man kan til gengæld glæde sig over, at der er mange afgange og timedrift fra Rødding mod Ribe og videre fra Ribe mod Vojens (og Haderslev). Fortsætter rute 559? Rute 559 (Mikkelborg – Skodborg – Rødding) erstattes mellem Mikkelborg og Skodborg af en ny lokalrute 564 (Mikkelborg – Fårkrog – Skudstrup – Skodborg). Den kører kun på skoledage. Delstrækningen mellem Skodborg og Rødding er betjent med regionalrute 177. Ændringer i lokalruterne Derudover er der ændringer i forhold til andre lokalruter omkring Rødding: • Rute 550 (Foldingbro – Hjerting – Lintrup – Rødding) erstattes af en ny rute 562 (Rødding – Lintrup – Foldingbro – Hjerting – Tornum) • Rute 551 (Rødding – Sønder Hygum – Fæsted Toft – Harreby) erstattes af en ny rute 561 (Rødding – Fæsted – Harreby – Sønder Hygum – Rødding) • Rute 553 (Brændstrup – Rødding) erstattes af en ny rute 567 (Rødding – Brændstrup – Øster Lindet – Stenderup – Rødding) • Rute 554 (Rødding – Københoved) erstattes af en ny rute 563 (Rødding – Langetved – Københoved – Rødding) • Rute 555 (Rødding – Grønnebæk – Jels) erstattes af en ny rute 565 (Rødding – Jels – Farris – Troldkær – Jels – Rødding)


Sommersted

Skodborg

Kan jeg stadig tage bussen direkte til Haderslev? Haderslev Kommune opretter en ny lokalrute mellem Haderslev og Sommersted (lokalrute 265), som giver en ny direkte forbindelse til Haderslev. Ruten går via Simmersted og forlænger kun rejsetiden mellem Haderslev og Sommersted med tre minutter i forhold til den nuværende rute 38, der nedlægges. Det betyder, at der også fremover er mulighed for at tage bussen direkte til Haderslev Nord, da ruten kommer til at følge næsten samme strækning som den nuværende rute 38, dvs. via Sommerstedvej og Moltrup Landevej til Haderslev.

Hvad kommer der til at ske med rute 38? Den nuværende rute 38 (Vejen – Haderslev) nedlægges og erstattes til sommer af en ny rute 138, som kører fra Vejen via Vojens til Haderslev. Som det ser ud nu, bliver Skodborg altså forbundet med såvel Vejen som Vojens og Haderslev. Den nye rute 138 kører ikke i weekenderne.

Hvad sker der med rute 38? Den nuværende rute 38 (mellem Vejen og Haderslev) bliver erstattet af en ny regionalrute med nummer 138. Det betyder ændringer mellem Sommersted og Haderslev som bl.a. timedrift med overvejende faste minuttal (i begge retninger). Hvor man i dag kører direkte til Haderslev ad Sommerstedvej, vil man fremover køre via Vojens. Hvorfor skal jeg forbi Vojens for at komme til Haderslev med rute 138? Regionalrute 138 kommer til at køre til Haderslev via Vojens. Målet med ruten er at skabe en direkte forbindelse mellem Vejen og Vojens samtidig med, at man har en direkte forbindelse mellem Vejen og Haderslev. Med rute 138 bliver rejsetiden mellem Sommersted og Haderslev forlænget med 10-15 minutter. Til gengæld kommer der flere afgange på strækningen, og der er fortsat mulighed for at køre med bus direkte fra Sommersted til Haderslev med lokalrute 265. Hvordan passer rute 138 med togafgangene? Rute 138 bliver tilpasset togenes køretider i Vojens, så det om formiddagen er muligt at hoppe på toget mod Sønderborg og Flensborg uden at skulle vente lang tid. Og om eftermiddagen er busafgangene også tilpasset togets ankomsttid, så rejsende fra Sønderborg eller Flensborg ikke skal vente på at komme hjem til Sommersted. Fortsætter rute 237? Lokalrute 237 (Vojens – Sommersted – Jels) nedlægges og erstattes af den nye regionalrute 138 (Haderslev – Vojens – Sommersted – Jels – Vejen).

Hvordan bliver rejsetiden til Haderslev? Hvor rute 38 kørte fra Vejen til Haderslev via Sommerstedvej og Moltrup Landevej, følger den nye rute 138 Billundvej til Vojens og derfra videre til Haderslev. Det kommer til at forlænge rejsetiden mellem Skodborg og Haderslev med 10-15 minutter. Kan jeg stadig tage bussen til Ribe? Der kommer en ny rute mellem Vejen og Ribe via Skodborg og Rødding. Ruten får nummer 177, og den erstatter delvist rute 78 (Toftlund – Gram – Rødding – Vejen) og rute 55 (Ribe – Rødding – Jels). I Skodborg kan man derfor se frem til flere afgange, også mod Ribe og Rødding. Rute 177 kører ikke i weekenden. Skal jeg fortsat skifte bus i Rødding, hvis jeg skal til Ribe? Den nye rute 177 mellem Vejen og Ribe bliver gennemgående, og derfor er der ikke behov for at skifte bus i Rødding. Hvad kommer der til at ske med rute 559? Rute 559 (Mikkelborg – Skodborg – Rødding) erstattes mellem Mikkelborg og Skodborg med en ny rute 564 (Mikkelborg – Fårkrog – Skudstrup – Skodborg). Delstrækningen mellem Skodborg og Rødding er betjent med regionalrute 177. Rute 564 kører kun på skoledage med et par afgange om morgenen og lidt flere om eftermiddagen.


Toftlund

Vojens

Er der fortsat direkte forbindelse fra Toftlund til Rødding? Rute 78 (Vejen – Rødding – Gram – Toftlund) nedlægges ved køreplansskiftet. Det betyder, at der fra sommeren 2012 ikke længere er en direkte forbindelse fra Toftlund til Rødding eller Vejen. Hvordan kommer jeg videre fra Toftlund fremover? Tønder Kommune og Haderslev Kommune undersøger p.t. muligheden for at oprette en ny lokalrute 278, som i givet fald kommer til at køre på strækningen mellem Toftlund og Gram.

Hvilke ændringer bliver der i Vojens? Der bliver flere afgange og en ny direkte forbindelse mellem Vojens og Vejen. Derudover bliver der timedrift på hverdage. Rute 135 og rute 138 supplerer hinanden mellem Haderslev og Vojens, så der bliver halvtimesdrift. Rute 138 er en helt ny rute mellem Haderslev, Vojens og Vejen.

Vejen Hvilke ændringer er der i Vejen? Når de nye køreplaner træder i kraft til sommer, bliver der oprettet en ny rute mellem Vejen og Ribe. Ruten får nummer 177. Den erstatter den nuværende rute 78 på delstrækningen mellem Vejen og Rødding, og den får mange daglige afgange. Derudover bliver det muligt at tage bussen direkte til Vojens og derfra videre mod Haderslev. I Vojens er der desuden gode forbindelser videre med toget. Kører den nye rute 177 i weekenden? Rute 177 kommer ikke til at køre i weekenden. Derfor skal man i weekenden også fremover med tog mellem Ribe og Vejen, hvilket kræver et togskifte i Bramming. Hvorfor bliver rejsetiden til Haderslev forlænget? Rute 38 bliver erstattet af rute 138, som kører en ændret rute. Hvor den nuværende rute 38 kører fra Vejen til Haderslev via Sommerstedvej og Moltrup Landevej, kommer den nye rute 138 til at følge Billundvej til Vojens og derfra videre til Haderslev. Rejsetiden mellem Vejen og Haderslev bliver derfor – som det ser ud nu – forlænget med 10-15 minutter. Til gengæld giver det forbedrede muligheder for at komme videre med bus eller tog fra Vojens. Kan jeg tage toget videre sydpå fra Vojens? Rute 138 er tilpasset togenes køretider i Vojens, så det om formiddagen er muligt at hoppe på toget mod Sønderborg og Flensborg uden at skulle vente lang tid. Og om eftermiddagen er busafgangene også tilpasset togets ankomsttid, så rejsende fra Sønderborg eller Flensborg ikke skal vente på at komme hjem til Vejen. Hvordan kommer jeg til Vojens i weekenden? Rute 138 kører ikke i weekenden. Hvis man skal fra Vejen til Vojens i weekenden, skal man derfor tage toget. Det gør ikke umiddelbart transporttiden længere, men der kan være ventetid ved skiftet i Lunderskov.

Hvor mange afgange bliver der mod Ribe? Den nuværende rute 35 (Ribe – Gram – Vojens – Haderslev) bliver erstattet af rute 135, som kører stort set samme rute, men har flere afgange. Der er lige nu lagt op til, at der skal være hele 14 afgange mod Ribe og 17 mod Haderslev (på hverdage) samt enkelte afgange i weekenderne. Kører den nye rute 135 i weekenden? Rute 135 kommer til at samle hele den langstrakte Haderslev Kommune med en hyppig og hurtig busforbindelse. Mellem Vojens og Ribe er der ca. fire afgange pr. dag i hver retning, og mellem Vojens og Haderslev vil bussen sandsynligvis køre ca. en gang i timen. I weekenden er frekvensen dog lavere. Hvad sker der på strækningen mellem Vojens og Jels/Vejen? Der kommer en ny rute 138, som forbinder Vojens med både Haderslev og Vejen. Ruten erstatter den nuværende rute 38 (Vejen – Jels – Haderslev), som i dag kører uden om Vojens og direkte fra Sommersted til Haderslev. Desuden erstatter den også den nuværende lokalrute 237. Ruten kommer helt præcist til at gå fra Haderslev til Vojens via Ribevej og derfra videre til Sommersted, Jels, Skodborg og Vejen. Der bliver mange daglige afgange på strækningen. Kan jeg komme fra Vojens til Vejen i weekenden? Rute 138 kører ikke i weekenden. Hvis man skal fra Vejen til Vojens i weekenden, skal man derfor tage toget. Det gør ikke umiddelbart transporttiden længere, men der kan være ventetid ved skiftet i Lunderskov. Sker der ændringer med rute 237 (Vojens – Sommersted – Jels)? Lokalrute 237 nedlægges og erstattes af den nye regionalrute 138 (Haderslev – Vojens – Sommersted – Jels – Vejen). Sker der ændringer med rute 263 (Haderslev – Vojens)? Den nuværende lokalrute 263 nedlægges og erstattes af de nye regionalruter 135 (Ribe – Vojens – Haderslev) og 138 (Vejen – Vojens – Haderslev).


Øster Lindet Hvilke ændringer sker der i Øster Lindet? Øster Lindet får desværre forringet busdrift ved køreplansskiftet. Rute 238 (Vojens – Rødding – Lintrup) nedlægges, og det betyder, at det fremover bliver mere besværligt for indbyggerne i Øster Lindet at komme til Rødding og Vojens. Fortsætter rute 46 (Kolding – Jels – Toftlund – Tønder)? Rute 46 bevares og forbinder området med Jels, som delvis har gode tilslutningsforbindelser. Man kan også tage rute 46 i sydgående retning mod Tønder og skifte til den nye rute 135 (Ribe – Vojens – Haderslev) i nærheden af rundkørslen ved Koldingvej/Ribevej. Det er planen, at rute 135 skal have hele 14 afgange hver vej. Hvordan kommer jeg til Rødding med de nye ruter? Man kan tage rute 46 til Jels og videre derfra med den kommende lokalrute 565 (Jels – Rødding). Men man skal være opmærksom på, at ruterne ikke er koordineret, og at der kun er få afgange på rute 565. Der kommer dog også en anden mulighed for at komme til Rødding. En ny rute 567 (Rødding – Brændstrup – Øster Lindet – Stenderup – Rødding), som erstatter rute 553 på delstrækningen mellem Rødding og Brændstrup, kommer nemlig til at betjene Øster Lindet. Ruten kører dog kun på skoledage med et par afgange om morgenen og lidt flere om eftermiddagen. Hvor finder jeg gode forbindelser videre? Det er en god ide at tage rute 46 til Jels, fordi man der kan skifte til rute 138, som kører mange gange om dagen mellem Vejen, Vojens og Haderslev.

Profile for BusOgTog2019DK9

TRAFIKPLAN | Spørgsmål & Svar | Fase 2 & Sommer 2012 | SYDTRAFIK  

TRAFIKPLAN | Spørgsmål & Svar | Fase 2 & Sommer 2012 | SYDTRAFIK

TRAFIKPLAN | Spørgsmål & Svar | Fase 2 & Sommer 2012 | SYDTRAFIK  

TRAFIKPLAN | Spørgsmål & Svar | Fase 2 & Sommer 2012 | SYDTRAFIK

Advertisement