Oulu Guide 2020 suomi

Page 1

OULU GUIDE 2020


MEDIATIEDOT Julkaisija: BusinessOulu Hallituskatu 36 A 90015 Oulun kaupunki OULUN MATKAILUNEUVONTA p. 08 5584 1330 touristinfo@ouka.fi visitoulu@oulu.com visitoulu.fi oulu.com Suunnittelu: Anna Karppinen, BusinessOulu Painopaikka: Grano Painosmäärä: 39500 kpl Esite painetaan: suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi Emme vastaa mahdollisista muutoksista tai virheistä. Ole hyvä ja varmista palvelun saatavuus etukäteen. Esite perustuu 30.9.2019 mennessä saatuihin tietoihin.

Tule viihtymään Ouluun! Oulu kutsuu aitojen elämysten äärelle pohjoisen Skandinavian pääkaupunkiin. Oulu toimii vuosittain yli 700 tapahtuman ja elämyksen näyttämönä! Ympäröivä arktinen meriluonto, elävä jokisuisto ja pohjoinen valo lyövät kaupungissa kättä. Ne luovat ainutlaatuisen ympäristön viettää aktiivista kaupunkilomaa ja nauttia luonnon rauhasta. Vieraanvarainen Oulu kutsuu luokseen keskustan kauppapaikoille ja Nallikariin, monipuolisiin tapahtumiin ja kulttuurikohteisiin sekä nauttimaan paikallisista herkuista. Tästä oppaasta löydät esimerkit Oulun matkailun ja vapaa-ajan mahdollisuuksista.


TAPAHTUMAT 4

KULTTUURI 6

AKTIVITEETIT 10

LASTEN OULU 14

RAVINTOLAT 16

OSTOKSET 22

MAJOITUS 26

INFO 28


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 4

OULUSSA TAPAHTUU YMPÄRI VUODEN Oulu hemmottelee vieraitaan monipuolisella tapahtuma- ja elämystarjonnalla. Jäätynyt meren kansi ja lumi kutsuvat arktisiin talvitapahtumiin. Valoisat kesäyöt tarjoavat festivaaleille ainutlaatuisen tunnelman. Syksyn myötä perinteiset sadonkorjuumarkkinat täyttävät kauppapaikat ja marraskuussa valotaideteokset lumoavat pimeässä pakkasillassa. Joulun tunnelmaan virittäydytään tiernapoikien ja joulumarkkinoiden saattelemana. Tavataan tapahtumien Oulussa!


19.–23.2. NALLIKARI SNOW FEST

Nallikari nallikarisnowfest.com Kansainvälinen lumenveistotapahtuma, jossa talvisten teosten luomiseen osallistuvat niin ammattilaislumenveistäjät kuin yleisökin. Tapahtuma huipentuu näyttävän veistospuiston avajaisiin. Persoonallisia lumitaideteoksia voi ihailla Nallikarin talvikylän yhteydessä niin kauan kuin sää sallii.

21.–22.2. STADION SNOWCROSS

Raksila, pesäpallostadion snowcrossoulu.com Suomen suurin moottorikelkkatapahtuma Extreme Stadion Race tuo Ouluun alan parhaat kuljettajat. Tapahtumapaikan täyttävät moottorien pärinä, ilotulitus ja Winter Expomessualue, jossa esillä monenlaista talveen liittyvää nähtävää ja koettavaa.

8.–22.3. OULUN MUSIIKKIJUHLAT

Useita tapahtumapaikkoja omj.fi Talvinen kaupunkifestivaali tarjoaa tasokkaita artistivieraita ja musiikkielämyksiä suurproduktioista klubikeikkoihin.

12.3. POLAR BEAR PITCHING

Kauppatori polarbearpitching.com Kansainvälisesti huikean suosion saavuttanut pitchauskilpailu, jossa start up -yritykset pyrkivät vakuuttamaan pääomasijoittajat yritysideastaan avannosta käsin. Tässä kilpailussa kylmänsietokyky ja nopeus ovat valtteja!

Useita tapahtumapaikkoja ouka.fi/oulunpaivat Perinteikäs kaupunkifestivaali, jonka monipuolisessa ohjelmistossa on kulttuuria, liikunta- ja toritapahtumia, tutustumiskohteita ja paljon lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Kolmiviikkoinen festivaali tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua Ouluun ja lähiseutuun.

9.–11.7. SUOMIPOP FESTIVAALI

Kuusisaari suomipopfestivaali.fi/oulu Suomipoppiin keskittyvä musiikkifestivaali tuo Oulun Kuusisaareen nimekkäimmät artistit keskellä heinäkuuta.

24.–26.7. QSTOCK

Kuusisaari qstock.fi Pohjois-Suomen suurin kaksipäiväinen musiikkifestivaali. Festivaaleilla mukana yli 60 kotimaista ja kansainvälistä artistia usealla lavalla.

30.7.–30.8. OULUN JUHLAVIIKOT

Useita tapahtumapaikkoja oulunjuhlaviikot.fi Seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 60 000 kävijää. Tarjolla mm. ilmakitaransoiton MM-kisat 19.–21.8., Oulun taiteiden yö ja Koiteli elää -festari.

14.–16.9. SYYSMARKKINAT

30.9.–4.10. THE IRISH FESTIVAL OF OULU

Useita tapahtumapaikkoja irkku.fi Pohjoismaiden johtava irlantilaisfestivaali sisältää monipuolisesti irlantilaista musiikkia, teatteria, tarinankerrontaa, tanssia sekä paljon muita tapahtumia.

20.–22.11. LUMO LIGHT FESTIVAL OULU

Useita paikkoja ouka.fi/lumo Lumo herättää pohjoisen kaupungin loistoon pimeimpään kaamosaikaan paikallisilla ja kansainvälisillä valoteoksilla.

JOULUKUU TIERNA-AJAN JOULUNAVAUS JA TIERNAPOIKAKILPAILU

Rotuaari rotuaari.info Oulun joulunaika avataan tiernapoikien saattelemana. Tiernapojat laulavat kiertäen julistamassa joulun sanomaa Suomen tiernakaupungissa ja kilpailevat parhaan esityksen palkinnosta.

31.12. UUDEN VUODEN VASTAANOTTO

Kauppatori rotuaari.info Oulu juhlii vuoden vaihtumista perinteisesti Kauppatorilla ilotulituksin ja kulttuuriesityksin.

KULTTUURI

TAPAHTUMAT

12.6.–5.7. OULUN PÄIVÄT

AKTIVITEETIT

20.–22.11.

LASTEN OULU

19.–21.8.

RAVINTOLAT

19.–23.2.

OSTOKSET

Valovoimaa! Lumo Light Festival Oulu

MAJOITUS

#MakeAirNotWar Ilmakitaransoiton MM-kisat

INFO

Kansainvälistä lumenveistoa Nallikari Snow Fest

Kauppatori rotuaari.info Oulun torilla vietetään syksyn satokauden kunniaksi syysmarkkinat. Nykyisin markkinoilla myös käsityöt, paperit ja villahousut vaihtavat omistajaa.

5


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 6

ANNA KULTTUURIN VIEDÄ Oulu on matkalla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ja unelmoi kulttuuri-ilmastonmuutoksesta koko Eurooppaan. Alueen kymmenet korkealuokkaiset taide- ja kulttuurikohteet nousevat esiin uudella tavalla houkutellen pohjoisten elämyksien äärelle. Uppoudu Oulun tarinoihin teatterissa, kohtaa moderni lukuisissa gallerioissa tai viehäty menneisyydestä monipuolisten museoiden suojissa.


TAPAHTUMAT

VINKKI!

MUSEOT POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO

Ainolanpolku 1 ouka.fi/ppm Pohjois-Pohjanmaan museossa Oulun, Pohjois-Pohjanmaan ja Suomen historia avautuvat mielenkiintoisella tavalla. Pääset tutustumaan eri aikakausiin ja niiden tunnelmiin! Näyttelyissä esineiden, ilmiöiden ja ihmisten tarinat heräävät eloon. Kestosuosikkeja ovat Oulun pienoismalli vuodelta 1938, lasten toiminnallinen Kakaravaara-näyttely sekä Mauri Kunnaksen tarinoiden Koiramäen väki-näyttely.

OULUN TAIDEMUSEO

Kasarmintie 9 ouka.fi/taidemuseo Taidemuseossa ovat esillä kuvataiteen klassi kot, nykytaiteilijat ja kansainväliset vierailijat vaihtuvin teemoin. Taidemaalari Ellen Thesleff (1869–1954) eli rohkeasti taiteelleen ja toi ensimmäisten joukossa uusia taidesuuntauksia suomalaiseen taiteeseen. Kohtalona luovuus puolestaan on rempseä suomalaisen ja kansainvälisen ITE-taiteen 20-vuotisjuhlanäyttely.

Kaitoväylä 5 oulu.fi/biodiversiteettiyksikko Kasvitieteellisen yli 4000 eri kasvilajia sisältävä ulkopuutarha tarjoaa kesäisin kävijälle katsauksen pohjoisen kasvillisuuden monimuotoisuuteen ja toimii koekenttänä uusille kasveille. Maamerkkinä toimivat pyramidikasvihuoneet kätkevät sisälleen tuhansia eksoottisia kasveja ja ovat auki talvisinkin.

OULUN AUTOMUSEO

Automuseontie 3 oulunautomuseo.fi Esillä on yli viisikymmentä erilaista vanhaa autoa ja moottoripyörää jopa 1910-luvulta. Myös pienoismalleja, valokuvia, kirjallisuutta ja lounaskahvio.

PATENIEMEN SAHAN MUSEO

Sahantie 21, Oulu ouka.fi/oulu/luuppi/pateniemen-sahan-museo Oulun seudun teolliseen historiaan voi tutustua aidossa ympäristössä 1850-luvulta peräisin olevassa laivavarvin eli laivatelakan varastorakennuksen niin sanotussa Nikkaripirtissä. Museo on avoinna kesäisin.

OULUNSALON KOTISEUTUMUSEO Jääsköntie 5, Oulunsalo | 12 KM ouka.fi/ppm Oulunsalon kotiseutumuseo on talonpoikaistyyliin sisustettu museo, jonka

TURKANSAAREN ULKOMUSEO

Turkansaarentie 165, Madekoski | 15 KM ouka.fi/turkansaari Idyllinen Turkansaari vie aikamatkalle historialliseen maalaismaisemaan luonnonkauniissa ympäristössä. Turkansaari kertoo tarinoita perinteisestä maaseudun arjesta ja juhlasta pohjoisessa. Saaren maalaisjuhannus on suosittu kesän juhla Oulun seudulla. Kauden kruunaa vuosittain perinteiset syysmarkkinat.

KIERIKKIKESKUS

Pahkalantie 447 A, Oulu (Yli-Ii) | 55 KM kierikki.fi Kierikkikeskus avaa ikkunan pohjoisen menneisyyteen. Perusnäyttelyssä pääsee tutustumaan esihistoriaan ja kivikautiseen elinympäristöön. Kivikauden kylä on rakennettu arkeologisilta kaivauksilta saatuun tutkimustietoon perustuen. Kivikauden arkiaskareissa, nuotiotulilla istuessa tai vaikkapa kiviesineitä valmistaessa voi tehdä matkan muinaisuuteen. Muinaismarkkinat ovat kesän kohokohta.

AKTIVITEETIT LASTEN OULU

KASVITIETEELLINEN PUUTARHA

rakennukset ovat yli 200 vuotta vanhoja. Kotiseutumuseo kertoo 1900-luvun alun elämästä Oulunsalossa. Museo on avoinna kesä–heinäkuussa.

RAVINTOLAT

Nahkatehtaankatu 6 tietomaa.fi Tietomaan 45 metriä korkeasta tornista avautuvat upeat näkymät ympäri kaupunkia. Voit myös ostaa pääsylipun pelkästään torniin.

Pikisaarentie 6 ouka.fi/merimiehenkotimuseo Oulun keskustan tuntumassa idyllisessä Pikisaaressa sijaitsee Merimiehenkotimuseo. Museo, jota myös Matilan taloksi kutsutaan, on Oulun vanhimmassa säilyneessä puutalossa. Museoon on vapaa pääsy. Se on avoinna kesäisin ja joulun aikaan, muina aikoina tilauksesta.

OSTOKSET

TIEDEKESKUS TIETOMAAN TORNI

MERIMIEHENKOTIMUSEO

HISTORIA JA TAITEET OULUN TUOMIOKIRKKO

Kirkkokatu 3 A oulunseurakunnat.fi/ouluntuomiokirkko Daniel Hagmanin suunnittelema tuomiokirkko valmistui v. 1777. Kirkon puurakenteet tuhoutuivat Oulun palossa 1822. Uudelleen rakennettu kirkko valmistui 1832 Carl Ludvig Engelin uusklassisten piirustusten mukaan. Tuomiokirkko on avoinna ja opas paikalla päivittäin 25.5–30.8 klo 10–20. Cafe Kryptan kesäkahvila sijaitsee tuomiokirkon kellarissa, ja se on avoinna toukokuun lopusta elokuun alkupuolelle.

MAJOITUS

Teuvo Pakkalan katu 11 oulunkarpat.fi Moninkertaisen Suomen mestarin, Kärppien kotipelit pelataan Oulun Energia-Areenalla. Hanki oma keltavalkomusta kannatusasusi ennen peliä Kärppäkaupasta, joka toimii samassa rakennuksessa.

INFO

OULUN KÄRPÄT

KULTTUURI

Tiesitkö, että rohkeasti reunalla, vastakohtien voima ja villisti kaupunki loistavat elämyksellisen Oulun teemoina sen tähdätessä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi? Tutustu Pohjolan valopilkun rohkeaan hankkeeseen ouka.fi/oulu2026

7


TAPAHTUMAT OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

PIKKU SOFIAN KIRKKO

Kirkkokatu 3 A oulunseurakunnat.fi/pikkukirkko Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa, pilvikirsikkapuiden katveessa sijaitseva Pikku-Sofian kirkko eli lasten oma Pikkukirkko on pienoismalli Oulun ensimmäisestä kirkosta, joka sijaitsi samaisella tontilla 1500-luvun lopussa.

HAUKIPUTAAN PUUKIRKKO

Kirkkotie 10, Haukipudas | 21 KM oulunseurakunnat.fi/haukiputaan-kirkko Vuonna 1762 valmistunut Haukiputaan puukirkko on kuuluisa oululaisen kirkkomaalari Mikael Toppeliuksen (1734–1821) maalauksista. Jos Raamattu-aiheiset maalaukset asetettaisiin peräjälkeen, niitä riittäisi 150 metrin matkalle.

OULUNSALON PUUKIRKKO

Uhrikirkonkuja 2, Oulunsalo | 12 KM oulunseurakunnat.fi/oulunsalon-kirkko Oulunsalon tunnelmallinen puukirkko on vuodelta 1891.

KIIMINGIN PUUKIRKKO

Kirkkotie 6, Kiiminki | 21 KM oulunseurakunnat.fi/kiimingin-kirkko Vuonna 1761 käyttöön vihitty Kiimingin puukirkko on ainoita lähes kokonaan alkuperäisasunsa säilyttäneitä puukirkkoja Suomessa. Sisäosan maalaukset ovat kirkkomaalari Mikael Toppeliuksen (1734–1821) käsialaa.

OULUN TAIDETALO

Pakkahuoneenkatu 9 ouluntaidetalo.fi Taidenäyttelyitä. Ostaa ja myy arvotaidetta.

INFO

MAJOITUS

KULTTUURITALO VALVE

8

Hallituskatu 7 kulttuurivalve.fi Kulttuuritalo Valve on elävä kulttuuritoimin nan estradi kaupungin keskustassa, jonka monipuolisesta kulttuuritarjonnasta kaikenikäiset kaupunkilaiset nauttivat. Valve tunnetaan etenkin lastenkulttuurin edistäjänä monine festivaaleineen. Lastenkulttuurikes kuksen lisäksi Valveelta löytyy mm. elokuvateatteri ja Pohjois-Suomen valokuvakeskus. Sisäpihalla on lounaskahvila, jossa vaihtuvia näyttelyitä ja after work-musiikkia.

POHJOINEN VALOKUVAKESKUS TAIDEGALLERIA TERTTU Hallituskatu 7 JURVAKAINEN photonorth.fi Pohjoisessa valokuvakeskuksessa on esillä vaihtuvia tunnettujen suomalaisten ja kansainvälisten valokuvataiteilijoiden näyttelyitä. Kuukauden kuvat -näyttelysarjassa Aulagalleriassa esitetään sekä valokuvauksen ammattilaisten että harrastajien uusia projekteja.

GALLERIA 5

Hallituskatu 5 galleria5.artoulu.fi Esittelee kattavasti korkeatasoista kuvataidetta, sen uusimpia virtauksia ja rohkeita avauksia. Taidelainaamo ja -myymälä ARTo.

NELIÖ-GALLERIA

Asemakatu 37 neliogalleria.com Galleriassa esillä vuosittain 12–13 vaihtuvaa näyttelyä kuvataiteen eri aloilta.

GALLERIA MABD

Kajaaninkatu 25 mabd.fi Nykytaidetta esittelevä Galleria MABD sijaitsee historiallisessa Tuomitalossa. Näyttelyiden lisäksi galleriassa järjestetään erilaisia tapahtumia.

GALLERIA HARMAJA

Pikisaarentie 17 galleriaharmaja.fi Galleria Harmaja on Oulun Pikisaaressa toimiva galleria.

GALLERIA OSKARI JAUHIAINEN Kirjastokuja 1, Kiiminki | 21 KM ouka.fi/galleria-oskari-jauhiainen Galleria esittelee kiiminkiläissyntyisen kuvanveistäjä Oskari Jauhiaisen (1913–1990) elämäntyötä ja koostuu yhteensä yli 20 Jauhiaisen pronssi- ja puuveistoksesta.

KESÄGALLERIAT MUSTASAARI GALLERIA

Jaalakuja 4 annikinnunen.com Nykytaiteilija Anni Kinnusen oma näyttelytila tunnelmallisessa vanhassa puurakennuksessa Hietasaaressa, luonnonläheisesti keskustan tuntumassa.

Nykäläntie 18, Muhos | 36 KM galleria.terttujurvakainen.fi Gallerian kesänäyttelyssä on esillä laaja ja monipuolinen kokoelma Terttu Jurvakaisen maalaustaidetta sekä vierailevien taiteilijoiden teoksia, mm. modernia kuvanveistoa ja lasitaidetta. Avoinna 20.6.–25.8.2020.

TAIDEKESKUS KULTTUURIKAUPPILA

Kauppilantie 15, Ii, | 38 KM kulttuurikauppila.fi KulttuuriKauppilassa paikallisten taiteilijoiden ateljeet ja kansainvälinen residenssiohjelma tuottavat näyttelyitä, tapahtumia ja yhteisötaidetta. Avoinna näyttelyiden aikaan.

ATELJEE SAMPO KAIKKONEN

Muhoksentie 750, 91300 Ylikiiminki | 44 KM sampokaikkonen.com 1800-luvulta peräisin olevan maatilan idyllisessä pihapiirissä Ylikiimingissä sijaitseva taidemaalari Sampo Kaikkosen työtila ja galleria. Avoinna kesäisin ja sopimuksen mukaan.

KIRJASTO OULUN KAUPUNGINKIRJASTO

Kaarlenväylä 3 ouka.fi/kirjasto Kirjastolla voit istuskella kahvilassa tai lukusalissa – runsas valikoima koti- ja ulkomaisia sanoma- ja aikakausilehtiä.

ELOKUVAT ELOKUVATEATTERI STUDIO Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7 oulunelokuvakeskus.fi Pieni arthouse-elokuvateatteri.

FINNKINO PLAZA

Torikatu 32 finnkino.fi Modernin elokuvakeskuksen kahdeksassa salissa yhteensä yli 1200 paikkaa.

ELOKUVATEATTERI STAR

Kalliotie 6 elokuvateatteristar.fi Perinteikkään perheyrityksen elokuvateatterissa on viisi salia ja pieni kahvila.


Hallituskatu 11 teatteririo.fi Tunnelmallinen teatteriravintola. Ohjelmistossa vierailevia tähtiä sekä stand up komiikkaa.

OULUN MUSIIKKIKESKUS

Leevi Madetojan katu 1–3 oulunmusiikkikeskus.fi Monipuolisia musiikkielämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

LASTEN OULU

OULUN TEATTERI

RAVINTOLAT

Kaarlenväylä 2 oulunteatteri.fi Vänmannin saarella meren äärellä sijaitseva Oulun teatteri tarjoaa vuosittain 8–10 ensiiltaa ja noin 350 esitystä. Monipuolinen ohjelmisto, myös oopperaa, musiikkiteatteria ja jokavuotinen teatterifestivaali lapsille ja nuorille.

HUPISAARTEN TEATTERI

OSTOKSET

Kasarmintie 13 ouka.fi/hupisaarten-teatteri Hupisaarten uusi ja monipuolinen teatteripaviljonki toimii paikallisten teattereiden ja muiden kulttuuritoimijoiden komeana estradina juhannuksesta elokuun loppuun. Katsomossa on kolmesataa istumapaikkaa.

OULUN TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖ Upseerinkatu 4 otn.fi Pieni harrastajateatteri Intiön entisellä kasarmialueella. Kolme ensi-iltaa vuodessa.

MERI OULU

Pitkänmöljäntie 2 merioulu.fi Suomen suurin kesäteatteri Toppilan vanhassa satamamiljöössä Oulujoen suistossa.

TEATTERIKUOPPA

Revontie 45, Haukipudas | 22 KM ouka.fi/oulu/teatterikuoppa Teatterikuoppa tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä kaikenikäisille. Saman katon alta löytyvät edustettuina esittävän taiteen eri muodot: teatteri, tanssi, musiikki ja kuvataide.

KULTTUURI

TAPAHTUMAT

TEATTERI RIO

Leevi Madetojan katu 1–3 oulusinfonia.fi Korkeatasoisen sinfoniamusiikin lisäksi Oulu Sinfonia esittää myös kirkkomusiikkia, viihdekonsertteja sekä lapsille ja nuorille suunnattuja konsertteja. Oulu Sinfonian kausikonsertit soivat torstaisin.

Bongaa Oulun omituisin ilmiö! Kauko Röyhkän Paska kaupunki -laulua mukaileva Paska kaupunni -graffiti on kirjoitettu väärin Uusikatu 22:n kiinteistön seinään ja maalattu yli yhä uudelleen – 1980-luvulta lähtien!

AKTIVITEETIT

Hallituskatu 5 oulunylioppilasteatteri.fi Näytelmiä, improa ja iltamia, koulutuksia ja kerran kuussa yllätyksellinen Mysterybox. Näytökset Kulttuuritalo Valveella.

VINKKI!

OULU SINFONIA

Matkalla Euroopan

kulttuuripääkaupungiksi

MAJOITUS

OULUN YLIOPPILASTEATTERI

MUSIIKKI

INFO

TEATTERIT

www.oulu2026.eu

9


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 10

AKTIIVISESTI KAUPUNGISSA JA LUONNOSSA Oulussa voi nauttia meriluonnosta, monimuotoisista vesistöistä ja jokisuistosta ympäri vuoden. Oulu tarjoaa erinomaiset puitteet tutustua kaupunkiin polkupyörän tai fatbiken selässä, myös talvella. Voit hakeutua luonnon rauhaan lähiympäristön luontokohteisiin tarkkailemaan lintuja tai harrastaa luontoaktiviteetteja aivan keskustan tuntumassa. Kesällä voit nauttia lämpimästä kesäpäivästä leppoisasti kajakilla tai sup-laudalla meloen tai paistatella päivää Nallikarin hiekkarannalla tai risteilyllä.


LÄSKIPYÖRÄILY Nallikari Lomakylä Leiritie 10 nallikari.fi/palvelut/vaelinevuokraus Outdoors Oulu: outdoorsoulu.fi Leijakoulu Lappis: lappis.fi Vuokraa fatbike ja koe vauhdin hurmaa esimerkiksi avoimella meren jäällä tai Oulun luontopoluilla.

LIIKKUMINEN VESILLÄ LEIJAKOULU LAPPIS

lappis.fi Teatterinranta Aivan kaupungin keskustan tuntumassa SUP-lautavuokrausta ja -opetusta, kajakkien vuokrausta sekä ohjattuja SUP-safareita.

OULU WAKEPARK

Linnansaari 1 ouluwakepark.com Surffaa maailman pohjoisimmalla kaapeli­ wakeboard-radalla.

VAUHTIPUISTO

Hietasaarentie 9 vauhtipuisto.fi Vuokraa intiaanikanootti omatoimiselle retkelle Oulujokisuistossa.

MERELLINEN OULU

OULUN KAUPUNGIN UIMAHALLIT

merellinenoulu.com Etukäteistilauksesta merimatkoja ryhmille Oulu-laivalla. Lähtö Toppilan satamasta.

Hietasaari, Leiritie 1 Raksila/Ouluhalli, Ylioppilaantie 4 Hiukkavaara, Hiukanreitti 13 Auranmaja, Alakyläntie 634 Rokuan hiihtoladut, Kuntoraitti 2 | 81 km

UINTI ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/uimahallit • Raksilan uimahalli, Pikkukankaantie 3 • Raatin uimahalli, Raatintie 2 • Vesi-Jatuli, Jokelantie 20, Haukipudas | 21 km

Ks. myös Ohjattu luonnossa liikkuminen

TALVIAKTIVITEETIT LASKETTELU

Ruskotunturi, Ruskotunturintie ruskotunturi.fi Viidestä rinteestä ja kahdesta parkista koostuvan Ruskotunturin korkeusero on 50 metriä. Lastenmaasta löytyy naruhissi, minipark, lasten karuselli ja maksuton pulkkamäki. Lisäksi palvelee kahvila ja välinevuokraamo.

KOIRAVALJAKKOAJELUT

19,5 km

Loihakka huskysafarit, Ervastintörmä 4 huskysafarit.fi Aja huskyvaljakkoa itse tai nautiskele hiljaisuudesta reen kyydissä. Voit ruokailla maastossa, pilkkiä, lumikenkäillä ja tutustua luonnonkosmetiikkaan.

LEIJAHIIHTO

Leijakoulu Lappis lappis.fi Tarjolla 4–5 tuntia kestäviä leijahiihtokursseja.

LUMIKENKÄILY

Nallikari Lomakylä: Leiritie 10 nallikari.fi/palvelut/vaelinevuokraus Finnaction: finnaction.fi Vuokraa lumikengät ja valloita meri, joki ja vaikka koko Pohjolan valkea pääkaupunki!

BREAK SOKOS HOTEL EDEN

Holstinsalmentie 29 sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-eden/kylpyla Nallikarin merellisissä maisemissa sijaitseva monipuolinen kylpylähotelli tarjoaa riemua koko perheelle.

TALVIUINTI

Koskitie 58 ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/talviuinti Kaupungin ylläpitämä kaikille avoin avanto löytyy Tuiran rannasta. Suihku- ja pukuhuonetta pääsee käyttämään vuokraamalla Raatin uimahallista niihin avaimen.

KOIVURANNAN SAUNALAUTTA Värtön uimaranta koivurannansaunalautta.fi

Nauti 20 hengen aidon puusaunan pehmeistä löylyistä laiturissa ja pulahda viileään jokeen. Keskellä talvea voit kastautua jäiseen avantoon.

VINKKI!

Koe jäinen merenlakeus Nallikarissa tai lautalla Oulunsalosta Hailuotoon. Hyvällä talvikelillä pääset hurauttamaan autolla Hailuotoon asti Suomen pisintä jäätietä pitkin. Tarkista lautta-aikataulut finferries.fi ja jäätien ajankohtaiset aukiolo- ja kuntotiedot Touhu-Palvelut Oy:n facebookista.

AKTIVITEETIT

• • • • •

KULTTUURI

TAPAHTUMAT Nallikari Lomakylä: nallikari.fi Pyörä-Suvala: pyorasuvala.fi Mustosen Pyörä: mustosenpyora.fi Myös useat Oulun hotellit vuokraavat polkupyöriä asiakkaiden käyttöön.

oululines.fi Oulun joki- ja merimaisemissa liikennöi kesäisin laivat M/S Alexandra ja M/S Angelina. M/S Alexandralla yleisöristeilyjä Oulun edustalla. Lähtö Kauppatorilta. M/S Angelinalla risteilyjä ryhmille Oulujoella. Lähtö Värtön rannasta. Risteilyille tarvitaan etukäteisvaraus.

LASTEN OULU

VUOKRAPYÖRÄT

Oulun kattava latuverkosto tarjoaa 350 km latuja. Lähtöpaikkoja ovat esimerkiksi:

RAVINTOLAT

Oulussa on käytössä 600 kaupunkipyörää ja 60 kaupunkipyöräasemaa. Pääset nauttimaan Oulun loistavista pyöräteistä ja nähtävyyksistä pirteän pinkin Sykkelin satulasta toukokuusta lokakuun loppuun. Rekisteröidy palveluun osoitteessa kaupunkipyorat.ouka.fi ja hanki sinulle sopiva Sykkeli-tuote.

OULU LINES

Hiihtoreittejä: ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/ladut Vuokraus: Nallikari Lomakylä nallikari.fi/palvelut/vaelinevuokraus/

OSTOKSET

KAUPUNKIPYÖRÄ SYKKELI

HIIHTO

Nallikari nallikarisurfcenter.com Surffiopetusta ja välinevuokrausta Nallikarissa. Auki kesä-elokuussa hyvällä säällä.

MAJOITUS

Oulu on tunnettu pyöräilykaupunki, jossa on pyöräteitä yli 600 km. Pyöräilyreittejä löydät sivustolta oulunseudunpyoraily.fi tai matkailuneuvonnasta löytyvistä pyörätiekartoista.

NALLIKARI SURFCENTER

INFO

PYÖRÄILY

11


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT

OMATOIMISET KÄVELYRETKET Oulussa on käytössä Nomadi-mobiilisovellus, jonka voi ladata IPhone ja Android -laitteisiin. Reittipalvelussa on useita Oulun keskustan alueelle sijoittuvia teemoitettuja reittejä. Sovellus paikantaa älypuhelimen ja ilmoittaa kun lähestyt reitin varrella merkittyjä nähtävyyksiä ja kohteita. Voit myös noutaa Matkailuneuvonnasta oman painetun kävelyreittikartan Oulun historiallisista nähtävyyksistä ja Oulujoen suiston maisemareitistä sekä pyörätiekarttoja.

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

OPASTUKSET Opasvälitys: Go Arctic! goarctic.fi p. (08) 415 277 75 | opastukset@goarctic.fi Voit varata ryhmällesi oman oppaan kävelykierrokselle tai kiertoajelulle. Valitse valmiista teemoista tai oma aihe. Opastuksia on saatavilla yhdeksällä eri kielellä. Kesän 2020 teemoitettujen kävelykierrosten aikataulut ja lisätiedot visitoulu.fi/opastukset

VAUHTILAJIT OULUN KEILAHALLI

Isokatu 97 oulunkeilahalli.fi Keilailua, biljardia, ratagolfia.

VR HEAVEN

Pakkahuoneenkatu 9 vrheaven.fi Virtuaalitodellisuus-elämyskeskus Oulun keskustassa.

ESCAPEROOMS

Pakkahuoneenkatu 5 escaperooms.fi Pakopeli Oulun keskustassa.

INFO

EXIT OULU

Kajaaninkatu 22 Kirkkokatu 17 Uusikatu 22 exitoulu.fi Pakopelihuoneita Oulun keskustassa.

PELIXIR 12

Tukkimiehentie 1 pelixir.fi Keilausta ja minigolfia.

SEIKKAILUPUISTO HUIKIA

Pikkukankaantie seikkailupuistohuikia.fi Seikkailupuisto Huikian puihin rakennetut köysiradat tarjoavat kesäaikaan haasteita ja onnistumisen elämyksiä kaiken ikäisille ja tasoisille seikkailijoille.

PELIBUNKKERI JA MEGAZONE

Kansankatu 47 pelibunkkeri.fi Laserammuntaa, pöytäpelejä ja elektronisia pelejä.

KIIPEILYKESKUS

Paakakatu 7 oulunkiipeilykeskus.com Kiipeilyä ja boulderointia opastetusti tai omatoimisesti.

ZIPLINE-VAIJERILIUKU

Nallikarinranta 15 ouluzipline.fi Rantaviivaa pitkin kulkeva vaijeriliuku vauhtielämystä rakastaville.

KART´IN CLUB Tapsitie 5 kic.fi Kartingia sisäradalla.

OULUZONE

Kuusamontie 3250 | 30 KM ouluzone.fi Monipuolinen moottoriurheilukeskus.

OHJATTU LUONNOSSA LIIKKUMINEN Vinkki! Vauhdikkaimmat ohjatut aktiviteetit ja upeimmat elämykset luonnossa varaat osoitteesta traveloulu.fi. • Finnaction: finnaction.fi Kalastus, luonnossa liikkuminen, melontaretket ja ohjatut vaellukset • Joogataival: joogataival.fi Hyvinvointia ja voimaa luonnosta. Metsäjoogaa ja -kylpyjä sekä monipuolisesti erä- ja luonto-opaspalveluja. • OS-Retkipalvelut: osretkipalvelut.fi Hiihto-, vaellus-, lumikenkä- ja valokuvausretket kesällä ja talvella. • Outdoors Oulu: outdoorsoulu.fi Ohjatut fatbike-retket merellisiin maisemiin tai jokisuistoon. • Salamapaja: salamapaja.fi Revontuliretket ja revontulien valokuvaus.

KALASTAMAAN Hankkimalla kalastusluvan pääset harrastamaan meri- tai jokikalastusta itsenäisesti tai ohjatusti myös aivan Oulun keskustassa. Osta kalastusja ravustusluvat kätevästi Kalapassin verkkokaupasta: kalapassi.fi. Lupia vapakalastukseen myy myös Oulu10 -palvelupiste osoitteessa Torikatu 10.

• Atteson fishing: atteson.fi Kalastusretket Oulun lähivesistöihin yksin tai ryhmässä. • Backwood Action: backwoodaction.fi Melontaretket, kalastusohjelmat ja kalastusmatkat aina Pohjois-Ruotsiin ja Norjaan asti. • Eventours: eventours.fi Monipuolisesti ohjelmapalveluita ryhmille ja yrityksille. • Go Arctic!: goarctic.fi Ohjatut melonta- ja koskenlaskuretket sekä muut ohjelmapalvelut ryhmille ja yrityksille.

LUONTOKOHTEET • Luontokohteet ja -aktiviteetit Oulussa ja ympäristössä löydät VisitOulun sivuilta visitoulu.fi/luonto. • Luontokohteiden karttoja saatavilla sivustolta www.retkikartta.fi. Katso myös luontoon.fi/retkikohteet. • Kartat ja vinkit luontokohteisiin voit hakea myös Matkailuneuvonnasta, Torikatu 18.

SANGINJOKI

visitoulu.fi/luonto Sanginjoen suojelualue on laaja, yhtenäinen metsä- ja retkeilyalue Oulun koillispuolella. Alueella on merkittyjä reittejä ja laavuja, joissa voit tulistella ja syödä retkieväitä.

PILPASUO

visitoulu.fi/luonto Pilpasuo on laaja, lähes ojittamaton suoalue. Suurin osa Pilpasuosta on kehittynyt muinaiselle, noin 3000 vuotta vanhalle, merenrantaniitylle ja alueella viihtyvät monet linnut. Pilpasuolta löytyy kaksi pitkostettua luontopolkua.


TAPAHTUMAT

KOITELINKOSKI

KULTTUURI

Koitelinkoskentie 456 visitoulu.fi/luonto | koiteli.fi Kauniissa Koitelin koskimaisemassa voit retkeillä, kalastaa ja viettää aikaa luonnosta nauttien. Alueella on hyvät retkeilyreitit sekä useita tulentekopaikkoja. Kesäaikaan löydät polttopuita puuvajasta. Koitelin Sahasaaresta löytyy myös kesäkahvila, joka palvelee retkeilijöitä läpi kesän.

AKTIVITEETIT

VIRPINIEMI

• Virpiniemen liikuntaopisto liikuntaopistovirpiniemi.fi • SF-Caravan Rantasarka sfc-oulu.com • Virpiniemi Golf virpiniemigolf.fi • Virpiniemen Greyhound Stadion vgu-oulu.net • Virpitallit

LASTEN OULU

Virpiniemen alueella on ainutlaatuiset lenkkeilymaastot, Virpiniemen liikuntaopisto, sisäliikuntahalli, golf-keskus sekä Runtelinharjun näköalapaikka. Virpiniemessä sijaitsee myös SF-Caravanin Oulun seudun vaunualue Rantasarka. Virpiniemen eläinurheilualueella toimivat aktiiviset ratsastus- ja greyhoundkeskukset.

LIMINGANLAHDEN LUONTOKESKUS

RAVINTOLAT

OULUN YMPÄRISTÖSSÄ 34 km

OSTOKSET

visitliminka.fi/liminganlahti Luontokeskuksen Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyssä pääset tutustumaan lintujen vuodenkiertoon. Näyttelyn voi kiertää omatoimisesti maksutta tai tilata ryhmäopastuksen. Retkieväät voi nauttia nuotiokatoksessa ja jatkaa matkaa lintutornille bongaamaan eri lintulajeja. Luontokeskuksesta voi vuokrata myös maastopyöriä ja lumikenkiä.

ROKUA GEOPARK JA ROKUAN KANSALLISPUISTO

www.rokuageopark.fi 84 km luontoon.fi/rokua Maailman pohjoisin kohde UNESCO:n suojeluksessa olevassa ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa. Tutustu Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson syntytarinaan ja jääkauden vaikutuksiin tai patikoi kansallispuiston kauniissa maisemissa.

VINKKI!

Bongaa pohjoisen tähtitaivaalla leiskuvat revontulet. Ennusteet: aurorasnow.fmi.fi/public_service aurora-service.eu/aurora-forecast Sääennusteet: en.ilmatieteenlaitos.fi

INFO

hailuoto.fi/matkailu 50 km Lauttaliikenne: finnferries.fi. Perämeren suurin saari ja yksi Suomen kansallismaisemista on vierailunarvoinen käyntikohde lauttamatkan päässä Oulusta. Marjaniemessä sijaitsee valtakunnallisesti arvokas kalastuskulttuuriympäristö, Luotsihotelli, vierasvenesatama sekä upea luonnonhiekkaranta.

MAJOITUS

HAILUOTO

13


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 14

KAIKKIEN LASTEN SUOSIKIT Oulu tarjoaa erinomaiset seikkailumahdollisuudet lapsille ja lapsenmielisille. Vauhdista ja pärskeistä voi kesäaikaan nauttia Hietasaaressa Nallikarin hiekkarannalla, Edenin kylpylässä ja Vauhtipuistossa. Lasten suosikkeja ympäri vuoden ovat Tiedekeskus Tietomaan toiminnalliset näyttelyt sekä liikuntaseikkailupuistot SuperPark, HopLop ja Skidipark.


TAPAHTUMAT Hietasaarentie 9 vauhtipuisto.fi Vauhtipuisto on lasten oma huvipuisto Nallikarin kupeessa, jossa viihtyvät vanhemmatkin! Puistosta löytyy vempaimia joka lähtöön pienestä vuoristoradasta lokariautoihin. Hyväntuulinen meininki ja maistuvat munkit hurmaavat kävijät. Avoinna vapusta elokuuhun.

HIETASAAREN PONIPIHA

Vaaskiventie 12 hietasaarenponipiha.fi Ponipihan tiluksilla voi ratsastaa ja tutustua kotieläimiin. Lisäksi tarjolla on majoitus- ja saunatiloja sekä erilaisia kulttuurielämyksiä ympäri vuoden.

SUOMEN TIVOLI JA SIRKUS FINLANDIA

suomentivoli.fi | sirkusfinlandia.fi Suomen Tivoli vierailee Oulussa 21.5.– 15.6.2020 ja Sirkus Finlandia heinäkuun lopulla.

VINKKI!

Tiesitkö että Oulussa on Suomen nuorin väestö? Oululaiset lastenkulttuurin tekijät tarjoavat laadukasta lastenkulttuuria joka viikonloppu. Tarkemmat tiedot taiteen ja kulttuurin harrastamiseen löytyy ketterästi osoitteesta lastenkulttuurioulu.fi!

Hallituskatu 7 kulttuurivalve.fi Monipuolisessa ohjelmistossa elokuvia, konsertteja ja muuta hauskaa eri-ikäisille lapsille. Akseli Klonk on erikoistunut lapsille tuotettuihin nukke- ja välineteatterinäytelmiin. Näytökset pääasiassa Valvenäyttämöllä.

KOIRAMÄEN VÄKI -NÄYTTELY

Pohjois-Pohjanmaan museo Ainolanpolku 1 ouka.fi/ppm Mauri Kunnaksen Koiramäki -kirjojen hahmot riemastuttavat kaikkia. Koiramäen elinpiiri on herätetty henkiin askareineen tarkkojen koirahahmojen avulla. Pienoismallit esittävät kaiken, mitä vuoden kiertoon maalaistalossa kuului: kesäiset heinätyöt, syksyiset sadonkorjuut ja maalaistalon monet jouluaskareet.

TIEDEKESKUS TIETOMAA

Nahkatehtaankatu 6 tietomaa.fi Tietomaa tarjoaa koko perheelle oivaltamisen iloa ja elämyksiä. Vaihtuvat teemanäyttelyt kertovat eri tieteenaloista sekä tekniikasta kiehtovasti ja viihdyttävästi. Päänäyttely Tulevaisuus lautasella, erilaiset ruoka-aiheiset työpajat, teemapäivät ja yleisöluennot tuovat näkökulmia siihen, mitä pistämme lautasellemmeja sieltä suuhun.

Ideapark, Ritaharjuntie 49 oulu.ideapark.fi/skidipark Skidipark sisähuvipuisto tarjoaa monipuolisesti hauskaa tekemistä perheen pienimmille lapsille.

TALVIAKTIVITEETIT PULKKAILU

Vauhtia janoavien ulkoilijoiden kannattaa suunnata pulkkamäkeen! • Hollihaan puisto, Rantakatu 19 • Hupisaarten kaupunginpuisto • Heinäpään urheilukeskus, Nuottasaarentie 12 • Raksilan uimahallin Pikkukankaan puisto, Pikkukankaantie 3 • Virpiniemen liikuntaopisto, Virpiniementie 525 | 21 km

KULTTUURI AKTIVITEETIT

KULTTUURITALO VALVE JA NUKKETEATTERI AKSELI KLONK

SKIDIPARK

LASTEN OULU

VAUHTIPUISTO

SISÄAKTIVITEETIT

Tyrnäväntie 16 superpark.fi/park/oulu Suomen liikuttavin sisäaktiviteettipuisto. Freestyle Hallissa odottavat skeitti- ja scoottialueet, hyppyrit, ilmavolttirata ja trampoliinit vaahtomuovialtaineen. Game Arenalla pääset kokeilemaan lätkätutkaa, korista tai pesistä. Seikkailualueella voit kiipeillä korkeuksiin, kokeilla vauhdikasta liukumäkeä tai mutkitella polkuautoradalla.

RAVINTOLAT

Hollihaka, Rantakatu 19 ouka.fi/liikennepuisto Vauhdikasta ajoa turvallisesti alle 140-senttisille lapsille liikennepuiston polkuautoilla tai kävellen. Puistossa on leikkialue ja ulkopelejä. Kesäkuusta elokuuhun ohjaajat paikalla.

Rantakurvi 6, Liminka visitliminka.fi/liminganlahti Löydä luonnon ihmeitä Liminganlahden luon tokeskuksessa! Elämyksellisessä ja toiminnallisessa Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyssä pääset tutustumaan vuodenkulkuun lintujen näkökulmasta kansainvälisesti tunnetulla ja arvokkaalla kosteikkoalueella.

NALLIKARIN TALVIKYLÄ

Leiritie talvikyla.fi Nallikarin Talvikylä tarjoaa tekemistä vauvasta vaariin: porot, mönkijät lapsille, tuubimäki, hoijakkakelkka, rekikyyti, pilkkiretket ja paljon tapahtumia helmikuusta maaliskuun loppuun. Talvikylässä on myös erinomainen mahdollisuus tutustua lumi- ja jäärakentamiseen sekä pohjoiseen eksotiikkaan – jäätyneen meren päällä kävelykin on ikimuistoinen elämys.

OSTOKSET

LIIKENNEPUISTO

SUPERPARK 34 km

MAJOITUS

Vehreä keidas kaupungin kupeessa, joka sopii koko perheen seikkailulle läpi vuoden. Alueella sijaitsevat yksi Oulun parhaista leikkipuistoista, Oulun taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo sekä kahvila Kiikku. Vieressä sijaitsee lapsiperheiden suosikkikohde Tiedekeskus Tietomaa.

LIMINGANLAHDEN LUONTOKESKUS

HOPLOP

Alasintie 10 hoplop.fi/puistot/oulu-limingantulli Seikkailulabyrintti, pomppulinnat ja trampoliini kutsuvat koko perheen liikkumaan ja seikkailemaan! HopLop sopii kaikenikäisille liikkuville lapsille.

INFO

HUPISAARTEN KAUPUNGINPUISTO/ AINOLAN PUISTO

15


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 16

LEPPOISAA LÄHIRUOKAA JA RENTOA ILTAELÄMÄÄ Saisiko olla rieskaa ja lohisoppaa, jälkiruuaksi palanen omenahyvettä? Vaiko sittenkin sushia tai tulisempia makuja aasialaisista keittiöistä? Oulun kahviloissa ja ravintoloissa voit nauttia paikallisia lähiherkkuja tai lähteä ruokamatkalle maailman eri kolkkiin. Välillä sopii lepuuttaa jalkoja yhdessä kaupungin lukuisista olut- tai viinibaareista. Jos päivän päätteeksi vielä menojalkaa vipattaa, voit suunnistaa kohti Oulun vauhdikasta yöelämää!


KAHVILA TUOKIO Pakkahuoneenkatu 5 kahvilatuokio.fi

KOLO CAFE BAR Pakkahuoneenkatu 5 kololounge.com

SAARAN KAHVILA Kirkkokatu 17, Rotuaari

ROBERT’S COFFEE

Isokatu 28 robertscoffee.com/cafe/oulu

COFFEE HOUSE

Pakkahuoneenkatu 16 (Rotuaari)

KONDITORIA-KAHVILA SOFIA Kirkkokatu 21 pullapirtti.fi/ Konditoriakahvila_Sofia

RAVINTOLA PUISTOLAN KAHVILA Pakkahuoneenkatu 15 ravintolapuistola.fi

KAHVILAMAKASIINI Aittatori, Aitta 1 kahvilamakasiini.net

KAUPPAKESKUS VALKEA Isokatu 25 kauppakeskusvalkea.fi • Bacaro Doppio • La torrefazione • Jungle Juice Bar • Arnolds • Picnic • Friends & Brgrs • Hanko Sushi • Wok’s • Rosso • Kirin kiinalainen ravintola • FAFA’s

RAVINTOLAT TEERENPELI OULU

Pakkahuoneenkatu 15 ravintolapuistola.fi Vanhassa jugendtalossa sijaitseva monitoimiravintola, josta löytyy Bistro, Deli ja Fine Dining. Kellarikerroksessa toimii pizzeria Cantina. Oma leipomo, kahvila, brunssi ja aamiainen.

RAVINTOLA SUOLA-AITTA

Kauppatori 2 ravintolasuola-aitta.fi Herkkuja vanhassa varastomakasiinissa aivan Kauppatorin ytimessä.

VIIKINKIRAVINTOLA HARALD

Kirkkokatu 16 ravintolaharald.fi/oulu Viikinkihenkisiä annoksia pikkuherkuista jälkihyviin Rotuaarin varrella.

Kauppurienkatu 8 teerenpeli.com Teerenpelin ravintoloissa nautitaan oman panimon ja tislaamon tuotteita. Teerendeli tarjoaa myös purtavaa.

GASTRO PUB TORIPOLLIISI

BURGERIBAARI KAUPPURI 5

RAVINTOLA HUGO

Kauppurienkatu 5 kauppuri5.fi Jo legendaksi muodostunut, maanlaajuista huomiota kerännyt burgeribaari Oulun ydinkeskustassa.

M6 DINING

Pakkahuoneenkatu 6 m6dining.fi Monipuolinen salaattipöytä, burgerit ja pizzat sekä aito hiiligrilli keskellä kaupunkia!

RAVINTOLA PANNU

Kauppurienkatu 12 ravintolapannu.fi Pannussa maistuu ja näkyy Italia, mutta listalla esitellään trendejä ja tuulahduksia myös muualta maailmasta – reilua suomalaista ruokaa unohtamatta.

Rantakatu 6 toripolliisi.fi Mutkatonta ruokaa Kauppatorin kulmalla.

Rantakatu 4 ravintolahugo.fi Vuodenaikoja seuraavissa menuissa maistuu puhdas pohjoinen luonto ja perinteinen ranskalainen keittiö modernilla tavalla yhdistettynä.

SARKKA

Hallituskatu 13–17 tervahovi.fi/sarkka Vanhin oululainen ravintola vuodesta 1942. Perinteitä kunnioittava keittiö sekä palvelu.

KULTTUURI

TAPAHTUMAT Torikatu 26 caferooster.fi

RAVINTOLA PUISTOLA

Hallituskatu 30

AKTIVITEETIT

CAFE ROOSTER

CAFFE DOLCE

LASTEN OULU

Kauppurienkatu 3

Hallituskatu 7 konstodeli.fi Hyvän olon delilounasta tai afterworkkia ja pientä purtavaa.

RAVINTOLAT

JAANAN PUOTI

Hallituskatu 21 kakkukahvilamirapoppins.com

OSTOKSET

Kauppurienkatu 7, Kirkkokatu 11 antell.fi

KONST O. DELI

MAJOITUS

ANTELL KAHVILAT

KAKKUKAHVILA MIRAPOPPINS

HEALTH TO ORGANIC H2O

Uusikatu 26 health2organic.fi Terveelliset ruoat ja välipalat, jotka hyvän maun lisäksi jättävät hyvän mielen.

INFO

KESKUSTAN KAHVILAT

PUISTOKAHVILA MAKIA Otto Karhin puisto

17


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET

RAVINTOLA HELLA

Isokatu 13 hellaravintola.fi ”Vista, coquina et vita” eli liesi, keittiö ja elämä, on tämän pienen ravintolan motto.

OSTROFERIA

Isokatu 13 ostroferia.com Tarjolla lähialueen raaka-aineista valmistettu ja pieniä ruoka-annoksia ja viiinejä klassikkotaloilta ja pientuottajilta. Myös pienpanimo-oluita.

RAVINTOLA ULEÅBORG 1881

Aittatori 4–5 uleaborg.fi Vuonna 1881 rakennettu makasiini tarjoaa gourmet-nautinnon, jossa yhdistyvät pohjoisen maut ja eurooppalainen keittotaito.

PANNUKAKKUTALO

Aittatori 9 pannukakkutalo.fi/oulu Autenttisessa pannukakkuravintolassa voit maistella pannaria liki sadalla tavalla.

MAJOITUS

TUBA

Mannenkatu 2 tuba.fi Kierrätys- ja ekohenkinen, lähi- ja luomutuotteita suosiva kaiken kansan kulttuurikuppila.

INFO

RAVINTOLA RAUHALA

Mannenkatu 4 ravintolarauhala.fi Rakkaudella tehtyä ruokaa nostalgiaa huokuvassa miljöössä. Lounas- ja tilausravintola.

SOKERI-JUSSIN KIEVARI

Pikisaarentie 2 sokerijussi.fi Vanhassa hirsimakasiinissa toimiva tunnelmallinen ruokaravintola tarjoaa kotimaisista raaka-aineista vuodenaikojen ja sesonkien mukaan rakennetun menun. Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.

LEKKER61

Isokatu 61 lekker61oulu.com Ravintola tarjoilee hollantilaisia pannukakkuja, lounasta ja kahvilatuotteita.

OULUN SATAMARAVINTOLA Satamatie 35 oulunsatamaravintola.com Mutkatonta ruokaa Toppilan satamassa.

RAVINTOLA NALLIKARI

Nallikarinranta 15 ravintolanallikari.fi Juhlallinen iltaravintola sekä rento bistro ovat auki ympäri vuoden ja tarjoavat oivan paikan syödä hyvin, juhlia ja kokoustaa pohjolan Rivieralla, Nallikarissa.

TILAUSRAVINTOLA MAIKKULAN KARTANO

Maikkulanrinne 21 maikkulankartano.fi Tilausravintola kauniissa jokimiljöössä.

PIHVI- JA GRILLIRUOKARAVINTOLAT STEFAN’S STEAKHOUSE

ravintola.fi/ravintola/stefans-steakhouse-oulu Stefan’s Steakhouse on tunnettu laadukkaista pihveistään. Annoksia täydentävät monipuolinen lisukevalikoima ja huolella valitut viinit.

18

GRILL IT!

Kauppurienkatu 24 A raflaamo.fi/oulu/grill-it-oulu Kolmen ravintolan lämminhenkinen kokonaisuus sijaitsee 1920-luvulla paloasemana toimineessa rakennuksessa.

RUMP N RIBS

Uusikatu 17 rumpnribs.fi Kotoisa ja viihtyisä ruokaravintola, jossa churrasco-grillin herkkuja.

MAKUJA MAAILMALTA OULUN KATHMANDU

Pakkahuoneenkatu 8 oulunkathmandu.fi Tarjolla aitoja nepalilaisen keittiön makuja perinteiseen tapaan valmistettuna.

PHUKET THAI TAKE AWAY Kauppurienkatu 4 Maukasta ja aitoa thai-ruokaa.

ISTANBUL ORIENTAL

Kauppurienkatu 11 istanbuloriental.fi Palkittu turkkilainen ravintola Oulun keskustassa.

PAD THAI BAAN NAA

Pakkahuoneenkatu 9 B 2 padthaibaannaa.fi Pirteä thaimaalainen ravintola.

VÄLIMEREN RAVINTOLA OLIMPOS

Pakkahuoneenkatu 6 olimpos.fi Herkkuja kaikista Välimeren maista.


Kirkkokatu 2 hagiasofia.fi Turkkilainen à la carte -ravintola historiallisessa Franzénin talossa.

RAVINTOLA HAI LONG

Isokatu 8 hailong.fi Kiinalaisessa ravintolassa nautit mauista ympäri Aasian.

RESTAURANT PIKKU THAI Asemakatu 29 Aasialainen ravintola.

RAVINTOLA SAURAHA

Asemakatu 10 sauraha.fi Saurahassa sinua odottaa nepalilaisen ruoan nautinnot. Kattavasti myös kasvisvaihtoehtoja.

FUCHKA

Nummikatu 32 fuchka.fi Suomen ensimmäinen bangladeshilainen pikaruokaravintola. Herkullisia makuelämyksiä pieneen ja suurempaan nälkään.

NEW MUMBAI

Asemakatu 39 newmumbai.fi Intialainen ravintoja ja baari, joka tarjoaa perinteisiä intialaisia makuja intohimolla.

Hallituskatu 35 ravintolatoscana.fi Ruokalista tarjoaa makumatkan Italian maakuntiin.

GARAM MASALA

Kajaaninkatu 27 garammasala-oulu.fi Ensiluokkaisia makuja eksoottisen intialaisen ruoan ystäville.

TORTILLA HOUSE

tortillahouse.fi Rautatienkatu 10 Tortilla House tarjoaa herkullista ja aina tuoreista raaka-aineista tehtyä Fresh Mexiä katukeittiötyyliin.

RAVINTOLA CRECIAN

Kirkkokatu 55 crecian.fi Kreikkalaisen keittiön hohto kutsuu sinut nauttimaan aidosta kreikkalaisesta ruoasta.

BAARIT JA PUBIT VIINIBAARI VOX

Pakkahuoneenkatu 8 viinibaarivox.fi Laaja ja vaihtuva viini- ja olutlista sekä pientä syötävää.

JUOMAPUOHI

Pakkahuoneenkatu 12 Oulun ensimmäinen ja ainoa olutmyymälän ja baarin yhdistelmä. Monipuoliset panimotuotteet läheltä ja kaukaa.

CAFE KULUMA

Kauppurienkatu 5 kuluma.fi Kahvila ja drinkkibaari, jonka tulipuhallettava Rammstein alkaa olla drinkkimaailman klassikko.

RAVINTOLA KAARLENHOLVI JA JUMPRU PUB Kauppurienkatu 6 kaarlenholvi.fi Oululaisen pubikulttuurin keidas, jonka ainutlaatuisessa miljöössä voi arkipäivisin nauttia maittavan keittolounaan. Yläkerran Kaarlenholvissa rento ja vauhdikas meno jatkuu pikkutunneille saakka.

OLUTHUONE LESKINEN

Kirkkokatu 10 (Rotuaari) leskinen.fi Laajan ja alati vaihtuvan olutkirjon lisäksi kattava valikoiman siidereitä, viinejä, erikoiskahveja sekä paljon muuta.

PUB GRAALI

Saaristonkatu 5 graali.fi Laaja olutvalikoima takkatulen äärellä.

HEMINGWAY´S

Kirkkokatu 8 (Rotuaari) hemingways.fi Keskellä kaupungin sykettä sijaitseva rento kohtaamispaikka.

KULTTUURI

TAPAHTUMAT

HAGIA SOFIA

TOSCANA

Kauppurienkatu 5 1bar.fi Rento cocktailbaari Oulun ydinkeskustassa.

AKTIVITEETIT

Saaristonkatu 14 coyoacan.fi Ravintola Coyoacan tarjoaa autenttista meksikolaista ruokaa.

1 BAR

Kajaaninkatu 38 indiancuisine.fi Intialaisen ravintolan motto on ”Dining Fine”, ei ”Fine Dining”.

LASTEN OULU

COYOACÁN

INDIAN CUISINE

Kirkkokatu 17 mallaskellari.fi Oulun Rotuaarilla sijaitseva, pienpanimotuotteisiin erikoistunut pubi.

RAVINTOLAT

Saaristonkatu 5 flavourpalace.fi Pieni kiinalainen ravintola, joka tarjoaa pohjoiskiinalaisia makuja.

MALLASKELLARI

Rautatienkatu 8 theroyalgarden.fi Kiinalaista ja japanilaista ruokaa jo yli 20-vuoden ajan.

OSTOKSET

FLAVOUR PALACE

THE ROYAL GARDEN

MAJOITUS

Rantakatu 5 beijing.fi Oululaisittain tunnettu ”rannan kiinalainen” tarjoaa hyvää kiinalaista ruokaa Kauppatorin laidalla.

PETRELLIN SALUUNA

Rantakatu 4 petrelli.fi Rentoa meininkiä ja live-musiikkia viikonloppuisin.

INFO

RAVINTOLA BEIJING

19


TAPAHTUMAT OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

KARAOKE AITTA 22

Kauppatori, aitta 22 karaokebar.net Torinrannan aittaravintolassa lauletaan kuin ennen merimiehet konsanaan.

KELTAINEN AITTA

Aittatori 25 keltainenaitta.fi Aittaravintola ja suuri terassi aivan kauppa­ torin ytimessä.

PEPPERS KARAOKEBAR

Isokatu 36 karaokebar.net/peppers Legendaarinen Pepper´s on Oulun ydinkeskustan korttelikapakka vailla vertaa. Täällä karaoke raikaa aamusta yömyöhään joka päivä.

ST. MICHAEL Hallituskatu 13–17 stmichael.fi Letkeä irkkubaari.

MAJOITUS INFO

PATAÄSSÄ

Pakkahuoneenkatu 7 karaokebar.net Karaokebaari/yökerho konseptin 60 000 kappaleen lauluvalikoimasta löytyy jokaiselle jotain.

BAR IHKU OULU

Torikatu 22 ihkubar.fi/oulu Karaokea, stand up -komiikkaa, live-bändejä, pubi sekä patio!

COCKTAIL COMPANY

MANGO DISCOBAR

SNOOKER TIME

Asemakatu 28 snookertime.net Rento, rock-henkinen ravintola snookerin ystäville.Sauna- ja klubitilat 25 hengen tapahtumille.

HEINÄKENKÄ

Limingantie 5, Oulu karaokebar.net Heinäkengässä mahdollisuus kokea Limingantullin korttelipubi-ilmapiiri

KARAOKEBAR

Asemakatu 31–33 karaokebar.net/oulu-karaokebars Suomen ensimmäinen karaokeravintola.

CLUB TEATRIA OULU

Krouvintie 9 teatria.com/oulu Livemusiikkiin keskittyvä keikkapaikka.

45 SPECIAL

Saaristonkatu 12 45special.com Legendaarinen rokkibaari, jossa elävää musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa.

LETKUNPUISTON HELMI

Uusikatu 20 bassoclub.fi Elektronisen tanssi- ja bassomusiikin mekka Oulussa jossa myös livekeikkoja ja erikoisiltoja.

Torikatu 21–23 ravintola.fi/ravintola/ilona-oulu Oulun Ilona tarjoaa livemusiikkia bilebändeistä maamme eturivin artisteihin.

Hallituskatu 17 Elämyksiä ja edulliset hinnat.

Hallituskatu 9 cocktailcompany.fi Cocktaileille omistettu lounge, jonne voi tulla maistelemaan niin klassikoita kuin tämän päivän trendejäkin.

BASSO CLUB

VIIHDEMAAILMA ILONA

ROKKI KUKKO

Uusikatu 23 Perinteinen pub, ohjelmistossa karaokea ja DJ-musiikkia. Iso terassi auki ympäri vuoden.

20

BILEPAIKAT JA YÖKERHOT

Saaristonkatu 16 ravintola.fi/ravintola/mango-discobar Kolmikerroksinen yökerho tuo tuulahduksen väliamerikkalaista tunnelmaa ja tarjoaa neljä erilaista musiikkimaailmaa.

HEVIMESTA

Uusikatu 23 hevimesta.com Oulun suurimpia yökerhoja. Hevimestan ohjelmistoon kuuluu säännölliset LIVEkeikat

YÖHUIKKA CLUB AND DISCO Asemakatu 20 yohuikka.fi Yökerho aikuisille ja yökyöpeleille.

PUTKA

Isokatu 36 karaokebar.net Rento yökerho, jonka yläkerrassa disco-osasto ja katutasossa PUTKA Pub.

VINKKI!

45 Remakka on Oulun 45 Specialissa pyörivä stand up -klubi. Remakan klubit ovat syys- ja kevätkaudella joka toinen keskiviikko sekä kerran kuussa lauantaisin. Lisätietoja: remakkastandup.fi.


21

INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

TAPAHTUMAT


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 22

OSTOKSILLE OMAAN TAHTIIN Oulussa on matkailijalle loistavat ostosmahdollisuudet. Torinrannasta löydät paikalliset herkut ja käsityöt, hurmaavat käsityöpajat ja pikkuruiset aittamyymälät. Ydinkeskustassa matkailijoita palvelee Kauppakeskus Valkea sekä monipuolinen tarjonta erikoiskauppoja.


TAPAHTUMAT

KAUPPATORI • • • •

Kauppahalli (avataan loppuvuodesta 2020) Torikojut kesäisin Aittatorin erikoiskaupat Kahviloita, ravintoloita ja terasseja

UNIIKIT TUOTTEET OULUSTA OULUN KAUPUNGIN MATKAILUNEUVONTA

Torikatu 18 visitoulu.fi/info Osta itsellesi tai ystävällesi lahjaksi kiva muisto Oulusta! Matkailuneuvonnan Oulu Shopissa on myynnissä niin postikortteja, kirjoja kuin kierrätys-, keramiikka- ja sisustustuotteitakin.

K-SUPERMARKET PEKURI

Kauppurienkatu 10 Pekurin matkamuistopisteestä löydät Oulu-aiheisia tuotteita, mm. magneetteja, mukeja sekä Oulu-postikortteja. Myös Paska kaupunni T-paidat löytyvät valikoimasta.

LUUPPIKAUPAT

ouka.fi/oulu/luuppi/luuppikaupat Kaikissa museo- ja tiedekeskus Luupin käyntikohteissa on kauppa. Niiden tuotteet täydentävät Luupin omaperäisen historian, tieteen ja taiteen kokonaisuutta.

BYPIAS

Rantakatu 3 bypias.fi Lifestyle- ja muotiliike torinrannassa tarjoaa muun muassa Pia Erlundin suunnittelemia pellavavaatteita ja muista laadukkaista materiaaleista tehtyjä vaatteita sekä erilaisia asusteita.

KOFEIINIKOMPPANIA

Kauppatori, aitta nro 19 kofeiinikomppania.fi Sympaattinen ja asialleen omistautunut kahvi- ja teekauppa Oulun aittatorilla.

AITTAPUTTIIKKI

Kauppatori, aitta nro 12 aittaputtiikki.com Paikallisten ja kotimaisten kädentaitajien tuotteisiin erikoistunut liike.

SAAGASHOP

Kauppatori, aitta nro 10 Matkamuistoja ja herkkuja pohjoisesta.

TUUMA JA TIKKI

Pikisaarentie 13 osao.fi/asiakaspalvelut/tuotemyymalat/ tuuma-ja-tikki Pikisaaren hurmaavassa miljöössä sijaitseva kulttuurilahjakauppa, näyttelytila sekä kutomo.

Hallituskatu 30 majashop.fi Pienen ja pirteän sisustusliikkeen valikoimista löytyvät sisustustuotteet reilun kaupan sisustuksesta skandinaaviseen designiin.

KURE

Hallituskatu 30 kurestore.fi Suuri suomalaisen designin erikoisliike. Yli 50 suomalaisen brändin vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita.

TAITO SHOP MAAKARI

Rautatienkatu 11 taitopohjoispohjanmaa.fi Persoonallista ja korkealaatuista paikallista käsityötä ja designia sekä tunnelmallinen lounaskahvila aivan Oulun rautatieaseman vieressä.

CHOCOSOMNIA

Mannenkatu 2 C chocosomnia.fi Käsintehtyä suklaata rakkaudella. Myös suklaatasting-tilaisuudet ja suklaatyöpajat.

KÄRPPÄKAUPPA

Oulun Energia Areena, Teuvo Pakkalan katu 11 karppakauppa.fi Oululaisten oman jääkiekkoseuran, Oulun Kärppien viileitä fanituotteita.

KULTTUURI AKTIVITEETIT

Kauppakeskus Valkea Kauppakortteli Pekuri IdeaPark, Ritaharju Kaakkurin ja Limingantullin liikekeskittymät • Zeppelin, Kempele

MAJA, DECOR & LIFESTYLE SHOP

LASTEN OULU

• • • •

Isokatu 26 balmuir.com Laadukkaita sisustustuotteita ja klassista muotia.

RAVINTOLAT

OSTOSKESKUKSET

Oulun kauppahalli avautuu vierailijoille loppuvuodesta 2020.

BALMUIR BRAND STORE OULU

OSTOKSET

Kävelykatu Rotuaari Isokatu Uusikatu Kauppurienkatu Pakkahuoneenkatu Hallituskatu

rotuaari.info/kauppatori Oulun torilla ja Aittatorilla sijaitsevat vanhat varasto- ja suolamakasiinit tuovat historian tuntua kauppatorille. Vanhimmat aitat ovat peräisin 1700- ja 1800-lukujen vaihteen tienoilta. Nykyisin aitoista löytyy persoonallisia ravintoloita, kahviloita ja käsityöputiikkeja.

NON BOUTIQUE

MAJOITUS

• • • • • •

KAUPPAHALLI JA AITTATORI

KUUDESMAKU

INFO

OSTOSKADUT

Pakkahuoneenkatu 5 nonboutique.fi Suomalaisten ja paikallisten taitajien tarjoamia piensarjoja ja täysin uniikkeja tuotteita.

Kirkkokatu 23 Herkkuja ja luonnontuotteita läheltä ja kaukaa. Myös tervaherkkuja.

23


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU

MARIMEKKO

Kauppakeskus Valkea Marimekko Outlet | Ideapark Oulu marimekko.fi Marimekon liikkeissä on saatavilla ajattomasta tyylistään tunnettuja sisustustuotteita, tekstiilejä ja astioita.

R-COLLECTION

Kirkkokatu 10 r-collection.fi Laadukkaat ja kestävät klassikkovaatteet arkeen.

PENTIK

LOVI TEHTAANMYYMÄLÄ

Rautatienkatu 11 B lovi.fi Kolmiulotteisen muotonsa Lovi-tuotteet saavat käsin kokoamalla, ilman apuvälineitä. Myös itse maalattavia settejä.

MERIMAARIA

Merikoskenkatu 1 Kaakkurinkulma 4 merimaaria.fi Merimaaria on oululainen perheyritys, jonka valikoimaan kuuluvat suomalaiset klassikot kuten Aarikka, Marimekko, Aino ja Nanso.

IITTALA OUTLET

Zeppelinintie 1 iittala.fi Iittala myy laadukkaita suomalaisia astioita, keittiövälineitä ja sisustustuotteita.

Kirkkokatu 6 pentik.com Kodin sisustustuotteita, astioita, kynttilöitä ja tekstiilejä pohjoisesta.

FINLAYSON JA VALLILA

Isokatu 22–25, Kauppakeskus Valkea finlayson.fi vallila.fi Finlaysonin ja Vallilan myymälöistä löydät laajan valikoiman suomalaisia kodintekstiilejä.

INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

SUOMALAISTA DESIGNIA

24

VINKKI!

Paska kaupunni T-paidat löydät K-Supermarket Pekurista, Kauppurienkatu 10 ja kivan valikoiman Oulu-postikortteja Toripakan Kioskista, Torikatu 12.


25

INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

TAPAHTUMAT


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 26

MAKEILTA UNILTA UUTEEN PÄIVÄÄN Oulun majoitusliikkeet kutsuvat asiakkaansa vieraanvaraisesti hyville unille. Tutut ja viihtyisät hotellit ovat saaneet rinnalleen pieniä persoonallisia majoituskohteita. Monipuolisesta majoitustarjonnasta löytyy jokaiselle majoittujalle oma vaihtoehtonsa.


SCANDIC OULU CITY Saaristonkatu 4 scandichotels.fi

HOTELLI LASARETTI

FINLANDIA AIRPORT HOTEL OULU

Kasarmintie 13 lasaretti.com

TURUSEN SAHA BED & BREAKFAST Pikisaarentie 10 turusensaha.fi

RADISSON BLU HOTEL OULU Hallituskatu1 radissonblu.fi Avataan elokuussa 2020

PIKISAARI GUESTHOUSE Pursitie 6 pikisaariguesthouse.com

Leiritie 10, Hietasaari nallikari.fi/majoitus

Vihiluoto 10, Kempele airporthotel.fi

BEST WESTERN HOTEL SAMANTTA Välitie 1, Haukipudas | 21 KM samantta.fi

HOTELLI KIERIKINHOVI Pahkalantie 447, Yli-Ii | 55 KM kierikinhovi.fi

FORENOM APARTHOTEL OULU BREAK SOKOS HOTEL EDEN Uusikatu 26 forenom.com

KULTTUURI

TAPAHTUMAT Pakkahuoneenkatu 16 sokoshotels.fi

NALLIKARI LOMAKYLÄ

Kirkkokatu 54 degamlashotel.fi

Holstinsalmentie 29 sokoshotels.fi

RAVINTOLAT

LAPLAND HOTEL OULU

AKTIVITEETIT

ORIGINAL SOKOS HOTEL ARINA

DE GAMLAS HEM

LASTEN OULU

MAJOITUS

Kirkkokatu 3 laplandhotels.com

BEST WESTERN HOTEL APOLLO

OSTOKSET

Asemakatu 31–33 hotelapollo.fi

SCANDIC OULU STATION Kajaaninkatu 17 scandichotels.fi

VINKKI

booking.visitoulu.fi:sta voit tarkistaa majoituksen saatavuuden ja hinnat kätevästi yhdestä osoitteesta!

Seuraava kokous Oulussa? Oulu Convention Bureaulta saat veloituksetonta apua tapahtuman saamiseksi Ouluun, etenkin alkuvaiheen suunnittelussa.

VELOITUKSETON KONSULTOINTI KOKOUKSEN JÄRJESTÄJÄLLE

INFO

Asemakatu 41 ouluhotelli.fi

MAJOITUS

OULU HOTELLI

www.ocb.fi | oulu.com | @OCBOulu

27


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

INFO

28

Ouluun on helppo matkustaa monin eri kulkuvälinein. Matkailijoita palvelevat SASin suorat lentoyhteydet Tukholman ja Oulun välillä. Oulun lentoasema tunnetaankin matkustajamääriltään Suomen toiseksi vilkkaimpana lentoasemana.


norwegian.com

OTAXI

• Huom! Suomessa pysäköintikiekon käyttö on pysäköintialueilla yleistä. Voit hankkia oman pysäköintikiekon käyttöön useimmilta huoltoasemilta, tavarataloista tai kioskeilta.

otaxi.fi • Tilausnumero Suomessa p. 0600 30081 • Ulkomailta soitettaessa p. +358 600 30081

SAS sas.fi

JUNALLA RAUTATIEASEMA Rautatienkatu 11 vr.fi

LINJA-AUTOLLA LINJA-AUTOASEMA

FOREX RAHANVAIHTO

FIXUTAXI

fixutaxi.fi Taksin saa tilattua puhelimitse soittamalla numeroon +358 100 6060 tai FixuTaxi-sovelluksen kautta.

MENEVÄ

meneva.fi Taksin saa tilattua puhelimitse +358 800 02120 tai lataamalla mobiilisovellus Google Play -kaupasta tai iPhone App Storesta.

Ratakatu 6 matkahuolto.fi onnibus.com northbus.fi

MUUTA

BUSSILLA

Oulun seudun bussireitit, aikataulut ja vyöhykehinnat: oulunjoukkoliikenne.fi • Kertalippu tai 24 tunnin lippu älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella www. oulunjoukkoliikenne.fi/mobiililippu tai PIVO-sovelluksella pivo.fi. Kertalipun voi ostaa myös käteisellä kuljettajalta. • Kertalippu maksaa 3,30 euroa (A-vyöhyke) + maksunvälityspalkkio. Kertalipulla on 60 min vaihtoaika. • Matka lentoasemalta Oulun keskustaan maksaa 5,80 euroa (AB-vyöhykkeet) + maksunvälityspalkkio. • 24 h lippu keskusta-alueella (A-vyöhyke) maksaa 8,00 euroa + maksunvälityspalkkio.

Torikatu 18 forex.fi

FOREX BANK VALUUTTA-AUTOMAATTI Ritaharjuntie 49 Ideapark, A-sisäänkäynti

POSTI

posti.fi Tehtaankatu 5, K-Citymarket Raksila Postilähetysten noutaminen ja lähettäminen. Postipakettiautomaatti. Postimerkkejä, postitus- ja pakkaustarvikkeita.

AKTIVITEETIT

• oulunpysakointi.fi Kivisydän on Oulun keskustan alle rakennettu pysäköintihalli, jossa on 900 tilavaa pysäköintipaikkaa ja hyvät hissiyhteydet ydinkeskustaan.

KULTTUURI

TAPAHTUMAT

NORWEGIAN

TAKSILLA

• ouka.fi/oulu/kadut-kartat-ja-liikenne/ pysakoinninvalvonta Kattavasti tietoa Oulun keskustan pysäköintialueista, -maksuista ja -vyöhykkeistä.

LASTEN OULU

finnair.fi Asiakaspalvelu p. 09 818 0800

• oulunliikenne.fi Ajantasaista tietoa liikenteen sujuvuudesta ja pysäköinnistä Oulun seudulla.

RAVINTOLAT

FINNAIR

Keskustan alueella toimii maksuton langaton panOULUverkkoyhteys. Sen avulla viestit kätevästi matkasi kulusta myös verkossa! Tarkista ajankohtaisimmat menovinkit VisitOulusivulta Facebookissa ja jaa lomamuistosi #visitoulu.

OSTOKSET

Lentokentäntie 720, 90410 Oulu finavia.fi Matkailijoiden neuvontapiste sijaitsee lentoaseman 1. kerroksen saapuvien lentojen aulassa.

PYSÄKÖINTI

MAJOITUS

OULUN LENTOASEMA

VINKKI!

INFO

LENTÄEN

• 24 h lippu lentoasema–Oulu–keskusta 12,50 euroa (AB-vyöhykkeet) + maksunvälityspalkkio.

29


H6

TAPAHTUMAT RAVINTOLAT

LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

Nallikari

TOURIST INFORMATION

INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

tel. +358 (8) 5584 1330 www.visitoulu.fi

30

TOURIST INFO

tel. +358 (8) 5584 www.visitoulu.fi


ORMATION

H1

P

H8 H4

P P

H2 H3 H5

P P

P RAVINTOLAT

P

H9 P OSTOKSET

P LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

City Park

P MAJOITUS

KULTTUURI

H7

INFO

4 1330

Fish Passage

P

P

31

TAPAHTUMAT


MATKAILUNEUVONTA

Yhteystiedot:

Oulun matkailuneuvonnasta saat monipuoliset käytännön neuvot ja vinkit vierailullesi Oulussa. Paikan päällä Sinua opastavat ammattitaitoiset matkailuneuvojat. Löydät ajankohtaiset tiedot kaupungin tapahtumista, majoituksesta, ravintoloista, nähtävyyksistä ja käyntikohteista. Matkailuneuvonnassa käytössäsi on asiakaspäätelaite, avoin langaton verkko panOulu sekä älypuhelinten latauspiste. Meiltä voit noutaa maksuttomia esitteitä ja teemoitettuja kävely- ja pyöräilykarttoja sekä ostaa Oulu-aiheisia matkamuistoja.

Torikatu 18 90100 Oulu p. 08 5584 1330 touristinfo@ouka.fi visitoulu.fi/info businessoulu.com/matkailuneuvonta

OULU FINLAND

Kaupunki Pohjois-Suomessa Perämeren rannalla, Oulujoen suistossa Asukkaita: Huhtikuu 2018, 202 058 Pinta-ala: 3 880 km2 Koordinaatit: 65°01’ N, 25°28’ E Perustettu: v. 1605 Perustaja: Ruotsin kuningas Kaarle IX

Arct

ic C

ircle

Oulu

70

mi

n

55 min Helsinki

Stockholm


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.