Page 1

OULU GUIDE 2019


MEDIATIEDOT Julkaisija: BusinessOulu Hallituskatu 36 A 90015 Oulun kaupunki OULUN MATKAILUNEUVONTA p. 08 5584 1330 visitoulu.fi oulu.com touristinfo@ouka.fi visitoulu@oulu.com Suunnittelu: Anna Karppinen, BusinessOulu Painopaikka: Erweko Painosmäärä: 58 000 kpl Esite painetaan: suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi Emme vastaa mahdollisista muutoksista tai virheistä. Ole hyvä ja varmista palvelun saatavuus etukäteen. Esite perustuu 10.10.2018 mennessä saatuihin tietoihin.

Tule viihtymään Ouluun! Oulu kutsuu aitojen elämysten äärelle pohjoisen Skandinavian pääkaupunkiin. Oulu toimii vuosittain yli 700 tapahtuman ja elämyksen näyttämönä! Ympäröivä arktinen meriluonto, elävä jokisuisto ja pohjoinen valo lyövät kaupungissa kättä. Ne luovat ainutlaatuisen ympäristön viettää aktiivista kaupunkilomaa ja nauttia luonnonrauhasta. Vieraanvarainen Oulu kutsuu luokseen keskustan kauppapaikoille ja Nallikariin, monipuolisiin tapahtumiin ja kulttuurikohteisiin sekä nauttimaan paikallisista herkuista. Tästä oppaasta löydät esimerkit Oulun matkailun ja vapaa-ajan mahdollisuuksista.


TAPAHTUMAT 4

KULTTUURI 6

AKTIVITEETIT 10

LASTEN OULU 14

RAVINTOLAT 16

OSTOKSET 22

MAJOITUS 26

INFO 28


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 4

OULUSSA TAPAHTUU YMPÄRI VUODEN Oulu hemmottelee vieraitaan monipuolisella tapahtuma- ja elämystarjonnalla. Jäätynyt meren kansi ja lumi kutsuvat arktisiin talvitapahtumiin. Valoisat kesäyöt tarjoavat festivaaleille ainutlaatuisen tunnelman. Syksyn myötä perinteiset sadonkorjuumarkkinat täyttävät kauppapaikat ja marraskuussa valotaideteokset lumoavat pimeässä pakkasillassa. Joulun tunnelmaan virittäydytään tiernapoikien ja joulumarkkinoiden saattelemana. Tavataan tapahtumien Oulussa!


Nallikari snowcall.fi Kansainvälinen lumenveistokilpailu tuo Ouluun alan kansainväliset ja kotimaiset huiput. Lumiveistoksia pääsee ihailemaan myös kilpailun jälkeen Nallikarin talvikylän yhteydessä niin kauan kuin sää sallii.

22.–23.2. STADION SNOWCROSS

Raksila, pesäpallostadion snowcrossoulu.com Suomen suurin moottorikelkkatapahtuma Extreme Stadion Race tuo Ouluun alan parhaat kuljettajat. Tapahtumapaikan täyttävät moottorien pärinä, ilotulitus ja Winter Expomessualue, jossa esillä monenlaista talveen liittyvää nähtävää ja koettavaa.

10.–24.3. OULUN MUSIIKKIJUHLAT

Useita tapahtumapaikkoja omj.fi Talvinen kaupunkifestivaali tarjoaa tasokkaita artistivieraita ja musiikkielämyksiä suurproduktioista klubikeikkoihin.

12.–13.3. POLAR BEAR PITCHING

Kauppatori polarbearpitching.com Kansainvälisesti huikean suosion saavuttanut pitchauskilpailu, jossa start up –yritykset pyrkivät vakuuttamaan pääomasijoittajat yritysideastaan avannosta käsin. Tässä kilpailussa kylmänsietokyky ja nopeus ovat valtteja!

14.6.–7.7. OULUN PÄIVÄT

Useita tapahtumapaikkoja ouka.fi/oulunpaivat Perinteikäs kaupunkifestivaali, jonka monipuolisessa ohjelmistossa on kulttuuria, liikunta- ja toritapahtumia, tutustumiskohteita ja paljon lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Kolmiviikkoinen festivaali tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua Ouluun ja lähiseutuun.

11.–13.7. SUOMIPOP FESTIVAALI

Kuusisaari suomipopfestivaali.fi/oulu Suomipoppiin keskittyvä musiikkifestivaali tuo Oulun Kuusisaareen nimekkäimmät artistit keskellä heinäkuuta.

26.–27.7. QSTOCK

Kuusisaari qstock.fi Pohjois-Suomen suurin kaksipäiväinen musiikkifestivaali. Festivaaleilla mukana yli 60 kotimaista ja kansainvälistä artistia usealla lavalla.

27.7.–31.8. OULUN JUHLAVIIKOT

Useita tapahtumapaikkoja oulunjuhlaviikot.fi Seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 60 000 kävijää. Tarjolla mm. ilmakitaransoiton MM-kisat 21.–23.8., Oulun taiteiden yö 15.8. ja Koiteli elää -festari 17.8.

9.–11.9. SYYSMARKKINAT

Kauppatori rotuaari.info Oulun torilla vietetään syksyn satokauden kunniaksi syysmarkkinat. Nykyisin markkinoilla myös käsityöt, paperit ja villahousut vaihtavat omistajaa.

2.–6.10. THE IRISH FESTIVAL OF OULU

Useita tapahtumapaikkoja irkku.fi Riehakkaat irlantilaisfestivaalit, jonka ohjelmassa musiikkia, elokuvia, teatteria, runoutta sekä kursseja, joilla voi opiskella tanssia, musiikkia ja iiriä.

22.–24.11. LUMO LIGHT FESTIVAL OULU

Useita paikkoja ouka.fi/lumo Lumo herättää pohjoisen kaupungin loistoon pimeimpään kaamosaikaan paikallisilla ja kansainvälisillä valoteoksilla.

JOULUKUU TIERNA-AJAN JOULUNAVAUS JA TIERNAPOIKAKILPAILU

Rotuaari rotuaari.info Oulun joulunaika avataan tiernapoikien saattelemana. Tiernapojat laulavat kiertäen julistamassa joulun sanomaa Suomen tiernakaupungissa ja kilpailevat parhaan esityksen palkinnosta.

31.12. UUDEN VUODEN VASTAANOTTO Kauppatori rotuaari.info Oulu juhlii vuoden vaihtumista perinteisesti Kauppatorilla ilotulituksin ja kulttuuriesityksin.

KULTTUURI

TAPAHTUMAT

20.–24.2. BALTIC SNOW CALL

AKTIVITEETIT

22.–24.11.

LASTEN OULU

21.–23.8.

RAVINTOLAT

20.–24.2.

OSTOKSET

Valovoimaa! Lumo Light Festival Oulu

MAJOITUS

#MakeAirNotWar Ilmakitaran MM-kisat

INFO

Kansainvälistä lumenveistoa Baltic Snow Call

5


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 6

ANNA KULTTUURIN VIEDÄ Oulun kymmenet kulttuurikohteet kertovat tarinoita menneestä ja aavistelevat tulevaa. Voit sukeltaa uusiin elämyksiin vuoden jokaisena päivänä. Uppoudu tarinoihin teatterissa, kohtaa moderni lukuisissa gallerioissa tai viehäty menneisyydestä monipuolisten museoiden suojissa. Oululainen kulttuuri houkuttelee elämyksien äärelle!


TAPAHTUMAT

VINKKI!

Nahkatehtaankatu 6 tietomaa.fi Tietomaan 45 metriä korkeasta tornista avautuu upeat näkymät ympäri kaupunkia. Voit ostaa pääsylipun myös pelkästään torniin.

MUSEOT POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO

Ainolanpolku 1 ouka.fi/ppm Pohjois-Pohjanmaan museosta löytyy historiaa Oulusta, Pohjois-Pohjanmaalta ja koko Suomesta. Esineiden, ilmiöiden, oululaisten vaikuttajien ja tavallisten ihmisten tarinat heräävät eloon museon perusnäyttelyssä ainutlaatuisella tavalla. Lasten kestosuosikki on Mauri Kunnaksen tarinoiden Koiramäen väki -näyttely. Lapsia kutsuu leikkiin myös Kakaravaara – lasten elämää Oulussa näyttely elokuun lopulle saakka.

OULUN TAIDEMUSEO

Kasarmintie 9 ouka.fi/taidemuseo Taidemuseossa ovat esillä monet erilaiset teemat, alueen kuvataide, kotimaisen kuvataiteen kiinnostavat nostot sekä kansainväliset erikoisnäyttelyt. Vuoden näyttelyistä Outi Pieskin Čuolmmadit-näyttely osallistuu teoksillaan alkuperäiskansojen oikeuksia koskevaan keskusteluun. Kesällä Kasvu ja lähtö – Hiukset auki on hauska, outo ja hämmästyttävä hiuksiin liittyvä näyttely, jonka pääasia tulee sananmukaisesti jokaisen iholle.

OULUN AUTOMUSEO

Automuseontie 1 oulunautomuseo.fi Esillä on yli viisikymmentä erilaista vanhaa autoa ja moottoripyörää jopa 1910-luvulta. Myös pienoismalleja, valokuvia, kirjallisuutta ja lounaskahvio.

PATENIEMEN SAHAN MUSEO

Sahantie 21, Oulu ouka.fi/oulu/luuppi/pateniemen-sahan-museo Oulun seudun teolliseen historiaan voi tutustua aidossa ympäristössä 1850-luvulta peräisin olevassa laivavarvin eli laivatelakan varastorakennuksen niin sanotussa Nikkaripirtissä. Museo on avoinna kesäisin.

OULUNSALON KOTISEUTUMUSEO

Jääsköntie 5, Oulunsalo | 12 KM ouka.fi/ppm Oulunsalon kotiseutumuseo on talonpoikaistyyliin sisustettu museo, jonka rakennukset ovat yli 200 vuotta vanhoja. Kotiseutumuseo kertoo 1900-luvun alun elämästä Oulunsalossa. Museo on avoinna kesäisin.

AKTIVITEETIT LASTEN OULU

Kaitoväylä 5 oulu.fi/biodiversiteettiyksikko Kasvitieteellisen puutarhan kahdessa n. 15 metriä korkeassa pyramidinmuotoisessa kasvihuoneessa on n. 1500 eri lajia lämpimien ilmastoalueiden kasveja. Alle 7v ilmaiseksi.

Turkansaarentie 165, Madekoski | 15 KM ouka.fi/turkansaari Idyllinen Turkansaari tarjoaa kesäisin aikamatkanhistorialliseenmaalaismaisemaanluonnonkauniissa ympäristössä. Turkansaari kertoo tarinoita perinteisestä maaseudun arjesta ja juhlasta pohjoisessa. Saaren maalaisjuhannus on suosittu kesän juhla Oulun seudulla. Kauden kruunaa vuosittain perinteiset syysmarkkinat. Loppuvuodesta hiljennytään adventin tunnelmiin.

KIERIKKIKESKUS

Pahkalantie 447 A, Yli-Ii | 55 KM kierikki.fi Kierikkikeskuksessa voi loikata pohjoisen menneisyyteen. Perusnäyttely esittelee Kierikin ja Suomen esihistoriaa sekä kivikautisten ihmisten elinympäristöä. Suositut arkeologiset yleisökaivaukset ovat heinäkuussa. Kivikauden kylä on rakennettu arkeologisilta kaivauksilta saadun tutkimustiedon perusteella. Kivikauden asumusten nuotion äärellä tuntee saapuneensa muinaisuuteen. Kivikauden arkiaskareista voi kokeilla vaikka kiviesineiden valmistamista. Elokuun alun Muinaismarkkinat on kesän kohokohta.

RAVINTOLAT

KASVITIETEELLINEN PUUTARHA

TURKANSAAREN ULKOMUSEO

OSTOKSET

TIEDEKESKUS TIETOMAAN TORNI

Pikisaarentie 6 ouka.fi/merimiehenkotimuseo Oulun keskustan tuntumassa idyllisessä Pikisaaressa sijaitsee Merimiehenkotimuseo. Museo, jota myös kutsutaan Matilan taloksi, toimii Oulun vanhimmassa säilyneessä puutalossa kesäisin.

HISTORIA JA TAITEET OULUN TUOMIOKIRKKO

Kirkkokatu 3 A oulunseurakunnat.fi/ouluntuomiokirkko Daniel Hagmanin suunnittelema tuomiokirkko valmistui v. 1777. Kirkon puurakenteet tuhoutuivat Oulun palossa 1822. Uudelleen rakennettu kirkko valmistui 1832 Carl Ludvig Engelin uusklassisten piirustusten mukaan. Tuomiokirkko on avoinna ja opas paikalla päivittäin kesä-elokuussa klo 10–20. Cafe Kryptan kesäkahvila sijaitsee tuomiokirkon kellarissa, ja se on avoinna kesäkuun alusta elokuun alkupuolelle.

MAJOITUS

MERIMIEHENKOTIMUSEO

Teuvo Pakkalan katu 11 oulunkarpat.fi Moninkertaisen Suomen mestarin, Kärppien kotipelit pelataan Oulun Energia-Areenalla. Hanki oma keltavalkomusta kannatusasusi ennen peliä Kärppäkaupasta, joka toimii samassa rakennuksessa.

INFO

OULUN KÄRPÄT

KULTTUURI

Tiedekeskus Tietomaassa vuoden teemana on ruoka ja ravinto. Tulevaisuus lautasella -näyttely tuo tiedonjanoisille näkökulmaa siihen, mitä pistämme lautasellemme ja sieltä suuhun. www.tietomaa.fi

7


TAPAHTUMAT AKTIVITEETIT

KULTTUURI

HAUKIPUTAAN PUUKIRKKO

Kirkkotie 10, Haukipudas | 21 KM oulunseurakunnat.fi/haukiputaan-seurakunta Vuonna 1762 valmistunut Haukiputaan puukirkko on kuuluisa oululaisen kirkkomaalari Mikael Toppeliuksen (1734–1821) maalauksista. Jos raamattuaiheiset maalaukset asetettaisiin peräjälkeen, niitä riittäisi 150 metrin matkalle.

OULUNSALON PUUKIRKKO

Uhrikirkonkuja 8, Oulunsalo | 12 KM oulunseurakunnat.fi/oulunsalon-seurakunta Oulunsalon tunnelmallinen puukirkko on vuodelta 1891.

INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

KIIMINGIN PUUKIRKKO

8

Kirkkotie 6, Kiiminki | 21 KM oulunseurakunnat.fi/kiimingin-kirkko Vuonna 1761 käyttöön vihitty Kiimingin puukirkko on ainoita lähes kokonaan alkuperäisasunsa säilyttäneitä puukirkkoja Suomessa. Sisäosan maalaukset ovat kirkkomaalari Mikael Toppeliuksen (1734–1821) käsialaa.

OULUN TAIDETALO

Pakkahuoneenkatu 9 ouluntaidetalo.fi Taidenäyttelyitä. Ostaa ja myy arvotaidetta.

KULTTUURITALO VALVE

Hallituskatu 7 kulttuurivalve.fi Valveella mm. elokuvateatteri ja gallerioita (mm. Pohjoinen valokuvakeskus). Sisäpihalla kahvila.

POHJOINEN VALOKUVAKESKUS

Hallituskatu 7 photonorth.fi Suomen pohjoisin valokuvaukseen erikoistunut galleria.

GALLERIA 5

Hallituskatu 5 galleria5.artoulu.fi Kuvataide- ja taideteollisuusnäyttelyitä, taidelainaamo ja -myymälä ARTo.

NELIÖ-GALLERIA

Asemakatu 37 neliogalleria.com Galleria esittelee vuosittain 12–13 vaihtuvaa näyttelyä kuvataiteen eri aloilta.

GALLERIA KAJASTE

Kajaaninkatu 25 / Uusikatu 17 galleriakajaste.fi Galleria Kajaste on pääsääntöisesti nykytaiteeseen suuntautunut taidegalleria. Se sijaitsee sekähistoriallisessaTuomi-talossaKajaaninkadulla että Vikkulankulmassa Uusikadulla.

GALLERIA HARMAJA

Pikisaarentie 17 galleriaharmaja.fi Galleria Harmaja on Oulun Pikisaaressa toimiva galleria.

GALLERIA ART HALVARE

Saarelansaarentie 11 arthalvare.fi Galleria sijaitsee 150 vuotta vanhassa Yli-Saarelan maalaistalossa. Alueella sijaitsee myös Saarelan veistospuisto.

GALLERIA OSKARI JAUHIAINEN Kirjastokuja 1, Kiiminki | 21 KM ouka.fi/galleria-oskari-jauhiainen Galleria esittelee kiiminkiläissyntyisen kuvanveistäjä Oskari Jauhiaisen (1913–1990) elämäntyötä ja koostuu yhteensä yli 20 Jauhiaisen pronssi- ja puuveistoksesta.

KESÄGALLERIAT MUSTASAARI GALLERIA

Jaalakuja 4 annikinnunen.com Nykytaide, näyttelyt ja hyvä tunnelma, rakkaudesta Hietasaaren luontoon.

TAIDEGALLERIA TERTTU JURVAKAINEN

Nykäläntie 18, Muhos | 36 KM galleria.terttujurvakainen.fi Gallerian kesänäyttelyssä on esillä laaja ja monipuolinen kokoelma Terttu Jurvakaisen maalaustaidetta sekä vierailevien taiteilijoiden modernia kuvanveistoa, grafiikkaa, keramiikkaa ja lasitaidetta.

TAIDEKESKUS KULTTUURIKAUPPILA

Kauppilantie 15, Ii, | 38 KM kulttuurikauppila.fi KulttuuriKauppilassa paikallisten taiteilijoiden ateljeet ja kansainvälinen residenssiohjelma tuottavat näyttelyitä, tapahtumia ja yhteisötaiteen produktioita. Avoinna näyttelyiden aikaan.

ATELJEE SAMPO KAIKKONEN

Muhoksentie 750, 91300 Ylikiiminki | 44 KM sampokaikkonen.com Taidemaalari Sampo Kaikkosen työtila ja teosten esittelyyn keskittyvä galleria sijaitsee vanhalla maatilalla.

KIRJASTO OULUN KAUPUNGINKIRJASTO Kaarlenväylä 3 ouka.fi/kirjasto Kirjastolla kahvila ja lukusalissa luettavissa lukuisia koti- ja ulkomaisia sanoma- ja aikakausilehtiä.

ELOKUVAT ELOKUVATEATTERI STUDIO Kulttuuritalo Valve Hallituskatu 7 oulunelokuvakeskus.fi Pieni arthouse-elokuvateatteri.

FINNKINO PLAZA

Torikatu 32 finnkino.fi Modernin elokuvakeskuksen kahdeksassa salissa yhteensä yli 1200 paikkaa.

ELOKUVATEATTERI STAR

Kalliotie 6 elokuvateatteristar.fi Perheyrityksen 5 salissa on yhteensä 361 asiakaspaikkaa.

MUSIIKKI OULU SINFONIA

Leevi Madetojan katu 1–3 oulusinfonia.fi Korkeatasoisen sinfoniamusiikin lisäksi Oulu Sinfonia esittää myös kirkkomusiikkia, viihdekonsertteja sekä lapsille ja nuorille suunnattuja konsertteja. Oulu Sinfonian kausikonsertit soivat torstaisin.

OULUN MUSIIKKIKESKUS

Leevi Madetojan katu 1–3 oulunmusiikkikeskus.fi Erilaisia konserttielämyksiä jokaiseen vuodenaikaan.


TAPAHTUMAT KULTTUURI

TEATTERIT OULUN YLIOPPILASTEATTERI

Hallituskatu 5 oulunylioppilasteatteri.fi Näytökset kulttuuritalo Valveen Valve-näyttämöllä.

AKTIVITEETIT

TEATTERI RIO

Hallituskatu 11 teatteririo.fi Ohjelmistossa vierailevia tähtiä sekä stand up -komiikkaa.

OULUN TEATTERI

LASTEN OULU

Kaarlenväylä 2 teatteri.ouka.fi Vuosittain 8–10 ensi-iltaa ja noin 350 esitystä.

HUPISAARTEN TEATTERI

RAVINTOLAT

Kasarmintie 13 Hupisaarten uusi ja monipuolinen teatteripaviljonki toimii paikallisten teattereiden ja muiden kulttuuritoimijoiden komeana estradina juhannuksesta elokuun loppuun. Katsomossa on kolmesataa istumapaikkaa.

OULUN TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖ Upseerinkatu 4 otn.fi Vuosittain kolme ensi-iltaa.

OSTOKSET

MERI OULU

Pitkänmöljäntie 2 merioulu.fi Suomen suurin kesäteatteri Toppilan vanhassa satamamiljöössä.

TEATTERIKUOPPA

MAJOITUS

Revontie 45, Haukipudas | 22 KM ouka.fi/oulu/teatterikuoppa Teatterikuoppa tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä kaikenikäisille. Saman katon alta löytyvät edustettuina esittävän taiteen eri muodot: teatteri, tanssi, musiikki ja kuvataide.

INFO

VINKKI!

Koe kesän ainutkertaiset kesäteatterielämykset Hupisaarten uudessa tyylikkäässä kesäteatterissa!

9


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 10

AKTIIVISESTI KAUPUNGISSA JA LUONNOSSA Oulussa voi nauttia meriluonnosta, monimuotoisista vesistöistä ja jokisuistosta ympäri vuoden. Oulu tarjoaa erinomaiset puitteet tutustua kaupunkiin polkupyörän tai fatbiken selässä myös talvella. Voit hakeutua luonnon rauhaan lähiympäristön luontokohteisiin tarkkailemaan lintuja tai harrastaa luontoaktiviteetteja aivan keskustan tuntumassa. Kesällä voit nauttia lämpimästä kesäpäivästä leppoisasti kajakilla tai sup-laudalla tai paistatella päivää Nallikarin hiekkarannalla tai risteilyllä.


TAPAHTUMAT outdoorsoulu.fi Ohjatut fatbike-retket merellisiin maisemiin tai Oulun jokisuistoon. Opastettuun retkeen sisältyvät opastus ja varustus pyörineen.

LAPPIS

lappis.fi Vuokraa fatbike ja koe vauhdin hurmaa tai osallistu ohjatulle retkelle.

VESIAKTIVITEETIT LEIJAKOULU LAPPIS

lappis.fi Torinranta Aivan kaupungin keskustassa SUP-lautavuokrausta ja -opetusta, kajakkien vuokrausta sekä ohjattuja SUP-safareita.

OULU WAKEPARK

Linnansaari 1 ouluwakepark.com Surffaa maailman pohjoisimmalla kaapeli­ wakeboard-radalla.

VAUHTIPUISTO

Hietasaarentie vauhtipuisto.fi Vuokraa intiaanikanootti omatoimiselle retkelle Oulujokisuistossa.

NALLIKARI SURFCENTER

Nallikari nallikarisurfcenter.com Surffiopetusta ja välinevuokrausta Nallikarissa. Auki kesä-elokuussa hyvällä säällä.

OHJATUT MELONTARETKET backwoodaction.fi | eventours.fi finnaction.fi | goarctic.fi

Värtön uimaranta koivurannansaunalautta.fi Näe, koe ja nauti 20 hengen aidon puusaunan pehmeät löylyt laiturissa yleisövuorolla tai Oulujoen upeissa maisemissa risteillen. Sauna tarkoitettu 20 hengelle. Kelluvassa kahvilassa nautit herkullisia vohveleita Oulujoen rauhoittavassa maisemassa.

TALVIAKTIVITEETIT LASKETTELU

Ruskotunturi, Ruskotunturintie ruskotunturi.fi Kuudesta rinteestä ja kahdesta parkista koostuvan Ruskotunturin korkeusero on 50 metriä. Lastenmaasta löytyy freepark, lasten karuselli ja maksuton pulkkamäki.

KOIRAVALJAKKOAJELUT

19,5 km

Loihakka huskysafarit, Ervastintörmä 4 huskysafarit.fi Aja huskyvaljakkoa itse tai nautiskele hiljaisuudesta reen kyydissä. Voit ruokailla maastossa, pilkkiä, lumikenkäillä ja tutustua luonnonkosmetiikkaan.

LEIJAHIIHTO

Leijakoulu Lappis lappis.fi Tarjolla 4–5 tuntia kestäviä leijahiihtokursseja.

LÄSKIPYÖRÄILY

Nallikari Lomakylä: Leiritie 10 nallikari.fi/palvelut/vaelinevuokraus/ Outdoors Oulu: outdoorsoulu.fi Vuokraa fatbike ja koe vauhdin hurmaa esimerkiksi avoimella meren jäällä tai Oulun luontopoluilla.

LUMIKENKÄILY

nallikari.fi/palvelut/vaelinevuokraus/ Vuokraa lumikengät ja valloita meri, joki ja vaikka koko Pohjolan valkea pääkaupunki!

• • • • •

Hietasaari, Leiritie 1 Raksila/Ouluhalli, Ylioppilaantie 4 Hiukkavaara, Hiukanreitti 13 Auranmaja, Alakyläntie 634 Rokuan hiihtoladut, Kuntoraitti 2 81 km

TALVIUINTI

Koskitie 58 ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/talviuinti Kaupungin ylläpitämä kaikille avoin avanto löytyy Tuiran rannasta. Suihku- ja pukuhuonetta pääsee käyttämään vuokraamalla Raatin uimahallista niihin avaimen.

RISTEILYT JA VENEILY OULU LINES

oululines.fi Oulun joki- ja merimaisemissa liikennöi kesäisin laivat M/S Alexandra ja M/S Angelina. M/S Alexandralla yleisöristeilyjä Oulun edustalla. Lähtö Kauppatorilta. M/S Angelinalla risteilyjä ryhmille Oulujoella. Lähtö Värtön rannasta. Risteilyille tarvitaan etukäteisvaraus.

MERELLINEN OULU

merellinenoulu.com Etukäteistilauksesta merimatkoja ryhmille Oulu-laivalla. Lähtö Toppilan satamasta.

KULTTUURI AKTIVITEETIT

KOIVURANNAN SAUNALAUTTA

Oulun kattava latuverkosto tarjoaa 350 km latuja. Lähtöpaikkoja ovat esimerkiksi:

LASTEN OULU

OUTDOORS OULU

Tuiran uimaranta kesansauna.fi Tuiran uimarannalla Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva saunalautta on Oulun ainoa yleinen sauna, joka lämmitetään kesäisin talkoovoimin joka päivä.

RAVINTOLAT

Lappis: lappis.fi Nallikari Lomakylä: nallikari.fi Pyörä-Suvala: pyorasuvala.fi Mustosen Pyörä: mustosenpyora.fi Myös useat Oulun hotellit vuokraavat polkupyöriä asiakkaiden käyttöön.

KESÄN SAUNA

Hiihtoreittejä: ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/ladut Vuokraus: Nallikari Lomakylä nallikari.fi/palvelut/vaelinevuokraus/

OSTOKSET

POLKUPYÖRIÄ VUOKRAAVAT:

HIIHTO

PURJEHDUS JA VENEILY

Oulun ensimmäinen purjehdusseura perustettiin jo 1881. Nykyisin kaupungissa toimii useita seuroja, jotka vaalivat ja edistävät Oulun seudun arvokasta merenkulun perintöä. merellinenoulu.com | visitbothnianbay.com iinroytantoimijat.fi | varjakanvene.fi

MAJOITUS

Oulu on tunnettu pyöräilykaupunki, jossa on pyöräteitä yli 600 km. Pyöräilyreittejä löydät sivustolta pk.oulunliikenne.fi tai matkailuneuvonnasta löytyvistä pyörätiekartoista.

SAUNALAUTAT

UIMARANNAT TUIRAN UIMARANTA Koskitie 58 Keskustan tuntumassa, kivenheiton päässä Ainolan puistosta voi polskia joessa, pelata rantalentopalloa tai loikoilla laajoilla nurmialueilla.

INFO

PYÖRÄILY

11


TAPAHTUMAT MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

VÄRTÖN UIMARANTA

Kasarmintie 53 Suosittu uimaranta Oulujoen varressa yläjuoksulla. Rannalta löytyy myös tunnelmallinen Koivurannan kahvila ja jäätelökioski.

NALLIKARIN UIMARANTA

Nallikarinranta Kilometrin mittainen hiekkaranta kutsuu viettämään aikaa rannalla. Kesällä ranta täyttyy rullaluistelijoista, pyöräilijöistä, kuntoilijoista, rantalentiksen ja jalkapallon pelaajista sekä leikkialueella viihtyvistä lapsiperheistä. Alueella palvelevat myös Ravintola Nallikari ja kesällä Nallikarin maamerkissä, Majakassa, toimii kahvila ja vesiurheilukeskus.

UINTI OULUN KAUPUNGIN UIMAHALLIT

ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/uimahallit • Raksilan uimahalli, Pikkukankaantie 3 • Raatin uimahalli, Raatintie 2 • Vesi-Jatuli, Jokelantie 20, Haukipudas 21 km

BREAK SOKOS HOTEL EDEN

Holstinsalmentie 29 sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-eden/kylpyla Nallikarin merellisissä maisemissa sijaitseva monipuolinen kylpylähotelli tarjoaa riemua koko perheelle.

OMATOIMISET KÄVELYREITIT Oulussa on käytössä Nomadi-mobiilisovellus, jonka voi ladata IPhone ja Android -laitteisiin. Reittipalvelussa on useita Oulun keskustan alueellesijoittuviateemoitettujareittejä.Sovellus paikantaa älypuhelimen ja ilmoittaa kun lähestyt reitin varrella merkittyjä nähtävyyksiä ja kohteita. Voit myös noutaa Matkailuneuvonnasta oman painetun kävelyreittikartan Oulun historiallisista nähtävyyksistä ja Oulujoen suiston maisemareitistä sekä pyörätiekarttoja.

OPASTUKSET Opasvälitys: Go Arctic! goarctic.fi p. (08) 415 277 75 | opastukset@goarctic.fi Voit varata ryhmällesi oman oppaan kävelykierrokselle tai kiertoajelulle. Valitse teema valmiista valikoimasta tai pyydä toiveittesi mukainen kierros. Opastuksia on saatavilla yhdeksällä eri kielellä. Kesän 2019 teemoitetut kävelykierrokset: aikataulut ja lisätiedot visitoulu.fi/opastukset

KIERTOAJELUT KAARLE-BUSSI

Lähtöpysäkki kaupungintalon edessä Kirkkokatu 2a otptravel.fi Kaksikerroksinen kiertoajelubussi liikennöi päivittäin 24.6.–11.8.2019 kahta eri reittiä. Bussissa pyörii nauhoitettu opastus, joka kertoo historian ja tarinat nähtävyyksien ja paikkojen takaa. Päivälipulla voi matkustaa myös Potnapekalla. Kaksikerrosbussin voi varata myös tilausajoihin.

POTNA-PEKKA

Lähtöpysäkki kaupungintalon edessä Kirkkokatu 2a potnapekka.fi PotnaPekka on 24.6.–11.8.2019 Oulun keskustan pyöräteitä päivittäin liikennöivä hauska minijuna. PotnaPekka liikennöi kaupungintalolta Nallikariin tai Oulujokivarteen. Lippuja saatavilla junasta ennen lähtöä. PotnaPekan voi varata myös tilausajoihin.

GOLF JA FRISBEEGOLF SANKIVAARA

Mikonmäentie 201 | 15KM oulugolf.fi Maailman pohjoisin 36-reikäinen golfkeskus, jossa range,kaksiharjoitusviheriötäjaläpipeliharjoitusalue.

INFO

VIRPINIEMI GOLF

Virpiniementie 501 | 22KM virpiniemigolf.fi Merellinen 18-reikäinen golfkenttä.

FRISBEEGOLF

oulunfrisbeeseura.net Oulussa on neljä 18-väyläistä rataa.

VAUHTILAJIT RULLALAUTAILU

Hintankuja 3 ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/skeittipaikat Hovisuon urheilupuiston skeittiparkin noin 4 000 neliömetrin betoni- ja asfalttipintaisella rullalautailualueelta löytyvät niin bankit, ditchit, pyramidit kuin ledgetkin.

OULUN KEILAHALLI

Isokatu 97 oulunkeilahalli.fi Keilailua, biljardia, ratagolfia.

SEIKKAILUPUISTO HUIKIA

Pikkukankaantie seikkailupuistohuikia.fi Uuden Seikkailupuisto Huikian puihin rakennetut köysiradat tarjoavat kesäaikaan haasteita ja onnistumisen elämyksiä kaiken ikäisille ja tasoisille seikkailijoille.

KIIPEILYKESKUS

Paakakatu 7 oulunkiipeilykeskus.com Kiipeilyä ja boulderointia opastetusti tai omatoimisesti.

VR HEAVEN

Pakkahuoneenkatu 9 vrheaven.fi Virtuaalitodellisuus-elämyskeskus Oulun keskustassa.

ESCAPEROOMS

Pakkahuoneenkatu 5 escaperooms.fi Pakopeli Oulun keskustassa.

EXIT OULU

Kajaaninkatu 22 Kirkkokatu 17 Uusikatu 22 exitoulu.fi Pakopelihuoneita Oulun keskustassa.

PELIXIR

Tukkimiehentie 1 pelixir.fi Keilausta ja minigolfia.

PELIBUNKKERI JA MEGAZONE

Kansankatu 47 pelibunkkeri.fi Laserammuntaa,pöytäpelejäjaelektronisiapelejä.

12


soundsilence.fi Hiljaisuusretkiä, äänimaljarentoutusta sekä luontomeditaatiota.

FINNACTION

finnaction.fi Kalastus, luonnossa liikkuminen ja ohjatut vaellukset ovat erinomaisia keinoja unohtaa arjen kiireet ja rentoutua luonnon helmassa. Finnaction räätälöi monipuoliset liikunta-, eräretki- ja työhyvinvointipalvelut yhdeksi paketiksi.

OS-RETKIPALVELUT

osretkipalvelut.fi Monipuolinen kattaus erilaisia hiihto-, vaellus-, lumikenkä- ja valokuvausretkiä kesällä ja talvella.

KALASTUS Hankkimalla kalastusluvan pääset harrastamaan meri- tai jokikalastusta itsenäisesti tai ohjatusti myös aivan Oulun keskustassa. Osta kalastus- ja ravustusluvat kätevästi Kalapassin verkkokaupasta: kalapassi.fi. Lupia vapakalastukseen myy myös Oulu10– palvelupiste Torikatu 10, Madekosken pienmyymälä ja Kahvila Koivuranta.

ATTESON FISHING

atteson.fi | p. +358405168007 Opastetut ja ikimuistoiset kalastusretket Oulun lähivesistöihin yksin tai ryhmässä. Tarjolla myös koko päivän palvelupaketteja.

FINNACTION

finnaction.fi | p. +358 20 731 0110 Kokenut kalastusmestari suunnittelee kalastusretket tavoiteltujen saaliskalojen mukaan ja vie ryhmät erinomaiseen kalastuskohteeseen Oulun lähivesille ympäri vuoden. Palveluun kuuluvat kuljetus Oulusta kalapaikoille, kalastusvälineet ja opastus niiden käyttöön sekä eväsmakkarat ja kuumat juomat.

• Luontokohteet ja –aktiviteetit Oulussa ja ympäristössä löydät VisitOulun sivuilta visitoulu.fi/luonto. • Luontokohteiden karttoja saatavilla sivustolta www.retkikartta.fi. Katso myös luontoon.fi/retkikohteet. • Kartat ja vinkit luontokohteisiin voit hakea myös Matkailuneuvonnasta, Torikatu 18.

SANGINJOEN ULKOMETSÄ

visitoulu.fi/luonto Sanginjoen ulkometsä on laaja, yhtenäinen metsä- ja retkeilyalue Oulun koillispuolella. Alueella on merkittyjä reittejä ja laavuja, joissa voit tulistella ja syödä retkieväitä.

PILPASUO

visitoulu.fi/luonto Pilpasuo on laaja, lähes ojittamaton suoalue. Suurin osa Pilpasuosta on kehittynyt muinaiselle, noin 3000 vuotta vanhalle, merenrantaniitylle ja alueella viihtyvät monet linnut. Pilpasuolta löytyy kaksi pitkostettua luontopolkua.

KOITELINKOSKI

Koitelinkoskentie 456 visitoulu.fi/luonto | koiteli.fi Kauniissa Koitelin koskimaisemassa voit retkeillä, kalastaa ja viettää aikaa luonnosta nauttien. Alueella on hyvät retkeilyreitit sekä useita tulentekopaikkoja.Kesäaikaanlöydätpolttopuita puuvajasta. Koitelin Sahasaaresta löytyy myös kesäkahvila, joka palvelee retkeilijöitä läpi kesän.

VIRPINIEMI

• Virpiniemen liikuntaopistovirpiniemi.fi • Virpiniemi Golf virpiniemigolf.fi • Virpiniemen Greyhound Stadion vgu-oulu. net • Virpitallit

LIMINGANLAHDEN LUONTOKESKUS

34 km visitliminka.fi/liminganlahti Luontokeskuksen Lintujen kahdeksan vuodenaikaa – näyttelyssä tutustutaan vuoden kulkuun lintujen näkökulmasta. Näyttelyn voi kiertää omatoimisesti maksutta tai tilata ryhmäopastuksen. Retkieväät voi nauttia luontokeskuksen tulentekopaikalla ja jatkaa matkaa lintutornille katsastamaan ajankohtaiset lahdella elävät ja pesivät lintulajit.

HAILUOTO

50 km hailuototourism.fi Lauttaliikenne: finnferries.fi. Perämeren suurin saari ja yksi Suomen kansallismaisemista on vierailunarvoinen käyntikohde lauttamatkan päässä Oulusta. Marjaniemessä sijaitsee valtakunnallisesti arvokas kalastuskulttuuriympäristö, Luotsihotelli luontonäyttelyineen, vierasvenesatama sekä upea luonnonhiekkaranta.

ROKUA GEOPARK

84 km rokuageopark.fi Maailman pohjoisin kohde UNESCO:n suojeluksessa olevassa ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa. Rokua Geopark tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson syntytarinaan ja jääkauden vaikutuksiin.

VINKKI!

Koe jäinen merenlakeus Nallikarissa tai lautalla Oulunsalosta Hailuotoon. Hyvällä talvikelillä pääset hurauttamaan autolla Hailuotoon asti Suomen pisintä jäätietä pitkin. Tarkista lautta-­aikataulut finferries.fi ja jäätien ajankohtaiset aukiolo- ja kuntotiedot TouhuPalvelut Oy:n facebookista.

AKTIVITEETIT

LUONTOKOHTEET

OULUN YMPÄRISTÖSSÄ

KULTTUURI

TAPAHTUMAT

SOUND & SILENCE

backwoodaction.fi Kalastusohjelmia Oulun lähiseudulla ja kalastusmatkoja aina Pohjois-Ruotsiin ja Norjaan asti.

LASTEN OULU

OHJATTU LUONNOSSA LIIKKUMINEN

BACKWOOD ACTION

sisäliikuntahalli, golf-keskus sekä Runtelinharjun näköalapaikka. Virpiniemessä sijaitsee myös SF-Caravanin Oulun seudun vaunualue Rantasarka. Virpiniemen eläinurheilualueella toimivat aktiiviset ratsastus- ja greyhoundkeskukset.

RAVINTOLAT

Kuusamontie 3250 | 30 KM ouluzone.fi Monipuolinen moottoriurheilukeskus.

osretkipalvelut.fi p. +358407347394 Kalastusretkiä Oulun alueella, retkelle voi lähteä myös hiihtäen.

OSTOKSET

OULUZONE

OS-RETKIPALVELUT

MAJOITUS

Tapsitie 5 kic.fi Kartingia sisäradalla.

INFO

KART´IN CLUB

Virpiniemen alueella on ainutlaatuiset lenkkeilymaastot, Virpiniemen liikuntaopisto,

13


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 14

KAIKKIEN LASTEN SUOSIKIT Oulu tarjoaa erinomaiset seikkailumahdollisuudet lapsille ja lapsenmielisille. Vauhdista ja pärskeistä voi kesäaikaan nauttia Hietasaaressa Nallikarin hiekkarannalla, Edenin kylpylässä ja Vauhtipuistossa. Lasten suosikkeja ympäri vuoden ovat Tiedekeskus Tietomaan toiminnalliset näyttelyt sekä liikuntaseikkailupuistot SuperPark, HopLop ja Skidipark.


TAPAHTUMAT Hietasaarentie vauhtipuisto.fi Tivolitunnelmaa lapsille aivan Nallikarin tuntumassa. Avoinna toukokuun alusta elokuuhun.

HIETASAAREN PONIPIHA

Vaaskiventie 12 hietasaarenponipiha.fi Hyppää ponien maailmaan vain kivenheiton päässä Nallikarin hiekkarannoilta, talvella ja kesällä. Myös kotieläinpiha ja kesäteatteria!

SUOMEN TIVOLI JA SIRKUS FINLANDIA

suomentivoli.fi | sirkusfinlandia.fi Suomen Tivoli ja Sirkus Finlandia vierailevat Oulussa tuttuun tapaan kesällä 2019. Katso aikataulut netistä.

LIMINGANLAHDEN LUONTOKESKUS

Löydä luonnon ihmeitä Liminganlahden luontokeskuksessa! Elämyksellisessä ja toiminnallisessa Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyssä pääset tutustumaan vuodenkulkuun lintujen näkökulmasta.

Pohjois-Pohjanmaan museo Ainolanpolku 1 ouka.fi/ppm Mauri Kunnaksen Koiramäki -kirjojen hahmot riemastuttavat kaikkia. Koiramäen elinpiiri on herätetty henkiin touhuineen ja askareineen tarkkojen koirahahmojen avulla. Pienoismallit esittävät kaiken sen, mitä vuoden kiertoon maalaistalossa kuului: kesäiset heinätyöt, syksyiset sadonkorjuut ja maalaistalon moninaiset jouluaskareet.

TIEDEKESKUS TIETOMAA

Nahkatehtaankatu 6 tietomaa.fi Tietomaa tarjoaa koko perheelle oivaltamisen iloa ja elämyksiä. Vaihtuvat teemanäyttelyt kertovat eri tieteenaloista sekä tekniikasta kiehtovasti ja viihdyttävästi. Vuoden teemana on ruoka ja ravinto. Uutuusnäyttely Tulevaisuus lautasella, erilaiset ruoka-aiheiset työpajat, teemapäivät ja yleisöluennot tuovat näkökulmia siihen, mitä pistämme lautasellemme ja sieltä suuhun.

HOPLOP

Alasintie 10 hoplop.fi/puistot/oulu-limingantulli Seikkailulabyrintti, pomppulinnat ja trampoliini kutsuvat koko perheen liikkumaan ja seikkailemaan! Leikkiminen HopLopissa sopii kaikille lapsille heidän ryhdyttyä liikkumaan itse.

SUPERPARK VINKKI!

Tiesitkö että Oulussa on Suomen nuorin väestö? Oululaiset lastenkulttuurin tekijät tarjoavat laadukasta lastenkulttuuria joka viikonloppu. Tarkemmat tiedot taiteen ja kulttuurin harrastamiseen löytyy ketterästi osoitteesta lastenkulttuurioulu.fi!

Tyrnäväntie 16 superpark.fi/park/oulu Suomen liikuttavin sisäseikkailupuisto kaiken­ikäisille. Puistossa voit kohota korkeuksiin Suomen ensimmäisellä SkyWalk -kiipeilyverkolla tai nauttia vauhdista Tuubimäessä. Game Arenalla voit kokeilla eri urheilulajeja jääkiekosta minigolffiin. Puistosta löytyy myös skeitti- ja scoottialueet, trampoliinit, parkour-esteet ja airtrack-volttirata.

Vauhtia janoavien ulkoilijoiden kannattaa suunnata pulkkamäkeen! • Hollihaan puisto, Rantakatu 19 • Hupisaarten kaupunginpuisto • Heinäpään urheilukeskus, Isokatu • Raksilan uimahallin Pikkukankaan puisto, Pikkukankaantie 3 • Virpiniemen liikuntaopisto 21 km, Virpiniementie 525

NALLIKARIN TALVIKYLÄ

talvikyla.fi Holstinsalmentie Nallikarin Talvikylä tarjoaa tekemistä lapsille ja perheille Nallikarissa helmikuusta maaliskuuhun. Talvikylässä on erinomainen mahdollisuus tutustua lumi- ja jäärakentamiseen sekä pohjoiseen eksotiikkaan. Pilkkiretki jäiselle merilakeudelle on ikimuistoinen elämys jokaiselle. Peuhaaminen lumessa, porot ja mönkijäajelut sekä talviset aktiviteetit saavat vieraat viihtymään vauvasta vaariin.

KULTTUURI AKTIVITEETIT

PULKKAILU

LASTEN OULU

VAUHTIPUISTO

KOIRAMÄEN VÄKI -NÄYTTELY

TALVIAKTIVITEETIT

RAVINTOLAT

Hollihaka, Rantakatu 19 ouka.fi/liikennepuisto Vauhdikasta ajoa turvallisesti alle 140-senttisille lapsille liikennepuiston polkuautoilla tai kävellen. Puistossa on leikkialue ja ulkopelejä. Kesäkuusta elokuuhun ohjaajat paikalla.

Hallituskatu 7 kulttuurivalve.fi Monipuolisessa ohjelmistossa elokuvia, konsertteja ja muuta hauskaa eri-ikäisille lapsille. Akseli Klonk on erikoistunut lapsille tuotettuihin nukke- ja välineteatterinäytelmiin. Näytökset pääasiassa Valvenäyttämöllä.

Ideapark, Ritaharjuntie 49 oulu.ideapark.fi/skidipark Skidipark sisähuvipuisto tarjoaa monipuolisesti hauskaa tekemistä perheen pienimmille lapsille.

OSTOKSET

LIIKENNEPUISTO

KULTTUURITALO VALVE JA NUKKETEATTERI AKSELI KLONK

SKIDIPARK

MAJOITUS

Vehreä keidas kaupungin kupeessa, joka sopii koko perheen seikkailulle. Alueella sijaitsee yksi Oulun parhaista leikkipuistoista, Oulun taidemuseo sekä Pohjois-Pohjanmaan museo sekä kahvila Kiikku. Vieressä sijaitsee lapsiperheiden suosikkikohde Tiedekeskus Tietomaa.

SISÄAKTIVITEETIT

INFO

HUPISAARTEN KAUPUNGINPUISTO/ AINOLAN PUISTO

15


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 16

LEPPOISAA LÄHIRUOKAA JA RENTOA ILTAELÄMÄÄ Saisiko olla rieskaa ja lohisoppaa, jälkiruuaksi palanen omenahyvettä? Vaiko sittenkin sushia tai tulisempia makuja aasialaisista keittiöistä? Oulun kahviloissa ja ravintoloissa voit nauttia paikallisia lähiherkkuja tai lähteä ruokamatkalle maailman eri kolkkiin. Välillä sopii lepuuttaa jalkoja yhdessä kaupungin lukuisista olut- tai viinibaareista. Jos päivän päätteeksi vielä menojalkaa vipattaa, voit suunnistaa kohti Oulun vauhdikasta yöelämää!


TAPAHTUMAT

KAHVILA TUOKIO

Kauppurienkatu 12 ravintolapannu.fi Pannussa maistuu ja näkyy Italia, mutta listalla esitellään trendejä ja tuulahduksia myös muualta maailmasta – reilua suomalaista ruokaa unohtamatta.

KAHVILAMAKASIINI

FLYING REINDEER

Aittatori, Aitta 1 kahvilamakasiini.net 1800-luvun alun makasiinirakennus on tänä päivänä suosittu kohtauspaikka niin kahvin kuin ruoankin merkeissä.

PUISTOKAHVILA MAKIA

KOLO CAFE BAR

KAKKUKAHVILA MIRAPOPPINS

ROBERT’S COFFEE

Isokatu 28 robertscoffee.com/cafe/oulu Vasta paahdettua kahvia, laadukasta teetä, suolaista ja makeaa purtavaa sekä herkullinen gelatobuffet.

SIMPLY SANDWICH BISTRO

Saaristonkatu 13 simplybistro.fi Tuoreita patonkeja ja salaatteja monipuolisista raaka-aineista itse kokoamalla.

CAFE BISKETTI

Kirkkokatu 8 (Rotuaari) cafebisketti.fi Laaja valikoima herkullisia konditoriatuotteita iloisen palvelun kera Rotuaarin sykkeessä.

COFFEE HOUSE

Pakkahuoneenkatu 16 (Rotuaari) Nuorison suosima kohtauspaikka laajalla kahvilavalikoimalla aivan kaupungin ytimessä.

Otto Karhin puisto Viihtyisä ja kotoisa kahvila modernilla twistillä.

Hallituskatu 21 kakkukahvilamirapoppins.com Tuoretta kahvia aamiaisella ja herkullisia keittoja lounaalla. Näiden välissä konditoria tarjoaa herkulliset kakut ja pullat.

KAUPPAKESKUS VALKEA

Isokatu 25 kauppakeskusvalkea.fi Kauppakeskus Valkeasta löytyy laaja valikoima kahviloita ja ravintoloita: • Bacaro Doppio • La torrefazione • Spice Ice • Jungle Juice Bar • Sokos Herkku Ravintola • Arnolds • Picnic • Friends & Brgrs • Hanko Sushi • Wok’s • Rosso • Kirin kiinalainen ravintola

RAVINTOLAT BURGERIBAARI KAUPPURI 5

Kauppurienkatu 5 kauppuri5.fi Jo legendaksi muodostunut, maanlaajuista huomiota kerännyt burgeribaari Oulun ydinkeskustassa.

Saaristonkatu 14 flyingreindeer.net Ravintolassa tarjolla puhtaita makuja perinteitä ja klassikkoja kunnioittaen.

KONST O. DELI

Hallituskatu 7 konstodeli.fi Hyvän olon delilounasta tai afterworkkia ja pientä purtavaa.

RAVINTOLA PUISTOLA

Pakkahuoneenkatu 15 ravintolapuistola.fi Vanhassa jugendtalossa sijaitseva monitoimiravintola, josta löytyy Bistro, Deli ja Fine Dining. Kellarikerroksessa toimii pizzeria Cantina. Oma leipomo, kahvila, brunssi ja aamiainen.

RAVINTOLA SUOLA-AITTA

Kauppatori 2 ravintolasuola-aitta.fi Herkkuja vanhassa varastomakasiinissa aivan Kauppatorin ytimessä.

VIIKINKIRAVINTOLA HARALD

Kirkkokatu 16 ravintolaharald.fi/oulu Viikinkihenkisiä annoksia pikkuherkuista jälkihyviin Rotuaarin varrella.

KULTTUURI AKTIVITEETIT

Pakkahuoneenkatu 15 ravintolapuistola.fi Tuorepaahdetun, juuri jauhetun kahvin ja oman leipomon loihtimien herkkujen tuoksut leijuvat ilmassa astuessasi kahvilaan.

Pakkahuoneenkatu 5 kahvilatuokio.fi Lämmintunnelmainen lounaskahvila, joka tarjoilee sekä kahvi- että lounasherkut myös vegaanivaihtoehdoin.

Pakkahuoneenkatu 5 kololounge.com Kotoisa ja rento kahvila, hyvää musiikkia ja yksi kaupungin aurinkoisimmista terasseista.

RAVINTOLA PANNU

LASTEN OULU

Torikatu 26 caferooster.fi Herkullista aamiaista, lounasta ja kahvilatuotteita lähellä tuotetuista puhtaista raaka-aineista.

Pakkahuoneenkatu 6 Monipuolinen salaattipöytä, burgerit ja pizzat sekä aito hiiligrilli keskellä kaupunkia!

RAVINTOLAT

CAFE ROOSTER

RAVINTOLA PUISTOLAN KAHVILA

M6 DINING

OSTOKSET

Kauppurienkatu 7, Kirkkokatu 11 antell.fi Vuodesta 1880 Antell on pitänyt huolen, että oululaisilta eivät sokeriset herkut lopu!

Kirkkokatu 21 pullapirtti.fi/ Konditoriakahvila_Sofia Tunnelmallisesta konditoria-kahvilasta löydät herkulliset Pulla-Pirtin tuotteet.

MAJOITUS

ANTELL KAHVILAT

KONDITORIA-KAHVILA SOFIA

GASTRO PUB TORIPOLLIISI

Rantakatu 6 toripolliisi.fi Mutkatonta ruokaa Kauppatorin kulmalla.

INFO

KESKUSTAN KAHVILAT

17


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT

RAVINTOLA HUGO

Rantakatu 4 ravintolahugo.fi Vuodenaikoja seuraavissa menuissa maistuu puhdas pohjoinen luonto ja perinteinen ranskalainen keittiö modernilla tavalla yhdistettynä.

GRILL IT!

Kauppurienkatu 24 A raflaamo.fi/oulu/grill-it-oulu Kolmen ravintolan lämminhenkinen kokonaisuus sijaitsee 1920-luvulla paloasemana toimineessa rakennuksessa.

HEALTH TO ORGANIC H2O

Uusikatu 26 health2organic.fi Terveelliset ruoat ja välipalat, jotka hyvän maun lisäksi jättävät hyvän mielen.

OSTOKSET

RAVINTOLA HELLA

Isokatu 13 hellaravintola.fi ”Vista, coquina et vita” eli liesi, keittiö ja elämä, on tämän pienen ravintolan motto.

INFO

MAJOITUS

OSTROFERIA

18

Isokatu 13 ostroferia.com Tarjolla lähialueen raaka-aineista valmistettu ja pieniä ruoka-annoksia, joita voi tilata yhden tai useamman annoksen isompaan nälkään. Viinejä klassikkotaloilta ja pientuottajilta sekä pienpanimo-oluita.

RAVINTOLA 1881 ULEÅBORG

Aittatori 4–5 uleaborg.fi Vuonna 1881 rakennettu makasiini tarjoaa gourmet-nautinnon, jossa yhdistyvät pohjoisen maut ja eurooppalainen keittotaito.

PANNUKAKKUTALO

Aittatori 9 pannukakkutalo.fi/oulu Ainoassa oikeassa pannukakkuravintolassa voit maistella pannaria liki sadalla tavalla.

RUMP N RIBS

Uusikatu 17 rumpnribs.fi Kotoisa ja viihtyisä ruokaravintola, jossa churrasco-grillin herkkuja.

TUBA

Mannenkatu 2 tuba.fi Kierrätys- ja ekohenkinen, lähi- ja luomutuotteita suosiva kaiken kansan kulttuurikuppila.

RAVINTOLA RAUHALA

Mannenkatu 4 ravintolarauhala.fi Käsin tehtyä ruokaa nostalgiaa huokuvassa miljöössä. Lounas- ja tilausravintola.

SOKERI-JUSSIN KIEVARI

Pikisaarentie 2 sokerijussi.net Vanhassa hirsimakasiinissa toimiva tunnelmallinen ruokaravintola tarjoaa kotimaisista raaka-aineista vuodenaikojen ja sesonkien mukaan rakennetun menun. Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.

LEKKER61

Isokatu 61 lekker61oulu.com Ravintola tarjoilee hollantilaisia pannukakkuja, lounasta ja kahvilatuotteita.

OULUN SATAMARAVINTOLA Satamatie 35 oulunsatamaravintola.com Mutkatonta ruokaa Toppilan satamassa.

RAVINTOLA NALLIKARI

Nallikarinranta 15 ravintolanallikari.fi Juhlallinen iltaravintola sekä rento bistro ovat auki ympäri vuoden ja tarjoavat oivan paikan syödä hyvin, juhlia ja kokoustaa pohjolan Rivieralla, Nallikarissa.

TILAUSRAVINTOLA MAIKKULAN KARTANO

Maikkulanrinne 21 maikkulankartano.fi Tilausravintola kauniissa jokimiljöössä.

MAKUJA MAAILMALTA TORII SUSHI

Kauppurienkatu 7 toriisushi.fi Makumatka, jossa yhdistyy japanilainen harmonia ja tuoreet maut.

OULUN KATHMANDU

Pakkahuoneenkatu 8 oulunkathmandu.fi Tarjolla aitoja nepalilaisen keittiön makuja perinteiseen tapaan valmistettuna.

PHUKET THAI TAKE AWAY Kauppurienkatu 4 Maukasta ja aitoa thai-ruokaa.

ISTANBUL ORIENTAL

Kauppurienkatu 11 istanbuloriental.fi Palkittu turkkilainen ravintola Oulun keskustassa.

PAD THAI BAAN NAA

Pakkahuoneenkatu 9 B 2 padthaibaannaa.fi Pirteä thaimaalainen ravintola.


TAPAHTUMAT Saaristonkatu 5 flavourpalace.fi Mukava kiinalainen ravintola, johon mahtuu noin 35 asiakasta.

ZAKUSKA

Hallituskatu 13–17 tervahovi.fi/zakuska Zakuska on Oulun ensimmäinen etninen ravintola. Tunnelmallisen ravintolan perivenäläistä ruokaa täydentää koristeellinen sisustus ja tunnelmallinen taustamusiikki.

HAGIA SOFIA

Kirkkokatu 2 hagiasofia.fi Turkkilainen à la carte -ravintola historiallisessa Franzénin talossa.

LAVIDA

Hallituskatu 9 espanjalainenlavida.fi Ruokalistalta löydät puhtaat ja aidot espanjalaiset maut.

RAVINTOLA HAI LONG

Isokatu 8 hailong.fi Kiinalaisessa ravintolassa nautit mauista ympäri Aasian.

RESTAURANT PIKKU THAI Asemakatu 29 Aasialainen ravintola.

FUCHKA

Nummikatu 32 fuchka.fi Suomen ensimmäinen bangladeshilainen pikaruokaravintola. Herkullisia makuelämyksiä pieneen ja suurempaan nälkään.

NEW MUMBAI

Asemakatu 39 newmumbai.fi Intialainen ravintoja ja baari, joka tarjoaa perinteisiä intialaisia makuja intohimolla.

INDIAN CUISINE

Kajaaninkatu 38 indiancuisine.fi Intialaisen ravintolan motto on ”Dining Fine”, ei ”Fine Dining”.

TOSCANA

Hallituskatu 35 ravintolatoscana.fi Ruokalista tarjoaa makumatkan Italian maakuntiin.

GARAM MASALA

Kajaaninkatu 27 garammasala-oulu.fi Ensiluokkaisia makuja eksoottisen intialaisen ruoan ystäville.

RAVINTOLA CRECIAN

Kirkkokatu 55 crecian.fi Kreikkalaisen keittiön hohto kutsuu sinut nauttimaan aidosta kreikkalaisesta ruoasta.

BAR BEE

Kirkkokatu 8 cafebisketti.fi Bar Bee on Cafe Bisketin tiloissa toimiva seurusteluravintola. Tarjolla aistejasi hyväileviä juomasekoituksia alkaen klassikkococktaileista aina omaan lempidrinksuusi asti.

MALLASKELLARI

Kirkkokatu 17 mallaskellari.fi Oulun Rotuaarilla sijaitseva, pienpanimotuotteisiin erikoistunut pubi.

1 BAR

Kauppurienkatu 5 1bar.fi Rento coctailbaari Oulun ydinkeskustassa.

CAFE KULUMA

Kauppurienkatu 5 kuluma.fi Kahvila ja drinkkibaari, jonka tulipuhallettava Rammstein alkaa olla drinkkimaailman klassikko.

RAVINTOLA KAARLENHOLVI JA JUMPRU PUB Kauppurienkatu 6 jumpru.fi Oululaisen pubikulttuurin keidas, jonka ainutlaatuisessa miljöössä voi arkipäivisin nauttia maittavan keittolounaan. Yläkerran Kaarlenholvissa rento ja vauhdikas meno jatkuu pikkutunneille saakka.

OLUTHUONE LESKINEN

Kirkkokatu 10 (Rotuaari) leskinen.fi Laajan ja alati vaihtuvan olutkirjon lisäksi kattava valikoiman siidereitä, viinejä, erikoiskahveja sekä paljon muuta.

KULTTUURI AKTIVITEETIT

Hallituskatu 27 coyoacan.fi Ravintola Coyoacan tarjoaa autenttista meksikolaista ruokaa.

Pakkahuoneenkatu 8 viinibaarivox.fi Laaja ja vaihtuva viini- ja olutlista ja pientä syötävää.

LASTEN OULU

FLAVOUR PALACE

COYOACÁN

VIINIBAARI VOX

RAVINTOLAT

Rantakatu 5 beijing.fi Oululaisittain tunnettu ”rannan kiinalainen” tarjoaa hyvää kiinalaista ruokaa Kauppatorin laidalla.

BAARIT JA PUBIT

OSTOKSET

RAVINTOLA BEIJING

Asemakatu 10 sauraha.fi Saurahassa sinua odottaa nepalilaisen ruoan nautinnot. Kattavasti myös kasvisvaihtoehtoja.

MAJOITUS

Pakkahuoneenkatu 6 olimpos.fi Herkkuja kaikista Välimeren maista.

RAVINTOLA SAURAHA

INFO

VÄLIMEREN RAVINTOLA OLIMPOS

19


TAPAHTUMAT LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

PUB GRAALI

Saaristonkatu 5 graali.fi Laaja olutvalikoima takkatulen äärellä.

HEMINGWAY´S

Kirkkokatu 8 (Rotuaari) hemingways.fi Keskellä kaupungin sykettä sijaitseva rento kohtaamispaikka.

PETRELLIN SALUUNA

Rantakatu 4 petrellinsaluuna.fi Rentoa meininkiä. Live-musiikkia aina perjantaisin ja lauantaisin.

KARAOKE AITTA 22

Kauppatori, aitta 22 karaokebar.net Torinrannan aittaravintolassa lauletaan kuin ennen merimiehet konsanaan.

INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

KELTAINEN AITTA

20

Aittatori 25 keltainenaitta.fi Aittaravintola ja suuri terassi aivan kauppa­ torin ytimessä.

PEPPERS KARAOKEBAR

Isokatu 36 karaokebar.net Legendaarinen Pepper´s on Oulun ydinkeskustan korttelikapakka vailla vertaa. Täällä karaoke raikaa aamusta yömyöhään joka päivä.

ST. MICHAEL

COCKTAIL COMPANY

PUTKA

HEINÄKENKÄ

Limingantie 5, Oulu karaokebar.net Heinäkenkä on palannut takaisin kotikonnuille. Tervetuloa nauttimaan Heinäkengän ainutlaatuisesta korttelipubi ilmapiiristä!

BILEPAIKAT JA YÖKERHOT PATAÄSSÄ

Mäkelininkatu 13 yohuikka.fi Yökerho aikuisille ja yökyöpeleille.

KARAOKEBAR

Torikatu 22 ihkubar.fi Karaokea, stand up -komiikkaa, live-bändejä, pubi sekä patio!

VIIHDEMAAILMA ILONA

Torikatu 21–23 ravintola.fi/ravintola/ilona-oulu Oulun Ilona tarjoaa livemusiikkia bilebändeistä maamme eturivin artisteihin.

45 SPECIAL

SARKKA

MANGO DISCOBAR

Hallituskatu 17 Elämyksiä ja edulliset hinnat.

NIGHT CLUB YÖHUIKKA

BAR IHKU OULU

Saaristonkatu 12 45special.com Legendaarinen rokkibaari, jossa elävää musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa.

ALE BAR

Isokatu 36 karaokebar.net Rento yökerho, jonka yläkerrassa disco-osasto ja katutasossa PUTKA Pub.

Asemakatu 31–33 karaokebar.net Pakkahuoneenkatu 7 Suomen ensimmäinen karaokeravintola. karaokebar.net Karaokebaari/yökerho konseptin 60 000 kappaleen lauluvalikoimasta löytyy jokaiselle jotain.

Hallituskatu 13–17 stmichael.fi Letkeä irkkubaari.

Hallituskatu 13–17 tervahovi.fi/sarkka Merihenkinen juomaravintola, joka tarjoaa lounaalla perinteistä oululaista leipäjankkia ja rössypottua.

WÄINÖ KLUBI

Uusikatu 24 Asemakatu 20 cocktailcompany.fi karaokebar.net Cocktaileille omistettu lounge, jonne voi tulla Klubityylinen hiphop-kerho. maistelemaan niin klassikoita kuin tämän päivän trendejäkin.

Saaristonkatu 16 ravintola.fi/ravintola/mango-discobar Kolmikerroksinen yökerho tuo tuulahduksen väliamerikkalaista tunnelmaa ja tarjoaa neljä erilaista musiikkimaailmaa.

HEVIMESTA

Uusikatu 23 hevimesta.com Oulun suurimpia yökerhoja. Hevimestan ohjelmistoon kuuluu säännölliset LIVEkeikat.

VINKKI!

45 Remakka on Oulun 45 Specialissa pyörivä stand up -klubi. Remakan klubit ovat syys- ja kevätkaudella joka toinen keskiviikko sekä kerran kuussa lauantaisin. Lisätietoja: remakkastandup.fi.


TAPAHTUMAT Ketjutie 79 walo.fi Tanssikursseja ja tansseja perinteisellä seurojentalolla.

OULUNSUUN PIRTTI

Pirtintie 8 oulunsuunnuorisoseura.fi/tanssit Tanssikursseja ja lauantaitansseja perinteisellä seurojentalolla.

AKTIVITEETIT

KOSKELANKYLÄN VALO

KULTTUURI

TANSSIN OULU

RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO

Hetekyläntie 16 | 37 KM nuijamiehet.net/nuijamiesten_lava Nuijamiesten lavalla on tanssittu yli 50 vuotta. Tanssit lauantaisin 18.5.–7.9.2019.

LASTEN OULU

NUIJAMIESTEN LAVA

21


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 22

OSTOKSILLE OMAAN TAHTIIN Oulussa on matkailijalle loistavat ostosmahdollisuudet. Torinrannasta löydät paikalliset herkut ja käsityöt, hurmaavat käsityöpajat ja pikkuruiset aittamyymälät. Ydinkeskustassa matkailijoita palvelee Kauppakeskus Valkea sekä monipuolinen tarjonta erikoiskauppoja.


TAPAHTUMAT

KAUPPATORI • • • •

Kauppahalli Torikojut kesäisin Aittatorin erikoiskaupat Kahviloita, ravintoloita ja terasseja

UNIIKIT TUOTTEET OULUSTA OULUN KAUPUNGIN MATKAILUNEUVONTA

Torikatu 18 visitoulu.fi/info Osta itsellesi tai ystävällesi lahjaksi kiva muisto Oulusta! Matkailuneuvonnan Oulu Shopissa on myynnissä niin tervasaippuaa, kirjoja kuin kierrätys-, keramiikka- ja sisustustuotteitakin.

LUUPPIKAUPAT

ouka.fi/oulu/luuppi/luuppikaupat Kaikissa museo- ja tiedekeskus Luupin käyntikohteissa on kauppa. Niiden tuotteet täydentävät Luupin omaperäisen historian, tieteen ja taiteen kokonaisuutta.

KAUPPATORI

Oulun torilla ja Aittatorilla sijaitsevat vanhat varasto- ja suolamakasiinit tuovat historian tuntua kauppatorille. Vanhimmat aitat ovat peräisin 1700- ja 1800-lukujen vaihteen tienoilta. Nykyisin aitoista löytyy persoonallisia ravintoloita, kahviloita ja käsityöputiikkeja.

AITTAPUTTIIKKI

Kauppatori, aitta nro 12 aittaputtiikki.com Suomalaisiin käsitöihin erikoistunut liike.

TUUMA JA TIKKI

Pikisaarentie 13 osao.fi/asiakaspalvelut/tuotemyymalat/ tuuma-ja-tikki Pikisaaren hurmaavassa miljöössä sijaitseva myymälä, näyttelytila sekä kutomo.

NON BOUTIQUE

Pakkahuoneenkatu 5 nonboutique.fi Suomalaisten ja paikallisten taitajien tarjoamia piensarjoja ja täysin uniikkeja tuotteita.

KUUDESMAKU

Kirkkokatu 23 Herkkuja ja luonnontuotteita läheltä ja kaukaa.

Rautatienkatu 11 taitopohjoispohjanmaa.fi Persoonallista ja korkealaatuista paikallista käsityötä ja designia sekä tunnelmallinen lounaskahvila aivan Oulun rautatieaseman vieressä.

KULTTUURI AKTIVITEETIT

Kauppakeskus Valkea Kauppakortteli Pekuri IdeaPark, Ritaharju Kaakkurin ja Limingantullin liikekeskittymät • Zeppelin, Kempele

Kauppatori, aitta nro 19 kofeiinikomppania.fi Sympaattinen ja asialleen omistautunut kahvi- ja teekauppa Oulun aittatorilla.

TAITO SHOP MAAKARI

MIA DESIGN

Pakkahuoneenkatu 19 miadesign.fi Hae itsellesi MapOulu -kassi tai -juliste.

KÄRPPÄKAUPPA

Oulun Energia Areena, Teuvo Pakkalan katu 11 karppakauppa.fi Oululaisten oman jääkiekkoseuran, Oulun Kärppien fanituotteita.

LASTEN OULU

• • • •

KOFEIINIKOMPPANIA

Hallituskatu 30 kurestore.fi Suomalaisia brändejä myyvän liikkeen lisäksi Kuressa on lounge-tila, jossa asiakkaat voivat viettää aikaa sekä nauttia kupillisen tuoretta, vasta jauhettua kahvia tai teetä.

RAVINTOLAT

OSTOSKESKUKSET

KURE

OSTOKSET

Kävelykatu Rotuaari Isokatu Uusikatu Kauppurienkatu Pakkahuoneenkatu Hallituskatu

Rantakatu 3 bypias.fi Lifestyle- ja muotiliike torinrannassa tarjoaa muun muassa Pia Erlundin suunnittelemia pellavavaatteita ja muista laadukkaista materiaaleista tehtyjä vaatteita sekä erilaisia asusteita.

BALMUIR BRAND STORE OULU Isokatu 26 balmuir.com Laadukkaita sisustustuotteita ja klassista muotia.

MAJA, DECOR & LIFESTYLE SHOP

Hallituskatu 30 majashop.fi Pienen ja pirteän sisustusliikkeen valikoimista löytyvät sisustustuotteet reilun kaupan sisustuksesta skandinaaviseen designiin.

MAJOITUS

• • • • • •

BYPIAS

INFO

OSTOSKADUT

Oulun kauppahalli on suljettu remontin takia vuonna 2019.

23


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 24

SUOMALAISTA DESIGNIA MARIMEKKO

Kauppakeskus Valkea Marimekko Outlet | Ideapark Oulu marimekko.fi Suomalaista designia myyvä putiikki, jossa saatavilla mm. sisustustuotteita, tekstiilejä ja astioita.

PENTIK

Kirkkokatu 6 pentik.com Kodin sisustustuotteita, astioita, kynttilöitä ja tekstiilejä.

FINLAYSON JA VALLILA

Isokatu 22–25, Kauppakeskus Valkea finlayson.fi vallila.fi Finlaysonin ja Vallilan myymälöistä löydät laajan valikoiman suomalaisia kodintekstiilejä.

LOVI TEHTAANMYYMÄLÄ

Rautatienkatu 11 B lovi.fi Kolmiulotteisen muotonsa Lovi-tuotteet saavat käsin kokoamalla, ilman apuvälineitä. Pienimmät Lovi-tuotteet kulkevat postitse kortteina tai kirjekokoisina pakkauksina. Kauniin muodon lisäksi Lovi-tuotteet antavat saajalleen oivaltamisen ja tekemisen iloa.

MERIMAARIA

Merikoskenkatu 1 Kaakkurinkulma 4 merimaaria.fi Merimaaria on oululainen perheyritys, jonka valikoimaan kuuluvat suomalaiset klassikot kuten Aarikka, Marimekko, Aino ja Nanso.

IITTALA OUTLET

Zeppelinintie 1 iittala.fi Iittala myy suomalaisia astioita, keittiövälineitä ja sisustustuotteita.


25

INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

AKTIVITEETIT

KULTTUURI

TAPAHTUMAT


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT LASTEN OULU RAVINTOLAT OSTOKSET MAJOITUS INFO 26

MAKEILTA UNILTA UUTEEN PÄIVÄÄN Oulun majoitusliikkeet kutsuvat asiakkaansa vieraanvaraisesti hyville unille. Tutut ja viihtyisät hotellit ovat saaneet rinnalleen pieniä persoonallisia majoituskohteita. Monipuolisesta majoitustarjonnasta löytyy jokaiselle majoittujalle oma vaihtoehtonsa.


Saaristonkatu 4 scandichotels.fi 08 543 1000

RADISSON BLU HOTEL OULU Hallituskatu1 radissonblu.fi 020 123 4730

FORENOM APARTHOTEL OULU Uusikatu 26 forenom.fi 020 1983 420

LAPLAND HOTEL OULU Kirkkokatu 3 laplandhotels.com 08 881 1110

FINLANDIA AIRPORT HOTEL OULU

Kirkkokatu 54 degamlashotel.fi 075 325 7600

HOTELLI LASARETTI Kasarmintie 13 lasaretti.com 020 757 4700

HOSTEL ILO

Hietasaarentie 19 ilooulu.fi/majoitus 044 071 7127

MERIKORTTEERI

Vihiluoto 10, Kempele airporthotel.fi 08 514 5100

BEST WESTERN HOTEL SAMANTTA Välitie 1, Haukipudas | 21 KM samantta.fi 08 343 424

HOTELLI KIERIKINHOVI Pahkalantie 447, Yli-Ii | 55 KM kierikinhovi.fi 044 737 9464

Vellamontie 12 merikortteeri.fi 044 2444714

BREAK SOKOS HOTEL EDEN Holstinsalmentie 29 sokoshotels.fi 020 123 4603

OSTOKSET

BEST WESTERN HOTEL APOLLO

VINKKI!

booking.visitoulu.fi:sta voit tarkistaa majoituksen saatavuuden ja hinnat kätevästi yhdestä osoitteesta!

KULTTUURI

TAPAHTUMAT

SCANDIC OULU CITY

DE GAMLAS HEM HOTEL

Leiritie 10, Hietasaari nallikari.fi 044 703 1353

AKTIVITEETIT

Pakkahuoneenkatu 16 sokoshotels.fi 08 312 3111

NALLIKARI LOMAKYLÄ

Pursitie 6 pikisaariguesthouse.com 044 744 3333

LASTEN OULU

ORIGINAL SOKOS HOTEL ARINA

PIKISAARI GUESTHOUSE

RAVINTOLAT

MAJOITUS

Asemakatu 31–33 hotelapollo.fi 08 52 211

OULU HOTELLI Rautatienkatu 8 ouluhotelli.fi 045 1284 585

TURUSEN SAHA BED & BREAKFAST Pikisaarentie 10 turusensaha.fi 044 972 6031

Captivating city of Oulu provides a unique setting for meetings and events of all sizes.

Oulu Convention Bureau- the city’s convention and marketing unit provides help seeking for meetings as well as offers variety of marketing materials. We also offer consultancy on planning and carrying out events by means of local networks of service providers. All our services are free of charge.

INFO

Kajaaninkatu 17 scandichotels.fi 08 237 489 49

MAJOITUS

SCANDIC OULU STATION

www.ocb.fi

27


TAPAHTUMAT KULTTUURI AKTIVITEETIT INFO

MAJOITUS

OSTOKSET

RAVINTOLAT

LASTEN OULU

INFO

28

Ouluun on helppo matkustaa monin eri kulkuvälinein. Uutuutena matkailijoita palvelee SASin suorat lentoyhteydet Tukholman ja Oulun välillä. Oulun lentoasema tunnetaankin matkustajamääriltään Suomen toiseksi vilkkaimpana lentoasemana.


TAPAHTUMAT

NORWEGIAN

Matkapuhelimella soitettu puhelu paikannetaan ja yhdistetään suoraan lähimpään vapaaseen taksiin.

OULUN TAKSIPALVELUT

norwegian.com

p. 08 100 60 (0,33€ + pvm) ouluntaksipalvelut.fi

SAS

FIXUTAXI

sas.fi

JUNALLA RAUTATIEASEMA Rautatienkatu 11 vr.fi

LINJA-AUTOLLA

fixutaxi.fi Taksin saa tilattua puhelimitse soittamalla numeroon +358 100 6060 tai FixuTaxi-sovelluksen kautta.

• oulunpysakointi.fi Kivisydän on Oulun keskustan alle rakennettu pysäköintilaitos, jossa on 900 tilavaa pysäköintipaikkaa ja hyvät hissiyhteydet ydinkeskustaan. • Huom! Suomessa pysäköintikiekon käyttö on pysäköintialueilla yleistä. Voit hankkia oman pysäköintikiekon käyttöön useimmilta huoltoasemilta, tavarataloista tai kioskeilta.

MUUTA FOREX RAHANVAIHTO Torikatu 18 p. 08 7840 105

KYYTI

kyyti.com Taksin saa tilattua lataamalla mobiilisovellus Google Play tai iPhone App Storesta.

FOREX BANK VALUUTTA-AUTOMAATTI Ideapark, A-sisäänkäynti

MENEVÄ

meneva.fi Taksin saa tilattua puhelimitse +358 800 02120 tai lataamalla mobiilisovellus Google Play tai iPhone App Storesta. Ratakatu 6 matkahuolto.fi onnibus.com northbus.fi

BUSSILLA

VENEELLÄ MERITULLIN VIERASSATAMA Oulun tori p. +358 400 474 180 rotuaari.info/kauppatori

KULTTUURI OSTOKSET

LINJA-AUTOASEMA

AKTIVITEETIT

finnair.fi Asiakaspalvelu p. 0600 140 140

• ouka.fi/oulu/kadut-kartat-ja-liikenne/ pysakoinninvalvonta Kattavasti tietoa Oulun keskustan pysäköintialueista, -maksuista ja -vyöhykkeistä.

LASTEN OULU

FINNAIR

oulunaluetaksi.fi • Tilausnumero Suomessa (1,59€ + 0,48€/ min) p. 0600 30081 • Ulkomailta soitettaessa p. +358 600 30081 • SuoraTaksi (1,59 €+ 0,48€/min) p. 0600 30080

• oulunliikenne.fi Ajantasaista tietoa liikenteen sujuvuudesta ja pysäköinnistä Oulun seudulla.

Oulun seudun bussireitit, aikataulut ja vyöhykehinnat: oulunjoukkoliikenne.fi • Kertalippu tai 24 tunnin lippu älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella www. oulunjoukkoliikenne.fi/mobiili. • Kertalipulla on 60 minuutin vaihtoaika. Kertalippu Oulussa maksaa 3,30 euroa (A-vyöhyke) + maksunvälityspalkkio. • Matka lentoasemalta Oulun keskustaan maksaa 5,80 euroa (AB-vyöhykkeet) + maksunvälityspalkkio. • 24 h lippu keskusta-alueella maksaa 8,00 euroa (A-vyöhyke) + maksunvälityspalkkio. • 24 h lippu lentoasema–Oulu–keskusta 12,50 euroa (AB-vyöhykkeet) + maksunvälityspalkkio.

VINKKI!

Keskustan alueella toimii maksuton langatan panOULUverkkoyhteys. Sen avulla viestit kätevästi matkasi kulusta myös verkossa! Tarkista ajankohtaisimmat menovinkit VisitOulusivulta Facebookissa ja jaa lomamuistosi #visitoulu.

MAJOITUS

Lentokentäntie 720, 90410 Oulu finavia.fi Matkailijoiden neuvontapiste sijaitsee lentoaseman 1. kerroksen saapuvien lentojen aulassa.

OULUN ALUETAKSI OTAXI

PYSÄKÖINTI

INFO

OULUN LENTOASEMA

TAKSILLA

RAVINTOLAT

LENTÄEN

29


Korkeasaari

tu

Pi 5 kika

1

2

Ka

M er

Ainolanpuist

ola

Va lim

Pohj.-P. museo

Linnansaari 1

np

1

3

12

24

Iso kat u

6

K ir

9

8

5

Fra

kko kat u

3

k 12 ahuo 13 n

Otto Karhin 1 puisto Rotuaarin- een k Otto Karhin a aukio 16 tu

k 9 8 atu

H2

14

19

7

5

ien

To 7 rika tu

10

pur

4

Ale ksa nte 34 rink 1 27 atu 6

Te rva -

13

Ra nta ka

4 tu 6

Kii 6 5 kelin ran Ka ta n 7 avara 1 Me 8 nta r 1 7 itullin rai 2 tti To rin ran 1 ta

lta

H4

nze 2 ninp.

H1

1

RAVINTOLAT

Oulun Lääninhallitus M Pokkisen- Lyseon lukio He puisto ik Pääkirjasto Franzenin- 3 1 Oja puisto Ka 3 kat Madetojanp. a rl u Kivisydän Tuomioen Ha Nuortenpalv. kirkko Lin K l Kaupunginteatteri väyl l Elba i a t Nappi u ä j s Meritullin k 7 Autoranta 4 A s 9 a ani 1 Aleksin-atu Valve em 14 nk KaupunginKii vierassatama kulma a aka Oulu10 talo kel 5 Kauppatori i tu 15 n Kiikelin- lait 4 12 puisto Kuri 1 iike Snellmanin- Seurak Kiikeli Pa lins Kauppahalli Kau 5 puisto 13 talo 10 k i p

atu Oikok

26

23

nka tu

39

40

Mä ke

Va ar a

30

30

3

35

Iso6 kat u

29

22

7

51

26

Lyö

tyn kat u

33

37

54

64

ika 3 tu

2

48

55

60

63

40

47 Kansa nka tu

41

50

47

42

55

66

61

tu

9

21

21 aari 10

Ro tu

16

26

25

28

7

To 5 4 rika tu 3

49

45

70

69

H9

33

48

12

28

57

62

65

Kiil anp 34 2 .

36

2

3 katu

Na 8 hku r in

Hollihaka

41

10

18

non kat u

Ma u

Ra nta 14 katu

Kuusiluoto

H8

24

2 Sa 13 aukio 12 ar i 4 rait s Kauppakeskus 1 ton 1 TOURIST INFORMATION Sa 3 ti Valkea aari ka un kasv. Kauppurien5584 1330 Sonnisaari tel. +358 24 rankeskus 1 a(8) Villa Sote8 tu 13 Oulun aukio 1 Virastot a Suomal. Nu www.visitoulu.fi Victor 1 talo m 2 21 2 m ik 17 Yht.koul. TE-toimisto A 14 . lbe 9 S Autosaari S lukio Varsasaari 2 aara 13 r VaaranSvenska 8 tink nk . Ka puisto a u Virransaari 20 tu 8 Privatskolan 17 6 30 13 Se MannerheiminMaunonp. pä 2 3 nka puisto 1 23 16 Urheilu18 Vapaa- 18 tu Venesatama A Sa talo Lasten 5 l b ODL e kirkko Kela ar i 4 liikennepuisto Diak. Päiväk. rtinkj LyötynPalveluYLE . A 2 3 laitos 0 r 11 keskus Nu kis puisto Y L im 10 Hollihaka mm Technoto polis OTT mminranta in g 5 9 1 H i 4 katu 3 k a 4 e a 4 n 1 i t P n u kat Heinätorin- ät 5 1 uis 5 DNA Oy Kii 2 o ri u 39 t ok nka 5 lanka 40 Tu puisto 6 Maak. atu 6 l kam li1 tu 1 14 tu Vis arkisto 1 a l 9 1 a Ro 5 r Pe ink usk mm Hollip. 25 Y j. lto Heinätorin Limin a tu uja 12 akk 9 Ortod. 4 katu koulu enk13 gan 15 16 r a a o 1 V kirkko s k 2 4 ka an 3 a ta

Me rika tu

MAJOITUS

Hupisa kaupung

Lammassaari

Venesatama

Meritulli Varhais-

INFO

2

2

Konepajanpuisto

Heinäsaari

30

5 ranta

Ain

1a

4

Raatin t ie

H10

e

3

Merikosken voimalaitos Kalatie

Liikuntavirasto Uimahalli

sitie

Pur

H6 3

Raatintie

lta nsi are isa Pik

LASTEN OULU

1

Pik 6 1 isa 0 5 aren ti

P

jak

Pa

9

Pikitörmä

30

Raatin liikuntakeskus

Raatinsaari

ol 2 8 ttimo 2 katu 3 Pi k isilt a

20

28

1

Pikiranta

Raatin nuorisotalo

Ruukinranta

a tu

Pikisaaren toim.kesk. OSAO, Pikisaaren yksikkö 13

Kissakoskenranta

ok .

AKTIVITEETIT

PIKISAARI

Raatintie

Tenniskenttä

1 25

KOSKIKESKUS

Kuusisaari

9

koulu Heinätorin koulu Leinonpuiston yks.

1

KULTTUURI

13

Kuusisaari

26

Kanavatie 12 10 Toivoniementie 6 11 9 7 Tuiran

Toivoniemi

Nallikari

atama

OSTOKSET

22

Merikosken sillat

ta sil ren aa as ke

TAPAHTUMAT

18

20

Oulun kriisikeskus

23


Tuiran uimaranta

Venelaiturit

Koskenniska

15

Lasaretinsaari Kalat

ie

H7

MAJOITUS/ ACCOMMODATION

21

Kurkelanranta

25

Valtion ympäristötalo

Engl. leikkik.

24

1

2

5

8

Vi e

stik

8

Pohjantie

1

Intiöntie

2

20

Ouluha

an

TAPAHTUMAT OSTOKSET MAJOITUS INFO

11

kat u

11

23

10

12 14

14

tu nka

to j a

4

Ouluhalli

7 tie sorin

S 13 yrjä 8 ka 6 27 8 1 11 tu 4 26 2 1 25 18 15 Pu 2 uta 1 24 17 1 4 1 1 rhak 2 1 atu T e 6 1 K ar 3 jaka 4 19 uvo 1 tu Pa 2 17 kka l 41

17

6

Ra t 10 aka tu

14

Ra 17 uta 15 tien 10 ka 11 tu a

6

9

10

Ko 4 3 uluk. 1

6

16

12

10

7 4 linka tu

My llyt ul

4

14

Tor nipo lku 10

4

1

Uu 5 sikatu

1 Mä 6 kel 12 inin kat u 18

21

22

atu

kat u

7

ylä

Tul

Iso k 1 atu

1

4

9

Uu sik atu 17

e 3 3 l in i n 3 2 k 29 atu Ko 2 21 31 uluka 8 t u 22 25 39

1

urheilukeskus

Oamk Sosiaaliterv.alan

es Prof

Pesäpallostadion

4

luk

a Teuvo tu Pakkalan koulu Tekojääkenttä Oamk

Ylioppilaantie

kko kat u

2

isti

8

S

nuu ntie

Pu

Oulun Energia Areena Raksilan Palvelualan Jäähalli Harj. UrhOpisto jäähalli ei

10

RAKSILA

rata

1

Kai

to kun istu Vala

32

INTIÖ

3 ntie a ka an uk kk Pi 2

27

livä

1

14

tu ka an hta ste

H3

Ratahall.kesk. katOhjauskesk. Matkahuolto u

a Ympäristötalo So 2 li -

Up 9 see rin

9

8

ntie

Kas 7 ar 6 mi

5

lja Va

H5

o

katu

2

MYLLYTULLI

vuo nka tu So 2 Siil kuj tilaan asv a uon 1

n erä

atu nk 3 taa 10 1 ateh hk Na

pl.

isto n

Kasarmi

Siil as

te p Kos

2 Wervinginkuja ELY-keskus 1 Metsähallitus 1 13 2 Tiehallinto H1 Radisson Blu 22 Hotel Oulu 5 Ammattiopisto Luovi 0 V 2 e MaanmittausH2 Original Sokos Hotel Arina t era aikuiskoulutus 14 11 11 ani laitos Destia H3 Scandic Oulu Station 2 1 Hupisaaret kat Ammattiopisto 7H4 nLapland Taidemuseo Hotels Oulu 9 u a tieSalmelanLuovi aarten lmel Best Western Hotel Apollo 13 3 SaH5 puisto Na ginpuisto hku JääkäriTyk H6 Turusen Saha Bed&Breakfast rin puisto H7 Hotel Lasaretti 5 istök pl. Kajaanintullin koulu/ Lääninvankila atu H8 Hotel Scandic Oulu Pajaluokat o Ma 7 H9 Aparthotel Forenom Oulu1 Ka kas Tiedekeskus nu H10 Pikisaari Guesthouse e una i t i ä OTN i t n Kenttäpuisto t Tietomaa p n Oulun ik. 9 to e K Intiön Liikunta-. Rauhala Energia Oulun Ma 4 hoiva 6 sali 9 Transportation Kenttätien Joukkoliikennekatu nn Street for Public enk kansainv.koulu Pikkutu K ent palv.kesk. a tätie k Leinon1 än Åströmin- . 8 puiston yks. Ainon pk. Puusep Kävelykatu Rotuaari Pedestrian Street16Rotuaari puisto u 22 P2 use 7 Srk-koti Myllytullin 10 pänk Tervaväylän koulu Tiedekeskus Tietomaa Science Centre Tietomaa j. koulu Lohipadon yksikkö Y OSAO,Mylly4u tullin yks. k in Intiönkangas k Matkailuneuvonta Tourist Information l o kat 8 Autoheikki np u ö i t 10 In PuusepänParkkipaikat Parking Spaces 11 nna 1 puisto 1 Intiönpuisto 7 3 n Sara Wacklin 4 ka Parkkitalot Covered Parking Stalls tu koti Ainolan atu 9 10 vistäjä H 23 päiväkoti Intiön kappeli eik L13ä 20 ink 31 Intiön10 © Yhdyskuntaja ympäristöpalvelut 2017 L i k.22 a tu kangas 17 2 nnan 31 Oulun hautausmaa 4 kat Vanha kappeli u 31 Kajaanin5 16 tullin Ka 3 2 erityisk. jaan K Kivisydän As 37 ink aja a 22 em ani aka 38 tu 24 H ntie tu alli Rautatietus 3 asema 30 katu 1 38 32 34 Ra 2 36 ta-a Raksilan kauppakeskus Sote As Välkkylä em uki 40 Posti 1 o at u 29 nne Sosiaali6 3 Pikkukangas Te Välkkylän 3 työ Linja-auto- li hta päiväkoti Pikkukankaan34 asema ank up TietoEna puisto pur 31 at u 5 Kuormausien silta kat Hätäkeskus u 36 Palolaitos Uimahalli 27

KULTTUURI

ta ionsil inkall

Rautasilta

Lass

4

24

Pakkalanranta 30

Nokkalan veneilykeskus

AKTIVITEETIT

Leh

31

LASTEN OULU

3

58

29

Hintantie

RAVINTOLAT

Koskenkoti

Y 2326

19

18

Pohjansilta

50

Matinpuisto 68 19 ta 14 n a r to

14

kat u

40

47

53

51

43

43

Koskitie

3

2

34

32

35

nilantie

tie 31

6 Laanilantie

Leinonpuiston yks.

hoiva Helmer

31


MATKAILUNEUVONTA

Yhteystiedot:

Oulun matkailuneuvonnasta saat monenlaisia käytännön neuvoja ja vinkkejä vierailullesi Oulussa. Sinua opastavat ammattitaitoiset matkailuneuvojat ja löydät ajankohtaiset tiedot kaupungin tapahtumista, majoituksesta, ravintoloista, nähtävyyksistä ja käyntikohteista. Matkailuneuvonnassa käytössäsi on asiakaspäätelaite, avoin langaton verkko panOulu sekä älypuhelinten latauspiste. Meiltä voit noutaa maksuttomia esitteitä ja teemoitettuja kävely- ja pyöräilykarttoja sekä ostaa Oulu-aiheisia matkamuistoja muistoksi vierailustasi Oulussa.

Torikatu 18 90100 Oulu p. 08 5584 1330 touristinfo@ouka.fi visitoulu.fi/info businessoulu.com/matkailuneuvonta

OULU FINLAND

Kaupunki Pohjois-Suomessa Perämeren rannalla, Oulujoen suistossa Asukkaita: Syyskuu 2016, 200 000 Pinta-ala: 3 880 km2 Koordinaatit: 65°01’ N, 25°28’ E Perustettu: v. 1605 Perustaja: Ruotsin kuningas Kaarle IX

Arct

ic C

ircle

Oulu

70

mi

n

55 min Helsinki

Stockholm

Oulu Guide 2019 Finnish  

Oulu Guide 2019

Oulu Guide 2019 Finnish  

Oulu Guide 2019

Advertisement