__MAIN_TEXT__

Page 1

LAPSIPERHEILLE

NÄKÖALATORNIT 1

27

2

3

TIETOMAAN TORNI Nahkatehtaankatu Vanha vesitornin kupeeseen rakennettu näköalahissi ja ylätasanne takaavat mukavat näkymät Oulun yli!

22 43 45

TÄHTITORNIN KAHVILAN NÄKÖALATORNI Linnansaari Vanhan merimieskoulun näkötornista voit ihailla kaunista jokisuistoa kahvikupin äärellä NALLIKARIN MAJAKKA Nallikarin uimaranta Instagram-suosikki upein merinäkymin.

VINKIT OULUOSTOKSIIN

HEINÄTORIN LEIKKIPUISTO Heinätori

13

MANNERHEIMIN PUISTON LEIKKIPUISTO Albertinkatu

14

NALLIKARIN LEIKKIPUISTO Nallikarinranta

15

LASTEN LIIKENNEPUISTO Hollihaka

16

VAUHTIPUISTO Hietasaarentie 9

17

HIETASAAREN PONIPIHA Vaaskiventie 12

18

SEIKKAILUPUISTO HUIKIA Pikkukankaantie

5

AITTATORI Kauppatori

19

TIEDEKESKUS TIETOMAA Nahkatehtaankatu 6

TAITO-SHOP MAAKARI & LOVI TEHTAANMYYMÄLÄ Rautatienkatu 11 B

20

SUPERPARK Tyrnäväntie 16

21

HOPLOP Alasintie 10

22

SKIDIPARK Ideapark Ritaharju

7

KURE Hallituskatu 30

8

MAJA Hallituskatu 30

9

K-SUPERMARKET PEKURIN OULU-TUOTTEET Kauppurienkatu 10

34

TOPPILANSAARI

12

4

6

26

AINOLAN PUISTON LEIKKIPUISTO Hupisaarten kaupunginpuisto

OULU SHOP Torikatu 18

28

14

11

10

CHOCOSOMNIA Mannenkatu 2 C

31

OULUJOKI 33

23

KAHVIKUPILLINEN VIRKISTÄÄ 23

KAHVILA KIIKKU | Ainolanpuisto Kaupunginpuutarhan kasvihuoneilla sijaitsevan kahvilan vieressä on lisäksi mainio leikkipuisto!

24

CAFÉ KRYPTA | Kirkkokatu 1 Kirkon kellarikryptassa sijaitseva viilee kesäkahvila.

25

TÄHTITORNIN KAHVILA | Linnansaari Kahvilatuotteiden lisäksi esillä taidetta ja myytävänä paikallisten kirjaili joiden teoksia.

26

27

28

42

MATKAILUNEUVONTA Torikatu 18 | visitoulu.fi/info Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta saat kartat ja esitteet sekä paljon vinkkejä kesätekemiseen! Kesän viikko-ohjelman aktiviteetteja voit varata yrittäjien myyntipisteeltä. Myös kaupungilla kiertävät matkailuneuvojat opastavat sinua. Kaupunkipyöräpisteen löydät ihan matkailuneuvonnan tuntumasta.

VÄNMANNI

24 30 35

KIIKELI

44 36

VILLA HANNALA | Kahvelitie 1 Vanhassa huvilamiljöössä voit nauttia myös mainiosta lohikeittolounaasta joka päivä. IGLOO CAFÉ | Nallikari Nallikarin aallonmurtajan tuntumassa saat tuoretta kahvia vastajauhetuista kahvinpavuista!

20

21

29

MAJAKKAKAHVILA | Nallikari Nallikarin maamerkissä sijaitseva pieni kahvila,

VILLA EEVILÄ | Idealinja 21 Maista mokka Eevilää historiallisessa miljöössä Oulun eteläpuolella.

30

KAUPPATORIN KESÄKAHVILAT Ihan kaikkea pallojäätelöistä herkullisiin lörtsyihin.

31

CAFE RANTSU | Tuiran uimaranta Mainio taukopaikka uimareille ja pyöräilijöille.

32

32

25

joka tarjoilee myös vohveleita.

29

19

41

KOIVURANNAN KAHVILA JA SAUNALAUTTA | Kasarmintie 51 Värtön jokivarressa sijaitsevat tunnelmallinen kahvila sekä aalloilla keinuva vohvelibaari.

KESÄTEATTERIT 33

34

HUPISAARTEN TEATTERI Hupisaaret Juhannuksena 2019 toimintansa aloittava upouusi teatteripaviljonki toimii useiden eri kulttuuritoimijoiden estradina. Luvassa on kesäteatterinäytelmiä ja musiikkiesityksiä. MERI OULUN KESÄTEATTERI Pitkänmöljäntie 2 Suomen suurin kesäteatteri on vauhdikkaiden kesäesitysten tyyssija.

37

38

39

40

TEE KIRPPARILÖYTÖJÄ! 35

DOM Asemakatu 6

36

JÄRKIKIRPPIS Tehtaankatu 1

37

AASTA ÖÖHÖN Alasintie 3–7

38

OULUN KONTTI Tyrnäväntie 14

39

PALJEKIRPPIS Paljetie 12

40

KIRPPIS AARREARKKU Patteritie 7

NÄIHIN MUSEOIHIN PÄÄSET MYÖS KESÄLLÄ 41

OULUN LINNAN KELLARI

42

MERIMIEHENKOTIMUSEO Pikisaarentie 6

43

PATENIEMEN SAHAMUSEO Sahantie 21

44

TURKANSAAREN ULKOMUSEO Turkansaarentie 165

45

KIERIKKIKESKUS Pahkalantie 447, Yli-Ii (Oulu)

Linnansaari


MENNÄÄN UIMAAN! Tuiran uimaranta Koskitie 58 Keskustan tuntumassa, kivenheiton päässä Ainolan puistosta voi polskia joessa, pelata rantalentopalloa tai loikoilla laajoilla nurmialueilla. Myös Kesän Sauna -saunalautta tarjoaa päivittäin makoisat löylyt. Rannalta löytyy pukukopit ja kahvila. Värtön uimaranta Kasarmintie 53 Suosittu uimaranta Oulujoen varressa yläjuoksulla. Rannalta löytyy myös tunnelmallinen Koivurannan kahvila ja saunalautta, jäätelökioski ja mahdollisuus yksityisristeilyihin. Rannalta löytyy pukukopit. Nallikarin uimaranta Nallikarinranta Oululaisten olohuone, helmenhohtoisten hiekkojen Nallikari kutsuu viettämään aktiivista aikaa rannalla, joka on myös turvallisen matala. Alueelta löytyy lomakylä, leikkipuisto ja ravintoloita. Majakassa toimii kahvila ja vesiurheilukeskus. Pukukopit löytyvät rannan tuntumasta.

SAUNALAUTAT Kesän Sauna FB @ kesansauna Tuiran uimaranta Vapaaehtoisvoimin lämpiävä sauna on niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosikki ja se on avoinna päivittäin klo 17–21. Rannassa on kahvila. Otathan oman pyyhkeen ja uimapuvun mukaan. Saunomaan pääset 5€:lla. Koivurannan saunalautta FB @ koivurannansaunalautta Värtön uimaranta Saunalautta, jonka pehmeiden löylyjen jälkeen voit pulahtaa viileään Oulujokeen. Maukkaat virvokkeet ja rapeat vohvelit nautit lautan kahvilassa. Lautalla myös oma poreallas jonka kuplissa rentoudut kauniissa jokimaisemissa. Otathan mukaan saunaan oman pyyhkeen ja uimapuvun sekä 10€.

LÖYTÖRETKIÄ Lähde mukaan kesän ohjattuihin aktiviteetteihin! Läskipyöräily, melonta, kalastus, erilaiset retket ja opastetut kävelykierrokset ovat saatavillasi viikko-ohjelmassa, johon on koottu Oulun kesän kivoimmat opastetut ohjelmapalvelut. Voit kokeilla uutta lajia tai verryttää vanhoja taitoja vaikkapa kalastusretkellä oppaan kanssa. Viikko-ohjelman aktiviteetteja voit varata myyntipisteeltä Matkailuneuvonnassa tai osoitteesta traveloulu.fi. Opastettujen kaupunkikävelykierrosten aikataulut osoitteesta visitoulu.fi/opastukset. traveloulu.fi

Omin päin Oulussa Löydä lukuisat kaupunkireitit lataamalla älypuhelimeesi Nomadimobiiliopas ja tutustu Ouluun ihan ite. Pikisaari, Alvar Aallon arkkitehtuuri tai Hupisaarten puulajit odottavat sinua. Vai oletko sittenkin kiinnostunut tutustumaan Oulussa sijaitseviin funkkistyylisuunnan rakennuksiin? Sovellus paikantaa laitteesi ja saat ilmoituksen kun lähestyt reittien varrella sijaitsevia nähtävyyksiä ja kohteita. citynomadi.com

Galleriakävelyt Galleria Kajaste ja Neliö-Galleria toivottavat taiteen ystävät viettämään rentoa iltaa kuvataiteen parissa Galleriakävelyillä. Koet kolme näyttelyä yhden illan aikana kolmen galleristin opastamana! Galleristit vastaavat kysymyksiin myös englanniksi. Kävelyt 13.6. ja 15.8. klo 18–20. fb.me/galleriakavely Toripolliisi-patsas visitoulu.fi/toripolliisi Kauppatori Jollet nää oo ottanu kaverikuvvaa Toripolliisin kansa, niin et oo Oulusa käynykkää. Kauppatorin vanttera vartija on muisto viime vuosisadalta, jolloin toripoliisit valvoivat torialueen kuria ja järjestystä. ”Herrat on hyvät ja hajjaantuu!”, saattoi eräskin tukeva poliisi virka-aikanaan komentaa. Paska kaupunni -graffiti Uusikatu 22 Legendaarinen Kauko Röyhkän Paska kaupunki -laulua mukaileva graffiti, joka on kirjoitettu väärin Uusikatu 22:n kiinteistön seinään ja puhdistettu yhä uudelleen – jo 1980-luvulta lähtien! Tekijää ei tunneta, mutta graffiti on taatusti yksi Oulun omituisimmista ilmiöistä. Merikosken kalatie FB @ merikosken kalatie Hupisaarten kaupunginpuisto, Lasaretinsaari Suomen pisin ja Oulujoen ainoa kalaporras. Bongaa vaikka lohia tai ahvenia, toukokuusta lokakuun loppuun. Hupisaarten taimenet areena.yle.fi/1-50008675 Hupisaarten kaupunginpuiston purot Oulujoen alkuperäiseen kalakantaan kuuluvia uhanalaisia hopeakylkiä voit löytää puiston ihanasti solisevista puroista.

FRISBEEGOLFKENTÄT Oulussa on yhdeksän frisbeegolfrataa, joista kuusi on 18-väyläisiä. Meri-Toppilan radalla pelattiin vuoden 2016 frisbeegolfin Euroopanmestaruuskilpailut. Radat ovat metsä- ja puistoratoja. HIIRONEN, 18 väylää HONKIMAAN FRISBEEGOLFRATA, 18 väylää LASSILANRANTA, 18 väylää MERI-TOPPILA DISCGOLFPARK, 18 väylää OULUNSALO, 9 väylää PEUHU DISCGOLFPARK, 9 väylää PIKKARALA FRISBEEGOLF, 18 väylää TORPANMÄKI, 9 väylää VIRPINIEMI DISCGOLFPARK, 18 väylää Katso sijainnit:

frisbeegolfradat.fi/radat/Oulu

LIIKU OULUSSA! Vuokrapyörät Polkupyöriä vuokraavat yritykset löydät alla olevasta listasta. Myös useat hotellit lainaavat polkupyöriä asiakkaiden käyttöön. NALLIKARI LOMAKYLÄ PYÖRÄ-SUVALA MUSTOSEN PYÖRÄ LAPPIS OUTDOORS OULU

nallikari.fi pyorasuvala.fi mustosenpyora.fi lappis.fi (myös fatbiket) outdoorsoulu.fi (fatbiket)

Sykkeli-kaupunkipyörät oulunseudunpyoraily.fi Oulussa on käytössä 600 kaupunkipyörää ja 60 kaupunkipyöräasemaa, joista pirteän pinkin pyörän vuokraamalla pääset nauttimaan Oulun hyvistä pyöräilyteistä, nähtävyyksistä ja tapahtumista Sykkelin kyydissä. Oulussa vieraileva matkailija saa käyttöön pyörän 1–4 henkilölle 30 minuutiksi kerrallaan palveluun rekisteröitymällä, hinta 5€/päivä, 10€, viikko ja 20€/kausi. Hae matkailuneuvonnasta kartta ja viimeisimmät vinkit omalle sykkelireissullesi Ouluun.

TUNNEKKONÄÄ OULUA? 1. 1800–1900 luvuilla Oulu oli kansainvälisestikin tunnettu vientikaupunki. Mikä vientituote oli kyseessä? a) tulppaanit b) rössypottu c) pontikka d) terva 2. Oulun linna tuhoutui 1793. Mikä tuhon aiheutti? a) juhlivat ruotsalaissotilaat, jotka räjäyttivät linnan vahingossa b) meteoriitti iski Linnansaareen c) salamaniskun aiheuttama tulipalo linnan ruutikellarissa d) venäläisten massiivinen suurhyökkäys

4. Mitä soitinta Oulussa soitetaan eniten? a) jääviulua Polar Bear Pitchingissä b) tulibassoa Qstockissa c) kivikautisia rumpuja Kierikkikeskuksessa d) ilmakitaraa Rotuaarilla

3. Toripolliisi-patsas suunniteltiin alunperin a) vierailijoille selfiekaveriksi b) estämään autojen ajamisen Kauppatorille c) Kauppatorilla partioineiden toripoliisien kunniaksi d) koska Oulussa oltiin perin kateellisia Muumi-hahmosta

5. Miksi Oulua sanotaan paska kaupunniksi ? a) koska Stora Enson paperitehdas haisee niin pahalle b) seinään maalatun graffitin mukaan Uusikatu 22:ssa c) koska tulevaisuus näyttää synkältä ja epätoivoiselta Oulussa d) Oulussa on liikaa koiria

Onnikalla ympäriinsä Hanki vierailusi ajaksi matkailijalippu, jolla voit matkustaa Oulun joukko­liikenteen busseissa A-vyöhykkeellä. Matkailuneuvonnasta saat 1–2 päivän aikuisten liput A-vyöhykkeelle ja Oulu10-palveluista (Torikatu 10) 1–7 päivän liput A–D -vyöhykkeille. Saatavana myös Oulunjoukkoliikenne -mobiilisovelluksen kautta.

Kiertoajelut otptravel.fi/kaarle Komiaa kyytiä Kaarlella Oulussa liikennöi kaksikerroksinen kiertoajelubussi aikavälillä 24.6.– 11.8.2019. Lähtöpysäkki Pakkahuoneenkatu 11 (Nordean edessä). Kertaliput: 8€/aikuinen | 4€/5–14v. lapset ja 0–4v. veloituksetta | 20€/perhe (4 hlö) Päiväliput: 15€/aikuinen | 8€/5–14v. ja 0–4v. veloituksetta | 35€/perhe (4 hlö) | Päivälipulla voi matkustaa saman päivän aikana myös PotnaPekalla. potnapekka.fi PotnaPekalla pitkin polkuja Potnapekka on erottamaton osa Oulun kesää. PotnaPekka on 24.6.– 11.8.2019 Oulun keskustan pyöräteitä liikennöivä hauska minijuna. PotnaPekka liikennöi Rotuaarilta Nallikariin. Lähtöpysäkki Pakkahuoneenkatu 11 (Nordean edessä). Liput: 8€/aikuinen | 4€/5–14v. lapset ja 0–4v. veloituksetta | 20€/perhe (4 hlö)

Jokisuistosta vesille oululines.fi Risteilyt Oulun edustalla liikennöi M/S Alexandra keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Yleisöristeilylle pääset osallistumaan etukäteisvarauksella. Lähtö Kauppatorilta aittojen tuntumasta. Kesän liikennöintiaika­taulut Oulu Linesin websivuilta. SUP-lautailu ja wakeboarding

ouluwakepark.com | FB @lappisrental

Pääset kokemaan vesielämyksiä ihan keskustan tuntumassa, jokisuiston upeissa maisemissa. Leijakoulu Lappiksen SUP-laudat löydät Oulun teatterin takaa ja wakeboardingia on mahdollisuus kokeilla Wake Parkissa, joka toimii Linnansaaren puolella. vauhtipuisto.fi Melonta Kanootin vuokraamalla pääset melomaan Oulujoen suistoon. Vuokraus tapahtuu Vauhtipuiston (os. Hietasaarentie 9) aukioloaikana ja vuokrausmaksu 30€ pääset vesille neljäksi tunniksi. Varusteet sisältyvät vuokraan.

PISTÄMÄTTÖMIÄ PÄIVÄRETKIÄ OULUSSA JA YMPÄRISTÖSSÄ Hupisaarten kaupunginpuisto Hupisaaret on niin ulkoilijan, kulttuurinnälkäisen kuin romantikonkin käyntikohde. Puistossa on kahvila, monipuolinen leikkipuisto, täysin uusi kesäteatteri, huvimajoja ja hurmaavia, pikkusaaret yhdistäviä puusiltoja. Upea purojen äänimaisema on osa puiston viehätystä. Taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo sekä Tietomaa ovat lähellä, joten päivään löytyy paljon tekemistä sateenkin ripsiessä. visitoulu.fi/nallikari

Hietasaari ja Nallikari Hietasaaren alueella on mukavia ulkoilupolkuja ja nuotiopaikkoja vain 3,5 km päässä keskustasta. Päivän voi viettää kävellen tai pyöräillen, rantapelejä tai minigolfia pelaillen, uiden sekä tehdä eväsretken vaikkapa aallonmurtajalle saaren pohjoispuolella. Laajat nurmialueet ovat erinomaisia piknikin viettoon. Tai tutustu paikallisten kasvattamiin hyötykasveihin kaupungin vuokraamilla viljelypalstoilla.

ouka.fi/turkansaari Turkansaaren ulkomuseo Turkansaarentie 165 Oulun seudulle perinteinen maa- ja metsätalous, kalastus ja tervahistoria ovat esillä Suomen toiseksi vanhimmassa ulkomuseossa, 15 km päässä Oulun keskustasta. Turkansaareen pääset parhaiten autolla, polkupyörällä tai omalla veneellä. Paikka on ihanteellinen päiväkäyntikohde perheille: uusi lasten leikkipiha odottaa yleisöään ja kesällä on säännöllisesti työnäytöksiä ja tapahtumia. Maksuton sisäänpääsy. Koitelinkosket visitoulu.fi/luonto | koiteli.fi Koitelinkoskentie 420 Kohisevat kosket 25 km päässä Oulun keskustasta. Helppoja hiekkaja pitkospuupolkuja sekä nuotiopaikkoja. Kosket voi ylittää siltoja pitkin ja on jännittävä kokemus myös lapsille. Kalasta, valokuvaa, juo kahvit Tunnelmatuvassa tai vain nauti jokiluonnosta seudun suosituimmalla ulkoilualueella.

Pilpasuo visitoulu.fi/luonto Miehonseläntie 219 Monimuotoinen metsä- ja suoluonto odottaa tehtävärasteineen ja nuotiopaikkoineen! Lyhyempi 1 km mittainen Aistireitti Pahalammen ympäri sopii erityisesti lapsiperheille. Pidemmällä 7 km Lystireitillä pääsee hyvin tutustumaan koko alueeseen. Alue on muinaisrantaa ja monien lintulajien asuinpaikka. luontoon.fi/liminganlahdenluontokeskus Liminganlahden luontokeskus Rantakurvi 6 Kymmenien tuhansien lintujen levähdys-, ruokailu- ja pesintäpaikalla voit tarkkailla moninaisia lintulajeja näkötorneista. Lainaa kiikarit ja hae lintuvinkit luontokeskuksesta, jossa on myös kokemuksellinen luontonäyttely kaiken ikäisille bongareille. Hailuoto finferries.fi | hailuototourism.fi Merellisestä luonnostaan tunnettu saari vetää puoleensa retkeilystä ja paikalliskulttuurista kiinnostuneita vierailijoita. Marjaniemen kalastajakylässä on vanha majakka (1871), kahviloita ja museo. Myös saaren emutarha ja oma panimo ovat kiinnostavia käyntikohteita. Lautta kulkee säännöllisesti mantereen ja saaren väliä.

TAPAHTUMIA OULUSSA JA YMPÄRISTÖSSÄ Oulun päivät ouka.fi/oulunpaivat Värikkäitä kaupunkitapahtumia toinen toisensa perään keskellä kauneinta kesää.

Heinäkuu 2.-6.7. OULU FOLK www.oulufolk.com/oulufolkfestival 3.7.–28.7. ARKEOLOGISET YLEISÖKAIVAUKSET KIERIKKIKANKAALLA ouka.fi/oulu/luuppi/kierikkikeskus 4.–11.7. OULU STREET FOOD FIESTA www.street-food-fiesta.fi 5.–6.7. HÄSSÄKKÄ-PÄIVÄT www.hassakkapaivat.com 6.7. TITTA PÅ TUIRA www.facebook.com/tittapatuira 11.–13.7. SUOMIPOP FESTIVAALI OULU www.suomipopfestivaali.fi/oulu 12.–13.7. ULEÅBORG FESTIVAL OF PSYCHEDELIA www.uleaborgfestivalofpsychedelia.com 26.7.–4.8. SIRKUS FINLANDIA www.sirkusfinlandia.fi 26.–27.7. QSTOCK www.qstock.org 27.7.–31.8. OULUN JUHLAVIIKOT www.oulunjuhlaviikot.fi Elokuu 1.–4.8. ELOJAZZ www.elojazz.com 3.–4.8. KIERIKIN MUINAISMARKKINAT www.ouka.fi/oulu/luuppi/kierikkikeskus

Puistopiknikit ouka.fi/puistopiknikit Oulun puistot heräävät henkiin lukuisissa kulttuuriesityksissä!

8.–11.8. OULUNSALO SOI www.oulunsalosoi.fi

Hollilava ouka.fi/oulu/puistopiknikit/hollilava Hollihaan puisto Vapaalava paikallisten omille esityksille 26.6.–15.8.

13.–18.8. OULUN XV MUUSAJUHLAT -SANATAIDEFESTIVAALI www.huutomerkki.fi

Kesäkuu 24.5.–17.6. SUOMEN TIVOLI www.suomentivoli.fi 2.6. TURKANSAAREN KESÄKAUDEN AVAJAISET www.ouka.fi/turkansaari 14.6.–7.7. OULUN PÄIVÄT ouka.fi/oulunpaivat 14.–15.6. OULUJOEN 35. TERVASOUTU www.tervasoutu.fi 21.6.–20.7. KESÄTEATTERIA HUPISAARILLA www.otn.fi/hupisaari 21.–22.6. TURKANSAAREN JUHANNUSILTAMAT JA TERVAHAUDAN SYTYTYS www.ouka.fi/turkansaari

15.8. OULUN TAITEIDEN YÖ www.ouluntaiteidenyo.net 15.8. 18. KORTTELIHAIPAKKA www.rotuaari.info 21.–23.8. 23. ILMAKITARANSOITON MM-KISAT www.omvf.net 21.–25.8. OULUN MUSIIKKIVIDEOFESTIVAALIT www.omvf.net 22.–25.8. KANSAINVÄLISET SUURMARKKINAT 2019 www.eurooppamarkkinat.fi 29.–31.8. SUURET OLUET, PIENET PANIMOT www.suuretoluet.fi 31.8. HÖYHTYÄN OSTARIFESTARI II FB @ostarifestari Syyskuu

29.6.–11.8. PUISTOPIKNIKIT ouka.fi/puistopiknikit | FB @oulunpuistopiknikit

8.9. TURKANSAAREN SYYSMARKKINAT www.ouka.fi/turkansaari

26.6.–15.8. HOLLILAVA ouka.fi/oulu/puistopiknikit/hollilava | FB @oulunpuistopiknikit

9.–11.9. KAUPPATORIN SYYSMARKKINAT www.rotuaari.info

26.6.–14.7. MeriOulu Kesäteatteri www.merioulu.fi 27.–30.6. OULUN KATUTANSSIT FB @oulun katutanssit 28.–29.6. ROCK IN THE CITY www.rockinthecity.fi/oulu 29.6. PIKIPOP-FESTIVAALI www.pikipop.fi

Oulun tapahtumien koko upean kattauksen löydät helpoiten Kalevan tapahtumakalenterista. kaleva.fi/tapahtumat

Julkaisija: Oulun kaupungin matkailuneuvonta, 2019 | Design: Anna Karppinen, BusinessOulu | Paino: Erweko | Paperi: Lumiforte 100g/m2

Profile for BusinessOulu

Kesävinkit Ouluun 2019  

Kesävinkit Ouluun 2019  

Advertisement