Page 1

Tee O

Magazine

Welke club bij welke chip? pag. 6 & 7 Speel mee in het Deloitte Ladies Open pag. 4 & 5 Nike Golf nu in de BurgGolf Shops pag. 8 & 9 Met 3D Golfvakanties naar Ierland of ItaliĂŤ pag. 12 & 13

Het BurgGolf magazine | Editie 1 | 2014


TIGER WOODS

NIKE GOLF STAFF ATHLETE


Voorwoord

Geachte gast,

Allereerst hartelijk welkom bij Magnolia’s, het restaurant op de BurgGolf banen. Het Tee Off Magazine heeft een klein “make over” gehad. Het eerste dat u opvalt is het formaat dat is handzamer geworden. Kijk zelf maar verder wat er nog meer veranderd is. Natuurlijk staat er een column vol tips in van Guido Loning. Ook vertelt Ian Ouwerkerk u graag meer over het onderhoud van de BurgGolf banen en wordt er een reis uitgelicht door Bert Trommelen van 3D Golfvakanties. Normaal gesproken begin ik deze editie van de Tee Off met: Het seizoen gaat beginnen! Echter zijn we helemaal niet gestopt. De extreem milde winter heeft er voor gezorgd dat we heerlijk konden door blijven spelen de afgelopen 3 maanden. En ook de komende maanden beloven hele mooie golf maanden te worden met weer heel veel activiteiten. Wat dacht u van de Pro-Am kwalificatiewedstrijden bij BurgGolf met kans op een plek in

Een goed begin!

Appeltaartje

€ 3,60

Appeltaartje met slagroom

€ 3,75

Roombotercroissant met roomboter en jam

€ 1,25

Ambachtelijke gevulde koek

€ 1,50

het Deloitte Ladies Open. Of de Big Green Egg Golf Challenge een reeks van 6 wedstrijden waar de winnaar naar huis gaat met een Big Green Egg, de outdoor cooker die door vele sterrenchefs gebruikt wordt.

Combi’s

Wat ook nieuw is bij BurgGolf is de equipment van Nike Golf. Clubs, kleding, schoenen en

Koffie naar keuze met appeltaartje met slagroom

€ 4,90

Koffie naar keuze met roombotercroissant

€ 3,00

ballen! U kunt het allemaal vinden in de BurgGolf golfshops en onze medewerkers helpen u graag. Namens alle medewerkers bij BurgGolf wens ik u een fantastisch golfseizoen en hopen wij u met regelmaat te mogen begroeten op één

Koffie naar keuze met gevulde koek

van de BurgGolf banen. Met sportieve groet, Geert Frommé Sales & Marketing BurgGolf

Verderop in het magazine kunt u de wijnkaart en menukaart vinden van Magnolia’s.

€ 3,10


Het Deloitte Ladies Open is onderdeel van de Ladies European Tour, het hoogste professionele circuit voor damesgolfers in Europa. In 2014 wordt het toernooi voor de 19e keer op Nederlandse bodem gespeeld.

De beste speelster en speler van deze finale spelen daadwerkelijk mee in de Pro-Am op The International, met een professional van de Ladies European Tour. Het derde toegangsticket verloten wij onder alle overige finalisten.

Afgelopen jaar was voor de eerste keer The International de locatie voor het Ladies Open. Meer dan 12.000 bezoekers zagen hoe Christel Boeljon er alles aan deed om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Echter won de Engelse rookie Holy Clyburn uiteindelijk het Deloitte Ladies Open.

De kwalificatiewedstrijden:

Wil je dit jaar, samen met de professionals, meespelen in het Deloitte Ladies Open? Via de Pro-Am Kwalificatiewedstrijden bij BurgGolf kunt je een plek winnen in de Pro-Am van het Deloitte Ladies Open. Je speelt voorafgaand aan het toernooi samen in de flight met de professionals van de Ladies European Tour. Hoe kunt u zich kwalificeren? Per wedstrijd kwalificeren zich 4 golfers (De beste 2 dames en de beste 2 heren) voor de finale van zaterdag 10 mei op The International. Als deelnemer van de finale speelt u gratis op de baan waar ook het Deloitte Ladies Open zal worden gehouden. U dient wel gebruik te maken van het horeca pakket (â‚Ź 49,00).

15 maart BurgGolf Emmen 22 maart BurgGolf Middelburg 29 maart BurgGolf Zoetermeer 5 april BurgGolf Wijchen 12 april BurgGolf St. Nicolaasga 19 april BurgGolf Veldhoven 26 april BurgGolf Purmerend 3 mei BurgGolf Den Bosch 10 mei (Finale) The International Spelregels De spelvorm is individueel stableford volgens de officiĂŤle regels van de NGF. Het gebruik van een afstandsmeter oid is niet toegestaan. Uiteraad krijgen de leden van BurgGolf voordeel op deelname. Bekijk de website voor meer informatie en om u in te schrijven.

www.burggolf.nl/pro-am-series


Speel mee in het Ladies Open!


Tip

Wanneer je een lange chip moet maken over een vlak stuk kun je dit ook doen met een hybride of een fairwaywood. Je pakt de club korter vast en gebruikt de club als een putter. De bal zal niet hoog gaan, maar wel lang rollen. Wilt u meer tips? Op de online community voor golfers: www.mijngolfsite.nl staan er nog veel meer. Succes met oefenen!

Guido Loning | Head Professional BurgGolf Wijchen


Welke club bij welke chip? Wanneer je rond om de green ligt met je bal, heb je vaak de keuze om met meerdere clubs de bal te chippen. De vraag is, welke kan ik het beste nemen en waarom?

Het belangrijkst bij deze keuze is om te visualiseren hoe de vlucht en de rol van de bal moet zijn. Je kunt jezelf hierin trainen door te denken dat je de bal naar de hole toe mag gooien. Wanneer de hole achterop de green is en de bal ligt vooraan, zal je de bal het beste onderhands naar de hole toe kunnen gooien, je krijgt zo meer rol. Ligt er voor de green een bult of een bunker, zal je de bal eerder bovenhands gooien. Ga maar eens naar de puttinggreen en pak 9 ballen. Gooi een bal naar ieder hole die op de puttinggreen staat en kijk of je de vlucht en rol goed hebt ingeschat. De volgende stap is dat je het gaat visualiseren. Zie de bal door de lucht gaan en op de green terecht komen, en kijk wat de rol van de bal moet zijn. Hierop kies je de club die dit bepaald. De kracht die je nodig hebt , komt uit de lengte van de achter zwaai. Er zijn drie basis mogelijkheden:

• • •

1/ weinig vlucht / veel rol ijzer 5/6/7 2/ Beetje vlucht / beetje rol ijzer 8/9 3/ Veel vlucht / weinig rol pw / sw / lw

Om goed in te kunnen schatten wat de vlucht en de rol van de bal doet, moet je gaan oefenen op chippen met de ijzers 5 t/m lw. Je krijgt zo beter zicht op wat jou chips doen met de diverse clubs. De vlucht en rol verschilt namelijk bij iedere speler. De volgende stap is het bepalen van de landingsplaats. Dit punt moet worden bepaalt door te kijken waar de bal overheen moet en met welke balvlucht. Daarna kijk je hoeveel rol de bal daarna mag hebben. Een goede oefening om de landingsplaats per club te bepalen is om een tee in de grond te plaatsen en daar de bal op de green te spelen. Je kijkt vervolgens hoe ver de bal uitrolt. Land de bal op het goede punt , maar rolt deze niet ver genoeg door, dan is het beter om een club met minder loft te nemen. Valt de bal op het goede punt en rolt deze te ver door, dan is het beter om een club met meer loft te nemen.

Het zal wel een paar keer uitproberen zijn om de ideale landingsplaats te vinden. Het resultaat van een chip met de goede vlucht rol verhouding staat natuurlijk bij het raakmoment van de club tegen de bal. Bij een chip slag is het verstandig om de club iets korter vast te pakken en het uiteinde van de club naar het voorste been te laten wijzen. Hiermee gaat het gewicht ook mee naar het voorste been. De verhouding is 65 % op het voorste been en 35% op het achterste been. Neem de club in een rechte lijn naar achteren en zorg dat je de bal altijd in de neerzwaai raakt. Zo krijg je ook de beste spin op de bal. Een leuke oefening is om twee clubs op de green te leggen die beide haaks op de doellijn liggen, een meter van elkaar vandaan. Laat de bal tussen de clubs vallen en kijk of de uitrol klopt met de keuze van de club en de slag. Een fantastisch golfseizoen gewenst en succes met trainen. Guido Loning Head Professional BurgGolf Wijchen


Bij BurgGolf

indeshops Nike Lunar

€ 100,00

Nike Control

€ 170,00

Nike Air Rival

€ 110,00


Nike Golf

De eerder geïntroduceerde TW’13 was de eerste ‘Free Inspired’ schoen, en na Tiger Woods is het nu Suzann Pettersen die me de ontwerpers om tafel ging, om het eerste ‘Free-design’ voor vrouwen vorm te geven. De flexibele, spikeloze buitenzool van de FI Impact is ontworpen om de natuurlijke beweging van de voet te volgen, terwijl je toch de bescherming en noodzakelijke grip houdt. Hierdoor kan de drager tijdens de swing langer contact met de grond houden. Het gevolg: betere energieoverdracht en meer controle. ‘Ik kan de grond echt voelen en merk dat ik meer power uit mijn swing haal’, aldus Pettersen over haar nieuwe schoeisel.

De mannenversie van de FI Impact is uitgerust met het Nike Dynamic Fit System, dat de voet omsluit en steun geeft. Een waterafstotende bovenkant van stof (mesh) draagt bij aan de flexibiliteit en het comfort, terwijl de ademende eigenschappen de voeten koel en droog houden. Bent u zelf benieuwd naar het resultaat van de samenwerking tussen Nike en Tiger Woods & Suzann Pettersen? Kom dan langs op één van de BurgGolf banen. Wij helpen u graag verder!

Nike FI Impact

€ 130,00

Nike FI Impact

€ 130,00


Het gras is niet gestoptColumn metIangroeien Ouwerkerk De afgelopen periode was meer een doorloop van herfst naar lente, van een echte winter was geen sprake. De gevolgen van een zachte winter zijn zeer uiteenlopend, over het algemeen positief. Het gras op de golfbanen is langzaam doorgegroeid waardoor het herstel eerder optreedt en de greens vroeger in het jaar de gebruikelijke groeiseizoen kwaliteit hebben. Nadeel is dat de greenkeepers minder aan normale klussen toekwamen omdat ze toch steeds weer met de maaier de golfbaan op moesten. Het gras is vanaf de herfst eigenlijk niet gestopt met groeien. Dat op zich is al redelijk uniek. Deze winter hoort dan ook bij de 3 warmste winters van de afgelopen 300 jaar! Schimmels zoals fusarium hebben het bij een zachtere winter goed naar hun zin, er zijn dan ook regelmatige uitbraken van schimmels geweest, deze zijn echter door de greenkeepers van HGM goed voorzien of gepareerd. Insecten zoals emelten, engerlingen en nematoden hebben geen dunning van de populatie gehad door vorst. U zult ook merken dat er dit jaar waarschijnlijk veel meer muggen zullen zijn dan andere jaren, een

onaangenamere gevolg van de zachte winter. Echter voor de predatoren van muggen, zoals bijvoorbeeld libellen, geldt hetzelfde. Het netto resultaat zal zich wel tonen in de loop van het golfjaar. . Bij het uitlopen van knoppen in februari en daarna nog een paar dagen vorst in maart hebben sommige plantensoorten meer last dan andere. Over het algemeen zijn de streekeigen planten er beter tegen bestand dan ingevoerde planten. Hortensia’s zijn bijvoorbeeld gevoelig, bij een nog strenge vorstperiode zullen de hortensia’s in 2014 beduiden minder goed bloeien. De golfbanen van BurgGolf worden dit jaar al vroeg bemest, met de groei van het gras is het mogelijk om andere zeer nuttige bewerkingen uit te voeren zoals het dressen met zand. Dressen geeft de green een betere vlakheid, snelheid, stevigheid en verbetert de doorwatering van de green. Verticaal maaien is eveneens een bewerking dat dan weer uitgevoerd kan worden. Hierdoor wordt het gras meer rechtop gezet wat goed is voor de snelheid van de green en voor het uitstoelen van het gras. Het prikken (vertidrainen) van de

greens is een zeer noodzakelijke bewerking om de verdichting van de grond die wordt veroorzaakt door belopen en berijden van de greens op te heffen. Met de warmte in de lucht en de zuurstof en mineralen in de grond kan het gras weer uitgroeien tot mooie strakke en snelle tapijten om heerlijk op te putten. Namens het gehel team van de Hollansche Greenkeeping Maatschappij wens ik u een fantastisch golfseizoen op de BurgGolf banen toe. Mocht u dit seizoen vragen hebben over het onderhoud op één van de BurgGolf banen dan help ik u graag.

Met sportieve groet Ian Ouwerkerk Technisch directeur BurgGolf


Hole?

Op deze foto ziet u de Tee box van ĂŠĂŠn van de BurgGolf banen in Nederland. Als u weet welke Hole dit is en op welke BurgGolf baan dan maakt u kans op een flight voor 4 personen op een BurgGolf baan naar keuze. Stuur uw antwoord naar redactie@ burggolf.nl om kans te maken op deze prijs. U kunt ook uw antwoord geven op de BurgGolf Facebook pagina.


Aanbieding

Emilia Romagna – MarePineta**** Het arrangement: • Transavia vlucht Bologna(Basistarief) • Autohuur categorie B • 5 nachten verblijf o.b.v. logies en ontbijt • 3 greenfees op verschillende banen

Vanaf prijs: € 999,00 p.p. Altijd extra voordeel voor BurgGolf leden! www.burggolf.nl/golfvakanties


Golfreizen voor alleengaanden Voordeel voor privéleden bij 3D Golfvakanties In deze editie neem ik u graag mee in de wereld van de golfende singles. We bedoelen hier natuurlijk niet de single handicap golfer maar de enthousiaste, gezellige alleengaande die het leuk vindt om regelmatig met een groep gelijkgestemden op reis te gaan naar de mooiste golfbestemmingen in Europa. Het is inmiddels al weer ruim 10 jaar geleden dat Anique van Waardt samen met 3D Golfvakanties het concept Flight4You professioneel op de markt heeft gezet met als doel om mensen bij elkaar te brengen voor een leuke gezamenlijke reis. En dit is niet zonder succes, want inmiddels staan er jaarlijks soms wel meer dan 10 reizen op de agenda. De bestemmingen variëren van Duitsland, België en Frankrijk tot Portugal en Spanje en zelfs Ierland en Schotland. Komend jaar staat zelfs Italië voor het eerst op de planning. Allemaal mooie bestemmingen waar men in uitstekende hotels verblijft, meestal onder deskundige leiding van Anique zelf. Voorop staan het verzorgen van een gezellige golfweek, harmonie in de groep, een ieder bij de groep betrekken en natuurlijk de organisatie van de “wedstrijd” die tijdens zo’n reis wordt gespeeld. De arrangementen zijn altijd zeer compleet met vlucht, transfers, hotel, greenfees en veelal een combinatie van enkele diners in

het hotel en enkele avonden eten buiten de deur.

Ierland en Italië

Ierland: een land dat golf ademt en een rijke keuze biedt aan golfbanen rondom de belangrijkste steden Dublin, Cork en Killarney. Dit jaar gaat de reis naar Malahide, niet ver van Dublin, dus na een rondje golf behoort een avondje uit in het bekende district Temple Bar tot de mogelijkheden. In de directe omgeving van het Grand Hotel Malahide, gelegen aan de jachthaven van dit plaatsje, heeft u ook een ruime keuze aan bars en restaurants. Over de keuze aan golfbanen in deze regio heeft men niets te klagen. Er zal onder andere gespeeld worden op The Island GC, een van de oudste links banen van Ierland. Ik kan u verzekeren, die is niet eenvoudig met de vrijwel altijd aanwezige bries komende vanaf de Atlantische Oceaan. Verder staan New Portmarnock Links and Carton House Montgomerie met z’n vele karakteristieke potbunkers op het programma. Een absolute uitdaging tijdens deze reis! Italië: Emilia Romagna, ook wel de buik van Italië genoemd vanwege zijn grote verscheidenheid aan gerechten bereid met parmaham en de vele soorten pasta. De kust

van deze streek staat beter bekend als de Adriatische Riviera met bekende plaatsen als Rimini en Ravenna. Inmiddels biedt dit gebied ook een ruime keuze aan golfbanen, waarvan Rimini Verucchio en Riolo Golf La Torre een absolute aanrader zijn. Kortom, een uitstekende regio voor de echte levensgenieter die helaas nog te onbekend is bij de golfende Nederlander, maar daar zal de komende jaren ongetwijfeld verandering in gaan komen.

Heeft u vrienden of bekenden die alleen gaand zijn, informeer hen dan over deze unieke mogelijkheid om met Flight4You in een gezellige groep op reis te gaan. Wie weet wat je op zo’n reis tegenkomt. Beide bestemming zijn natuurlijk ook te boeken op individuele basis, met uw partner of, een groep vrienden of uw zakenrelaties. voor meer informatie over deze reizen verwijs ik u graag naar onze website www.3dgolf.nl of neemt u contact op via email: info@3dgolf. nl. Wenst u een persoonlijk advies op maat, bel ons dan op nummer 0297 - 531322 Alvast een fijne golfvakantie gewenst! Bert Trommelen Directeur 3D Golfvakanties


New Members BusinessClub Van Zutphen Installatie Techniek Homecourse: Gendersteyn www.van-zutphen.com

Avelco ICT Homecourse: Gendersteyn www.avelco.nl/

Schellekens & Schellekens

Extra Peekaa

Homecourse: Wijchen

Homecourse: Wijchen

Schildersbedrijf West Friesland

Antea Nederland BV

Homecourse: Purmerend

Homecourse: St. Nicolaasga

Restaurant Moments

Blue Holding B.V.

Homecourse: Haverleij Den Bosch

Homecourse: Zoetermeer

SDH Executive Search

DORZO

Homecourse: Haverleij Den Bosch

Homecourse: Zoetermeer

Van der Burg & Bol Homecourse: Zoetermeer www.vanderburgbol.nl

Spyke Security Homecourse: Purmerend www.spykesecurity.nl

www.schellekens.com

www.swf-bv.ne

www.restaurantmoments.nl

www.sdhexecutivesearch.nl

www.extrapeekaa.nl

www.anteagroup.com/nl

www.bluegroep.nl

www.dorzo.nl


Business Club I.C.E. BV Homecourse: Zoetermeer www.ice-trading.nl

Big Green Egg Europe Homecourse: Gendersteyn

www.biggreenegg.eu/nl

Verzinkerij Meerveldhoven Homecourse: Gendersteyn

www.verzinkerijbv.nl

Buysen Homecourse: Veldhoven

www.buysen.nl

Konings Kabellas Glasvezel Homecourse: Wijchen

www.kabellaskonings.nl

Drukwijzer.nl Homecourse: Gendersteyn www.drukwijzer.nl/

Onze golfbanen zijn bij uitstek de plaats om te netwerken in een ontspannen omgeving. Daarom leggen wij voor het bedrijfsleven graag de rode loper uit. Dit doen wij door diverse diensten aan te bieden, die naadloos aansluiten op de behoeftes van onze zakelijke gasten. Zo heeft u de gelegenheid om relaties mee te nemen, of kunt u tijdens een van onze vele businessclub activiteiten nieuwe contacten leggen. Het lidmaatschap van de BurgGolf Business Club biedt u de mogelijkheid om zonder zorgen te spelen op onze prachtige golfbanen en om gebruik te maken van onze goed verzorgde accommodaties. Bedrijfsleden van BurgGolf genieten van vele voordelen, zoals voorrang bij het reserveren van starttijden, gratis golfles, gratis vergaderen, naamsvermelding in het clubhuis en diverse kortingen op sponsoring, events en clinics. Bovendien biedt het meerbanenconcept een unieke propositie voor het Nederlandse bedrijfsleven. De BurgGolf Business Club is hét platform om te netwerken. Menig duurzaam zakelijk contact is gelegd tijdens, of na afloop van een van onze businessclub activiteiten. Zoals u mag verwachten van een actieve businessclub, worden er het gehele jaar door diverse activiteiten georganiseerd. Kom voor meer informatie langs op één van onze banen. Wij helpen u graag verder. www.burggolf.nl/businessclub


Big Green Egg Er is niets dat de Big Green Egg niet kan. Grillen, bakken, koken, stoven, roken, slow Biggegrild, Greensappig Egg Golf cooking‌ Van mooi vleesChallenge tot zachtgegaarde langoustines. Van knapperig brood tot de meest verfijnde desserts. Door het unieke, dubbelwandige keramiek kunt u de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen. Dat maakt de Big Green Egg tot het geheim achter ontelbare culinaire wondertjes. Hij is niet voor niets favoriet bij vele sterrenchefs en honderdduizenden foodies. De gerechten de uit de Big Green Egg komen zijn mals en sappig en krimpen nauwelijks. Ook bij BurgGolf kunt u vanaf begin november gerechten bestellen die op de Big Green Egg bereid zijn. Deze gerechten zullen met een Big Green Egg logo aangegeven zijn. Wilt u een Big Green Egg winnen zodat u ook kunt genieten van deze overheerlijke gerechten? Speel dan mee in de Big Green Egg Golf Challenge. Een reeks van wedstrijden op de verschillende BurgGolf banen. Bekijk de website voor meer informatie, wedstrijddata en om u direct in te schrijven. www.burggolf.nl/bge


Golf World Membership

Wereld lidmaatschap

In november 2013 kwam BurgGolf samen met 6 andere golforganisatie tot een uniek product voor golfers. Het Golf World Membership; een lidmaatschap dat u toegang verschaft op meer dan 200 golfbanen in de wereld. Dat betekent dat als BurgGolf lid over de hele wereld spelen opeens zo gemakkelijk wordt! Leden van alle bij de Golf World Alliance™ aangesloten golfbanen kunnen gemakkelijk op elk moment hun lidmaatschap uitbreiden naar het Golf World Membership™programma. Voor slechts € 99,- per kalenderjaar kunt u onbeperkt spelen op meer dan 200 golfbanen in Europa. www.burggolf.nl/golfworld


Wijnkaart

Mousserende wijnen:

Brut Tradition Grand Cru Champagne Michel Arnould Frankrijk | ‌ Champagne ‌| Pinot Noir | ‌ vol zacht | ‌ rijpe fruittonen | ‌ klassiek | ‌ lichte boerse invloeden

€ 42,25

Prosecco Frizzante Scavi & Ray Italië ‌| Veneto ‌| Prosecco | ‌ fijne mousse | ‌ steenfruit | ‌ frisse zuurgraad | ‌ heerlijk aperitief

0,2 l. € 4,75

0,75 l. € 19,90

Rosato Frizzante Scavi & Ray Italiè ‌| Veneto ‌| Pinot Noir I Rosé | ‌ zachte fruittonen | ‌ elegante mousse | ‌ frisse afdronk.

0,2 l. € 4,75

0,75 l. € 19,90

Witte wijnen: Sauvignon Blanc Château de Montpezat Frankrijk | ‌ Lanquedoc ‌| Sauvignon | ‌ fris | ‌ droog | ‌ stuivend | ‌ heerlijke zuurgraad | ‌ wit exotisch fruit.

Chardonnay Advocate Domaine Saint Hillaire Frankrijk | ‌ Lanquedoc ‌| Chardonnay ‌| duidelijk verweven houttoets | ‌ rijk tropisch fruit | ‌ heerlijk vetje.

€ 22,25

€ 25,50

Pinot Grigio Boira Cantina Volpi Italië ‌| Veneto ‌| Pinot Grigio | ‌ kruidig | ‌ licht citrus | ‌ lange afdronk | ‌ bloesem met heerlijk steenfruit (perzik, abrikoos)

€ 22,90

Saint Veran Merloix Domaine Janny Frankrijk | ‌ Bourgogne ‌| Chardonnay ‌| lichte houtrijping | ‌ exotisch fruit | ‌ licht nootachtige tonen | ‌ kleine carameltoets

€ 32,90

Rueda Montesol Vinos Sanz Spanje | ‌ Rueda | ‌ Verdejo ‌| groen | ‌ spankelend | ‌ droog ‌| veel fruit | ‌ elegante zuren

Water bij de Wijn!

€ 22,20

Een mooie fles wijn wordt graag vergezeld door een frisse fles water. Daarom doen wij voor u water bij de wijn en betaald u slechts € 2,50 voor een fles Chaudfontaine rood of blauw bij een fles wijn.


Riesling trocken Weingut Raddeck Duitsland ‌| Rheinhessen | ‌ Riesling | ‌ spatzuiver | ‌ biologisch | ‌ elegante zuren | ‌ licht aromatische afdronk

€ 24,25

Grüner Veltliner Classic Weingut Klein Oostenrijk | ‌ Weinviertel | ‌ Gruner Veltliner | ‌ zeer fruitige geur | ‌ fijne kruidige smaak | ‌ invloeden van de mineralige bodem

€ 25,50

Rosé: Pomponette Domaine du Sulauze Frankrijk | ‌ Provence | ‌ uitdagend bouquet van rood fruit ‌| citrus | ‌ prettig lange afdronk

€ 24,50

Rodewijnen: Navarra Roble Bodega Pagos de Obanos Spanje ‌| Navarra ‌| Tempranillo | ‌ lekker rijp fruit met een vlezige inslag | ‌ iets hout | ‌ heerlijk zwoel en rond

€ 22,25

Chianti Rufina Fattoria Lavacchio Italië | ‌ Toscane | ‌ Sangiovese ‌| veel body, kracht | ‌ toch rond en romig | ‌ de wijn is op zijn fruit gemaakt

€ 27,50

Valpolicella Classico Domini Veneti Italië | ‌ Veneto ‌| Corvina ‌| erg elegant en fruitig | ‌ pittigheid van de druiven | ‌ veel souplesse | ‌ vol en rond

€ 23,25

Bergerac Cuvée Opera La Grande Maison Frankrijk | ‌ Bergerac ‌| Merlot | ‌ buurman van de Bordeaux | ‌ vol en krachtig | ‌ aardse tonen | ‌ truffel

€ 27,50

Paco de Conde Herdade Encosta de Guadiana Portugal ‌| Alentejo | ‌ Aragones | ‌ compacte en zwoele smaak | ‌ vol, rijk, rijp | ‌ goede fraicheur en zuren

€ 23,25

Pinot Noir Palataia Weingut Stepp & Gaul Duitsland ‌| Pfalz ‌| Pinot Noir | ‌ zacht en romig | ‌ kersen fruit | ‌ lange afdronk | ‌ rondeur

€ 27,50


Tee Off Magazine | 1-2014  

Het eerste Tee Off Magazine van het nieuwe golfjaar staat weer bomvol leuke golfevents, tips van de professionals, column van de greenkeepin...

Advertisement