Page 1

Nr. 5 . 2019

by

Norge NOK 109,00 Danmark DKK 89,95

33

nye design

Lilla & rosa nuancer

– du selv kan strikke og hækle

Sweatre, cardiganer, sjal og tørklæde

Fordyb dig i... tern, striber, intarsia, zigzag og bobler

Strik let 14 design du nemt kan strikke

Nordisk strik

Hotte accessories

Mønstre, frynser og rolige farver

EKSKLUSIV

Hårbånd, huer, tørklæder og taske

vintermode 10.10.2019 - 11.12.2019

9 771903 Nr. 05 / 2019

Kr. 89,95 05

209135 BK returuge 50

SVENSK/DANSK INDHOLD


2

05/19


Mode, design & inspiration Når livet går lidt for hurtigt, er vi mange, der finder ro i de simple ting – for eksempel en tur i skoven, læse og strikke. Slow living hedder det meget passende. I dette nummer får du rigeligt med rum til fordybelse, for magasinet indeholder et væld af forskellige opskrifter – fra de lette og hurtige til de avancerede. Glæd dig til et nummer fyldt med moderigtige strikdesign – med blandt andet tern, intarsia, zigzagstriber og bobler. Du får også hotte accessories til den kølige sæson samt en feminin serie med smukke blå, lilla og rosa nuancer. Endelig kan du fordybe dig i serien med nordisk inspireret strik med enkle detaljer og rolige farver. God fornøjelse.

När livet går lite för snabbt är vi många som finner lugn i de enkla sakerna – till exempel en promenad i skogen, läsning och stickning. Slow living heter det mycket passande. Det här numret ger dig gott om tillfällen till fördjupning, för magasinet innehåller en mängd olika beskrivningar – från lätta och snabba till avancerade. Se fram emot ett nummer fullt av trendiga stickmodeller – inklusive rutor, intarsia, sicksackränder och muscher. Du får också heta accessoarer för den kalla årstiden samt en feminin serie med vackra blåa, lila och rosa nyanser. Slutligen kan du fördjupa dig i nordisk stickning med enkla detaljer och lugna färger. Mycket nöje!

05/19

3


8

26

28

44

64 4

66 05/19

10

12

30

32

34

46

48

50

68

70

72


16

18

36

24

22

38

40

54

56

60

62

76

78

80

82 05/19

5


6

05/19


Back to nature

05/19

7


BACK TO NATURE

TRØJE MED TERN I et lækkert og fyldigt garn strikkes jakken her på store pinde. Garnet er farveskiftende i smukke, varme toner. En ekstra finesse er de hvide tern i forskellige tykkelser. De lodrette rækker broderes på. Jakken lukkes med fem sorte knapper. JACKA MED RUTOR Jackan stickas på stora pinnar i ett vackert och ganska tjockt garn. Garnet skiftar färg i vackra, varma toner. En extra finess är de vita rutorna med olika tjocklekar. De vertikala linjerna broderas på med efterstygn. Jackan stängs med fem svarta knappar.

03 34-46

•••

Garn: INCA NOIR & BIG MERINO

8

05/19


05/19

9


BACK TO NATURE

TRØJE MED STRIBER Kreativitet kalder på ro og fokus. I jakken med de flotte striber finder du masser af plads til fordybelse og med et mægtigt resultat til følge. Jakken strikkes på tværs i et smukt farveskiftende garn. RANDIG KOFTA Kreativitet kräver lugn och fokus. Jackan med de fina ränderna ger dig massvis med tillfällen till fördjupning och resultatet tål att visas upp. Jackan stickas på tvären i ett vackert, färgskiftande garn.

02 36-50

•••

Garn: INCA NOIR

10

05/19


05/19

11


BACK TO NATURE HÆKLET SWEATER MED OLDEMORSFIRKANT OG LØS KRAVE Skønne, hæklede oldemorfirkanter stjæler opmærksomheden på den her sweater. Firkanterne vender på skrå, hvilket giver et herligt tvist til den hæklede model. Ærmerne har en fin volumen, der samles ved håndledene med en hæklet snor.

12

05/19

VIRKAD TRÖJA MED MORMORSRUTA OCH LÖS KRAGE Härliga, virkade mormorsrutor stjäl uppmärksamheten på denna speciella tröja. Rutorna är lutade, vilket ger en härlig twist till den virkade modellen. Ärmarna har en fin volym som samlas vid handleden med ett virkat snöre.

01 One size

••

Garn: AZTECA & MERINO ARAN


05/19

13


14

05/19


BACK TO NATURE En løs krave gør det muligt at style sweateren med to forskellige udtryk – et nemt projekt der kan gøre en stor forskel for dit outfit. En lös krage ger dig möjlighet att styla tröjan på två olika sätt – ett enkelt projekt som kan göra stor skillnad för din outfit.

05/19

15


16

05/19


BACK TO NATURE PANDEBÅND En lille simpel sag, der kan redde hele dit look. Hårbåndet tilføjer nemlig masser af ekstravagance til dit outfit. Det strikkes nemt og hurtigt og samles i en dekorativ knude. Garnet er blødt og har glimtende lurextråde, der giver det lille ekstra. PANNBAND En liten och enkel grej som kan rädda hela din look. Pannbandet adderar nämligen mycket extravagans till din outfit. Det stickas enkelt och snabbt och fogas ihop i en dekorativ knut. Garnet är mjukt och har skimrande lurextrådar som ger det lilla extra.

06 One size

••

Garn: Fashion Daiyamondo

05/19

17


BACK TO NATURE HÆKLET CARDIGAN Forkæl dig selv med den her luksuriøse sag. Den er hæklet i et luftigt mønster af en skøn og blød blanding af mohair og silke. Slidsen med metalknap ved ærmet er en diskret detalje. Med den lange, slanke facon er den også god over festkjoler. VIRKAD CARDIGAN Skäm bort dig själv med detta lyxiga plagg. Det virkas i ett luftigt mönster i en vacker och mjuk blandning av mohair och siden. Ärmsprund med metallknapp är en diskret detalj. Med sin långa, smala form passar den också utmärkt över festklänningar.

30 34-48

••

Garn: Silky Kid

18

05/19


05/19

19


True COLOURS

20

05/19


05/19

21


True COLOURS

CARDIGAN MED INTARSIAMØNSTER Vi er vilde med både mønster, farvemiks og garnkvaliteten på den her sweater. Masser af alpaka giver nemlig sweateren det lodne look, vi elsker. Mønsteret er nyt, voluminøst og asymmetrisk – og farvemikset er utraditionelt og moderne. Det korte snit gør den ekstra fin. CARDIGAN MED INTARSIAMÖNSTER Vi gillar mönstret, färgmixen och garnkvaliteten på denna kofta. Massor av alpacka ger koftan det lurviga utseendet som vi älskar. Mönstret är nytt, omfattande och asymmetriskt – och färgmixen är okonventionell och modern. Den korta längden gör den extra fin.

25 36-46

•••• Garn: Alpaca Couture

22

05/19


05/19

23


True COLOURS

SWEATER Farveskiftende garn og strik med to tråde sætter trumf på dit strik. Se nu denne sweater; den strikkes i felter med to tråde – både af ensfarvede og farveskiftende kvaliteter, hvilket giver et smukt, asymmetrisk look. Ærmerne strikkes ud i et med kroppen, så den får flagermusfacon. Ribben i kanterne samler sweateren. JUMPER Färgskiftande garn och stickat med två trådar är trumfkort på din stickning. Den här härliga jumpern stickas i fält med två trådar – båda enfärgade och färgskiftande kvaliteter, vilket ger ett vackert, asymmetriskt utseende. Ärmarna stickas i ett med kroppen så att de får fladdermusform. Resår i kanterna håller ihop jumpern.

07 36-44

••

Garn: Creative Wool Dégradé

24

05/19


05/19

25


25 36-46

•••• • Alpaca Couture / Schachenmayr

26

05/19


LANG SWEATER Den kolde tid kalder nærmest på den her sweater med god længde. Den er strikket i et fantastisk strukturmønster, som understøttes af en lækker tweedkvalitet, der giver det rustikke look, vi elsker. Raglansømmene forkæles med et andet strukturmønster, hvilket giver en fin effekt. LÅNGTRÖJA Den kalla årstiden rentav kräver nästan den här tröjan med god längd. Den stickas i ett fantastiskt strukturmönster som kommer ännu bättre till sin rätt genom en elegant tweedkvalitet som ger den rustika looken vi gillar. Raglansömmarna stickas i ett annat strukturmönster, vilket ger en fin effekt.

32 34-46

••• Garn: Hamelton Tweed 1

True COLOURS

05/19

27


True COLOURS

CARDIGAN Vinteren bliver både lunere og mere smart i denne cardigan. Den er nemlig beriget med et rundt bærestykke med elegante hulrækker. Længden er formidabel – både som den lange jakke over en bluse på jobbet – men også som en skøn afslapningssag derhjemme.

28

05/19

CARDIGAN Vintern blir både varmare och trendigare i denna kofta. Den pryds nämligen med ett runt ok med eleganta hålmönterrader. Längden är helt fantastisk – passar både som långjacka över en blus på jobbet och också som trevligt plagg för avkoppling hemma.

21 32-48

•••

Garn: Isoveli


05/19

29


30

05/19


True COLOURS

TREKANTET SJAL Der er fuld knald på farverne på det her sjal. Det farveskiftende garn changerer i et væld af rosa toner, der straks kalder opmærksomheden til sig. Det trekantede sjal strikkes i perlestrik, der giver en god struktur til det farveskiftende garn.

TREKANTSSJAL Sjalen stickas med garn i riktigt knalliga färger. Det färgskiftande garnet växlar i en mängd rosa toner som omedelbart pockar på uppmärksamhet. Trekantssjalen stickas i mosstickning som ger en bra struktur åt det färgskiftande garnet.

08 One size

Garn: Creative Melange chunky

05/19

31


True COLOURS

HUE Sæt lidt kulør på dit vinteroutfit. Huen her er en skøn vitaminbombe i en kold tid. Den er nem at strikke og meget moderigtig i rib og med ombuk. Den superbløde kvalitet med alpaka har en meleret effekt, der giver et rustikt look. MÖSSA Sätt lite färg på din vintergarderob. Mössan är en trevlig vitaminbomb under den kalla årstiden. Den är lätt att sticka och ligger precis i trenden med resår och omslag. Den supermjuka garnkvaliteten av alpacka har en melerad effekt som ger ett rustikt utseende.

11 One size

Garn: Luxury Alpaca Superfine aran

32

05/19


05/19

33


• Alpaca Couture / Schachenmayr

34

05/19


True COLOURS

LANG RIB CARDIGAN Her kommer en af den slags cardiganer, du bare må have i skabet, da den passer til alt. Den lange sag er strikket i rib i et blødt og tyndt garn i babyalpaka, der giver designet et let udtryk. Som en sød detalje strikkes det yderste af ærmerne i en kontrastfarve, ligesom knapperne monteres med samme garn. LÅNG CARDIGAN MED RESÅR Här kommer en sådan cardigan du bara måste ha i garderoben, eftersom den passar till allt. Det långa plagget är stickat i resårmönster i ett mjukt och tunt garn med babyalpacka som ger designen ett lättsamt uttryck. Ärmarnas nedre kanter stickas i en kontrastfärg och är en söt detalj, liksom knapparna som sys i med samma garn.

31 36-46

•••

Garn: Babyalpaca

05/19

35


True COLOURS

TØRKLÆDE Wauw – det her tørklæde vækker virkelig opsigt. Det smukke zigzag­ mønster imponerer i forskelligfarvede striber, mens et sirligt hulmønster er gennemgående på hele tørklædet. Og som om det ikke skulle være nok, så har det bløde garn også en fin skinnende effekt.

36

05/19

HALSDUK Wow – den här halsduken väcker verkligen uppmärksamhet. Det vackra sicksackmönstret imponerar med ränder i olika färger, medan ett snyggt hålmönster pryder hela halsduken genomgående. Och som om det inte skulle vara nog har det mjuka garnet dessutom ett fint skimmer.

24 One size

•• Garn: Soft Shimmer


05/19

37


38

05/19


True COLOURS

CARDIGAN Helt enkel – og med et smukt udtryk; cardiganen med slå om-effekt bliver en klassiker i dit skab. Den bløde blanding af alpaka og mohair giver et fyldigt og loddent udtryk samtidig med, at det luner fantastisk. Bindebåndet i venstre side er en dekorativ detalje. OMLOTTJACKA Ganska enkel – och ser så bra ut. Denna omlottjacka blir säkert en klassiker i din garderob. Den mjuka blandningen av alpacka och mohair ger ett fylligt och luddigt uttryck och värmer samtidigt mycket bra. Knytbandet i vänster sida är en dekorativ detalj.

05 36-46

••

Garn: Luxury Volumi

05/19

39


True COLOURS

SJALSTRØJE Gør festen fuldendt eller hverdagen festlig; det hæklede sjal kan begge dele. Det hækles nemlig i det skønneste garn, der både indeholder farveskift og lurex. Sjalet har både et stormasket hulmønster og bobler – og så er det beriget med ærmer, der gør designet nemt at bære.

40

05/19

SJALTRÖJA För en fulländad fest eller för en festlig vardag – den virkade sjaltröjan duger för båda. Plagget virkas nämligen i ett mycket vackert garn som innehåller både färgskiftningar och lurex. Sjalen har både ett hålmönster med stora maskor och fina bubblor – och är försedd med ärmar som gör modellen praktisk att bära.

04 One size

••

Garn: AZTECA FINE LUX


05/19

41


42

05/19


Going to the

GALLERY

05/19

43


Going to the 44

05/19

GA LLERY


CARDIGAN MED HÆKLEDE ÆRMER Her mikser vi strik og hækling på smukkeste vis. Selve kroppen strikkes nemlig i rib, så den får en tæt og kort facon, mens de voluminøse, nærmest couture-agtige ærmer hækles i et luftigt hulmønster. Det luksuriøse garn med alpaka og uld er en drøm mod din hud. CARDIGAN MED VIRKADE ÄRMAR Här blandar vi stickat och virkat på det vackraste sättet. Själva kroppen stickas i resårmönster så att den får en snäv och kort form, medan de voluminösa, nästan coutureliknande ärmarna virkas i ett fluffigt hålmönster. Det lyxiga garnet med alpacka och ull är en dröm för din hud.

09 32-42

•••

Garn: Fashion Light Luxury

05/19

45


20 32-50

•••

Garn: Nordic Wool

46

05/19


Going to the

GA LLERY

SWEATER MED HJERTER En sweater fyldt med kærlighed – i form af hundredvis af hjerter på rækker. Den kan man ikke undgå at blive forelsket i. Den er strikket i ren uld og forkæles med rib i striber, der tilføjer et sporty look.

TRÖJA MED HJÄRTAN En tröja fylld med kärlek – i form av hundratals hjärtan i rader. Det kan man inte låta bli att bli förälskad i. Tröjan stickas i ren ull och har ett randigt resårmönster som ger ett sportigt utseende.

05/19

47


TRØJE En jakke med et enkelt snit er rar at have i garderoben. Den her er endda strikket med to tråde af to lækre kvaliteter, der tilsammen giver et smukt tweedagtigt look. Den fine sjalskrave strikkes i rib. JACKA En jacka med ett enkelt snitt är trevligt att ha i garderoben. Vår modell stickas med två trådar av två eleganta kvaliteter som tillsammans ger en vacker tweedaktig look. Den fina sjalkragen stickas i resårmönster.

Going to the 48

05/19

GA LLERY


27 34-46

•

Garn: Colori & Babyalpaca

05/19

49


28 32-48

•••

Garn: Loch Lomond

50


TOP DOWN

Going to the

GA LLERY

SWEATER Top down er en strikketeknik, hvor du starter med at strikke oppefra og ned. Det giver dig nogle andre muligheder end den traditionelle strikkemetode. I de kommende magasiner får du en model, der er strikket i top down. Her er det en enkel sweater i tweedgarn med rund hals og raglanærmer.

TRÖJA Top down är en stickteknik där du börjar med att sticka uppifrån och ner. Det ger dig några andra möjligheter än den traditionella stickmetoden. I de kommande tidningarna får du alltid en modell som är stickad uppifrån och ner. Den här gången är det en enkel tröja i tweedgarn med rund hals och raglanärmar.

05/19

51


52

05/19


Going to the

GA LLERY

G O I N G TO T H E G A L L E RY 05/19

53


Going to the

GA LLERY

SWEATER MED V-HALS Den her sag er kræs for strikkere. Der er nemlig masser af gode detaljer at fordybe sig i. Sweateren har et virkelig fint kædelignende strukturmønster. Den dybe V-hals flankeres af en stribe med omvendt glat inden en bred snoning bliver overgang til strukturmønsteret.

54

05/19

TRÖJA MED V-RINGNING Den här tröjan faller stickare i smaken. Det finns nämligen massor av intressanta detaljer att fördjupa sig i. Tröjan har ett riktigt fint kedjeliknande strukturmönster. Den djupa V-ringningen flankeras av en remsa omvänd slätstickning innan en bred fläta bildar övergången till strukturmönstret.


26 36-46

••••• Garn: Hamelton Tweed 1

05/19

55


HÆKLET TASKE Sig hej til din nye yndlingstaske! Den hæklede skønhed er nemlig et musthave for en kreativ sjæl. I et smukt farvemiks af douce farver hækles mønster i tre forskellige varianter. Det hele afsluttes med en hæklet hank og babyfløjl som foer. VIRKAD VÄSKA Säg hej till din nya favoritväska! Den virkade skönheten är nämligen ett måste för en kreativ själ. I en vacker färgmix av utsökta färger virkas mönstret i tre olika varianter. Det hela avslutas med ett virkat handtag och babymanchester som foder.

33 •• Garn: Allino

56

05/19


Going to the

GA LLERY 05/19

57


58

05/19


Pe r f e c t for the season

05/19

59


Pe r f e c t for the season SLIPOVER En lun og blød slipover bliver du glad for på de kolde dage. Den giver dig den fornødne varme – men samtidig er den også et cool fashion item med sin korte facon, høje hals og fantastiske, moderigtige bordeaux nuance.

60

05/19

SLIPOVER En varm och mjuk slipover kommer du att bli glad för under de kalla dagarna. Den ger dig den nödvändiga värmen – men samtidigt är den också ett coolt modeobjekt med sin korta form, höga krage och fantastiska, moderna, vinröda färgnyans.


12 34-46

••

Garn: Respect

LOGO

05/19

61


16 34-46

••

Garn: :Wooladdicts Trust

62

05/19


Pe r f e c t for the season SWEATER I den blødeste blanding af alpaka og merino får du her en ny yndlingssweater. Den er strikket i en moderigtig rustfarve og har et cool snit med rullekrave og slidser i siden. En bemærkelsesværdig detalje er, at bagstykket er længere end forstykket.

TRÖJA I den mjukaste blandningen av alpacka och merino får du en ny favorittröja här. Den stickas i en trendig rostfärg och har ett coolt snitt med polokrage och sidoslitsar. En anmärkningsvärd detalj är att bakstycket är längre än framstycket.

05/19

63


Pe r f e c t for the season

SWEATER Lad dig forkæle med den her underskønne sag i et luksusgarn bestående af mohair og silke. Sweateren har et fantastisk design med kort længde, ærmer med let vidde og et skønt miks af hulmønstre og knopper på både krop og ærmer.

64

05/19

TRÖJA Bli bortskämd med denna underbara tröja i ett lyxigt garn av mohair och siden. Tröjan har en fantastisk design med kort längd, ärmar med lite vidd och en fin blandning av hålmönster och muscher på både kropp och ärmar.


15 34-46

•••

Garn: Mohair Trend

05/19

65


66

05/19


13 34-46

••

Garn: Wooladdicts Fire

Pe r f e c t for the season SWEATER Rustik struktur i en lækker tyk uldkvalitet danner udgangspunkt for en ny favorit. Sweateren strikkes i en fantastisk rustfarvet nuance, som hitter i modebilledet denne sæson. Trods det trendrigtige og eksklusive udtryk, er sweateren ikke svær at strikke.

TRÖJA Rustik struktur i en läcker, tjock ullkvalitet utgör utgångspunkten för en ny favorit. Tröjan stickas i en fantastisk rostfärgad nyans som syns mycket i modebilden denna säsong. Trots den trendiga och exklusiva looken är tröjan inte svår att sticka.

05/19

67


Pe r f e c t for the season HUE En hue skal lune dig om vinteren. Men det gør da ikke noget, at den også er pyntelig. Det kriterie opfylder den her skønne sag, der imponerer med et herligt boblemønster. Kanten afsluttes med rib.

68

05/19

MÖSSA En mössa ska värma dig på vintern. Men det gör inget att mössan också är snygg. Detta kriterium uppfyller denna vackra modell som imponerar med ett härligt bubbelmönster. Kanten avslutas med resår.


17 One size

••

Garn: Wooladdicts Trust

05/19

69


18 + 19 One size

•••

Garn: Donegal

70

05/19


Pe r f e c t for the season

HUE OG TØRKLÆDE Her får du masser af mulighed for fordybelse. Det farverige sæt bestående af hue og tørklæde strikkes i fair isle-mønster i et smukt tweedgarn, der er spundet og farvet i henhold til de gamle irske traditioner. Et sæt der vækker opmærksomhed i vinterkulden.

MÖSSA OCH HALSDUK Här får du gott om tillfällen att koncentrera dig. Det färgglada setet bestående av mössa och halsduk stickas i ett fair isle-mönster i ett vackert tweedgarn som är spunnet och färgat enligt de gamla irländska traditionerna. En uppsättning som väcker uppmärksamhet i vinterkylan.

05/19

71


Pe r f e c t for the season

VEST MED HÆTTE Vi kommer til at se masser af veste i den her sæson. Korte, lange, enkle og avancerede. Den her har et cool og casual look med hætte og en skøn petrol nuance. Vesten har en god længde, og i en luksuskvalitet af merino og alpaka er modellen både lun og blød.

72

05/19

VÄST MED HUVA Vi kommer att se massor av västar den här säsongen. Korta, långa, enkla och avancerade. Den här modellen har en cool och avslappnad look med huva och stickas i en vacker petrolfärg. Västen har en bra längd, och den lyxiga kvaliteten av merino och alpacka gör att modellen är både varm och mjuk.


14 34-46

••

Garn: Wooladdicts Trust

05/19

73


Nordic KNIT

74

05/19


05/19

75


Nord ic KNIT

76

05/19


CARDIGAN MED MØNSTERSTRIBER Nordisk strik har en smuk enkelhed over sig. Det gælder ikke mindst denne cardigan i uld, der har borter af enkel mønsterstrik på både krop og ærmer. Modellen har en boxy facon, retstrikkede kanter og afsluttes med knapper i metal. CARDIGAN MED MÖNSTERRÄNDER Nordisk stickning har en vacker enkelhet över sig. Detta gäller inte minst denna yllekofta som har ränder i ett enkelt stickat mönster på både kropp och ärmar. Modellen har en kantig form, rätstickade kanter och metallknappar som fin avslutning.

23 32-48

•••

Garn: Nalle

05/19

77


Nord ic KNIT

TUNIKA Skil dig ud fra mængden med denne unikke tunika. Den er strikket i et tweedgarn med masser af kulørte nister. Det bedste er dog V-udskæringen, der omkranses af fine frynser, som giver et skønt bohemelook. På oversiden af ærmerne ligger et dekorativt og anderledes strukturmønster.

78

05/19

TUNIKA Stå ut från mängden med denna unika tunika. Den stickas i ett tweedgarn med massor av prickar i olika färger. Men det bästa är V-ringningen, som inramas av fina fransar, vilket ger en fin bohemlook. På ärmarnas övre sida finns ett dekora­ tivt och annorlunda strukturmönster.


22 32-48

••• Garn: Nalle Pelto & Nalle

05/19

79


Nord ic KNIT

HALSTØRKLÆDE Har du brug for et nemt projekt, der alligevel imponerer med et fantastisk udtryk, skal du strikke det her tørklæde. Det er nemlig strikket i patenstrik i tre varianter af et farveskiftende garn, der tilsammen danner et imponerende farvemiks.

80

05/19

HALSDUK Om du behöver ett enkelt projekt som ändå väcker beundran genom att se fantastiskt ut, ska du sticka den här halsduken. Den stickas i patentstickning i tre varianter av ett färgskiftande garn som tillsammans bildar en imponerande färgmix.

10 One size

• Garn: Creative Melange dk


05/19

81


LANG CARDIGAN Ved at strikke med to tråde kan du skabe nye udtryk. Cardiganen på disse sider mikser to lækre kvaliteter, nemlig økologisk uld og alpaka i to douce farver, der tilsammen giver en smuk, changerende effekt. Ærmer og sjalskrave er strikket i rib, mens resten af modellen strikkes i glat. LÅNGKOFTA Genom att sticka med två trådar kan du skapa nya uttryck. Cardiganen på dessa sidor blandar två eleganta kvaliteter, nämligen ekologisk ull och alpacka, i två återhållsamma färger som tillsammans skapar en vacker, changerande effekt. Ärmarna och sjalkragen stickas i resår, medan resten av modellen stickas i slätstickning.

29 34-46

••

Garn: Semilla Cablé & Babyalpaca

82

05/19


Nord ic KNIT

05/19

83


fv: 1 fm i hver m. 6. omg: Med bundfv * 1 fm, 1 fm i m 3 omg nede, 2 fm * gent * til * omg ud. Gentag disse 6 omg 5 gange i alt. 1. omg. Hækl 12 stgm om en magisk ring med bundfv. 2. omg: 2 stgm i hver m. 3. omg: * 1 stgm, 2 stgm i næste m * gent * til * omg ud. 4. omg: * 2 stgm, 2 stgm i næste m * gent * til * omg ud. 5. omg: * 3 stgm, 2 stgm i næste m * gent * til * omg ud. Fortsæt på denne måde med 1 m mere før 2 stgm i samme m til der er 144 m på omg. Hækl 2 omg med 1 fm i hver m (144 m). Fortsæt med mønster med fv 1.

Hækl 5 omg fm med bundfv. Gentag mønster med fv 2. Hækl 5 omg fm med bundfv. Gentag mønster med fv 3. Hækl 4 omg fm med bundfv. Lad arb hvile.

om D-ringen og sy det fast i hånden eller på maskine. Træk røret ned til D-ringen og sy det sammen over gjordbåndet. Sy den anden ende på samme måde. Tilpas længden på gjordbåndet til hanken før du syr det fast.

Hank Slå 10 lm op med bundfv. Luk til en ring med 1 km. Hækl 1 fm i hver lm (10 m). Fortsæt rundt med fm uden at lukke omg med 1 km. Prøv om gjordbåndet passer i røret, ellers hækl 1 eller 2 m mere på omg. Hækl til røret måler 75 cm. Bryd garnet. Montering af hank Træk gjordbåndet i hanken. Læg den ene ende af gjordbåndet rundt

Hækl hanken fast Hækl 34 fm. Hækl hanken fast over de næste 4 m således: Hanken ligger på retsiden af tasken. * Stik nålen gennem D-ring og m og træk garnet med retur, slå om og træk garnet gennem 1 løkke (2 m på nålen), stik nålen gennem D-ring og samme m og træk garnet med retur, slå om og træk garnet gennem alle 3 løkker på nålen. * Gentag * til * i de næste 3 m. Hækl 68 fm og hækl

den anden ende af hanken fast over de næste 4 m. Hækl de sidste 34 fm. Hækl yderligere 4 omg fm. Fold kanten mod vrangen i 5. omg (hvor hanken er hæklet på). Hækl 1 omg km gennem begge lag – mellem 3./4 omg og 6./7. omg. For Klip en cirkel svarende til taskens bund + 1 cm sømrum. Klip 1 rektangel på cirklens omkreds x højde op til den øverste olivengrønne kant + 1 cm sømrum alle steder. Sy foret sammen. Læg foret vrang mod vrang i tasken. Sy den øverste kant af tasken fast på foret. Design: Kremke / Margit Feddersen

STYLING S. 8: Bukser, taske/Zara – smykker/Pilgrim – t-shirt/Arket – hat/H&M

S. 46: Bukser, bluse/H&M – smykker/Pilgrim

S. 10: Bukser/Zara – smykker/Pilgrim – bukser, taske/Zara

S. 48: Skjorte/& other Stories – bukser/Arket – smykker/Pilgrim

S. 12: Bukser/H&M – bluse/Arket – smykker/Pilgrim

S. 50: Nederdel/Zara – smykker/Pilgrim

S. 16: Bukser/Arket – jakke/& other Stories – bluse/H&M

S. 52: Bukser/Arket – bluse/& other Stories – smykker/Pilgrim

S. 18: Bluse/Arket – smykker/Pilgrim – bukser, tørklæde/H&M

S. 56: Jakke, t-shirt, bukser/Zara – smykker/Pilgrim

S. 22: Bukser/Arket – smykker/Pilgrim – bluse/H&M

S. 61: Bukser/Arket – bluse/H&M – smykker/Pilgrim

S. 24: Bukser/Arket – bluse/H&M

S. 62: Bukser/Arket – smykker/Pilgrim

S. 26: Skjorte/& other Stories – bukser/Arket – tørklæde/Magasin –

S. 64: Bukser/Arket – strømper/& other Stories – smykker/Pilgrim

smykker/Pilgrim

S. 66: Bukser/Arket – tørklæde/Zara – smykker/Pilgrim

S. 28: Bukser/Zara – bluse, sko/H&M – tørklæde/Magasin

S. 68: Frakke/& other Stories – bluse/H&M

S. 30: Frakke/Zara – bluse/H&M – smykker/Pilgrim

S. 70: Jakke/Zara – smykker/Pilgrim – bluse/H&M

S. 32: Jakke, taske/Zara – bukser, t-shirt/& other Stories

S. 72: Kjole/Privateje – smykker/Pilgrim

S. 34: Bukser, bluse/Zara – smykker/Pilgrim

S. 76: Bukser/Zara – smykker/Pilgrim

S. 36: Jakke/Arket – smykker/Pilgrim

S. 78: Strømpebukser/ITEM m6 – bluse/H&M – smykker/Pilgrim

S. 38: Bukser, sko/Zara – hue/H&M – bluse/& other Stories –

S. 80: Jakke/& other Stories – bukser/H&M – bluse/Arket –

smykker/Pilgrim

smykker/Pilgrim

S. 40: Bluse/& other Stories – bukser/H&M – smykker/Pilgrim

S. 82: Bukser, t-shirt/Zara – smykker/Pilgrim

S. 44: Kjole/Arket

FORKORTELSER: aflukn arb beg db dr fm forts fv gent glats hjælpep hstgm

= = = = = = = = = = = =

aflukning(er) arbejdet begynd(else) dobbelt(e) drejet fastmaske(r) fortsæt(tes) farve gentag(es) glatstrikning(en) hjælpepind halv(e) stangmaske(r)

indt kantm km lm m mønst ngl omg omslagn p r rest

= = = = = = = = = = = =

indtagning(er) kantmaske kædemaske(r) luftmaske(r) maske(r) mønster(et) nøgle(r) omgang(e) omslagning(er) pind(e) – pinden(e) ret(ten) resterende

retst rk rundp slutn sm stgm str strikn udtagn/udt vr

= = = = = = = = = =

retstrikning(en) række(r) rundpind(en) slutning(en) sammen stangmaske(r) størrelse(r) strikning(en) udtagning(er) vrang(en)

FORKLARINGER: = ret på retsiden og vrang på vrangsiden glat omvendt glat = vrang på retsiden og ret på vrangsiden = ret på retsiden og vrangsiden ret

108

05/19

1 enk indt/ 2 m dr r sm 1 udt

= 1 r løs af, 1 r, træk den løse m over den ene r = tag 1 lænke op før næste m og strik den dr ret


Dansk/Norsk ordliste altid afl kning afslutte anden / 2. antal arbejdet / arb bageste bageste maskeled bagfra ind i masken bagpå / bagved begynd bluse / sweater bomuld bort bryd garnet buk / fold / ombuk bundt cirka / ca deleligt med derefter dobbelt stangmaske drej / vend drejet elastik endnu farve (fv) flyt forkant forsiden af arb fortsæt gang(e) gennem/igennem gentag glatstrik / glatstrikning gælder halstørklæde halsudskæring halvstangmaske (hstgm) handsker / vanter / luffer hen over hinanden hjælpepind / hjp hue hul /hul- hæft hækle højre indtagning (indt) imellem indad jakke / trøje jævnt klap / flap knap / knap- krave kroppen krydse kun kædemaske (km) lad en maske falde lige op lille luk af / tag ind lynlås læg lægge / sætte længde(n)

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

alltid avmaskning avslutte andre / 2. antall arbeidet bakre bakerste maskebue bakenfra inn i masken bak begynn genser bomull bord bryt garnet brett hespe omtrent / ca delig med deretter dobbelt stav vri /snu vridd elastikk / strikk enda farge flytt stolpe framsiden av arb fortsett gang(er) gjennom gjenta glatstrikk / glatstrikking gjelder skjerf halsringning /-åpning halvstav votter bort over hverandre hjelpepinne lue hull /hullfest hekle høyre felling mellom innover jakke jevnt klaff knapp /knappkrage bolen krysse bare kjedemaske slipp en maske rett opp liten fell av glidelås legg legge /sette lengde(n)

løbegang = m tilbage = madrassting = meget løst = mellemrum = modsat = mærketråd = nederdel = nederste = næste = nøgle(r) /ngl = omslag = opskrift = overvidde/brystvidde = passer = pind(e) = placer / placere = på samme måde = ret / r = retstrik = retriller = rib / ribkant = ryg og forstykke = ryg = række(r) (rk) = saml op = = skift = skiftevis = slids = slut = slå om = slå op = sno snoning(er) = = spejlvendt = spring over = stangmaske (stgm) = stikkesting = striber = strik / -strik strikkefasthed = strække = strømpep(inde) = således = tag ud = tern = tilbage = tredobbelt (3-dobb / tredobb) = trense = træk garnet = træk = ud = = udtagning (udt) = uld = ulige = undtagen ærme = = ærmegab = åbning

løpegang m gjenstår skjulte sting veldigt løst mellomrom modsatt markeringstråd skjørt nedre følgende nøste(r) kast oppskrift brystmål stemmer pinne(r) plasser på samme sett rett rettstrikk rettriller vrangbord bolen bakstykke rad(er) plukk opp bytt vekselvis splitt slutt kast legg op vrid flette(r) speilvendt hopp over stav attersting striper strikk / -strikk strikkefasthet strekke strømpepinner / settpinner slik øk(e) rute tilbake trippel hempe dra garnet trekk ut økning ull ulikt unntatt erme ermehull åpning

= 2 m sammen (sm) = glat / glatstrik = omvendt glat = retstrik = 2 m dr r sm / 1 enk indt = 1 udtagning / 1 udt

2 m sammen glattstrikk = r på r-siden, vr på vr-siden omvent glatt = vr på r-siden, r på vr-siden rettstrikk = r på r-siden og vr-siden 2 m vridd r sm = 1 r løs av, 1 r, trekk den løse m over den ene r 1 øking = strikk lenken mellom 2 m vridd r

05/19

109


Kontaktinformation KREATIV STICKNING BOX 55972, 102 16 Stockholm www.alltomhandarbete.se info@alltomhandarbete.se SVENSK KUNDTJÄNST: 0406060646 - tis-tors: 12.00 - 16.00 Mail: prenumeration@burdanordic.com ONLINE: www.minprenumeration.se ANSVARIG UTGIVARE: Klaus Bengtsson ANNONSER: Klaus Bengtsson kb@burdanordic.com ISSN 1799-2613

KREATIV STRIK Nørregyde 3, 6000 Kolding www.altomhaandarbejde.dk info@altomhaandarbejde.dk DANSK KUNDESERVICE: +45 7011 7080 - Tirs-tors: 12.00-16.00 Mail: abonnementdk@burdanordic.com ONLINE: www.mitmedlemskab.dk ISSN 1903-2099

KREATIV STRIKK Postboks 201, 0103 Oslo www.altomhaandarbeide.no info@altomhaandarbeide.no NORSK KUNDESERVICE: +47 2105 8239 - Tirs-tors: 12.00-16.00 Mail: abonnementno@burdanordic.com ONLINE: www.mittabonnement.no EDITOR IN CHIEF: Lene Vinholt PUBLISHER: Lars Schilling Jacobsen LAYOUT & DTP: Burda Nordic A/S PHOTO: 30A PHOTO & RENTAL A/S PUBLISHING COMPANY: Burda Nordic A/S 6000 Kolding Denmark PRINT: Rotografika d.o.o. ADVERTISING: +45 4095 2224, camilla@highimage.dk COPYRIGHT: © Kreativ Strik 2019 / Kreativ Stickning 2019 All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form without the prior written permission.

142

05/19


Glæd dig til vores store KREATIVE

julemagasin Nu er det her! Vi kan næsten ikke vente længere med at præsentere vores årlige julemagasin. En udgave fyldt med hygge og massevis af ideer. Dip dye-kræmmerhuse, kringler, guirlande, juletræer med bobler, vintage-inspirerede julekugler, mønsterstrikkede sweatre, pyntelige kjoler og meget, meget mere…

Udkomstdatoer: medlemmer 21.10.2019, løssalg 24.10.2019


Kreative dage 25.-27. OKTOBER 2019

SØNDAG BILLET T S ER KU N KR. 9 5,i forsalg

STRIK • BLOMSTER • PATCHWORK • HÆKLING • MALING • SMYKKER KERAMIK • BAGNING • PAPIRKLIP • PILEFLET • SY • TRÆ • INDRETNING TEGNING • GLAS • PATCHWORK • PERLER OG MEGET, MEGET MERE Nordens største kreative messe med flere end 75 inspirerende foredrag og sjove workshops. Flere end 250 udstillere står klar med med nye materialer og gode idéer. Se alle udstillere og køb billet på www.kreativedage.dk MESSE C • Vestre Ringvej 101 • DK-7000 Fredericia

Profile for Burda Nordic

Kreativ Strik 5 19 (dansk)  

Kreativ Strik 5 19 (dansk)  

Advertisement