Page 1

“Cancer schmancer”- bitka za pobedu

Rak je postao veoma opaka bolest, a pogotovu kod žena. Svake godine sve više žena oboli od raka dojke, što je zastrašujuće. Naša kompanija priključila se globalno akciji “Cancer Schmancer”, koja svojim humanism radom ide protiv ove bolesti. Da li ste znali da svaki drugi čovek u SAD boluje od ove opake bolesti? Da li ste znali da u 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme, ova bolest može biti izlečena? Nadamo se da će naš doprinos pomoći osobama širom sveta i da ćemo u narednim danima još više pomagati ovu akciju.

Online kafenisanje Naša kompanija je marta meseca imala veoma zanimljivo kafenisanje sa poznatim čovekom, koji je I sam pohađao programe “Junior Achievement” u svojoj zemlji. Konferenciju je vodio Lars Johanson. Cela video konferencija bila je rađena u kabinetu naše matične škole. Nakon dva sata odličnih saveta i odlične priče, Lars je otišao na zasluženi odmor, a mi na časove. Konferencija je u svakom pogledu bila značajna i veoma poučna. Naučili smo kako trebamo postupiti na takmičenju, ali i kako je sam Lars to činio u svoje vreme.

Zajedno jači!- Foto: Cancer Schmancer


Naša kompanija na sajmovima U tri najveća grada Srbije TC „Merkator“ je organizovao sajam obrazovanja. Naša kompanija je imala svoj štand na istom, gde su svi prolaznici mogli da vide naše proizvode, ali i smerove koje naša škola nudi. „ Lepo, lepo. Mogu reći da mi se sviđa. Oduvek me je zanimalo kako leti, sada konačno to znam“- izjavio je jedan od prolaznika.

Sajam u TC „Merkator“

Naša učenička kompanija zajedno sa alumnijima iz Beograda, učeničkom kompanijom "Candela" i gostima iz Leskovca na drugom štandu od ulaza predstavila je svoje proizvode. Kao i do sada interesovanje je bilo ogromno, a mali učenici su se raspitivali oko toga kako i oni da otvore svoju malu učeničku kompaniju. Tajne sveta nauke posetiocima su prikazivali i gosti iz drugih gradova Srbije, Makedonije, Amerike, Italije, Francuske, Crne Gore i Holandije, kao i studenti i profesori nekoliko fakulteta Univerziteta u Nišu. Naša kompanija je ovog puta iskoristila priliku te je prikazala 5 novih bumeranga iz najnovije kolekcije. Festival, koji je ministar prosvete Žarko Obradović danas na otvaranju nazvao "jednim od najznačajnijih naučnih događaja u zemlji" bio je duplo posećeniji od prošle

“NAUK NIJE BAUK 5”

godine. Inače, ovo je peti po redu festival i održan je u holu Elektronskog fakulteta u periodu od 29 do 30 marta.


Poseta salonu automobila Naša kompanija zajedno sa svojom matičnom školom posetila je 51. međunarodni sajam automobila. Ni zavejani Beograd, ni loš put nisu uspeli da nas spreče da stignemo do željenog cilja. Predstavnici kompanije ove godine su premijerno videli: Mercedes CLA, Audi A3 Sportback, BMW Serije 3 GranTurismo, VW Golf 7, kompaktnu limuzinu Citroen C-Ellysee, Hyundai Equus,

Pripreme za prijem u GO Crveni Krst

Opel Cascada, Lexus GS450H, MINI Paceman, Kiju Pro_cee'd, Renault Captur, Peugeot 2008... Međunarodni salon automobila u Beogradu održan je pod sloganom „Parkirani za vas“. „BWS“ na prijemu GO Crveni Krst Članovi naše kompanije bili su deo prijema koji je organizovala opština GO Crveni Krst u Banovini niškog Univerziteta. Predsenik naše kompanije je zajedno sa Milicom Stanković izveo zanimljiv govor, a ostatak zaposlenih je napravio promo postere i svi zajedno su na kraju uživali u poznatom niškom kafiću. Priprema finansijskog izveštaja

Članovi kompanije u saradnji sa profesorima odradili su finansijski izveštaj za ovogodišnje takmičenje učeničkih kompanija. Kolegijum kompanije se nada da će i ove godine ući u TOP 20 i da će nakon toga bumerang iz Niša odleteti do Londona, a zatim vratiti sa osvojenim prvim mestom.

Sajam automobila


Kvalifikacije za takmičenje u bacanju bumeranga Članovi naše kompanije u saradnji sa MTŠ “15.maj” organizovali su kvalifikacije za II regionalno takmičenje u bacanju bumeranga. Učenici iz svih niških škola, zatim iz Aleksinca i Leskovca i nadmetali su se u tome ko će bolje baciti bumerang, a bilo je I devojaka, koje su bacale isti. Veliko finale, na kome će biti mnogi mediji održaće se 17.maja od 10:00h ispred logora “Crveni Krst” u Nišu. Pobednike očekuju vredne nagrade, a sve one koji žele da učestvuju na bilo koji način u organizaciji ovog takmičenja javno ih pozivamo da nam se jave. Svim finalistima želimo puno sreće!

POSLOVNI IZAZOV ZAPADNOG BALKANA Predsednik naše kompanije imao je tu čast da bude deo takmičenja “Poslovni izazov Zapadnog Balkana”, koje je organizovala organizacija “Dostignuća mladih”. Učenici iz svih gradova Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore nadmetali su se tri dana, a poslednjeg dana su svi učesnici imali žurku, gde su se bolje upoznali. Nažalost, odmah nakon žurke svi su se uputili svojim kućama puni utisaka!

Foto: D.M.

WWW.BWS-SERBIA.TK

Bilten_2  

Drugi broj biltena naše kompanije je izašao...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you