Page 1

SPEJDERLIVET

Oktob decem erber

2013

KFUM-Spejderne B端low Gruppe www.bulow.kfumspejderne.dk


Find Bülow Gruppe på internettet Kig på www.bulow.kfumspejderne.dk og se vores kalender, fotoalbum, nyheder og andre praktiske og sjove oplysninger fra Bülow Gruppe. Du kan også finde indbydelser til arrangementer mv. - giv os besked, hvis du mangler noget! Der er stadig arkiv over billeder mm. på www.spejdernet.dk/bulow, og her har ledere og grupperåd også et filarkiv.

Bülow Gruppes eget blad Vil du vide, hvad der foregår i Bülow Gruppe, så læs „Spejderlivet“. Bladet udkommer op til sommerferien samt umiddelbart efter jul, påske, sommerferie og efterårsferie i ca. 90 eksemplarer med oversigt over de kommende måneders aktiviteter hos bævere, ulve og spejdere. Hvis børn og forældre har noget at fortælle eller tegne om, efterlyse eller tilbyde, så giv besked inden bladets deadline. Stof til næste nummer skal afleveres senest 15. december. Bladet udkommer lige efter juleferien. Redaktion Lone Hansen Kongensstræde 8 B Tlf. 2946 9990 email loneh@post9.tele.dk Udgiver

KFUM-Spejderne Bülow Gruppe Sonnesvej 108 7000 Fredericia

? Har du glemt noget? Der er en kasse ophængt i gangen i spejderhuset, hvor glemt tøj bliver lagt. Vi har stadig flere par regnbukser, som blev glemt på juleturen 2012.

2

I kassen kan du finde alt det, som dit barn måske har glemt ved os. Husk gerne at sætte navn i tøjet. Så kan vi nemmere se, hvem det tilhører og kontakte jer, når vi gennemgår kassen.


Juletur 2013 Juleturen foregår igen i år på Houens Odde Spejdercenter, men alligevel i nye omgivelser. Vi skal nemlig være i Gilwellhytterne alleryderst på odden. Turen vil foregå for juniortrop og spejdertrop fra fredag d. 29. november og for bævere og ulve fra lørdag d. 30. november. Vi slutter fælles søndag den 1. december med familieaktiviteter. Temaet for lejren bliver noget med nørderi :-) Der vil komme en invitation, når vi kommer lidt tættere på lejren.

Halloween for alle den 27. oktober Søndag d. 27. oktober kl. 15-17 inviteres alle spejdere og forældre i spejdergruppen til et U-hyggeligt arrangement. Vi skal snitte græskarmænd og -hoveder, pynte muffins med monstre og spøgelser og meget andet U-hyggeligt, sammen med grundejerforeningen Ryeshøj. Der er udsendt sedler.

Ny spejderbutik i Taulov Vores spejderbutik 55Nord har hidtil kun været en postordrebutik. I september åbnede de imidlertid en ”rigtig” butik, hvor man kan se varerne, og den ligger på H.C. Ørstedsvej 10 i Taulov. Åbningstiderne og meget af vareudvalget kan ses på www.55nord.dk - der er åbent mandag til lørdag. I kan også se nogle af varerne i katalogerne fra 55Nord. Det er en god mulighed at besøge butikken, hvis I gerne vil se og mærke varerne, før I køber dem. Det kan dog stadig betale sig at købe ind via Bülow Gruppe. På de fleste varer får I nemlig ti procent rabat ved bestilling gennem gruppen. /lone

/MHB

Husk lygter og varmt tøj En lille bøn fra os ledere: Det er ved at blive mørkt om aftenen, vær venlig at kontrollere cyklerne. De skal have lovpligtigt lys og reflekser, for det er træls at blive kørt ned, fordi bilisten ikke kunne se en. Sørg for at have tøj og sko/støvler med og på, så du kan være ude hele spejdermødet, også når vejret viser sig fra den mindre charmerende side. Vær venlig at melde afbud til en af lederne, hvis du ikke kan komme til mødet, da vi som udgangspunkt planlægger med, at alle kommer. Vel mødt Lederne

3


En hilsen fra Lille Bæver Hej alle ny, gamle, store og små. Jeg har netop optaget de nye bævere i bæverfamilien, det er jeg rigtig glad for. De har nemlig vist, at de er rigtig gode til at lege sammen, arbejde sammen og holde sammen, ligesom bæverloven siger. Den første tid af bæveråret har vi lavet lidt forskelligt. Vi har lavet navneskilte, så Bo kan huske, hvad de ny hedder. Vi har også lært at binde snørebånd, men det kan godt være. vi skal øve os lidt mere og lære flere knuder. Så har vi øvet os i at arbejde sammen. Vi har også været ude og finde kastanjer til kastanjedyr eller hvad vi nu finder på. Indtil jul skal vi nørde igennem ligesom lille nørd og store nørd fra tv. Det kan blive alt fra gps til raketter. Vi er ikke så mange bævere i år, så jeg kunne godt tænke mig, at der kom flere og legede med mig. Bæverplask Lille Bæver Ps. vi går på juleferie den 18. december og starter igen efter jul den 8. januar.

En stor flok ulve Siden sommerferien er vi blevet rigtigt mange i ulveflokken. Lige nu er der cirka 25 ulve, så vi vil helst ikke være alt for mange flere. Sæsonen er begyndt med, at lederne og ulvene skulle lære hinanden at kende. Cirka halvdelen af ulvene var også ulve sidste år, mens resten er bævere, som er rykket op eller nye, der er begyndt i ulveflokken. Vi har de seneste uger prøvet forskellige spejder-discipliner og også øvet os i at arbejde sammen. Vi har lavet mad på bål, snittet med dolke og fået knivbevis og prøvet at gå efter kort. Desuden har vi bygget med reb og rafter - det blev til forhindringer på en minigolfbane, som vi lige inden efterårsferien pillede ned igen. Derudover er en masse af de nye ulve blevet officielt opdaget i ulveflokken og har fået ulvenavne. I den kommende tid skal vi lave nogle nørd-agtige aktiviteter ligesom bævere, juniorspejdere og spejdere. Det er træning, til vi skal på juleweekend, hvor vi måske bliver rigtige nørder!

4

/Lone


Så kom efteråret….. Sommeren er gået på hæld og efteråret har holdt sit indtog. Siden sommerferien har troppen haft travlt.

Sådan kan du binde spejdertørklædet

Ét punkt var, at alle oplevelserne fra sommerens Norgestur skulle bundfældes, men et andet var, at der var lagt op til et storstilet pioneringsprojekt i forbindelse med emnet, som troppen arbejder med i hvert fald indtil jul, og måske ind i det nye år. Emnet er cirkus/tivoli, og her var den første opgave at pionere nogle karruseller. Karrusellerne, da vi fik dem færdige, virkede godt. Vores udfordring var (er), at der er unge i området, som ikke vil lade spejderne have vores ting i fred, og det er lidt ærgerligt, idet alle troppens spejdere kun fik prøvet karrusellen én gang. MEN det skulle ikke forhindre os i at holde fokus fremadrettet. Vi har desuden brugt tiden til at sammensætte nye patruljer, idet der er kommet nye spejdere op i troppen. Velkommen til Mathilde og Tobias, I er hjertens velkomne, og vi håber, at I får mange fede oplevelser. Fremadrettet skal vi arbejde lidt med forskellige former for gøgl og fremstilling af redskaber hertil, og vi skal blive lidt stærkere i vores kortfærdigheder, men mere om det senere. Nielse

5


Har du noget til overs? Ind imellem mangler vi noget hos spejderne, som du måske bare ville smide ud. Kan du hjælpe os med noget af dette, vil vi blive glade :-)

Spændet fra en kasseret cykelhjelm

Bunden i vores telte er gjort fast med små remme og spænder, men de knækker ind imellem. Et spænde fra en cykelhjelm passer præcist, så hvis du skal kassere en cykelhjelm, håber vi, du vil klippe spændet og remmen af og give det til en af lederne.

Regntøj i små størrelser

Det sker, at et barn har glemt regntøjet på en mødeaften, hvor vi skal være udendørs. Derfor har vi brug for regnbukser og -jakker i børnestørrelser i vores reservekasse.

Bobslæder og rumpekælke

Hvis der kommer sne, skal vi selvfølgelig lege udendørs. Hvis du har en bobslæde til overs, tager vi gerne imod den!

Teskeer

I vores bestikskuffe er der masser af gafler, knive og skeer, men ikke ret mange teskeer. Har du nogen til overs, så tag dem med til os.

Brugte uniformer

Vi bliver ofte spurgt om køb af en brugt uniform fra nye spejdere. Vi mangler især de mindste størrelser (6-8 år), og vi køber den brugte uniform af jer for 150 kr. Det gælder også større børnestørrelser, mens vi giver 200 kr. for en brugt voksen-uniform.

Lån spejderhuset Forældre til børn i Bülow Gruppe har mulighed for at låne spejderhuset Knuden til børnefødselsdag, klassearrangement ol. Huset skal blot afleveres i pæn stand, og så koster det 150 kr. som betaling for opvarmning mv. Vil I låne huset, så kontakt Søren Christensen, der er hyttefar. Hans telefonnummer findes på bagsiden af bladet.

6


Nyt fra gruppen FESTTELT OG GRILL * Spejdergruppen er blevet ejere af et rigtigt fint 12 X 6 meter fest-telt af god kvalitet samt en storgrill. Vi fik det gratis fra en bekendt af gruppen. Det er vi rigtigt glade for. Grillen er allerede testet. Den virker fint! Hvis I har behov for at låne et telt til fest i haven - til familiefesten, til gadefesten, til morgenkaffen - så kontakt os, så finder vi ud af noget. UDEKØKKEN * Bülow spejdergruppe er blevet ejere af et mobilt udekøkken med ovn, kogeplader og bordplads, som kan bruges til madlavning og andet godt både ude og inde. Så nu skal der kokkereres.

JUNIORTROP * Efter sommerferien har Bülow Gruppe fået en juniortrop. Der er 14 spejdere med, og de har startet spejderåret med bål, pionering og arbejde med patruljesærpræg. HÆRV HÆRVÆRK * Desværre er der nogen, som ødelægger vores ting ved spejderhuset. Siden sommerferien er to af vores borde-/bænkesæt blevet hærget, måske fordi nogen har hoppet på dem. Hvis I ser nogen lave hærværk ved spejderhuset, så bed dem lade være eller giv besked til en af lederne.

KONTINGENT * Kontingentopkrævning for halvåret udsendes i uge 42.

Giv en hjælpende hånd Jobopslag ttil forældre og andre interesserede

Juletur - praktisk hjælp søges! Vi vil gerne have hjælp fra nogle forældre til afholdelse af vores årlige juletur på Houens Odde Spejdercenter d. 29.-30. november og 1. december 2013. Vi kan godt bruge hjælp til at afvikle aktiviteter, som planlægningsteamet forbereder. Det kan være julebag, juledekorationer, at være julemand, at klippe-klistre, at være julekreativ, at tage billeder. Vi kan desuden godt bruge nogle køkkentanter og onkler til at hjælpe med madlavning lørdag og søndag. Kontakt Mette på 4093 9051 eller mette@scouts.dk

Kirkeblade - hjælp til uddeling søges I slutningen af november skal der uddeles kirkeblade, som vi tjener nogle penge ved at gøre. Vi vil gerne have hjælp til uddeling på 2 ruter i nærområdet af spejderhuset. Ruterne tager ca. 1,5 time at gå for én person. Kontakt Mette på 4093 9051 eller mette@scouts.dk

Praktisk hjælp til Halloweenarrangement d. 27. oktober

Vi afholder et halloween-arrangement for alle vores spejdere med forældre og familie samt Ryeshøj grundejerforening denne dag i tidsrummet kl. 15-17. Det er et super sjovt arrangement, hvor vi laver en masse aktiviteter sammen med ungerne. vi kan godt bruge hjælp til at gennemføre disse aktiviteter, samt til noget kaffe/te-servering Kontakt Mette på 40939051 eller mette@scouts.dk

7


Bæverflokken

Ulveflokken

Juniortro

Oktober

Oktober

Oktober

21/10 Ulvemøde 27/10 kl. 9: Børnegudstjeneste 27/10 kl. 15: Halloween - Bülow 28/10 Ulvemøde

23/10 Juniortro 27/10 kl. 9: Børn 27/10 kl. 15: Hall 30/10 Juniortro

November

November

December

December

Januar 2014

Januar 2014

Bævermøder foregår tirsdag kl. 18.15-19.15

Ulvemøder foregår mandag kl. 18.30-20.00

Juniortropmød onsdag kl. 18

Hav praktisk tøj og fodtøj på eller med, så vi kan være udendørs under alle møder, året rundt!

Hav praktisk tøj og fodtøj på eller med, så vi kan være udendørs under alle møder, året rundt!

Hav praktisk t på eller med, udendørs und året rundt!

0.-1. kl.

22/10 Bævermøde 27/10 kl. 9: Børnegudstjeneste 27/10 kl. 15: Halloween - Bülow 29/10 Bævermøde

November

5/11 Bævermøde 12/11 Bævermøde 19/11 Bævermøde 26/11 Bævermøde 30. nov.-1. dec. juletur

December

3/12 Bævermøde 10/12 Bævermøde 17/12 Bævermøde JULEFERIE!

Januar 2014 7/1 14/1 21/1 28/1

Bævermøde Bævermøde Bævermøde Bævermøde

2.-4. kl.

4/11 Ulvemøde 11/11 Ulvemøde 18/11 Ulvemøde 25/11 Ulvemøde 30. nov.-1. dec. juletur 2/12 Ulvemøde 9/12 Ulvemøde 16/12 Ulvemøde JULEFERIE! 6/1 13/1 20/1 27/1

Ulvemøde Ulvemøde Ulvemøde Ulvemøde

4.-5. kl.

6/11 Juniortr 13/11 Juniortr 20/11 Juniortr 27/11 Juniortr 29. nov.-1. dec.

4/12 Juniortr 11/12 Juniortr 18/12 Juniortr JULEFERIE! 8/1 15/1 22/1 29/1

Juniortr Juniortr Juniortr Juniortr


oppen

opmøde negudstjeneste loween - Bülow opmøde

ropmøde ropmøde ropmøde ropmøde . juletur

ropmøde ropmøde ropmøde

Husk i den kommende tid Spejdertroppen

27. oktober kl. 9: Børnegudstjeneste, brunch og aktiviteter i og ved Christianskirken

5.-9. kl.

27. oktober kl. 15-17: Halloween hos Bülow Gruppe

Oktober

29. november-1. december: Juletur til Houens Odde Spejdercenter - Gilwellhytterne

24/10 Tropmøde 27/10 kl. 9: Børnegudstjeneste 27/10 kl. 15: Halloween - Bülow 31/10 Tropmøde

November

7/11 Tropmøde 14/11 Tropmøde 21/11 Tropmøde 28/11 Tropmøde 29. nov.-1. dec. juletur

December

5/12 Tropmøde 12/12 Tropmøde 19/12 Tropmøde JULEFERIE!

Januar 2014

Tropmøde Tropmøde Tropmøde Tropmøde Tropmøde

Klan Livjægerne Klan Livjægerne er nogle voksne spejdere, som mødes og laver forskellige spejderaktiviteter. De fleste er desuden ledere i Bülow Gruppe.

ropmøde ropmøde ropmøde ropmøde

2/1 9/1 16/1 23/1 30/1

der foregår 8.30-20.00

Tropmøder foregår torsdag kl. 18.30-20.30

Husk at melde afbud!

tøj og fodtøj så vi kan være der alle møder,

Hav praktisk tøj og fodtøj på eller med, så vi kan være udendørs under alle møder, året rundt!

Vi vil meget gerne vide, hvor mange børn der kommer til bæver-, ulve-, junior- og spejdermøderne. Derfor håber vi, at forældrene vil huske at melde afbud, hvis et barn er forhindret på grund af ferie, skolefest, sygdom eller andet. Sig det ugen før eller giv besked pr. tlf., email eller sms til en af lederne!


Udmeldelse Hvis man ikke ønsker at være spejder hos os længere, skal man meldes ud skriftligt. Enten på en udmeldelsesblanket, som fåes ved lederne, eller ved at sende en mail til enten gruppeleder Mette Brændeskov eller kasserer Helle Coboldt. Det er ikke nok ”bare” at give en mundtlig besked til en af lederne eller sende en sms eller bare lade være med at komme. Vores kasserer bliver ved med at udsende kontingentopkrævninger, indtil vi har modtaget en udmeldelse på skrift. Dette har sin baggrund i, at vi betaler penge fra gruppen til forsikringer på jeres barn, kontingent på jeres barn til KFUMspejderne i Danmark og meget andet, indtil vi har hørt fra forældrene.

Adresseændringer Hvis I ændrer mobilnummer, mail eller adresse, så giv besked til kasserer Helle Coboldt eller gruppeleder Mette Brændeskov. Vi bruger de informationer, som vi har på jer, til at udsende blade og sedler, kontingentopkrævninger, men mest af alt til at kontakte jer, hvis der f.eks. er sket noget med jeres barn til spejder.

Spejder - også i hverdagen... Nogle gange, når jeg er på arbejde i mit hverdagsliv, bliver jeg mindet om, at jeg ER spejder. Ikke bare går i uniform, eller kommer i spejderhytten til spejdermøder, men at jeg rent faktisk ER spejder i sindet og i mit mind-set. Jeg oplever ofte, at mange udenforstående mennesker ikke forstår denne lille del. Måske kan det være svært at sætte sig ind i, hvis man ikke selv har været spejder over en længere periode eller fortsat er spejder. At være spejder handler for mig om at tage stilling til mig selv, mit liv og alle de mennesker og den verden, som jeg omgiver mig med. Det handler om at hver dag gøre noget, det ekstra, for at efterlade denne verden bare lidt bedre, end jeg fandt den. At hver dag øve mig i at gøre noget for at hjælpe andre - gøre en god gerning. At øve mig

10

i at se det gode potentiale i andre mennesker og at samarbejde med respekt og accept, selvom det kan være svært. At turde gøre noget, hvor ingen andre gør noget. At klare mig selv og at være stolt. At turde prøve på at løse noget, en opgave, som jeg måske ikke har prøvet før. At turde fejle og lære herfra. At være i naturen, og OP-leve den, ikke ”bare” gå tur. At lave aktiviteter for andre, børn og unge, for at udvikle dem på alle områder til at tage lederskab i eget liv. At altid være parat - beredt - til at kunne løse ting, der sker. At turde tage ansvar og lære heraf. At jeg intet er uden alle de andre. Når jeg tager min uniform af, tager hjem fra spejder, er alt dette holdepunkter i mit liv, som jeg øver mig i at leve op til. Jeg ER spejder, fordi det giver mening! /Mette Holter Brændeskov


Spejderordbogen

store danske spejderkorps er Det Danske Spejderkorps: DDS eller ’Blåspejderne’.

Bande

Knob

Ikke en grim måde at tale på, men en gruppe på 5-8 børn i ulveflokken.

Dolkebevis

Også kaldet knivbevis. Et mærke, der udleveres af ulvelederne, når man har bevist, at man kan bruge en dolk rigtigt. Mærket kan inddrages igen, hvis man ikke opfører sig ordenligt med kniven.

Dolk

En spejderkniv på max. 12 cm. Spejdere må bære dolk til og fra møde samt på ture og lejre. Dolken skal være beregnet til formålet, og den må under ingen omstændigheder benyttes til leg eller forsvar. Ulve skal helst have en juniorkniv.

Fedtfælde

Et hul, som er træls at træde ned i, da det bliver brugt som afløb for opvaskevand og alt muligt snask, når vi er på sommerlejr i telt.

Grøn

Den farve, som vores uniform og knæene på vores spejderbukser har. Vi kaldes også ”De grønne spejdere”.

KFUM-Spejderne i Danmark

Også kaldet ’Grønspejderne’ af udenforstående. Spejderkorps med kristent værdigrundlag, del af verdensspejder-organisationen, WOSM, og arbejder med patruljesystemet ’børn leder børn’. Det andet

For nogle en krølle på et reb, for spejdere en udfordrende træning og viden. Knob bruges til at binde reb/snore på forskellige måder. F.eks. en sløjfe bruges til at binde dine sko. Et flagknob til at binde flaget til flagstangen. Et råbåndsknob til bl.a. at samle to reb. Alle spejdere lærer at binde forskellige knob, så de kan lære at pionere bla. spisebord og karruseller. Rigtigt seje spejdere og ledere kan binde knob med bind for øjnene, med hænderne på ryggen og med tæerne.

Mærker

Man mærker med det samme mærkerne på medspejdernes uniformer. Grundreglen er: jo flere jo bedre. Mærker får man, når man har lært noget nyt, og har bevist, at man kan det. Et mærke er ikke et blå mærke eller et brændmærke, men lavet af stof og skal syes på uniformen. Det er typisk mors opgave :-)

Tørklædering

Den lette måde at samle tørklædet. Det er en ring lavet af læder, som skal om tørklædet. Den holder tørklædet på plads om halsen. Se også venskabsknob.

Venskabsknob

Den cool måde at binde tørklædet på, så man ikke skal bruge en tørklædering. Kaldes også firknob, fordi det har fire dele og form som en firkant. Spørg din leder om, hvordan man binder det.

11


Troppen har været på tur – nemlig på hike! En hike er er vandretur, hvor man går fra et udgangspunkt og hen til et andet med al oppakningen, overnatter og fortsætter videre næste dag. Troppen har været på hike sammen med FDF Søndermarken den sidste weekend i september. Spejderne startede fra FDF’ernes hus på Skovvej, hvorfra de ad omveje skulle finde ud til Knuden. Undervejs var der lagt poster, som spejderne skulle løse. Da spejderne ankom til Knuden, skulle de etablere en bivuak (et primitivt overnatningssted, lavet af presenning og (ofte) rafter). Spejderne og lederne fik etableret bivuakker, spejderne patruljevis, og nogle af lederne valgte at lave enkeltmands-bivuakker – fordi man havde mulighed for dette. Lørdag morgen valgte spejderne at vågne tidligt og bryde lejren hhv. bivuakkerne, og efter et morgenmåltid satte spejderne i gang med at gå frem mod den næste overnatningsplads, hvilket var placeret på Trelde Næs i kommunens sheltere. Spejderne ankom lige efter kl. 12 og fik en frokost, og efterfølgende var der blandt andet lege, træklatring og senere også en naturvandring, hvor der blev introduceret skoven som spisekammer og hvorledes skovdrift i Danmark udføres. Efter aftensmaden og opvasken, og efter mørkets frembrud, var der gjort klar til lidt mere træklatring for dem, der havde lyst til dette. Der var gjort et træ klar med knæklys, og en del træer rundt om i skoven havde fået et knæklys, således at spejderne ikke havde behov for at bruge

12

deres pandelamper og lommelygter. Der var en del, der prøvede, og udsigten fra træet ud over et hav af knæklys var fantastisk. Søndag morgen sov vi længe, og efter et solidt morgenmåltid skulle overnatningspladsen ryddes op. Derefter gik turen til vandet, hvor der var forberedt diverse opgaver, som spejderne skulle løse. Efter en god frokost og nogle lege blev spejderne hentet. Weekenden var god, og der var nogle spejdere, der fik rykket nogle grænser, ligesom der var nogle, der fik nye oplevelser med hjem. For os ledere så det ud, som om spejderne havde haft en god tur. Det havde vi ledere, og vi er meget stolte over det, som spejderne præsterede. I gjorde det godt!! Tak for en god tur! Hilsen lederne


Spejderjakker eller ej? Vi er i gang med at finde ud af, om vi skal udbyde en spejderjakke til salg. Der er en del spørgsmål at stille. Vil spejderne/forældrene have spejderjakker? Hvilken type jakke skal det være? Skaljakke eller fleece? Hvis fleece, så hvilken type? Med eller uden hætte? Hvor kraftig? Hvilket fabrikat? Hvilken farve? Hvilket prisleje? Hvilken aldersgruppe? Alle disse spørgsmål prøver vi at få svar på, så vi kan finde nogle forslag på jakker, som er gode til spejderbrug. Bævere, ulve, juniorspejdere og spejdere har fået et spørgeskema med hjem for nogen tid siden - vi vil gerne have jeres besvarelse af det!

Et tip: Få malerpletten af tøjet Ind imellem kan der komme en plet på spejderuniformen. Hvis det er jord, dej eller andet vandopløseligt, er det let at vaske væk. Men hvis pletten er maling, kan den være vanskelig at fjerne. Et godt trick er at bruge gammeldags brun sæbe. Smør pletten grundigt ind i brun sæbe og lad tøjet ligge nogle timer. Smid det så i vaskemaskinen og vask det almindeligt. Hvis pletten ikke er væk, så prøv igen med brun sæbe, mens tøjet stadig er vådt. Lad det ligge nogle timer igen, inden det bliver vasket.

Brugte uniformer købes og sælges En brugt børne-uniform køber gruppen for 150 kr. (og sælger videre til samme pris), mens en voksen-uniform i brugt udgave afregnes med 200 kr. Har du en uniform liggende, så aflever den til en af lederne og få penge retur for den. Vi har i øjeblikket flere børneuniformer på lager - og vi bytter til en anden børnestørrelse gratis!

Brun sæbe virker, fordi det er i stand til at opløse mange slags maling, så resterne kan vaskes væk. Det er samme princip, som nogen har brugt ved afsyring af møbler eller til at fjerne pletter fra ubehandlede træmøbler og gulve. Jeg har lige fjernet røde malingpletter fra en af vores lager-uniformer. Det kostede nogle gange med brun sæbe, men nu er der kun diskrete skjolder tilbage. /Lone

Har du noget, du vil sælge? Du kan sagtens få en annonce i gruppebladet. Det gælder også, hvis der er noget, du vil købe, låne eller bytte væk. Kontakt Lone inden deadline se næste frist på side 2.

13 13


Sy mærkerne rigtigt på Er I i tvivl om, hvor et mærke skal sys på, så spørg lederne!

Disse mærker skal du have Alle: - Korpsmærke - Verdensspejdermærke - Gruppenavn - Distriktsmærke - Årsstjerne (hvis du har været spejder mindst et år) Bævere - Enhedsmærke (med bæver) - Basismærker og specialmærker (hvis du har været med til at tage dem) - Lejrmærke (hvis du har været på en lejr med et særligt mærke)

14

Ulve - Enhedsmærke (med ulv) - Ulvenavn (hvis du er blevet døbt) - Basismærker og specialmærker (hvis du har været med til at tage dem) - Lejrmærke (hvis du har været på en lejr med et særligt mærke) Juniorspejdere og spejdere Juniorspejdere - Enhedsmærke (med bål eller hjul-symbol) - Basismærker og specialmærker (hvis du har været med til at tage dem) - Lejrmærke (hvis du har været på en lejr med et særligt mærke) - Ungdomskursusmærker (hvis du har været på et kursus)


Kalender for ledere og grupperåd 27. oktober kl. 9 27. oktober kl. 15-17 5. november kl. 19.30 12. november kl. 19.30 28. nov. kl. 17.30 29. nov.-1. december 12. december 4. januar 2014 7. januar 2014 21. januar 2014 23. januar 2014 kl. 17.30 2. februar 2014 13. februar 2014 2. marts 2014 2. marts 2014 kl. 14 25. marts 2014 3. april 2014 kl. 17.30 23. april 2014 17. april 2014 3. maj 2014 8. maj 2014 kl. 17.30 20. maj 2014 Sommeren 2015 Sommeren 2017

BUSK-dag med brunch og aktiviteter i Christianskirken Halloween hos Bülow Gruppe Grupperådsmøde Ledermøde Børnegudstjeneste i Christianskirken - advent Juleweekend for Bülow Gruppe - Houens Odde (Gilwellhytterne) Ledermøde Nytårskur - ledere og grupperåd Ledermøde Grupperådsmøde Børnegudstjeneste Spejderdisko for bævere og ulve Ledermøde Fastelavn og gruppemøde Fastelavnsgudstjeneste Grupperådsmøde Børnegudstjeneste Skt. Georgsdag Arbejdsdag - spejderhuset Knuden Bæver-/ulveturnering Børnegudstjeneste Grupperådsmøde Distriktslejr - Munkebjerg Distrikt Spejdernes Lejr 2017

Adresseændring og udmeldelse Vi modtager meget gerne information, hvis I ændrer adresse eller mobilnummer. Det er nemlig den måde, som vi skal kunne kommunikere med jer, både når vi skal sende post til jer og hvis det skulle være nødvendigt at kontakte jer til møder og på ture. Der hænger blanketter til adresseændringer i gangen i spejderhuset.

Køb af spejderudstyr KFUM-Spejderne ejer sammen med FDF internet-butikken 55Nord (www.55nord.dk), hvor der kan købes uniformer, bælter og andet spejderudstyr. Butikken ligger i Taulov, og der er nu også en fysisk butik. Se åbningstiderne på www.55nord.dk. Alle har mulighed for at bestille varer, og nogle gange om året udsendes der en reklamefolder, som viser en del af det, man kan købe. Det er også muligt at bestille varer gennem lederne i gruppen - derved kan man få ca. 10 procent rabat og desuden spare porto, hvis der bestilles flere varer på én gang. Giv besked til en af lederne, så bestiller vi, når vi har nok til at nå portogrænsen - eller straks, hvis det er noget, der haster.

Udmeldelser skal altid ske skriftligt, enten på udmeldelsesblanket eller på en mail til enhedsleder eller gruppeleder. Det er ikke nok bare at sige det til lederen. Hvis vi ikke har en skriftlig udmeldelse, fortsætter vores kasserer med at udsende kontingentopkrævninger. Udmeldelsesblanket kan fås hos lederne.

15


Adresseliste for Bülow Gruppe Gruppeleder Mette Holter Brændeskov Gruppeass. Mogens Bahnsen Gruppeass. Bo Jakobsen Grp.rådsformand Lene Olsen Grp.rådsmedl. Vini Kristiansen Grp.rådsmedl. Robert P. Hansen Grp.rådsmedl. Vanessa Knudstorp Grp.rådsmedl. Hanne Bjørn Ambye Kasserer Helle Coboldt Kofoed Bævere 0.-1. kl. Bæverleder Bo Jakobsen Bæverassistent Susanne Utoft Bæverassistent Iben Hansen Ulve 2.-4. kl. Flokleder Lone Hansen Flokassistent Kristian B. Kloch Flokassistent Elin Kronhoff-Hansen Flokassistent Tina Levin-Sarrau Juniorspejdere 4.-5. 4 kl. Juniortropleder Tove Bahnsen Juniorropassistent Teis Olsen Juniortropassistent Anders Rose Spejdertrop 5.-9 kl. Tropleder Niels Peter Brændeskov Tropassistent Mads Kolkjær Sørensen Tropassistent Jeanette R. Hansen Klanleder Tove Bahnsen Webredaktør Sune Amstrup Olsen Lån af Knuden Søren Christensen Ledervikar Pia Jensen Ledervikar Christina Weidick Ledervikar Louise Mikkelsen Bissensvej 32 Samsøvej 11 Bissensvej 51

Kongensstræde 8B Annavej 20 Midgårdsvej 8, 2.tv. Bissensvej 51

Torpsgade 5, 1., Smidstrup Torpsgade 5, 1., Smidstrup Vølundsvej 2, 2. th.

Børkopvej 18, Pjedsted Bissensvej 32 Torpsgade 5, 1., Smidstrup Samsøvej 11 Frederik d. IIIs vej 20 Bissensvej 8 Kattegatvej 17 Vibevej 5 Opalvænget 11

6146 7326 6128 0595 2247 6222

2946 9990 2812 0469 2371 9596 3116 6226

2818 6545 2870 8789 2894 3530

2013 1267 2144 9874

7553 7919/4093 9051 2328 6288 2818 6545 3943 5585/3085 9361 4010 4416 9955 9265

braendeskov@traer.dk mskolkjaer@blueflames.dk hansen.sputnik@gmail.com tove.bahnsen@kfumscout.dk suneamstrupolsen@gmail.com

tove.bahnsen@kfumscout.dk teisolsen@hotmail.com roseanders@hotmail.com

loneh@post9.tele.dk gruppe_6@hotmail.com kronhoff@familie.tele.dk levinsarrau@gmail.com

boj46@msn.com nuzer001@gmail.com nebihansen@gmail.com

ambye@privat.dk coboldt@adslhome.dk

metteholter@hotmail.com mogens.bahnsen@kfumscout.dk boj46@msn.com lesamsoevej@tdcadsl.dk vini@babyudstyr.dk RobertPedersenHansen@gmail.com

undulat@live.dk weidick1@yahoo.dk lokm@hotmail.dk

Børkopvej 18, Pjedsted 7553 7919/2670 0047 4053 8454 Skovvej 131 6069 2733 Bissensvej 32 6146 7326 Marstrandsgade 25, 2.tv. Aarhus C 2623 3923 Albert Naursvej 9 7593 1162 Anchersvej 23 7591 0708/2811 4541 2241 8068 5062 6310 Hammel

Grpblad0513 a5 issuu  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you