Page 1

Viitoarea mămică trebuie să ştie – 7 analize necesare înainte de sarcină

Odată cu decizia de a deveni mămică vei fi nevoită să treci mai des pragul cabinetului medical, întrucât eşti direct responsabilă de starea sănătăţii tale, dar şi de cea a bebeluşului. Medicii specialişti atrag, de alfel, atenţia că pregătirea corpului pentru sarcină este un pas extrem de important şi totul trebuie tratat cu maximă seriozitate. Deşi analizele din perioada consultului preconcepţional diferă de la o pacientă la alta (raportat la istoricul familial, factorii genetici, etc), cele mai importante analize pentru o viitoare mămică sunt următoarele: 1. Test pentru depistarea HIV Testul pentru depistarea infecţiei cu virusul HIV este un examen obligatoriu înainte de a rămâne însărcinată. 2. Analizele pentru glicemie Sunt importante, deoarece oferă informaţii asupra unui eventual diabet zaharat. 3. Hemoleucogramă, grup de sânge şi Rh Acestea îţi oferă informaţii asupra unei eventuale anemii, trombocitopenii sau a unei infecţii din organism, iar RH-ul este indicatorul care arată dacă există incompatibilitate sanguine mama-făt. 4. Chlamidia Analizele pentru depistarea chlamidiei se recoltează de la nivelul colului uterin; dacă testul iese pozitiv, este obligatorie urmarea unui tratament, întrucât s-a evidenţiat de-a lungul timpului implicarea acestor infecţii în avortul spontan 5. Test Babeş-Papanicolau Este un test recomandat pentru depistarea unor eventuale displazii cervicale sau cancer la colul uterin 6. Rubeolă În ipoteza în care IGG şi IGM sunt 0, se poate opta pentru vaccinare înainte de sarcină 7. Test AgHBS, AC anti HVC Aceştia sunt markerii infecţiei virale cu virusul hepatic B şi C; Dacă viitoarea mămică are Ag HBS absent şi AC HBS absenţi, atunci poate opta pentru vaccinarea împotriva virusului hepatic B. În schimb, pentru virusul C nu există tratament, ceea ce înseamnă că atunci când virusul B sau C este prezent la mama, naşterea va avea loc prin operaţie cezariană. De reţinut Înainte de a rămâne însărcinată trebuie să acorzi o importanţă sporită atât alimentaţiei, cât şi alegerilor legate de mişcarea fizică.


Femeile care au probleme cu greutatea riscă să nu poată duce sarcina la capăt sau să rămână mai greu însărcinate. Sfatul medicului este să scapi de kilogramele în plus înainte de a rămâne însărcinată, dacă vrei să te bucuri apoi de o sarcină fără probleme şi un copil sănătos.

Viitoarea mămică trebuie să ştie 7 analize necesare înainte de sarcină  

Varianta online pentru Viitoarea mămică trebuie să ştie 7 analize necesare înainte de sarcină http://www.babyplus.ro/blog/viitoarea-mamica-t...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you