Page 1

Trucuri de Top pentru Siguranţa Copilului Tău

Fie că bebeluşul tău se află în propria cameră, merge de-a buşilea în bucătărie sau face băiţă, el riscă să se accidenteze în orice moment dacă nu iei câteva măsuri de siguranţă. Şi pentru că se apropie iarna şi din cauza gerului stăm acasă mai mult timp, un copil mic poate să se rănească oricând dacă nu iei câteva măsuri de siguranţă. Ca să treci de iarnă cu bine, noi îţi oferim câteva trucuri de top pentru siguranţa copilului tău. Blochează ferestrele chiar dacă stai la primul nivel Deoarece un copil este imprevizibil şi nu poţi să ştii niciodată ce idei îi mai trec prin cap când este singur într-o încăpere, nu este cazul să aştepţi următoarea lui mişcare înainte de a bloca toate ferestrele din locuinţă. Fie că stai la primul etaj şi îţi spui că nu are ce să se întâmple, fie că stai la casă ori la ultimul etaj din bloc, în calitate de părinte ai datoria să îţi protejezi puiul de pericole. Aşa că, înainte ca cel mic să se aplece periculos de mult peste balcon sau chiar să alunece afară, dotează ferestrele din locuinţă cu sisteme de siguranţă. Chiar dacă te-ai mutat de curând în bloc, iar copilul are cel puţin trei ani, nu renunţa la sistemele de siguranţă până nu eşti absolut sigură că cel mic a înţeles că nu are voie să se apropie de fereastră. Nu îl lăsa cu baloanele singur Pare incredibil, dar este adevărat. Acest obiect din latex, balonul a făcut peste 100 de victime în ultimele patru decenii, spun statisticile din SUA. Copiii au murit înecaţi cu bucăţi de latex sau pur şi simplu au rămas fără aer în timp ce umflau baloanele. Prin urmare, chiar dacă cel mic se joacă cu balonul, fii prin prreajmă în acele momente pentru a evita accidentele de orice fel.


Conform normelor de siguranţă, un copil nu ar are voie să umfle un balon până la vârsta de 8 ani pentru că cei mici nu ştiu să îşi controleze repiraţia corect. De asemenea, dacă se sparge un balon în timpul jocului, bucăţile rămase ar trebui strânse imediat şi aruncate la gunoi. Fii în preajam copilului permanent la bucătărie Bucătăria este atelierul de lucru al fiecărei gospodine. Dar, o dată ce ai un copil mic prin preajmă, trebuie să tragi un semn de alarmă ori de câte ori trebăluieşti în bucătărie. Aici se află obiecte ascuţite (cuţite, furculiţe), detergenţi de spălat vase şi maşina de gătit. Fiecare dintre aceste lucruri constituie un real pericol pentru micul explorator. De aceea, nu este indicat să laşi niciodată copilul singur în bucătărie pentru că fiecare bucăţică din această încăpere constituie un real pericol pentru copii. Imediat ce copilul este suficient de mare ca să meargă, foloseşte colţare de protecţie pentru sertarele de la bucătarie. Nu îţi lăsa copilul singur în cadiţa de baie Un copil mic poate aluneca oricând în cada de baie, poate înghiţi apă, muşca din săpun sau gusta din şampon. Evită aceste accidente supraveghindu-l permanent pe cel mic în timp ce se joacă în baie cu jucăriile de apă. Ţine la distanţă de cel mic detergenţii şi alte substanţe de curăţare Aşază detergenţii şi alte substanţe nocive într-un loc nepermis copilului. Pune-le într-un dulap într-un loc inaccesibil celui mic, iar când le foloseşti, asigură-te că micuţul tău nu gustă puţin detergent din cutia desfăcută. Ţine-l departe de prize Curentul electric nu este de joacă. Foloseşte protecţii pentru prize, concepute pentru siguranţa absolută a copilului tău. Foloseşte protecţie pentru pat Protecţia pentru pat este necesară în etapa de trecere de la pătuţul de bebelusi la patul de juniori. Aceasta nu îi permite copilului să cadă din pat în timp ce doarme, oferindu-i mai multă siguranţă. Renunţă la pernuţe Chiar dacă cei mici se ataşează frecvent de perne atunci când se află în stadiul de ataşament faţă de o jucărie sau obiect, pernele pufoase şi drăgălaşe sunt un risc real de sufocare, căci se mulează pe contururile feţei şi nu permit fluxul necesar de aer. Deci, renuţă la ele dacă vrei ca micuţul tău să nu se sufoce în timpul somnului!

Trucuri de top pentru siguranta copilului tau  

Varianta online pentru Trucuri de Top pentru Siguranta Copilului Tau: http://www.babyplus.ro/blog/trucuri-de-top-pentru-siguranta-copilului-...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you