Page 1

Cum să îţi depăşeşti temerile legate de momentul naşterii

Nu este nimic neobişnuit pentru o viitoare mămică să îşi pună tot felul de întrebări sau chiar să încerce sentimente de teamă şi nesiguranţă legate de sarcină şi momentul naşterii – este, la urma urmei, o experienţă de viaţă care le va schimba viitorul. Deşi această stare de îngrijorare este firească până la un punct, există şi femei care înfruntă o stare de anxietate totală, care poate fi semnul takophobiei, o teamă morbidă de naştere. Termenul “takophobia” provine din limba greacă – “tocos” înseamnă naştere, iar “phobia” înseamnă frică. Această teamă nefirească faţă de sarcină şi naştere se poate manifesta în diverse moduri – unele femei aleg să nu devină niciodată mame, în vreme ce altele întârzie cât mai mult posibil momentul întemeierii unei familii. Dacă vrei să înlături riscurile de takophobie şi să te bucuri din plin de perioada maternităţii, există o serie de trucuri care te vor ajută în acest sens. 1. Fii o mămică informată Vei căpăta mai multă încredere în personalul medical dacă îţi alegi din timp medicul alături de care vei naşte. La fel de important este să porţi o discuţie cu specialistul şi să stabiliţi de comun acord cum ar trebuie să vină bebeluşul pe lume (cezariană sau naştere naturală), cântărind avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de naştere. 2. Urmează cursuri prenatale Multe mămici susţin că aceste cursuri le-au fost de un real ajutor, întrucât le-au ajutat să înveţe cum să ţină sub control teama de durere şi să întărească legătura dintre mamă şi copil. Sunt foarte cunoscute tehnicile Lamaze, care le învaţă pe viitoarele mame diverse exerciţii de respiraţie şi alte tehnici prin care durerile din timpul naşterii să se diminueze.


3. Plănuieşte detaliile naşterii Nu lasă travaliul să te ia pe nepregătite şi încearcă să pui la punct toate lucrurile (bagajul de maternitate să fie pregătit din timp, totul să fie în ordine acasă etc). Poţi, de asemenea, să citeşti poveştile altor mămici legate de naştere, să vizionezi filme sau să îţi iei informaţiile din diverse cărţi şi reviste de specialitate. Dacă ştii care sunt schimbările prin care vei trece în momentul naşterii, ce poate merge prost şi cum să eviţi problemele, sentimentul de teamă va dispărea. 4. Identifică sursa/ sursele temerilor tale Dacă nu poţi să faci faţă temerilor tale, apelează la ajutor specializat din partea unui psiholog. În acest fel vei reuşi să identifici cauzele temerilor şi vei şti cum să le soluţionezi. Voi cum aţi făcut faţă acestei provocări?

Cum sa iti depasesti temerile legate de momentul nasterii  

Nu uita sa ne urmaresti si pe blog - Cum sa iti depasesti temerile legate de momentul nasterii http://www.babyplus.ro/blog/cum-sa-iti-depase...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you