Page 1

Cum îți Ajuți într-un Mod Eficient Copilul să își Facă Temele

Viața de părinte înseamnă pe lângă disciplină, atenție și responasibiliate și un sprijin permanent pentru copilul său. Ca parte a acestui proces vine astfel și ajutorul pe care trebui să îl oferi copilului când își face temele pentru a doua zi la școală. Dacă este să fim sinceri, temele copilului nu sunt deloc punctul culminant al unei seri petrecute în familie (mai ales după ce ai petrecut 9-10 ore la serviciu), însă cu putin exercițiu poți invăța să transformi totul intr-o experiență pozitivă. Imparte-ți sarcinile cu partenerul Dacă tu te pricepi mai bine la gramatică, limbi străine si istorie, atunci oferă-ți ajutorul doar pentru aceste discipline. Nu are sens să stai si să te chinui pentru a întelege celelalte materii, mai ales dacă partenerul tău de viața se pricepe mai bine. Câștigul va fi de ambele părti – amândoi părinții se responsabilizează, iar copilul are posibilitatea să ințeleagă mai ușor lucrurile dacă îi sunt explicate așa cum trebuie de persoanele care se pricep. Stabilește un orar zilnic pentru această activitate Încearcă sa respecți un anumit ritual pentru a-ți ajuta copilul la teme (ca nu cumva acesta să incerce să se sustragă de la invățat sau tu să pierzi ritmul predării) Nu trebuie să stai lipt de copil cănd își face temele, ci este suficient să stai în aceeași încăpere – dar să fii pregatit să îi oferi răspunsuri și ajutor când ți le solicită. Poți, de exemplu, ca în acest timp să răspunzi la mailuri sau să îți pregătești sarcinile pentru a doua zi la serviciu. Lasă-ți copilul să preia inițiativa in ceea ce face Nu ajută pe nimeni atitudinea unui părinte autoritar, care tot timpul își incepe frazele ,cumva, in genul acesta – „Nu se face așa, nu știi nimic”.


Copilul are nevoie de sprijin, nu de descurajare permanentă. În plus, în acest mod s-ar putea să îl determini să dezvolte niște complexe de inferioritate în raport cu ceilalți sau chiar cu propria familie. Cel mai bine este să astepți și să vezi modul său de raționament, iar când vine cu o idee bună sa nu uiți să îl lauzi. Când se impotmolește la o problema sau la un exercițiu este bine să ai o atitudine pro-activa, făra să îî dai raspunsul mură în gură (ex- Știu ca nu avem soluția încă, dar cum crezi că s-ar putea rezolva mai ușor?). Tu cum îți ajuți copilul când își face temele?

Cum iti ajuti într un mod eficient copilul sa isi faca temele  

Varianta online pentru Cum iti Ajuti într-un Mod Eficient Copilul sa isi Faca Temele o gasiti aici http://www.babyplus.ro/blog/cum-iti-ajuti...

Advertisement