Page 1

Cele mai Bune Sfaturi pentru Somnul Bebelușului Tău

Cele mai multe mămici se plâng de lipsa odihnei pe perioada nopții, din cauză că micuții lor au un somn agitat, se trezesc foarte des și sunt agitați. Deși ai fi tentată să crezi că cele opt ore de somn pe noapte reprezintă doar o amintire, există câteva trucuri care te pot ajuta să îi oferi un somn linistit celui mic și, în același timp, să ai parte și tu de odihnă. Nou-născuții dorm, în medie, 16 ore pe zi, dar în primele două luni își întrerup somnul la fiecare 2 ore. Pe măsura ce aceștia se apropie de vârsta de 3 luni, perioada de somn continuu ajunge la aproximativ 5 ore, iar după vârsta de șase luni bebelușii pot dormi neîntrerupt 9-12 ore. Tinând cont de aceste informații, poți învăța și tu cum să îi asiguri un somn de calitate puiului tău. Ține-l cât mai ocupat în timpul zilei Descurajează somnul prelungit al bebelușului în timpul zilei, astfel încât acesta să își dezvolte un anumit ritm și să asocieze întunericul și liniștea cu somnul. Te poți juca cu puiul tău te timpul zilei sau poți apela la alte metode de distragere a atenției (de exemplu, ascultarea de muzică). Încearcă metoda automatismelor Te va ajuta foarte mult metoda de a executa anumite ritualuiri înaintea somului (băița, masajul sau un anumit tip de muzică). Puiul tău va asocia astfel aceste ritualuri cu momentul somnului. Așază bebelușul în pătuț imediat ce observi că este somnoros Evită să îți lași puiul să doarmă in alte locuri decât în pătuțul lui – trebuie ca el să asocieze somnul cu pătuțul său, nu cu cel al părinților sau cu brațele mamei.


Eventual, dacă observi că bebelușul este agitat, poți sta câteva minute lânga pătuț, astfel încât el să te vada. Vocea mamei și mângâierile sale îl va ajuta să se liniștească. Oferă-i bebelușului o suzetă pe timpul nopții Medicii recomandă folosirea suzetei pe timpul nopții, deoarece acest accesoriu este un bun mijloc de liniștire și scade riscul de apariție a sindromul morții subite. Nu îi distrage atenția bebelușului înainte de somn Ultimul lucru pe care ți-ai dori să îl faci înainte de culcare este să îi distragi atenția puiului tău. Contactul vizual prelungit sau micile dovezi de afecțiune pot fi factori stimulatori, care îl vor ține treaz pe cel mic. Ca să eviți acest lucru, păstrează o atmosferă liniștită, vorbește în șoaptă și nu-i mai întreține cheful de joacă. Tu ce metode folosești pentru a-i asigura un somn cât mai liniștit puiului tău?

Cele mai bune sfaturi pentru somnul bebelusului tau  
Cele mai bune sfaturi pentru somnul bebelusului tau  

Poti accesa varianta online pentru Cele mai Bune Sfaturi pentru Somnul Bebelusului Tau aici http://www.babyplus.ro/blog/cele-mai-bune-sfatur...

Advertisement