Page 1

Ce Trebuie să știi despre Hrănirea Bebelușului cu Biberonul

Deși medicii recomandă alăptarea la sân pentru hrănirea bebelușului, există diverse circumstanțe care împiedică realizarea acestui lucru și este nevoie ca micuțul să primească lapte de la biberon. Astfel, mamele care nu pot alăpta sau decid să se întoarcă la muncă si să renunțe la alăptare își pot hrăni copilul cu formula specială pentru vârsta lui. Avantajele principale care decurg din acest proces sunt: tatăl se poate implica activ, bebelușul poate fi hrănit în public, dieta mamei nu este una strictă. Iată ce trebuie să ştii dacă ai decis să îți hrănești bebeluşul cu biberonul: Biberonul cu lapte se poate prepara cu mai mult timp înainte Biberonul cu lăptic se poate păstrala frigider fără probleme circa o oră si chiar este indicat să fie pregătit înainte Bebelusul devine iritat și va începe să plângă dacă nu îi dai să mănânce când îi este foame. El nu va avea răbdare să îi pregăteşti formula de lapte, aşa că indicat este să nu laşi totul pe ultima sută de metri. Încălzește biberonul la bain-marie Renunță la comoditate și evită să încălzești biberonul la microunde Pe lângă riscurile de sănătate (cuptorul cu microunde este considerat a fi un factor cancerigen), există și dezavantajul de a nu aprecia corect temperatura laptelui. Fie laptele frige, dar sticla este rece, fie laptele este insuficient încălzit, dar sticla este fierbinte.


În schimb, la bain-marie, laptele se încălzește corespunzător. Nu uita însă sa verifici temperatura laptelui pe încheietura mâinii, ca să nu riști să arzi bebelușul. Bain-Marie (definiţie) Reprezintă un lichid fierbinte folosit pentru a încălzi un recipient conținând felul de mâncare preparat. Află mai multe de pe Wikipedia.

Alege tetina care i se potrivește copilului Mărimea tetinelor pentru biberoane variază, in funcție de vârsta micuțului, dar și de confortul pe care îl asigură in timpul hrănirii. Încearcă mai multe modele si vezi care i se potrivește puiului tău, înainte de a te hotărî pe care să o folosești permanent Mare grijă trebuie să ai și la modul în care curge laptele din biberon. Dacă gaura tetinei este prea largă, bebelușul se poate îneca. Nici o tetină prea mică nu este indicată, deoarece din cauza efortului depus, cel mic poate să rămână nemâncat. Ajută-l pe cel mic să regurgiteze Ține bebelușul în poziție verticală și bate-l ușor pe spate după ce a mâncat Astfel, micuțul va elimina aerul înghițit odată cu laptele, iar acest lucru previne colicile. Sterilizează constant biberonul După ce ai hrănit bebelușul laptele rămas nu se mai refolosește și este indicat să cureți biberonul Folosește apă călduță și un burete moale. Dacă observi că sticla biberonului este crăpată sau ciobită, este indicat să o arunci imediat. Tu ce alte sfaturi ai pentru mămicile care își hrănesc micuțul cu biberonul?

Ce trebuie sa stii despre hranirea bebelusului cu biberonul  
Ce trebuie sa stii despre hranirea bebelusului cu biberonul  

Varianta online pentru Ce Trebuie sa stii despre Hranirea Bebelusului cu Biberonul http://www.babyplus.ro/blog/ce-trebuie-sa-stii-despre-hra...

Advertisement