Page 1

Ce trebuie să ştii despre alimentaţia copiilor în timpul verii

Vara, mai mult ca în oricare anotimp, trebuie să ai grijă de dieta copilului tău, pentru a-i proteja sănătatea (există riscul toxiinfecţiilor alimentare, riscul de a răci sau riscul de deshidratare). Iată câteva reguli generale după care să te ghidezi. 1. Oferă-i cât mai multe fructe şi legume Nu este un simplu sfat al nutriţioniştilor, ci o regulă pe care trebuie să o urmezi cu sfinţenie în zilele caniculare de vară. În acest mod, micuţul tău îşi asigură necesarul de vitamine de care are nevoie, iar organismul său va fi protejat de factorii externi. Este nevoie să îi asiguri copilului 3-4 porţii de legume şi fructe în fiecare zi, de preferat în stare crudă. Poţi alege din diversitatea de vegetale si fructe de pe tarabele pieţelor mure, afine, căpşune, cireşe, caise, piersici, pepene, prune, varză, brocoli, roşii, ardei, morcovi sau sfeclă roşie. Mare atenţie însa: copiii cu vârsta de până intr-un an nu au voie să consume fructe cu potenţial alergen, cum ar fi căpşunele sau fructele de pădure şi nici o serie de legume cu fibre greu digerabile, precum varza sau fasolea boabe. O altă soluţie prin care poţi include în alimentaţia copilului tău cât mai multe legume este de a le transforma în supe-creme, fără carne. Pentru că aceste preparate se servesc reci, îl vor ajuta pe cel mic să se răcorească. 2. Renunţa la preparatele din carne roşie Chiar dacă are nevoie de proteine, cel mic va trebui să consume un meniu cât mai lejer. Ideal este să renunţi la carnea de porc sau de vită, în favoarea grătarelor de pui sau peşte. O sursă foarte bună de proteine este dată de un pahar mare cu lapte rece (poţi pregati si smoothie-uri cu fructe) sau un iaurt natural.


3. Suplimentează aportul hidric al copilului Este destul de dificil să îi explici celui mic că trebuie să consume un anumit număr de pahare de apă pe zi. Soluţia ar fi să îl păcăleşti pentru a suplini pierderile de apă din organism şi să îi oferi apă cu sirop natural, ceaiuri din plante, compoturi sau fresh-uri din fructe proaspete. Nu îl obişnui cu sucurile carbogazoase din comerţ şi oferă-i propriul exemplu (dacă cel mic vede că părinţii beau sucuri naturale, din fructe proaspete, nu va resimţi nevoia produselor din comerţ si va urma exemplele din jurul său). 4. Nu exagera cu îngheţata Nu spune nimeni că trebuie să îi refuzi toate poftele celui mic, însă ai grijă ce produse îi cumperi şi cât de des. Există riscul ca micuţul tău să răcească din cauza consumului de alimente reci sau îngheţatele din comerţ pot avea un conţinut extrem de nociv – cu aport de zahăr şi carbohidraţi. Tu ce sfaturi ne poţi oferi în legătură cu alimentaţia copiilor pe perioada sezonului estival?

Ce trebuie sa stii despre alimentatia copiilor in timpul verii  
Ce trebuie sa stii despre alimentatia copiilor in timpul verii  

Citeste si online Ce trebuie sa stii despre alimentatia copiilor in timpul verii aici http://www.babyplus.ro/blog/ce-trebuie-sa-stii-despre-...

Advertisement