Page 1

Alimentaţia în perioada sarcinii – care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti

Femeile care au trecut deja prin experienţa unei sarcini ştiu că poftele alimentare nu sunt deloc un mit, iar în cele nouă luni de sarcină combinaţiile alimentare pe care le face o viitoare mămică sunt extrem de bizare (murături cu prajitură, lasagna şi sos de ciocolată în acelaşi timp, tort cu ciocolată în miez de noapte sau cine ştie ce alte ciudăţenii). Însă pentru viitoarele mămici care nu au experimentat astfel de „ciudăţenii” culinare şi sunt abia în primele săptămâni de sarcină, ne-am gândit să aducem un plus de informaţie şi să subliniem că există anumite alimente care nu au ce căuta printre alegerile lor în această perioadă, din cauză că pot deveni periculoase atât pentru ele, cât şi pentru făt. Medicii specialişti atrag atenţia că unele produse de pe piaţă conţin substanţe chimice sau bacterii ce afectează starea de sănătate a femeii gravide. Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi în cele nouă luni de sarcină Macrou, peşte-spadă, tilefish, rechin sau ton alb S-ar putea să vă surprindă acest lucru, însă specialiştii atrag atenţia că peştele nu este tocmai o alegere fericită în timpul sarcinii. Chiar dacă este bogat în Omega 3, peştele conţine şi un nivel periculos de mercur. Din cauză că peştii înghit plante cu metil-mercur, carnea lor devine toxică. Femeile însărcinate pot consuma în condiţii de siguranţă până la 340 de grame de peşte cu conţinut scăzut de mercur, pe săptămână. Intră în aceasta categorie somonul, somnul, conservele de ton, codul negru şi crustaceele. Peşte crud sau carne crudă/ în sânge Chiar dacă îti place sushi sau tartarul de vită, când aştepţi un bebe trebuie să îţi pui pofta-n cui! Carnea crudă poate fi infestată cu salmonella sau alte bacterii, iar pentru o femeie însărcinată riscurile sunt extrem de mari (pot conduce chiar la pierderea sarcinii sau naştere prematură).


Brânzeturi moi, lactate nepasteurizate şi sucuri Unele brânzeturi sau laptele nepasteurizat pot fi contaminate cu „listeria monocytogenes”, o bacterie extrem de periculoasă ce provoacă listerioza. Această afecţiune este o infecţie severă şi se caracterizează prin simptome severe, de genul febrei, durerilor musculare, vărsăturilor sau durerilor gastrice. Din cauza gravităţii bolii, viaţa fătului este pusă în pericol. Cafea Mai este nevoie să amintim că femeile însărcinate nu au voie să consume cofeină? Pe aceeaşi listă intră şi produsele tip cola sau ceaiurile bogate în teină. Alcool Expunerea prenatală a fătului la alcool poate conduce la sindromul alcoolismului fetal, iar acest lucru poate afecta creşterea şi dezvoltarea copilului şi îi poate provoca leziuni permanente ale creierului. Gândeşte-te deci de două ori înainte dacă vrei să consumi alcool în perioada sarcinii (chiar şi o bere sau un pahar de vin pe zi se dovedesc a fi periculoase). In loc de concluzii: pe perioada celor nouă luni de sarcini trebuie să ai grijă să eviţi anumite alimente şi, totodată, să ai o dietă moderată (în sensul că nu este nevoie să mănânci cât pentru doi, aşa cum se zice în popor).

Alimentaţia în perioada sarcinii care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti  

Varianta online pentru Alimentaţia în perioada sarcinii care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti http://www.babyplus.ro/blog/alime...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you