Page 1

5 moduri de a face lectura mai distractivă

Dacă eşti un părinte preocupat de educaţia copilului tău, ajută-l să îşi îmbogăţească vocabularul şi să considere lectura un mod distractiv de petrecere a timpului liber. Iată cinci sfaturi pentru a-i insufla copilului tău dragostea faţă de cărţi: Citeşte-i cu intonaţie Dacă citeşti încet şi pe un ton plictisit, în mod cert copilul nu va fi atras să asculte o poveste sau o poezie, indiferent cât de captivantă este lectura. Dar, dacă citeşti cu voce tare, respectând semnele de punctuaţie, copilul va învăţa să pronunţe corect cuvintele, cu condiţia să îi citeşti materiale recomandate pentru vârsta lui. Ia pe drum o carte Indiferent că mergeţi la plimbare în parc sau la un picnic, în momentele în care vă relaxaţi pe bancă, scoate cartea din geantă şi îmbie-l cu o poveste interesantă. Nu uita că la ora de culcare, cartea rămâne cel mai bun prieten al celui mic, aşa că profită în orice moment din zi ca să îi citeşti piciului tău cel puţin un fragment din cartea lui preferată. Învie imaginaţia copilului tău Foloseşte diferite materiale colorate pentru a-l ajuta pe copilul tău să recepţioneze mai bine informaţia. Pe măsură ce citeşti, încearcă să dai viaţă anumitor pasaje, punându-le în scenă în faţa copilului. La finalul lecturii, pune în scenă împreună cu cel mic povestea din carte şi împărţiţi rolurile. Întreabă-l pe copilul tău ce anume a învăţat din poveste.


Fii partener de lectură pentru copilul tău Mergeţi împreună în biblioteci publice şi librării şi oferă-i copilului tău posibilitatea să aleagă singur cartea dorită. Familiarizează-l cu audio-book-urile şi e-book-urile şi exploraţi pe această cale tărâmul fantastic al poveştilor. La finalul lecturii, întreabă-l ce a înţeles din ce i-ai citit, apoi discutaţi pe marginea lecturii şi confruntaţi-vă părerile. Cu cât te implici mai mult în educaţia copilului tău şi încurajezi lectura, cu atât cel mic va fi mai interesat de lumea fascinantă a cărţilor. Pune cărţile pe lista de priorităţi Fie că alegi cărţi cu imagini frumos colorate, fie că optezi pentru o poveste cu tâlc, cărţile trebuie să ocupe un loc important în viaţa fiecărei familii cu copii. Deoarece lectura este hrana spiritului, cărţile trebuie să aibă o prioritate aparte în viaţa noastră, a tuturor. Şi înainte de orice, aminteşte-i copilului tău proverbul din popor că numai cei care au carte, au parte în viaţă de tot ce e mai bun.

5 moduri de a face lectura mai distractiva  

Varianta online pentru 5 moduri de a face lectura mai distractiva: http://www.babyplus.ro/blog/5-moduri-de-face-lectura-mai-distractiva/

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you