Page 1

4 Lucruri de care Trebuie Să Tii Cont Când Alegi Căruciorul pentru Bebeluş

Ofertele magazinelor, reclamele de la televizor, sfaturile prietenilor sau cele de pe internet nu iți fac deloc sarcina ușoară atunci când cauți căruciorul potrivit pentru micuțul tău. Oare este suficient de confortabil? Voi avea loc să îl depozitez în apartament? Este sigur pentru cel mic? – sunt doar câteva dintre întrebarile pe care și le pune orice părinte aflat in căutarea unui cărucior care să se potrivească cu nevoile familiei și ale bebelușului. Astfel, o operațiune simplă in aparența, se transformă intr-un proces complex de selecție, în care va trebui să ții cont de mai multe aspecte. Iată care sunt acestea: Siguranța pe care o oferă modelul ales Înainte să cumperi căruciorul pentru puiul tău, trebuie să faci o analiză preț-calitate, pentru a stabili exact ce iți permiți, dar să asiguri in același timp confortul și protecția copilului Nou-nascuții au nevoie să stea intinși pe spate, ceea ce inseamnă că interiorul căruciorului trebuie să fie căptusit cu un material moale (astfel incât sa nu îi creeze o stare de disconfort micuțului sau să îi lase urme pe spate). Sistemul de prindere este de asemenea foarte important pentru orice model de cărucior, fiind preferate cele cu sistem de prindere în cinci puncte, adică cu centuri care trec și peste umeri. Totodată, piesele din care este confecționat căruciorul trebuie să fie bine fixate, astfel incât copilul să nu le poată desprinde și să se răneasca in vreun fel.


Manevrabilitatea căruciorului Ține cont că vei avea nevoie să folosești acest accesoriu mai bine de un an! Trebuie deci să ai in vedere faptul că ai nevoie de un model care să iti ușureze munca, nu să ți-o îngreuneze Când mergi în magazin poți face o probă practică – mergi de câteva ori în cerc, ca să îți dai seama cât de bine poate căruciorul să ia curbele. Dacă intâmpini o ușoară rezistență la împins, înseamna că modelul ales este greu de manevrat și, probabil, ar trebui să mai cauți alternative. Spațiul de depozitare de care dispui Dacă locuiești la bloc, trebuie sa te gândești foarte bine unde și cum vei depozita căruciorul Mai mult decât atât, un cărucior de dimensiuni mari nu o să incapă in lift – și nu credem că poți să te rogi de vecini să te ajute ori de câte ori vrei să urci sau să cobori scările. Te-ar ajuta și faptul de a lua dimensiunile liftului înainte să pleci la cumpărături sau să cauți un model care să dispună de sistem de pliere (în general, acest tip de cărucior se folosește pentru bebelușii cu vârstă intre 0 și 6 luni). Designul căruciorului și spațiile de depozitare ale acestuia Este incomod și obositor să cari tot timpul după tine o geantă cu hăinuțele bebelușului, biberoane și tetine, pamperși sau alte lucruri de care ai nevoie atunci când ieșiți la plimbare. Cel mai bine ar fi să ai un cărucior cu multe buzunare (laterale, sub scaun sau in față), în care să poti depozita toate obiectele de care aminteam. Nu trebuie uitat nici faptul că vei avea nevoie de un cărucior cu mâner ajustabil (pentru a-i fi ușor oricui din familie să il plimbe). Tu de ce factori ai ținut/ sau ții cont in alegerea modelului potrivit de cărucior pentru micuțul tău?

4 lucruri de care trebuie sa tii cont cand alegi caruciorul pentru bebelus  

Mai multe detalii online despre 4 Lucruri de care Trebuie Sa Tii Cont Cand Alegi Caruciorul pentru Bebelus http://www.babyplus.ro/blog/4-luc...