Page 1


Goesting, straffe ideeĂŤn en hard werken volstaan vandaag niet meer om reclamesucces te hebben.

Natuurlijk blijft creativiteit onontbeerlijk

om het hart van de consument te stelen. Maar wie zeker wil zijn van uitstekende resultaten moet

meer doen en concepten minutieus omkaderen.

BUBKA inspireert zich op de aanpak van topsporters om

reclameresultaat te MAXIMALISEREN.


BUBKA, een bureau met een unieke visie geïnspireerd op de aanpak van topsporters. Polsstokspringer Sergej Boebka was een supertalent met een furieuze competitiegeest. Zijn enorme kracht, snelheid en atletische mogelijkheden zijn legendarisch. Toch is het Petrov-Boebkamodel de echte sleutel van zijn succes. In dat sprongmodel werden alle individuele optimalisatiepunten nauwkeurig in kaart gebracht. Het zorgde ervoor dat hij nog steeds wereldrecordhouder polsstokspringen is. BUBKA is een bureau dat zijn unieke aanpak en visie inspireert op de aanpak van Sergej Boebka. Voor ons geldt maar één regel: de effectiviteitslat van uw reclame­ campagnes zo hoog mogelijk leggen.


a


a

CEO: CommunicatieEffectiviteits-Optimalisatie BUBKA’s unieke CEO-aanpak zorgt ervoor dat reclamecampagnes geen experiment zijn, maar gegarandeerd resultaat opleveren. De CEO-aanpak omvat een reeks tests, scans en onderzoeken die samen de ROI van communicatie maximaliseren - nog voor de lancering van een campagne. Dankzij deze aanpak kunnen we strategie en creatie volledig enten op uw merkstrategie en uw doelgroep(en). En kunt u eenvoudiger een onderbouwde keuze maken. Met de CEO-aanpak zorgen we - bovenop een inventieve strategie en fonkelende creatie - voor maximale zekerheid op rendement.

Hoe? Om dit waar te maken, zette BUBKA deals op met verschillende tried and trusted partners in uiteenlopende researchbranches. BUBKA kan vandaag meer dan 60 onderzoeksmethodes inzetten tijdens de ontwikkeling van een reclamecampagne. Op de volgende bladzijde leest u hoe we de CEO-aanpak inzetten voor de nieuwe Sportlife Vibes.


new

U bent brand manager van merk X. U staat voor de belangrijkste introductie van het jaar. Het concept van BUBKA is meteen raak: the first shockproof gum. Volledig in lijn

  Skip   e j nzen gre

met uw merkpositionering. Kan het dan nog beter? BUBKA zette een pretest op die de campagne CEO-gewijs verder liet evolueren naar het ultieme resultaat.

e  erSt of De eockprom Sh uwgo e ka  aarD op

the first shockproof gum

Shockproof strategie, creatie en resultaat NEW

SHOCKPROOF GUM LEA-00116_BigCity-Abribus.indd 1

3/03/11 14:13


Het CEO-cookbook BUBKA heeft een licentie op Socratos, het online kwantitatieve researchplatform van onderzoeksbureau iVox. Dit liet ons toe om bij het Sportlifeconcept 0- en 1-metingen uit te voeren. Daarnaast organiseerden we een computersimulatie om de impact van de affiche in het straatbeeld te testen en te verbeteren. Naast deze ‘klassieke’ meetmethodes zitten er in het CEO-cookbook ook heel geavanceerde en vernuftige tools. Neuro-imagingtests bijvoorbeeld, zoals Facial Coding van Sensory Logic, de draagbare Tobii Eye Tracker en 3M’s Visual Attention Service. Daarmee brengen we tijdens de ontwikkeling van een campagne in kaart hoe reclame onbewust in de hersenen wordt verwerkt. En optimaliseren we op basis van de resultaten.


Overal Vibes

In de campagne kapitaliseren we op de mysterieuze aantrekkingskracht en de mannelijkheid van het originele squeeze pack van zwart polypropyleen, dat alle schokken van een leven vol opwinding opvangt. De nieuwe Sportlife Vibes is - behalve in de winkel - te zien op televisie (5, 15 en 25”), een gloednieuwe site en Facebook­ pagina, abribus en tijdens een uitgebreide tour waarbij gitzwarte mystery motor bikers in verschillende steden opduiken met Vibes samples. Sportlife zet naar aanleiding van de kickoff onder de headline Big Cities ook zijn unieke samenwerking met 2BE voort.


BUBKA test wat de beste traffic generators

version française, voir au verso

zijn. De opendeurdag van Light Gallery ondersteunden we in de ene regio met // Goed gezien // Alle medewerkers van Light Gallery

advertenties en in een andere met een

zijn lichtspecialisten. Breng gerust foto’s of uw plannen mee, dan krijgt zelfs het kleinste kamertje in huis de sfeer en uitstraling van uw dromen.

// Bien vu // Tous les collaborateurs de Light Gallery sont des experts du luminaire. Apportez donc simplement des photos ou vos plans. Et au final, même la plus petite pièce de votre habitation dégagera l’atmosphère et le rayonnement de vos rêves.

Hier brandt de lamp voor

€ 2.500

activerende huis-aan-huisfolder. Wie de affiche uit deze folder voor het raam hing,

Kruid uw keuken met het juiste licht. Relevez votre cuisine d’une pincée de lumière.

Licht om in te baden. Plongez dans la lumière.

kon een verlichtingscheque van 2.500 euro winnen. Zo creëerde BUBKA een exponentieel verspreidingseffect van de campagne.

€199,95

€ 209,00

€ 82,95

€ 99,95

€ 63,95

€187,95

€179,95

€ 44,95

€ 74,95

€174,95

€134,95

€ 274,00

€164,95

€ 311,00

€124,95

Ecomoods

Ecomoods

Adriana

Glacier

Victoria

Bij analyse van de verkoopcijfers bleek dat klanten die de folder in de bus kregen, een

Ecomoods

Montoya

Adriana

Oasis

Ecomoods

hoger budget spendeerden bij Light Gallery. Met deze interessante learning verfijnen

Light Gallery Days

26/10 >> 13/11 kortingen tot –30%

Hava

Leuvensesteenweg 354 - 356 1932 St.-Stevens-Woluwe (Zaventem)

www.light-gallery.be/wedstrijd

Ecomoods

Ecomoods

Collector

Montoya

–15% ontdekkingskorting de réduction découverte Verdubbel uw korting tot Multipliez votre remise par deux

–30% participez au concours “illuminez votre budget” doe mee aan de “verlicht uw budget” wedstrijd

we de communicatiestrategie verder.


▼ BUBKA realiseerde de wereldwijde ‘your construction buddy’ lanceringscampagne. Inclusief webvideo over de nieuwe, extra compacte en wendbare compressor en een mailing met een echte thermos als incentive voor de sales teams.


Het Rode Kruis rekent al jaren op BUBKA voor zijn 14-daagse stickerverkoop. Goed voor 550.000 keer 5 euro in 2010. In 2011 zetten we Markske van De Kampioenen in voor deze belangrijke fundraisingactie. Hij ronselde vooraf gelegenheidsvrijwilligers om een handje te helpen aan de kruispunten. Hiervoor ‘kaapte’ hij Radio2. Maar ook de Rode Kruisvrijwilligers zelf en Facebook werden ingezet. Deze sympathieke precampagne vergrootte het effect van de campagne zelf, waarin Markske uiteraard opnieuw de hoofdrol kreeg.


De Kilometerverzekering van Corona Direct is een van de meest spraakmakende innovaties en campagnes in de sector. Na 5 jaar duiken er links en rechts lookalikes op ‌ Tijd om de unieke usp’s van de enige echte Kilometer­ verzekering in de verf te zetten op abribus en op radio.


Een uitgebreid CRM-programma genereert tienduizenden nieuwe klanten voor de Kilometer足 verzekering. De mailings worden helemaal volgens de regels van de dm-kunst opgemaakt en kregen speciaal voor het vijfjarig bestaan versterking van een grote verjaardagstombola.www.kilometerverzekering.be

BUBKA gaat ver. Om het concept van de Kilometerverzekering tot leven te brengen, ontwikkelden we een verrassende guerrilla-actie met instant impact.


BUBKA lanceerde de Gekkebekkenactie voor het snoepjesmerk Lutti op twee terreinen tegelijk: in de winkels en via scholen. Kinderen werden uitgedaagd om hun mafste snoet te trekken. De allerzotste klasfoto die werd geßpload via lutti.be was goed voor een onvergetelijke dag Bobbejaanland met circusworkshop. De makers van de 100 gekste individuele foto’s werden beloond met een hip fototoestel. En het Belgische SOS Kinderdorp Chantevent kreeg van Lutti een cheque van 12.500 euro!


BUBKA schakelde Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) in als ambassadrice voor De Gouden Glimlach 2011. De mediaruildeal die we op poten zetten, zorgde voor extra veel visibiliteit. Dankzij onze campagne steeg het aantal deelnemende handelszaken met 30% en deden 45.000 stemmers mee.


Stem ook voor jouw favoriete buurtwinkel en maak kans op een unieke A-winkelcaddie!

V.U.: Dirk Diels, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen.

“Mijn groenteman heeft niet alleen de beste pekes en erwtjes van ’t stad, maar ook een hartverwarmende glimlach. Is er bij jou in de buurt ook zo’n winkel waar je altijd met open armen ontvangen wordt? Surf dan naar www.degoudenglimlach.be en stem voor jouw favoriete buurtwinkel*. Als jouw favoriet wint, trakteert ’t stad op een groot feest voor alle klanten en buren. En jij maakt sowieso kans op een unieke A-winkelcaddie. Succes!”

* Stemmen kan ook via sms. Sms dan 'GOUD <spatie> unieke code van je winkel' naar 6390. De unieke code van je winkel vind je op www.degoudenglimlach.be

6390

0,15¤/sms

www.degoudenglimlach.be

03 22 11 333 ANT-01198_Adv-385x255-fase2-V2.indd 1

13/01/11 10:06


Sportlife is hoofdsponsor van TMF Totally Snow. BUBKA zorgde voor een naadlloze mix van de instore communicatie met een berg branded entertainment op tv en in het skioord. Naast de ultieme ski- en partytrip zelf konden jongeren online ook beestige wanten winnen.


Dit is geen keuken voor u. Deze keuken bouwden we speciaal voor Niki, Tim en hun gezellige vrienden.


“Onze vrienden komen hier graag aan de toog hangen.” Niki en Tim

“Helaas hebben onze vrienden onze verborgen barkast ondertussen ook ontdekt. :-)”

“De antracietgrijze keukenkasten zijn assorti met onze kat Sam. Hij voelt zich zeer vereerd.”

“Omdat we zo graag feestjes geven, wilden we twee ovens. Een combi-oven om het hoofdgerecht in klaar te maken, terwijl de gewone oven de hapjes of het voorgerecht opwarmt.”

“Alle kasten zijn voorzien van handige laden. Zo verdwalen er nooit etenswaren in een uithoekje van de voorraadkast. De laden voor de potten en de pannen zijn extra diep en kan je extra ver uittrekken.”

“De achterwand van onze keuken is van inoxlaminaat. Even mooi als echte inox, maar veel makkelijker te onderhouden.”

ILW-01265_Huisaanhuis-Wommelgem.indd 2

29/09/10 16:28

ILW-01265_Huisaanhuis-Wommelgem.indd 3

29/09/10 16:28

“Onze superlange keukentafel blijft dé plek om bij te babbelen.” familie Janssens

“ We hebben ons huis een paar jaar geleden voor de tweede keer verbouwd. Onze eerste Ilwa-keuken was na twintig jaar eigenlijk nog prima in orde. Maar we hadden zin in een modernere versie.”

“Onze keuken is onze belangrijkste leef- en doeruimte. We wilden dat er in het ontwerp ook plek voorzien werd voor de wasmachine en droogkast.”

ILW-01265_Huisaanhuis-Wommelgem.indd 4

29/09/10 16:28

ILW-01265_Huisaanhuis-Wommelgem.indd 5

BUBKA verzamelde via een enquête bij keukenkopers op Batibouw en via gesprekken met Ilwaklanten tientallen relevante insights. Het effect van de campagne die eruit voortvloeide konden we per kanaal opvolgen via een online lead management systeem.

29/09/10 16:28


Verantwoord

sporten?

Train eerst je gezond verstand.


â&#x2013;ź Sporten is gezond. Als je je verstand gebruikt tenminste: geen onverantwoorde inspanningen, geen doping. BUBKA gaf deze boodschap impact door een jogger zonder hoofd los te laten op tv, op posters en op spiegelstickers in sportclubs.


BUBKA vond de rode draad voor deze campagne in het inzicht dat mensen in deze tijd van het jaar in de eerste plaats op zoek zijn naar togetherness. We creĂŤerden een feelgoodcampagne, die mensen tot ver buiten Gent aansprak. Op verschillende outdoorformaten en in print, met een stevige vertakking in online, social media en search engine advertising.


TARIEVEN

Dankzij VAB altijd gerust en overal mobiel. Hernieuw vandaag nog en geniet verder van deze zekerheden: • dag en nacht bijstand bij pech of ongeval in de hele Benelux en ook thuis • herstelling ter plaatse in 90% van de gevallen • indien geen herstelling ter plaatse mogelijk, slepen naar de plaats die het meest geschikt is voor het uitvoeren van de reparatie • gratis vervangwagen in de Benelux, tot 5 dagen lang, afgeleverd en opgehaald! • gratis de VAB-Tankkaart met een gegarandeerde korting van 1,30 cent per liter op de pompprijs - u tankt altijd aan de laagste prijs • gratis het vrijetijdsblad UitMagazine en vele andere voordelen en kortingen Zwijndrecht, <perso>

Voor meer informatie: www.vab.be of 03 253 61 30.

Wist u dat ik het mooiste beroep van de wereld heb? Als VAB-wegenwachter ontmoet ik elke dag mensen die mij met open armen ontvangen. Meestal staan ze langs de weg te wachten, soms gewoon voor hun deur. Het valt me op hoe relaxed de meesten zijn – ze weten dat ik hun probleem zal oplossen. Al klaar? Jammer! Onlangs hielp ik een grootvader met twee kleinkinderen. Ze waren zich op een weide naast de weg ongelooflijk aan het amuseren toen ik arriveerde. En ze vonden het eigenlijk jammer dat ik zo snel klaar was … Dankzij VAB kan pech een onverwachte, leuke tussenstop zijn. Welke route u ook kiest. Eén ding staat vast: pech kan u overal overkomen. Maar maak u vooral geen zorgen, want samen met mijn collega’s help ik u snel weer op weg. Hernieuw vandaag nog uw VAB-Pechbijstand en blijf genieten van dat gerust gevoel. Met welke wagen u ook rijdt. Elke dag help ik alle mogelijke wagens: oud en nieuw, duur en minder duur. Ja, pech kan elke auto overkomen. Lege batterij, lekke band, elektronisch defect, verkeerd getankt, ingesloten autosleutel of – erger – een ongeval? U mag me altijd bellen. Hernieuw vandaag en geniet weer een jaar lang van zekerheid. Op <datum> loopt uw Vervangwagenformule af voor uw wagen met nummerplaat <XXX000>. Mijn tip: hernieuw meteen uw lidmaatschap. Zo bent u weer een jaar lang verzekerd van optimale mobiliteit: • • • • • •

1ste aansluiting

Elke maand leesplezier verzekerd. Voor slechts 39 cent per dag geniet u in de hele Benelux van een volledige bescherming. U leest het goed, uw Vervangwagenformule kost € <000> voor 365 dagen optimale zekerheid. Daar krijgt u nog eens het gratis UitMagazine bovenop, met elke maand leuke tips, nuttige informatie en boeiende artikels. VAB verzekert dus ook uw leesplezier.

VAB-Pechbijstand

Mevrouw Perso Persoperso Persostraat 200 B-2000 Persostad

Uw huidige VAB-Pechbijstand Jaarpolis: <Xxxxx>

VAB-Pechbijstand met vervangwagen in de hele Benelux

€ 145,00

+

Handtekening(en)

OVERSCHRIJVINGSOPDRACHT

Bij invulling met de hand, één HOOFDLETTER of cijfer in zwart (of blauw) per vakje

Rekening opdrachtgever (IBAN)

Bedrag

EUR

VTB-VAB nv | Pastoor Coplaan 100 | 2070 Zwijndrecht

Naam en adres opdrachtgever

CENT

20% 19% 15%

(incl. brandstofproblemen, verkeerd getankt, bandenpech of zonder brandstof)

* Bijkomende aansluitingen PB / PP

>> Ongeval >> Andere

België / Belgique

VAB-Pechbijstand

B - 5187

VAB-Pechbijstand met vervangwagen in de hele Benelux

* Voorwaarde voor dit gunsttarief: een geldige eerste aansluiting op zelfde naam en adres.

FORMULES

10% 7%

75,00

€ 118,00

www.vab.be 24 uur op 24 nuttige info voor u. Welke route u ook neemt, welke vakantie u ook kiest, waar u ook woont, wie u ook bent, VAB kan u helpen. Het bewijs vindt u op www.vab.be. U vindt er alle info over onze service rond onze pech-, reis- en woningbijstand, de VAB-Tweedehandswagens (met virtuele showroom online), ons Mobiel Diagnosecentrum en de VAB-Rijschool. U kunt er ook permanent terecht voor de laatste verkeersinformatie in binnen- en buitenland, en voor een handige routeplanner en weermodule om uw autoritten beter te plannen. Surf snel naar www.vab.be voor mobiliteitstips waar u echt iets aan hebt.

Mijn VAB Omdat we steeds op zoek zijn naar manieren om u het leven makkelijker en aangenamer te maken, hebben we Mijn VAB in het leven geroepen, een superhandige en vooral superinteressante aanvulling van onze website. Mijn VAB: niets dan voordelen! Mijn VAB geeft u in één klik een duidelijk overzicht van al uw VAB-aansluitingen. Uw opgespaarde kortingen via uw VAB-Tankkaart en/of VAB-Visakaart raadplegen? Zo gebeurd. Uw persoonlijke gegevens aanpassen? Dat kan makkelijk en snel. Met Mijn VAB kan u uzelf ook inschrijven voor de VAB-Nieuwsbrief. En u kan deelnemen aan onze vele VAB-wedstrijden en zo kans maken op prachtige prijzen.

Hernieuw vandaag nog uw VAB-Pechbijstand.

Kies de formuleof die het best bij u past. Gedetailleerde informatie vindt u in de “Algemene voorwaarden”. De algemene voorwaarden kan u raadplegen op extranet.vab.be www.vab.be.

1.

Prijzen geldig tot 30/11/2010. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Minimum leeftijd bestuurder vervangwagen = 21 jaar. VAB-Pechbijstand is pas geldig vanaf de 4de dag na betaling.

Rekening begunstigde (IBAN)

Ongeval of pech? 070 344 666

VAB-Pechbijstand. • Dag en nacht gratis bijstand voor uw wagen of motor bij pech of ongeval, thuis en in de hele Benelux. • Slepen naar de plaats die het meest geschikt is voor het uitvoeren van de reparatie ook na een ongeval. Hebt u een motor i.p.v. een wagen? Dan wordt die gratis stabiel en veilig getransporteerd. • Interessante ledenvoordelen en mooie kortingen.

BIC begunstigde

Naam en adres begunstigde

Wegenwachter Roger van VAB

29%

>> Elektriciteit en elektronica >> Mechanische defecten >> Batterijproblemen >> Zelfveroorzaakte pannes

• Zelfde voorwaarden van de bovenvermelde VAB-Pechbijstand. Gratis vervangwagen, tot 5 dagen lang, afgeleverd en opgehaald.

Gewenste uitvoeringsdatum in de toekomst

HANDIGE TIPS

wagen u ook rijdt, pech kan iedereen overkomen.

Het afgelopen jaar was u bij VAB aangesloten met de <persofiormule> aan € <bedrag>. U genoot van een korting dankzij <organisatie>.

Betaalt u uw hernieuwing graag via home banking of selfbanking? Vergeet niet de 12 cijfers van de mededeling te noteren. Bedankt! Met vriendelijke groet.

€ 100,00

• Dag en nacht bijstand bij ongeval of pech in héél de Benelux, ook thuis. • Herstelling ter plaatse in 90 % van de gevallen. • Indien geen herstelling ter plaatse, slepen naar de plaats die het meest geschikt is voor het uitvoeren van de reparatie. • VAB zorgt ervoor dat iedereen steeds weer thuis geraakt. PECHSTATISTIEK • Speciale motorenbijstand. • Interessante ledenvoordelen en mooie kortingen. Met welke • Abonnement op het maandblad UitMagazine.

XXX-000

24 uur op 24 bijstand bij pech of een ongeval in de hele Benelux. Bijstand voor uw deur (1 op de 3 pechgevallen doet zich thuis voor). Herstelling ter plaatse in 90% van de gevallen. Indien geen herstelling ter plaatse, slepen naar de plaats die het meest geschikt is voor het uitvoeren van de reparatie. VAB zorgt ervoor dat u weer thuis geraakt. Gratis vervangwagen, wordt gebracht en terug opgehaald.

Geniet van VAB ook als u geen pech hebt. In naam van VAB garandeer ik dat u altijd op ons kunt rekenen. Maar ook als u geen pech hebt, zit u goed bij VAB. Wij helpen u van het leven genieten, met steeds meer ledenvoordelen en superinteressante kortingen. Kijk maar eens in de folder!

Hernieuw nu en uw mobiliteit kan weer een jaar niet meer stuk. VAB-Pechbijstand Benelux

Word fan van Roger de wegenwachter op Facebook.com!

2.

VAB-Pechbijstand met vervangwagen in de hele Benelux. • Alle voordelen van de bovenvermelde Pechbijstand. • Gratis vervangwagen bij onverwachte immobiliteit (maximum 5 dagen).

Mededeling

VAB nv | Pastoor Coplaan 100 | 2070 Zwijndrecht | België | t 03 253 61 30 | f 03 253 61 42 | contact@vab.be | BTW BE 0436.267.594 - RPR Antwerpen | www.vab.be

3. VAB-00681_N-Tarieven.indd 1

Kent u de risico’s op pech?

Voordelig tarief bijkomend voertuig. Hebt u binnen hetzelfde gezin een tweede wagen of een motor? Dan geniet u voor die 15-10-2009 12:58:15 bijkomende aansluiting van een voordeeltarief.

Alle details over uw VAB-Pechbijstand vindt u in de ‘Algemene voorwaarden VAB-Pechbijstand’. Die krijgt u bij uw lidkaart. U kunt ze ook steeds aanvragen via contact@vab.be of raadplegen op www.vab.be.

Meer info? Surf naar www.vab.be of bel 03 253 61 30.

VAB-00640_N-HernieuwFolder.indd 1

Hernieuw vandaag en geniet weer een jaar lang van optimale zekerheid!

VAB-Klantenservice

03 253 61 30

VAB-Diagnosecentrum

03 253 64 84

VAB-Tweedehandswagens VAB-Klachtenbehandeling VAB-Woningbijstand

03 253 69 89 03 253 61 40 070 344 007

De pechinterventies zoals afgebeeld op de foto’s in deze folder werden gesimuleerd. V.U.: VAB nv, Pastoor Coplaan 100, B-2070 Zwijndrecht – 0436 267 594 – P09-HER-01

Beste <perso>,

V.U.: VAB nv, Pastoor Coplaan 100, B-2070 Zwijndrecht — P09-HER-05

BUBKA zorgde voor knappe beelden die zich perfect lenen voor posters, advertenties en banners. En voor een uitgebreid CRM-programma. Maandelijkse hernieuwingen, rappels en crossselling zorgen voor de uitbouw van een standvastige relatie.

VAB is al onderweg.

07-10-2009 12:37:02


VAB is al onderweg.


BUBKA ontdekte dat het vooral wetenschappelijke bewijzen zijn die mensen doen kiezen voor energiezuinige en ecologisch verantwoorde daksystemen. De architect is daarbij een referentie en houvast. Daarom plaatsten we hem centraal in de campagne. Een raak inzicht, bleek op Batibouw, dat ondanks de crisis een pak meer interessante leads opleverde voor Atab.


"Duurzaam isoleren en een perfect waterdicht en brandwerend dak?" Ik kies een p prevENt dak van Atab voor mijn j loft!

Het ideale dak is het Polygum prevENt dak: een combinatie van de brandveilige Polygum prevENt dakbaan met de hoog rendement IKO enertherm PIR-isolatie.

Gratis all-in verzekerde garantie

• op product, plaatsing en ontwerp • voor bouwheer, dakdekker en architect

• Europese brandnormen Broof (t1–t4) • Optimale thermische bescherming door hoogste rendement isolatie per m² • Lambdawaarde 0,023 W/m.K • Bewezen duurzaamheid + 30 jaar • UV-bestendig • Ideale ondergrond voor groendaksysteem • EPB norm

ATAB nv, Fabrikant en Expert van Hoog Rendement Systemen www.atab.com

ATA-2009-00115_N-AdRoofBelgium.indd 1

IKO Group

02-02-2009 15:38:41


Nieuw leven in het snoeprayon!


▼ Lutti ontdekte een leemte in het snoepschap. Tussen de helemaal op kids gerichte producten en de klassieke ‘karamellen van de bomma’ zat niks voor jonge, actieve vrouwen die toch graag eens genieten van echt snoep. BUBKA mocht zijn tanden zetten in de communicatie voor de nieuwe fruitgommetjes. Onder andere via POS-communicatie, advertenties en sponsoring van het tv-programma ‘Mijn man kan dat’. Met dank aan Véronique De Kock en de vrouwelijke kant van Hans Otten.


Witblauw combineert feestelijk met geel en groen H Gegrilde Witblauw entrecote gelardeerd met buikspek en salie, geserveerd met risotto I

Ontdek meer feestrecepten op www.witblauw.be en win een uniek keukenschort!

EXTRA MALS, MINDER VET

VLAM-00557_N&F-Poster-A3.indd 1

19-10-2009 16:57:42


IK COMBI MET

PERFECNEER WITBLAT UW

Surf

naar itbl en wiauw.be n

www.w

ONS VAN BIJ VLEES RUND er vet , mind mals extra

RUNDVLE

extra

ES VAN

mals,

BIJ ON

minder

S

vet

De affiches en ander promotiemateriaal met een knipoog naar de Witblauw combineert feestelijk met geel en groen H Gegrilde Witblauw entrecote gelardeerd met buikspek en salie, geserveerd met risotto I

in de slagerij. Door te spelen met kleuren gaf BUBKA de campagne niet alleen een vrouwelijke - VVA - touch, maar legden we ook

Ontdek meer feestrecepten op www.witblauw.be en win een uniek keukenschort!

EXTRA MALS, MINDER VET

VLAM-00557_N&F-Poster-A3.indd 1

schilder Mondriaan, vielen op tussen het klassieke beeldmateriaal

19-10-2009 16:57:42

extra nadruk op de merknaam Witblauw.


De â&#x20AC;&#x2DC;canard fouâ&#x20AC;&#x2122; van Zizi Coin Coin had dringend een opfrisbeurt nodig. BUBKA herwerkte de strategische positionering en paste vervolgens het label en de packaging aan. Frisser en met ruimte voor het verhaal achter deze iconische Belgische cocktail.


Live the Antwerp

way of life

CONTACTEZ-NOUS Antwerpen Toerisme & Congres Grote Markt 15 B - 2000 Anvers +32 3 338 95 81 sales@stad.antwerpen.be www.antwerpen.be/visit

De Antwerp City Card is voor het publiek te koop vanaf 2011, via www.antwerpen.be/visit of aan de toeristische infobalies in het Centraal Station en op de Grote Markt.

L’Antwerp City Card sera en vente au public à partir de 2011 via www.antwerpen.be/visit ou à l’accueil touristique de la gare centrale d’Anvers et sur la Grand’ Place.

Als touroperator kan u de Antwerp City Card aan een professioneel tarief aankopen en kan u de kaart met uw eigen vouchersysteem aan uw klanten aanbieden. Contacteer ons voor meer informatie over de werkwijze en de tarieven.

En tant que tour-opérateur, vous pouvez acheter l’Antwerp City Card à un tarif professionnel et vous pouvez proposer la carte à vos clients avec votre propre système de vouchers. Contactez-nous pour plus d’informations sur la marche à suivre et les tarifs.

WENDEN SIE SICH AN UNS

CONTACT US

Antwerpen Toerisme & Congres Grote Markt 15 B - 2000 Antwerp +32 3 338 95 81 sales@stad.antwerpen.be www.antwerpen.be/visit

Antwerpen Toerisme & Congres Grote Markt 15 B - 2000 Antwerp +32 3 338 95 81 sales@stad.antwerpen.be www.antwerpen.be/visit

Die Antwerp City Card ist ab 2011 auf www.antwerpen.be/visit oder an den touristischen Infoschaltern im Centraal Station und am Grote Markt für die breite Öffentlichkeit erhältlich.

The Antwerp City Card will go on sale to the public from 2011, via www.antwerpen.be/visit or from tourist information counters at the Central Station and the Grote Markt.

Als Reiseveranstalter können Sie die Antwerp City Card zu einem Vorzugspreis erwerben und die Karte mit Ihrem eigenen Vouchersystem Ihren Kunden anbieten. Zu näheren Informationen über die Vorgehensweise und die Preise wenden Sie sich bitte an uns.

As a tour operator, we are giving you the opportunity to purchase the Antwerp City Card at special professional rates for you to offer to your customers as part of your own voucher system. Contact us for more practical details and prices.

Stadsfeestzaal - 1908

Zuiderterras - 1991

Musée Plantin-Moretus • Museo Plantin-Moretus

om de voordeelkaart voor

Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen +32 3 221 14 50  www.plantin-moretus.be  

10.00 – 16.45 u/h

toeristen mee te lanceren. In lijn

6 maa / Mon (behalve / except 25/04 +

13/06) 01/01, 02/01, 01/05, 02/06, 01/11, 02/11, 25/12, 26/12

met de huisstijl van de stad

Gratis Free

// NL In 1555 richtte de Franse drukker Christoffel Plantijn zijn vermaarde drukkerij/ uitgeverij op. Ruim 300 jaar hield de familie Moretus de Officina Plantiniana in stand. In 1876 werd het bedrijf opengesteld als museum. Je krijgt er een overzicht van de boekdrukkunst van de vijftiende tot de achttiende eeuw. In 2005 werd het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet erkend als UNESCO-werelderfgoed.

Live the Antwerp way of life Antwerp City Card Live the Antwerp

do more pay less

way of life

nnn%Xekn\ig\e%Y\&m`j`k "*)*)*)'('*

ANT-01211_ACC-tradefolder-396x210.indd 1

Stad Antwerpen vroeg BUBKA

1

Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet

Gratis Free

© Foto: Filip Dujardin - Neutelings Riedijk Architecten

Antwerp City Card

CONTACTEER ONS Antwerpen Toerisme & Congres Grote Markt 15 B - 2000 Antwerpen +32 3 338 95 81 sales@stad.antwerpen.be www.antwerpen.be/visit

ANT-01270_CityCard-Guide-Binnenwerkgeheel.indd 24

// DE 1555 gründete der aus Frankreich stammende Drucker Christoph Plantin in Antwerpen seine Druckerei “Officina Plantiniana”, die zur größten der damaligen Welt werden sollte. Drei Jahrhunderte lang

02/05/11 10:40

ANT-01270_CityCard-Guide-Binnenwerkgeheel.indd 25

een handige brochure met alle

// EN In 1555 French printer Christopher Plantin founded his world-renowned printingpublishing house. The Moretus family managed the Officina Plantiniana for more than 300 years. The printing house reopened as a museum in 1876 and gives an overview of book printing from the fifteenth until the eighteenth century. The Museum PlantinMoretus/Prints Room was recognised as UNESCO world heritage in 2005.

places to be en bijbehorende

// ES Christoffel Plantin fundó en 1555 su célebre imprenta y casa editorial. A lo largo de más de 300 años la familia Moretus conservó la Officina Plantiniana. En 1876 la empresa se convirtió en un museo que ofrece una visión general del arte de la imprenta entre los siglos XV y XVIII. En 2005 la UNESCO confirió al Museo Plantin-Moretus el título de Patrimonio Mundial.

Musea • Musées • Museen • Museums • Museos

24

26/10/10 15:27

// FR En 1555, l’imprimeur français Christophe Plantin ouvre sa première imprimerie-maison d’édition. Durant plus de 300 ans, la famille Moretus est à la tête de l’Officina Plantiniana. En 1876, l’entreprise est transformée en musée. Découvrez l’histoire de l’imprimerie du XVe au XVIIIe siècle. Depuis 2005, le Musée Plantin-Moretus/ Cabinet des Estampes figure sur la liste du patrimoine mondial UNESCO.

ontwikkelden we de kaart zelf,

blieb sie in den Händen der Familie, bis die Druckerei und die dazugehörigen Wohngebäude 1876 als Museum der Öffentlichkeit zugänglich gemacht wurden. 2005 wurde das Museum Plantin-Moretus/Kupferstichkabinett in die UNESCO-Welterbeliste aufgenommen.

Gratis - Free

kortingen, en een promopakket 25

02/05/11 10:40

voor de reisorganisaties.


Antwerp City Card Live the Antwerp way of life


BUBKA


BUBKATEAM


“Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships. ” Michael Jordan Raf Van Raemdonck, ceo en strategic director Raf was de eerste (en tot nu toe enige) Belgische reclameman die 3 EFFIE Awards won voor hetzelfde merk (Ricola), inclusief de ‘Measurement of Effectiveness’-Award. Daarnaast staat hij op de erelijst van onder andere de Best of Brand Activation, PMC Europe Award en Best of Direct Marketing.

an Raf V

k donc Raem

Michel Laukens, client service director Michel heeft meer dan 20 jaar ervaring en werkte zich binnen de WPP-groep op tot managing director. Hij begeleidde verschillende Europese en nationale projecten (Philips, DaimlerChrysler, IBM, SAP, Proximus, Electrabel, Coca-Cola, Kraft …). Zo stond hij mee aan de wieg van verschillende on- en offline customer relationship management­projecten en branded entertainmentinitiatieven. Michel vervolmaakt zich doorlopend in nieuwe media, reclametoepassingen en CRM. BUBKA, het vroegere M.A.D, is actief lid van de Association of Communication Companies (ACC) en lead agency van IMAGE, internationaal netwerk van onafhankelijke bureaus. Michel La ukens


Sven Wolters

Stinus Van Grieken

iet Dirk Malfl

ens Mike Verled

Charlotte Van Cauter en Karolien Maas

Annemie Willems

mmen Verca Melita

Thomas Cloots

Peter Theunynck

Evi Cornelis sens


CONTACTEER BUBKA ankerrui 9 I b-2000 antwerpen t +32 3 206 86 00 I www.bubka.bee Raf Van Raemdonck t +32 3 206 86 22 i rafvr@bubka.be Michel Laukens t +32 3 206 86 23 i michell@bubka.be BUBKA is een divisie van Multimedia Advertising nv I ondernemingsnummer 0432 151 727


BUBKA-boek  

BUBKA presentatieboek