Page 1

Voordat u een zwembadpomp, selecteert u de juiste Zwembad Pompen Een zwembadpomp voor uw zwembad? Maar welke te kiezen, het is een vraag welke wij vaak gesteld krijgen. Er zijn immers veel modellen op de markt. Wat doet een zwembadpomp? Een zwembadpomp pompt uw zwembadwater uit het zwembad en loodst dit door de zandfilter. Daarnaast zorgt de pomp dat het water in beweging blijft wat de chloorwaarde en Ph- waarde stabiel houdt.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een juiste pomp? Het is belangrijk dat de zandfilter en pomp dezelfde aantal m3/uur hebben. Plaats dus geen pomp van 15m3/uur op een zandfilter van 6m3/uur. Ook andersom is dit sterk af te raden. Denk daarna na waar u de pomp voor wilt gebruiken en waar deze komt te staan. Wanneer u een pomp onder het waterniveau plaatst, bijvoorbeeld bij een opblaaszwembad of opzetzwembad, kunt u kiezen voor normaal zuigende zwembadpomp. Dit zijn solide zwembadpompen, maar zijn niet in staat water op te zuigen. Voor inbouw zwembaden, adviseren wij dan ook alleen zelf aanzuigende zwembadpompen aan te schaffen. Beschikt u over zonnecollectoren of wilt u deze in de toekomst aanleggen, calculeer dan een lichte overcapaciteit in. Hieronder kunt u zien over hoeveel m3 uw pomp dient te beschikken.


Hoeveel m3/uur pomp heb ik nodig? Een pomp dient in maximaal vijf uur tijd uw zwembad geheel rond te pompen. Reken daarom uw hoeveelheid zwembadwater uit in m3 en deel dat door vijf. Bijvoorbeeld: bij een zwembad met inhoud van 35m3 dient u minimaal een pomp van 7m3/uur te plaatsen.

Kan ik een Intexcartridgepomp vervangen voor een zwembadpomp? Ja, dat kan. Wij adviseren dan een zandfilter + zwembadpomp combinatie aan te schaffen. Deze beschikken vaak over de juiste 32/38mm koppelingen. Zo hoeft u geen nieuwe slangen aan te schaffen. Op zoek naar meer informatie over Zwembadverwarming! Het zwembad expert is een erkende marktleider in zwembadverwarming en zwembad design in Nederland. Bekijk alle verschillende bubbelbad Accessories producten beschikbaar.

zwembadpomp  
zwembadpomp  

Wanneer u een pomp onder het waterniveau plaatst, bijvoorbeeld bij een opblaaszwembad of opzetzwembad, kunt u kiezen voor normaal zuigende z...

Advertisement