Page 1

lectures compartides

Autor

Títol

BAROJA, PÍO EL ÁRBOL DE LA CIENCIA

lectures compartides

Autor

BAXTER, CHARLES

Títol

PRIMERA LUZ

Sinopsi i crítiques Sinopsi i crítiques

És la història d'Andrés Hurtado, un personatge desarrelat, inquiet i preocupat pels enigmes de l'existència, inclosos els de la ciència i els de la filosofia. Estudiant de medicina ben aviat va veure amb pessimisme tant la possibilitat de curar físicament els malalts com de trobar el remei als mals de la ment dels homes.

Els germans Welch, Dorsey, una eminent astrofísica, i Hugh un venedor de Buicks a la seva ciutat natal, comparteixen matrimonis conflictius, fosques i destructives aventures amoroses, moments de triomf, de decepció i d’autèntica alegria.

Valoració dels lectors Valoració dels lectors

És una de les novel•les més representatives de l'anomenada "Generació del 98" de la literatura castellana, i una de les millors de l'autor per la seva capacitat crítica a l'hora de plantejar els problemes existencials com la mort i el patiment humpa i pel retrat profund de la societat del seu temps.

Charlex Baxter ens parla de les seves vides, i mentre ho fa, ens sembla que parla de les nostres històries, de la història dels homes i de les dones que intenten ensortir-se’n sense apartar-se d’aquells valors en els que sempre van creure. Una bona novel.la d’aquest bon escriptor americà guanyador del Premi Llibreter. Trista, però plena d’humor, d’una força extraordinària, reflexiva i complexa. Una molt bona lectura.

Lectures compartides, maig 2011 (8)  
Lectures compartides, maig 2011 (8)  

Lectures compartides

Advertisement