Page 1

lectures compartides

Autor

MENDOZA, EDUARDO

Títol

SIN NOTICIAS DE GURB

lectures compartides

Autor

MENDOZA, EDUARDO

Títol

EL AÑO DEL DILUVIO

Sinopsi i crítiques Sinopsi i crítiques

L'extraterrestre Gurb, que te l'extranya qualitat d'adoptar l'aspecte que li sembli, es perd a la Barcelona pre-olímpica. Per supervivència no se li acut res més que prendre l'apariència de Marta Sánchez, mentre el seu company alienígena inicia la seva recerca per la jungla urbana i que el lector podrà seguir a través del seu diari personal.

Valoració dels lectors

En aquest relat de caràcter paròdic i satíric, que fa riure moltíssim, la invenció d'Eduardo Mendoza converteix la Barcelona cotidiana i absurda en l'escenari d'una carnavalada. Rera les màscares pintades i grotesques es revela el veritable rostre de l'home urbà actual; rera l'estil literari, la consciència artística de l'autor.

Durant l’Espanya de la postguerra una monja i un llibertí adinerat es veuran atrets sentimentalment, fet que farà canviar el transcurs de les seves vides i dels rígids patrons morals de la societat en general, y de la comunitat religiosa en particular. La impossibilitat d’aquest amor se farà patent des d’un principio, però metre que per a ella suposarà una renúncia radical als seus vots sagrats, per a ell, no serà més que una conquesta a afegir a la seva llarga llista d’amants. Valoració dels lectors

Eduardo Mendoza construeix tot un món de personatges amb unes emocions, contradiccions, amb la vitalitat i la força necessàries per a sortir-se’n, tot amb una narració agilíssima, rica en descripcions i de lectura molt agradable.

59_Lectures Compartides  
59_Lectures Compartides  

Eduardo Mendoza construeix tot un món de personatges amb unes emocions, contradiccions, amb la vitalitat i la força necessàries per a sortir...

Advertisement