Page 1

lectures compartides

Autor

KAPUSCINSKI, RYSZARD

Títol

ÉBANO

lectures compartides

Autor

Títol

KERTÉSZ, IMRE SIN DESTINO

Sinopsi i crítiques

Sinopsi i crítiques

Kapuscinski es submergeix al continent Africà, defugint les aturades obligades, els estereotips i els llocs comuns. Viu a les cases dels ravals més pobres, plenes d'escarabats i esclafades per la calor; es posa malalt de malària cerebral, corre perill de mort en mans d'un guerriller; té por i es desespera. Però mai perd la mirada lúcida i penetrant del reporter i no renuncia a la fabulació del gran narrador.

És la història de l’any i mig de vida d’un adolescent en diversos camps de concentració nazis (experiència viscuda per l’autor en la pròpia pell). No és un text autobiogràfic, des d’una freda objectivitat i des d’una distància irònica, Kertész ens mostra en la seva història la punyent realitat dels camps d’extermini en els seus efectes més eficaçment perversos: aquelles que confonen justícia i humiliació arbitrària i la qüotidianeitat més inhumana amb una forma aberrant de felicitat.

Valoració dels lectors

Un llibre extraordinari, guardonat amb el Premi Viareggio, que confirma una vegada més que els seus escrits, a cavall entre el reportatge, la història i la ficció, se situen "just entre Kafka i García Márquez", en paraules de Lawrence Wescher. Kapuscinski ha estat considerat molt sovint el millor reporter del segle.

Valoració dels lectors

Testimoni desapassionat, aquesta obra, és per damunt de tot literatura, gran literatura i possiblement, una de les millors novel•les del segle XX. Una obra que ens deix una marca difícil d’esborrar.

44_Lectures Compartides  

Un llibre extraordinari, guardonat amb el Premi Viareggio, que confirma una vegada més que els seus escrits, a cavall entre el reportatge, l...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you