Page 1

lectures compartides

lectures compartides

Autor

BURNETT, W.R.

Autor

Títol

LA JUNGLA DE ASFALTO

Títol

BURTON, TIM LA TRISTA MORT DEL NOI OSTRA

Sinopsi i crítiques

Sinopsi i crítiques

En aquesta novel.la el protagonista no és un detectiu, ni les forces de l'ordre, si no un grup de delinqüents, una colla d'atracadors que es troba ocasionalment per fer un cop en una important joieria del mig Oest, tots ells professionals en el seu camp. La preparació i execució d'un robatori molt ben planejat acabarà fracassant degut a una sèrie d'imprevistos motivats pel factor humà.

Com en les seves pel.lícules, Tim Burton crea a La trista mort del Noi Ostra un univers fantàstic fet de tendresa i crueltat, de lirisme i humor. Burton escriu històries sinistres, protagonitzades per nens incompresos i solitaris, que malden per trobar l'acceptació i l'amor dels adults en un món massa cruel. Com és que el pare del Nen Ostra se li acosta una nit de puntetes amb un ganivet? Per què està tant deprimit en Cap de Meló?

Valoració dels lectors

Tot i que va ser publicada el 1949 als Estats Units, i que l'any següent en John Houston en va fer una aclamada adaptació cinematogràfica, van haver de passar gairebé 30 anys per a que es publiqués al nostre país. Amb aquesta nova reedició podrem gaudir d'un llibre aclamat ja com a clàssic.

Valoració dels lectors

Acompanyats d'il—lustracions encantadores i imaginatives -obra del mateix Burton-, els poemes evoquen la futil existència d'aquests nens: herois amb una aparença gens ortodoxa però que transmeten una humanitat intensa, brutal, fascinant. A vegades ens fan riure; a vegades ens fan plorar; gairebé sempre ens trasbalsen.

14_Lectures Compartides  
14_Lectures Compartides  

En aquesta novel.la el protagonista no és un detectiu, ni les forces de l'ordre, si no un grup de delinqüents, una colla d'atracadors que es...

Advertisement