Page 1

Foto: Scanpix

Guide December 2013 - Se flere guider p책 bt.dk/plus og b.dk/plus

PLAYITAS LA SANTA SPORTSFACILITETER INFO UNDERHOLDNING AKTIVITETER

Sportsferie p책 Lanzarote & Fuerteventura


2

Guide til La Santa og Playitas

La Santa & Playitas


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

Det er mere end 40 år siden, at Tjæreborg fik idéen til at omdanne et indkøbt feriecenter på Lanzarote til familie- og sportscenter. En idé, som i en periode blev en dyr investering, for La Santa var lidt forud for tidsånden. I dag er ferie med motion, aktiviteter og sport mere oppe i tiden end nogensinde før. Og La Santa har fået selskab af endnu et dansk center. Playitas på naboøen Fuerteventura, som for otte år siden åbnede som Golf- og Spa-resort, men som under danske Apollos ledelse i de sidste fem år er udviklet til et familiecenter med et bredt sportsudbud. To sportscentre på hver sin kanarieø, hvor vejret er behageligt året rundt. To centre med det samme mål, men på hver sin måde. Allerede når man ankommer, viser forskellen mellem de to centre sig. Hvor La Santa ligger på en vindblæst nordkyst i et goldt, sort lavalandskab, ligger Playitas på sydkysten i læ af omgivende bjerge næsten som i en oase omkring den grønne golfbane og med blomstrende, frodige haveanlæg. De forskellige landskaber passer til stemningen på de to centre. I La Santa, der har plads til ca. 1.400 gæster, er sportsfaciliteterne placeret nord og syd for den lukkede bebyggelse med de indelukkede

lange gange. Det giver en evig trafik af folk, der krydser frem og tilbage på vej til og fra sportsaktiviteter. Mere puls - og mere aktivitet vil nogen mene, mens andre kan føle det lidt banegårdsagtigt. I Playitas, der har plads til ca. 1.200 gæster, ligger sportsfaciliteterne i midten med bebyggelserne omkring. Her kommer man udefra ind til sportsaktiviteten, ligesom der er et poolområder for afslapning i hver ende af anlægget. På den måde mærker man ikke, hvor mange gæster, der egentlig er i centret, og der er fredeligt. Alt for stille, vil andre mene. De to centre har hver sin standard i indkvartering. La Santas alder fornægter sig ikke, og lejlighederne er anlagt på sydlandsk maner med altaner ind i bebyggelsen, hvor der er skygge og læ - men ingen luft og udsigt. De lidt dunkle lejligheder har samtidig små rum, hvilket den igangværende renovering ikke kan rette op på. Først når La Santa er klar med de nybyggede lejligheder, er der tilbud til sportsudøvere, der også prioriterer indkvartering. Playitas er opført efter nutidens krav om plads og luft, og her kan man vælge mellem flere indkvarteringsformer - lejlighed, villa eller hotel, hvor standarden generelt er højere sammenlignet med La Santa. Lidt mere luksus - også hvis man har købt halv- eller helpension.

3

Playitas buffet-restauranter er klasser bedre end La Santas. De to sportscentre drives også forskelligt. På sportssiden har La Santa en udbygget all inclusive-drift. Langt de fleste aktiviteter, samt brug af sportsfaciliteter og til dels også -redskaber, er gratis og betalt via rejsens pris. Playitas har derimod en større egenbetaling ud fra den holdning, at man ikke skal betale for aktiviteter, man ikke benytter. Der er et dagligt gratis aktivitetsprogram, men ellers betaler man for at booke baner osv. ligesom man betaler for leje af udstyr - cykler f.eks. Overordnet kan man sige: Er det sport og mest muligt af det, det handler om. Så er La Santa nummer et med mest at vælge imellem i ugeprogrammet og flest forskellige tilbudte sportsgrene og -faciliteter samt flest professionelle trænere og instruktører. Er familiens ønsker blandet, og ikke alle er lige sportsinteresseret, har Playitas de bedste forhold for andre aktiviteter med en lille by lige om hjørnet, en større by i cykelafstand, spændende vandremuligheder og et større udflugtsprogram. • Læs mere herunder om de to sportscentre, og hvad de tilbyder. La Santa på side 4 og Playitas side 24.


4

Guide til La Santa og Playitas

LA SANTA PLUS udgives af Berlingske Media, Pilestræde 34, 1147 København K, Mail: plus@bt.dk, Web: www.bt.dk/plus og www.b.dk/ plus, Ansv. chefredaktør: Olav Skaaning Andersen, Redaktør: Mette Bernt Knudsen, Bemærk: Der kan være omtalt forhold, der ikke længere er gældende. Se udgivelsesdato på forsiden af publikationen.


Følg med pü bt.dk/plus og b.dk/plus

5

La Santa inden udbygning (mellem fodboldbane og lagune) - PRfoto


6

Guide til La Santa og Playitas

VÆRD AT VIDE KOMPLEKSET

Club La Santas blev bygget i 1968 af den spanske bank La Caja, og blev overtaget af Tjæreborg Rejser i 1978. Med idéen om et resort for familieferie med sport og motion blev lejlighederne i de første år forsøgt solgt som timeshare (det er ikke længere muligt at købe lejligheder, men en del af lejlighederne er fortsat timeshare). Club La Santa åbnede i 1983 som sportscenter. For tiden er lejlighederne ved at blive gennemrenoveret, ligesom helt nye lejligheder er under opførelse og planlagt klar til brug sidst i marts 2014. Fra lufthavnen: 30 minutters bustransfer fra lufthavnen i Arrecife. Hvor: Ligger på øens nordkyst, ikke ud til havet, men til en lukket lagune med anlagte sandstrande. Har postadresse Tinajo, en større landsby inde i landet, mens nærmeste by er den lille fiskerby La Santa. Bebyggelsens arabiske stil med facade omkring det centrale torv og de indre gårde gør, at kun et fåtal af lejlighederne har altaner »på ydersiden« med udsigt. Bebyggelsen er omgivet af tilkørselsvej, poolområde og sportsanlæg nord og syd for. Det nye byggeri ligger syd for de sydlige sportsanlæg og er bygget i forskudte etager op ad klippesiden, hvor alle lejligheder har udsigt fra terrasser og altaner, de fleste over lagunen med det såkaldte ”North Shore” surfområde.


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

7

La Santa fra luften - PRfoto


8

Guide til La Santa og Playitas

INDKVARTERING Der er plads til ca. 1.400 gæster i lejlighederne i forskellig størrelse. Når udvidelsen med nye lejligheder er indflytningsklar i marts, vil der være plads til i alt ca. 1.850 gæster. Lejlighederne: Der arbejdes på at gennemrenovere lejlighederne. Knap 40 pct. er renoveret. Arbejdet gennemføres i etaper, men for tiden ligger det i stille, mens man bliver færdig med nybyggeriet. De nyrenoverede lejligheder betegnes »comfort« og er indrettet med lette, spinkle møbler i metal og hvidt. Der er lyst køkken og hvide og grå vægge. Det virker mere rummeligt, selv om kvadratmeterstørrelsen er uændret. De ikke-renoverede lejligheder kaldes »sport«. De er slidte og har tunge lakerede fyrretræsmøbler i 70’er Ikea-stil og hvide vægge. De fleste har indre altaner mellem lejlighedsbygningerne, mens resten har ydre altaner og betegnes »med udsigt«. Der er tørresnore på altanerne. Lejlighederne ligger fra stueplan op til tredje sal. Der er en elevator i komplekset til mellem stue og først etage, ellers trappetårne til første, anden og tredje sal. En lejlighed består typisk af en stue med indbygget køkken og fra et til fire soveværelser, som ikke er meget større end sengen. Et soveværelse, stue med sovesofa, lille køkken med to kogeplader, køleskab, el-kedel og mikroovn og badeværelse. Plads til i alt fire personer.

To soveværelser, samme størrelse som ovennævnte med ekstra værelse. Plads til i alt seks personer. Findes med et eller to badeværelser. Tre soveværelser (findes kun i comfort), med to badeværelser, udsigt og plads til seks voksne. Med TV, CD- og DVD afspiller. Køkken med fire kogeplader, køleskab, fryser, elkedel, brødrister, kaffemaskine og mikroovn. Fire soveværelser i sportsversionen med plads til ti voksne med to badeværelser og køkken med 4 kogeplader, køleskab, elkedel, brødrister, kaffemaskine og mikroovn. I comfort-version er det en penthouse-lejlighed i to etager med plads til maksimalt otte voksne og med TV, DVD-afspiller og køkken med fire kogeplader, stort køleskab, fryser, elkedel, brødrister, kaffemaskine, ovn, mikroovn, opvaskemaskine sammen med et komplet sæt køkkenredskaber. Der er vaskemaskine, strygejern De nye lejligheder, 96 i alt, kaldes »suiter« er klar fra sidst i marts. De er alle rummelige, lyse og luftige. Alle har terrasser med udsigt. De fleste med hel eller delvis udsigt over lagunen eller havet. Findes i tre størrelser: Et soveværelse med plads til tre voksne og et barn under 15 år. Sovesofa i stuen, køkken med spiseplads. To badeværelser og en stor terrasse med solseng, havemøbler og udendørs spisebord. TV, sikkerhedsboks, WiFi og air condition.

To soveværelser og to badeværelser med plads til seks voksne og samme udstyr som med et soveværelse. Tre soveværelser og tre badeværelser med plads til otte voksne. I to etager, øverst to soveværelser, hvor det ene har udgang til egen terrasse med solsseng og havemøbler. I stueetage et soveværelse, et badeværelse og et gæstetoilet, køkken og rummelig stue samt jaczzi på terrassen.


Følg med pü bt.dk/plus og b.dk/plus

9

La Santa de nye store suiter - PRfoto


10

Guide til La Santa og Playitas

La Santa Comfort lejlighed - PRfoto


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

11

La Santa Sportslejlighed - PRfoto


12

Guide til La Santa og Playitas

FACILITETER Stort pool-område med vippe, børnepool og solstole. Poolen er ikke opvarmet. Lagune med anlagte strandstykker, der dog ikke er top badeegnet. Selve kysten er endnu mindre badeegnet med klipper, stærk strøm og bølger. Minigolfbane. Læge med kontor, der er åbent nogle timer dagligt undtagen søndag. Frisør. Vaskeri med renseri. Biludlejning. Mindre konferencefaciliteter. Med udvidelsen i 2014 kommer et stort moderne konferencecenter.

SPORTSFACILITETER Sportshal for håndbold og badminton. 50 meter olympisk opvarmet svømmebassin. Ni tennisbaner. Tre padeltennisbaner. Fodboldbane med græs. Løbebane. Boksering. Vægtløftning. Lille fitnesscenter og endnu mindre lokale for body bike/spinning. Fire squashbaner. To udendørs baner - »plæner« for aerobic og anden hold/gruppe motion, X-fit anlæg og et test- og træningcenter på Torvet, hvor man kan få målt puls og lære at træne mest effektivt i svømning, løb og cykling og få udarbejdet et individuelt træningsprogram.

Med udvidelsen og den nye bebyggelse kommer der i 2014 også nye sportsanlæg syd for sportcentret. To olympiske svømmebassiner, en sportshal, squashbaner og aerobicområder, der skal erstatte de nuværende motionsbaner nord for bebyggelsen, hvorfra vinden bærer musikken som en evigt lydtæppe ind over hele sportscentret. Cykelcentret skal rykke ind i større rammer her, og der bygges et golf træningsområde. Golf: Der er ingen golfbane ved La Santa, og som følge af byggeaktiviteter er centrets faciliteter til golftræning nedlagt. Den gratis instruktion holdes på Costa Teguise, indtil det nye byggeri er afsluttet i 2014. Øens to golfbaner er »Costa Teguise« nord for hovedstaden Arrecife. Den åbnede i 1978. En 18-huls bane designet af den engelske landskabsarkitekt John Harris. lanzarote-golf.com Og »Tias«, en 18-huls bane designet af Ron Kirbyand. Banen ligger mellem Puerto del Carmen og Tias. • lanzarotegolfresort.com


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

13

La Santa Fittball - PRfoto


14

Guide til La Santa og Playitas

AKTIVITETERNE De gratis: Stor set alle sportsfaciliteter, mere end 30, er til fri afbenyttelse. En del skal dog bookes i forvejen. Sportsudstyr kan lånes gratis: For eksempel diverse ketsjere, hånd-, volley- og basketball bolde, golfkølle og træningsbolde. Boksehandsker. Cykler: racer, mountain, city-, børne- og el-cykler. Hjelme og låse. Kajak og havkajak. Windsurf, svømmefødder og vandrestave. Hver dag er der morgengymnastik (til samme musik år efter år) og morgenløbetur samt fra seks til tolv forskellige aktivitetstilbud for hold, som varierer mellem AB-Attack. Aerobic. Barefoot Fitness. Body Bike. Bodycombat, Dance. Dynamic Fusion. Fitball. Pardans. Pilates. Power Step. Step. Stretch & Relax. Taiji Qigong. Ultimate Core. Yoga. X-fit. Zumba. Samt vandgymnastik: Deep Water Aqua. Der er et par gange om ugen gratis begynder- og fælles instruktion i forskellige sportsgrene: Kajak, stand up paddle surf, windsurfing, svømning, tennis, padeltennis, badminton og squash. Der arrangeres ugentlige turneringer i tennis, padeltennis, squash, badminton og beachvolley. De der koster: Cykler i en højere kvalitet, kulfiber racercykler, triatloncykler og mountainbikes koster 25 euro pr. dag (minimum tre dages leje), 98 euro for syv dage og 14 euro pr. dag herefter. Golfbag med standardsæt køller 12 euro pr. dag.

Bolde til tennis, padeltennis, squash og badminton og golf skal man selv have med eller købe. Personlig instruktion tilbydes i bl.a. tennis, løb, windsurf, Stand up padel surf, og cykling. En person 30 euro pr time og 10 euro for hver ekstra person. Diverse test i Træningscentret, f.eks. en Basis Bike Fit, som tager en time, koster 49 euro. Padi dykkerskole med en række kurser fra snorkelsafari 35 euro, prøvedyk i pool 29 euro og et efterfølgende dyk i lagunen 75 euro, og et firedages Padi Open Water dykkerkursus 340 euro. Børnefaciliteter: Legeplads og gratis børneklub, der er åben Kl. 9.50 til 12.50 og igen kl. 13.50 til 16.50 med forskellige aktiviteter. Spa: Wellness Center & Spa med jazuzzi, hydroterapi pool med luft og vandmassage, dampbad, sauna og kolde bade. Indgang 9 euro. Ingen tidsbegrænsning, men gælder kun én indgang og spa’en holder siesta-lukket mellem kl. 13 og 14. Pakke med tre indgang på en uge 18 euro og ubegrænset adgang i en uge 30 euro. Dertil et bredt udbud af massage- og terapibehandlinger samt skønhedsbehandlinger. Sportsmassage i 50 min. 52 euro, fodmassage (refleksologi) 45 min. 55 euro og hot-stonemassage 60 min. 60 euro.


15

Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

La Santa Poolområde


16

Guide til La Santa og Playitas

UD AT SPISE RESTAURANTER

Der er fire restauranter, heraf en buffet-restaurant. »Steak + Sushi« (lukket søndag) og »La Casa Restaurant«, italiensk restaurant med servering inde og ude. Begge har takeaway fra kl. 17.00. »Pool Bar« med servering fra morgenkaffen, har et lidt mindre menukort, og »Restaurant Atlantico«, buffetrestaurant med morgen- og aftensmad. Det er her, gæster med pension spiser, men man kan også købe en enkelt middag Priseksempler: »La Casa« menukort med forretter 3-9,50 euro, pizza 7,50-10 euro, husets vin 11,50 euro og 3 euro pr. glas. Stor øl 3,50 euro. Middag på buffetrestauranten 17,50 euro.

BARER

Der er 3 barer. »Sports Café« der har fladskærme, som viser satellit-tv med sportsbegivenheder og »Green Bar«, som har billardborde og TV med sportstransmissioner. »Pool Bar« har også bar-servering.


17

Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

La-Santa Paddle-tennis


18

Guide til La Santa og Playitas

UNDERHOLDNING CLS Arena diskotek med karaoke-aften hver onsdag. På scenen på torvet er hver aften underholdning eller show på scenen, både professionelle og en aften med Green Team Show, hvor det er guider og instruktørerne, der underholder. En eftermiddag om ugen er der Stars Show, hvor det er børnene, der er på scenen. Udflugtsprogram: To ugentlige udflugter til henholdsvis marked i Teguise og til El Golfo - Ildbjergene.


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

19

La Santa stand up paddle - PRfoto


20

Guide til La Santa og Playitas

GENERELT FORRETNINGER

Supermarked, som også har kioskvarer og lidt souvenirs. Sportsshop, som pt. også har en 50 pct. i rabat outletafdeling og fotoshop på torvet midt i bebyggelsen. Mindre salg af T-shirt mm. i sportsbookingen. Pristest: Indkøbskurv fyldt med typiske ferievarer som drikkevand, cola, øl. chips og Nescafé i henholdsvis supermarkedet i La Santa og i nærmeste andet supermarked. Det ligger i fiskerbyen La Santa, ca. tyve minutters gang fra centret. Supermarkedet i sportscentret var knap 30 pct. dyrere.

INTERNET

Gratis wifi på otte forskellige hotspots rundt om i bebyggelsen. En del af lejlighederne er også dækket. Alle de nye lejligheder får wifi.

PLUS

Gratis wifi. Der er også almindelige city-cykler til låns. Informationsbrochuren over centret med kort og ugeprogram, man får udleveret ved ankomst, er let forståelig og meget detaljeret.

MINUS

Ingen aircondition i lejlighederne, og intet TV i de mindste lejligheder uanset om de er renoveret eller ej, men det og DVD-afspiller kan lejes. De nye får det. Ikke mange P-pladser. Annonceret servicetilbud fra sportsbookingen fungerede ikke, opstrengning af ketsjere blev først afvist (selv om der var en speciel tennisevent i centret). Først efter flere dage blev ketsjeren leveret tilbage, men med fejl i stregningen.

DET KOSTER DET

Priseksempel for en uges rejse - fly og ophold - første uge i 2014 (afgang fredag 2. januar) Billigste lejlighed med et soveværelse, i kategori »sport« koster 6.195 kr. pr. person, hvis to deler. Samme størrelse lejlighed nyrenoveret 6.595 kr., og hvis der skal være altan med udsigt 7.395 kr. pr. person. (fra hjemmesidens prisliste) • INFO: clublasanta.dk


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

21

La Santa Cykling - PRfoto


22

Guide til La Santa og Playitas

KORT OVER LANZAROTE & FUERTEV


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

VENTURA

23


24

Guide til La Santa og Playitas

PLAYITAS

Playitas oversigt mod vest


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

25


26

Guide til La Santa og Playitas

VÆRD AT VIDE KOMPLEKSET

Playitas var oprindelig planlagt som en golf- og spa-restort. Blev bygget i 2004-2005 af et schweizisk selskab med rejsekonsortiet Kuoni som medinvestor. Selskabet gik konkurs, og da resorten var klar til de første gæster i 2005, stod Kuoni som eneejer. På samme tidspunkt stoppede man bygningen af et fem-stjernet hotel, anlagt midt i golfbanen. Den ufærdige betonkonstruktion har stået indtil vinteren 2013, hvor den blev fjernet. Efter tre års drift blev det besluttet at satse mere målrettet på aktiv ferie og flere sportsgrene. Siden er der hvert år føjet nye faciliteter eller aktiviteter til. I år for eksempel nye tennisbaner. Fra lufthavnen: 40 minuttes bustransfer fra lufthavnen ved Puerto del Rosario. Hvor: Ligger på sydøst kysten fem km fra Fuerteventuras næststørste by, Gran Tarajal. Sportsresorten ligger på et areal på en mio. kvadratmeter direkte ud til havet med lave bjergkamme på begge sider. Bygningerne breder sig op ad bjergsiderne og ligger i U-form med åbningen mod havet og omkranser en 18-huls golfbane, mens aktivitets- og servicefunktioner ligger sammen med Plaza Ramblas langs stranden og strandpromenaden.


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

27

Playitas Landsby m. sportscenter bag pynten- PRfoto


28

Guide til La Santa og Playitas

INDKVARTERING Der er plads til i alt 1.200 gæster i de forskellige indkvarteringsformer lejligheder, private villaer og hotel, som alle er kategoriseret med fire-stjerner. Lejlighederne: 114 studios - etværelses lejligheder med en sove- og en siddeafdeling, hvor der er mulighed for to opredninger, i samme rum men med niveauforskel mellem de to afdelinger. Lille køkkenafdeling med to kogeplader. TV. Aircondition. Wifi og safety-boks mod betaling. Altaner med udsigt over havet eller over haven. 96 apartments - lejligheder med to værelser, et badeværelse, et lidt større køkkenarrangement, lounge med TV og aircondition. Wifi og safty-boks mod betaling. Alle lejligheder med altan og udsigt mod havet, golfbanen eller anlægget. De er indrettet lyst med hvide vægge og lyse træmøbler, og TV. Lejlighederne ligger ud mod stranden i den vestlige ende af anlægget. Fra lejlighederne i stueetagen i forreste række er direkte adgang til have og græsplæner. Reception i lejlighedskomplekset. Villaer med privat pool: De 24 huse har fuldt udstyret køkken med elkomfur, ovn, mikroovn, opvaskemaskine osv. i åbent opholdsrum, gæstetoilet og bryggers med vaskesøjle, to soveværelser med plads til en opredning og åben adgang til hver sit badeværelse. Udgang fra begge soveværelser til terrasse. Indrettet lyst med hvide vægge og lyse træmøbler.

Første række af villaerne, som ligger lidt inde på området, har udsigt over golfbanen, ellers er de placeret, så der er mest muligt privatliv på terrassen og omkring den opvarmede pool. Haveanlæg mellem husene. Playitas Hotel: 223 værelser i syv blokke bygget op ad bjergsiden ved strandens østlige ende. Mellem blokkene er palmer og blomsterbuske, en serpentinersnoet lille vej og ellers mere direkte trapper. En kabelbane-elevator går op mellem blokkene, og der er »tilslutningselevatorer« blokkene imellem. Hotellet har reception. De 167 dobbetværelser er på mellem 24 og 30 kvadratmeter. De har terrasse eller altan med have- eller havudsigt. TV, minikøleskab og badeværelser med både badekar og brusekabine er standard, ligesom det lyse interiør - hvide vægge og lyse træmøbler. De 52 junior-suiter er på mellem 32 og 38 kvadratmeter og har en med integreret stue-afdeling med sofa, der kan bruges til opredning. De 4 pool-suiter er på omkring 76 kvadratmeter plus en 55 kvadratmeter terrasse med en opvarmet pool på 22 kvadratmeter. Åbent stue-soveværelse. Sofa og stole i den ene ende med bardisk og dobbeltseng og skrivebord med fladskærm i den anden ende. Åben adgang til badeværelse med brusekabine, stort badekar i hjørnet. Stort walk in closet.


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

29

Playitas-hotel-dobbeltværelse - PRfoto


30

Guide til La Santa og Playitas

Playitas Studio-lejlighed - PRfoto

Playitas Villa stue-terrasse-pool - PRfoto


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

Playitas fra luften-

31


32

Guide til La Santa og Playitas

FACILITETER Poolområde ved lejlighedsafdelingen med »badeland« med en 122 meter lang vandrutsjebane og babypool, samt yderligere et poolområde ved hotelafdelingen. Begge pools er opvarmede. En lille kilometer lang, bred sort lavasandstrand med gratis solstole og parasoller. Minigolfbane. Møntvaskeri. Læge med kontor og daglig træffetid undtagen søndag. Biludlejning.

SPORTSFACILITETER

Sportshal, 50 meter opvarmet olympisk svømmebassin der har »kælder« med vinduer til bassinet, så man kan se svømmerne under vandet. Fem tennisbaner, to hard court og tre med kunstgræs. Den sjette tennisbane, som ligger lidt for sig selv, benyttes til andre sportsgrene. Fitness center. Multisports-bane til f.eks. fodbold, basketball og holdaktiviteter som aerobic og zumba, samt en beach volleybane. Søsport med kajak, surf og katamaran-sejlads. Dykkercenter. Atletikbanen og fodboldbane ligger i Gran Tarajal 4-5 km fra resorten.

Golfbanen: Blev indviet i 2009 som øens tredje golfbane. Den har 18 huller og et par på 67. Det lyder let, men golfbanearkitekt John Chilver-Stainer har anlagt banen efter det kuperede lavalandskab, og man kan hurtigt komme i problemer. Der er driving range, putting green og chippinggreen. Alle med et handicap-kort kan spille på Playitas Golf. Green fee 44 euro for Playitas-gæster, 49 for andre. Pakke med tre green fee: 105 euro. Øens øvrige baner ligger syd for hovedstaden Puerto del Rosaris og lufthavnen. Fuerteventure Golf Club åbnede i 2002, Spanish Open på European Tour blev afviklet her to år senere. Er frygtet for de stærke vinde. fuerteventuragolfclub.com Lige ved siden af ligger Golf Resort Salinas de Antigua, også en 18 huls bane anlagt mellem klipper i ørkenlandskabet med det sorte lavasand. salinasgolf. com


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

33

Playitas Spinning - PRfoto


34

Guide til La Santa og Playitas

AKTIVITETERNE De gratis: Dagligt aktivitetsprogram: Morgenløbetur og morgengymnastik. Spinning for begyndere og senere for trænede. AB-core fitness. Vand aerobic. Stretch and Relax og mini-hiking for børn med familie. En gang om ugen: Hiking over bjerget til Gran Tarajal og stavgang til fyrtårnet. Løb (race) fem og ti kilometer, og et til fyrtårnet og retur 13,5 km. Aquation som er 3,2 km løb/200 m svømning/3,2 km løb. Flere gange ugentlig: Yoga. Step for begyndere. Zomba. Powerstep. Combat. Fitness X. Aerobic for begyndere og trænede. Streetdance. Bootcamp. Balance. Pilates. Indendørs fodbold og håndbold. De der koster: Intro til golf 3 euro. Badminton turnering 5 euro. Tennis turnering 10 euro. Svømning for begyndere og for let øvede 10 euro. 25 km mountainbike tur 25 euro. 40/80 km. landevejscykling 30/35 euro. Tennisbane en time 8 euro, begynderkursus tre timer 33 euro pr. person, privattimer 30 euro. Brug af en svømmebane en time 2,60 euro pr. person eller 17 euro for at have banen alene. Katamaran-sejlads 25 euro for prøvesejlads, 250 euro for begynderkursus og 60 euro for privatlektioner. Surfing 49 euro for en dag, 132 euro for tre dages kursus.

Vindsurfing 180 euro for fire dages begynderkursus, 40 euro for privatundervisning. SUP (stand up paddling) 1 1/2 times kursus 40 euro. Havkajak en time 15 euro. Dykning intro 80 euro, padi-certifikat to-to en halv dag 265 euro, open water certifikat tre-fire dage 425 euro. Cykelleje mountainbikes og landevejscykler 20 euro. Børnefaciliteter: Sharky Miniklub åben daglig mellem kl 8.45 og 17 med forskellige aktiviteter: tegning, stenmaling, make up og maskemaling, clubdanse, beach volley og badminton. Det er gratis, men film i sportsbaren koster 3 euro og T-shirten til »tegn din egen T-shirt« skal købes, 6 euro. Spa: Tau Sport Health and Wellness med jacuzzi, finsk sauna og infrarød sauna, dampbad, isfontæne og afslapningsområde. 18 euro for adgang to timer, 12 euro for sauna alene. Bredt udvalg af behandlinger og massager. For eksempel sportsmassage 55 minutter 60 euro, fodmassage en halv time 35 euro og aloe-aftersun behandling en time 65 euro. taugroup.org.


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

35

Playitas Fitness - PRfoto


36

Guide til La Santa og Playitas

UD AT SPISE RESTAURANTER

Der er fire restauranter. To buffet-restauranter, en ved lejlighederne og en ved hotellet, med både morgenmad, frokost og aftensmad. »La Bodega«, spansk restaurant, og »Trattoria Da Luigi«, italiensk restaurant, på Plaza Rambla. Priseksempler fra »Da Luigi«: forretter 4,50 til 12,50 euro, pasta 8,50 euro, pizza 6,90 til 9,50 euro, husets vin 12,50 euro og 3 euro pr. glas. Stor 0,4 l fadøl 4 euro, cola 2,50 euro. En middag på buffet-restauranterne koste 16 euro. Det er her gæster med halv- eller helpension spiser.

BARER:

Der er fire barer. »Pool Bar« ved lejlighederne, »Palapa Bar« ved hotellet, »Birdie Club« i golfklubben og »Sports Bar« på Plaza Ramblas.


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

37

Playitas Tennis - PRfoto


38

Guide til La Santa og Playitas

UNDERHOLDNING Aftenunderholdning seks aftener om ugen i Sport Baren. Tre aftener med live-musik - pop, rock og flamenco, en aften med »Karneval Sambabrasil«, samt et par aftener med salsaundervisning, hvor der den ene aften også er modeshow fra sportsforretningerne. Udflugtsprogram: Er i Apollo-regi, og i programmet er syv forskellige udflugter, bl.a. rundtur på øen, shoppingtur til hovedstaden Puerto del Rosario samt udflugt til naboøen Lanzarote.


39

Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

Playitas Zumba


40

Guide til La Santa og Playitas

GENERELT FORRETNINGER

To forretninger med et mindre udvalg i sportstøj og -udstyr i henholdsvis golf klubhuset og i sportsbookingen og supermarked på Plaza Rambla, hvor der ud over dagligvarer også er »kiosk« med bøger, små souvenirs og solhatte. Pristest: Indkøbskurv med typiske ferievarer som drikkevand, cola, øl. chips og Nescafé i henholdsvis fyldt henholdsvis t i supermarkedet i Playitas og i nærmeste andet supermarked, som ligger i Las Playitas - en lille landsby, der fra Playita-strandens østlige ende ligger fire-fem minutters gang omkring pynten. Supermarkedet i Playitas var over 70 pct. dyrere end det i landsbyen.

INTERNET

Der er wifi med en rimelig god forbindelse over hele sportsresorten, men ingen gratis hotspots. Pris for en dags tilslutning 7 euro, en uge 35 euro. De private villaer har dog gratis wifi med i prisen. Gratis Playitas app til mobilen for det aktuelle dagsprogram og andre informationer.

PLUS

Solide vinge-tørrestativer på alle terrasser og altaner. Gode madrasser (Playitas benævner dem ortopædiske). Den praktiske app med dagsprogrammet. Samt at byggeriet generelt er meget lidt lydt.

MINUS

At man skal betale for internet. Der er flere steder dårlig skiltning, det er f.eks. svært at finde den letteste rute og trapper op og ned i hotelafdelingen. At der ikke findes normale citycykler at leje. Og det dyre supermarked, som guiderne dog advarede mod på forhånd på busturen fra lufthavnen.

DET KOSTER DET

Priseksempel for en ugen rejse fly og ophold - i første uge i januar 2014 (afrejse søndag 5. januar) med fly, transfer og et-værelses lejlighed i Playitas Aparthotel 9.696 kr. pr. person hvis to deler lejligheden. (fra hjemmesidens prisliste) • INFO: apollorejser.dk


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

41

Playitas udendørs Fitness-maskiner - PRfoto


42

Guide til La Santa og Playitas

BAG OM GUIDEN & ORDBOG Begge sportscentre er besøgt i 2013. Playitas om sommeren og La Santa i efteråret, og priser på stedet og aktivitetstilbud er samlet i de to vilkårlige uger med de specialtilbud og gæsteinstruktører, der måtte være netop den uge. Pristest: Indkøbene til prissammenligningerne bestod af: 5 liter vand. Et lille glas Nescafé 50 g. 1/2 liter Coca Cola. 1 lokal øl, Topical, dåse. En pose chips. Et rør Pringless. En pose saltede peanuts.

Boot camp • Træning inspireret af militærdisciplin. Omfatter bl.a. løb, sprint og vægtløftning. Circuit Training • Intervaltræning for hele kroppen, tilrettelagt så det styrker alle muskelgrupper og hjertekarsystemet. Enkel men udfordrende træning, som alle uanset kunnen og form kan klare.

ORDBOG til sportsaktiviteter i de to sportscentre

Combat/Bodycombat • Træning, som kombinerer aerobic, Tae-Kwon-Do, Tai Chi, karate og kickboksning.

AB-Attack • Træning på måtte med øvelser for læn, nedre ryg, mave og indre mavemuskler.

Core Training • Trænes i fitnesscentret i maskiner med snoretræk. Styrker balance og holdning.

Aerobic og Aqua Aerobic • Træning til musik målrettet fedtforbrænding og forbedring af lungekapacitet. Kan være inddelt i sværhedsgrad efter koreografier. Aqua udføres i vand og er mindre belastende.

Cross-fit • Man træner sammen to og to med forskellige redskaber og vægte og roterer mellem fem forskellige øvelser. Musik til at få puls og intensiteten op.

Balance • Træning, som kombinerer yoga, pilates og core for at styrke muskler og balance.

Dance/ Dance Aerobic • Træning, der forener dansetrin, f.eks. grapevines og mambos, med aerobic. Tilbydes både til begyndere og øvede.

Barefoot Fitness • Træning med bare fødder, hvor man træner hele kroppen gennem øvelser, som fokuserer på at aktivere og styrke svage og stive fodled. Body Bike/Spinning • Fællestræning på kondicykler med pulsprofiler, som viser, både hvor langt man er kommet, og om man arbejder inden for de anbefalede pulszoner. Forskellige niveauer, begyndere, øvede, eksperter. På La Santa foregår det indendørs, på Playitas som regel ydendørs. Bodytoning • Træningen er målrettet kroppens bevægelsesmuskulatur. Styrker musklerne, så risikoen for at få skader nedsættes, og forbedrer kroppens form. Der trænes bl.a. med kropsvægte, elastikker og kroppens egen vægt.

Dance Classes • Undervisning i forskellige former for dans som f.eks. hip hop, salsa og afro dance. Ingen forkundskaber kræves. Dynamic Fusion • Udstrækning med elementer fra balance, pilates, tai chi, yoga og forskellige afslapningsteknikker. Fitball • Træning med en stor fitball for styrkelse af de centrale muskler og holdningen ved brug af resten af kroppen. Gympa For Fun • Intervaltræning med øvelser for både kredsløb og muskler til musikken. Enkel koreografi, der passer til hver sang. Træningsformen er meget populær i Sverige og alle kan være med.


Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus

43

Hiit Bootcamp • Høj intens intervaltræning, som veksler mellem korte øvelsessekvenser og afslapning. Træner muskulatur, forbrænder fedt og giver et mentalt boost.

Release & Unwind • Træning, hvor man giver sig selv massage ved hjælp af små bolde og skumruller. Hjælper til at løsne spændinger og udstrække spændte muskler.

Kara-t-robics • Træning, der er så simpel, at alle kan deltage. Med musik og de grundlæggende karate-bevægelser trænes kroppens største muskelgrupper, især bag og lår.

Step • Træning på stepplatform i forskellige niveauer: begynder, intermediate, power, øvede, advanced og ekspert er nogle af niveaubetegnelserne. Enkle bevægelser og kombinationer for fedtforbrænding.

Pardans • Basistrin og variationer i bl.a. vals, cha-cha-cha, quickstep, jive, tango og swing. Pilates • Træningsmetode udviklet i 1920’erne af Joseph Pilates. Han kaldte det selv Contrology efter hans grundidé om at bruge hjernen til at kontrollere musklerne. Øvelserne bygger på koncentration, kontrol, rækkefølge, præcision og åndedræt, og målet er styrke, fleksibilitet og kontrol over kroppen. Pilates med udstyr/reformer • Med mere udfordrende øvelser ved at bruge udstyr som små bolde og skumruller. Eller ved at udføre øvelserne i en reformer-maskine, som glider vandret frem og tilbage og giver modstand via en fjeder. Step - Basic Power • Aerobic-træning med en lille forhøjning, man træder op og ned ad. Her med simpel koreografi og vægten lagt på intensitet for en mere udfordrende aerobic.

Stretch and Relax • Træning for at få alle kroppens muskler til at slappe af ligesom musklernes fleksibilitet og mobilitet forbedres. For alle aldre og alle fitnessniveauer. Taiji Qigong • Med langsomme bevægelser koncentreres der om energiens passage i kroppen og styrkelse af både det fysiske og mentale. X-fit • Cross træning i elastikker med høj intensitet, hvor man med egen kropsvægt styrker de funktionelle bevægelser. Yoga • Øvelser og bevidst brug af åndedræt for øget smidighed, mindskelse af spændinger og forbedret kropsholdning. Zumba • Intervaltræning til hurtige og langsomme latinrytmer, der med nemme trin kombineres til udholdenhedstræning. Bodytoning og kalorieforbrænding.


Preview sportsferie på lanzarote og fuerteventura  
Preview sportsferie på lanzarote og fuerteventura  
Advertisement