Guia contes emocions

Page 1

LES EMOCIONS ALS CONTES

ràbia Quina ràbia de joc! M. Martí, X. Salomó La Tina ha perdut al dòmino i agafa una bona enrabiada. Al Toni no li ha agradat gens el que ha fet la seva amiga. Així no es pot jugar! Sort que se n'empesca una de bona perquè això no torni a passar...

Els contes poden ser un recurs extraordinari per ajudar als infants a reconèixer totes aquelles emocions internes que els angoixen i així, poder-les compartir amb l’adult.

Quina rebequeria ! M. d'Allancé

En aquesta guia trobareu alguns del contes que tenim a la Biblioteca Joan Margarit sobre les emocions, en concret sobre la por, la ràbia i la tristesa. Saber el que sentim ens ajuda a fer-nos grans. Sóc un drac! P. Goossens i T. Robberecht El nen protagonista de la història s’enfada moltíssim quan la seva mare li diu que no pot fer alguna cosa, tant, que en la seva imaginació es torna un drac.

LLIBRES QUE PARLEN SOBRE LES EMOCIONS El gran llibre de les emocions M. Hoffman

TAMBÉ US POT INTERESSAR Cuentos para sentir : educar las emociones B. Ibarrola

Sentiments i emocions : cançons per créixer F. Burrull , D. Coma

Descobreix molts tipus d’emocions diferents amb els nens d’aquest llibre.

Les emocions S. Arànega , J.Portell,

¿Qué son los sentimientos? O.Brenifier Els nens es fan preguntes de tot tipus, què fem els pares amb elles? Aquest llibre us ajudarà.

Exploradors emocionals M. Conangla, J. Soler Un plantejament creatiu per gestionar les emocions


PoR PoR

PoR PoR Una tempesta de por

(nit, foscor) A dormir, monstres E. Vere

El Toni té por de la tempesta. Quins llamps i trons! Com s'ho farà, la Tina, perquè el Toni rigui i tots dos passin una bona estona?

L'Esquirol poruc M. Watt

Al llit, horribles! I. Bonameau

Aquest conte ens ajudarà a superar les pors de manera irònica i divertida. Menuts i adults gaudireu i riureu de valent amb les aventures il lustrades d'aquest neuròtic rosegador.

A la Cèlia li costa molt dormir. Té por dels monstres que viuen al bosc. Abans d’anar a dormir la mare li explica que no ha de tenir por, que el Sufi, el seu gat, estarà al seu costat i la protegirà de tots els perills que puguin sorgir.

Els Animals m'horroritzen! B. Cole

La Nana Bunilda menja malsons

tristesa Adéu, tristesa! M.Martí i X. Salomó La tardor i la tristor s’han trobat a ca la Tina. Quina és la causa de la seva nostàlgia? Una pastanaga cuita? Jugar a alguna cosa? Què pot fer en Toni per animar la seva amiga?

El Rei Jan i el drac P. Bently El Jan, el Biel i el Marc construïen una cabana, un Castell inexpugnable per al rei Jan i els seus soldats. Un dia per lluitar contra dracs i bèsties… i després fer front a les criatures de la nit Sota el llit P. Bright , B. Cort

La Pequeña tristeza A. Herbauts El monstruo que se comió la oscuridad D. Joyve

Fora llàgrimes! S. De Greef

Un petit monstre està molt afamat perquè té un buit a dins que no l’omple ni menjant-se tota la foscor del món. Només marxa quan coneix a un nen i se sent acompanyat.