Page 1

DE KLEINE PLANTIJN

1B

en

1C

Hallo lezertjes, Wij presenteren hier enkele prachtige foto’s van de klassen 1B en 1C! De voorbije maanden waren niet enkel leerrijk maar ook heel tof! Kijk maar mee! 1B op uitstap naar het bos.

Tekeningen maken.

Mooi leren schrijven!

Brrr… koud die sneeuw…

11


DE KLEINE PLANTIJN

1B

en

1C

Fruitsaté, olé, olé! Mmmm… een lekkere druif! Ja, dat smaakt zo’n fruitsaté en het is zo gezond! Een stukje appel en ananas en zo veel meer. We hebben er veel zin in!!! Een heerlijk ontbijt voor alle leerlingen. Samen gezellig genieten en veel vitamientjes eten! Een heel fijn Nieuwjaar voor heel de familie! Juf Marleen en juf Ellen

12


DE KLEINE PLANTIJN

2A

ABC

13


DE KLEINE PLANTIJN

2B OP STAP Weten jullie dat wij, de kinderen van klas 2B, de enige klas in de lagere school zijn die 2 juffen hebben? Wij vonden het in het begin van het schooljaar wel even wennen maar na een aantal weken zijn wij er helemaal aan gewend geraakt. Onze juffen zijn juf Monique die op maandag en dinsdag altijd komt en op woensdag om de week en juf Myriam die op donderdag en vrijdag altijd komt en op woensdag om de week. Dit jaar zijn wij al 2 keer op uitstap geweest, ĂŠĂŠn keer naar de kinderboerderij in Rivierenhof en hebben wij van alles geleerd over het SCHAAP. Wij hebben de wol van het schaap zelfs gewassen en gekamd en daarna hebben wij er op school een schaap van wol mee geknutseld. Een aantal weken daarna zijn we weer naar het Rivierenhof geweest maar hebben toen het sprookjeshuis bezocht.

Daar was het wel erg spannend want we gingen met de tram en juf Ella en Juf Monique wisten niet precies waar het was. Na veel navragen hebben wij het gevonden . Er was een sprookjestuin met veel sprookjes beelden en Chakil wist te vertellen wie die figuren in de tuin waren. Wissam wilde de tuin met haar vader nog eens bezoeken als ze vrij was ,zo mooi vond ze het er. De meneer liet ons binnen in het huisje en vertelde ons van een mevrouw die daar woonde en veel van het weer afwist. Chaimae zag er allemaal klokken hangen maar eigenlijk waren dat weerklokken.

We hebben veel gehoord van sprookjes, verhalen en het weer. Iedere kamer vertelde een verhaal over een ander land. Kapitein Bonk ging overal naar toe met zijn schip. Op het einde dachten de kinderen dat kapitein Bonk en het kleine dametje zouden trouwen maar dat is helaas niet gebeurd.

14


DE KLEINE PLANTIJN

2C Hallo allemaal, wij zijn de kindjes van 2C en we hebben dit jaar al veel leuke en nieuwe dingen geleerd!!! Zo zijn we nu net begonnen met het leren van de tafels!! We vinden dit superleuk!! Deze week leerden we over vlakke figuren: een vierkant, een cirkel, een driehoek, … We moesten van onze juf dingen zoeken in de klas, waar we één van deze figuren in konden zien. We hebben die dingen gevonden, maar we gaan jullie laten zien dat wij deze figuren ook zelf kunnen maken!!

Lamyae, Georgiana, Mohamed en Haitam maken een vierkant

Jeffrey, Makanate maken een cirkel

Hamza, Wissam en Salima maken een driehoek

en

Oualid

Aïcha, Amira, Bat-Orgil en Mamadou maken ook een cirkel

15


DE KLEINE PLANTIJN

3A

ABC

JARIGEN! Oumaima Aouzghar

Mohamed Darkaoui

Firdaous Magrout

Abdeljalil Chbari

Hailey Bertrand

Mohammed Lamkadmi

Lied van Soukaina

TEKSTEN VAN... Hallo ik ben Elisabeth en ik ben 8 jaar. Ik reken graag lees graag en speel ook graag. Ik speel met mijn zus.en ook met mijn vriendin Lamea. Elisabeth Ik hou van knutselen want ik vind het leuk

Hej bejbij hep je even.

Ik heb veel spullen om te knutselen ik heb meer dan honderd blaadjes die ik thuis heb gemaakt ik ben ook gek van tekeningen van vroeger

Kom je mij en kussen geven. Ik ben stapel gek op jouw. lalelie lalielaloo

Karim

Laura ik de beste.

Lied van Oumaima

Er was een prinses en haar papa is dood ze heeft een stiefmama en twee stiefzuster Anestasija en Sindrelae breng voor mij koffie en er komt een postbode en die zegt vandaag gaat de prins trouwen kom naar de zaal. Imane

o, wat is het toch gezellig op het plantijnje Het is een school voor iedereen als we samen werken zijn

we ijzersterk

en geen kind is hier alleen het einde

16


DE KLEINE PLANTIJN

3B

ABC

ONS KLASDAGBOEK… Dinsdag, 21 september 2010 Vandaag moesten we een voorwerp meebrengen naar school om een spel te spelen. Het was zo leuk dat de hele klas het de hele tijd wou spelen. Mijn voorwerp: een speelgoedauto in elkaar steken. Ik doe het uit elkaar en steek het terug in elkaar. Ik speel het samen met mijn broer. Ik bewaar het boven op de kast. Ik heb het voorwerp van toen mijn kleine broer uit het ziekenhuis is gekomen. Ik was 8 jaar. Ik kreeg het van mijn kleine broer. Ik kan het niet missen omdat het leuk is om te bouwen. (Anass) Vrijdag, 15 oktober 2010 Gisteren zijn we naar de kinderboerderij geweest. We hebben bloem gemaakt. In de gang zagen we kunst. ( geschilderde dieren ) Om kwart over tien speelden we op het gras en aten een koek. Daarna gingen we naar de stal. Daar was Dora de koe met haar kalfje. Er stonden 2 pony’s . Vervolgens gaven we de schapen, geiten en de kippen eten. De konijnen mochten we aaien.

Er was ook een pauw. De varkens stonden buiten te knorren. We moesten onze handen wassen. In de namiddag leerden we brood bakken in groepjes. Ik heb mee de afwas gedaan. Terwijl het brood bakte in de oven, speelden we buiten. Om 14 uur 30 vertrokken we terug naar school. (Amal) Vrijdag, 22 oktober 2010 Ik vind mijn hobby leuk. Mijn hobby is basketbal. Ik speel het op de speelplaats. Wij gaan elke vrijdag zwemmen. In kleine zwemgroepen leren wij de schoolslag. (Ayoube) Vrijdag , 29 oktober 2010 Welkom in’t Snuk! Karel Appel: de rode kamer. Het is gemaakt in 1940. Het is een leuk en mooi gemaakt kunstwerk. Het lijkt door een kleuter geschilderd. Ik vind het rare kleuren en technieken. Ik zie daar kromme lijnen. Toch is het kunst. (Youssef Zardoua)

Donderdag, 18 november 2010 Zebraclub Vorige week vrijdag was het zebraclub. Dat was heel leuk met Leen en Pieter. Alle spelletjes waren leuk . Eerste spel was Dikke Bertha , tweede was de kampioenen en zebra’s . Iedereen was leuk aan het spelen. Toen Leen en Pieter weg waren was ik heel moe zelfs Leen en Pieter. (Shaimae)

JARIGEN! september: oktober:

november:

Siham Bouchtaoui Akif Ismail Shaimae Assaoui Mohammed Lamkadmi Iman Lazaar

17


DE KLEINE PLANTIJN

4A

18

De Kleine Plantijn 2010-2011 1.2  

De Kleine Plantijn 2010-2011 1.2

De Kleine Plantijn 2010-2011 1.2  

De Kleine Plantijn 2010-2011 1.2