Page 1

DE KLEINE PLANTIJN

1A Een gek verhaal!

12


DE KLEINE PLANTIJN

1B De zak van Sinterklaas!

Een leuke opdracht!

13


DE KLEINE PLANTIJN

1C

En Sarah mag op de schoot van Sinterklaas Nabaa gaan zitt

De Sinterklaasjes van 1C !

De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas, De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens het is zo`n baas! Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin. De hele, de hele, de hele wereld in! De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens het is zo`n baas!

En Sarah mag op de schoot van Sinterklaas Nabaa gaan zitten. Ondertussen leest Zwarte Piet Ehad in het grote Sinterklaasboek welke kinderen braaf geweest zijn en of ze een pakje krijgen ...

14


DE KLEINE PLANTIJN

2A HEKSENKRANT Juf Veerle is apetrots op haar knappe en moedige schrijvers en is opgelucht dat zijzelf zonder betoverde kikkerpoten uit dit ‘hokus pokus – avontuur’ kwam! Alle spinnen- en slangenpoten nog aan toe!

DIEF STEELT SPREUKEN BIJ HEKS FLORA

VALS DRAKENBLOED

Met onze klas trokken wij 3 weken naar heksenstad, wat maakten we daar wat mee! In de war geraakte toverspreuken, heksen die naar de kapper moesten en een groen kapsel zochten met spinnen in het haar, brieven voor een jarige tovenaar versturen,… Noem maar op, noem maar op. Nu is het niet altijd rozengeur en maneschijn in zo een heksen- en tovenaarstad.

De jongens en meisjes van 2A kropen in de pen van echte reporters en schreven spannende krantenartikels voor de heksenkrant.

15


DE KLEINE PLANTIJN

2B 2B tovert alle kinderen om ! Je bent een aap, ik tover jou in slaap! Achraf Ki liw nee leetsak! Tissam Ik wens dat al de jongens in vieze apen veranderen. Darifa In mijn huis verander ik jou in een luis. Zaineb Heksen, hekserij! Alle speelgoed wordt van mij! Khadija Ik tover je in slaap! Sahar Hokus pokus pats, ik wou dat elke jongen een kikker was. Altna Alle meisjes vallen in slaap. Ik wil jongens veranderen in een aap! Hicham Bouhtala Speel, spelende speelster! Ani Ik wens dat de meisjes in apen veranderen. Mory Ik wil de jongens in heksen toveren! Romaisae Ik tover jou in een banaan. Boubacar Je bent een kabouter en ik tover je om in modder. Albert Raak mij aan en ik tover je om in een dier. Youssef Jongens, ik tover jullie in slaap! Masaranje Kir nir zir, muur vuur huur! Leticia Lav ni paals Akram Ik tover jongens in slaap. Hicham Bouchtaoui Abracadabra! Thirunanthy

16


DE KLEINE PLANTIJN

2C Sinterklaas kapoentje‌ De Sint is in ons land! We hebben dan ook de hele week rond de Sint gewerkt in ons klasje! We hebben in ons Sintboekje gewerkt, liedjes geleerd, knutselwerkjes gemaakt en marsepein gemaakt! Onze knutselwerkjes zullen, tijdens het Sinterklaasfeest op 6 december, de zaal versieren en onze marsepein was superlekker! Graag willen we jullie dan ook laten zien wat we deze week gedaan hebben in ons klasje!! Kijk maar mee!

17


DE KLEINE PLANTIJN

3A Griezelrecepten van 3A !

Bloedsoep: Ik pak mijn scherp mes en schaar en een plank. Dan snij ik van de vingers de nagels eraf. Dan de planten in de pot en bloed in de pot. Dan snoeppapier en de pot en roeren. Dan het vuur op en dan is het klaar. (Dylara 3A) Slangensoep: Eerst groenten laten koken. Dan bloed erin. Wormen, kikkers, slangen en spinnen en vleermuizenbloed erbij. En laten koken, 5 minuten. Ik neem de pot, haal de soep eruit en jou slangensoep is klaar. (Imrah 3A) Griezelvogelmodder: Ik pak de zes druppels bloed en doe het in de sok. Ik maak de spinnen dood. Dan doe ik ze in de sok en in het vuur. Dan smelt het en dan pak ik de griezelvogelmodder. (Bilal M. 3A) Griezelpasta: We pakken eerst de kikkerpoten en dan de ogen. Dan een wortel, griezelpasta en dan in de oven op 20 graden laten bakken en dan is het klaar mmmmmmm. Nu is het lekker. Nee het is nog niet klaar want er moeten nog spinnen bij en dan moeten we er nog slakken bijdoen. Dan de worden op de pasta en goed laten door bakken. Dan bloedsaus erbij en het is klaar. Eet smakelijk. (Bilal B. 3A) deze leerlingen al kunnen zwemmen in het diepe Ingrediënten voor soep: zwembad: kikkers, wormen, spinnen, kakkerlakken, slakken,Bilal vleermuizen, een dode uil, een stuk Moreno, Dylara, b. pompoen, zout, peper, stuk slang en een drakenvleugel, een wrat van een heks, een konijn en een appel. (Moreno 3A)

Griezelpasta: We pakken eerst de kikkerpoten en dan de ogen. Dan een wortel, griezelpasta en dan in de oven op 20 graden laten bakken en dan is het klaar mmmmmmm. Nu is het lekker. Nee het is nog niet klaar want er moeten nog spinnen bij en dan moeten we er nog slakken bijdoen. Dan de worden op de pasta en goed laten door bakken. Dan bloedsaus erbij en het is klaar. Eet smakelijk. (Bilal B. 3A) Ingrediënten voor soep: kikkers, wormen, spinnen, kakkerlakken, slakken, vleermuizen, een dode uil, een stuk pompoen, zout, peper, stuk slang en een drakenvleugel, een wrat van een heks, een konijn en een appel. (Moreno 3A)

Wist je dat…?

...deze leerlingen al zijn verjaard: Chahida, Mohamed, Bilal B., Aïcha, Leila, Wissam, Bilal M., Marianna, Dylara, Eryk

Proficiat! 18


DE KLEINE PLANTIJN

3B Brrr‌ wat een enge voeldozen! Wat voel je? zacht, slijmerig en dik Wat zou er in de doos kunnen zitten? *

Wat voel je? ruw ,dik , hard Wat zou er in de doos kunnen zitten? **

Nieuw! Griezelkookboek

Wat voel je? smerig Wat zou er in de doos kunnen zitten? ***

Maar het wordt nog enger‌ Luisteren naar griezelgeluiden op cd. Wij hoorden een bel, een heks, stappen,een weerwolf ,een deur, een krekel Ik vond volgende woorden in de woordzoeker: schaduwen, nachtmerrie, klauwen, volle maan, griezelen, vampieren en kerkhof. Zakaria Ik heb zelf enge geluiden gemaakt met mijn stem, handen, voeten .( sleutel, kat , kip, reus, hond, varken,paard) Chakil en Amar De opdrachten van Meester Griezel Grauwel op cd vond ik leuk. Chaimae Via vraagjes kwamen wij te weten welke griezel we waren. ( heks, geest, Felteu, vampier en weerwolf) Daarna vulden wij een griezelpaspoort in. Salgred Een van de rituelen in onze griezelclub was een goed wachtwoord vinden. David (wolvenklauw) Het voorleesverhaal van " DE GRIEZELS " van Roald Dahl : kussen meebrengen en luisteren en kijken naar de prenten in dat boek was leuk. Amanda

*spons **borstel ***spaghetti

19


DE KLEINE PLANTIJN

3C De blaadjes vallen van de bomen‌ Ayoub, Salim, Salma, Sofiane, Salima, Momi en Wissam uit klas 3C schrijven over leuke momenten tijdens de herfstvakantie. Ayoub Ariyani wordt de volgende Messi! Mijn papa en ik wij zijn naar Deurne gegaan. Dan hebben wij foto's getrokken. Toen wij klaar waren, dan speel ik met andere kinderen voetbal. Salim Ibannamaran laat zijn schaap inslapen Wij gingen naar de boerderij voor een schaap te kopen. Toen gingen we met de auto naar het slachthuis om de schaap een spuit te geven. Wissam Ait Alla maakt Plopsaland onveilig! Ik ben met mijn mama naar Plopsaland geweest. Ik ben met mijn mama in een attractie geweest en mijn mama had schrik. Ik ben ook in de stoeltjes geweest en ik werd duizelig.

Salma Bousikhani en de drukke agenda. Zondag was ik naar Nederland gegaan. Maandag was ik teevee aan het kijken. In de namiddag was ik naar buiten gegaan. Zaterdag was ik aan het slapen. Ben ook naar de moskee gegaan. En ook met mijn moeder naar de H&M. Sofiane Bouhtala en de dag vol geheimen. Eerst zijn Wasel en ik naar snack gegaan. Daarna zijn we naar Aldi gegaan. We zijn naar de bakker gegaan. Wasel heeft iets voor zijn moeder gekocht. Daarna zijn we naar mijn huis gegaan. Wij waren iets aan het spelen daarna zijn we terug naar buiten gegaan. Daarna waren we aan het spelen tot 6 uur. En klaar!! Daarna ben ik naar huis gegaan en Wasel naar hem huis gegaan. Salima Niyat Lamkadem is de shopping queen! Wij waren allemaal naar het Park Spoor Nooit gegaan. En dat was heel leuk. Maar daarna was het heel koud. En die morgen moesten ik en mijn mama en mijn papa naar Hoboken om kleren te kopen.

M.O.M.I. en de dolle vakantiepret! Ik en mama gaan naar park en vrijdag zaterdag ik ga naar Sofiane en spelen bal.

Safa en Sumia uit klas 3C hebben zelf verhalen bedacht! Safa Manlayakhaf is mama eend Geef een beetje brood om te eten. Das klaar, ok? Wil jij naar daar gaan ja ok! Oom begon naar daar te gaan. Allez allez kom snel. Kuikens daar. Zijn ze daar zijn die! Dat wil ik! Kuikens, die zijn heel mooi! Sumia Zayoun en het flatusverhaal. Er was eens een Simpson die 5 scheten laat. Iedereen aan het lachen, iedereen! Er was een mevrouw! Zij laat haar popcorn vallen en zij roept "Oh my God! Oh my God!!!"

20


DE KLEINE PLANTIJN

4A Op naar het bos! Op

23

oktober

zijn

we

samen

met

4b

naar

Rivierenhof

geweest.

We gingen er naartoe met tram 10. We kwamen aan in het Rivierenhof, daar zagen we meteen mannetjes- en vrouwtjeseenden en een blauwe reiger. Nadat we hier een beetje hadden over geleerd werden we verdeeld in 3 groepjes. 1 groepje bij juf Sarah, 1 groepje bij juf Inge en het laatste groepje bij juf Ann D. We maakten een grote wandeling in het bos. Daar zagen we:

 Een konijnenhol en konijnen ...  Paddenstoelen: elfenbankje, eekhoorntjesbrood, vliegenzwam, aardappelbovist, … 

Verschillende planten en bomen: bamboestokken, naaldbomen, eikenboom, berkenboom, …

 Vogels: mussen, kauwen, merels, duiven, eekhoorns, …  Insecten: wormen, rupsen, spinnen, sprinkhanen, …  Vruchten van bomen eikels, kastanjes, beukenootjes, bessen, appeltjes, …

We vonden het heel leuk hebben en veel geleerd en genoten!

21


DE KLEINE PLANTIJN

4B Gedichten in 4B 4B is de beste Word nooit de slechtste Ook plagen we sommige dagen Altijd vrienden Alleen maar kinderen Soukaina, Kaoutar, Amani, Saliha en Nora

4B is een leuke klas In het klasje was een plasje Het was gevuld met water Wie is de dader? Ik wist het,

Je kan er nooit twee van vinden De klasgenoten Eten graag noten Zineb, Saliha, Nora, Nasira, Cheima

Dat ben jij Kom maar snel naar mij. Heb jij dat gedaan. Het is toch waar! Firdaous

22

schoolkrant2012_1_2  

Een gek verhaal! DE KLEINE PLANTIJN 12 Een leuke opdracht! De zak van Sinterklaas! DE KLEINE PLANTIJN 13