Page 1

schoolkrant basisschool “Het Plantijntje”

DE KLEINE PLANTIJN WOENSDAG 11 MEI 2011 – www.bsplantijntje.be

MYSTERIE

Leve De Lente!

BLZ. 5

PLANTEN

Wist je dat…

SPORT

…het feest is op onze school op 14 mei!!!

Basketbalnieuws!

...er op dit schoolfeest weer heel wat te beleven zal zijn: een basketmatch met juffen en meesters, héél veel spelletjes, je snoet laten beschilderen, een spetterende show op ons “free podium”, een gratis pannenkoek eten en nog veel meer! JIJ KOMT TOCH OOK?

BLZ.27 en 28

...de eerste leerjaren (1A, B, C) op 9 mei TOVERBORDEN krijgen van onze directeur? Het zijn eigenlijk slimme borden waarmee we nog beter kunnen leren. Meester Danny van 6A heeft al een tijdje zo‟n smartboard in zijn klas. Spannend afwachten dus… …het kraantjeswater in de wc‟s NIET DRINKBAAR is? Dorstige leerlingen kunnen dus best elke dag een goed gevulde fles water meebrengen naar school. Drink voldoende water want dat is gezond!!! …wij op onze school een echte ACTEUR in ons midden hebben? Vigny (Brugklas) speelde mee in een grote Vlaamse film “Swooni”. Hij heeft dit heel knap gedaan. Wil je deze leerling ook zien schitteren op het witte doek, moet je de film beslist eens bekijken!

ACTUEEL Theater & Internet BLZ.29 Af van Afval BLZ.30

WEDSTRIJD Kleuterschool BLZ.37 Lagere school BLZ.34,35,36


DE KLEINE PLANTIJN

K0A Zoem,zoem, zoem, Ik geef je deze bloem en een dikke zoen! Van je kapoen, SMAK

2


DE KLEINE PLANTIJN

K0B NIEUWS VAN K0B

Joepie!Lekker kliederen met papier-machĂŠ. Zo maakten we onze mooie paasmandjes, waar we later dan lekkere chocolade eitjes van de paashaas in terugvonden. Mmmmmm!!!! Soms komt juf Linda in ons klasje. Lekker spelen en plezier maken. Na de paasvakantie kwamen er 6 nieuwe vriendjes en vriendinnetjes bij in ons klasje: Alice, Chirine, Gizlane, Farah, Adam en Wassim. We zitten nu met 22 kleutertjes gezellig samen in 0Kb.

3


DE KLEINE PLANTIJN

K1A

K1B

K1C

BOON WORDT PLANT Reporter ter plaatse

4


DE KLEINE PLANTIJN

K1A

K1B

K1C

K1B ZIT MET EEN EI Maandag 2 mei Wij (de kleuters van juf Sanne) zijn in blijde verwachting! We zitten namelijk met een ei. Maar we weten niet wie of wat erin zit... Er zitten al een paar barstjes in de schaal! Spannend seg! Juf Sanne zegt dat we nog zeker één of twee nachtjes zullen moeten slapen voor „het‟ helemaal uit het ei zal zijn.

Dinsdag 3 mei We hebben vannacht amper geslapen en nog voor juf Sanne de deur goed en wel heeft opengedaan, staan we al allemaal rond de tafel met het ei. WAUW! Er zit al een klein gaatje in! We zien “iets” dat komt piepen, maar we weten nog niet wat... In de namiddag komt juf Dominique op bezoek met haar klasje, zij willen dat mysterieuze ei ook wel eens zien. Samen raden we wat er in het ei zit: een kuikentje? Een slang? Een dinosaurus?

Woensdag 4 mei Het ei stelt ons geduld op de proef... We zien vandaag twee extra gaten, maar we kunnen nog steeds niet goed zien wat er juist in zit... Juf Sanne zegt dat we nog een klein beetje moeten wachten maar dat vinden wij heel moeilijk!

Wat denken jullie? De nieuwsgierigen mogen altijd op bezoek komen in ons klasje! Misschien is “het” dan al helemaal uit het ei gekropen!!! Spannende groetjes, De kindjes van 1Kb

5


DE KLEINE PLANTIJN

K1A

K1B

K1C

K1C GEEFT NIET OP! In onze klas gebeuren de leukste dingen. We zijn aan het proberen om een toren te bouwen tot aan het plafond. Dat is heel moeilijk. We moeten dan op stoelen gaan staan. Als het ons echt niet meer lukt, komt juf Linde ons helpen. Ook zij moet op een stoel gaan staan voor die hele hoge blokken. Als we dan bijna aan het plafond zijn, BOEM alles op de grond! Spijtig maar we beginnen dan gewoon opnieuw.

6


DE KLEINE PLANTIJN

K2A LEVE DE LENTE De rupsjes en vlinders komen tot leven in K2a

Versje “Rupsje” Rupsje at (ga met je wijsvinger tegen de zijkant van je andere hand omhoog kruipen) Rupsje at, rupsje at Een gat in het blad (je wijsvinger door de andere hand steken) Rupsje spon, rupsje spon een cocon in de zon (handen om elkaar heen draaien, ronde vorm ‘zon’ maken met je handen) Vlinder vrij, vlinder vrij (vlinder maken van je handen) Weg ben jij! (handen op de rug)

Met plasticine kunnen we ook rupsjes maken!

Ons zelfgemaakt kleurenspel “Rupsje Smulgraag”.

Rupsje Nooitgenoeg schilderen en opplakken op een lekker groen blad!

7


DE KLEINE PLANTIJN

K2B

Wat komt er uit dit zaadje? Een superbloem! Wie heeft dit zaadje verzorgd? De kleuters van juf Kim & juf Linda! Kom allemaal kijken op de opendeurdag!

8


DE KLEINE PLANTIJN

K3A MAMA’S IN DE BLOEMETJES Onze kleuters werkten rond het thema “Moederdag.” Ze mochten vertellen waarom hun mama zo speciaal is en welke leuke dingen ze allemaal doen met hun mama. Ook maakten ze een mooi geschenkje en leerden ze een versje voor moederdag. Willen jullie het versje ook eens lezen?

Lieve mama, blijf maar liggen, in het grote warme bed, blijf maar lekker nog wat dromen, tot er koffie is gezet. Strakjes maak ik een ontbijtje met beschuitjes klaar voor jou, maar nu eerst een bosje bloemen omdat ik zoveel van je hou.

9


DE KLEINE PLANTIJN

K3B KLEUTERS K3B KRIJGEN GROENE VINGERS Bij het thema planten en zaaien mocht het natuurlijk niet ontbreken dat we zelf zaadjes gingen planten. We kregen allemaal een potje waar we eerst aarde in moesten doen. We moesten de aarde goed aandrukken en onze handen werden dan ook heel vuil. Maar zo zorgden we wel voor een mooi bedje voor het zaadje! Met onze gieter gaven we het nog wat water zodat het snel kon groeien. En nu moeten we onze plantjes goed verzorgen en wachten en hopelijk‌ zal er dan snel een mooie bloem te voorschijn komen!

10


DE KLEINE PLANTIJN

1A

1B

1C

ABC

Maan-roos-vis? Nee hoor, wij lezen al echte boeken!

DE BIBBUS

VROEGER EN NU

11

EDITschoolkrant2 deel1  

MYSTERIE Kleuterschool BLZ.37 Lagere school BLZ.34,35,36 Theater & Internet BLZ.29 Af van Afval BLZ.30 Wist je dat… Leve De Lente! BLZ....