Page 1

Wedstrijdverslag SVV ’91 VR1 – BSC Unisson VR1

30 maart 2014

Eindstand 0-3 (0-1)

Na (alweer) een weekend vrij mocht BSC Unisson VR1 afgelopen zondag ook weer aan de aftrap verschijnen, en wel op het veld van SVV '91 in Enschede. Ondanks het verzetten van de tijd wist (bijna) iedereen om half 9 aanwezig te zijn op de Grobbe. r was veel goed te maken deze wedstrijd want in de afgelopen wedstrijden zijn er veel punten verspeeld. Tegen SVV werd thuis gelijk gespeeld, terwijl er gezien het spel gewonnen had moeten worden. Bij koploper Rekken werd er met 2-1 verloren en Glanerbrug (BM) maakte de 0-1 in het laatste kwartier van de wedstrijd. Om het tij te doen keren had coach Koen zich een “nieuwe” opstelling uitgedacht. Joyce zou op linkshalf gaan spelen, maar bleek tijdens de warming up toch niet fit genoeg te zijn. Uiteindelijk werd de opstelling als volgt: Wendy (goal), met daarvoor Nandine, Esther, Irene en Kylie; op het middelveld Brigitta, Moniek en Yvet en in de aanval Romé, Anouk en Iris.

Het idee was dat Irene de spits zou oppakken, en dat Esther, als laatste man zijnde, vóór Irene zou spelen. Verder gaf Koen de dames mee dat de bal lekker rondgespeeld moest worden en dat dat waarschijnlijk naar een overwinning zou leiden. Dit bleek een succes formule! Er werd meer van achteruit opgebouwd zodat de lange bal aanzienlijk minder gehanteerd hoefde te worden. Beide backs moesten nu wat actiever meevoetballen. De snelheid van Irene kwam achterin goed van pas, terwijl de techniek en het inzicht van Esther het middenveld mooi konden ondersteunen. Het begin van de wedstrijd was iets minder chaotisch dan dat het bij andere wedstrijden wel eens is. De Surinaamse scheidsrechter was het zo nu en dan niet helemaal met zijn vlaggers eens en maakte in onze ogen wel eens vreemde beslissingen. Echter lukte het SVV niet hierdoor een stempel op de wedstrijd te drukken. Beide ploegen creëerden geen grote kansen. Totdat rechtshalf Brigitta doorliep op een bal die de verdediger van SVV op hun linkshalf speelde. Brigitta wist de bal te blokken en mee te nemen richting de keeper. Deze 1 op 1 situatie wist Brigitta doormiddel van een punter met een doelpunt te laten eindigen! 0-1 voor, en een verdiend doelpunt voor Brigitta die vaak belangrijk is in het veld. Als beloning mocht ze even op adem komen en zou Suzan haar vervangen. Iris werd vervangen door Charlotte en de eerste helft liep al snel ten einde zonder veel benoemingswaardige momenten. Na een kwartier rust stond BSC Unisson VR1 weer enthousiast op het veld. Na een paar minuten kwam ook SVV weer in beeld, terwijl de scheidsrechter nog rustig in de zon op een bankje zat. Toen de beste man zijn koffie op had kon er afgetrapt worden voor de tweede helft. Nu de dames de overwinning proefden werd er in de tweede helft met iets meer overtuiging gespeeld en werden we steeds vaker gevaarlijk. Inmiddels had Brigitta Romé vervangen en vond Irene het tijd voor een doelpunt. Ze dribbelde met de bal over het veld naar voren en gek genoeg leek niemand van SVV haar tegen te willen houden. Irene speelde af op Moniek die de aanval bekroonde met een doelpunt! Even later gaf Brigitta een bal voor op Suzan die er net niet bij kon. Gelukkig stond spits Anouk op de goede plek en wist zij de bal koelbloedig in de korte hoek te schuiven. Ook een mooi doelpunt voor Anouk en 0-3 vóór! De wedstrijd liep ten einde en de eerste overwinning na de winterstop was een feit! Het was een leuke wedstrijd om te spelen, waarbij de keeper Wendy zeer weinig heeft hoeven doen. Daarnaast willen we Martijn even bedanken dat hij op de vroege morgen voor ons heeft willen vlaggen!


e

Met het binnenslepen van deze 3 punten zijn de dames gestegen naar een 4 plaats, met 4 punten. Donderdag e 3 april om half 7 staat de inhaalwedstrijd tegen Phenix op het programma. Phenix staat momenteel 2 met 7 e punten. Aankomende zondag komt Rietmolen op bezoek op de Grobbe. Zij staan momenteel 5 met 3 punten. Dat beloven dus spannende wedstrijden te worden voor de dames!

30-03-14-svv-91-vr1-bsc-unisson-vr1