Page 1

08 december 2013 BSC Unisson 1 wint uit bij Haaksbergen 1, eindstand (0-6).

Zo 8 dec. stond de laatste uitwedstrijd van 2013 tegen Haaksbergen 1 op het programma. Er moest vandaag weer gewonnen worden aangezien daarmee de achterstand op de nummers 3 en 4 Rietmolen en/of UDI verkleind kon worden aangezien deze 2 teams tegen elkaar moesten uitkomen vandaag. Wegens het aanhoudende keepersprobleem nam oud-keeper Dennis Homeijer plaats onder de lat vandaag en doordat daarnaast het 2e elftal vrij was gingen Frank Schoonheden en Timon Ferrée mee als versterking in het veld. Zoals in het vorige wedstrijdverslag reeds werd vermeld maakt oud-ploeggenoot Daniël Timmer deel uit van dit team, dus we waren zeer benieuwd hoe hij het er vandaag tegen zijn oude teamgenoten vanaf zou brengen. Opstelling: Dennis Homeijer, Mark Molendijk, Martijn Nijhuis, Frank Schoonheden, Brian Goris, Remy van der Beek, Wouter Swank (Willem Hoitzing/70), Egbert Roossink, Lennart Schoonheden, Arjan Wissink, Timon Ferrée (Martijn Brinkman/50)

BSC Unisson begon redelijk goed aan de wedstrijd en zette continue druk op de defensie van Haaksbergen. Tot grote kansen leidde dit in de eerste minuten nog niet, maar met de speelwijze die werd gehanteerd konden die niet lang meer uitblijven. BSC Unisson kwam in de 19e minuut op voorsprong via een doelpunt van Arjan Wissink, die zijn eigen solo actie verzilverde met een mooie stift over de keeper (0-1). In de 22e minuut zette BSC Unisson reeds het volgende doelpunt op het scorebord. Een strakke lage bal van Arjan Wissink via de linkerflank werd door niemand anders dan Timon Ferrée knap binnengeschoten bij de 1e paal (0-2). Dit was daarmee zijn eerste doelpunt voor het 1e elftal, aangezien hij na jarenlang uitstekend keeperswerk de handschoenen heeft verruild voor een plek in de spitspositie. BSC Unisson bleef in de eerste helft de betere partij, echter werd de score niet verder uitgebouwd. Vlak voor rust was er nog wel een grote kans, waarbij Timon Ferrée een uitstekende steekbal gaf op Arjan Wissink die 1-1 kwam te staan met de keeper. Arjan passeerde de keeper, maar kwam daardoor in een slechte scoringspositie waardoor hij de bal voor gaf op Lennart Schoonheden die op zijn beurt deze bal niet tot een doelpunt wist te verzilveren. Met een 0-2 tussenstand ging BSC Unisson daarom de rust in. Tijdens de rust mocht Martijn Brinkman warm gaan lopen aangezien hij Timon Ferrée aan het begin van de tweede helft zou gaan vervangen.


Na rust pakte BSC Unisson het spel van de eerste helft weer snel op en dit resulteerde al snel in de 0-3. Een uitstekende cornerbal genomen door Remy van der Beek werd bij de tweede bal binnen gekopt door Timon Ferrée (0-3), die blijkbaar niet genoeg kon krijgen van de smaak van het scoren. Hij kreeg daarom kort daarna zijn welverdiende publiekswissel, waarbij A-speler Martijn Brinkman zijn positie innam. Deze 0-3 voorsprong was voor BSC Unisson echter geen reden om gas terug te nemen. Het volgende doelpunt viel namelijk een klein kwartier later in de 61e minuut. Een goed uitgespeelde combinatie tussen Martijn Brinkman en Arjan Wissink werd door Arjan Wissink keurig afgerond door de bal hard in de kruising te schieten (0-4). In de 66e minuut volgde er een opmerkelijk moment: Remy van der Beek (beter bekend als Pan) werd door zijn directe tegenstander gepannaad en dat bleef de reservebank van BSC Unisson uiteraard niet onopgemerkt. Ook Martijn Nijhuis werd een panna niet bespaard, echter wist hij zijn directe tegenstander kort daarna met een mooiere panna terug te pakken. Deze prachtige actie werd dit keer niet alleen door de reservespelers van BSC Unisson opgemerkt, maar tevens door het grootschalig meegereisde publiek die met een staande ovatie voor Martijn begonnen te klappen en te juichen. Martijn was hier blijkbaar dermate van onder de indruk dat zijn pass op Remy van der Beek totaal mislukte waardoor we een ingooi tegen kregen. Naast deze komische voorvallen werd de wedstrijd uiteraard wel serieus uitgespeeld. Tot aan de 90e minuut kreeg BSC Unisson nog enkele kansen waaronder goede kansen van Wouter Swank die zowel een bal rakelings naast als rakelings over schoot. Toen de 90 minuten op het scorebord stonden was het enkel nog wachten op het eindsignaal. Maar blijkbaar was de scoringsdrift van BSC Unisson zelfs in de blessuretijd nog niet gestild. In de 91e minuut maakte Lennart Schoonheden op aangeven van Mark Molendijk de 05 en in de 92e minuut maakte Arjan Wissink op aangeven van Lennart Schoonheden 0-6 waardoor deze wedstrijd uiteindelijk toch nog in een doelpuntenfestijn eindigde. Met deze 0-6 eindstand pakte BSC Unisson wederom 3 punten en aangezien concurrenten Rietmolen en UDI met 2-2 gelijk hadden gespeeld tegen elkaar lopen we op beiden 2 punten in. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. In deze thuiswedstrijd wordt om 14:00 afgetrapt tegen de nummer 12 van de competitie Noordijk 1. Komt dus allen kijken! Tot slot nog enkele mededelingen: Dennis Homeijer was blij dat het eindsignaal volgde, aangezien hij daardoor de warme douche kon opzoeken omdat hij tijdens de wedstrijd meer toeschouwer was dan keeper. Timon Ferrée werd vandaag verkozen tot Man of the Match, maar hij stond deze titel af aan de reservespeler die 90 minuten op de bank had gezeten vandaag. (webmaster: en daarom ruim de tijd had voor dit zeer poëtisch verslag, waarvoor onze dank)


08-12-13-haaksbergen-1-bsc-unisson-1