Page 1

S E N T E R AV I S F O R B R Y G G E N S E N T E R - Å R G A N G 2 - U T G AV E N R 8 - 2 0 0 3

Kurt Knutsen reagerer på at folk råkjører i Kaiveien. Men nå skal det bli andre boller...

Slutt på råkjøring i Kaiveien Målinger har avslørt råkjøring i Kaiveien, enkelte holdt hele 110 km/t på veistrekningen ved Bryggen senter.

Beboere i nabolaget kontaktet Statens vegvesen for å få en slutt på de høye hastighetene, og nå er trafikksikrings-

tiltakene på plass. Nå håper Kurt Knutsen at folk tar hensyn og kjører mer forsiktig. Side 7

Nye dufter hos Fix

Feirer høsten

Fix frisør utvider parfymeavdelingen sin. En rekke nye og eksklusive dufter er på plass i hyllene til Jane Elowsson.

Høsten skal behørig feires på Bryggen senter. Lørdag 25. oktober blir det salg av lokal kunst og nytrukket fisk og krabbe. Henriette Andersen og Kårleiv A. Fløysvik lover en høstdag med mange potensielle kupp. Side 4 og 5

Side 8 og 9

TEMA: SUNNHET OG VELVÆRE Haustmarken!

Tipstelefon 51 97 49 13


Høst. Smak litt på ordet. Eller hva med ord som frisk, klar luft, vakre, varme farger, innekos, levende lys… Trekkfuglene "tar te ved og flyr mot sør" heter det i sangen. Mange nordmenn har etterhvert tatt etter trekkfuglene. Men de fleste av oss velger å bli her hjemme. Og høst med kortere dager og kjøligere luft åpner for nye opplevelser. Nye dimensjoner. Å komme inn med friske kinn etter en tur i høstluften. Tenne levende lys, få noe varmt i koppen og riktig nikose seg inne. Små gleder som gjør livet godt å leve. Bryggen Senter er klart for høsten. Ta deg en

runde og se selv! Enten det gjelder høst- og vintermote, sportsutstyr, lys og blomster, noe bakergodt eller høstens gode matvarer. Høsten er tiden for et besøk hos optikeren, lampelys krever mer av øynene! Et besøk hos frisøren frisker opp enten vi bare vil prøve noe nytt eller det gjelder høstens store selskaper. Og på bistroen er det alltid trivelig. Her byr vi på lun stemning, knallgod mat og ellers alt som trengs for en hyggelig kveld ute - i ditt eget nærmiljø.

se dere alle da. Også innsamlingsuken håper vi vil gi god respons. Det er en fin anledning til å rydde bort ting vi ikke trenger selv, men som er sårt trengte i Bosnia.

Det skjer mye på senteret i høst. Se baksiden av Bryggeposten for nærmere detaljer. Vi inviterer til haustmarken 25. oktober, og håper å

Velkommen til Bryggen - til en avslappende, hyggelig handel i ditt nærmeste handlesenter!

Ellers er det gledelig at det nå ser ut til å bli satt en stopper for råkjøringen i Kaiveien, før det skjedde en alvorlig ulykke. Vi ønsker et trygt, trivelig område rundt Bryggen der bilene selvfølgelig er velkomne, men på fotgjengernes premisser.

Bredbånd i Hommersåk NextNet AS er nå i samarbeid med MLI AS i ferd med å etablere et nytt bredbåndtilbud i Hommersåk-regionen. Helt siden de gikk ut med tilbudet har det vist seg å være stor interesse både blant private og bedrifter.

I flere år har mange private og bedrifter i Hommersåk ventet på mulighet til bredbåndstilknytning mot Internett, og nå er muligheten

kommet - for de aller fleste. NextNet er ansvarlig for selve utbyggingen - med MLI som koordinerende partner lokalt.

å kunne tilby bedre priser, større hastigheter, og minst like god kvalitet, stabilitet og sikkerhet som Telenor's xDSL (ADSL, SHDSL, etc.).

Framdriften i prosjektet går som forventet, og før nyttårsskiftet vil det nye tilbudet etter planen være på plass.

Det er ingen krav om fast-telefon for leveranse av bredbånd mot Internett.

NextNet benytter seg av siste teknologi - hovedsakelig basert på lisensierte 3.5 GHz samband, for å unngå interferens og begrensninger som ligger i det åpne 2.4GHz båndet. Dette gir bl.a. bedre signalstyrke, mindre støypåvirkning, større hastigheter, lengre avstander - som igjen betyr bedre stabilitet.

NextNet har lang erfaring med trådløst bredbånd gjennom oppbyggingen av infrastrukturen i Lister- og Dalane regionen (Farsund, Kvinesdal, Lyngdal, Flekkefjord og Sokndal). For tiden jobbes det med flere spennende prosjekter i Stavangerregionen, blant annet bredbåndleveranse til Finnøy kommune, bedrifter og innbyggerne.

NextNet har som målsetting alltid

NextNet er ledende på trådløst

Bryggeposten er en senteravis for Bryggen senter, Hommersåk. Avisen dekker Riska m/omegn. Ansvarlig utgiver: Bryggen Senter Hommersåk AS.

2

bredbånd i Norge, og kan levere hastigheter opptil 155 Mbps ut mot hver enkelt klient. På infrastruktur har NextNet partner avtale med Bane Tele om bruk av transportnett, lisensierte frekvenser og på utstyrssiden er det Nera AS som er medspiller. Kontaktinformasjon: Marked Ledelse & IT AS Telefon: 98 09 30 40 Internett: www.MLI.no NextNet AS Telefon: 51 42 72 82 Internett: www.NextNet.no

Ansvarlig redaktør: Arild Magne Lunde. I redaksjonen: Frank Bertelsen, Tom Gaudland og Ellen Wiik.

Grafisk design: Commentum Forlag, www.commentum.no. Distribusjon: Posten Norge AS


Velsmakende høsttilbud!

Smultringer

m/marsipanfyll og knasende hasselnøttstrø

10 stk.

29,-

Lekker pærekake

Saftige julebrød m/rosin og sukat

pr. stk.

35,-

pr. stk.

pr. stk.

24,50

Herlige rosinbrød u/sukat

3,50 Høsten er her, vi bruker varmere klær. Innekos, kakao, teppe og noe ekstra kos... NAM!

PSST! Nybakte scones hver dag m/sjokoladebiter 4 stk.

pr. stk.

29,-

10,-

litt bedre enn andre gode bakerier Bryggen Senter - Hommersåk Telefon 51 60 56 56

bli ny! med Shilaz

Åpent mandag - lørdag fra kl 06.30

Eva fra Fix Frisør (er ikke satt pris på?!)

og Fix Frisør

Konkurranse!

Julegave ide

Kjempetøffe smykker kr. 150,Topp fra Sisters kr. 299,-

Jumper fra Broadway kr. 399,-

Send informasjon om hvorfor akkurat DU skal bli ny, med Shilaz og Fix frisør. Vinneren trekkes innen 30. oktober.

Kåpe fra Villa kr. 599,-

Bukse fra Vila kr. 99,-

Bukse fra Vila kr. 99,www.commentum.no

Fashion

3


Positive tall for Bryggen senter 2003 har så langt vært et godt år for Bryggen senter. Tallenes tale viser en omsetningsvekst på hele 15 prosent i tidsrommet apriloktober 2003 sett i forhold til samme periode i fjor. Daglig leder Arild Lunde er selvsagt fornøyd med at folk bruker mer tid og penger på Bryggen, og satser på å fortsette den positive trenden fram mot 2004. - Jeg tror omsetningsveksten skyldes at vi er i ferd med å bli solid etablert som et handlesenter for lokalmiljøet. Vi har et mål om at Bryggen skal være et naturlig treffpunkt for Riska-folk, og det naturlige valget når folk skal handle. Derfor satser vi hardt på å skape den riktige blandingen av butikker slik at alle skal finne det de trenger her hos oss, sier Lunde.

nyetableringer. - Vi er kontinuerlig på jakt etter folk som kan bidra til den hyggelige utviklingen. Folk med kreative ideer og en god porsjon pågangsmot. Derfor er det veldig kjekt at det kommer en skobutikk, mener Lunde. Gode sommermåneder Det er særlig i sommermånedene folk strømmer til Bryggen senter. Lunde peker på båtfolk, hyttefolk, og mer fritid som årsak til omsetningstoppen om sommeren. - Senteret har en unik beliggenhet med sin nærhet til sjøen. Og vi må jobbe for å utnytte beliggenheten enda bedre. Vi har sett at salgstallene vokser når vi drar i gang forskjellige arrangementer både i og utenfor senteret. Vi har forsøkt å lage en slags torgplass ved parkeringsplassen, og kombinasjonen gode arrangementer og gode tilbud ser ut til å slå an. Derfor satser vi friskt mot 2004. Det blir garantert mye moro og gode tilbud også neste år, smiler Lunde.

Ny skobutikk Allerede like over nyttår vil en ny skobutikk bli etablert på senteret, og Lunde håper på enda flere

R u s ke v æ r e r i k ke n o e p r o b l e m m e d g o d e p l a g g f ra Vi p s Hals 100% bomull Parkdress Vindtett, vanntett og pustende med avtagbart for i 100% ull

Dynejakke + bukse fra Claire

39,Vinterjakke gutt, 2- 8 år

298,Gutteklær fra MRK

Troll parkdress

1198,-

Bryggen Senter - Hommersåk - Tlf: 51 60 56 65

PSS! Fra november finner du oss også på internett: www.vips-mote.no

Barne- og ungdomsklær fra 0-16 år

Åpent: Mandag - fredag: 10.00 - 19.00 Lørdag: 10.00 - 16.00 4

Hufa fleecelue str. 51-57

98,-


Feirer høsten med Haustmarken Lørdag 25. oktober blir det Haustmarken på Bryggen Senter. Lokal kunst blir stilt ut for salg, fisk og krabbe skal selges på torget, og i butikkene settes prisene ned slik at alle kan gjøre et skikkelig høst-kupp. - Haustmarken er en god, gammel tradisjon som vi vil gjøre levende igjen. Det blir masse gode tilbud i alle butikkene, og rundt om i gangene vil mange amatørkunstnere stille ut og selge det de har laget. Så langt

vet jeg at det kommer malere, treskjærere og knivmakere, så det blir mye fint å se på og å handle. Ute på kaien setter vi opp et telt som vi fyller med fisk og krabbe som kan kjøpes for en rimelig penge. Fisk er sunt, smiler vaktmester ved Bryggen Senter, Kårleiv A. Fløysvik. Garanterer varme Også i fjor ble det avholdt Haustmarken på senteret. Da var masse mennesker innenfor dørene, og Fløysvik forteller at det var en særdeles hyggelig helg. - Det er gøy når senteret bobler og syder av liv. Og selv om det kanskje kommer til å være en skikkelig høststorm ute, så kan vi garantere varme, hygge og god stemning inne, sier Fløysvik.

Variert kunst Leder for foreningen Amatørkunstnerne i Riska, Henriette Andersen, kan nesten ikke vente med å vise fram eksempler på lokal kunst under Haustmarken på Bryggen senter. Klubben teller mer enn 70 medlemmer, så det blir garantert noe for enhver smak. - Det var veldig gøy i fjor. Vi fikk god respons på det vi viste frem da, og de forskjellige kunstnerne koste seg. Det er kjekt å kunne vise at det skjer litt av hvert på kunstfronten i Riska, sier Andersen og legger til: - Vi har mange medlemmer som driver med mye forskjellig. Det er mange varierte interesser og det lages veldig mye flott. Det er bare å ta turen innom Haustmarken, så skal folk få se hva vi kan.

Innsamling til stiftelsen Sandnes - Dubrovnik Kårleiv A. Fløysvik og Henriette Andersen med eksempler på lokal kunst som blir å finne på Haustmarken.

Mandag 27. oktober til lørdag 1. november vil stiftelsen SandnesDubrovnik ha en innsamling til Bosnia ved Bryggen senter. I Bosnia er det mangel på det meste, slik at alt mulig utstyr er av interesse. Kom gjerne med landbruksutstyr, alt fra traktorer til spader mottas

med stor takk. I tillegg tar stiftelsen gjerne i mot ting som dører, verktøy, lamper, tepper, ovner og kjøkkenutstyr. Alt kan leveres inn mellom klokka 10.00 og 15.00 i ukedagene og fra 10.00 til 12.00 på lørdagen. Se etter skilt på sørsiden av sente-

ret. Ring Kåre Inge Olsen på telefon 946 78 213, eller Kårleiv A. Fløysvik på telefon 993 92 105 hvis du har spørsmål om innsamlingen.

Trialoppvisning på Bryggen Lørdag 18. oktober blir det motorbrøl og svidd gummi ved Bryggen senter fra klokka 10.00 til 12.00. Åstedet er torgplassen foran senteret. Trial er blitt omtalt som motorsykkelsportens form for sirkuskunster, og det blir garantert mye artig å kikke på førstkommende lørdag på Bryggen. Butikkene henger seg på arrangementet og stiller med diverse gode tilbud.

Karatreff Gutta i Riska menighet inviterer til Karatreff i Riska kirke fredag 7. november kl 19.30. På menyen står smalahove og komle. De som ikke våger å prøve seg på svidde sauehoder kan spise pølser i stedet. Overlege Kjell Magne Kiplesund kåserer. Ellers blir det musikk av gruppe fra Elim Brass. Inngangspenger 120,Bindende påmelding til Menighetskontoret tel. 51971730 eller Ove Heskja 51979745 - De første 100 som melder seg på får plass, opplyser Kjell Helgeland.

sport1.no

Gode grunner å komme i form... Sjokktilbud! 3 pk. strømper Champion Kappa

KUN KR.

39,-

Reabook fittness bukser

-30% Alfa gore tex fjellsko

-30% Antrasitt og Tuva Nubu

Årets høstmoter fra: Five seasons, Skogsta, Mexx og Bula er ankommet!

Bryggen sport og fritid Bryggen Senter, Hommersåk - tlf 51 60 56 46

5


Trenger DU en forandring? KONKURRANSE!

BLI NY! Send informasjon til oss hvorfor akkurat DU skal bli ny, med Fix frisør/parfymeri og Shilaz klær. Vinneren trekkes innen 30. oktober.

Vi har forsterket staben med Eva Marie Lund, fra glade Sørland. Hun er 25 år og har vært med på Sørlandsmesterskapet to ganger med gode plasseringer.

DEMONSTRASJON!

Roc hudpleie serien

Tirsdag 21.10.03 Roc Enhydral sett med toalettveske: Enhydral håndkrem, ansiktskrem og leppepomade

NÅ KUN KR:

249,Før kr. 350,-

Anbefales av Astma og allergi forbundet

Fix frisør. Bryggen Senter Tlf 51 60 56 60 - 51 60 56 61 Medlem av hårkjeden Tango

DAGENS RETT:

HOS OSS FÅR DU

Tirsdag: Fiskekomle Onsdag: Kjøttkaker Torsdag: Komle Fredag: Fiskerett Helg: 3-retters weekendmeny OBS! Pensjonistpriser!

TAKE-AWAY av alle retter! Vær tidlig ute!

Skal du ha selskap? Forening? Vi syr sammen en pakke bestående av forrett, middag og dessert. Levering.

Nå starter sesongen for JULEBORD og LUTEFISKLAG.

MANDAGER: Mulighet for lukkede selskaper. Ta kontakt på tlf. 51669999 eller mob. 91699291 6

Bryggen Senter - Hommersåk - Tlf. 51 66 99 99 Man stengt Tir - tor 15-22 Fre 15-01.30 Lør 12-01.30 Søn 13-21


- Det har tidvis vært livsfarlig kjøring i Kaiveien. Det har til og med vært kappkjøring, sier beboer Kurt Knutsen i Kaiveien.

Slutt på råkjøring i Kaiveien Målinger har avslørt hastigheter opp i mot 110 km/t i Kaiveien. Nå håper Kurt Knutsen at fotgjengeroverganger og fartsdempere skal sette en stopper for råkjøringen.

- Det har tidvis vært livsfarlig kjøring i Kaiveien. Det har til og med vært kappkjøring. Og det er ikke bare ungdommer som har ignorert 40-grensa, også voksne folk og busser har brutt fartsgrensen. Vi som har små barn har vært livredde for at det skulle skje en ulykke. Nå har vi endelig fått tre fotgjengeroverganger og fartsdempere. Jeg tror det skal hjelpe, sier beboer i Kaiveien, Kurt Knutsen. Riskabuer langs veistripa fra Stemmen og forbi Bryggen Senter har i

Bryggen Senter på nett Bryggen Senter er i disse dager i full gang med utviklingen av sin nye Internett-portal, og vil i løpet av november være å finne på www.bryggensenter.no Alle som har tilgang til Internett vil dermed ved enkle tastetrykk kunne holde seg orientert over hva som skjer på Bryggen, finne informasjon og tilbud fra butikkene, samt kunne delta i spennende konkurranser. Samtidig med at Bryggen Senter er på veg mot Internett, har også Riska

regionen fått sin egen plass på nettet, www.riskanett.no Riskanett er en naturlig startplass for å finne lokal informasjon, oppdaterte nyheter, resultater fra ulike sportslige aktiviteter, oversikt over lokalt næringsliv, presentasjon av lokale ressurser - og skal i tillegg være en grei plass å starte sin daglige "surfetur", både for voksne og barn i alle aldre, og det er lagt vekt på at portalen skal være "barnesikker".

lengre tid vært bekymret over at bilister har hatt en tendens til å være for harde på gasspedalen. En liten gruppe av beboere i Kaiveien kontaktet derfor Statens Vegvesen for å sette en stopper for råkjøringen. Vegvesenet startet med å kartlegge problemet, og foretok fartsmålinger ved Mix-kiosken. Resultatet ble nedslående. Fartsmålinger - Målingene viste at urovekkende mange bryter fartsgrensa. Enkelte

holdt hele 110 kilometer i timen, og det var mange mindre fartsovertredelser. Vi visste det var ille, men at det sto så galt til, kom overraskende også på oss, sier Knutsen. Ukultur En annen beboer i Kaiveien, Audun Sævereid, har lenge fryktet for at det måtte skje en ulykke før trafikksikringstiltak ble bygget. - Kaiveien har vært preget av ukultur, og de fleste av oss som bor i Kaiveien har vært redd for at det skulle

skje en ulykke. Jeg tenker spesielt på små barn som ikke ser seg til høyre og venstre før de krysser gata. Jeg er lettet over at det ble gjort noe før det skjedde en alvorlig ulykke, sier Sævereid. Som et annet sikringstiltak er det også innført vikeplikt til Kaiveien for kjørende som kommer fra Bryggen Terrasse. Kaiveien er altså nå en forkjørsvei helt ned til kaien.

Jernia-butikken nedlagt Jernia Bryggen Senter la i forrige måned ned butikken på senteret etter 1,5 års drift. Nedleggelsen skyldes dårlig økonomi i morselskapet Materialhandelen AS. Daglig leder Rolf Tore Andreassen i Jernia Bryggen Senter ønsker å presisere at omsetningen i butikken har vært god. - Fjoråret gikk med underskudd, men første halvår i år viste positive tall. Butikken ble drevet av Materialhandelen, og det var deres evne til å subsidiere videre drift som var

avgjørende når man bestemte seg for å legge ned butikken på Bryggen, sier han. Andreassen har imidlertid tro på at det kan være mulig å etablere et tilsvarende konsept på Bryggen, dog med redusert vareutvalg. Han ønsker selv å stå i bresjen for en slik etablering. - Jeg satser på å starte opp igjen, med samme produkter, men i mindre målestokk. Håper på fortsatt samarbeid med riskabuen, avslutter Andreassen.

7


Godlukt på Bryggen:

Nye dufter hos Fix frisør og parfymeri Nå skal det lukte lekkert på Bryggen. Daglig leder på Fix frisør og parfymeri, Jane Elowsson, utvider butikken og satser friskt på et bredt utvalg i gode dufter. - Det handler om velvære, stil og eleganse. Vi har fått et bredt parfymesortiment basert på trender og kundenes ønsker. Vi har merket at våre kunder etterspør et helhetlig tilbud i velvære og stil, og vi tilbyr nå produkter som tilfredsstiller de fleste ønsker og behov. Ikke bare når det gjelder hår, men det meste innen parfymer, hudpleie og kosmetikk, forteller Elowsson som har vært i bransjen i snart 25 år.

som Balahe, Celine Dion, Naomi Campbell, Gant og Bjørn Borg er på plass sammen med mange andre merker. Mye for kvinnen og mye for herren. - Både menn og kvinner krever bedre og bredere utvalg i velværeprodukter. Menn er en viktig kundegruppe for oss, mange herrer ønsker å ta seg godt ut og å føle seg vel. Tidligere var det slik at de fleste menn kun benyttet våre tjenester og produkter til fest, men nå vil gutta se litt ekstra bra ut også til hverdags, forteller Elowsson. Veiledning Service er plassert i høysetet hos Fix frisør og parfymeri, kompetanse likeså. Elowsson og hennes åtte medarbeidere er opptatt av at alle som er innom salongen skal ha en positiv opplevelse, og at alle skal få den hjelpen de ønsker. - Vi tar oss tid til å veilede kundene slik at de får de produktene som passer til dem. Ikke alle passer alt, men vi har noe til alle. I alle mine år i denne bransjen har det være en glede

- Ikke alle passer alt, men vi har noe til alle...

Også for herren Der det før var venteavdeling hos Elowsson er det nå hyller med en mengde forskjellige flakonger med forskjellige gode dufter. Parfymer

8

å ta vare på kundene mine, og hjelpe dem til å føle seg vel, sier Elowsson. Demontrasjon Mer veiledning blir det på Fix frisør og parfymeri i tiden som kommer. Tirsdag 21. oktober kommer representanter fra hudpleiemerket ROC til Bryggen for å vise fram og demonstrere sine produkter. De som ønsker det kan også få en time med personlig veiledning og demonstrasjon. Neste dag, onsdag 22. oktober, kommer Janne fra neglepleie-selskapet Depend. Også hun vil være tilstede hele dagen for å demonstrere og veilede besøkende velværeinteresserte. Alle er hjertelig velkomne til Fix frisør og parfymeri for en time med velvære.

Daglig leder ved Fix frisør og parfymeri, Jane Elowsson, ønsker alle velkommen til Bryggen senter for å "snope" i de nye parfymene.


Godt nytt for vonde rygger Nå skal det bli færre ryggplager på Hommersåk. Sport1 på Bryggen senter er første butikk i landet som forhandler Toppidrettssenterets treningsapparat for vonde rygger. - Vi kan ikke garantere at det blir slutt på vonde Riska-rygger for alltid, men at dette treningsapparatet virker, er sikkert. Det er utviklet på Toppidrettssenteret og har vært i bruk der i mer enn ti år. Tidligere var det bare vært fysioterapeuter som kunne foreskrive bruk av TerapiMasteren, men nå kan også vi formidle apparatet til folk med ryggvondt, forteller Geir Vier ved Sport1 på Bryggen. Trening med TerapiMaster-apparatet har over lang tid blitt testet av diverse toppidrettssutøvere med ryggproblemer. Apparatet har blant

annet blitt brukt av Steffen Iversen, Kjetil Andre Aamodt, polfareren Liv Arnesen, som etter et eget utsagn kan takke nettopp TerapiMasteren for at de fremdeles kan drive idrett på toppnivå. Forebyggende Men apparatet er ikke kun laget for mennesker med aktivitetsnivå langt over gjennomsnittet. I følge Vier kan alle med ryggplager ha stort utbytte av det spesielt utviklede ryggtreningsapparatet. Det er heller ikke bare mennesker som allerede har problemer som kan ha nytte av nyvinningen. Også de som ønsker å drive forbyggende trening kan ha stor nytte av TerapiMasteren. - I dag er det mange som sliter med ryggen, men mange av disse kan gjøre noe med problemet gjennom riktig trening. Og vi vet at enda flere kommer til å få ryggvondt, så alle bør drive forebyggende trening. Gjerne med Terapi-

Masteren, Vier.

sier

Gir opplæring Som med treningsapparater flest, er det viktig at TerapiMasteren brukes riktig. Derfor har alle ansatte i Sport1 på Bryggen gjennomgått kurs i bruk av apparatet. - Alle har fått opplæring slik at vi skal kunne gi best mulig veiledning. I tillegg vil vi ha en skjerm i butikken som viser hvordan øvelsene skal utføres for at størst mulig effekt oppnås. Alle interesserte kan også få en informasjonsbrosjyre med hjem. Vi skal greie å lære riskabuen å bruke apparatet riktig slik at de får bukt med ryggvondene, smiler Vier.

Vil du lage din egen dekorasjon? NÅ HAR DU SJANSEN!

Heidi og Bente starter opp med kurs: onsdag 19. november kl: 19.30 Kurset går over to onsdager à 2,5 timer. Kurskveld 1: Dekorasjoner Kurskveld 2: Jul Kursavgift kr. 500,Materiell kjøpes på kurset. Bindende påmelding i butikken innen 30. oktober.

Vi leverer alt i: - sorgbinderi - brudebuketter - dekorasjoner e.t.c TA TUREN INNOM!

Tlf. 51 60 56 50 Åpningstider: Mandag - fredag 10-19 Lørdag 10-16

9


Fornøyelig diktbok-lansering Poeten Knut Arne Øye var en smule nervøs da diktboka "Om det skulle komme noen" skulle lanseres. Men det gikk bra, gjestene lot seg imponere da Øye leste egne dikt på bistroen. - Det var en kjempefin kveld. Fikk inntrykk av at folk fulgte godt med under opplesningen, og at de likte diktene mine. Har bare fått gode tilbakemeldinger i etterkant, så aftenen var riktig fornøyelig, sier en glad Øye. Nervøs dikter Mer enn 40 inviterte og feststemte gjester var samlet i Bryggen Bistro da Øye lanserte boken fredag 29. august. Boken er en samling dikt og tanker som forfatteren har gjort seg om liv og levnet, og byr på artig og inspirerende lesning for alle og enhver. Utpå kvelden inntok Øye scenen og leste det ene diktet vakrere enn det andre. - Jeg var bra nervøs før jeg skulle opp på podiet, men jeg klarte å holde tunga rett i munnen. Det virket som om mange av de tilstedeværende ikke hadde særlig erfaring med diktsjangeren, men likevel tror jeg folk likte det de hørte. Diktene mine

10

fenger vel kanskje mest unge mennesker. Boka stikker seg godt ut i både form, farge og uttrykk, forteller poeten. "With a little help from my friends…" Det var første gang i Bistroens historie at et slikt arrangement ble avholdt, men Øye var strålende fornøyd med hele arrangementet. - Bistroen fungerte veldig bra som sted for lanseringen min. God mat og drikke, og god musikk. Kjell og Rita spilte gratis, det samme gjorde Jostein Markhus. Setter pris på god hjelp fra gode venner, smiler Øye. Skriver fremdeles Til nå har "Om det skulle komme noen" fått god omtale i diverse lokalmedier. Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis, Sandnesposten og NRK Lokalen har alle hatt oppslag på poeten fra Hommersåk. Og Øye hviler ikke på laurbærene. - Jeg putler fremdeles med dikt. Og skriver en del musikk til bandet mitt, Vein. Det går litt i rykk og napp, av og til går det et par-tre dager uten at jeg skriver noe som helst, men så får jeg inspirasjon og får mye ned på papiret. Men det var gøy å få gitt ut disse diktene. Det føles godt å være forfatter med egen bok, ler Øye.

Jostein Markhus spilte gitar, mens forfatter Knut Arne Øye leste dikt under lanseringen av diktboka “Om det skulle komme noen”.


Flere hundre personer benket seg rundt rekebordet i løpet av dagen. Fantastisk gode reker med godt tilbehør.

Thomas Risdal (2) fikk sitte i førersetet på brannbilen. Mamma Jeanette Risdal følger nøye med. Mestrer han dette, mon tro?

Bryggen senter slik det bør være.

Bryggedagene ga mersmak - Kjempekjekt! Dette vil vi ha mer av! Historiens første Bryggedager ble en suksess. Lovordene haglet i løpet av en hektisk lørdag i slutten av august. Rekebordet trakk hundrevis av sultne riskabuer. Det er ikke hver dag man kan nyte en slik godbit for et par tiere. Ungene hadde det også gøy, for på parkeringsplassen stod brannvesenet parat med konkurranser og brannbiltesting. Det ble fart i sakene da to lag skulle konkurrere om heder og ære. Iført røykdykkerutstyr måtte de både

løpe og bøye og tøye. Ganske slitsomt, men sabla morsomt! Innendørs var det mopedutstilling og loddsalg og gode tilbud i butikkene, noe mange visste å benytte seg av. Og om kvelden ble det spilt opp til Bryggedans. Jorunn Hodne band og den lokale gruppa Vein fikset den biffen! Vein ga ut plate tidligere i år, og var strålende fornøyd med publikum under Bryggedansen: Omlag 500 personer løste billett for å svinge seg på bryggekanten. Bildene fra årets Bryggedager får tale for seg selv...

Over: Sverre Olav Berge selger lodd til inntekt for Hørsellaget.

Til venstre: Action i brannkonkurransen...

Riskakverna feirer 10 år med familiearrangement Til helgen vil Riskamuséet markere at det er 10 år siden "Riskakverna" stod ferdig i Frøylandsbekken. Den offisielle oppstarten av kverna skjedde 27.august 1993, og da ble samtidig et minnesmerke over de 10 omkomne etter forliset med en av "mellarbåtene" 100 år tidligere avduket. Jubiléet feires med åpen kvern og demonstrasjon av kornmaling slik de gjorde det i bekkekvernene i gamle

dager. Samtidig blir det steiking og salg av ulike matprodukter som er laget av kvernmjølet. Det blir også mulig å kjøpe mjøl som er malt på kverna. Olav Utvik (Frøyland) vil fortelle historier om kverndriften i gamle dager, og om forliset med mellarbåtene hvor hans oldefar var en av omkomne. Bjarne Skjørestad, som gjenoppbygget kverna sammen med Sverre Frøyland, vil fortelle historier fra byggeperioden. Det vil også bli

orientering om forskjellige måter som korn ble malt på før i tida. Unge og gamle ønskes velkommen til 10-års arrangementet søndag kl. 13-16. Bruk anledningen til ta en titt på gammeldags kverndrift. Det blir satt opp skilter langs veiene fra Hommersåk. I tilfelle regn er telt og presenning klar.

Bildet er fra restaureringen av kverna. Sverre Hogstad og Bjarne Skjørestad.

11


www.commentum.no

Oppvisning, haustmarken, utstilling... det er kjekt med høst! Lørdag 18. oktober Klokka 12.00 - 14.00 Oppvisning av Trial Klubben Gode tilbud i butikkene! Lørdag 25. oktober Klokka 10.00 - 16.00 Haustmarken Amatørkunstnere har utstilling Salg på torget. Fisk, krabbe m.m Gode tilbud i butikkene 27. oktober - 1. november Mand-fre: 10.00 - 15.00 Lørd: 10.00 - 12.00 Innsamling til Bosnia gjennom stiftelsen Sandnes Dubrovnic. Det som trengs: landskapsredskap, fra traktor til spade. Dører, vinduer, verktøy, lamper, tepper, ovner og kjøkkenutstyr. Gode tilbud i butikkene. Åpningstider: Hverdager 10 - 19 Lørdager 10 - 16 Matåpent: Hverdager 9 - 22 Lørdager 9 - 20

Velkommen til Bryggen Senter kom - og opplev kjøpesenteret i sjøkanten der man kan handle det man trenger treffe mennesker - og kjenne sjølivets idyll på kroppen der båtene ligger ved brygger og moloer og der rutebåten fra Stavanger lander der brislingstimer går langs kaien - og laksen like ved og der torsk og sei gjør runder med der det er fugleliv; måker, terner, ender og de fine hvite svaner i bekken er hegren som fisker og minken som etter mat leter tenk - å sitte ute eller inne når en har handlet middag eller annet og se på den stille sjøen - eller nordvesten som raser over brygge og borg alt i en mindre målestokk men som kanskje gir sjela mer ro Kårleiv A. Fløysvik Neste måned: November er barnas måned på Bryggen!

Bistro åpent: Mandag stengt Tir - tor 15 - 22 Fredag 15 - 01.30 Lørdag 12 - 01.30 Søndag 13 - 21

SPORT ● DAGLIGVARE ● BLOMSTER OG GAVER ● KLÆR OPTIKER ● FRISØR ● BANK ● BAKER ● BISTRO ● STORKIOSK

Bryggeposten nr 8 - 2003  

Lokalavis for Hommersåk og omegn,

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you