Page 1

DENVER CO, 80202

BRYANT MAZZETTI (720) 352-4627 Design Portfolio


GRADUATE WORK

UNDER GRAD WORK

EXPERIMENTAL

PROFESSIONAL WORK

BRYANT MAZZETTI bmazzetti18@gmail.com

MASTER OF ARCHITECTURE CANDIDATE UNIVERSITY OF COLORADO-DENVER 2009-2011


THE DRIVE IN BRIDGING THE GAP


There is an inherent disconnect that exists between the world of education and the world of business. Wherein the flow of information radiates out from the university before being distilled down with economic reason. The purpose of the theatre is to create a place where the two worlds can mediate and interact. Giving the architecture students a chance to display their work for the rest of the urban community that surrounds them. The program of the theatre is one that all walks of life can and will recognize.


The site given exists on a break in the Denver city grid, bridging the gap between the historic grids of Denver and Auraria. Speer Blvd. becomes the dividing line separating the University of Colorado and the urban context to the east. Adjacent to the site is the cultural center of Larimer St. and the building housing the College of Architecture and Planning.


FIRST FLOOR

SECOND FLOOR

THIRD FLOOR

ROOF PLAN


2’

ROLLED STEEL GRID

6”

3” 5.5”

1’

2X6 STUD WALL W/ 5/8” DRYWALL AND 3/4” EXTERIOR SHEATHING

12” REINFORCED CONCRETE WALL

2X36 WOOD PANEL

STEEL HANGER 3”

EXPANSION JOINT

3” PANEL SPACER

12” CONCRETE FLOOR

TYP WOOD FLOOR OVER 12” CONCRETE 1’

EXPANDED METAL PANEL 3’

Being situated at the western edge of Larimer Square the Drive In places a cap on the cultural center of downtown Denver. With a large cantilever and large second story window facing Larimer, the building acts as a beacon drawing the community in. The entry of the building is an extension of Larimer St. allowing the flow of pedestrian traffic to move freely into the building. The ground floor of the Drive In houses a small coffee shop and architectural reference library. The second floor that overlooks Larimer is utilized as an exhibition space where students will be able to showcase their work for public review. The top floor of the building is a social gathering space for students and profession als with a rooftop deck and lounge. The grid that is draped over the site is an extension of the city grid as it exists today. As the grid moves from east to west approaching the University of Colorado it begins to fracture and deform. The density of the grid reflects the movement away from the city center and into the University.


CIA TRAINING FACILITY LAYERS OF INFORMATION


The program given was the development of a new CIA training facility. Since the events of 9/11 the CIA has greatly increased its enrolment, and is looking for a new base of operations. As individuals we were asked to create a new flagship facility that would represent a new era for the intelligence agency. We were asked to research a suitable location within the United States to facilitate the new design.


6FT

10FT

25FT

40FT

80FT

400FT

4000FT

PERSONAL

SEMI PUBLIC

PUBLIC

FACIAL EXPRESSION

FACIAL RECOGNITION

ACTION

FIGURE RECOGNITION

The diagram used for the site selection was one that represents the personal and visual nature of the CIA. The site selected utilizes the human visual limits as a guiding rule for proximity and recognition. Site selection factors -Proximity to water -Four season climate -Remote location -Existing edge condition SEATTLE TACOMA OLYMPIA

INFORMATION

MT. RAINIER

CONSUMPTION

YAKIMA MT. ST. HELENS

PRODUCTION

PORTLAND

RIFFE LAKE

MT. RAINIER

MT. ST. HELENS

4000FT FIGURE RECOGNITION

VIEWS

AQUATICS PARA MILITARY SCHOOL SITE ENTRY

ORIENTATION


B C D E F G H J K L M N P Q R S T U V W X

-

ENTRY LOBBY AUDITORIUM DINING/BAR KITCHEN WOMAN'S z MEN'S RESTROOM RECEIVING STORAGE PATIO REC ROOM CLASS ROOM OFFICES CONFERENCE ROOM LIBRARY REC CENTER LOCKER ROOMS LAB INTERROGATION ROOM MEDIC POOL MECHANICAL

C N

Q P

SECOND FLOOR 3

M

M

M

M

M K

L

K B C

The design of the facility describes the layers of information inherent in the CIA. Students and instructors occupy separate portion of the building. The separating element is a monolithic threshold that acts as a membrane buffering the flow of information between those who produce and those who consume.

K D

G

E

F

H J

FIRST FLOOR 2

A

T

M

U

U

V R

X

VIEWS

S

LOWER FLOOR 1

W


FORM AND SOUND CONCERT HALL

GROUND FLOOR


The design was derived from a piece of music written and performed by Trace Bundy, a University of Colorado professor. By listening to and understanding the flow and form of the music, I was able to generate a two-dimensional representation which will ultimately inspire the form of the building. Following the two-dimensional diagram a third-dimension was introduced. The three-dimensional abstract model begins to express the actual form of the music in a physical manner.

The form of the building is representative of the music in two ways. The concert hall not only follows the rhythm of the song in section and elevation, but in plan it begins to express the origin of the music. In plan the concert hall’s fractured nature is strongly influenced by the manner in which the piece is played. Dueling Ninjas is played acoustically in a style called finger tapping. This style features Trace Bundy performing with both hands on the neck of the guitar. This unconventional style is what gives the song and the concert hall a very disjointed but rhythmic form.

SECOND FLOOR


THE NEW HOUSE EXPERIMENTAL ARCHITECTURE


The driving concept began with an integration of the qualities held by the city of Boulder, the site, and the initial sketch. The diagram used was based on the surrounding pedestrian mobility and the solar advantages given in the immediate site. With the broadest edge of the site facing south there exists a direct interaction between the site and solar path. This interaction creates a mechanism from wherein the residence is able to grow.

Using the typology of the tree, the house becomes a metaphor for growth and sustainability. Rooted in the ground, the core of the residence extends upward towards its energy source. The solar path is what informs the shape of the residence. The sustainable nature of the residence originates from the core. The residence begins branching outward the same way the branches and leaves originate from the trunk of the tree.

SECOND FLOOR

FIRST FLOOR


CORE

STRUCTURE SKIN


Originating from the core is the metal structure of the outlying rooms. Resembling the limbs of the tree, this framework dissipates in mass as it reaches for the sun. Covering this framework is the skin of the residence. The skin acts as a receptacle from wherein the energy is collected by the sun and transferred via the framework to the core.


WISHBONE CHAIR FURNITURE 23”

33”

18”

17”

16”

In constructing a chair out of cardboard, I wanted to challenge the structural misconception of the material. The design was inspired by the structural capabilities of a turkey wishbone. The strength of the wishbone comes from the tapering of the bone, which allows for the weight to be distributed evenly throughout the structure. Large volumes were removed from the base of the chair to visually perpetuate the myth that the material is weak. I simulated the shape of the bone by creating a curve that tapers out from a central axis. The end result is a chair that is functional while seemingly supported by one sliver of cardboard.


WRAP CHAIR

72” 14” 30”

The idea for the construction of the Wrap Chair was to further my experimentation into cardboard construction. Unlike the additive nature of the Wishbone Chair, the Wrap Chair’s flowing shape is a direct representation of a single rolled piece of cardboard. Using a template, the cardboard is wrapped over itself several times, giving the chair a thickness of only 2”. Again constructing a functional chair from a minimal profile of cardboard disproves the structural misconception of the material.


SKETCH ART OF PROPORTION


THOMAS RESIDENCE Snowmass, CO/ Theodore K Guy/ 2006-07 3 bedroom 4.5 bath

Lead draftsman


The Thomas residence was designed as a single family residence in the town of Snowmass Colorado. Situated on the northern edge of town the rear of the home opens to dramatic views of the Snowmass Ski Resort.


6"MIN.

FLEXIBLE MASONRY FLASHING

ADHESIVE-BACKED WP MEMBRANEAT STONE (EXTEND UP 4" OVER FLOOR FRAMING)

6X6 COLUM ALIGN OUTSIDE EDGE

CONNECTION T.B.D. METAL FLASHING WATERPROOF FALL 1/4" / 1'-0" MEMBRANE

T.O.S. 102'-1" @ EDGE

3" CONCRETE

4X10

3X10 4X10 @ 24"O.C.

STONE HEADER OVER WINDOW

SILL GASKET

W8

SEALANT

F1 2 2

T PLYWD SEE PLAN

6 6

METAL FLASHING TO COVER EXPOSEDAREA BETWEEN GROUND AND SIDING (CONFIRM IN FIELD WITH ARCHITECT

ADHESIVE-BACKED WP MEMBRANEAT STONE (EXTEND UP 4" OVER FLOOR FRAMING)

W4 SIM.

4" REINFORCED CONCRETE SLAB (FINISH TBD) F2

4" REINFORCED CONCRETE SLAB (FINISH TBD) 3/4"

T. CONC.

THICKENEDCONC. EDGE AT OPENINGS W4 SIM.

8"

1/2" EXP. JOINT


MeninAspen, Pergola CO/ Theodore K Guy/ 2008-09 Lead draftsman/Project manager

4 X 10 H.T. (TYP.) 6 X 12 H.T. (TYP.) PROFILE TO MATCH MAIN HOUSE PROFILE

(4) 8 X 8 H.T. (TYP.)

12'-0"

METAL STRAPPINGTO MATCH EXISTING HOUSE STRAPPING

5 A1.8

1

PERGOLA ELEVATION Scale:1/2" = 1'-0"

4 X 10 H.T. (TYP.) 6 X 12 H.T. (TYP.) PROFILE TO MATCH MAIN HOUSE PROFILE

12'-0"

(4) 8 X 8 H.T. (TYP.)

RAILING TO MATCH OTHER RAILINGS

1

PERGOLA ELEVATION Scale:1/2" = 1'-0"


The pergola design for the Menin Residence was initiated in an effort to activate the residence’s open space and capture the 360 degree views offered by the site. The pergola acts as an addition to an existing 15,000 sf home perched over Aspen CO. With a focus of extending the kitchen space to the exterior.

5" 4"

4" 5"

10" x 16" STEEL PLATE. FLUSH W/ FACE OF CONC.

W 14 X 34 STL. BEAM

#6

The goal during construction was to create a seamless transition between the existing home and the new outdoor living space. Local stone was used to bridge the gap and blend the pergola in to its surroundings, while the decking and wood details were crafted with Brazilian Ipe.

#6 BAR IN EACH CORNER W 14 X 22

#4 TIES @ 16" O.C.

BB

COLUMN DETAIL 3/4"= 1'-0" MATCH EXISTING

6" STONE MASONRY (MATCHING EXISTING HOUSE MASONRY)

106'-0" T. CONC.

2 X 10'S 16" O.C. W 14 x 22 CONT. #4 @ TOP & BOTTOM

T. CMU 100'-0"

6 7/8" 4"

4-#6 DOWELS X FULL HT. W/9GA. WIRE TIES @10" O.C.

4'-0"

T. DECK 102'-0"

T. STL. 101'-9 1/2"

T. STONE 101'-6"

18

18X18" CONC. PIER

#4 DOWELS @ 16" O.C.

4'-7"

GRAVEL 1" IPE DECKING

8 3/4"

2X10 @ 16" O.C.

101'-9 1/2" T. STEEL

E A1.2

2'-6"

W 14 X 34

BB 1.3

GROUND

8"

102'-0" T. DECKING

8"

3" 101'-10 1/2" T. STL. PLATE

B. FTG. 96'-0"

10" x 16" STEEL PLATE. FLUSH W/ CONC.

B

FOUNDATION DETAIL 3/4"= 1'-0"

1'-6"

W 14 X 22

4'-0"

6" CMU (BELOW GRADE)

6"

1'-0"

6"

(4) 1/2" EXPANSION ANCHORS

(2) L - 1/4" THICK (SIZED FOR INDIVIDUAL BOLT SPACING)

1'-6" 3'-0"

A

COLUMN DETAIL 3/4"= 1'-0"

C

STEEL CONNECTION DETAIL @ FND. WALL 3/4"= 1'-0"

26


Timber Support for Trellis

Electrical Outlet In Side Of Stone Column Low Voltage Transformer Beneath Counter Viking 53" Ultra Premium T-Series Grill w/Side Burner #VGBQ byOthers Copper Capon Wall Hinkley #59040BZ Louvred Step Light-Bronze Kohler#K-6331 SS Faucet by Others

1'-0"

Electrical Outlet Locate Per Manufacturer's Instructions For Viking BBQ Rotisserie

Granite Topwith 1.5" Flat Polished Edge

11 3/4"

3'-0"

Cantrio Concepts #SC-KSS-001 SS Undermount Sink byOthers

to

BS, Apron and BBQ Support Finished in S4S T&G Cedar, Behind Grill Where Backsplash Is Copper Railingto Match Existing on Main House Electric Outlet for Future Appliance Placement WoodDeck

ELEVATION A 1 A1.8

FOOTING SCHEDULE

B

12" X 24X24 FOOTER (3) #5 BARS EACH WAY

A A1.2

B 96 . F '- TR 0 . T. " 10 6 '-0 "

B 96 . F '- TR T. 0" . 10 6 '-0 "

CONCRETE SLAB

A1.3

10'-11 1/2"

A

10'-9" ACCESS PANEL TBD

EDGE OF FTR.

1/ 2" 1 -1

T. CONC. 100'-0

5'

EX. SP A

A

T. WALL 103'-0"

A

*

BASED ON ASSUMED 2" TOTAL (STONE + MORTAR THICKNESS) VERIFY T. SLAB: DEPENDS ON STONE THICKNESS.

L S ow B to er en n c e h

EDGE OF NEW SLAB @ 101'-6"

T. DECKING 102'-6"

C A1.2

B 96 . F '- TR 0" .

C A1.2

T. 10 6 '-0 "

B 96 . F '- TR T. 0" . 10 6 '-0 "

EDGE OF CMU WALL

21'-6"

TREATED

3 A1.7

W 14 X 34

FULL MOMENT WELD STEEL CONNECTION @ FND. WALL C/A1.3

'-

15

2 A1.7

10 4"

3/

*PERGOLA LIGHTING TO MATCH EXISTING HOUSE

23'-10"

2X10@16"O.C.

TREATED

B A1.3

EX . SP A

T. FTR. 96'-8"

1 A1.7

S B to en ne c h

B

21'-8 1/2"

T. STONE 101'-6"

10'-9"

21'-6"

D A1.2

B. FTR. 96'-0"

T. DECK 102'-0"

6"

2X10@16"O.C.

T. 10 0 '-5 "

21'-8 1/2"

EDGE OF EXISTING SLAB @ 100'-0"

W 14 X 22

A

B 96 . F '- TR 0" .

LL WA

*

T. SLAB 101'-4"

EDGE OF FTR.

W 14 X 34

B OF SLA EDGE 15'-0"

. ND UF CM OF '-8" 15 GE ED

EDGE OF FND. WALL

W14 X 22

T. 99 '5

B 96 . F '-8 TR " .

C

EDGE OF SLAB

STEEL CONNECTION @ FND. WALL C/A1.3 FULL MOMENT WELD

A B A1.2

S B to en ne c h

B 96 . F '- TR 0 . "

8" x 20" STRIP FOOTING (2) #5 CONTINUOUS

1/ 4"

C A A1.2

HSS 14 X 6 X 1/2

A

(3) #5 BARS EACH WAY

A1.3

B A1.2

12" X 36X36 FOOTER

A


1'-6"

T. STONE CAP 103'-0" T. CMU 102'-6"

1'-0"

1'-0" 1 1/2" FLAGSTONE

6"

T. STEP 101'-6"

6"

6"

1/2" GAP

6"

1'-6"

2'-0"

T. CMU 100'-0"

4" 6"

8"

T. STONE 101'-6"

4"

2"

1'-0"

1'-6"

CONT. #4 EACH NOSE

T. CMU 100'-0"

16" X 16" X 8" SINGLE CELL CMU

8"

E A1.2

B. FTG. 96'-0"

1'-4"

8"

8"

8"

6" GRAVEL SEE GENERAL STRUCTURAL NOTES FOR SLAB REINFORCEMENT

4'-0"

4'-0"

16" X 16" X 8" SINGLE CELL CMU

E A1.2

1'-4" 1'-8"

1'-8"

A

B. FTG. 96'-0"

FOUNDATION DETAIL

B

3/4"= 1'-0"

FOUNDATION DETAIL 3/4"= 1'-0"

1 " IPE DECKING

HSS 14 x 6 x 1/2

6'-0"

2 1/2"

T. CONC. 100'-5"

T. CMU 100'-0"

1/2" BASE PLATE WELDED TO BEAM. 2" GROUT

4-#5 DOWELS X FULL HT. W/ 9GA. WIRE TIES @10" O.C.

1 1/2"CLR 12" DIA. CONC. PIER

SEE PLAN (5/A1.1) FTG.

1'-0"

T. FTG. 97'-0"

TOP WALL COND. VARIES

MINIMUM FROST DEPTH

TREATED WOOD PLATE

T. DECKING 102'-0"

BOND BEAM WITH 2- #5 CONT. PROVIDE2 CORNER BARS #5 @ 32" O.C. DOWEL WITH LEG TO WITHIN 3" OF CONCRETE EDGE. (ALTERNATE DIRECTION) IN GROUTED CELL 16 X 8 X 8 SINGLE CELL CMU 2- #5 CONT.

B. FTG. 96'-0"

8"

3" CLEAR

B. FTG. 96'-0"

FOOTING SHALL BEAR ON UNDISTURBED NATURAL SOIL

1'-8"

CONC SONOTUBE 2'-0"

3" CLEAR

D

SONOTUBE FND DETAIL 3/4"= 1'-0"

E

TYP. LOW CMU FND. WALL 3/4"= 1'-0"

GENERAL STRUCTURALNOTES


MCLAIN FLATS Aspen, CO/ Theodore K Guy/ 2008-09 1 bedroom 1 bath 1,500sf

Lead draftsman/Project manager

R1

R1

5 A5.1

W1

W2

W2

1 A5.1

3 A5.1

F2

F1

3 A5.1

1 A5.1

F1


This is a small detached guest house designed for one of Aspen’s premiere residences. Located just north of town on Mclain Flats Road, this guest house has remarkable views of the surrounding resorts. This unit boasts high design and finishes with a modest footprint of 1,500.

3 A3.2

AA AA A4.1 A1

DD

CC

DD A4.2

CC A4.2

REMOVE EXISTING DOOR

W/D

NEW SLIDING DOORS (ORIGINALS RELOCATED TO NEW BEDROOM CLOSET AND BATH)

14'-1 3/4"

BEDROOM 403

NEW CLOSET BUILT-IN DRAWERS AND HANGING

EXISTING BEDROOM

22'-11 3/4" 5'-11"

EXISTING BATH

REMOVE EXISTING DOOR FOR WIDER OPENING A AND REUSEAS DOOR

CLOSET 104 TBD

BATH 103

9 A5.1

10 A5.1

2

103

104

WOOD

W2

T. PLY 100'-0" T. PLY 100'-0"

1 REF.

BB

ORIGINAL ENTRY DOOR REMOVED AND OPENING EXPANDED

A4.1

REMOVE EXISTING WINDOW AND1REUSEAS WINDOW

DW

WOOD

NEW STONE WALK & ENTRY, TO MATCH EXISTING ON EXT. OF MAIN HOUSE. STONE STONE FOYER

101

1

101

W1 102 A WOOD FLOORS TO MATCH EXISTING

WOOD

(P)

11 A5.1

NEW KITCHEN ISLAND

T. PLY 100'-0"

102

T. PLY 99'-10 1/2"

102 B

(A)

9 A5.1 SIM.

PATIO SLAB

12 A5.1

BEDROOM

KITCHEN 401

EXISTING KITCHEN/DINNING

5 1/2" 2'-5" EXISTING FIREPLACETO REMAIN

2'-8"

3'-2"

4'-9 1/4" 22'-11 3/4"

LIVING RM. 400 EXISTING LIVING NEW LOW MEDIA CABINET WITH FLOATING SHELVES.

PATIOTO BEREMOVED IN DESIGNATED AREA

1 A3.1

DEMOLITION PLAN 1/4" = 1'-0"

NORTH

MAIN LEVEL PLAN 1/4" = 1'-0"

NORTH

6'-0"

3'-5 3/4"

12'-10"

4 A3.2

HEARTH

3'-6 1/2"

7 A5.1 MIRRORED WALL

BATH 402

6'-4 1/4"

2'-5 1/2"

REMOVE EXISTING WINDOW ANDREUSEAS WINDOW

2'-10 1/2"

15'-3 1/2"

4'-3 1/2"

2 A3.1


NEW KITCHEN ISLAND A7.1-1


Design Portfolio  

Undergraduate, Masters, and Profesional Work

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you