Issuu on Google+

Mitologia Drac Descripció: El és bàsicament com una enorme serp amb dues potes o cap -rarament quatre- i a vegades amb un parell d'ales. El seu rostre, així com altres parts del cos,sol estar més relacionat amb tercers animals, com lleons o bous.

Poders: Té un fort alè de foc, capaç de rostir qualsevol cosa. A més a més, els dracs catalans són capaços d'emetre un fètid alè, capaç de podrir-ho tot amb el ferum que fa.

Llegenda: Una de les llegendes més famoses és: la de Sant Jordi. És basa en un poble que li donaven de menjar a un drac i per no matar a ningú, sacrificaven animals. Quan ja no li quedaven més animals, van fer un sorteig i li va tocar a la princesa. La princesa va anar-hi i en el últim moment, va aparèixer uncavaller amb un escut u una llança i es va enfrontar am el cor i de la sang sortir un bonic roser. El cavaller donar-li una rosa a la princesa i marxar.

Altres: El drac (del llatí draco) és un animal mitològic que apareix en diveres formes en bastants cultures de tot el món, amb diferents símbols associats.


Mitologia