BRUZZ - editie 1777

Page 55

DB623070I9

ADVERTORIAL

Thuisverpleging, een vak apart

“We zijn vaak kind aan huis." Ben je op zoek naar een job als verpleegkundige? Dan is de lijst

Onze aanpak Jouw stijl.

met vacatures lang. Toch kozen Paola Ponsart en Valerie Firlefyn bewust voor thuisverpleging. Ze vertellen je graag waarom. De klik Na een korte onderbreking om bij te studeren werkt Paola sinds één jaar terug bij het Wit-Gele Kruis. “Ik miste thuisverpleging, en dan vooral het contact met de patiënten en de huiselijke omgeving waarin je werkt. Het past bij wie ik ben. De klik had ik al gemaakt tijdens mijn stage toen ik zag hoe mooi mijn stagementor met haar patiënten en collega’s omging. Zij deed haar job met hart en ziel. Ik hoop dat ik die liefde voor thuisverpleging ook kan doorgeven aan iemand anders.” Afwisseling “Spannend is het bij ons wel,” vertelt Valerie. Na 25 jaar is ze nog lang niet uitgekeken op haar job. Als mobiele verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis springt ze in waar nodig. “Je moet je kunnen inleven, heel wat technische bagage hebben en ook af en toe creatief zijn. We hebben duidelijke procedures en afspraken, maar als thuisverpleegkundige moet je altijd de rugzak van je patiënt respecteren. Of je nu de kleinste boerderij of de grootste villa binnen gaat.”

Bij het Wit-Gele Kruis bied je kwalitatieve zorg aan bij mensen thuis. Daarbij reken je op je skills, creativiteit én op je collega’s.

Paola Ponsart: "Mijn stagementor deed haar job met hart en ziel. Ze heeft de liefde voor thuisverpleging aan mij doorgegeven." Nooit alleen Paola houdt ervan om zelfstandig te werken. “De ritjes in de auto zijn mijn rustmomenten tussen twee huisbezoeken. Ik werk ook niet helemaal alleen, want ik kan altijd bij mijn collega’s of mijn meter terecht om te ventileren, voor advies of gewoon voor een babbeltje. Een hecht team is belangrijk, zeker als je nog niet zo lang in dienst bent." Meer dan een job De persoonlijke band met de patiënten is een van de grootste drijfveren van thuisverpleegkundigen. Ook voor Valerie: “We zijn vaak kind aan huis. Je leert je patiënten en hun verhaal echt kennen.

En eens je in het hart van je patiënten zit, blijf je er zitten. In het begin van de coronapandemie stak er eens een mooie kindertekening onder mijn ruitenwisser om me te bedanken. Die kleine dingen maken me gelukkig.” Paola: “Ik vind het belangrijk dat mijn patiënten zich tijdens de zorg op hun gemak voelen en dat ze zich veilig voelen om open te kunnen praten. Een echtgenote van een patiënt zei onlangs dat ik als een dochter was voor haar. Dan besef je dat je niet gewoon een job doet, maar echt deel uitmaakt van een groter geheel. ”

De zorgstijl van ... Verpleegkundige Paola doorgroeier “Veel studenten hebben schrik dat thuisverpleging monotoon werk is. Uiteraard moet je op ronde zorgen doen die minder spannend zijn, maar je mag als thuisverpleegkundige ook heel technische zorgen uitvoeren zoals antibiotica intraveneus toedienen, chemo afkoppelen en een poortkatheter spoelen. Ik leer altijd bij en dat is tof. Nu ben ik referentieverpleegkundige wondzorg in mijn afdeling. Die kans kon ik niet laten liggen."

Verpleegkundige Valerie avonturier “Tijdens de overstromingen in de zomer raakte ik niet bij een patiënt omwille van wateroverlast in zijn straat. Gelukkig was er een buurman die me zijn laarzen wilde lenen. Ik heb al veel geleerd van mijn patiënten. Dankzij de vele tips ben ik nu een volleerd moestuinier en ken ik de goede adresjes in de streek. Ik versta ook al heel wat dialecten ondertussen.”

Vacature verpleegkundige Draag jij onze patiënten een warm hart toe? Wij zoeken extra teamplayers, avonturiers en doorgroeiers. Wij bieden jou: • een spannende job met veel voldoening • een team van collega’s waar je op kan rekenen • werk dicht bij huis • een competitief loon en extra voordelen • een contract op jouw maat (deeltijds, voltijds, vast, tijdelijk werk of studentenjob) Solliciteer op www.jouwstijl.be Meer info over onze voordelen of een loonsimulatie? Bel 016-31 79 28 of mail naar solliciteren@wgkvlb.be

Doe onze test en ontdek jouw zorgstijl!

witgelekruis.be/jobs/test-jouw-zorgstijl DB740524K1