BDW - editie 1463

Page 1

SPECIAL OFFSCREEN FILM FESTIVAL Father John Misty, Ibeyi en Pascale Platel.

© ERIK TOORMAN / BRU.WAARNEMINGEN.BE

AFGIFTEKANTOOR BRUSSEL X P303153

26 02 15

OOIEVAARSTIJD © LUC BOON / BRU.WAARNEMINGEN.BE

© HUGUES DE GARNIER / BRU.WAARNEMINGEN.BE

Ooievaarstijd, ook in Brussel. IJverige ornithologen hebben er sinds half januari al 147 geteld. De grote wit-zwarte vogels die al lang tot de verbeelding spreken, komen uit hun overwinteringsgebied in Afrika en vliegen deze weken naar het noorden. Spectaculair was alvast de waarneming van een groep van zeventig overvliegende ooievaars in de Noordwijk, of van een tiental ooievaars die hoog boven de Wetstraat cirkelden. Jan Rodts van de vzw Vogelbescherming vindt dat laatste niet zo verwonderlijk. “Om energie te sparen, vliegen ooievaars van de ene thermiekbel naar de andere. Ze wachten tot de aarde is opgewarmd en schroeven zich dan naar boven en winnen zo hoogte.” Het verklaart ook waarom er enkele ooievaars pardoes in de stad zijn geland. Rodts: “Ooievaars vliegen niet ‘s nachts, omdat er geen thermiek is. Dus moeten ze ‘s avonds een plek vinden om te overnachten.” SVG Foto’s van ooievaars in de stad vind je op bru.waarnemingen.be.

VUB-PROF

MACHTELD DE METSENAERE: LEES P. 6-7

ELKE ROEX (SP.A):

“Stadshervorming staat nog nergens” LEES P. 11

DEZE WEEK IN LAKEN

Het wordt de Donderberg te veel LEES P. 12 ADVERTENTIE

NIEUW

ONTDEK BINNENIN UW KO R T I N G S B O N N E N DB752387B5

“Feminisme ook goed voor mannen”

©2015 The Coca-Cola Company. ‘Coca-Cola life’ and the Coca-Cola contour bottle are registered trademarks of the Coca-Cola Company.

N° 1463 VAN 26 FEBRUARI TOT 5 MAART 2015 ¦ WEEK 9: WEEKBLAD, EEN UITGAVE VAN VZW BRUSSEL DEZE WEEK, FLAGEYPLEIN 18, 1050 ELSENE, REDACTIE: 02-226.45.40, ABONNEMENTEN: 02-226.45.45, E-MAIL: INFO@BDW.BE, WWW.BDW.BE


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.