Page 17

BDW 1397 PAGINA 17 - DONDERDAG 10 OKTOBER 2013

Ukkel > Candelaershuys en Lotus bereiden entree voor

Kalevoeters en Stallenaren, verenigt u! Wie benieuwd is waar het gemeenschapscentrum Candelaershuys en lokaal dienstencentrum Lotus onderdak zullen krijgen, is welkom op het Huysaperitief op vrijdag 11 oktober in de knik van de Egide Van Ophemstraat. Van 18 tot 20 uur worden de (bouw)plannen ontvouwd.

omgevingsanalyse bevestigde dat dit westelijk deel van Ukkel, het dichtst bij het kanaal, het meest baat zou hebben bij een gemeenschapshuis. Hier kunnen we de zwakke sociale samenhang, een gevolg van de bevolkingsexplosie, versterken. Taalbruggetjes maken we sowieso al door onze inzetstukjes in het Frans in ons maandblad De Hoorn en programma’s waarbij we bijvoorbeeld Franstaligen proberen te lokken naar Guido Belcanto en Nederlandstaligen naar de Franse chansons van Patrick Riguelle. Als we willen overleven, moeten we onze laarzen aandoen en het veld intrekken.”

Intimiteit Met zijn motto ‘licht door Ukkel’ sluit het Candelaershuys zich allang niet meer op. Het GC vind je geregeld in alle uithoeken van de gemeente met publieke debatten, artistieke pistes, laatst nog een Aperitief van het Huys in de gerestaureerde Nekkersgatmolen. Ook in de wijken Kalevoet en Stalle, die door de Egide Van Ophemstraat zijn verbonden, werden al contacten gelegd met de wijkcomités, handelsverenigingen en figuren als plaatselijk burgemeester Johan Joli van de superette. “Met onze nieuwe uitvalsbasis krijgen deze wijken nu ook permanent ondersteuning en nieuwe kansen,” en daar heeft Bart De Smedt van het Candelaershuys die opgroeide in Ukkel een goed gevoel bij: “Onze

Projectontwikkelaar BPI bouwt het kantoorgebouw waarvan de VGC het gelijkvloers aankocht voor het Candelaershuys en Lotus: “Gelukkig is er veel feedback en zal ons sociaalcultureel programma mee de inrichting bepalen, dat is wel anders dan aan de Brugmannlaan waar we onze activiteiten in een woonhuis moesten inpassen. Onze sterke punten zullen we daarbij niet vergeten, zo kunnen we met modulaire ontmoetingsruimten alvast de intimiteit van onze concerten behouden. Het is nog een lange weg, maar we zullen onderweg al pikuurkes geven, in december organiseren we er een bal.” Ontwerpschets van het Candelaershuys (gelijkvloers van het rode gebouw).

© A2RC ARCHITECTS

An Devroe

ADVERTENTIE

rs. urs tou nto on oo wo /w k m/ o om o .co b k.c e o c o a b .f e w c w a .f w w ww

Tijdens een woontour verkennen we alle wijken van Brussel met een woonbril. U verneemt alles over huren en kopen in de hoofdstad. U krijgt er een heleboel praktische informatie over de buurten bovenop: de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, de aanwezigheid van scholen en groen, de sfeer … Info en inschrijving via 0800 20 400 of www.woneninbrussel.be.

BDW - editiei 1397  

Brussel Deze Week van 9 oktober 2013

BDW - editiei 1397  

Brussel Deze Week van 9 oktober 2013

Advertisement