Page 1

MOTEGRAFI 0 1921969 8291290 129 kr

new york mote/ melissa rodwell/ nytt p책 markedet/tom hiddleston/ photoshopactions/ edward steichen

N O 06 /2013

MOTEGRAFI.NO


artikkel 2

04

billedserie Mote fra New York

10

artikkel Melissa Rodwell, Los Angeles største motefotograf

17

småstoff Nytt på markedet

18

billedserie Tom Hiddleston

24

artikkel Edward Steichen, Malen for motefotografering

30

småstoff Photoshopactions


LEDER Først og fremst vil jeg si at jeg føler med privilegert som kan være redaktør i Motegrafi. Vi har fått tonnevis av positive tilbakemeldinger siden oppstart i januar. Det ligger masse mail som skal besvares på, og vi jobber selvfølgelig med saken. Når jeg tenker tilbake på de månedene som har gått og tenker når var det jeg følte meg mest lykkelig? Så kan jeg fortelle dere at det mest lykkelige øyeblikket i året hittil var da jeg så første det første bladet i motebutikken Filippa K på Steen og Strøm. Så kan du også tenke på dette spørsmålet: Når var du på ditt lykkeligste? Om du klarer å navigere spørsmålet, kan dette bli et av dine fineste år hittil. Nå er det bare å ta med Motegrafi ut i solen, sammen med solkrem og badehåndkle. Ha en fin sommer!

artikkel

Redaktør brunhannah@motegrafi.no

3


MOTE FRA NEW YORK fotografi: Will Davidson tekst: Wikipedia

billedserie

New York City, offisielt kalt City of New York, er den sørste byen i USA. Byen ligger I delstaten New York og har 8,5 millioner innbyggere. Storbyområdet I New York(New York metropolitan area, eller Greater New York) er et av de mest folkerike byområdene i verden, med rundt 20 millioner innbyggere. New York består av fem bydeler: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. New York er et av verdens viktigste økonomiske og kulturelle knutepunkter, og byen har lang rekke kjente museer, teater, gallerier, mediahus, internasjonale selskaper og børsinstitusjoner. New York huser alle internasjonale ambassador til De forente nasjone, og organisasjonens.

04


5

artikkel


06

billedserie


07

billedserie


08

billedserie


09

billedserie


los angeles største motefotograf

artikkel

MELISSA RODWELL

10


artikkel

“Bare det å kunne leve av det man elsker over alt på jord! Jeg har aldri våknet opp og tenkt: jeg hater jobben min.”

11


artikkel 12

navnMELISSA RODWELL alder51 ÅR utdanningFOTOGRAFI PÅ ART CENTER COLLEGE OF DESIGN, FERDIG 1987 bostedLOS ANGELES yrkeMOTEFOTOGRAF


motegrafi: : da du var 17 år begynte du med fotografering, hva inspirerte deg til å velge motefotografi – en av de vanskeligste og konkurransedyktige feltet i bransjen? melissa: Jeg ble først inspirert av fashion design og visste at jeg ønsket å jobbe i moteindustrien. Den dagen jeg først så Helmut Newtons arbeid var den dagen jeg bestemte meg for at jeg ønsket å være en motefotograf. Da jeg var 17 hadde jeg ingen anelse hvor vanskelig og konkurransedyktig det skulle være.

artikkel

motegrafi: : Hva gjør deg unik og annerledes fra andre motefotografer? Hvordan vil du definere din stil? melissa: Min stil har blitt kalt “Rock and Roll Couture”. Musikk har en stor innvirkning på meg følelsesmessig som smitter over på arbeidet mitt. Mine bestillingsverk viser kanskje ikke mitt utviklingspotensial, men når jeg har løse grenser har mitt arbeid en tendens til å være mørkt, sexy og skarpt. Jeg liker ikke å bruke mye lys.

13


motegrafi: Hva inspirerer deg og gir deg all energi til å fungere? Hvor finner du ideer til fotoshoots? melissa: Som jeg nevnte, er musikk en stor inspirasjonskilde for meg. Jeg vokste opp rundt en rekke musikere og har alltid hatt en rekke musikervenner. Jeg har sett massevis av live-musikk og vil fremdeles gå og se band jeg er interessert i. Jeg er også inspirert av folk og opplevelser jeg kan være i stand til å dele med dem. Ikke motefolk. Det kan være et tilfeldig møte med noen, og de kan si noe som vil inspirere meg eller utfordre meg. Jeg liker også å lese. Jeg elsker dagdrømming. Jeg vet ikke ... LIVET inspirerer meg. Jeg elsker det! motegrafi: Hvilken fotobøker ville du anbefale til andre som trenger inspo? melissa:En bok som trekker oppmerksomheten, er en god bok å kjøpe og studere. Jeg kjøpte ”Vogue Book of Fashion Photography i ‘80 ‘s” og jeg viser den fremdeles frem som referanse og inspirasjon. Jeg har også Helmut Newton-bøker og Braun og Schneider Historic Costume i Bilder. Også enhver god bok om motedesign er også en bra investering. Jeg elsker å studere historien i moteverden. motegrafi: Hva er ditt forhold til mote? Beskriv din stil. melissa: Min personlige stil er svært variert. Jeg elsker vintage stykker, men jeg liker å blande moten. Jeg vil ha på meg en 30 år gammel konsertt-skjorte med min nye Burberry-ulljakke som jeg nettopp har kjøpt meg for vinteren. Jeg investerer i dyre klær, og deretter blander jeg dem klær som jeg kjøper på billigbutikker. Jeg elsker å gå gjennom vintageklærstativer og finne det som er sjeldent. Jeg elsker klær!

artikkel

motegrafi: Hva er din største prestasjon så langt i livet? melissa: Bare det å kunne leve av det man elsker over alt på jord. Jeg har aldri våknet opp og tenkt: jeg hater jobben min. Faktisk, jeg kan fortsatt våkne opp flere timer før jeg skal gjøre en shoot fordi jeg er spent på å komme til studioet eller stedet. motegrafi: Hva er din personlige oppskrift på suksess? Hvordan vil du definere ”å være vellykket”? melissa: Suksess er en sinnstilstand. Jeg tror at det å ha en helse og indre fred er viktigere enn penger. Verdsette sine venner og kjære er viktigere for meg enn sosial rangering. Jeg har aldri vært en veldig god ”rumpeslikker”. Jeg verdsetter livet mitt veldig.

Fotografi MELISSA RODWELL Intervju FASHIONSTYLE.COM

14


artikkel

“Musikk har en stor innvirkning på meg følelsesmessig som smitter over på arbeidet mitt.”

15


artikkel

Melissarodwell @ instagram

16


NYTT PÅ MARKEDET nikon 1 j3

Pris: 5190 kr på komplett.no

Kilde: Nikon.no

småstoff

Ikke bare la livet passere forbi – ta styringen med det superraske Nikon 1 - kameraet med utskiftbare objektiver. Med dette kameraet er det enkelt å ta flotte bilder og gjøre gode filmopptak, nå er det bare å slippe kreativiteten løs. Det elegante Nikon 1 J3 er mindre og raskere. Det er utstyrt med annengenerasjonsteknologier som gjør at du aldri går glipp av noe som helst. Med nyttige funksjoner som Bevegelsesbilde og Beste bilde tar du flotte og detaljrike bilder av familiens aktiviteter. Det luksuriøse eksteriøret i aluminium føles like bra som det ser ut, og kameraet har en imponerende ytelse. Med kameraets superraske autofokussystem, innebygde automatiske blitsaktivering og direkte tilgang til unike Nikon 1-funksjoner via funksjonsvelgeren, er det lekende lett å ta bilder og gjøre filmopptak i høy kvalitet.

17


tom hiddleston fotografi: David Titlow tekst: Wikipedia

billedserie

Thomas William Hiddleston (født 9. Februar 1981 I London) er en engelsk skuespiller, best kjent for sin rolle som Loke i Kenneth Branaghs Thor og Joss Whedos The Avengers, en rolletolkning han jevnt over har blitt hyllet for. Tom Hiddleston har også spilt i den engelske versjonen av Wallander-serien, hvor han også jobbet med Branagh. Før det spilte han i mindre kjente TV-serier og TV-filmer i hjemlandet. Han gjentok rollen som Loke i The Avengers I 2012, hvor han kjemper mot blant annet superheltene Iron, Thor, Captain America og Hulken Han spiller igjen Loke i Thor, The Dark World I 2013

18


19

artikkel


20

artikkel


21

artikkel


22

billedserie


23

billedserie


Maleren og fotografen Edward Steichen ble født i 1879 i Luxembourg, men flyttet til USA i 1881 og startet allerede som 16-üring med fotografering, da mediet selv var ungt. Steichen selv fant ikke opp motefotografien, men et argument kan vÌre at han skapte malen for den moderne motefotografi.

artikkel

Edward Steichen

24


25

artikkel


historien fotografi: Edward Steichen tekst: vogue.com

Steichen tilbrakte de første årene av det 20. århundre i Paris. Hvor han drev en parallelle karrierer som fotograf og maler. Her fikk han øye opp for kvinner, både avkledd og påkledd. Hans suksess som fine art fotograf oppveies sin interesse i mer kommersielle rike moteblader, og han gjør ikke annet mote fotografi for mer enn et tiår. I 1922 da Steichen var 43 år gammel gikk han gjennom en dyr skilsmisse, og var nå i en periode i livet hva folk kaller en midtlivskrise, hvor han både var mye syk og veldig fattig. Han trengte derfor ny energi. Derfor bestemte han seg for å reise tilbake til New York. Her fikk han tilbudet om å begynne å fotografere for motebladene Vanity Fair og Vogue, og han takket ja til tilbudene.

artikkel

Hans portretter for Vanity Fair brakte ham nye berømmelse, i hvert fall delvis på grunn av status for slike kjendisemner som Gloria Swanson og en kjekk Gary Cooper. Men hans Vogueoppdrag produsert Steichen bilder som fikk han til å se sine egne fotografier fylle side etter side, måned etter måned. I 1937 flyttet Steichen til delphiniums. (Han hadde blitt en ivrig og dyktig gartner i Frankrike.) Etter at USA gikk inn verdenskrigen, tok han uniformen på en militæroffiser og viet sine talenter til krigsinnsatsen. Han kom aldri tilbake til fotografere mote, selv om han holdt å ta bilder nesten til sin død, 25. mars 1973.

26

Typisk for hans arbeid er et bilde tatt i 1933 av en modell iført en mønstrete kjole fra en designer som heter Cheney Steichen. Modellen står foran en to-tone bakgrunn som er dekket med kalligrafiske kurver som går i et med kjolen, for så å legge til en hvit lue, skjerf og hansker, en Bentwood-stol og tulipaner. Dette i alt minner om et Matissemaleri.


27

artikkel


28

artikkel


29

artikkel


photoshop fotografi: Deviantart.net tekst: Hannah Brun

Også i denne utgaven skal vi vise dere tips og triks i photoshop. Vi skal ta for oss photoshopactions. Hva actions er, hvor man finner de beste nettstedene for gratis nedlastning av actions, hvordan man bruker actions og hvordan man lager actions selv. Hvordan er actions? Photoshop Actions er ganske enkelt automatisering av funksjoner i Photoshop. Det betyr at du kan spille inn stegene du gjør og la Photoshop gjenta dem på et annet bilde (eller f.eks en hel katalog med bilder) senere. Hovedformålet med Actions er å spare tid. Masse tid. Bruk tida di på å ta gode bilder!

småstoff

Gratis nedlastning av photoshopactions. Du trenger internett for å kunne laste ned actions. For å finne actions går du inn på google og søker på free actions photoshop mac“ eller pc, ettersom hvilken type datamaskin du har. Finn en side som gir deg tilgang til gratis nedlastning av actions. Last ned, dobbeltklikk på ikonet også legger den seg rett inn i photoshop.

30

Hvordan bruke actions og lage actions selv? Siden dette er en prosess i seg selv har vi lagt ut dette punktet på nettsiden vår. Her finner dere punktvis og steg for steg en film som viser hvordan man lager en action og hvordan man spiller av en action. For å se denne filmen går du inn på motegrafi.no/photoshop. Her ligger også tips og triks fra forrige nummer. motegrafi.no


MOTEGRAFI MOTEGRAFI.NO

REDAKSJONEN

Ansvarlig redaktør: Hannah Brun Telefon: 415 07 587 > brunhannah@motegrafi.no Redaktør: Ida Dybendal Telefon: 416 68 812 > idybendal@motegrafi.no Art Director: Emma Goodwin Telefon: 416 64 569 > egoodwin@motegrafi.no Billedredaktør: Amanda Drågen Telefon: 953 21 140 > adragen@motegrafi.no Desk: Espen Minkstuen Telefon: 478 35 135 > eminkstuen@motegrafi.no Christoffer Nordsveen: Telefon: 954 57 653 > cnordsveen@motegrafi.no Journalister: Mari Lovas Telefon 489 23 122 > lovasmari@motegrafi.no Ida Skogstad Telefon: 415 92 332 > iskogstad@motegrafi.no Redigerer: Ida Maria Lunde Telefon: 952 69 895 > lundeida@motegrafi.no

Foto: Melissa Rodwell Scanpix David Titlow Edward Steichen Will Davidson

MARKED

Produksjonssjef: Ina Taasaasen Telefon: 415 14 978 > itaasaasen@motegrafi.no

ANNONSE

Salgssjef: Andrea Tangen Telefon: 976 99 889 > atangen@motegrafi.no Mediekonsulent: Hilde Andersen Telefon: 413 09 876 > handersen@motegrafi.no

UTGIVER

Egmot Hjemmet Mortensen A/S Besøksadresse: Nydalsveien 12, Oslo Telefon: 227 72 000 Postadresse: Motegrafi, 0441 Oslo motegrafi@egmonthm.no Trykk: Color Print ISSN 0048—22 X

Motegrafi er merket med det offisielle miljømerket Svanen. Det betyr at bladet oppfyller strenge miljøkrav til papir trykkfarge og hele trykkprosessen.


MOTEGRAFI.NO

MOTEGRAFI  

A magazine about fashion and photography

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you