Page 59

dinsdag 27 mei 2008 • pagina 59

Elting en Bogstra bij KJLTC

www.brugmedia.nl/sport

KAMPEN - Voormalig toptennisser Jacco Eltingh en de vroegere topcoach Tjerk Bogstra waren afgelopen vrijdag te gast bij een sponsoravond van tennisvereniging KJLTC. Sponsoren konden genieten van een exclusief hapje en de tennisclinics van Eltingh en Bogstra.

LRK op dreef in Wezep WEZEP - Landelijke Rijvereniging Kampen (LRK) heeft goede resultaten neergezet bij een avondconcours in Wezep. De amazones sleepten negen podiumplaatsen in de wacht.

De deelnemers aan de spectaculaire heren dubbel demo: Robert Hollander, Arjan Kale, Jacco Eltingh en Tjerk Bogstra. Foto: Richard Tennekes

KJLTC kijkt tevreden terug op de spon­soravond. Een groot aantal sponsors bezocht de speciale avond en de Kamper tennisvereniging slaag­­ de er in om een aantal nieuwe spon­ sors te verwelkomen. Jacco Eltingh en Tjerk Bogstra verzorgden eerst een interessante en humorvolle sponsor­ seminar. Na een hapje en drankje konden de sponsoren en hun gasten deelnemen aan de tennisclinics die werden verzorgd door Jacco Eltingh en Tjerk Bogstra. De sponsoren moes­ ten diep gaan tijdens deze uitputten­ de maar oergezellige clinics. De avond werd besloten door twee mooie en

indrukwekkende demo-partijen tus­ sen Jacco Eltingh en Tjerk Bogstra en KJLTC-toppers Nathalie Kiel, Dewi Hoen, Arjan Kale en Robert Hollander. Volgend jaar op 11 februari bestaat KJLTC honderd jaar en inmiddels zijn de voorbereidingen voor dit jubi­ leum jaar in volle gang. Inmiddels is er een jubileumcommissie gevormd bestaande uit de huidige KJLTC-voor­ zitter Charles Wolters van der Weij, de voormalige voorzitters Hans Brou­ wers en Tonny Zweers en de KJLTC’ers Wieke de Jager, Magda Landman, George van den Akker, Jos Bos, Martin van der Meer en Henk Scholten.

In de dressuurklasse B behaalde Sanderina van Nieuwenhoven een tweede en derde prijs met haar paard Walando. In de L1 was er een derde plaats voor Nicole Spijker met Weering’s Valentine. In de klasse L2 legde Monique Kragt met Rayco beslag op de eerste en derde plaats. In de M1 was er een eerste plaats voor Yvonne van de Wetering met haar paard Under­ cover. In dezelfde klasse veroverde Annemiek Vinke een tweede plaats met haar paard Windigo. In de

klasse Z1 eindigde Nicole Spijker met haar paard Unique als tweede. De klasse Z2 was voor Nienke Koers succesvol. Met Prenata pakte ze de eerste plaats. In Creil verzamelde Astrid van der Wal ook nog twee prijzen namens LRK. Met haar paard Little Giant eindigde ze als eerste en derde. Jennifer van der Wal was namens Ponyvereniging Toi Toi succesvol in Hulhorst. Met Mighty Mouse won ze in de dressuurklasse B de eerste en tweede prijs.

G-toernooi bij KHC succesvol KAMPEN - KHC kijkt met grote tevredenheid terug op de eerste editie van het G-toernooi. Op Sportpark de Venen kwamen afgelopen zaterdag acht teams in actie. KHC eindigde als tweede.

Leerlingen genieten van G-atletiekdag KAMPEN - De leerlingen van Z.M.L.K. School De Schakel hebben vorige week met volle teugen genoten van de G-atletiekdag. Leerlingen van het Ichthus Col­ lege hielpen met de begeleiding. Atletiek Vereniging (AV) Isala ‘96 had weer een gevarieerd programma samengesteld. Dat was afgestemd op de ver­ schillende leeftijden en niveaus van de leerlingen. Zo werd er met

de jongste leerlingen fietsband­ werpen gedaan. Dit wordt in de jeugdatletiek gedaan als voorbe­ reiding op het discuswerpen. De oudste leerlingen mochten na het oefenen met de fietsban­ den aan de slag gaan met het echte discuswerpen.

Geslaagde Zomerdansavond

IJSSELMUIDEN - In een volgepakte Oosterholthoeve stond afgelopen zaterdag de elfde editie van de Zomerdansavond op het programma. GV Dos, Wilhelmina, GV Thor en YGV zorgden voor een afwisselende avond.

De vier verenigingen presenteer­ den zich tijdens de opening met lekker swingende muziek. Na deze opening kon de show echt beginnen. Er was voor ieder wat wils. Aan het einde van de avond kon het

De strijd om de eerste plaats was een rechtstreeks gevecht tussen KHC en Kids-United. De Kampenaren hadden

Topscore voor Mappa Mondo Zwolle - De actie van SV Zalk F1 scoort voor Mappa Mondo heeft een aardig bedrag opgeleverd. Dat laat de organisatie van de actie weten. Trainer Jan Everse van FC Zwolle overhandigt zaterdag namens de Zalker voetbalploeg het bedrag aan Mappa Mondo.

talrijke publiek genieten van een spetterende afsluitingsdans. Als af­ sluiting kreeg GV Thor het logo van de Zomerdansavond aangeboden. Volgend jaar zal deze vereniging het evenement organiseren.

Onder de noemer Mappa Mondo zijn er in Nederland drie kindertehuizen in het leven ge­ roepen. Het gaat om tehuizen waar ernstige chronisch zieke kinderen worden verzorgd, die niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen, maar die wel verzorging nodig hebben. Eén van de tehuizen staat in Wezep. De andere twee bevin­ den zich in Waalre en Rijswijk.

aan een punt genoeg, maar verloren uiteindelijk met 2-1. Tijdens de lunchpauze was er een pe­

nalty shoot-out. Deze werd gewon­ nen door KHC. Michiel van Mierlo schoot de winnende penalty binnen.

Genieten van jeu de boulesbaan KAMPEN - Bert Boerman heeft zaterdag de nieuwe jeu de Boulesbaan in wijk Zuid-Bovenbroek geopend. De wethouder deed dit door een spelletje jeu de boules te spelen. De jeu de boulesbaan was een eigen initiatief uit de buurt en kwam tot stand met de hulp van wijkvereniging Zuid-Bovenbroek. “Het bleek dat er een behoefte was een hangplek voor ouderen. Daar is toen het idee uitgekomen om dit te combineren met een jeu de boulesbaan”, aldus initiatiefnemer Okke Pol. Vervolgens was het doel om de gemeente te overtuigen. Die was afwachtend omdat eerdere jeu de boulesverenigingen snel weer verdwenen. Een handte­ keningenactie in de buurt bleek overtuigend genoeg. In korte tijd werden honderd handtekeningen opgehaald. “De gemeente heeft

goed geluisterd naar een initiatief uit de burgerij”, aldus Pol. Wet­ houder Boerman sprak van een geweldig initiatief. “Met elkaar is er een ontmoetingsplaats gecreeërd, waar ook de jeugd kan aansluiten.” De initiatiefnemers nemen zelf het onderhoud voor hun rekening en zullen ook een oogje in het zeil houden met het oog op eventuele vernielingen. “Ze hebben verklaard dat ze ‘s avonds een rondje gaan maken en in gesprek gaan met jongeren. Pol heeft gezegd dat hij een twintigtal vrijwilligers heeft gecharterd. Als een kwart daarvan daadwerkelijk aan de slag gaat is de gemeente meer dan tevreden.”

Brug week 22  

Brug week 22

Brug week 22  

Brug week 22

Advertisement