Page 15

ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 27 maart 2013

Dag van de VVV in Genemuiden

‘Het Koninghuis en ik’ in de theetuin

GENEMUIDEN - De Dag van de VVV wordt dit jaar voor de laatste keer in de winkel aan de Nijstad in Genemuiden gehouden. Volgend jaar is het agentschap namelijk te vinden in ‘t Olde Staduus. De feestelijke VVV-dag begint ‘s morgens vanaf 10.00 uur. De hele dag door zijn bezoekers aan de Nijstad welkom. Er zijn diverse activiteiten.

kamer en de Reus van het Stoomgemaal, Dit land vraagt om een boot, de wandel- en fietsroutes van Genemuiden en de dit jaar uitgekomen tocht Speuren naar de sporen van het Genemuider verleden.”

Zo wordt er gesjoeld om een taart, beschikbaar gesteld door de Echte Bakker van Genemuiden Groot Koerkamp. “Wie sjoelt de meeste punten bij elkaar?”, aldus de organisatie. “Deelname kost 1 euro, net als voor het maken van een foto in de banner van een parachutesprong. Beide opbrengsten gaan naar de acties van ‘Forza4Sam’.”

Direct nadat koningin Beatrix de oproep heeft onze verwachtinhaar aftreden had aangekondigd, gen ver overtroffen”, vertelt Eefje ontstond bij de medewerkers van Bols. “Het aanbod was zelfs zo Schoonewelle het idee hier een groot, dat we een keuze hebben expositie aan te wijden. Besloten moeten maken.” werd om met de titel ‘Het KoningsOpvallend is dat er naast de te huis en ik’ aan de slag te gaan. verwachten lepeltjes, mokken en Inwoners van Zwartewaterland glazen ook zaken als portretten werden opgeroepen niet alleen van alle koninginnen zijn inge‘koninklijke artikelen’ beschikleverd en boekwerken. Foto’s en baar te stellen voor de expositie, materialen van koninklijke bemaar ook persoonlijke verhalen zoeken aan Zwartsluis ontbreken pasen 1 25-3-2013 Page 1 Bijzonder noemt Bols aan te 125x193_Layout leveren. “Het resultaat van 9:11 evenmin.

Op deze VVV-dag zijn alvast maquettes te bewonderen van de exposities die op de Sasdijk en in de petroleumkelders komen te staan. Bezoekers kunnen een tasje met VVVinformatie, kortingsbonnen en verrassingen van de plaatselijke middenstand ophalen. Op deze dag zijn de plaatselijke musea Oudheidkamer en Tapijtmuseum geopend. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de plaatselijke galeries in de Kruisstraat van Alien Groothuis en De Diek van Marionus Burgmeijer in de Simondsstraat. Verder is de kunst van schildersclub ‘’t Wurdt altied wat’ bij Westerkaai 66 en Langestraat 13 te bewonderen.

Daarnaast is er een proeverij van advocaat, het streekproduct en van Wereldwinkelgerecht ‘Basmatirijst met Peppersweetsaus’. Bezoekers kunnen kennismaken met de informatiezuil, die sinds kort in het agentschap staat. Daarop is te zien wat er allemaal in deze stad en regio te doen is.

De tentoonstelling in de theetuin van Sluuspoort aan de Handelskade duurt tot en met 1 mei en is gratis toegankelijk.

ZWARTSLUIS - Het is de vrijwilligers van Schoonewelle gelukt om in relatief korte tijd een extra expositie in te richten. Een koninklijke expositie, want alles wat er tot en met 1 mei te zien is in de theetuin van Sluuspoort heeft betrekking op ons koningshuis.

de aanwezigheid van bedankbrieven die het echtpaar Schoonewelle (oprichter van het museum) na de oorlog ontving van het koningshuis. Dit omdat het echtpaar het had aangedurfd hun, in de oorlog geboren, tweeling ‘oranjenamen’ te geven. De jongste zoon kreeg de namen Willem Frederik Bernhard Maurits Gustaaf, terwijl de eveneens op 2 mei 1941 geboren dochter als Emma Wilhelmina Juliana Beatrix Irene door het leven gaat. “Bijzonder om te lezen zijn ook de notulen van de feestcommissie uit 1898, met daarbij zelfs het kasboek uit 1898.”

Verder is er volop gelegenheid om te snuffelen bij de informatiebrochures, gidsen en folders om leuke uitstapjes te plannenen voor de mei- en/of zomervakanties. “Ook kunnen bezoekers terecht voor diverse boeken”, vertelt de organisatie. “De Canon van Zwartewaterland, boekjes van de Oudheid-

De jaarlijkse VVV-dag krijgt om 11.00 uur een officieel tintje. Er zijn in de IJsseldelta Havenpakketten ontwikkeld. Wethouder Dick Visserman zal deze overhandigen. Ondertussen zorgt vrouwenorkest d’Hakkapel voor de muzikale omlijsting.

2e paasdag geopend van 10:00 t/m 16:00 uur

DEALER VA N: -

Isuzu D-MAX -

2.5 4x4 Extended Cab LS 3500 kg trekvermogen Brandstof Diesel Ook in dubbel cabine Electrisch pakket / Airco

€ 24.375,-

ex. btw

Met welke klachten kunt u bij de chiropractor terecht? • Hoofdpijn

• Artrose

• Migraine

• Gewrichtsklachten

• CMD klachten oftewel

• RSI (muisarm) of CANS klachten

kaakklachten

• Tintelingen

• Whiplash

Peugeot 307 - Break 1.6 16v XS - Benzine - 2004 140.910 km - € 4.750,-

Nissan Pixo - 1.0 Acenta Airco 5drs. - Benzine 2010 - 20.629 km € 6.750,-

Nissan Patrol - 3.0Di Xe Comfort Van - Diesel 2008 - 3500 kg - € 18.450,- ex. btw

• Nekklachten

Zwangerschap

• Nek-, schouder- en/of

• Bekken instabiliteit

armklachten • Arm-/ Beenpijn

Baby’s

• Bovenrugklachten

• Huilbaby/Kiss-syndroom

• Lage rugklachten/lumbago/spit

• Koliek

• Lage rugpijn en/of klachten in de benen • Scoliose (klachten die het gevolg zijn van scoliose) Renault Clio - 1.2 8V A/T Airco - Benzine - 2006 24.793 km - € 5.200,-

Peugeot 107 - 1.0 12v 3drs. XR - Benzine - 2009 - 23.681 km - € 5.900,-

Bekijk meer dan 150 auto’s op

9 Si ndss 195

Nissan Micra - 1.3 GX Benzine - 1999 - 154.406 km - € 2.250,-

Bel voor meer

• Hernia

informatie of kijk

• Ischias

op onze website www.chiropractiekuiper.nl

www.sellesautos.nl

Selles auto’s Kamperzeedijk B.V. Kamperzeedijk 87-89 • 8281 PC Genemuiden Tel. 038 344 61 61 • info@sellesautos.nl

15

Chiropractie Kuiper Klokkengieterlaan 50 8043 BT Zwolle T (038) 429 83 20 E info@chiropractiekuiper.nl

Stadskoerier week 13  

Stadskoerier week 13

Stadskoerier week 13  

Stadskoerier week 13

Advertisement