Page 71

dinsdag 4 november 2008 • pagina 71

Zwolsche Boys speelt met Zalk

DE SPORTKRANT VAN KAMPEN

ZWOLLE - In eigen huis had Zwolsche Boys zaterdag geen kind aan SV Zalk. De Zwollenaren wonnen eenvoudig met 7-0. Zwolsche Boys is in eigen huis enorm schotvaardig. Bij de vorige thuiswedstrijd werd VSW nog met 8-0 in de pan gehakt.

In de 23e minuut opende Zwolsche Boys de score. Daarvoor had Zalk nog een goede kans laten liggen om de score te openen. Robert Lans schoot in kansrijke positie tegen de keeper aan. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg de 2-0. Na rust ging het snel. Binnen een

mum van tijd keek Zalk tegen een 5-0 achterstand aan. Uiteindelijk stopte de teller bij 7-0. Ondanks de forse nederlaag was Zalk-trainer Henk Winters niet eens ontevreden. “Zwolsche Boys heeft veel meer kwaliteit. Wij hebben binnen onze mogelijkheden niet eens onverdienstelijk gespeeld. Gezien de inzet hadden we wel een eretreffer verdiend.”

vaak van anderen dat ze ons zien als favoriet. Waarom dat zo is? Ik

weet het niet. Maar misschien hebben ze ergens gehoord dat

wij een ploeg hebben die heel aardig kan voetballen.”

IJVV thuis de baas

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag met 4-2 van FC Horst gewonnen waarbij vijf van de zes doelpunten in de attractieve tweede helft vielen. Op slag van rust nam IJVV de leiding door een treffer van Bertrik van Dieren. In die eerste helft vielen verder weinig opwindende momenten te noteren. Het belangrijkste wapenfeit kwam van de gasten die al in de derde minuut de paal troffen. Trainer Han Hanekamp van IJVV vond het echter geen saaie eerste helft. “Ik heb gewoon twee ploegen gezien die wilden voetballen. Dat resulteerde weliswaar niet tot doelpunten, behalve de 1-0, maar beide teams speelden goed voetbal.” Na rust werd niettemin al snel duidelijk dat de tweede helft geen kopie zou worden van de eerste. FC Horst scoorde al in de 47e minuut de gelijkmaker. Daarna golfde het spel wat op en neer, maar was IJVV toch wel de gevaarlijkste. Door een ongelukkig eigen doelpunt kwamen de bezoekers met 2-1 achter, waar tijd en ruimte genoeg waren om de bal goed weg te werken. Vervolgens maakten Koen Buikema en Sander Morren de 3-1

en 4-1. Daarna kwam in de 76e minuut nog even de spanning terug toen doelman Albert Jan Meuleman een terugspeelbal niet goed verwerkte en FC Horst profiteerde. Hanekamp maakte de sluitpost geen enkel verwijt. “Ik vind dat daar op die plek een terugspeelbal helemaal niet nodig was en neem de keeper niets kwalijk. Het weegt ook niet op tegen alle goede dingen die ik in de tweede helft heb gezien. Dit hadden we echt even nodig.” De trainer refereerde daarmee ook aan de ruime nederlaag een week eerder tegen Zwart Wit. Tot nu toe valt op dat IJVV sowieso in thuiswedstrijden meer laat zien dan op vreemde bodem. Hanekamp beaamt dat maar heeft er geen verklaring voor. “Wij spelen uit niets anders dan thuis. Wel vermoed ik dat sommige teams thuis wel anders spelen en meer druk zetten. Ook hoor ik

Wilsum maakt te veel fouten

Go-Ahead overleeft hachelijk slot

WAPENVELD - Wilsum was zaterdag niet opgewassen tegen Wapenveld. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer maakte teveel fouten op cruciale momenten en ging met 5-2 onderuit.

RIJSSEN - Go-Ahead Kampen heeft een knappe zege tegen Excelsior geboekt: 2-3. Wel beleefde de ploeg van trainer Raymond Schuurman in de tweede helft een aantal hachelijke momenten. Nadat de 2-0 ruststand als sneeuw voor de zon was verdwenen dacht menigeen zelfs dat de gastheer er met de buit van door zou gaan.

Beide teams deden voor rust weinig voor elkaar onder. Kansen waren er voor Michiel Kanis en William van Zuthem. Toch ging Wilsum rusten met een 2-0 achterstand. In de 23e minuut verkeek keeper Gerard Bolt zich op een voorzet van Ronald Arends. Vlak voor rust maakte de spits van Wapenveld 2-0 nadat Bolt een

schot niet goed onder controle kreeg. Wilsum begon sterk na de thee. William van Zuthem bracht de spanning terug (2-1). Enkele minuten leidde slordig balverlies bij Wilsum al weer tot de 3-1. In de slotfase nam Wilsum risico’s en trof Wapenveld nog twee keer doel. Michiel Kanis deed namens Wilsum nog wat terug (4-2).

IJVV F4 in het nieuw

IJSSELMUIDEN - Naar aanleiding van de AB Oost Freekick competitie, die afgelopen periode werd gehouden door AB Oost, mocht er bij elke deelnemende vereniging een F-team in het nieuw worden gestoken. Bij IJVV viel de keuze op F4. De shirts werden overhandigd door Wim Last, medewerker bij AB Oost.

Topscorer Jurrian Zandbergen van de hoofdklasse C had in de 88e minuut echter het laatste woord. Hij scoorde direct na de aftrap (Excelsior maakte in de 87e minuut 2-2 door een treffer van Jolf Stel) na goed voorbereidend werk van Madih Doufikar en Nick Bakker. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Go-Ahead toch nog zo’n lastige wedstrijd zou beleven. Excelsior kreeg weliswaar meteen al twee kansen, maar Arjan van Keulen scoorde de vroege openingstreffer voor de rood-gelen. Hij profiteerde toen de doelman van de thuisploeg een vrije trap van Doufikar niet goed verwerkte. Doufikar schoot even later een

bal op de paal. Meer geluk had Marc van der Vegte met een vrije trap die langs de goede kant van de paal in de hoek van het doel verdween. Zoals viel te verwachten nam Excelsior daarna het initiatief. Toch leek de 1-2 er die eerste helft niet in te zitten en was Go-Ahead met uitvallen zelfs nog gevaarlijk. Na rust zette Excelsior steeds meer druk. De aansluitingstreffer zou echter tot de 82e minuut op zich laten wachten. Gerald Janssen maakte toen 1-2. De Rijssenaren hadden weinig geluk en zagen onder meer nog een bal gekeerd worden door het aluminium. Voordat de hectische slotfase zich aandiende werd de wed-

VV Kampen laat het liggen VOORST - VV Kampen heeft zaterdag opnieuw belangrijke punten laten liggen. De Kamper zesdeklasser liet zich de kaas van het brood eten door een minder voetballend Voorst. Door een te slappe houding won Voorst met 3-2. VV Kampen kwam na een kwartier op voorsprong via een uithaal van René Visscher. Daarna liet VV Kampen alles uit de handen glippen en boog Voorst de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Na rust gaf het inbrengen

van Maurice Diender positieve impulsen. Kampen kwam terug tot 2-2 via Dennis Hölzken, maar ging in de slotfase te nadrukkelijk op zoek naar de winst. Voorst profiteerde door vijftien seconden voor het einde de 3-2 aan te tekenen.

strijd nog even stilgelegd door de arbiter. Dit na een opstootje dat ontstond na een overtreding van Jan Michels op Roy Supèr. Een overtreding die onbestraft bleef. Schuurman ging vervolgens verhaal halen bij de grensrechter en de Go-Aheadtrainer werd toen weggeduwd door Nick Hoekstra. Voor de scheidsrechter was dit reden een afkoelingsperiode in te lassen. Schuurman tilde er niet te zwaar aan. “Michels zocht Supèr doelbewust op maar dat gebeurt in een wedstrijd. Het was meer dat ik de arbitrage erop attent wilden maken omdat eerder een soortgelijke overtreding van Go-Ahead een gele kaart opleverde. Je maakt dan ook een beetje theater. Misschien is dat niet goed, maar het hoort een beetje bij voetbal. Dat Nick Hoekstra diegene was die mij duwde hoorde ik pas achteraf.” De Go-Ahead-trainer neemt niemand van Excelsior wat kwalijk, noemt het ‘de emotie van het moment’ en heeft het liever over het voetbal. Qua kansenverhouding had Excelsior verdiend te winnen, maar bij ons stond het gewoon goed en we hebben de kansen benut. Voetballend was ons spel minder dan tegen Flevo Boys. Dat is natuurlijk ook een verdienste van Excelsior.”