Page 27

dinsdag 4 augustus 2009 • pagina 27

XL

Nieuw bij Wellness Centrum Kampen: Kapsalon VIPZ

Drie dagen na de marteldood van Sixtus werd ook Laurentius gearresteerd. In de drie dagen tussen de dood van Sixtus en de arrestatie moest Laurentius het liturgische vaatwerk van de kerk in Rome verzamelen om het af te staan aan de keizer. Hij verdeelde het onder de armen. Vervolgens verzamelde hij alle lammen, blinden en armen en bracht die naar de keizer en sprak daarbij de gevleugelde woorden: “Ziedaar, dit zijn onze eeuwige schatten. Die nooit minder worden, maar altijd aanwassen.” Hij werd vervolgens gedwongen aan de afgoden te offeren, maar hij weigerde en werd eindeloos gefolterd en tenslotte onthoofd. Dat Laurentius op een rooster boven het vuur gemarteld zou zijn is een legende uit de vierde eeuw, die in Frygië is ontstaan. Volgens deze legende mocht Laurentius na doorstane martelingen rusten op een gloeiend bed. Hij zou geroepen hebben: “Nu ben ik aan een kant gaar, braad ook de andere kant en eet.” Laurentius draagt op deze ikoon het schitterend gedecoreerde gewaad van de diaken met een zogeheten orarion voor de borst. Deze kruislings omgeslagen stola gebruikt de diaken om zijn gebeden naar de hemel te begeleiden. Hij heft daartoe met zijn hand een uiteinde van het orarion omhoog, spreekt de litanie uit en stuurt het gebed zo naar de hemel. In zijn hand heeft de diaken een wierookvat om de Heilige Geest te symboliseren en een klein kistje waarmee de schatten van de kerk zijn weergegeven. Het feest van de heilige Laurentius wordt gevierd op 10 augustus, zijn sterfdag.

Janneke heeft zeven jaar ervaring als kapster en net als haar collega's Rian Mulderij (schoonheidsspecialiste) en Jeannette van den Brink (pedicure) hecht ze veel waarde aan de persoonlijke aandacht voor de klant. De naam VIPZ voor haar kapsalon komt dan ook niet uit de lucht vallen want bij haar wordt iedereen die dat wil als een VIP behandeld. Openingsactie Bij een VIPZ-behandeling wordt niet alleen koffie en thee geschonken. Klanten die het weekend bijvoorbeeld feestelijk willen inluiden kunnen ook genieten van een alcoholisch drankje. "In de kapsalon krijgt de klant net dat beetje extra", vertelt Janneke enthousiast. "Ook een korte hoofdmassage is gewoon bij de prijs inbegrepen. Dat betekent overigens niet dat klanten hier veel meer betalen. Mannen kunnen hier al voor 19,50 euro terecht en voor vrouwen is de vaste prijs 21,50 euro." Naast knippen, kleuren en

permanenten verzorgt de hairstyliste ook bruidskapsels en bruids make up. Om kennis te maken met VIPZ krijgen klanten in augustus bovendien 10% korting op alle knip- en kleurbehandelingen en 10% korting op de aankoop van een colour protection shampoo. Tevens krijgen de eerste vijftig klanten bij VIPZ een verrassingstasje ter waarde van 12 euro. Het Wellness Centrum Kampen heeft alles op het gebied van uiterlijke en innerlijke verzorging. Naast een bezoek aan de nieuwe kapsalon VIPZ kunnen klanten kiezen uit: het afhuren van de saunaverdieping, gezichtsbehandelingen workshops, pedicurebehandelingen, lichaamsbehandelingen reiki, massages, definitief ontharen, huidverbetering, harsen, voetreflexzonemassage, kruidenbaden, zonnebank, lichaamspakkingen, manicurebehandelingen etc. De professionele vakmensen zijn tevens gespecialiseerd in reumapatiënten en diabetici.

Laurentius was een van de zeven diakenen van de kerk Rome. Hij stierf in 258 de marteldood onder keizer Valerianus (253-259). Laurentius werd geboren in Aragon in Spanje. Paus Sixtus II, die onderweg was naar het concilie van Toledo, hoorde over de heiligheid van Laurentius en besloot hem tot diaken van de kerk te wijden. In zijn gevolg reisde Laurentius mee met de paus naar Rome. Daar moest hij de bibliotheek en de rijkdommen van de kerk bewaken.

Tijdens de open dag van het Wellness Centrum Kampen, die afgelopen zaterdag plaatsvond, konden bezoekers al kennis maken met kapsalon VIPZ. Hairstyliste Janneke Schinkel is hiermee het nieuwe gezicht binnen het unieke Wellness Centrum aan de Vloeddijk 3. In hetzelfde pand zijn ook Centre Cosmétique Kampen en Pedicure- & lichaamsverzorgingssalon 'Jeannette' gevestigd.

Heilige Laurentius

De volgende Open Dag van het Wellness Centrum Kampen wordt gehouden op zaterdag 19 september van 11.00-15.00 uur. Bezoekers kunnen dan niet alleen een kijkje nemen maar ook kennis maken met diverse behandelingen. Wellness Centrum Kampen Vloeddijk 3: - Kapsalon VIPZ • 06- 398 359 60 - Centre Cosmétique Kampen (038) 333 61 90 www.centrecosmetiquekampen.nl -Pedicure& lichaamsverzorginssalon 'Jeannette' • 06 130 154 00 info@pedicurejeannette.nl  

De regionale commerciële televisie voor de gemeentes Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Hasselt, Genemuiden, Wilsum en ’s Heerenbroek. 7 dagen per week/24 uur per dag het nieuws uit uw eigen omgeving. Dat kan!

Digitaal pakket? En toch BrugTV kijken? Op kanaal 53 vindt u BrugTV

Rusland, 19e eeuw 205 x 68 cm

Tegen inlevering van deze advertentie: Een aanbieding voor groot en klein!! Dat zal HET in augustus zijn!!

Kijkers benaderen ons steeds vaker met de vraag waarom ze, na aanschaf van een digitaal pakket, BrugTV niet meer ontvangen. Inderdaad zit BrugTV (nog) niet in het digitale pakket, maar . . . als Ziggoklant* ontvangt u ook nog steeds alle analoge zenders! Als u bij het inschakelen van uw televisie gebruik maakt van de oorspronkelijke afstandsbediening en dus niet de digitale ontvanger activeert, heeft u alle analoge zenders, waaronder BrugTV, gewoon tot uw beschikking. (Bij enkele types digitale ontvangers zit er een speciale knop op de afstandsbediening waarmee u tussen digitaal en analoog kunt schakelen). Pas als u de digitale ontvanger activeert met de daarbij behorende afstandsbediening ontvangt u alle digitale kanalen maar mist u een aantal analoge, waaronder BrugTV.* Heeft u vragen, mail naar: helpdesk@brug.tv Voor instructies en/of uitleg kijk op:

W W W. B R U G . T V * heeft u voor Digitenne gekozen, dan zult u het zonder BrugTV moeten stellen.

BrugTV, Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen

WWW.BRUG.TV

De gehele maand augustus

25 % korting

op alle kroonluchters of een compleet poppenhuis

voor 30 euro

MEINESZ & BENNESZ Assendorperstraat 82, 8012 CB Zwolle 038-4211399

www.meineszenbennesz.nl

Brug week 32  

Brug week 32

Brug week 32  

Brug week 32

Advertisement