Page 17

dinsdag 4 augustus 2009 • pagina 17

XL

Taghof gelukkig met alpaca-setje GENEMUIDEN - Bij de Genemuider kinderboerderij de Taghof konden zaterdagmiddag kinderen kennismaken met de nieuwe ‘vriendin’ van de alpaca Rosco. Om 14.00 uur werd de deur van de nieuwe alpaca officieel geopend.

De speciale middag was niet alleen bedoeld ter kennismaking maar ook om de Genemuider bevolking te danken voor de geleverde bijdragen. Rosco leek weg te kwijnen sinds het beest in april alleen in de wei kwam te staan. Met verschillende financiële acties is vervolgens gezorgd dat er een nieuw vrouwtje kwam. De kinderen konden tevens een naam bedenken voor de nieuwe Alpaca, dat werd: Lana.

Twee runshopplaatsen voor Van Marle KAMPEN - In de Brug van 21 juli stond een bericht over Teleweb van Marle en dat de gemeente het verzoek om een laad- en losplaats te krijgen nabij de winkel aan de Voorstraat heeft verworpen. In het artikel ontbreekt de informatie dat de gemeenteraad de opdracht gaf om de laatste twee runshopplaatsen bij het postkantoor te compenseren. Teleweb van Marle zal de parkeerkosten van de klanten bovendien voor zijn rekening nemen. De computerzaak deed het verzoek om een laad- en losplaats te krijgen omdat klanten niet meer tot vlak voor de winkel kunnen komen. De binnenstad is buiten de venstertijden afgesloten en dit leidt volgens van Marle tot omzetderving. De gemeente stelde echter dat in de nabijheid voldoende parkeergelegenheid is en dat van Marle geen uitzonderingspositie kan krijgen.

Concert Van Marion in Hasselt HASSELT - Het vierde concert

in de zomerserie orgelconcerten op het Rudolf Knol orgel in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt wordt zaterdag 8 augustus gegeven door Sander van Marion uit Scheveningen. Van Marion neemt een geheel eigen plaats in binnen de organisten in Nederland door zijn transparante speelstijl en improvisatie talent. Het concert begint om 20.00 uur. Al vele jaren verzorgt Van Marion een concert in de zomerserie. Dit jaar heeft hij als thema gekozen “Het verleden klinkt door”. In verband met het Componistengedenkjaar 2009 met werken van Purcell, Händel, Haydn en Mendelssohn. Voor elk van deze componisten is 2009 een gedenkjaar. Ook een improvisatie ontbreekt niet. Het volgende concert zal op zaterdag 29 augustus worden verzorgd door Harm Hoeve.

Vakantie Bijbelweek in Hasselt HASSELT - De Vakantie Bijbelweek vindt in Hasselt plaats van 11 tot en met 14 augustus. Alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar zijn dan welkom in het Fanfaregebouw aan de van Hearsoltelaan. Op vrijdag vinden de activiteiten de hele dag plaats in de sporthal, daar is ’s avonds ook de slotavond. “We gaan weer vier dagen lang plezier maken, zingen en luisteren naar een Bijbelverhaal”, aldus de organisatie. “Dat is natuurlijk nog niet alles, de jongste kinderen kunnen kijken naar de poppenkast, spelletjes doen en knutselen. De oudste kinderen kunnen weer gaan genieten van de sketch en heel veel leuke activiteiten.” Het thema voor dit jaar is ‘Kom maar Op’. Deze week krijgen alle kinderen in Hasselt een uitnodiging thuis, met daarop een werkje. Degene die deze kaart het mooiste versiert en meeneemt naar de Vakantie Bijbelweek wint een prijs. Wie niet in Hasselt woont kan de

kaarten ophalen bij de C1000 of de Golff in Hasselt. 5-8 jaar: dinsdag 9.45 tot 12.00 uur, woensdag en donderdag 10.00 tot 12.00 uur, vrijdag 10.00 tot 13.00 uur (vrijdag in de sporthal).

9-12 jaar: dinsdag 18.45 uur tot 20.30 uur, woensdag 18.30 tot 21.00 uur, donderdag 18.30 uur tot 20.30 uur, vrijdag 14.30 tot 17.30 uur (vrijdag in de sporthal). De Vakantie Bijbel Week is een initiatief van de Hervormde Gemeente aan de Markt.

oudestraat specialisten

Weekaanbieding: aanbiedingen geldig van woensdag t/m dinsdag

BROODAANBIEDING

BIJ DE KONDITOREI HEBBEN WE WEER HEERLIJK SOFTIJS!

A.S. VRIJDAG & ZATERDAG CROISSANT PER STUK 0.90 . . . . . . . 5 HALEN 4 BETALEN

APPELSLOF

8. VOOR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . van

50

PLATTE GEVULDE KOEK

7.

25

1.20 NU ...... 5 HALEN 4 BETALEN per stuk

ZATERDAGAANBIEDING

CARAMELTORENTJE van

NU 4 VOOR

5.

25

1.75

...................

EN VOLOP OLIEBOLL TIJDENS DE EN AG KAMPER UI(T)D

Het Gilde van de Betere Banketbakkers. Tip! Heerlijk nieuws op www.banket.nl Oudestraat 170, tel: 038 - 331 36 52, www.banketbakkerijsmit.nl

NIET ZOMAAR EEN BRIL… …de optometrist kijkt verder

brillenglazen

OPTIKA - KALE H.J. BOSCH OPTOMETRIST Brillen • Contactlenzen • Hoortoestellen

V.O.F. Oudestraat 153 Kampen 038 - 331 44 14

Brug week 32  

Brug week 32

Brug week 32  

Brug week 32

Advertisement