Page 1

20 01 11 1 2 INFO HERFST

professional

Quantofix® chloor

Quantofix® Sensitive Chloor zijn teststaafjes voor een semikwantitatieve bepaling van het totale chloor in oplossingen. Ze kunnen o.a. gebruikt worden om de chloorconcentratie van de asepto-oplossing te meten voor en na het reinigen. Meetbereik: 0,1-10 mg/l Cl2. Eenvoudig in gebruik: • Teststaafje 1 seconde in de testoplossing houden. • De overtollige vloeistof eraf schudden. • 15 seconden wachten. • Het testveld vergelijken met de kleurenschaal.

013.290.2

€ 30,54

Quantofix® perazijnzuur

Quantofix® Perazijnzuur 500 zijn teststaafjes voor een semikwantitatieve bepaling van perazijnzuur in oplossingen. Perazijnzuur wordt toegepast als milieuvriendelijk ontsmettingsmiddel in de levensmiddelen- en drankenindustrie alsook op het gebied van cosmetica, farmaceutica en geneeskunde. Deze test is geschikt voor de controle van de gebruiksconcentratie van perazijnzuur in ontsmettingsmiddelen en na het spoelen. Meetbereik: 5-500 mg/l perazijnzuur. Kleurgradaties: 0-50-100-200-300-400-500 mg/l perazijnzuur. Eenvoudig in gebruik: • Teststaafje 15 seconden in de proefoplossing heen en weer bewegen. • Overtollige vloeistof eraf schudden. • Waarde aflezen en vergelij- ken met de kleurenschaal.

013.291.0

€ 38,22

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW. Korspelsesteenweg 86, B-3581 Beverlo-België • Tel. +32(0)11-40.14.08 • Fax +32(0)11-34.73.59 info@brouwland.com • www.brouwland.com


MAURIVIN™-gisten

Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige wijnproductie-stijlen. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen die bepalen wat de gist kan bijdragen aan de wijn en voor welke variëteiten ze het meest is geschikt Verpakt per 500 gram.

AWRI 350

De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Een middelsterke, vlokvormende gist die aromatische esters produceert die vaak omschreven worden als tropisch of zoet fruit. Populair voor witte wijn van één druif zoals gewürztraminer en muscat en natuurlijke zoete wijnen waarbij het gistingsproces wordt afgebroken. Deze gist wordt ook gebruikt voor rode wijnen als er nood is aan een tragere gistingsgraad om het contact met de druivenschillen te verlengen. • Vergistingsgraad AWRI 350 vergist matig snel bij warmere temperaturen (20-30 °C) met een korte lagfase. Lage gistingstemperaturen (10-15 °C) zijn voor deze stam niet geschikt vanwege zijn vlokvormende eigenschappen. • Alcoholtolerantie AWRI 350 heeft een middelmatige alcoholtolerantie van 12-13% vol.

AWRI 796

Deze stam werd geïsoleerd uit Zuid-Afrika en wordt vaak gebruikt omdat hij fruitvariëteiten volledig tot uiting laat komen en vanwege zijn goede smaakstructuur. Populair voor rode wijnen zoals shiraz, cabernet sauvignon, zinfandel en merlot en witte monocépage-wijnen zoals chardonnay, sémillon en riesling. Typisch voor deze stam is ook het hoge glycerol- en lage ethanolgehalte per gram suiker. • Vergistingsgraad Vergist matig snel tot snel bij hogere temperaturen 20-30 °C met een relatief korte lagfase. Voor sap van heel rijpe witte druiven met weinig vaste stoffen vereist AWRI 796 bij lagere temperaturen (minder dan 15-18 °C) een zorgvuldige behandeling en temperatuurregeling. Onder deze omstandigheden is het aan te raden om de temperatuur tegen het einde van het gistingsproces te laten stijgen boven de 15 °C. • Alcoholtolerantie AWRI 796 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14,5-15,5% vol.

AWRI R2

De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Sterke gist die het goed doet bij lage temperaturen en bijdraagt tot een hoog gehalte aan bloemige en fruitige esters. Geschikt voor de productie van aromatische witte wijnen zoals chardonnay, chenin blanc, sémillon, sauvignon blanc en riesling. AWRI R2 heeft een killer-factor. • Vergistingsgraad Bij warmere temperaturen van 18-25 °C vertoont AWRI R2 een korte lagfase en een sterke vergisting. Deze stam heeft een matige vergisting bij lagere temperaturen van 14-18 °C. Bij lagere temperaturen (tot 11 °C) zijn hoogwaardige sappen/most vereist. • Alcoholtolerantie AWRI R2 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14-15% vol.

2

BP 725

Een Saccharomyces cerevisiae stam die ervoor bekend staat om de rasgebonden smaak van rode wijnen te versterken door meer kleur te onttrekken en minder kleur te verliezen tijdens het gistingsproces. Populair voor fruitige rode variëteiten zoals shiraz, zinfandel, cabernet sauvignon, grenache en merlot. BP 725 is killer-gevoelig. • Vergistingsgraad BP 725 heeft een korte lagfase en is een sterke vergister bij warme temperaturen tussen 18-30 °C. BP 725 vertoont een gemiddelde en gestage vergistingsgraad bij lagere temperaturen. • Alcoholtolerantie BP 725 heeft een hoge alcoholtolerantie die oploopt tot 16% vol.

CRU-BLANC

Middelsterke Saccharomyces cerevisiae stam die het mondgevoel kan verhogen, vooral bij de op vaten gefermenteerde en op gistdroesem gerijpte Chardonnay. Cru-Blanc produceert een vrij hoog gehalte aan glycerol. Deze stam kan ook bijdragen aan fruitige aroma’s tijdens de gisting zoals tropisch fruit, peer en pompelmoes. Malolactische gisting door melkzuurbacteriën verloopt goed na alcoholische fermentatie. Cru-Blanc heeft een killer-factor. • Vergistingsgraad Bij warme temperaturen van 20-30 °C heeft Cru-Blanc een korte lagfase gevolgd door een sterke vergistingsgraad. Bij lagere temperaturen van 15-18 °C biedt deze stam een gemiddelde en gestage vergistingsgraad. Om een volledige vergisting van op vat gefermenteerde Chardonnay te verkrijgen, is een minimale temperatuur van 15 °C aanbevolen bij deze gistsoort. • Alcoholtolerantie Cru-Blanc heeft een goede alcoholtolerantie die oploopt tot 14% vol.

ELEGANCE

Bekend om zijn gistvermogen bij lagere temperaturen. Geeft geurige, parfumachtige aroma’s aan de wijn. Deze stam kan een hoge beta-glucosidaseactiviteit geven, wat resulteert in het vrijkomen van fruitige variëteitgebonden aroma’s afkomstig van terpeen. Populair voor witte monocépage-wijnen zoals sémillon, riesling, sauvignon blanc en chardonnay. Elegance heeft een killer-factor. • Vergistingsgraad Elegance heeft een korte lagfase en een gemiddelde, gestage vergisting bij lagere temperaturen van 10-18 °C. Elegance heeft een hogere vergistingsgraad bij warmere temperaturen van 20-30 °C. • Alcoholtolerantie Elegance heeft een alcoholtolerantie van 14-15% vol.

Rode wijnen 20-25 g/hl

Witte wijnen 25-30 g/hl

Rosé wijnen 30-40 g/hl

AWRI 796

AWRI R2

AWRI 350

AWRI 350

SAUVIGNON L3

PRIMEUR

MAURIVIN B

CRU-BLANC

BP 725

ELEGANCE

PRIMEUR

EP2

UCD 522

UCD522

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW.


EP2

SAUVIGNON L3

MAURIVIN B

Saccharomyces cerevisiae stam die bij vergisting complexe aroma’s vrijgeeft. Vaak omschreven als eigenschappen van de ‘oude wijnwereld’ herinnerend aan complexe, inheemse natuurlijke gisten. Populair bij wijnmakers die een complexe wijn willen produceren of die op zoek zijn naar een andere mix. Deze stam verbruikt een relatief grote hoeveelheid appelzuur voor het einde van de alcoholische gisting. UCD 522 is een gist voor algemene doeleinden en aanbevolen voor zowel rode als witte wijn, maar is meer in trek voor de productie van complexe, rode monocépagewijnen zoals shiraz/syrah, zinfandel, merlot en grenache. UCD 522 is een killer-gevoelige stam. • Vergistingsgraad UCD 522 is een gemiddelde vergister met een optimale vergistingstemperatuur van 16-30 °C. UCD 522 heeft bij deze temperaturen een korte lagfase. • Alcoholtolerantie UCD 522 heeft een goede alcoholtolerantie van 13,5-14% vol.

Gewaardeerd voor zijn lage schuimvorming en capaciteit om de vergisting onder controle te houden door aanpassing van de temperatuur. Aanbevolen voor de productie van fruitige, aromatische wijnen met niet-vergiste suikers zoals rosé en witte zinfandel. EP2 is een killer-gevoelige stam. • Vergistingsgraad Vergist bij een optimale temperatuur van 18-25 °C, heeft het een korte tot middellange lagfase en een gemiddelde vergistingsgraad. EP2 is gevoelig voor koelere temperaturen en dus is een temperatuur van 18 °C en meer aanbevolen voor droogfermentatie. • Alcoholtolerantie EP2 heeft een goede alcoholtolerantie die oploopt tot 13-14% vol.

Een middelsterke gist die niet-vluchtige precursoren kan omzetten in aromatische thiolen, die het tropische en passievruchtachtige karakter van sauvignon blanc versterken. Deze stam oogst ook succes met riesling, sémillon en cabernet sauvignon. Sauvignon L3 heeft een neutrale killer-factor. Deze stam is resistent voor killer-gist, maar heeft geen killer-factor. • Vergistingsgraad Bij een optimale vergistingstemperatuur van 15-25 °C, heeft Sauvignon L3 een korte lagfase gevolgd door een gestage, gemiddelde vergistingsgraad. Koeling moet worden uitgeschakeld tegen het einde van het proces bij vergisting onder 15 °C. • Alcoholtolerantie Sauvignon L3 heeft een goede alcoholtolerantie tot 13-14% vol.

UCD 522

Een middelsterke gist die bij primaire gisting grote hoeveelheden appelzuur verbruikt. Wijnen die met deze stam worden geproduceerd, versterken het karakter van de variëteit en zorgen voor een goede kleurextractie in rode variëteiten zoals pinot noir, zinfandel, shiraz, grenache en gamay. Uit onderzoek blijkt dat deze stam de laagste hoeveelheid alcohol per gram suiker produceert. • Vergistingsgraad Bij warmere temperaturen van 20-30 °C is Maurivin B een gemiddelde vergister met een relatief korte tot middelmatige lagfase. De optimale vergistingstemperatuur voor Maurivin B is 25-30 °C. • Alcoholtolerantie Maurivin B heeft een goede alcoholtolerantie van 14-15% vol., hoewel voorzichtigheid geboden is bij sterk gesuikerde sappen.

PRIMEUR

Saccharomyces cerevisiae stam geselecteerd vanwege zijn geschiktheid om jonge, heldere frisse wijnen (wit, rosé en rood) te produceren. Maakt de productie van esters en hogere alcoholen mogelijk die de wijn een fruitig karakter geven. Beschikt over de capaciteit om grote hoeveelheden appelzuur en glycerol te verbruiken bij de alcoholische gisting. Primeur is ideaal om rosé en witte wijn te maken, in het bijzonder voor jonge, fruitige wijnen van verschillende druivenrassen die gemaakt zijn om jong te drinken. Primeur is killer-gevoelig. • Vergistingsgraad De optimale vergistingstemperatuur voor Primeur mag schommelen tussen 15-30 °C. Bij die temperaturen heeft Primeur een relatief korte lagfase en is het een matig snelle tot snelle vergister. • Alcoholtolerantie Primeur heeft een goede alcoholtolerantie tot 14% vol.

Art.nr.

Beschrijving

001.454.8

Maurivin wijngist AWRI 350

001.452.2

Maurivin wijngist AWRI 796

001.450.6

Maurivin wijngist AWRI R2

001.464.7

Maurivin wijngist BP 725

001.460.5

Maurivin wijngist CRU-BLANC

001.462.1

Maurivin wijngist ELEGANCE

Prijs

€ 36,80 € 36,80 € 36,80 € 36,80 € 36,80 € 36,80

Art.nr.

Beschrijving

001.466.2

Maurivin wijngist EP2

001.456.3

Maurivin wijngist MAURIVIN B

001.468.8

Maurivin wijngist PRIMEUR

001.458.9

Maurivin wijngist SAUVIGNON L3

001.470.4

Maurivin wijngist UCD 522

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW.

Prijs

€ 36,80 € 36,80 € 36,80 € 36,80 € 36,80

3


Waterdrukpersen

Moderne fruitpers die functioneert met een opblaasbare centrale balg. Aan te sluiten aan een waterkraan. Door de normale waterdruk zet de rubberen balg snel uit en wordt het sap naar de geperforeerde buitenkant geduwd. Snelle en degelijke werking, zelfs al bij 2 bar. Inbegrepen: roestvrijstalen korfmantel, manometer, veiligheidsventiel, snelkoppeling, perszak en “anti-spatmantel”. Ook verkrijgbaar in volledig RVS-versie.

Art.nr.

Inhoud vruchtenkorf

Afmetingen

015.302.3-INOX

80 l, volledig RVS

700 x 1150 mm

015.302.3

90 l

590 x 1070 mm

015.303.1-INOX

160 l, volledig RVS

1000 x 1300 mm

015.303.1

180 l

945 x 1315 mm

015.304.1-INOX

300 l, volledig RVS

1050 x 1650 mm

Korffilter met RVS pomp

Nieuwe en prijsgunstige korffilter met electropomp, speciaal bedoeld voor prefiltratie van vloeibare levensmiddelen zoals bv. most, fruitsappen, laagalcoholische kruidenextracten,… Handige compacte uitvoering met handvat. Ruime RVS korfzeef met fijnheid 200 μ. Pomp met RVS pomphuis, zonder bypass, kan ook afzonderlijk gebruikt worden. Geschikt voor het filteren van licht geladen vloeistoffen (levensmiddelen) zoals wijn, bier, sap, water,… Met standaard NBRdichting voor vloeistoffen tot max. 60 °C. Slangaansluiting pomp: 25 mm. Slangaansluiting korffilter: 30 mm. Motor: 0.6 pk, 230 volt, 50Hz, 1450 tpm. Debiet: tot 2500 l/uur.

Prijs

€ 1.364,29 € 962,81 € 2.680,00 € 1.915,29 € 4.705,00

Perszak voor waterdrukpers Art.nr. Inhoud 015.306.80

80 l

015.306.90

90 l

015.306.160

160 l

015.306.180

180 l

015.306.300

300 l

Prijs

€ 42,90 € 46,28 € 60,31 € 73,55 € 83,78

Vleugelradpomp Eco 40 mm RVS + kar + bypass

Prijsgunstige zelfaanzuigende vleugelradpomp met rubberen vleugelrad voor wijn, fruitsap, water,… Niet geschikt voor hete wort. Max. temperatuur: 60 °C. Debiet: tot 130 l/minuut. Met ingebouwde bypass voor regelbaar debiet en gemonteerd op verrijdbare kar. Slangaansluitingen klemmodel: 40 mm. Motor: 220 volt, 900 tpm, 900 watt.

018.074.5

€ 600,64

Mostpomp RVS

Professionele mostpomp geschikt voor geladen vloeistoffen en visceuse/pasteuse producten. Maximum grootte van de stukjes in suspensie: 5 mm. • Met automatische bypass met instelbare weerstand. • 380 V, 900 rpm, 1600 lph. Max. temperatuur: 130 °C. • Afmetingen: 22 x 70 x 36 cm. • Gemonteerd op verrijdbare kar.

019.060.3

4

€ 235,52

018.100.8

€ 1.719,00

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW.


Vaten met vlottend deksel, vlakke bodem

Roestvrijstalen vaten (INOX AISI 304) met een vlottend deksel hebben veel voordelen en zijn universeel inzetbaar: als gistingstank (dankzij het meegeleverde ventiel), als rijpvat, als opslagvat,… Door een speciale luchtband sluit het deksel hermetisch af en verhindert op die manier oxidatie. Het niveau van het deksel kan op elk moment aangepast worden aan het vloeistofniveau! Ideaal om wijn te laten rijpen. Door de volledige opening zijn de vaten bovendien makkelijk te reinigen. Al de vaten zijn in hamerslaguitvoering! Compleet geleverd met luchtband, pomp met manometer en ventiel. Roestvrij staal en dus onverslijtbaar en perfect hygiënisch! Met volledig roestvrijstalen kraan! Afzonderlijke voeten: 017.787.xx, zie www.brouwland.com.

Art.nr.

Inhoud

ØxH

017.780.400

400 liter

720 x 1000 mm

€ 487,08

017.780.500

500 liter

720 x 1250 mm

€ 528,82

017.780.600

600 liter

720 x 1500 mm

€ 687,22

017.780.800

800 liter

920 x 1250 mm

€ 561,16

017.780.1000

1000 liter

920 x 1500 mm

€ 577,69

Inhoud

ØxH

017.781.1000

1000 liter

920 x 1910 mm

€ 1.172,76

017.781.1500

1500 liter

1160 x 2160 mm

€ 2.247,26

017.781.2000

2000 liter

1310 x 2162 mm

€ 2.683,19

017.781.3000

3000 liter

1310 x 3080 mm

€ 3.496,73

Geef de Ø van uw deksel door wanneer u dit artikel bestelt. Voor een volledige lijst van de beschikbare maten, zie www.brouwland.com. 140.056.35 35 cm 140.056.40 40 cm 140.056.45 45 cm 140.056.48 48 cm

€ 18,31 € 18,65 € 19,75 € 20,59

ØxH

Prijs

017.802.30

30 liter

325 x 1250 mm

€ 328,75

017.802.50

50 liter

405 x 1250 mm

€ 394,84

017.802.100

100 liter

465 x 1460 mm

€ 461,46

017.802.200

200 liter

540 x 1850 mm

€ 540,83

017.802.300

300 liter

650 x 1850 mm

€ 959,00

Prijs

Luchtbanden

Art.nr.

Inhoud

Professionele tanks voor het vergisten of voor de opslag van wijn, bier, likeur. Geleverd met mangat (30 cm) aan de zijkant, deksel (30 cm) met ventiel bovenaan, niveauaanduiding en 2 uitlaten (volledige en gedeeltelijke uitlaat). Met roestvrijstalen bolkraan. Gemonteerd op gelaste voeten. Niet drukbestendig. INOX AISI 304.

Art.nr.

Prijs

Art.nr.

RVS gistingstank model IT met conische bodem

Deze vaten met conische bodem hebben, bovenop de voordelen van de bovenstaande vaten, ook nog de volgende eigenschappen: met niveauaanduiding en 2 aftapkranen voor gedeeltelijke en volledige lediging. Gemonteerd op 3 gelaste voeten. Mangat zijkant optioneel. Hefboom standaard vanaf 2500 liter. INOX AISI 304.

Ø

Vergisten EN rijpen in 1 vat. Volledig in roestvrij staal (AISI 304). Met bolkraan in RVS met rechte uitlaat onderaan. Nieuw: nu met RVS staalnamekraan in de conus. Met hermetisch sluitend deksel over de volledige opening en waterslotventiel. Het 300 liter model: mangat met luchtslot bovenaan en thermometer in de zijwand. Spectaculaire prijsdaling!

Prijs

Vaten met vlottend deksel en conische bodem

Art.nr.

Cilindro-conische gistingstanks in RVS

Ø

140.056.50 50 cm 140.056.55 55 cm 140.056.60 60 cm 140.056.65 65 cm

Prijs

€ 20,50 € 21,40 € 22,53 € 24,29

Art.nr.

Inhoud

ØxH

017.783.400

400 l

720 x 1670 mm

Prijs

€ 1.168,00

017.783.500

500 l

720 x 1930 mm

€ 1.200,00

017.783.600

600 l

720 x 2170 mm

€ 1.266,00

017.783.1000

1000 l

920 x 2180 mm

€ 1.629,00

017.783.1500

1500 l

1160 x 2210 mm

€ 2.519,00

017.783.2000

2000 l

1310 x 2210 mm

€ 2.861,00

017.783.3000

3000 l

1600 x 2360 mm

€ 3.478,00

017.783.5000

5000 l

1800 x 2860 mm

€ 4.689,41

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW.

5


Meten is weten Bentotest® set met koffer

Bentotest® - ontwikkeld door Dr L. Jakob - is dè referentie voor een eenvoudige snelmethode om thermolabiele eiwitten vast te stellen. Bentotest wordt gebruikt voor het bepalen van de benodigde hoeveelheid Bentoniet voor het klaren van wijnen en sappen. Deze set - verpakt in een praktische plastic koffer – bevat: • 2 Bentotest kolven • 3 Erlenmeyers • 3 plastic trechters • 1 plastic maatbeker • 1 pipet • 100 vouwfilters • 250 ml Bentotest oplossing (kleurloos) voor witte wijn • 250 ml bentoniet-mengeling

Art.nr.

Beschrijving

013.012.0

Bentotest® set met koffer

013.013.8

Bentotest® oplossing voor rode wijn, 250 ml

€ 19,83

013.014.6

Bentotest® oplossing voor witte wijn (kleurloos), 250 ml

€ 19,01

013.015.3

Bentotest oplossing voor witte wijn (geel), 250 ml

€ 19,01

013.017.9

CA-bentonietsuspensie, 250 ml

€ 3,68

013.018.1

NA-CA-bentonietsuspensie, 250 ml

€ 3,68

Precisie pH-meter PH110

Professioneel toestel voor alcohol en extractbepaling in alle alcoholische dranken (wijn, bier, schuimwijn, likeur,...) d.m.v. destillatie. Accijnserkende methode volgens Europese richtlijn 1108/825. De destillatie (± 20 min.) verloopt automatisch. Geen chemische producten bij gebruik en dus zeer lage verbruiksonkosten. Zeer nauwkeurig: ± 0,1 vol.%! Alcoholmeter niet inbegrepen.

Zeer nauwkeurige state-of-the-art digitale pH-meter voor professioneel gebruik. Stickmodel met HERVULBARE elektrode en de volgende unieke eigenschappen: • Ingebouwde thermometer (C°/F°). • Automatische temperatuurscorrectie (ATC) van -5 °C tot 90 °C (2 -194 °F). • Digitale weergave van pH-waarde EN temperatuur met stabilisatie-indicatie. • Eenvoudige 2 of 3-punts kalibratie met autoherkenning van de kalibratievloeistof. • Hervulbare, vlakke elektrode. Ook geschikt voor pH-meting van vaste en semivaste stoffen (huid, vlees, kaas,...). Dankzij de hervulbare elektrode moet deze enkel bij beschadiging vervangen worden! Het hervullen van de elektrode verlengt de levensduur van de elektrode! • RENEW-functie: waarschuwt wanneer de elektrode vervangen moet worden. • CAL-functie: waarschuwt wanneer de elektrode gekalibreerd moet worden. • GEHEUGEN voor 15 aflezingen: pH + temperatuur. • HOLD-functie. • Meetbereik pH: 0.00-14.00 pH, 0-90 °C. • Meetbereik temperatuur: -5-90 °C / 25-194 °F. • Nauwkeurigheid: ± 0.01 pH, ± 1 °C. • Waterdichte behuizing (IP67). • Auto-power-off na 10 min. • Compleet met beschermkap voor de elektrode, hervulvloeistof voor de elektrode, gebruiksaanwijzing, 4 Liion knopcelbatterijen CR 2032. • 1 jaar garantie op de meter, 6 maanden op de elektrode.

Art.nr.

6

€ 136,36

®

Alkodest

013.037.7

Prijs

€ 351,66

Beschrijving

013.130.0

PH110

013.131.8

Elektrodevloeistof

Prijs

€ 163,29 € 23,35

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW.


Trenolin Bukett DF

Hooggeconcentreerd meervoudig vloeibaar enzym. Verhoogt de aromaopbrengst bij druiven en vruchten. Best op het einde van de gisting toevoegen. Depsidasevrij. Bij voorkeur in de koelkast bewaren. Dosis: 10 ml/100 kg most op 15 °C, met een contacttijd van 1-2 uur.

Mostogel

Vloeibare combinatie van gelatine en PVPP voor het voorklaren van de most ter vermindering van polyphenolen en catechines. Dit zorgt voor zuiverdere wijnen, vermindert de kans op UTA (untypische alterungsnote) en bevordert het klaren achteraf. Dosis: 50-200 ml/100 kg most, toe te voegen bij voorkeur tijdens of vlak na het druiven-kneuzen. Slaat na 2-6 u neer. Dit is een alternatief product voor Mostgelatine dat caseïne afkomstig van melk bevat en dus vanaf juni 2009 onder de etiketteringsplicht van allergenen valt.

Art.nr.

Inhoud 100 g

€ 13,26

003.211.1

1 kg

€ 98,82 Art.nr.

Trenolin Frio

Hooggeconcentreerd en uiterst actief vloeibaar pectinase, speciaal ontwikkeld voor de koud-maceratie van vruchtensappen/mosten. Werkt reeds vanaf 5 °C.! Zeer snelle werking: 100% pectineafbraak in 75 min. bij 8 °C.! Verbetert de persbaarheid van pectinerijke vruchten aanzienlijk, ondersteunt de kleurextractie bij maceration-carbonique en pulpgisting, versnelt de mostvoorklaring. Richtdosering: 1-3 ml/100 l bij een temp. van 10°C en reactietijd van 1–2 uur.

Inhoud

003.212.9

100 ml

003.213.7

1l

Bovengist. Vergistingstemperatuur: 17-30 °C. Wort aan 10-11 °P gemakkelijk vergist tot 2 °P. Alcoholtolerantie tot 9,5 vol%. Vrij goede sedimentatie zelfs bij temperaturen van 20-30 °C. Dosis: 25-50 g per 1 hl.

Inhoud 500 g

050.252.6

10 kg

Prijs

Art.nr.

Inhoud

Prijs

1 kg

€ 5,82

005.111.0

5 kg

€ 14,82

005.103.7

10 kg

€ 48,97

005.110.2

20 kg

€ 44,39

Mostgelatine

Vloeibaar gelatine/caseïnederivaat voor de voorklaring van druivenmost ter vermindering van polyphenolen en catechines. Bij voorkeur tijdens of vlak na het druivenkneuzen toevoegen. Inhoud 10 kg. Dosis: 50-200 ml/100 kg most.

€ 18,86 € 155,49

050.251.8

Inhoud

005.104.5

Seporit eisenarm

Bentonietgranulaat speciaal voor voorklaring van most: eiwitstabilisatie, tanninevermindering en eliminatie van gistingsinhibitoren (bv. bij botrytis-aantasting). Kan naar keuze verwijderd worden voor of na de gisting. Inhoud 5 kg. Dosis: 100-200 g/100 l.

Prijs

Biergist Mauribrew ENGLISH ALE 514

Art.nr.

Gecombineerd product voor voorklaring op basis van bentoniet, gelatine en actieve kool voor een eliminatie van pesticiden en andere storende stoffen (UTA-tonen) in de most. Verhindert eventueel later optredende “off-flavours”, zoals Bocksergeur. Dosis: 100 g/100 liter most, toevoegen aan 3-5 x zijn volume water. Na een korte zwelperiode toevoegen aan de most en goed mengen! De neergeslagen mostrein kan naar keuze voor of na de alcoholische gisting verwijderd worden.

Prijs

003.210.3

Art.nr.

Most-rein eisenarm

Prijs

005.100.3

€ 46,14

005.140.9

Biergist Mauribrew LAGER 497

Lagergist. Deze gistsoort heeft weinig zuurstof nodig tijdens de gisting. Vergisting zonder schuimvorming. Vergistingstemperatur: 15-30 °C. Het bier wordt goed helder op een natuurlijke manier en de gist vormt een compact sediment. Dosis: 25-50 g per 1hl.

Art.nr.

Inhoud

Prijs

€ 13,25

Biergist Mauribrew WEISS 1433

Voor tarwebieren. Vorming van veel aroma’s tijdens de gisting (esters, hogere alcoholen). Vergistingstemperatuur: 15-30°C. Heeft nood aan hoge dosis stikstof. Indien nodig gistvoeding toevoegen. Goede sedimentatie bij koude temperaturen. Dosis: 50-80 g per hl.

Art.nr.

Inhoud

Prijs

€ 29,22

050.254.2

500 g

€ 37,00

050.257.5

500 g

€ 33,82

€ 483,26

050.255.9

10 kg

€ 604,54

050.258.3

10 kg

€ 560,44

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW.

7


B-TECH III brouwhuis

Na de succesvolle introductie van de B-TECH brouwunits lanceert Brouwland de B-TECH 3. Deze “grotere broers” met resp. 5 hl en 10 hl brouwcapaciteit laten, dankzij de 3 ketels, 2 brouwsels per dag toe! Door de gebruiksvriendelijke touch screen en PLC-sturing is professioneel brouwen nu ook voor artisanale brouwerijen toegankelijk en dit met een strak design aan een onklopbare prijs.

B-tech by Brouwland

Technische gegevens: Beslagketel: • Verticale cilindervormige geïsoleerde ketel met verwarmingsgedeelte onderaan en in de wand. • Volledig RVS AISI 304. • Volume: 650 liter. • Afmetingen: - diameter: 1150 mm - hoogte: 1800 mm • Met mangat bovenaan. • Verwarming met elektrische verwarmingselementen van 30 kW, met circulatiepomp voor verwarming van water, veiligheidsklep en expansievat. • Variabele toerentalregeling voor menger. • Met hopfilter (voor beslagketel). • Aansluitspanning: 400 V, 3 N, 50 Hz, 31 kW. Filterkuip + whirlpool: • Vertikaal opgesteld, cilindervormig, geïsoleerd vat zonder verwarmingsgedeelte. • Volledig RVS AISI 304. • Naast het mangat bovenaan ook een extra mangat aan de zijkant. • Volume: - Filterkuip: 600 liter - Whirlpool: 600 liter • Afmetingen: - diameter: 1280 mm - hoogte tot bovenste mangat: ± 1600 mm. • Met messen voor het snijden van filterbed. Aansluitpijpleidingen tussen beslagketel en filterkuip/whirlpool: • vleugelrad pomp. • Peilglas. • RVS platenwarmtewisselaar. • Waterkoelbuis voor monsterneming. • Inline wortfilter. Contacteer onze technische dienst voor meer opties.

Art.nr. 057.405.500

Beschrijving B-tech III brouwhuis 500 liter

057.405.1000

B-tech III brouwhuis 1000 liter

Prijs

€ 53.000,00 € 67.600,00

De artikelen in deze folder zijn bestemd voor professionelen. Al de vermelde prijzen zijn excl. BTW en zijn geldig tot en met 30/09/2011 of zolang de voorraad strekt. Behoudens drukfouten. Modelwijzigingen voorbehouden. Foto’s zijn niet contractueel.

Brouwland Info Professional Herfst 2011 NL  
Brouwland Info Professional Herfst 2011 NL  

Brouwland Info Professional Herfst 2011 NL