Page 1

BRONKHORST

BUILT TO ENJOY


RELAXEN ZOALS HET IS BEDOELD


36

MA KI NG of


14 BUITENKIJKEN IN NUNSPEET

52 HIGH WINE

22 ONZE PASSIE

40 FOOD STORY

inhoud

Alstublieft, ons magazine. Hier vindt u onze collectie en inspiratie om het buitenleven nog leuker te maken.

36 60

The making of Productontwikkeling in beeld

06

14

Historie ONZE ROOTS IN BEELD Buitenkijken in Nunspeet HET ULTIEME THUISKOMEN

22

Onze passie VAKMENSEN IN BEELD

28

Proces in beeld VAN BOOM TOT DROOM

46

Weg met de wind GLASWANDEN VOOR EXTRA COMFORT

52

High Wine! BUITENKIJKEN IN BUSSUM

Bronkhorst collectie Modellen ter inspiratie

112

Fotoboek GEREALISEERDE PROJECTEN

BRONKHORST MAGAZINE | 3


buiten

mensen

Welkom bij Bronkhorst. Wij ontwikkelen en bouwen exclusieve buitenverblijven waarmee u nog meer van het buitenleven kunt genieten. Veel mensen hebben een mooie tuin of flink stuk land waar ze slechts enkele maanden per jaar gebruik van maken. Of ze hebben waardevolle grond waarop bijvoorbeeld een oude schuur staat te verpieteren. Door de jaren heen hebben wij al veel van deze mensen kunnen helpen aan een stijlvolle tuinkamer, bij het huis passend gastenverblijf, ruime veranda of garage met uitstraling. En voortdurend horen we: dit hadden we veel eerder moeten doen. Laat u inspireren door de vele voorbeelden in deze brochure. Uw buitenverblijf is namelijk sneller gerealiseerd dan u denkt. We maken graag eens kennis om uw wensen werkelijkheid te laten worden.

Graag tot snel, Team Bronkhorst

BRONKHORST MAGAZINE | 5


1959 De familie Hop richt een bedrijf op dat zich specialiseert in bosbouw, houtverwerking en ambachtelijk timmerwerk.

2000 Door het bedrijf uit te breiden en alle schakels in het proces te beheersen, waarborgt het bedrijf de houtkwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid.

1998 De zoon van de familie neemt de dagelijkse leiding van het familiebedrijf over. Hij is opgegroeid met hout en stelt steeds hogere kwaliteitseisen aan personeel en materiaal.

2009

2004

Na jaren doorontwikkelen, plaatst Bronkhorst steeds hoogwaardigere buitenverblijven. De kwaliteit blijft stijgen en hij werkt mede daardoor meer en meer samen met het familiebedrijf van Hop.

Bronkhorst start met de montage van eenvoudige tuinhuizen. Hij ontdekt al snel dat zijn klanten meer opties en luxere modellen willen.

6 | BRONKHORST MAGAZINE


RO OTS / H I STO RI E

Historie Van een ambachtelijk houtverwerkingsbedrijf tot ontwikkelaars van exclusieve buitenverblijven. Sinds de oprichting in 1959 heeft de organisatie een gestage groei laten zien en mooie mijlpalen bereikt. We blijven echter met beide benen op de grond: kwaliteit en betrouwbaarheid blijven de belangrijkste pijlers van Bronkhorst. Ze zijn verweven met onze historie, het fundament voor onze groei.

2011 De samenwerking gaat goed en de bedrijven besluiten voortaan nog intensiever samen te gaan werken als aandeelhouders. Bronkhorst groeit!

2017 Vanuit een nieuwe locatie ontwikkelt Bronkhorst drie ontwerpstijlen Natur, Gaev en Suyd om levensgenieters te inspireren en hun droomverblijf binnen handbereik te brengen.

BRONKHORST MAGAZINE | 7


RO OTS / K WA L I T E I T

Oerkwaliteit E

en bouwwerk van Bronkhorst hebt u

gaan. Onze constructeurs combineren kennis

voor het leven. Daarom maken we voor

van de oude school met moderne technieken

de

constructie

van

onze

buitenverblijven

waar het kan. Het zorgt voor een volmaakt

gebruik van houtverbindingen die door de

krachtenspel binnen een solide bouwwerk. Ver-

eeuwen heen geperfectioneerd zijn, waarbij de

vaardigd met oog voor detail, gebouwd voor

dragende en esthetische waarde hand in hand

generaties.

2

4

1

BETONNEN FUNDERING Een betonpoer biedt een stevige basis voor de staanders, een betonband fundeert de wanden.

8 | BRONKHORST MAGAZINE


2

DAKCONSTRUCTIE Een betrouwbare traditionele sporenkap vormt de basis voor een dakbedekking van uw keuze.

3

1

3

OVERSTEK EN HEMELWATER Verschillende mogelijkheden voor afwatering en typen dakoverstek geven het bouwwerk een uniek karakter.

4

INGEFREESDE VERBINDINGEN Ingefreesde pen-gatverbindingen met eikenhouten deuvels zorgen voor een even sterke als fraaie verbinding.

BRONKHORST MAGAZINE | 9


ZO GAAN WE TE WERK Rome is niet gebouwd in één dag. Het buitenverblijf van uw dromen krijgt vorm in samenwerking met ons

1

Kennismaking Om ons goed in te kunnen leven en uw

team van adviseurs, ontwerpers en

wensen te begrijpen, komen we bij u langs.

ambachts­ lieden. Om tot het beste

We kunnen uw buitenruimte met eigen ogen

resultaat te komen en uw verwach-

zien om zo tot een goed ontwerp te komen.

tingen te overtreffen, volgen wij deze vier stappen.

2

Offerte en tekeningen Een schetsontwerp is bij ons vrijblijvend, net als de bijbehorende offerte. Eerst geven we u een goed beeld van onze ideeën en het prijskaartje. Zo weet u precies waar u

THE BEST PREPARATION FOR TOMORROW IS DOING YOUR BEST today

voor tekent.

3

Vergunningen en bouw Niet voor elk buitenverblijf hebt u een vergunning nodig. Wij zoeken dit voor u uit en ­begeleiden de aanvraag. Daarna is het tijd voor het échte werk.

4

Oplevering We houden ons altijd aan onze afspraken en zorgen dat de oplevering volgens planning verloopt. Waarna u voortaan volop kunt genieten van mooie dagen en lange avonden.

BRONKHORST MAGAZINE | 11


DE VOORDELEN VAN BRONKHORST 1

Maatwerk en advies U kiest een model of richting uit de catalogus. Samen passen we deze aan, zodat deze exact past bij uw wensen. Onze vakmensen adviseren u graag.

2

Jarenlange ervaring Achter het authentieke karakter van onze buitenverblijven gaat een jaren­ lange ervaring schuil. Als geen ander zijn we vertrouwd met bosbouw, houtverwerking en ambachtelijk timmerwerk.

3

Compleet ontzorgen Het enige dat u hoeft te doen, is keuzes te maken. Wij werken uw idee uit tot een voorstel en zorgen voor de vervaardiging, montage en afwerking van uw buitenverblijf.

4

Garantie en kwaliteit Op al onze buitenverblijven geven we jarenlange garantie. Dankzij de massieve materialen en solide constructies bent u zeker van een lange levensduur.

12 | BRONKHORST MAGAZINE

IF YOU CAN IMAGINE IT YOU CAN CREATE IT


1

2

3

4

BRONKHORST MAGAZINE | 13


14 | BRONKHORST MAGAZINE


BU I T E N K IJ K E N

het ultieme thuis komen Drukke dagen, doelstellingen halen, snel schakelen, altijd alert, leven op de klok‌ Voor veel mensen heel herkenbaar. En een aantal doet dat ook nog in een weinig inspirerende omgeving, zoals in kantoorkolossen op grote bedrijven­ terreinen met uitzicht op een al even jachtige snelweg.

BRONKHORST MAGAZINE | 15


A

ls u thuiskomt, wilt u voor de resterende uren van de dag of de week heerlijk in uw eigen omgeving kunnen ontspannen. Stel u voor dat u na een hectische dag u van uw strakke pak ontdoet en uw luchtige vrijetijdskleding aantrekt om vervolgens buiten in de loungebank in uw buiten-

Zij stelden zich voor tijdens de weekenden met familie of vrienden uitgebreid te kunnen barbecueën in een buitenverblijf. En op zwoele zomeravonden na een actieve golfdag op stijlvolle wijze te kunnen genieten van een goede fles wijn of een biertje van de thuistap. De kinderen keken uit naar een relaxplek

verblijf te ploffen… ook als de zon niet straalt.

waar ze na een plons in de zwemvijver konden ‘chillen’. Aan al die wensen heeft Bronkhorst met veel plezier kunnen voldoen. Een royaal rietgedekt buitenverblijf van eikenhout biedt een oase van rust in hun drukke leven en zorgt voor deze familie nog jaren voor het ultieme thuiskomen.

Bronkhorst realiseert regelmatig buitenverblijven waar ‘ontspannen’ het uitgangspunt is. Zoals voor de bewoners van een landhuis in Nunspeet, aan de rand van de Veluwe, die de beschikking hebben over een grote bosachtige tuin met zwemvijver. Het was hun wens om meer te kunnen genieten van hun landgoed. Veeleisende carrières gecombineerd met een intensief gezins­ leven vroegen om een plek waar zij zich op hun eigen manier konden ontspannen.

“OP STIJLVOLLE WIJZE genieten VAN EEN GOEDE FLES WIJN”

16 | BRONKHORST MAGAZINE


Ontspannen en lekker eten gaan hand in hand.

Het buitenverblijf is voorzien van een op maat gemaakte buitenkeuken met koelkast, kookplaat en betonnen werkblad.

18 | BRONKHORST MAGAZINE


DAGLICHT EN

buitenlucht

HELPEN U ONTSTRESSEN

Ruim opgezet met loungeplek en eetgedeelte met voldoende zitplaatsen.

BRONKHORST MAGAZINE | 19


VAKMANSCHAP

PASSIE VOOR

details 22 | BRONKHORST MAGAZINE


BRONKHORST MAGAZINE | 23


Een groot deel van de voorbereiding wordt in de werkplaats gedaan. Altijd droog en alles bij de hand. Wel zo efficiĂŤnt.

24 | BRONKHORST MAGAZINE


Maatwerk vraagt zorgvuldigheid.

THE DETAILS MAKE THE DESIGN

Passie voor details maakt van ambachtslieden meesters in hun vak. Daarom werkt Bronkhorst uitsluitend met handwerkers die de beste in hun metier willen zijn. Ze weten dat aandacht en zorg het verschil maken en werken dagelijks aan hun vaardigheden. Alleen door jarenlange oefening wordt perfectie verkregen. Ook al werken wij vaak met grote boomstammen, ruw rondhout en robuuste balken, kwaliteit is millimeterwerk. In onze werkplaats krijgt ieder de tijd en ruimte om het beste te halen uit het hout en zichzelf. Want alleen het beste is goed genoeg voor een bouwwerk van Bronkhorst.

BRONKHORST MAGAZINE | 25


DESIGN NAAR UW WENSEN Op basis van de Bronkhorst collectie geven onze ontwerpers vorm aan uw ideeën. Zij werken met de hand en geavanceerde modelleringsprogramma’s waarbij de mogelijkheden onbegrensd zijn. Met hun creativiteit en inzicht komen zij in samenwerking met u tot een uniek ontwerp, een weerspiegeling van uw en onze visie.

Conceptualisatie en modellering in sprekende beelden.

26 | BRONKHORST MAGAZINE


UW IDEEËN WORDEN WERKELIJKHEID


28 | BRONKHORST MAGAZINE


A-B-C PROCES IN BEELD

VAN BOOM TOT droom

BRONKHORST MAGAZINE | 29


1. We zoeken naar 1e klas bomen die geoogst kunnen worden.

1 2. Specialisten selecteren de juiste maten en markeren deze met een kleur.

2

4. De machine velt de boom, verwijdert takken en zaagt de stam in delen.

A

DE OOGST VAN NATUURBEHEER

In het kader van verantwoord natuurbeheer laten overheden, natuurorganisaties en landgoedeigenaren bomen verwijderen.

4

30 | BRONKHORST MAGAZINE


3. Indrukwekkende houtoogstmachines worden ingezet bij het kappen.

3

5. De bomen worden uit de bossen gereden naar de zagerij.

5 BRONKHORST MAGAZINE | 31


2. Met behulp van zware loopbanden worden de stammen naar de zaag­ machines getransporteerd.

1. Op het terrein van de houtzagerij liggen grote stapels rondhout op voorraad.

1

2


3. Eén voor één gaan de ­stammen de zaagmachine in, onder het toeziend oog van de medewerkers.

B

UIT RONDHOUT GEZAAGD Als het hout is geoogst, is het nog niet bruikbaar voor verwerking. De houtzagerij ­verzaagt de dikke stammen tot balken en planken in verschillende maten.

3

4 4. Een enorme zaag verandert rondhout in bruikbare balken en planken, kaarsrecht en zonder schors.

5. Het hout wordt in tal van afmetingen gezaagd, zodat wij het alleen nog hoeven in te korten.

5 BRONKHORST MAGAZINE | 33


1. Een persoonlijke kennismaking, daar begint het mee. Tijd om uw wensen te verkennen en meer te vertellen over onze werkwijze.

2 2. Geïnspireerd door tientallen voorbeelden komen we samen tot een schetsontwerp met een heldere offerte.

1

C

BOUWEN AAN EEN DROOM

34 | BRONKHORST MAGAZINE

Van zware balken en geschaafd hout bouwen we authentieke buitenverblijven. Uw ideeën over het ultieme buitenleven worden werkelijkheid.


3. Uit het niets verrijst een buitenverblijf. Dit is authentiek timmerwerk van de hoogste klasse.

3

4 4. Uw buitenverblijf werken we helemaal af. Uw wensen zijn daarbij leidend. Ongeacht of het nu gaat om schilderof bijvoorbeeld installatiewerk.

5. Het resultaat. We genieten al bij voorbaat van de trots en het plezier waarmee u uw buitenverblijf in gebruik neemt.

5 BRONKHORST MAGAZINE | 35


NEWBORN

MAKING of 1

INSPIRATIE Natuurlijke materialen gecombineerd met een strakke haardrand.


Natuur mag de leefruimte binnenkomen.

2

Exclusief model

SCHETSEN Spelen met binnen en buiten. Rechte lijnen omDESIGN MARTIN SOETENDAAL BARNEVELD

kaderen de ruimte als een schildersdoek.

3

DESIGN Definitief design. De ruimte is in balans.

Exclusief model 2 variatie

Exclusief model 2 variatie

BRONKHORST MAGAZINE | 37 DESIGN MARTIN SOETENDAAL BARNEVELD


1

Aankleding impressie INSPIRATIE Bronkhorst stempel

Hout zichtbaar als onderdeel van de constructie of als afwerking.

38 | BRONKHORST MAGAZINE


2

SCHETSEN & MATERIALEN Welke combinatie van materialen versterkt de uitstraling?

Bronkhorst stempel

3

DESIGN Een glazen wand met opvallende stalen kruisroede zorgt voor een moderne look.

De donkere accentkleur en het staal komen terug in haard en meubels. BRONKHORST MAGAZINE | 39


FO O D STO RY

iets

LEKKERS Buitenleven is buiten eten. Chefkok en levensgenieter Frank van Steeg deelt graag zijn recept voor een onvergetelijk samenzijn in de vorm van gamba’s.


“HEERLIJK MET WITTE WIJN”

GAMBA’S OP Z’N FRANKS 1. Neem voor dit recept een aantal grote verse gamba’s. 2. Marineer deze 4 tot 8 uur in de volgende kruiden: • Citroenverbena • Spaanse peper • Verse knoflook • Gerookt zeezout

• 1 kg gamba’s • 1/3 spaanse peper • 2 tenen verse knoflook grof gehakt • 15 gram blaadjes van citroenverbena • Zout op gevoel toevoegen

Het moet sissen als u er vocht op laat druppelen. 4. Bak de gamba’s aan beide kanten gedurende 1 tot 2 minuten. 5. Laat het u smaken.

3. Rijg de gamba’s aan dikke spiesjes; Zorg dat de bbq goed warm is!

BRONKHORST MAGAZINE | 43


W I N D K R AC H T

8 WIND KR


HET BESTE WAPEN

tegen de wind

comfortabel kunt buitenleven. Windvrij genieten met een onbelemmerd uitzicht op de omgeving. De glazen panelen zijn volledig weg te schuiven door een unieke constructie. Zelfs de onderrail kan worden verzonken. Deze unieke beglazing kan worden geïntegreerd in het eerste ontwerp of achteraf

Met de juiste beglazing wordt een

op maat worden gemaakt voor uw

buitenverblijf of overkapping een tuin­­

bestaande Bronkhorst buitenverblijf of

kamer waarin u het hele jaar door

overkapping.


Volledig weggeschoven nemen de glaspanelen nauwelijks ruimte in. In een handomdraai schuift u ze geheel of gedeeltelijk terug.

Met verzonken onderrail geen last van een drempel.

BRONKHORST MAGAZINE | 47


poolhouse op maat

WELLNESS

at home


WITH A VIEW LIKE THIS

life is even better

50 | BRONKHORST MAGAZINE


Kent u het geluk van een zwembad in uw tuin, dan mag een poolhouse niet ontbreken. Kies voor een ontwerp met natuurlijke materialen die in de begroeiing opgaan of laat het design juist detoneren met de omgeving. Varieer met wanden, af­ werkingen en dakbedekkingen. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Uw poolhouse kan een plek zijn waarin u beschut zit tegen de zon, een plek waarvan de buitenkeuken of barbecue snel beschikbaar is of waar gasten zich eenvoudig discreet kunnen omkleden. Maar het summum van weelde is toch wel een geïntegreerde buitensauna. Uitkijkend over uw domein, genieten van wellness in uw eigen tuin.


BU I T E N K IJ K E N

high wine Bussum QUALITY TIME OP Z’N BEST MET EEN GASTENVERBLIJF VAN BRONKHORST.


H

eerlijk genoten van het samenzijn met je vrienden, onder het genot van een heerlijk hapje en een drankje eigenlijk nog lang niet helemaal bijgepraat, de kinderen blij met het weerzien en de hele dag met elkaar gespeeld… Maar dan ’s avonds in het donker weer naar huis. Hoe dan ook een domper op de feestvreugde, die u toch al niet helemaal kon meebeleven omdat u moest rijden. Veel leuker is het dan om tot in de late uurtjes door te kunnen gaan, wetende dat u niet meteen weg hoeft. Dat u ’s morgens in een gastenverblijf opstaat en elkaar niet ongemakkelijk voor de voeten hoeft te lopen of een badkamer moet delen.

54 | BRONKHORST MAGAZINE

Multifunctioneel De bewoners van deze woning in Bussum keken ernaar uit om, nét wanneer het zo gezellig was met hun vrienden, niet meteen ’s avonds afscheid van hen te moeten nemen. Ze wilden hen een comfortabele plek voor de nacht aan kunnen bieden met goede functionaliteiten en de nodige privacy. In hun eigen woning kon dat niet gerealiseerd worden. Maar omdat de tuin royaal genoeg was, wilden zij daar iets moois realiseren. Vervolgens werd Bronkhorst uitgenodigd een gastenverblijf geheel naar hun wensen te ontwerpen.


Ontspannen wakker worden met de nodige privacy na een gezellige avond.

Het totale paviljoen moest niet alleen een stijlvolle, overdekte en afgesloten plaats bieden voor de gasten, maar ook worden voorzien van allerlei andere gemakken. Zo was een luxe keuken een van de behoeften, een eet- en zit-/ slaapgedeelte, een gashaard zodat het gastenverblijf ook ’s winters prima te

“WE KEKEN ER NAAR UIT OM NIET METEEN ’S AVONDS AFSCHEID TE MOETEN NEMEN”

gebruiken was, een spannende slaapzolder voor kinderen en een ruim overdekt terras waar uitgebreid genoten kon worden van al het goede. De bestaande grote berging voor de fietsen en het tuingerei van de bewoners zelf moest blijven bestaan.

BRONKHORST MAGAZINE | 55


High class materialen Bronkhorst voorzag de bestaande berging van een zadeldak met authentieke, zogenaamde ‘Tule du Nord’ blauwgesmoorde dakpannen. Dat paste namelijk naadloos in de woonomgeving van Bussum en de typische jaren dertig architectuur. Haaks op de berging werd een gastenverblijf met terrasoverkapping en houten vlonder-

vloer gebouwd, met een robuuste lariks/douglas hoofdconstructie. Tegen de wand van de berging was ruimte voor een eigentijdse houtopslag ten behoeve van de vrijstaande houtkachel op het terras. Bronkhorst voorzag de brede balken van betonnen sokkels, wat het geheel een stoere maar tijdloze uitstraling geeft.

De kinderen willen natuurlijk nog lang niet naar huis.


Momenten worden bijzonder in een sfeervolle omgeving.


Tot slot werden de muren van de berging bewerkt met betonstuc, het dakbeschot in een lichte kleur geschilderd en de vloer van het gastenverblijf aan de binnenzijde voorzien van brede, houten vloerdelen voor een huiselijke sfeer.

Eindeloos genieten Wilt u ook eindeloos genieten met uw vrienden en familie en niet belemmerd worden door weersomstandigheden of een klok die doortikt? Dan kan een dergelijk gastenverblijf ook voor u de oplossing zijn. Een plek waar u hen die heerlijke high wine en bites kunt serveren en vanwaar zij na een goede nachtrust en een gezellig ontbijt met z’n allen pas tegen het einde van de ochtend naar huis gaan.

De entresol kunt u gebruiken als speelzolder of als extra slaapkamer in uw buitenverblijf.

Meer inspiratie Naast dit model kunnen wij u nog vele gerealiseerde projecten laten zien. Kijk voor meer voorbeelden op: bronkhorstbuitenleven.nl/fotoboek of maak een afspraak met een adviseur.

BRONKHORST MAGAZINE | 59


natur PA G I N A 6 2

gaev PA G I N A 8 2

suyd PA G I N A 1 0 2


62 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR

SERIE

De Natur serie kenmerkt zich door de oer­ kenmerken van de houtbouw. Zware houten constructies, traditionele verbindingen en uitsluitend natuurlijke materialen.

BRONKHORST MAGAZINE | 63


NATUR 101

64 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 102

BRONKHORST MAGAZINE | 65


NATUR 103

66 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 104

BRONKHORST MAGAZINE | 67


NATUR 105

68 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 121

BRONKHORST MAGAZINE | 69


NATUR 122

70 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 131

BRONKHORST MAGAZINE | 71


NATUR 141

72 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 142

BRONKHORST MAGAZINE | 73


NATUR 143

74 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 144

BRONKHORST MAGAZINE | 75


NATUR 151

76 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 152

BRONKHORST MAGAZINE | 77


NATUR 153

78 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 155

BRONKHORST MAGAZINE | 79


NATUR 171

80 | BRONKHORST MAGAZINE


NATUR 172

BRONKHORST MAGAZINE | 81


Bronkhorst stempel

82 | BRONKHORST MAGAZINE


GAEV

SERIE

De Gaev serie combineert hout met beton en staal. Een strak lijnenspel en moderne industriĂŤle stijl, maar altijd warm.

BRONKHORST MAGAZINE | 83


GAEV 201

84 | BRONKHORST MAGAZINE


GAEV 202

BRONKHORST MAGAZINE | 85


GAEV 203

86 | BRONKHORST MAGAZINE


GAEV 204

BRONKHORST MAGAZINE | 87


GAEV 205

88 | BRONKHORST MAGAZINE


GAEV 206

BRONKHORST MAGAZINE | 89


GAEV 207

90 | BRONKHORST MAGAZINE


GAEV 208

BRONKHORST MAGAZINE | 91


GAEV 211 92 | BRONKHORST MAGAZINE


Zeer exclusief poolhouse met inpandige bar en technische ruimte. Ook in te richten als kantoor of gastenverblijf. Bespreek uw wensen met onze adviseurs tijdens een vrijblijvende afspraak. Bel 0577-750944

BRONKHORST MAGAZINE | 93


GAEV 221

94 | BRONKHORST MAGAZINE


GAEV 232

BRONKHORST MAGAZINE | 95


GAEV 241 96 | BRONKHORST MAGAZINE


Exclusieve garage inclusief carport. Strakke lijnen en industriĂŤle materialen, zonder dat de landelijke sfeer verloren gaat. Vraag onze adviseurs naar een schetsontwerp op maat.

BRONKHORST MAGAZINE | 97


GAEV 231

98 | BRONKHORST MAGAZINE


GAEV 251

BRONKHORST MAGAZINE | 99


GAEV 262 100 | BRONKHORST MAGAZINE


Dit bijzonder royale buitenverblijf is ideaal voor meerdere functies. Wilt u een exclusieve ruimte voor uw gasten of een sfeervol kantoor in uw eigen tuin? Alles is mogelijk. Ook uw auto vind zijn plek in de aangebouwde garage.

BRONKHORST MAGAZINE | 101


102 | BRONKHORST MAGAZINE


SUYD

SERIE

De Suyd serie complementeert de robuuste houten constructie met parelwitte wanddelen en accenten.

BRONKHORST MAGAZINE | 103


SUYD 301

104 | BRONKHORST MAGAZINE


SUYD 311

BRONKHORST MAGAZINE | 105


SUYD 303 106 | BRONKHORST MAGAZINE


Dit exclusieve buitenverblijf ademt de sfeer van de mediterranee. Door het gebruik van stoer hout past dit luxe buitenverblijf ook op Nederlandse bodem.

BRONKHORST MAGAZINE | 107


SUYD 312

108 | BRONKHORST MAGAZINE


SUYD 313

BRONKHORST MAGAZINE | 109


M E E R / AC C ESSO I RES

weldaad E

en buitenverblijf is pas af, als u het een ziel

vindt u hier een greep uit ons aanbod. Het is

geeft met uw ideeĂŤn en het helemaal naar

een fractie van de mogelijkheden die u hebt

uw zin hebt ingericht. Bij Bronkhorst hebt u de

om uw nieuwe buitenverblijf optimaal naar uw

mogelijkheid om met hoogwaardige opties en

wensen aan te kleden en in te richten. Onze ad-

accessoires het comfortniveau en de uitstra-

viseurs vertellen u er graag meer over.

ling naar een hoger niveau te tillen. Ter inspiratie

2

1

ZONNEPANELEN Verduurzaam uw investering met hoog-rendement zonnepanelen.

110 | BRONKHORST MAGAZINE

GLASWANDEN Bepaal zelf uw comfortniveau met eenvoudig weg te schuiven glaswanden.


3

STALEN PUI Kies voor een elegante stalen pui met glas, passend in zowel een klassiek als modern design.

5

4

HAARDEN Voor extra sfeer en comfort kiest u een open haard of een kachel uit ons uitgebreide programma.

VERLICHTING Leidingen en extra groepen worden aangelegd, verlichting en elektrische verwarmingssystemen kunnen worden geĂŻntegreerd.

BRONKHORST MAGAZINE | 111


FOTO boek


GEREALISEERDE PROJECTEN Bronkhorst heeft honderden projecten gerealiseerd in Nederland, België en Duitsland. Elk buitenverblijf is uniek ontworpen met betrokkenheid van de opdrachtgever. De foto’s tijdens de bouw zijn voor ieders privécollectie, de voltooide bouwwerken delen we echter vol trots met u. Laat u verder inspireren op www.bronkhorstbuitenleven.nl/fotoboek

Details leveren prachtige plaatjes op.

BRONKHORST MAGAZINE | 113


Tuinkamer Uddel Voor de basisconstructie van dit nostalgische tuinpaviljoen hebben onze houtmeesters een superieure kwaliteit eikenhout gevonden. Passend bij het woonhuis is de buitenzijde afgewerkt met zwart gebeitste lariks/douglas planken. Het tuinhuis is sfeervol ingericht en aan de binnenzijde afgewerkt met eikenhout.

114 | BRONKHORST MAGAZINE


Tuinkamer Bussum Deze tuinkamer is ‘the perfect hideaway’ en kan dankzij keuken, douche en toilet ook als gastenverblijf worden benut.


Gastenverblijf Rozendaal Een ode aan licht en ruimte, afgewerkt met oog voor detail getuige de speciale Franse dakpannen, zinken mastgoten en overkapping van eikenhout.


Sfeervol koetshuis Hattem Deze gecombineerde garage, carport en berging is met Hollands riet gedekt en afgewerkt met betonnen rietvorsten, geheel in stijl met het rietgedekte landhuis.


Atelier Laren Dit is hoe het ideale atelier eruitziet. Het gebouw is voorzien van een moderne, onderhoudsarme betonvloer. De gemetselde borstwering ondersteunt de ambachtelijke Lariks/Vuren constructie. Voor een optimale lichtinval is gekozen voor dakramen.


Gastenverblijf Oosteind Dit fraaie houten buitenverblijf geeft de nostalgische architectuur van de woning nog meer karakter. De hoogwaardige houten constructie versterkt de authentieke landelijke sfeer.


Veranda Waddinxveen Deze gevelbrede veranda van fijnbezaagd eiken is een echte eyecatcher. Alle staanders worden ondersteund door nagenoeg onverwoestbare betonpoeren met facetrand. Om er zeker van te zijn dat de lichtinval in de woning niet teveel wordt beperkt, is de veranda uitgevoerd met maar liefst drie lichtstraten met zwart metalen omlijsting.

120 | BRONKHORST MAGAZINE


Buitenverblijf Landsmeer Onder de met 100% Hollands riet gedekte kap is het heerlijk ontstressen. De constructie rust op een betonvloer die volledig is onderheid. De houten staanders, de schoren met pen-gat verbinding en de gemetselde wanden zorgen voor een duurzaam karakter. BRONKHORST MAGAZINE | 121


HOE KUNNEN WIJ U HELPEN? Elk buitenverblijf van Bronkhorst is naar uw smaak en wensen aan te passen, of het nu gaat om een bouwwerk uit de moderne Gaev, de landelijke Natur of de strakke Suyd serie. Hebt u een specifieke vorm, indeling of afwerking in uw hoofd die zich niet laat vangen in deze stijlen, dan gaan we voor u naar de tekentafel. Tijdens een persoonlijk gesprek brengen we

Afspraak bij u thuis Wij komen graag geheel vrijblijvend bij u thuis met inspirerende voorbeelden. Met een goed beeld van uw buitenruimte kunnen we u van optimaal advies voorzien. Bel voor een afspraak 0577 750944 .

graag uw voorkeuren in kaart.

Bezoek onze showroom Elspeterweg 65 3888 MT Uddel

HET BETERE BUITENLEVEN BEGINT BIJ BRONKHORST

T. 0577 75 09 44 info@bronkhorstbuitenleven.nl Openingstijden Maandag t/m zaterdag op afspraak. Zondag gesloten.

Online fotoboek Met tientallen voorbeelden van gerealiseerde projecten kunnen wij u op ideeĂŤn brengen voor uw eigen buitenverblijf. Beleef het ultieme buitenlevengevoel op bronkhorstbuitenleven.nl/fotoboek

BRONKHORST MAGAZINE | 123


Bronkhorst buitenleven magazine 2018  
Bronkhorst buitenleven magazine 2018  
Advertisement