Page 1


3

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ

Η ΝΟΟΤΡΟΠΊΑ ΤΗΣ BROMPTON

5

8

20

ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΣ ΜΕΤΑΦΟΡΈΑΣ

6

ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ

ΕΤΟΙΜΆΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΌ ΣΑΣ B-SPOKE BROMPTON™

16

7

22

ΓΡΉΓΟΡΟ & ΕΥΧΆΡΙΣΤΟ

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΌ ΜΑΣ

18

ΤΑΞΙΔΙΏΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΏΝ ΑΠΟΣΤΆΣΕΩΝ

ΚΛΑΣΙΚΌ & ΚΟΜΨΌ

ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ

24

ΜΕΤΡΉΣΕΙΣ ΒΆΡΟΥΣ

25

KEY MODELS

ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ

ΜΕΤΑΦΈΡΟΝΤΑΣ ΤΟ BROMPTON & ΑΠΟΣΚΕΥΈΣ 3


4


Η ΝΟ Ο Τ Ρ Ο Π Ι Α Τ Η Σ B R O M P TON

Η Νοοτροπία μας στην Brompton είναι να παντρεύουμε την υπεροχή του σχεδιασμού, της μηχανολογίας και της κατασκευής με το πάθος μας να τα κάνουμε όλα εδώ στο Λονδίνο. Η Brompton δεν επέλεξε ποτέ την εύκολη οδό, επιμένοντας να γίνονται όλα σωστά και όχι εύκολα ή βιαστικά, και αυτή εξακολουθεί να είναι η προσέγγισή μας. Στην καρδιά της Νοοτροπίας της Brompton βρίσκεται η πεποίθηση ότι τα σχέδια και οι καινοτομίες πρέπει να γίνονται για να αντέχουν στο χρόνο, όπως ακριβώς και ποδήλατά μας. Έτσι, τα Brompton είναι πρακτικές, αξιόπιστες μηχανές, σχεδιασμένες και κατασκευασμένες για την πραγματική ζωή, και όχι για την βιτρίνα. Ελπίζουμε αυτή η μπροσούρα να καταφέρει να σας δείξει ως έναν βαθμό γιατί είμαστε διαφορετικοί και γιατί αυτό έχει σημασία.

ΠΡΟΣ Ω Π Ι ΚΟ Σ Μ Ε ΤΑΦ Ο Ρ Ε Α Σ

Είτε χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε ιδιωτικό μέσο, είτε τίποτα από τα δύο, ένα Brompton σας επιτρέπει να σκεφτείτε ξανά, να διαφοροποιήσετε και να προσαρμόσετε τις διαδρομές σας κατά βούληση. Ένα Brompton σας απελευθερώνει από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, ο καιρός, τα συστήματα μεταφορών, οι κλέφτες ποδηλάτων και άλλοι μπελάδες. Στα τρένα και τα λεωφορεία χωράει στο χώρο αποσκευών και μπορείτε εύκολα να το περάσετε από το check-in στα αεροπορικά σας ταξίδια... Σε αυτοκίνητα, σε σκάφη, πίσω από τη θέση του πιλότου σε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο, τα Brompton ταξιδεύουν τόσο συχνά, όσο και αυτά μεταφέρουν τους ιδιοκτήτες τους στις διαδρομές τους. Και όταν το ταξίδι σας τελειώσει, το Brompton σας μπορεί να αποθηκευτεί μέσα σε ένα ντουλάπι, κάτω από ένα γραφείο ή μέσα σε ένα βεστιάριο, ασφαλές από κλοπή και τις καιρικές συνθήκες, έτοιμο για την επόμενη διαδρομή σας με τον προσωπικό σας μεταφορέα. Πιστεύουμε ότι θα αγαπήσετε τα ποδήλατά μας, και την ανεξαρτησία και ελευθερία που προσφέρει ένα Brompton. Ίσως ακόμα και να αναρωτηθείτε πώς τα καταφέρνατε τόσον καιρό χωρίς ένα ποδήλατο που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της μετακίνησης και σας δίνει πίσω τον έλεγχο των διαδρομών σας.

5


ΤΟ Σ Χ Ε Δ Ι Ο Όλα τα Brompton έχουν την ίδια γεωμετρία σκελετού, αποτέλεσμα 35 ετών διαρκούς εξέλιξης και βελτίωσης, από τότε που ο Andrew Ritchie κατασκεύασε τα πρώτα πρωτότυπα στην κρεβατοκάμαρά του το 1975. Σήμερα, η διαδικασία σχεδιασμού περιλαμβάνει περισσότερους ανθρώπους και σύνθετο λογισμικό, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος: η δημιουργία του τέλειου συνδυασμού ποιοτικής ποδηλασίας και συμπαγούς μεταφοράς, δίνοντας μέγιστη σημασία και στα δύο. Επίσης, αρνούμαστε να σχεδιάσουμε κάτι που καθιστά τα παλαιότερα μοντέλα μας ξεπερασμένα και, έτσι, πρακτικά όλες οι καινοτομίες μας σχεδιάζονται με σκοπό να μπορούν να προστεθούν στα δεκάδες χιλιάδες παλαιότερα Brompton που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά. Κάθε Brompton διπλώνει σε ένα μικρό πακέτο, λίγο μεγαλύτερο από τους τροχούς, μέσα σε 10 με 20 δευτερόλεπτα. Τα εξαρτήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ταιριάζουν με αυτό το μοναδικό δίπλωμα. Τα φανάρια, τα καλώδια, κλπ. προστατεύονται από τη φθορά και η αλυσίδα και τα γρανάζια διατηρούνται μακριά από ρούχα και αποσκευές, καθώς αναδιπλώνονται προς τα μέσα. Δεν υπάρχουν προεξοχές ή χαλαρά μέρη και, έτσι, το ποδήλατο μεταφέρεται αναδιπλωμένο σαν μία μικρή βαλίτσα. Εξίσου αξιοσημείωτη με την αναδίπλωση είναι και η ποιότητα ποδηλασίας που προσφέρει ένα Brompton. Η εξαιρετική ακαμψία του σκελετού εξασφαλίζει την αποτελεσματική μετατροπή της ενέργειας που παράγει ο ποδηλάτης σε μία γρήγορη ποδηλασία με καλή ανταπόκριση του ποδηλάτου, ενώ το πλήρους μεγέθους μεταξόνιο παρέχει σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες.

6


ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΑΣ

Η φήμη μας βασίζεται στην υπεροχή του σχεδιασμού, της μηχανολογίας και της κατασκευής και για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν κατασκευάζουμε ποδήλατα για κανέναν άλλον, και κανείς άλλος δεν κατασκευάζει ποδήλατα για εμάς. Κατασκευάζουμε τα ποδήλατα Brompton για να αντέχουν και να χρησιμοποιούνται – σε δύσκολες συνθήκες – κάθε μέρα, και αυτό απαιτεί φροντίδα και αφοσίωση. Κάθε ποδήλατο Brompton κατασκευάζεται από το μηδέν, στο εργοστάσιό μας στο Δυτικό Λονδίνο. Δεν συναρμολογούμε απλώς εξαρτήματα που φτιάχτηκαν κάπου αλλού. Και για κάθε ποδήλατο που αποστέλλουμε, γνωρίζουμε ποια άτομα εργάστηκαν σε κάθε στάδιο της κατασκευής του. Στη σύγχρονη πραγματικότητα της βιομηχανίας ποδηλάτων, η προσέγγισή μας είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ποιότητα στα χειροποίητα ποδήλατά μας. Δεν υπάρχουν σύντομες παρακάμψεις στο δρόμο προς την ποιότητα και όλοι όσοι εργάζονται εδώ προσηλώνονται με ζήλο σε αυτήν. Είμαστε υπερήφανοι για τη σημασία που δίνουμε στη λεπτομέρεια και για την έμφαση που δίνουμε στο να κατασκευάζουμε ανθεκτικά προϊόντα που απλά δουλεύουν. Και αφού όλοι μας χρησιμοποιούμε ένα Brompton, γνωρίζουμε πώς πρέπει να είναι τα ποδήλατα, και γιατί η ποιότητα έχει μεγάλη σημασία.

7


Ετοιμ ά σ τ ε το δ ι κό σ α ς B - s p o ke T M Brompton Ένα Brompton εύκολα θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας, αλλά βοηθάει αν κατασκευαστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Καθώς οι απαιτήσεις του κάθε ατόμου διαφέρουν, έχουμε αναπτύξει πολλές επιλογές για να φτιάξετε το Brompton σας ιδανικό για εσάς και για το είδος ποδηλασίας που σκοπεύετε να κάνετε. Η θέση ποδηλασίας, οι ταχύτητες, οι αποσκευές, τα υπέρ-ελαφρά εξαρτήματα, ο φωτισμός και άλλα εξαρτήματα μπορούν να επιλεγούν ώστε να σας βολεύουν, και οι χρωματικές επιλογές σας επιτρέπουν να κάνετε το ποδήλατό σας ακόμα πιο προσωπικό. Το ονομάζουμε B-spoke. Δεσμευόμαστε να σας επιτρέψουμε να επιλέξετε ακριβώς το Brompton που επιθυμείτε. Γνωρίζουμε ότι όσο σπάνια είναι η αυτή η ελευθερία επιλογών στη βιομηχανία ποδηλάτων, τόσο μπορεί να σας προβληματίσει. Συνολικά, υπάρχουν 150 εκατομμύρια πιθανοί συνδυασμοί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι επιλογές των αποσκευών. Αλλά πραγματικά δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο και, σχεδόν σίγουρα, θα ευχαριστηθείτε περισσότερο την κατοχή του Brompton σας. Επιπλέον, ένα ποδήλατο B-spoke θα έχει μόνο τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε εσείς και, έτσι, μπορεί να είναι φθηνότερο από ένα ποδήλατο που ένας πωλητής τυγχάνει να έχει σε στοκ. Και δεν υπάρχει καμία απολύτως επιπλέον χρέωση για να παραγγείλετε ένα ποδήλατο B-spoke. Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε τις διαθέσιμες επιλογές για την κατασκευή ενός ποδηλάτου B-spoke. Σε κάθε ενότητα μπορείτε να κάνετε τις επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς... Μπορεί να θεωρήσετε τη λειτουργικότητα των εσωτερικών ταχυτήτων και των λασπωτήρων πιο σημαντική από το επιπλέον βάρος τους. Μπορεί να προτιμήσετε την ιδιαιτερότητα ενός σπάνιου χρωματικού συνδυασμού ή την πρακτικότητα ενός καλύμματος ποδηλάτου ή ενός εξαρτήματος για αποσκευές. Οι επιλογές είναι δικές σας. Σχεδιασμένο από εσάς, ένα ποδήλατο B-spoke είναι πιο πιθανό να σας προσφέρει αυτό ακριβώς που επιθυμείτε. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, μέλη του προσωπικού και φίλοι της Brompton εξηγούν τις δικές τους επιλογές ποδηλάτου στις σελίδες που ακολουθούν τις επιλογές B-spoke. Και τα επονομαζόμενα Key Models στις πίσω σελίδες παρουσιάζουν μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις, αν και αυτά δείχνουν ένα κλάσμα μόνο της πλήρους γκάμας επιλογών που προσφέρουμε. 8


ΤΥΠΟΙ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Η οικογένεια Brompton απαρτίζεται από τέσσερα μέλη – τύπος S, τύπος M, τύπος P και τύπος H. Ο κάθε τύπος έχει διαφορετικό τιμόνι, σχεδιασμένο για διαφορετικά στιλ ποδηλασίας και διαφορετική χρήση. Το βασικό ποδήλατο είναι το Brompton S1E, έχει στάνταρ στύλο τιμονιού και τροχούς Brompton Kevlar και ζυγίζει 10.2 kg. Οι επιλογές που ακολουθούν είτε προσθέτουν στο βασικό βάρος (περισσότερες ταχύτητες, πίσω σχάρα), είτε αφαιρούν από αυτό (υπέρελαφρύς σκελετός, τροχοί Kojak), δίνοντας το βάρος του ποδηλάτου B-spoke.

Τύπος S Το ίσιο, χαμηλό τιμόνι του Τύπου S (ύψος λαβής 935mm) προσφέρει μια αθλητική θέση ποδηλασίας και μια άκαμπτη, ελαφρού βάρους, θετική αίσθηση. Το αντάλλαγμα είναι λιγότερος χώρος για την εμπρός αποσκευή, αλλά, ούτως ή άλλως, το ποδήλατο Τύπου S δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σαν ποδήλατο τουρισμού.

Τύπος M

Τύπος P

Το ποδήλατο Τύπου P σχεδιάστηκε ειδικά για ποδηλάτες τουρισμού – έχοντας λαβές σε δύο θέσεις (ύψος 1033mm και 880mm), προσφέρει στον ποδηλάτη κάποια ποικιλία. Οι κάτω γωνιώδεις λαβές παρέχουν αεροδυναμική, ενώ οι άνω λαβές παρέχουν όρθιο έλεγχο, ιδανικό για την κίνηση. Συνέπεια αυτής της ευελιξίας είναι το πρόσθετο βάρος: το τιμόνι είναι κατά 326g βαρύτερο από αυτό του Τύπου S.

Ο τύπος H αποτελεί τη νέα προσθήκη στην γκάμα μας για το 2012. Προσφέροντας σημαντικά πιο όρθια θέση ποδηλασίας (έχει τη λαβή του στο μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τις άλλες τρεις επιλογές, στα 1072 mm), ο Τύπος H είναι ιδανικός για εκείνους που τους αρέσει να ταξιδεύουν χωρίς βιασύνη, απολαμβάνοντας τη διαδρομή προς τον προορισμό τους. Είναι βαρύτερο από το ποδήλατο του Τύπου S κατά 158 g.

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές αναφορικά με τις ταχύτητες. Καθεμία από αυτές μπορεί να μειωθεί (ή να αυξηθεί) για να ταιριάζει στο δικό σας στιλ ποδηλασίας και στο ανάγλυφο του εδάφους.

2 Ταχυτήτων (+188g)

3 Ταχυτήτων (+738g)

6 Ταχυτήτων (+920g)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

1 Ταχύτητας Ελαφρύ, απλό και απέριττο, χρησιμοποιεί το δικό μας χωρίς πρόσθετες ταχύτητες κέντρο τροχού: για τους λάτρεις της απλότητας.

Ανάπτυξη σε μέτρα: η απόσταση που διανύεται με μία περιστροφή του άξονα των πεταλιών, στην κάθε μία ταχύτητα, μετρούμενη σε μέτρα. Διάμετρος σε ίντσες: η διάμετρος (σε ίντσες) του υποθετικού τροχού που δημιουργεί η κάθε ταχύτητα. Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος (σε ίντσες) του υποθετικού τροχού, και τόσο μεγαλύτερη απόσταση διανύεται με μία περιστροφή του άξονα των πεταλιών. Σημείωση: Οι χαμηλότερες ταχύτητες χρησιμοποιούνται για ποδηλασία σε μικρότερη ταχύτητα και σε λοφώδεις περιοχές, ενώ οι υψηλότερες ταχύτητες είναι κατάλληλες για ποδηλασία σε πιο επίπεδες περιοχές και σε μεγαλύτερη ταχύτητα. Για πληρέστερη ενημέρωση παρακαλώ απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα μας.

The distinctive shape of the M Το ξεχωριστό σχήμα του τιμονιού του Τύπου M έχει χρησιμοποιηθεί στα ποδήλατα Brompton από την αρχή: η θέση είναι πιο όρθια (ύψος 1015mm), με άριστο έλεγχο, αλλά είναι λίγο βαρύτερο από το ποδήλατο Τύπου S (κατά 58g). Το ποδήλατο Τύπου M είναι το «γενικής χρήσης» της γκάμας μας. Λειτουργεί εξίσου άνετα στην πόλη και στον εξοχικό δρόμο, και έχει άφθονο χώρο για αποσκευές εμπρός.

Μία ταχύτητα για την ανηφόρα και την εκκίνηση και μία για την ομαλή πορεία. Βασισμένο στο μοναδικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων Brompton, με σχεδόν άψογη ευθυγράμμιση αλυσίδας, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ευελιξία και εύκολη μεταφορά. Ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για ποδηλασία μέσα στην πόλη.

1st

2nd

Το BSR [Brompton Standard Range] αποτελεί αναβαθμισμένη έκδοση του κλασσικού κέντρου τροχού Sturmey Archer, βρίσκεται μέσα σε κέλυφος από κράμα μετάλλων και περιλαμβάνει τρεις καλά διαβαθμισμένες ταχύτητες. Οι ταχύτητες αυτές είναι πλήρως προστατευμένες για αξιοπιστία, ενώ η αλλαγή ταχυτήτων δε θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Μία δημοφιλής επιλογή για καθημερινή ποδηλασία.

3rd

4th

Τύπος H

Ο συνδυασμός του υψηλής απόδοσης κέντρου τροχού BWR [Brompton Wide Range] με το δικό μας σύστημα αλλαγής ταχυτήτων δίνει έξι ομαλά διαβαθμισμένες ταχύτητες. Ο έλεγχος με τους δύο μοχλούς καθίσταται εύκολος και, με τις χαμηλές απώλειες μετάδοσης και το μεγάλο εύρος, αυτό το σύστημα πολλαπλών ταχυτήτων είναι η σωστή επιλογή για εκδρομές και ποδηλασία σε περιοχές με υψώματα.

5th

6th

6 speed standard

33.1”

2.64m

40.7”

3.25m

51.9”

4.14m

63.8”

5.09m

81.3”

6.49m

100.0”

6 speed -12%

29.1”

2.32m

35.8”

2.86m

45.6”

3.64m

56.2”

4.48m

71.5”

5.71m

88.0”

7.03m

6 speed +8%

35.7”

2.85m

44.0”

3.51m

56.0”

4.47m

68.9”

5.50m

87.8”

7.01m

108.0”

8.62m

3 speed standard

47.9’’

3.82m

63.8”

5.09m

84.9”

6.78m

3 speed -12%

42.1’’

3.36m

56.2”

4.48m

74.7”

5.96m

3 speed -18%

39.1’’

3.12m

52.2’’

4.16m

69.4’’

5.54m

3 speed +8%

51.7’’

4.13m

69.0”

5.50m

91.7’’

7.32m

2 speed standard

56.0’’

4.47m

74.7”

5.96m

2 speed -7%

51.9’’

4.14m

69.2”

5.52m

2 speed -19%

45.7’’

3.64m

60.9”

4.86m

1 speed standard

74.7”

5.96m

1 speed -7%

69.2’’

5.52m

1 speed -19%

60.9’’

4.86m

7.98m

9


ΛΑΣΠΩΤΗΡΕΣ & ΣΧΑΡΕΣ

Ετοιμ ά σ τ ε το δ ι κό σ α ς B - s p o ke T M Brompton

Έκδοση L (+285g) Εφοδιασμένο με λασπωτήρες, σημαντικό εξάρτημα για ποδηλασία σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Έκδοση R (+675g) Είτε έχετε μπροστινή αποσκευή είτε όχι, η σχάρα στο ποδήλατο μπορεί να είναι χρήσιμη. Η σχάρα χυτού αλουμινίου έρχεται με ελαστικά κορδόνια και μπορεί εύκολα να σηκώσει φορτία έως και 10kg.

ΣΚΕΛΕΤΟΣ

Έκδοση E Το ποδήλατο χωρίς λασπωτήρες έχει ωραία εμφάνιση και αποτελεί την ελαφρύτερη και φθηνότερη επιλογή. Τα μειονεκτήματα είναι ότι το ποδήλατο είναι λιγότερο σταθερό όταν είναι αναδιπλωμένο, δεν έχει τρόμπα, και φυσικά δεν παρέχει καμία προστασία από τα νερά ή τη λάσπη του δρόμου.

ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ Σε όλα τα Brompton, χρησιμοποιείται ατσάλι για τον κυρίως σκελετό και για το στύλο του τιμονιού. Το ατσάλι προσδίδει ακαμψία στη ζωτικής σημασίας σύνδεση ανάμεσα στο τιμόνι και τα πετάλια, η οποία αποτελεί το κλειδί του καλού χειρισμού. Τα εξολοκλήρου ατσάλινα Brompton διαθέτουν επίσης ατσάλινο πίσω τρίγωνο καθώς και ατσάλινο μπροστά πιρούνι και στύλο σέλας.

10

ΥΠΕΡ-ΕΛΑΦΡΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ (-790g έως -1050g, ανάλογα με την Έκδοση και το μήκος του στύλου της σέλας) Η υπέρ-ελαφριά επιλογή προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση βάρους και θα σας βολέψει κυρίως αν πρόκειται να κουβαλάτε το ποδήλατο συχνά. Η εξοικονόμηση βάρους οφείλεται κυρίως στη χρήση υψηλής αντοχής κράματος τιτανίου αντί για ατσάλι στο πίσω τρίγωνο, στο μπροστά πιρούνι και στα στηρίγματα των λασπωτήρων. Ποτήρια κράματος αλουμινίου και ένας υπέρ-ελαφρύς μπροστά τροχός συμπληρώνουν το σύνολο. Σύμφωνα με τη μινιμαλιστική προσέγγιση, δεν υπάρχει ενσωματωμένη τρόμπα.


Τα μέρη τιτανίου στα υπέρ-ελαφρά ποδήλατα δε βάφονται, έτσι μόνο μια χρωματική επιλογή είναι διαθέσιμη (για το κυρίως πλαίσιο και το στύλο του τιμονιού).

Βασικά

Σε ένα ποδήλατο με εξολοκλήρου ατσάλινο σκελετό, μπορείτε να επιλέξετε είτε να το βάψετε όλο σε ένα χρώμα, είτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα για τα άκρα και διαφορετικό για τον κυρίως σκελετό δημιουργώντας αντίθεση. Τη μόνη εξαίρεση αποτελεί η επιλογή του χρώματος «άβαφο άχρωμη λάκα», το οποίο διατίθεται μόνο για ολόκληρο το σκελετό και όχι για συνδυασμό.

ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΤΣΑΛΙΝΟ Κυρίως Σκελετός

Άκρα

ΥΠΕΡ-ΕΛΑΦΡΥ Κυρίως Σκελετός

ΜΑΥΡΟ ΛΕΥΚΟ ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΜΠΟΡΝΤΟ

Κλασικά

ΧΡΩΜΑΤΑ

Είτε σκοπεύετε να κάνετε μεγάλα ταξίδια με το Brompton σας είτε μικρές διαδρομές, η χρωματική μας παλέτα σας επιτρέπει να αποτυπώσετε την προσωπικότητά σας στο ποδήλατο. Φυσικά η επιλογή ενός ιδιαίτερου χρωματικού συνδυασμού δεν προσθέτει βάρος στο ποδήλατο, και η επιλογή ενός «όχι στάνταρ» χρώματος έχει σκοπίμως διατηρηθεί αρκετά οικονομική.

ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΑΧΤΟΠΡΑΣΙΝΟ

ΑΜΜΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΚΡΑ

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

Σημείωση: Παρακαλώ θεωρήστε τα χρώματα που χρησιμοποιούνται εδώ απλώς ως ενδεικτικά. Τα χρώματα επάνω στο χαρτί δεν φαίνονται ακριβώς ίδια όπως πάνω στα μεταλλικά ποδήλατα.

ΘΕΡΜΟ ΡΟΖ

ΥΠΕΡ-ΕΛΑΦΡΑ ΜΕΡΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ Φωτεινά

Στα εξολοκλήρου ατσάλινα ποδήλατα ο στύλος του τιμονιού έχει το ίδιο χρώμα με τα άκρα του ποδηλάτου. Στην περίπτωση των Υπέρ-ελαφρών ποδηλάτων, ο στύλος του τιμονιού έχει το ίδιο χρώμα με τον κυρίως σκελετό του ποδηλάτου.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΜΠΛΕ ΑΒΑΦΟ Χωρίς προσαύξηση τιμής

Με προσαύξηση τιμής

Η Brompton προσφέρει τρεις επιλογές όσον αφορά το μήκος του στύλου σέλας, για να βρείτε το βολικότερο για σας.

Στάνταρ Στύλος Σέλας Ανασηκώνει τη σέλα μέχρι τα 995mm από το έδαφος. Αν το ύψος του καβάλου σας είναι μεγαλύτερο από 84cm, θα χρειαστείτε σχεδόν σίγουρα μακρύτερο στύλο σέλας.

Μακρύς Στύλος Σέλας (+105g) Προσφέρει 60mm επιπλέον ανύψωση, αλλά αφήνει τη σέλα αρκετά ψηλά όταν το ποδήλατο αναδιπλώνεται.

Τηλεσκοπικός Στύλος Σέλας (+364g) Προσφέρει μέχρι και 175mm επιπλέον ανύψωση σε σχέση με το στάνταρ στύλο και παρόλα αυτά, όταν μαζεύεται, η σέλα προεξέχει μόνο 20mm πάνω από το αναδιπλωμένο πακέτο.

11


ΣΕΛΕΣ

Ετοιμ ά σ τ ε το δ ι κό σ α ς B - s p o ke T M Brompton

Σέλα Brompton

Brooks B17 Special (+217g) και Brooks B17S Special (+169g) Αυτή η όμορφη παραδοσιακή σέλα θα σας προσφέρει χρόνια άνετης ποδηλασίας, καθώς το δέρμα παίρνει με το χρόνο το σχήμα του ποδηλάτη. Φινιρισμένη με χάλκινα πριτσίνια καρφωμένα με το χέρι, επιχαλκωμένα μεταλλικά εξαρτήματα, και εφοδιασμένη με το Brompton Pentaclip για αδιαβάθμητη προσαρμογή, αυτή η παλιά αγαπημένη διατίθεται σε ανδρικές και γυναικείες εκδόσεις.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Αθλητική, άνετη, πρακτική και ελαφριά: αυτή η υψηλής ποιότητας unisex σέλα έχει σχεδιαστεί από την Brompton ειδικά για τα δικά μας ποδήλατα. Η χυτή λαβή κάτω από τη μύτη διευκολύνει τη μεταφορά, και το ευφυές και απίστευτα ελαφρύ Brompton Pentaclip επιτρέπει την αδιαβάθμητη προσαρμογή της γωνίας της σέλας.

ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Brompton Kevlar Τα στάνταρ ελαστικά μας είναι εξαιρετικά ελεύθερης κύλισης, ανθεκτικά και ταυτόχρονα ελαφρά. Η ζώνη Kevlar κάτω από το πέλμα σχεδόν εξαλείφει τα τρυπήματα. Διαθέτουν στάνταρ ανακλαστικά πλευρά.

12

Η ανάρτηση είναι σημαντική σε ένα ποδήλατο με μικρές ρόδες. Η δική μας εξασφαλίζεται από ένα μπλοκ πολυουρεθάνης ανάμεσα στον κυρίως και τον πίσω σκελετό. Ελαφριά και αποτελεσματική, εξομαλύνει τις λακκούβες και τις ανωμαλίες του δρόμου, ενώ η συμφυής απόσβεση που διαθέτει εμποδίζει την υπερβολική αναπήδηση. Διατίθεται σε δύο επίπεδα σκληρότητας. Διαλέξτε το κατάλληλο ανάλογα με σωματικό βάρος και το στιλ ποδηλασίας σας:

Στάνταρ Ανάρτηση Κατάλληλη για πολλούς και ιδίως για ελαφρύτερα άτομα και για εκείνους που ποδηλατούν και κινούν τα πετάλια ομαλά.

Schwalbe Marathon (+220g) Βαρύτερα από τα ελαστικά Brompton και σαφώς πιο αργά, αλλά προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση και είναι στέρεα κατασκευασμένα με ζώνη Kevlar και παχύτερα πλευρά. Διαθέτουν ανακλαστικά πλευρά.

Schwalbe Kojak (-232g)

Τα Kojak είναι τα ταχύτερα ελαστικά που έχουν προσαρμοστεί ποτέ στα Brompton. Είναι ελαφριά και ανθεκτικά στα τρυπήματα (χάρη στη ζώνη RaceGuard), ενώ το τσέρκι Kevlar επιτρέπει την αναδίπλωσή τους ώστε να πακετάρονται σαν ρεζέρβα. Διαθέτουν ανακλαστικά πλευρά.

Σκληρή Ανάρτηση Ίσως είναι καταλληλότερη για όσους ζυγίζουν πάνω από 80 κιλά, για εκείνους που ποδηλατούν πιο επιθετικά, καθώς και για εκείνους που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν κάπως την άνεσή τους για καλύτερη ανταπόκριση.


ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Τα συστήματα φωτισμού μας είναι σχεδιασμένα για χρήση στα ποδήλατά μας και προστατεύονται από ζημιές μέσα στο αναδιπλωμένο πακέτο. Όλες οι επιλογές φωτισμού μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα ποδήλατα, μόνο που αν τοποθετήσετε δυναμό κέντρου τροχού σε ένα Υπέρ-ελαφρύ ποδήλατο, ο μπροστινός τροχός θα πάψει να είναι «υπέρ-ελαφρύς».

Φωτισμός με Μπαταρία (+158g)

Η πίσω λάμπα LED με ενσωματωμένους ανακλαστήρες είναι σχεδιασμένη ειδικά για την Brompton, προσφέρει καλό έντονο φωτισμό και παραμένει ενσωματωμένη στο ποδήλατο. Μπροστά υπάρχει η απλή αλλά δυνατή λάμπα S-Sun 3-LED, που αφαιρείται εύκολα για την αναδίπλωση με μηχανισμό εύκολης απελευθέρωσης. Οι μπαταρίες συμπεριλαμβάνονται.

Φωτισμός με Δυναμό Κέντρου Τροχού Shimano (+446g) Τα δυναμό κέντρου τροχού προσφέρουν μία πολύ αξιόπιστη λύση φωτισμού, και αυτό το συγκεκριμένο δυναμό, που προσαρμόστηκε ειδικά για την Brompton από τη Shimano, προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε πολύ καλή τιμή. Περιλαμβάνει μία μπροστινή λάμπα αλογόνου Busch & Müller και λειτουργία φωτισμού ακόμα και μετά από σύντομη στάση (stand light) πίσω.

Φωτισμός με Δυναμό Κέντρου Τροχού SON (+236g) Το δυναμό κέντρου τροχού Son έχει όμορφο σχεδιασμό, είναι υψηλής απόδοσης και θα σας προσφέρει χρόνια αξιόπιστης λειτουργίας. Μία δυνατή λάμπα Busch & Müller LED μπροστά, οι αυτόματοι αισθητήρες φωτός και η λειτουργία φωτισμού ακόμα και μετά από σύντομη στάση (stand light) και μπροστά και πίσω ολοκληρώνουν το πακέτο πρώτης διαλογής.

13


ΓΡΗΓ Ο Ρ Ο & Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ ΤΟ Εγώ & το Brompton μου S2L-X, σε Κίτρινο χρώμα, 9,6 κιλά

Τύπος S με Υπέρ-ελαφρά εξαρτήματα, δύο ταχύτητες, ελαστικά Schwalbe Kojak, ροδάκια Eazy και φωτισμό με μπαταρία. «Λατρεύω να φτάνω το ποδήλατό μου στα όριά του, είτε όταν τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Brompton, είτε όταν «γκαζώνει» μέσα στην κίνηση στις πρωινές μου μετακινήσεις ή ακόμα και όταν τρέχει πάνω στις ράμπες στο πάρκο της περιοχής μου. Επειδή το προηγούμενο ποδήλατό μου ήταν mountain, προτιμώ το ίσιο τιμόνι. Η σκληρή ανάρτηση μου προσφέρει την ανταπόκριση που χρειάζομαι όταν βρίσκομαι στο δρόμο». Rupert, σχεδιαστής από το Δυτικό Λονδίνο, UK

S2L-X ΚΙΤΡΙΝΟ

ΣΕΛΑ BROMPTON 16

ΤΣΑΝΤΑ S & ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


17


Ταξιδ ι ώτ η ς Μ α κ ρ ι ν ώ ν Α πο σ τάσεων Εγώ & το Brompton Μου P6R-X, σε Πορτοκαλί χρώμα, 11.5 κιλά

Τύπος P με υπέρ-ελαφρά εξαρτήματα, 6 ταχύτητες, λασπωτήρες & σχάρα, δυναμό κέντρου τροχού Shimano, ελαστικά Brompton Kevlar «Ήδη χρησιμοποιούσα για 6 μήνες περίπου το Brompton μου στις καθημερινές μου μετακινήσεις πριν αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά την πιθανότητα να πάω μ’ αυτό ένα μεγάλο ταξίδι. Ένα υγρό χειμωνιάτικο βράδυ, μετά από μία-δυο μπίρες σε ένα τοπικό μπαράκι, δύο φίλοι μου κι εγώ σκεφτήκαμε την ιδέα να κάνουμε τη διαδρομή Λονδίνο-Βαρκελώνη, κάτι που θα μας έπαιρνε πάνω από δύο βδομάδες. Στα τέλη Απριλίου βρεθήκαμε να διασχίζουμε τα Πυρηναία, ακόμη και το διάσελο του Col du Pourtalet (1794 m), χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη του πεταλιού για να μεταφέρουμε τους εαυτούς μας και όλες μας τις αποσκευές πάνω στα βουνά και κάτω στις κοιλάδες. Το μειωμένων σχέσεων μετάδοσης σύστημα 6 ταχυτήτων έφερε και με το παραπάνω εις πέρας την αποστολή του να μας μεταφέρει στην καταλανική πρωτεύουσα για περιήγηση στα αξιοθέατα και γαστρονομικό τουρισμό που κερδίσαμε επάξια. Ένα επικό ταξίδι μετ’ επιστροφής». David, σχεδιαστής, από το Δυτικό Λονδίνο, UK

P6R-X ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΚΟΣ ΣΧΑΡΑΣ 18

ΤΣΑΝΤΑ T

ΚΑΛΥΜΜΑ


19


Κομψ ό κα ι Κ λα σ ι κό Εγώ & το Brompton Μου

H2L, σε Σκούρο Πράσινο, 11.5 κιλά Τύπος Η, 2 ταχύτητες, λασπωτήρες, φωτισμός με Δυναμό SON, ελαστικά Brompton Kevlar, εξολοκλήρου ατσάλινος σκελετός «Τα διαφορετικά στιλ τιμονιού και οι ρυθμιζόμενοι στύλοι σέλας επιτρέπουν σε όλα τα μέλη της οικογένειας να κάνουν μια βόλτα με ένα Brompton στο πι και φι. Ωστόσο λατρεύω το καινούριο ποδήλατο Τύπου H, που είναι μεν πολύ ψηλό για τις κόρες μου αλλά μου παρέχει μία άριστη όρθια στάση για να μπορώ να απολαμβάνω όλο το τοπίο. Και το δυναμό SON μου προσφέρει αποδοτικό και δυνατό φωτισμό όπως και όποτε το χρειάζομαι». Will διευθύνων σύμβουλος, από το Marlow, UK

H2L ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

ΣΕΛΑ BROMPTON 20

ΔΥΝΑΜΟ SON

ΤΣΑΝΤΑ S


21


Απολύ τω ς Π ρ ο σ ωπ ι κό Εγώ & το Brompton Μου

S6L, Θερμό Ροζ και Μαύρο, 11.5 κιλά Τύπος S, 6 ταχύτητες, λασπωτήρες, ροδάκια Eazy, σέλα Brompton, φωτισμός με μπαταρία, ελαστικά Brompton Kevlar, εξολοκλήρου ατσάλινος σκελετός «Όταν κυκλοφορείς μέσα στην πόλη με ποδήλατο είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις εκείνα τα καφέ και τα μαγαζιά που βρίσκονται λίγο παραδίπλα από τους πολυσύχναστους δρόμους. Λατρεύω τον προσωπικό χαρακτήρα που δίνετε στα Brompton. Εγώ έχω ένα Ροζ και Μαύρο τύπου S που ταιριάζει τέλεια με τη Ροζ και Μαύρη Τσάντα O μου, η οποία διατηρεί όλα μου τα πράγματα στεγνά ακόμα κι αν με πιάσει βροχή. Έβαλα στο ποδήλατό μου ροδάκια Eazy κι έτσι δε χρειάζεται να το κουβαλάω σχεδόν ποτέ. Τέλειο για τους ατέλειωτους σταθμούς του Λονδίνου». Rebecca, υπεύθυνη τύπου από το Brixton, UK

S6L ΘΕΡΜΟ ΡΟΖ & ΜΑΥΡΟ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 22

ΡΟΔΑΚΙΑ EAZY

ΤΣΑΝΤΑ O


23


ΜΕΤΡ Η Σ Ε Ι Σ Β Α Ρ ΟΥ Σ Για όλες τις επιλογές και τις εκδοχές B-spoke, η ερώτηση που ακούμε πιο συχνά στις εκθέσεις ποδηλάτων είναι: «Πόσο ζυγίζουν;» Το βάρος έχει σημασία. Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν ποδήλατα για να εξασκηθούν στην άρση βαρών. Αλλά το βάρος δεν είναι το παν. Η ποιότητα ποδηλασίας, η ευθυγράμμιση του σκελετού, η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία μπορεί να αποδειχτούν πιο σημαντικά κατά τη χρήση, ωστόσο συχνά παραβλέπονται λόγω της εμμονής με το βάρος. Και το μέγεθος και η ισορροπία του αναδιπλωμένου πακέτου είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικά με το βάρος, γιατί επηρεάζουν εξίσου την ευκολία με την οποία μπορεί να μεταφέρει κανείς το αναδιπλωμένο ποδήλατο. Συνεχώς αναζητούμε νέους τρόπους για να μειώσουμε το βάρος των ποδηλάτων μας – άλλωστε τα προϊόντα μας φημίζονται για την ευκολία στη μεταφορά τους. Αλλά η αφαίρεση βάρους από τα ποδήλατα δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί και, φυσικά, δεν είναι κάτι που κάνουμε πάση θυσία. Θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε πολλά υλικά μικρού βάρους στα ποδήλατά μας, αλλά αυτά που δεν έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί έχουν απορριφθεί γιατί μειονεκτούν από πλευράς διάρκειας ζωής, αξιοπιστίας ή αντοχής. Θέλουμε τα ποδήλατά μας να αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου, και η αντοχή, μερικές φορές, πολύ απλά έχει μεγαλύτερο «βάρος». Τέλος, να χρησιμοποιείτε τα δεδομένα των διάφορων μπροσούρων με προσοχή, γιατί δε ζυγίζουν όλες οι εταιρίες τα ποδήλατα με τον ίδιο τρόπο... Η Brompton υπολογίζει το πραγματικό βάρος, δηλαδή ζυγίζουμε τα ποδήλατά μας μαζί με τα προσαρτημένα πετάλια και τους τροχούς / ελαστικά. Αν υπάρχουν προσαρτημένοι λασπωτήρες, τους ζυγίζουμε κι αυτούς... Πιστεύουμε ότι θέλετε να γνωρίζετε πόσο ζυγίζει το ποδήλατό σας πραγματικά, και όχι πόσο ζυγίζει αν αφαιρέσουμε μερικά εξαρτήματα. Υ.Γ. Η απάντηση στην ερώτηση είναι: «Το πραγματικό βάρος εξαρτάται από το μοντέλο και τις προδιαγραφές, πάντως κυμαίνεται από 9 μέχρι 13 κιλά, ή από 19,8 μέχρι 28,69 λίβρες».

24


K EY MODELS

M3L ΘΕΡΜΟ ΡΟΖ

S2L ΤΙΡΚΟΥΑΖ & ΘΕΡΜΟ ΡΟΖ

Αυτά τα τέσσερα ποδήλατα σας δίνουν μία εικόνα από την πλήρη γκάμα μας και αποτελούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις. Κάθε key model διατίθεται σε προδιαγραφές εξολοκλήρου ατσάλινου και Υπέρ-ελαφρού ποδηλάτου [-X]. Τα ποδήλατα που εμφανίζονται παρουσιάζουν ορισμένες από τις ελεύθερες χρωματικές επιλογές για τα εξολοκλήρου ατσάλινα ποδήλατα [βλ. Σελίδα 11]. Τα βάρη που αναφέρονται περιλαμβάνουν τα πάντα, ακόμα και τα αφαιρούμενα φώτα μπαταρίας.

KEY MODEL S2L/S2L-X

KEY MODEL M3L/M3L-X

Ο αθλητικός χαρακτήρας του Τύπου S συμπληρώνεται από το σβέλτο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων μας με 2 ταχύτητες. Αποφεύγοντας την πρόσθεση έξτρα ταχυτήτων στο κέντρο του τροχού, έχουμε ένα ελαφρύ ποδήλατο που μπορεί να αντεπεξέλθει στις περισσότερες διαδρομές. Εφοδιασμένο με λασπωτήρες και φωτισμό με μπαταρία.

Το κλασικό Brompton, εφοδιασμένο με το νέο BSR Sturmey Archer κέντρο τροχού 3 ταχυτήτων. Ένας ευπροσάρμοστος συνδυασμός για γενική χρήση στη σειρά Key Model. Εφοδιασμένο με λασπωτήρες και φωτισμό με μπαταρία. 11.5 κιλά / 10.5 κιλά

H6L ΜΑΥΡΟ

P6R ΤΙΡΚΟΥΑΖ & ΘΕΡΜΟ ΡΟΖ

10.7 κιλά / 9.8 κιλά

KEY MODEL P6R/P6R-X

Με πίσω σχάρα για τη μεταφορά περισσότερων αποσκευών και με 6 καλά διαβαθμισμένες ταχύτητες, περισσότερα εξαρτήματα σημαίνει μεγαλύτερο βάρος. Αλλά το P6R σχεδιάστηκε για μεγαλύτερα ταξίδια και όχι για σύντομες καθημερινές μετακινήσεις. Εφοδιασμένο με λασπωτήρες, πίσω σχάρα και φωτισμό με δυναμό κέντρου τροχού Shimano. 12.4 κιλά / 11.5 κιλά

Key Model H6L/H6L-X

Με 6 ταχύτητες για να φέρνει σε πέρας μεγαλύτερες διαδρομές, η όρθια στάση ποδηλασίας που προσφέρει το ποδήλατο Τύπου H εγγυάται ότι δεν θα χάσετε κανένα στιγμιότυπο από το τοπίο καθώς ταξιδεύετε. Εφοδιασμένο με λασπωτήρες και φωτισμό με μπαταρία. 11.8 κιλά / 10.8 κιλά

25


ΚΑΛΥΜΜΑ & ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΣΕΛΑΣ

ΤΣΑΝΤΑ B

T RANSPORTING

ΡΟΔΑΚΙΑ EAZY

Τσάντα B (2.4kg) Κατασκευασμένη από σκληρό νάιλον με 5mm παραγέμισμα για να προσφέρει ένα βαθμό προστασίας στο Brompton σας όταν ταξιδεύετε. Η βάση είναι ενισχυμένη και έχει ενσωματωμένα ροδάκια. Έχει επιπλέον θήκες και έρχεται με λουρί ώμου και με λαβές χειρός για τη μεταφορά. Διπλώνεται για αποθήκευση.

Κάλυμμα και Τσαντάκι Σέλας (+295g) Ένα κάλυμμα είναι συχνά χρήσιμο, ιδίως για τα μέσα μεταφοράς. Το Κάλυμμα Brompton με το φερμουάρ τοποθετείται και αφαιρείται γρήγορα και κλείνει σφιχτά στη βάση του ποδηλάτου τραβώντας το κορδόνι του. Το κάλυμμα έρχεται μέσα σε ένα τσαντάκι σέλας για αποθήκευση.

Ροδάκια Eazy (+85g/+43g) 4 ροδάκια με ελαστικά (2 όταν πρόκειται για Brompton χωρίς πίσω σχάρα) με βιομηχανικά ρουλεμάν που μας επιτρέπουν να σπρώχνουμε με άνεση το αναδιπλωμένο ποδήλατο. Ένα ελαστικό πώμα μέσα στο στύλο της σέλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φρένο για να αποτρέπεται η αθέλητη κύλιση.


ΑΠΟΣ Κ Ε Υ Ε Σ Οι αποσκευές Brompton έχουν σχεδιαστεί ως συμπλήρωμα στα ποδήλατά σας, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση στην προσωπική σας μεταφορά.

ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΠΟΣΚΕΥΗ

Οι επιλογές μπροστινών αποσκευών Brompton βασίζονται στο Πρόσθιο Σύστημα Μεταφοράς. Η αποσκευή συνδέεται μέσω ενός πλαισίου επάνω σε ένα κωνικό μπλοκ. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να προσδέσετε ή να απελευθερώσετε την αποσκευή σας και το βάρος στηρίζεται απευθείας στον κυρίως σκελετό, επιδρώντας ελάχιστα μόνο στο στρίψιμο. Ο όγκος της κάθε αποσκευής περιλαμβάνει τις εξωτερικές τσέπες. Οι διαστάσεις είναι προσεγγιστικές και εξωτερικές. Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας ότι οι αποσκευές Τσάντα C, Τσάντα T και Αναδιπλούμενο Καλάθι δεν είναι συμβατές με τα τιμόνια Τύπου S.

ΤΣΑΝΤΑ Α

Τσάντα A

Αν και οι αποσκευές Brompton μπορούν άνετα να σταθούν ακόμα και μέσα στις πιο επίσημες αίθουσες συνεδρίων, υπήρχε για πολύ καιρό το αίτημα για μία πιο συμβατική «τσάντα εργασίας». Αυτός ο χαρτοφύλακας είναι χειροποίητος σύμφωνα με τις πιο εκλεπτυσμένες παραδόσεις της κατεργασίας δερμάτων, αλλά έχει ειδικό χώρο για λάπτοπ. Ιδανική τσάντα και για τους επαγγελματίες της πόλης και για τους λάτρεις του επίσημου στιλ. Η δερμάτινη επιφάνεια δεν επιβαρύνεται με στρώση πολυουρεθάνης, όπως συμβαίνει με ορισμένα άλλα δέρματα. Συνεπώς, μπορεί να είναι ορατές κάποιες χαρακιές ή σημάδια από τη διαδικασία παραγωγής. Με το πέρασμα του χρόνου και τη χρήση η τσάντα θα αποκτήσει χαρακτήρα. Η εμφάνιση της τσάντας μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση ενός ουδέτερου βερνικιού ή μίας κρέμας συντήρησης δερμάτων.

Τσάντα C

Ταχυδρομικού τύπου τσάντα με κάλυμμα που ασφαλίζει με Velcro και αγκράφες. Οι πολλές τσέπες που κλείνουν με αδιάβροχα φερμουάρ κρατούν τα αντικείμενά σας ασφαλή και στεγνά, ενώ η ανοιχτόχρωμη φόδρα βάζει τέλος στο ψάξιμο των μικρών αντικειμένων στο σκοτεινό εσωτερικό της τσάντας σας.

ΤΣΑΝΤΑ S & ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Χωρητικότητα 25 λίτρα. Διαστάσεις 420 πλάτος x 300 ύψος x 170 βάθος. Έρχεται με λουρί ώμου και καλά ορατό αδιάβροχο κάλυμμα.

Τσάντα S

Αυτή η σχετικά μικρότερη ταχυδρομικού τύπου τσάντα έχει απλό στιλ και πολλές ξεχωριστές θήκες για την αποθήκευση των σύνεργων της σύγχρονης ζωής. Έχει επίσης ανοιχτόχρωμη φόδρα και αδιάβροχα φερμουάρ, ενώ ένα αφαιρούμενο πλαίσιο στην μπροστινή όψη σας επιτρέπει να κάνετε την τσάντα πιο προσωπική με διαφορετικά σχέδια. Χωρητικότητα 20 λίτρα. Διαστάσεις 420 πλάτος x 260 ύψος x 170 βάθος. Έρχεται με λουρί ώμου και καλά ορατό αδιάβροχο κάλυμμα.

ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΙ

ΤΣΑΝΤΑ C

Χωρητικότητα 9 λίτρα. Διαστάσεις 420 πλάτος x 300 ύψος x 110 βάθος. Έρχεται με δερμάτινο λουρί ώμου και καλά ορατό αδιάβροχο κάλυμμα.

Αναδιπλούμενο Καλάθι Αυτή είναι η απλούστερη αποσκευή της γκάμας μας – ένα μεγάλο, ανοιχτό από πάνω καλάθι, ιδανικό για ψώνια. Παίρνει σχήμα από ένα απλό υποστηρικτικό πλαίσιο που διπλώνει για αποθήκευση. Χωρητικότητα 24 λίτρα. Διαστάσεις 420 πλάτος x 300 ύψος x 280 βάθος.

Καλύμματα Τσάντας S

Το αφαιρούμενο πλαίσιο στην μπροστινή όψη της Τσάντας S σάς επιτρέπει να δώσετε προσωπικό χαρακτήρα στην τσάντα με διάφορα σχέδια. Επιλέξτε το κλασικό μαύρο, το κάλυμμα που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένη μάνικα πυρόσβεσης από τους Elvis και Kresse ή μία από τις περιορισμένης έκδοσης στάμπες βινυλίου μας.


Τσάντα T

Ως διάδοχος της Τουριστικής Τσάντας, αυτή η τσάντα έχει σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα από κάθε άλλη. Στο πίσω μέρος έχει μία τσέπη και μία θήκη για μπουκάλι, μία τσέπη με φερμουάρ στο εσωτερικό και τρεις τσέπες από ελαστικό δίχτυ γύρω-γύρω για να τοποθετείτε πράγματα για τη διαδρομή. Διαθέτει επίσης ένα roll-top σύστημα με νάιλον κλιπ για το κλείσιμο. Χωρητικότητα περίπου 31 λίτρα. 420 πλάτος x 300 ύψος x 270 βάθος. Έρχεται με λουρί ώμου και καλά ορατό αδιάβροχο κάλυμμα.

ΣΑΚΟΣ ΣΧΑΡΑΣ

ΤΣΑΝΤΑ Τ

Α ΠΟΣΚΕΥΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟΣΚΕΥΗ Αν και πολλοί προτιμούν την ευκολία της σύνδεσης/αποσύνδεσης της μπροστινής αποσκευής μας, η πίσω σχάρα προσφέρει τη χρήσιμη δυνατότητα μεταφοράς περισσότερου φορτίου, αν και το φορτίο πρέπει προφανώς να αφαιρείται πριν το «παρκάρισμα» και την αναδίπλωση. Σάκος Σχάρας Με ενισχυμένες πλευρές και ενσωματωμένες λωρίδες Velcro για τον ασφαλίζετε, ο Σάκος Σχάρας έχει σχεδιαστεί ειδικά για την πίσω σχάρα του Brompton, προσφέροντας μια πολύ ασφαλή και αδιάβροχη λύση.

ΤΣΑΝΤΑ Ο

Χωρητικότητα 16 λίτρα. Διαστάσεις 200 πλάτος x 250 ύψος x 400 βάθος. Έρχεται με λουρί ώμου.

Τσάντα O

Η Ortlieb, η πιο αναγνωρισμένη εταιρία στις αδιάβροχες αποσκευές ποδηλάτου, δημιούργησε μία τσάντα για αποκλειστική χρήση στο σύστημα μπροστινών αποσκευών Brompton. Η Τσάντα O έχει το στιλ και τη λειτουργικότητα που θα περίμενε κανείς από μία τσάντα Ortlieb και διατίθεται σε δύο χρωματισμούς – εξολοκλήρου μαύρη και ροζ & μαύρη.

ΜΊΝΙ ΤΣΆΝΤΑ O

Χωρητικότητα 20 λίτρα. Διαστάσεις 500 πλάτος x 300 ύψος x 150 βάθος. Έρχεται με λουρί ώμου, αλλά δε χρειάζεται αδιάβροχο κάλυμμα.

Μίνι Τσάντα O

Ενώ το μικρό μέγεθος και το έξυπνο σχήμα την καθιστούν μία εξαιρετικά βολική επιλογή, ιδίως για πιο μακρινές διαδρομές, η συνήθης κατασκευή της τσάντας Ortlieb με σχολαστικότητα στις ραφές εγγυάται ότι το περιεχόμενό της θα παραμένει στεγνό ό,τι κι αν σας επιφυλάσσει ο καιρός. Η Μίνι Τσάντα Ο είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους Brompton. Χωρητικότητα 7 λίτρα. Διαστάσεις 280 πλάτος x 270 ύψος x 180 βάθος. Έρχεται με λουρί ώμου.


Διαστάσεις αναδιπλωμένου: 585mm πλάτος x 565mm ύψος x 270mm βάθος Εγγύηση Αν το ποδήλατό σας έχει κατασκευαστικό ελάττωμα, θα αντικαταστήσουμε το ελαττωματικό εξάρτημα δωρεάν αν ειδοποιηθούμε εντός πέντε χρόνων (αν πρόκειται για το σκελετό) ή δύο χρόνων (αν πρόκειται για άλλα εξαρτήματα) από την ημερομηνία της πρώτης αγοράς του ποδηλάτου. Το Brompton προορίζεται για χρήση σε δρόμους και καλοφτιαγμένα μονοπάτια. Δεν έχει σχεδιαστεί για ποδηλασία στην εξοχή. Αυτό μπορεί να καταπονήσει το σκελετό, και τα ελαστικά και οι τροχοί είναι ακατάλληλοι. Για να δείτε όλους τους όρους της εγγύησης παρακαλώ απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα ή στο εγχειρίδιο κατόχου. Για να ενεργοποιήσετε την εγγύησή σας παρακαλώ καταχωρήστε το ποδήλατό σας στην ενότητα Το Brompton Μου της ιστοσελίδας της Brompton. Οι προδιαγραφές των προϊόντων μπορεί να αλλάξουν. Το βάρος και οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς © 2012 Brompton Bicycle Ltd. Kew Bridge DC, Lionel Road South, Brentford, TW8 9QR tel: + 44 20 8232 8484 www.brompton.co.uk Η επωνυμία και το λογότυπο Brompton, καθώς και ο όρος «B-spoke» είναι καταχωρημένα εμπορικά σήματα της Brompton Bicycle Ltd. Ευχαριστούμε τους: Μοντέλα: Ross, Becky, Rupert, Kath, Mark, Will, David, Nikita, Cecilie και όλα τα μέλη του προσωπικού της Brompton που εμφανίζονται σε αυτή την μπροσούρα. Peter Hughes για τη φωτογράφηση στο στούντιο www.photoview.biz Anna Batchelor για τη φωτογράφηση σε εξωτερικούς χώρους www.annabatchelor.com Gilles & Cecilie για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τη σχεδίαση γραφικών www.gillesandcecilie.com Εκτύπωση από: PrintHouse Corporation on 9Lives Silk 80% recycled FSC Mixed Sources Paper www.printhouse.co.uk Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.brompton.co.uk για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα Brompton στον εμπορικό αντιπρόσωπο της περιοχής σας... είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσετε αν είναι τόσο καλό όσο λέμε.

Brompton Brochure 2012 Greek  

Brompton Bicycle Ltd Brochure 2012 in Greek

Brompton Brochure 2012 Greek  

Brompton Bicycle Ltd Brochure 2012 in Greek

Advertisement