Page 1

H E A D ING

1


3

SISÄLLYSLUETTELO

BROMPTONIN TAPA

BROMPTONIN VALITSEMINEN

4

5

9 16

6 7

22

NOPEA JA HAUSKA

MUOTOILU

TEHTAAMME

TYYLIKÄS JA KLASSINEN

8 RÄÄTÄLÖI ITSE BROMPTONISI

LIIKU NIIN KUIN HALUAT

20

18

PITKÄN MATKAN KULKIJA

RIIPPUMATTOMASTI YKSILÖLLINEN

24

PALJONKO SE PAINAA?

25

PERUSMALLIT

FOLD OUT

BROMPTON JA MATKATAVAROIDEN KULJETTAMINEN.K

3


BROM P TO N I N TA PA Mennyt vuosi on ollut ainutkertainen. Kohokohtia ovat olleet mm. Bromptonin keksijän Andrew Ritchien saama MBE-tunnustus hänen aikaisemmin saamansa Prince Philip Designers Prize -palkinnon rinnalle, yrityksen saamat kaksi Queen’s Awards for Enterprise palkintoa (palkinnot annettiin innovoinnista ja kansainvälisestä kaupasta) sekä BikeBiz Brand of the Year palkinto muilta alamme toimijoilta. Lisäksi viidettä kertaa järjestetty Brompton World Championship kilpailu on 750:llä rekisteröityneellä pyöräilijällään vakiinnuttanut asemansa englantilaisessa kilpailukalenterissa. Viimeisten 12 kuukauden tarina on tarina yrityksestä, jonka tulevaisuus on tiiviisti kietoutunut sen menneisyyteen. On olemassa bromptonilainen tapa tehdä asioita: sitoutuminen erinomaisuuteen muotoilussa, suunnittelussa ja valmistuksessa, sekä intohimo tehdä kaikki tämä Lontoossa. Brompton ei koskaan ole mennyt siitä, mistä aita on matalin, vaan on halunnut tehdä asiat oikein eikä helposti, ja tämä on edelleen tavoitteemme. Bromptonin ajattelutavan ytimessä on uskomus, että muotoilu ja innovaatiot tulee tehdä kestämään, aivan kuten itse polkupyörätkin. Bromptonit ovat siksi käytännöllisiä, luotettavia laitteita, jotka on suunniteltu todellista elämää, ei näyttelytiloja varten. Tämä täydellinen sitoutuminen erinomaisuuteen tuotteen koko elinkaaren ajaksi on kauan ollut Bromptonin omistajien vaalima periaate, joka on nyt tunnustetaan laajalti sen menestyksen ja kestävyyden ansiosta. Toivomme, että tämän esitteen avulla voimme osoittaa sinulle, miksi olemme erilaisia, ja miksi tällä on merkitystä.

4


L I I K U NIIN KUIN HALUAT Brompton määrittelee liikkumisen uudelleen. Se sopii aina yhteen sinun ja matkojesi kanssa, olitpa kaupungissa säännöllisesti työmatkaa ajava tai maailmanmatkailija, kiireisenä tai leppoisasti. Käytitpä julkista tai yksityistä liikennevälinettä tai et kumpaakaan, Bromptonin ansiosta voit ajatella uudelleen, muuttaa matkaasi tilanteen mukaan. Brompton vapauttaa sinut rajoitteista: moottoriongelmat, sää, joukkoliikenteen pulmat, pyörävarkaat tai muut hankaluudet eivät enää estä matkantekoasi. Junissa ja linja-autoissa se sopii matkatavaratilaan ja lentokoneessa sen voi kuljettaa matkatavarana... se mahtuu autoon, veneeseen ja ohjaajan istuimen taakse yksimoottoriseen lentokoneeseen. Bromptonit otetaan mukaan matkoille yhtä usein kuin ne kuljettavat omistajiaan. Ja teitpä matkaasi muilla liikennevälineillä tai vain pyörälläsi, matkan päätyttyä Bromptonisi sopii kaappiin, pöydän alle tai vaatenaulakkoon, turvaan varkailta ja säältä: henkilökohtainen liikkumisvälineesi on valmiina seuraavaan matkaan. Uskomme, että tulet rakastamaan pyöriämme sekä sitä riippumattomuutta ja vapautta, jotka Brompton antaa. Saatat jopa ihmetellä, miten olet aikaisemmin tullut toimeen ilman polkupyörää, joka rikkoo vanhat liikkumisnormit ja antaa sinulle vapauden päättää liikkumisestasi itse.

5


MUO TO I L U Kaikissa Bromptoneissa on sama runkogeometria, joka on 35 vuotta kestäneen jatkuvan innovoinnin ja kehittämisen tulos. Kehittämisen, joka alkoi Andrew Ritchien vuonna 1975 makuuhuoneessaan luomista prototyypeistä. Tänään kehitystyöhön osallistuu enemmän ihmisiä ja pitkälle kehitetty ohjelmisto, mutta tavoitteenamme on edelleen luoda täydellinen yhdistelmä, jonka kaksi tasavertaista elementtiä ovat laadukas ajaminen ja kompakti kannettavuus. Me myös kieltäydymme suunnittelemasta vanhenevaa teknologiaa pyöriimme, ja siksi käytännöllisesti katsoen kaikki innovaatiot on suunniteltu siten, että ne voidaan jälkiasentaa niihin kymmeniin tuhansiin vanhempiin Bromptoneihin, jotka vielä ovat päivittäisessä käytössä. Kaikki Bromptonit taittuvat pieneksi, hieman renkaita suuremmaksi paketiksi, 10–20 sekunnissa. Komponentit on suunniteltu taittamiseen sopiviksi, niin että valot, vaijerit jne. ovat poissa tieltä, ja taittamalla ketju ja vaihteet paketin sisään ne pysyvät erillään vaatteista ja matkatavaroista. Koska törröttäviä tai irrallisia osia ei ole, taitettua pyörää voi kantaa kuin pientä matkalaukkua. Pienet apupyörät helpottavat paketin siirtelyä. Pyörissä on vakiona takajousitus, joka mahdollistaa pyörän ’pysäköinnin’. Pysäköity Brompton pysyy pystyssä itsestään, jolloin molemmat kädet jäävät vapaiksi. Kokoon taitettu Brompton pysyy automaattisesti lukittuna pakettina. Yhtä merkittävää kuin taitettavuus on Bromptonin ajamisen laatu. Rungot on tehty pääosin korkean vetolujuuden terässeoksista, joilla taataan vahvuus ja jäykkyys. Tiukat toleranssit rakenteessa ja valmistuksessa takaavat rungon osien tarkan yhteensopivuuden. Erinomainen runkojäykkyys takaa, että polkijan lihastyö muuttuu tehokkaasti reagoivaksi ja nopeaksi ajoksi, ja täysimittainen akseliväli takaa vakaan ajon suurillakin nopeuksilla.

6


T E H TAAMME Maineemme perustuu muotoilun, suunnittelutyön ja valmistuksen erinomaisuuteen. Siksi emme valmista pyöriä kenellekään muulle, eikä kukaan muu valmista pyöriä meille. Valmistamme pyörämme kestäviksi ja päivittäiseen käyttöön tarkoitetuiksi, ja tämä vaatii huolellisuutta ja sitoutuneisuutta. Emme tyydy yhdistämään muualla valmistettuja osia, vaan jokainen Brompton valmistetaan alusta alkaen Länsi-Lontoossa sijaitsevalla tehtaallamme tiukan laatuvalvonnan alaisena. Valmistamme itse useimmat 1200:sta osasta, joista jokainen Brompton muodostuu. Aina kun pyörä lähtee tehtaaltamme, tiedämme, kenen työtä on käytetty valmistuksen eri vaiheissa. Nykyisen polkupyöräteollisuuden näkökulmasta lähestymistapamme on äärimmäisen harvinainen, mutta se on ainoa tapa varmistaa käsin tehtyjen pyöriemme laatu. Laatuun ei ole oikotietä, ja kaikki, jotka työskentelevät täällä – hitsaajat, kokoonpanon henkilöt, toimistohenkilöstö ja insinöörit – ovat ensisijaisesti sitoutuneet laadun varmistamiseen. Me olemme ylpeitä tavastamme kiinnittää huomio yksityiskohtiin ja innostamme tekemään kestäviä tuotteita, jotka yksinkertaisesti vain toimivat. Me kaikki käytämme myös itse Bromptoneita, joten tiedämme, millaisia pyörien tulee olla, ja miksi laadulla on merkitystä.

7


B R O M P TO N I N VALITSEMINEN Bromptonista tulee helposti osa päivittäistä elämääsi, mutta asialle on eduksi, jos se on tehty erityisesti sinun tarpeitasi vastaavaksi. Koska jokaisen vaatimukset ovat erilaiset, olemme kehittäneet useita vaihtoehtoja, joiden avulla Bromptonisi räätälöidään sellaiseksi, että se sopii juuri sinulle ja sellaiseen pyöräilyyn, jollaista aiot harjoittaa. Ajoasennon, vaihteet, tavarankuljetusmahdollisuudet, erikoiskevyet osat, valot ja muut osat voit valita omia tarpeitasi ajatellen, ja värivaihtoehdot antavat mahdollisuuden tehdä pyörästäsi vielä henkilökohtaisemman. Käytämme tästä räätälöintimahdollisuudesta nimitystä B-spoke: meidän sitoumuksemme on antaa sinun valita juuri sellainen Brompton kuin itse haluat. Tiedämme, että tämä valintamahdollisuuksien määrä voi olla yhtä hämmentävä kuin se on epätavallinen pyörätehtaiden keskuudessa: yhteen laskettuna erilaisia kokoonpanovaihtoehtoja on noin 150 miljoonaa, kun tavaroiden kuljetusvaihtoehtoja ei lasketa mukaan. Valitseminen on kuitenkin helppoa, ja se tulee takuulla lisäämään hyötyä ja iloa, jotka Bromptonin omistaminen tuo. Lisäksi omavalintaisessa pyörässä on ainoastaan ne komponentit, jotka sinä tarvitset, joten se voi hyvinkin olla edullisempi kuin se pyörä, joka sattuu olemaan kauppiaasi varastossa. Kaiken lisäksi et edes maksa ylihintaa siitä, että räätälöit itse pyöräsi! Omavalintaiset vaihtoehdot on esitetty seuraavilla sivuilla. Voit valita jokaisesta osiosta sen vaihtoehdon, joka sopii sinulle... Voit arvostaa napavaihteiden ja lokasuojien käytännöllisyyttä enemmän kuin pyörän keveyttä, saatat mieluummin haluta yksilöllisen, harvinaisen väriyhdistelmän, suojapeiton sen käytännöllisyyden vuoksi, tai tietyn kuljetuslaukun: valinta on sinun. Kun suunnittelet itse pyöräsi, se antaa sinulle varmemmin juuri sen, mitä pyörältä odotat. Jos et tiedä mistä aloittaa, voit vilkaista Bromptonin työntekijöiden ja ystävien esittelemiä omia pyörävalintoja seuraavilla sivuilla. Lisäksi niin sanotut perusmallimme esitteen loppupuolella havainnollistavat suosituimpia kokoonpanojamme, vaikka ne tarjoavatkin vain pienen silmäyksen koko valikoimaamme.

8


VAIHTEISTOTAULUKKO

VAIHTEET

MALLIT

RÄÄTÄLÖI ITSE BROMPTONISI Brompton-perheessä on kolme jäsentä, S-, M- ja T-mallit, joiden ohjaustangot on suunniteltu eri ajotyyleihin ja käyttötarkoituksiin sopiviksi. Peruspyörä on Brompton S1E, jossa on vakiomittainen satulaputki ja Brompton Kevlar -renkaat, ja joka painaa 10,17 kg. Muut vaihtoehdot joko lisäävät lähtöpainoa (enemmän vaihteita, tavarateline), tai vähentävät sitä (erikoiskevyt runko, Kojak-renkaat), joten lopullinen paino riippuu omista valinnoistasi.\

S-malli

S-mallin suora, matala ohjaustanko (otekorkeus 935 mm) tarjoaa urheilullisen ajoasennon ja tarkan, kevyen, positiivisen ajotuntuman. Kääntöpuolena on vähemmän tilaa etulaukulle, mutta S-mallia ei olekaan suunniteltu matkapyöräksi.

M-malli M-mallin erikoista ohjaustangon muotoa on käytetty Bromptoneissa alusta alkaen. Ajoasento on pystympi (korkeus 1015 mm), hallinta on erinomainen, vaikkakin painoa on hieman (58 g) enemmän kuin S-mallissa. Mmalli on valikoimamme yleismalli – se sopii yhtä hyvin kaupunkikuin maaseutuajoon ja tarjoaa samalla runsaasti tavaratilaa edessä.

P-malli P-malli suunniteltiin matkapyöräilijöitä varten – kaksi kädensijojen korkeutta (1033 ja 880 mm) tarjoavat vaihtelua ajajalle: alemmat kädensijat antavat aerodynaamisen asennon, ylemmät pystymmän, joka on ihanteellinen liikenteessä. Tämän joustavuuden kääntöpuolena on paino, jota on 326 g enemmän kuin S-mallissa.

Vaihteissa on neljä vaihtoehtoa, ja niiden välityssuhteen voi alentaa (tai korottaa) oman ajotyylin ja maaston mukaiseksi. 1 vaihde

3 vaihdetta (+738g)

2 vaihdetta (+188 g) Toinen ylämäkiä ja liikkeelle lähtöä varten, toinen matka-ajoon. Perustana Bromptonin ainutlaatuinen takarattaisto ja lähes täydellinen ketjukohdistus, tämä on paras yhdistelmä joustavuutta ja kannettavuutta. Kaikki mitä tarvitset kaupunkiajeluun.

6 vaihdetta (+920g) Erittäin tehokkaan BWR (Brompton Wide Range) -navan ja oman rattaistomme yhdistelmä tarjoaa kuusi tasaisesti porrastettua nopeutta. Hallinta kahdella vivulla on helppoa, voimansiirron häviöt ovat pienet ja nopeusalue laaja. Tämä monivaihteinen versio on oikea valinta matka-ajoa harrastavalle ja mäkiseen maastoon.

Kevyt, yksinkertainen ja mutkaton, itse kehittämämme vapaanavan avulla toimiva pyörä: puritanisteille.

1st 6 speed standard

33.1”

2nd 2.64m

40.7”

3rd

BSR (Brompton Standard Range) on uudistettu versio klassisesta Sturmey Archer –napavaihteistosta, alumiinivaluseoksesta valmistetussa kuoressa. Kolme reilusti porrastettua vaihdetta. Täysin koteloitu ja luotettava rakenne, eikä vaihtaminen voisi olla yksinkertaisempaa. Suosittu valinta päivittäiseen pyöräilyyn.

5th

4th

6th

3.25m

51.9”

4.14m

63.8”

5.09m

81.3”

6.49m

100.0”

7.98m

6 speed -12%

29.1”

2.32m

35.8”

2.86m

45.6”

3.64m

56.2”

4.48m

71.5”

5.71m

88.0”

7.03m

6 speed +8%

35.7”

2.85m

44.0”

3.51m

56.0”

4.47m

68.9”

5.50m

87.8”

7.01m

108.0”

8.62m

3 speed standard

47.9’’

3.82m

63.8”

5.09m

84.9”

6.78m

3 speed -12%

42.1’’

3.36m

56.2”

4.48m

74.7”

5.96m

3 speed -18%

39.1’’

3.12m

52.2’’

4.16m

69.4’’

5.54m

3 speed +8%

51.7’’

4.13m

69.0”

5.50m

91.7’’

7.32m

2 speed standard

56.0’’

4.47m

74.7”

5.96m

2 speed -7%

51.9’’

4.14m

69.2”

5.52m

2 speed -19%

45.7’’

3.64m

60.9”

4.86m

1 speed standard

74.7”

5.96m

1 speed -7%

69.2’’

5.52m

1 speed -19%

60.9’’

4.86m

Vaihdealue metreissä: Yhdellä polkimien pyöräytyksellä kullakin vaihteella kuljettu matka metreinä. Vaihdealue tuumissa (usein puhutaan ”vaihdetuumista”): oletetun renkaan halkaisija, jonka vaihde synnyttää. Mitä isompi vaihde, sitä suurempi halkaisija (vaihdetuuma) on oletetulla renkaalla, ja sitä pidempi on matka, joka kuljetaan yhdellä polkimien pyöräytyksellä. HUOMAA: Pienempiä vaihteita käytetään alhaisemmilla nopeuksilla ja mäkisemmässä maastossa, isompia vaihteita suuremmilla nopeuksilla. Voit katsoa tarkemman selostuksen verkkosivustoltamme.

9


Likasuojaton pyörä on tyylikäs ja samalla kevyin ja edullisin vaihtoehto. Kääntöpuolena on, että kokoon taitettu pyörä ei samalla tavalla pysy pystyssä, pyörässä ei ole pumppua, ja luonnollisestikaan pyörässä ei ole suojaa tiestä lentävää vettä ja likaa varten.

L-malli (+285g)

Varustettu likasuojilla, jotka ovat tärkeät myös huonossa säässä pyöräileville.

R-malli (+430g)

Olipa sinulla etulaukku tai ei, tavarateline voi olla hyödyllinen. Valu-alumiinisessa tavaratelineessä on kumihihnat, ja se kestää helposti 10 kg:n kuorman.

RUNKO

LIKASUOJAT JA TAVARATELINE

E-malli

TERÄSRUNKO

Kaikissa Bromptoneissa päärunko ja ohjaustangon tukiputki ovat terästä. Teräs tuo tärkeän jäykkyyden ohjaustangon ja polkimien välille, mikä on avain pyörän helppoon käsittelyyn. Täysteräksisissä Bromptoneissa myös takarunko, etuhaarukka ja satulaputki ovat terästä.

10

ERIKOISKEVYT RUNKO

(-790–-1050 g riippuen mallista ja satulaputken pituudesta) Erikoiskevyt vaihtoehto tarjoaa tuntuvan painonsäästön ja on houkutteleva vaihtoehto erityisesti niille, jotka kantavat pyörää säännöllisesti. Merkittävimmät painonsäästöt tulevat erittäin vahvan titaaniseoksen käytöstä teräksen asemesta takarungossa, etuhaarukassa, likasuojien tukitangoissa ja taittopolkimen akselissa. Satulaputki on eloksoitua alumiinia, ja alumiiniseoksesta valmistettu keskiö ja erikoiskevyt etupyörä täydentävät rakenteen. Minimaaliseen ajatteluun kuuluu, että pyörässä ei ole pumppua.


Viepä Bromptonisi sinut pitkille retkille tai vain pienille ajeluille, värivalikoimamme antaa sinulle mahdollisuuden tehdä pyörästäsi itsesi näköisen. Yksilöllinen väri ei tietenkään lisää pyörän painoa, eikä ”ei-vakiovärin” valitseminen lisää hintaa merkittävästi. Teräsrunkoiseen pyörään voit valita joko yhden värin koko pyörään tai kaksi väriä, jolloin päärunko ja lisäosat ovat erivärisiä. Ainoa poikkeus on kirkaslakka, joka on valittavissa vain koko pyörän väriksi, eikä sitä voi yhdistää toiseen väriin. Erikoiskevyiden pyörien titaaniosat eivät ole maalattuja, joten vain yksi värivalinta on mahdollinen (päärungolle ja ohjaustangon tukiputkelle).

TERÄSRUNKO Päärunko YKSIV

VÄRIT

RÄÄTÄLÖI ITSE BROMPTONISI ERIKOISKEVYT

Lisäosat

Päärunko

MUSTA VALKOINEN TURKOOSI

HUOM: Tässä kuvatut värivaihtoehdot ovat ainoastaan suuntaa antavia. Paperille painetut värit eivät vastaa täysin metalliosien värejä.

TUMMANVIHREÄ SALVIANVIHREÄ ERÄMAAN HIEKKA

ERIKOISKEVYT

KIRKAS PINKKI

PÄÄRUNKO

PUNAINEN

LISÄOSAT KIRKAS

Teräsrunkoisessa pyörässä ohjaustangon tukiputki on samanvärinen kuin lisäosat. Erikoiskevyessä pyörässä ohjaustangon tukiputki on samanvärinen kuin päärunko.

KLASSIKO

VIININPUNAINEN KOBOLTINSININEN

ORANSSI KELTAINEN OMENANPUUNVIHREÄ

ARKTINEN SININEN KIRKASLAKKA

SATULAN KORKEUS

Ei lisämaksua

Lisämaksu

Brompton tarjoaa kolme satulaputken pituutta käyttäjäsopivuuden takaamiseksi. Erikoiskevyisiin pyöriin asennetaan alumiiniset satulaputket teräksisten asemesta.

Vakiopituinen satulaputki

Nostaa satulan 995 mm:n korkeuteen maasta. Jos jalkojesi sisäpituus on yli 84 cm, tarvitset melko varmasti pitemmän satulaputken.

Pidennetty satulaputki (+ 105 g = teräs, + 49 g = alumiini) Nostaa satulan 60 mm ylemmäksi ja jättää satulan vastaavasti saman verran korkeammalle, kun pyörä on taitettu kokoon.

Teleskooppinen satulaputki (+364 g = teräs, + 241 g = alumiini) Nostaa satulan jopa 175 mm ylemmäksi kuin vakiopituinen satulaputki, mutta pyörän ollessa kokoon taitettuna satula on vain 20 mm vakiopituista satulaputkea korkeammalla.

11


SATULA

Brompton-satula

Brooks B17 Special (+217 g) & Brooks B17S Special (+169 g)

Tämä kaunis ja perinteikäs satula takaa miellyttävän ajon vuosiksi eteenpäin, nahka muotoutuu ajan myötä ajajan mukaan. Viimeistelty käsin taotuilla kupariniiteillä ja kuparoiduilla metalliosilla, varustettu portaattomasti säädettävällä Brompton Pentaclip -kiinnityskappaleella. Tämä vanha suosikki on saatavana miesten ja naisten versioina.

RENKAAT

Urheilullinen, mukava, käytännöllinen ja kevyt: Brompton on suunnitellut tämän korkealaatuisen sekä miehille että naisille sopivan satulan erityisesti pyöriämme varten. Kärjen alle muotoiltu kädensija helpottaa pyörän kantamista, ja nerokas Brompton Pentaclip -kiinnityskappale mahdollistaa satulan portaattoman säädön.

Brompton Kevlar

TAKAJOUSITUS

Vakiorenkaamme on poikkeuksellisen herkkä pyörimään, kestävä mutta kevyt. Kevlar-vyö kulutuspinnan alla ehkäisee tehokkaasti puhkeamisia. Heijastavat sivunauhat vakiona.

12

Jousitus on tärkeä pienipyöräisessä pyörässä. Jousituksena toimii polyuretaanikappale, joka on päärungon ja takarungon välissä, kevyenä ja tehokkaasti. Se vaimentaa matkan töyssyt ja kuopat, samalla kun sen luontainen vaimennus estää ylimääräiset pomput. Saatavana on kaksi erilaista vaimennusta ajajan painon ja ajotyylin mukaan:

Schwalbe Marathon

(+144 g) Tämä rengas on painavampi ja hitaampi kuin Brompton-rengas, mutta se tarjoaa vieläkin paremman pidon ja vahvuuden. Kevlar-vyö ja paksummat sivut. Viimeistelty heijastavilla sivunauhoilla.

Vakiojousitus

Sopii useimmille käyttäjille, erityisesti pienipainoisille ja niille, jotka ajavat ja polkevat tasaisesti.

Schwalbe Kojak

(-232 g) Kojak on nopein kaikista tähän mennessä Bromptoneihin asentamistamme renkaista. Kevyt ja puhkeamista vastustava (RaceGuard-nauhan ansiosta). Kevlar-nauha mahdollistaa myös renkaan taittamisen kokoon, jolloin se on helppo ottaa varaosana mukaan. Viimeistelty heijastavilla sivunauhoilla.

Jäykkä jousitus

Sopii paremmin yli 80 kg painaville ja aggressiivisemman ajotyylin omaaville käyttäjille sekä niille, jotka ovat valmiita uhraamaan hieman ajomukavuudesta saadakseen vastineeksi paremman kosketuksen tiehen.


VALOT

RÄÄTÄLÖI ITSE BROMPTONISI Kaikki valojärjestelmämme on suunniteltu käytettäviksi pyöriemme kanssa, ja ne ovat suojassa vahingoittumiselta pyörän ollessa kokoon taitettuna. Kaikki valot sopivat kaikkiin pyöriin, joskin napadynamon valitseminen erikoiskevyeen pyörään aiheuttaa erikoiskevyen etupyörän menettämisen.

Paristovalot

(+158g) LED-takavalo sisäänrakennettuine heijastimineen on suunniteltu erityisesti Bromptonia varten. Se antaa hyvän, kirkkaan valon: se on aina kiinni pyörässä. Edessä on pieni mutta tehokas S-Sun 3-LED -lamppu, joka on helposti irrotettavissa pidikkeestään, kun pyörä taitetaan kokoon. Mukana paristot.

Shimano-napadynamo Dynamovalot

(+446 g) Napadynamot tarjoavat erittäin luotettavan valoratkaisun, ja tämä Shimanon erityisesti Bromptonpyöriä varten suunnittelema napadynamo tarjoaa hyvän valotehon edulliseen hintaan. Varusteluun kuulu Busch & Müller halogeenilamppu edessä ja seisontavalo takana.

SON-napadynamo Dynamo-valot

(+236 g) SON-napadynamo on nerokkaasti suunniteltu, erittäin tehokas, ja se antaa vuosiksi luotettavan valoratkaisun. Tehokkaassa Busch & Müller -LED-etulampussa on automaattinen valon tunnistamistoiminto ja seisontavalo sekä edessä että takana.

SHIMANO-NAPADYNAMO

SON-NAPADYNAMO

13


NOPE A & H A U S K A Minä & Bromptonini S2L-X Keltainen 9,9 kg

S-malli erikoiskevyillä komponenteilla, kaksivaihteinen, Schwalbe Kojak -renkaat, Eazy Wheels -pyörät ja paristovalot. “Rakastan vauhtia ja ajan Bromptonillani kovaa, olipa sitten kyseessä Brompton World Championship kilpailut, aamuruuhkan tehokas ohitus työmatkallani tai vaikkapa kruisailu lähipuistoni pehmeillä hiekkateillä. Vanhana maastopyöräilijänä arvostan suoraa ohjaustankoa; jäykkä jousitus antaa minulle sen reagoivuuden, jota tarvitsen ajossa.” Rupert, suunnittelija Länsi-Lontoo, Iso-Britannia

S2L-X KELTAINEN

BROMPTON-SATULA 16

S-LAUKKU & IRROTETTAVA LÄPPÄ

JÄYKKÄ JOUSITUS


17


PITKÄN MATKAN KULKIJA Minä & Bromptonini

P6R erämaan hiekka 12,5 kg P-malli, 6-vaihteinen, lIkasuojat ja tavarateline, Shimano-napadynamo, Brompton Kevlar -renkaat, teräsrunko “En käytä pyörääni ainoastaan päivittäisiin työmatkoihin, vaan otan sen mukaani, kun lähden kauemmaksi: Bromptonin hienous on helppous ajaa sillä pitkiäkin matkoja. Eurostar- ja TGV-junissa pyörät kulkivat muiden matkatavaroiden mukana, kun taas teillä ajelimme helposti Dordognen kukkuloita ylös alas. Pisin yhdessä päivässä ajamani matka oli 130 km. Olimme hämmästyneitä etuja takalaukun kapasiteetista, yhteensä 44 litraa.” Kath, markkinointipäällikkö Lounais-Lontoo, Iso-Britannia

P6R ERÄMAAN HIEKKA

TAKALAUKKU 18

PYÖRÄILYLAUKKU

SUOJUS


19


TYYLIKÄS & KLASSINEN Minä & Bromptonini M3L tummanvihreä 11,5 kg M-malli, 3-vaihteinen, likasuojat, Brooks-satula, paristovalot, Brompton Kevlar -renkaat, teräsrunko “Olen hyvin kiintynyt Bromptoniini, se tekee elämäni paljon helpommaksi, sillä se antaa mahdollisuuden liittyä olemassa olevan liikennejärjestelmän pisteisiin. Lisäksi voin ottaa sen mukaan mihin tahansa, kokouksista konsertteihin. Tyylikäs suojus tekee siitä näkymättömän kaikille muille paitsi asiaan perehtyneille.” Tony, tuotantopäällikkö Beaconsfield, Iso-Britannia

M3L TUMMANVIHREÄ

BROOKS-SATULA 20

PARISTOVALOT

ATTASEA-LAUKKU

SUOJUS


21


RIIPP U M AT TO M A S T I Y K S I L Ö LLINEN Minä & Bromptonini

S6L kirkas pinkki ja musta 11,4 kg S-malli, 6-vaihteinen, likasuojat, Eazy Wheels pyörät, Bromptonsatula, paristovalot, Brompton Kevlar renkaat, teräsrunko “Kun liikkuu kaupungilla pyörällä, löytää paljon helpommin pienet kahvilat ja kaupat, jotka ovat pääväylien ulkopuolella. Rakastan tapaa, jolla Bromptonin voi personoida: minulla on pinkki ja musta S-malli, joka sopii täydellisesti pinkkimustaan O Bag -laukkuuni, missä tavarani pysyvät kuivina myös sateen yllättäessä. Valitsin Eazy Wheels -pyörät, joten minun tarvitsee harvoin kantaa pyörääni, mikä on kätevää liikkuessani äärettömän isoilla Lontoon asemilla.” Rebecca, tiedottaja Brixton, Iso-Britannia

S6L KIRKAS PINKKI JA MUSTA

PARISTOVALOT 22

EAZY WHEELS -PYÖRÄT

O-LAUKKU


23


PALJ O N K O S E PA I N A A ? Räätälöintimahdollisuuksien runsaudesta huolimatta pyöränäyttelyissä saamme useimmin vastata kysymykseen: “Kuinka paljon ne painavat?” Paino on tärkeää: ihmiset eivät osta pyöriä lihasmassan kasvattamista varten. Se ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Ajon laatu, rungon suoruus, tehokkuus ja luotettavuus ovat todennäköisesti tärkeämpiä käytössä, seikkoja, jotka unohtuvat usein keskityttäessä vain pyörän painoon. Lisäksi taitetun pyörän koko ja tasapaino ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin paino, kun määritellään, miten helppo kokoon taitettua pyörää on kantaa. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja alentaa pyöriemme painoa – tuotteemme ovat ennen muuta tunnettuja niiden helposta kuljettamisesta. Mutta painon vähentäminen ei ole ainoa huolemme emmekä tee sitä hinnalla millä hyvänsä. Voisimme yhdistää monia kevyitä materiaaleja pyöriimme, mutta ne, joita pyörissämme ei ole, on hylätty puutteellisina lyhytikäisyyden, epäluotettavuuden tai heikkouden vuoksi. Haluamme pyöriemme kestävän kauan, ja lujuus joskus yksinkertaisesti painaa enemmän. Lopuksi, suhtaudu esitteiden tietoihin pienellä varauksella, sillä kaikkia kaupassa olevia pyöriä ei ole punnittu samalla tavalla… Brompton käyttää todellisia painoja, mikä tarkoittaa sitä, että me punnitsemme pyörämme polkimet ja pyörät/renkaat kiinnitettyinä. Ja jos pyörässä on likasuojat, punnitsemme nekin… Uskomme, että haluat tietää, paljonko pyöräsi todella painaa, etkä sitä, paljonko se painaa, jos poistamme siitä muutamia osia. P.S. Vastaus kysymykseen on: “Todellinen paino riippuu mallista ja varusteista, mutta asettuu välille 9–12,5 kg.”

24


P E R U SMALLIT Nämä kuusi pyörää tarjoavat katsauksen koko valikoimaamme ja esittelevät joitakin suosituimpia kokoonpanoja. Jokainen perusmalli on saatavana teräksisenä ja erikoiskevyenä (-X). Paino sisältää kaiken, jopa irrotettavat paristovalot (kyllä, myös paristot niiden sisällä). PERUSMALLI S2L / S2L-X

S-mallin urheilullista luonnetta täydentää ketterä 2-nopeuksinen vaihteisto. Jättämällä pois napavaihteen saadaan aikaan kevyt pyörä, joka suoriutuu useimmista matkoista. Varusteina likasuojat ja paristovalot. 10,7 kg / 9,8 kg

S2L TURKOOSI JA KIRKAS PINKKI

S2L-X MUSTA

M3L KIRKAS PINKKI

M3L-X TURKOOSI

P6R KIRKAS PINKKI JA TURKOOSI

P6R-X MUSTA

PERUSMALLI M3L / M3L-X

Klassinen Brompton, jossa on uusi BSR Sturmey Archer 3-nopeuksinen napavaihde. Yleiskäyttöinen yhdistelmä kaikkeen ajoon. Varusteina likasuojat ja paristovalot. 11,5 kg / 10,5 kg

PERUSMALLI P6R / P6R-X

Tavarateline tavaroiden kuljetukseen ja kuusi hyvin porrastettua vaihdetta. Lisäominaisuudet tuovat lisäpainoa, mutta P6R onkin suunniteltu pitemmille matkoille, ei niinkään lyhyisiin kaupunkiajoihin. Varusteina likasuojat, tavarateline ja Shimano-napadynamovalot. 12,4 kg / 11,5 kg

25


SUOJUS JA SATULAPUSSI

KULJETUSLAUKKU

T R A N SPORT

Suojus ja satulapussi (+295g)

Suojus on usein hyödyllinen, erityisesti julkisissa liikennevälineissä. Vetoketjullinen Brompton-suojus on nopea laittaa paikalleen ja ottaa pois, ja se voidaan kiristää alareunassa olevasta nauhasta. Mukana satulapussi kuljetusta varten.

B Bag - kuljetuslaukku (2.4kg)

EAZY WHEELS

Vahvasta nailonkankaasta valmistettu ja 5 mm:n pehmusteella varustettu suojus tarjoaa suojaa Bromptonillesi kuljetuksen aikana. Laukussa on vahvistettu pohja ja upotetut pyörät sekä lisätaskuja, olkahihna ja kantokahvat. Helppo rullata pieneen kokoon säilytystä varten.

Eazy Wheels (+85g/+43g)

4 laakereilla varustettua kumipintaista pyörää (2, jos Bromptonissa ei ole tavaratelinettä) tekevät kokoon taitetun pyörän siirtelyn helpoksi. Satulaputken alapäähän sijoitettava kumikappale toimii jarruna, estäen pyörän tarpeettoman liukumisen.


LAUK U T Brompton-laukut on suunniteltu täydentämään pyöriämme: ne tarjoavat täydellisen kuljetusratkaisun.

ETULAUKUT

Brompton-etulaukkujen vaihtoehdot perustuvat Front Carrier System järjestelmäämme, jossa laukun runko kiinnitetään pyörän rungossa olevaan kartiomaiseen kiinnityskappaleeseen. Laukun kiinnittäminen ja irrottaminen tapahtuu sekunnissa, ja koska kuorma on kiinnitetty pyörän runkoon, se ei vaikuta juuri ollenkaan ohjaamiseen. Tilavuuksissa ovat mukana ulkotaskut, mitat ovat ulkomittoja ja likimääräisiä.

ATTASEA-LAUKKU

A Bag - attasea-laukku

Vaikka Brompton-laukut ovatkin löytäneet kodin jopa kaikkein muodollisimmista kokoushuoneista, tavanomaiselle “työlaukulle” on jo kauan ollut kysyntää. Tämä attasea-laukku on tehty hienoimman nahkatyötaidon mukaisesti, ja siinä on erillinen tila kannettavalle tietokoneelle. Ihanteellinen ratkaisu kaupunkilaiselle ja tyylitietoiselle.

Lähettimallinen C Bag -yleislaukku, jonka kansi suljetaan tarranauhoilla ja soljilla. Monta taskua, suljettu vettä hylkivillä vetoketjuilla. Pitävät tavarat turvassa ja kuivina. Kirkasvärinen sisäkangas helpottaa tavaroiden löytymistä laukun hämäristä sopukoista.

S-LAUKKU & IRROTETTAVA LÄPPÄ

Tilavuus 25 litraa, mitat: 420 x 300 x 170 (l x k x s), mukana olkahihna ja hyvin näkyvä sadesuojus

S Bag - laukku

Tämä pienempi lähettimallinen laukku sisältää monta taskua modernin elämän vaatimia päivittäisiä pikkutavaroitamme varten. Kirkas sisus ja vesitiiviit vetoketjut. Irrotettavan etuläpän ansiosta laukun voi personoida eri väriprofiilein. Tilavuus 20 litraa, mitat: 420 x 260 x 170 (l x k x s), mukana olkahihna ja hyvin näkyvä sadesuojus.

TAITETTAVA OSTOSLAUKKU

C Bag - yleislaukku

LETKUKANGASLÄPPÄ

YLEISLAUKKU

Tilavuus 9 litraa, mitat: 420 x 300 x 110 (l x k x s), mukana nahkainen olkahihna ja hyvin näkyvä sadesuojus.

Taitettava ostoslaukku

Yksinkertaisin laukkumme – tilava, päältä avoin, ihanteellinen ostoskassiksi. Muoto säilyy sisäpuolisen kehyksen ansiosta, ja laukku taittuu säilyttämistä varten litteäksi. Tilavuus 24 litraa. Fassungsvermögen: 24 Liter.

S Bag Flaps

S Bag -laukun irrotettavan etuläpän ansiosta laukun voi personoida eri väriprofiilein. Voit valita klassisen mustan, Elvis & Kressen kierrätetystä paloletkusta valmistetun läpän tai jonkin rajoitetun painoksen vinyyliprinteistämme.


Pyöräilylaukku

Tämä Touring Pannier pyöräilylaukun seuraaja on selvästi tilavin laukkumme. Päältä auki rullattavan ja nailonlukoilla suljettavan laukun takapuolella on tasku ja pullopussi, sisällä vetoketjullinen tasku ja ulkosivuilla kolme venyvää verkkotaskua ajovarusteiden kuljettamiseksi. Tilavuus noin 31 litraa, mitat: 420 x 300 x 270 (l x k x s), mukana olkahihna ja hyvin näkyvä sadesuojus.

Ortlieb-laukku

Arvostetuimpana vesitiiviiden pyöräilylaukkujen valmistajana tunnettu Ortlieb on tehnyt laukun, joka sopii käytettäväksi vain Bromptonin etulaukkujärjestelmässä. O Bag laukussa on juuri niin hyvä viimeistely ja toimivuus kuin Ortliebiltä suinkin voi odottaa. Saatavana kahtena värinä, täysin mustana tai pinkkimustana.

GRAAFINEN LÄPPÄ

Tilavuus 20 litraa, mitat 500 x 300 x 150 (l x k x s), mukana olkahihna – sadesuojusta tässä laukussa ei tarvita.

TAKALAUKKU

ORTLIEB-LAUKKU

PYÖRÄILYLAUKKU

L A U K UT

TAKALAUKKU

Vaikka monet arvostavatkin enemmän etulaukkujemme pikakiinnitysmahdollisuutta, takatavarateline tarjoaa käyttökelpoisia lisämahdollisuuksia, vaikka laukku pitääkin irrottaa ennen pyörän pysäköintiä ja kokoon taittamista.

Tavaratelineen laukku

Jäykistetyt sivut ja tarranauhat kiinnittämistä varten. Rack Sack on suunniteltu nimenomaan Bromptonin tavaratelinettä varten, ja se tarjoaa erittäin turvallisen, sateenkestävän ratkaisun. Tilavuus 16 litraa. Mukana olkahihna


Koko taitettuna: 585 x 565 x 270 (l x k x s) Takuu: Jos pyörässäsi on valmistusvirhe, me korvaamme viallisen osan veloituksetta viiden vuoden kuluessa (runko) tai kahden vuoden kuluessa (muut osat) pyörän ostopäivästä. Brompton on tarkoitettu käytettäväksi kaduilla ja hyväpintaisilla poluilla. Sitä ei ole tarkoitettu maastopyöräilyyn – tällainen käyttö saattaa ylikuormittaa runkoa, eivätkä renkaat ja pyörät ole tähän tarkoitukseen sopivia. Katso täydelliset takuuehdot nettisivuiltamme tai omistajan käsikirjasta. Aktivoi takuu rekisteröimällä pyöräsi Bromptonin verkkosivustolla kohdassa My Brompton. Tuoteominaisuudet saattavat muuttua: painot ja mitat voivat hieman vaihdella © 2011 Brompton Bicycle Ltd. Kew Bridge DC, Lionel Road South, Brentford, TW8 9QR, Iso-Britannia puh: + 44 20 8232 8484 www.brompton.co.uk Brompton-nimi ja -logo sekä “B-spoke” -termi ovat Brompton Bicycle Ltd:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kiitokset: Malleille: Ross, Becky, Rupert, Kath, Mark, Cecilie ja tässä esitteessä esiintyvälle Bromptonin henkilökunnalle. Peter Hughesille studiokuvauksista www.photoview.biz Anna Batchelorille ulkokuvauksista www.annabatchelor.com Gilles & Cecilielle AD-työstä ja graafisesta suunnittelusta www.gillesandcecilie.com Painatus: PrintHouse Corporation Paperi: 9Lives Silk 80 %, kierrätetty FSC Sekapaperi www.printhouse.co.uk Lisätiedot sivustoltamme www.brompton.co.uk. Voit myös koeajaa Bromptonin jälleenmyyjäsi luona ja todeta itse, onko se niin hyvä kuin me sanomme.

Brompton 2011 Brochure Finnish  

Brompton 2011 Brochure Finnish

Brompton 2011 Brochure Finnish  

Brompton 2011 Brochure Finnish

Advertisement