Page 1

Nucleair

Industrie

Special Products

Infra

Staalbouw

steel When

matters


Begonnen als eenmansbedrijf in 1922 is Broeze in de loop der jaren uitgegroeid tot een dynamisch en marktgericht bedrijf. De derde generatie Broeze heeft een sterke marktpositie verworven in gespecialiseerde industriele toepassingen. Betrouwbare afspraken, goede product- en vakkennis, dat is Broeze Nijverdal.

Company Profile - pagina 2 2014-2015


When

steel

matters

Kwaliteit

Algemeen

NEN-EN 1090-1 / NEN-EN 1090-2 NEN-EN-ISO 9001 / ISO 3834-2:2005

Specifiek

Project Specifieke Kwaliteits Handboeken LES Commercial grade survey

Lastechniek

Lasmethodes

EN15614 / ASME IX / AWS D1.1

Lastechnici

EN287-1/ NEN-EN ISO 9606-1/ ASME IX / AWS D1.1

Lasprocedures

WPS volgens EN ISO 15609-1

Lasprocessen

BMBE / TIG / MIG/MAG

Las coordinatie

IWS/IWE

NIL niveau’s

NIL 1, 2 en 3 voor alle processen

Veiligheid

Algemeen

VCA*

Additioneel

4 BHVers

Vakmensen

Extern opgeleid voor: besturen heftruck, zijlader,

hoogwerker, veilig hijsen en opbouwen van steigers

Opleiding

Algemeen

Kenteq erkend leerbedrijf Lidbedrijf REMO WT (Regionale Electro en Metaal Opleidingen West Twente) Initiatiefnemer Nijverdalse Metaal Ontdekkingsdagen

Werknemers

Bijscholing en doorgroeimogelijkheden middels extern te

genieten opleidingen en cursussen

Broeze vaardigheidstrainingen

Broeze specifiek

Company Profile - pagina 3 2014-2015


Elk project kent zijn eigen specifieke eisen en keuringen. Hier geven wij invulling aan middels ons kwaliteitsysteem ISO-9001-2008 en VCA*2008/05. Tevens zijn wij geselecteerd als toeleverancier NQA1 (nuclear quality assurance). Door ons ervaren team van vakmensen en een netwerk van betrouwbare leveranciers realiseren wij elk project, van klein tot groot van eenvoudig tot gecompliceerd.

Company Profile - pagina 4 2014-2015


ISO 3834-2 gecertificeerd lasbedrijf Broeze is 3834-2 gecertificeerd. Dit is de meest uitgebreide certificering van het kwaliteitsborgingssysteem. Alle stappen worden van begin tot eind zorgvuldig gecontroleerd. Door de meest uitgebreide certificering is Broeze de geschikte toeleverancier voor offshore laswerkzaamheden en laswerk in andere kritische sectoren.

CE-markering In 2014 werd de CE-markering voor stalen en aluminium constructiedelen en andere bouwproducten en -materialen wettelijk verplicht. De invoering van de CE-markering heeft grote gevolgen, onder meer voor de kwalificaties en documentatie (herleidbaarheid) van de grondISO 9001 stoffen. Ook moeten toeleveranciers van de bouw kunnen aantonen dat zij hun fabrieksmatige productie integraal beheersen. Broeze is NEN-EN 1090-1 en 2 gecertificeerd. De CE-markering is feitelijk het bewijs dat een bedrijf voldoet aan deze norm. We maken gebruik van een modern ‘fabricage beheersing systeem’ (FPC) systeem. Dit betekent dat we produceren volgens een integraal gecontroleerd proces. Broeze is goed vertrouwd met de nieuwe NEN-normen en past ze toe in de praktijk. Ons bedrijf is NEN-EN 1090-1 en 2 gecertificeerd en we zijn betrokken bij uiteenlopende bouwprojecten: zowel als toeleverancier als in de hoedanigheid van bouwteampartner. We mogen werken uitvoeren in alle vier executieklassen. Dat maakt ons in de bouwsector ook een sterke partner voor complexe en veeleisende projecten. De voorschriften in NEN-EN 1090-2 dekken alle denkbare staalconstructies af. Om de juiste gradaties te kunnen aanbrengen in de constructie-eisen, onderscheid NEN-EN 1090-2 vier executieklassen: EXC 1: geboute constructies, landbouwloodsen e.d. EXC 2: woningen, appartementen, bedrijfshallen e.d. EXC 3: torenflats, chemiebedrijven, stadions e.d. (projecten met maatschappelijke functies) EXC 4: zwaar dynamisch belaste constructies, brugdekken, spoorbruggen e.d.

Vanaf de orderacceptatie tot aan de productafname worden alle stappen nauwkeurig volgens de kwaliteitsprocedures uitgevoerd. Daarom bent u er bij ons van verzekerd dat aan alle kwaliteitseisen zijn voldaan. De ISO 3834-2 certificering geldt ook voor de verzorging van niet destructief onderzoek (NDO), het lassen vanuit gecertificeerde lasmethodebeschrijvingen (WPS, LMB), het lassen volgens de lasmethode kwalificatie (WPQ, LMK), de juiste toepassing en geconditioneerde opslag van lastoevoegmaterialen, het onderhoud aan lasapparatuur, het opleiden en kwalificeren van lassers, visueel onderzoek van de las (NEN-EN-ISO17637) en materiaaltraceerbaarheid. Het hanteren van de ISO 3834-2 certificering betekent een waarborging voor de kwaliteit van uw product.

ISO 3834: kwaliteitsborgingsnorm voor het smeltlassen van metalen De ISO 3834 zorgt ervoor dat de organisatie op een beduidend hoger niveau handelt. Door het volgen van de juiste stappen voor, tijdens en na het productieproces wordt een product verkregen met de juiste kwaliteit. De ISO 3834-2 norm is een kwaliteitsborgingsysteem voor het smeltlassen van metalen. De 3834-2 variant is de meest uitgebreide variant van de certificering. Er zijn eisen gesteld aan alle facetten van het lasproces. Zoals de lasmethodekwalificatie (LMK), eisen voor de lassers, inspecties en NDO (Niet Destructief Onderzoek). Hier stopt de norm echter niet. In de 3834-2 norm zijn ook opgenomen: aandacht voor uitbesteding, personeel voor inspectie, onderhoud en inspectie van lasmaterieel, materiaaltraceerbaarheid, vastlegging en opvolging van afwijkingen. Ook het laswerk, de opslag en toepassing van lastoevoegmaterialen. De kwaliteitsborging, het lassen en eventuele warmtebehandelingen worden omschreven in het Broeze kwaliteitshandboek Lassen.

Company Profile - pagina 5 2014-2015


Certificeringen Ons bedrijf is VCA gecertificeerd volgens internationale of nationale normen. Hiermee staan we voor een continue verbetering en duurzame bedrijfsvoering. Kenteq gecertificeerd. Wij bieden volop kansen en mogelijkheden om de kennis en bevoegdheden van de werknemers voortdurend te verbeteren zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen op de vraag en eisen van de hedendaagse markt. Koninklijke Nederlandse Metaalunie. Wij zijn lid van deze grootste ondernemersorganisatie voor het midden en kleinbedrijf in de metaal. SNS Tevens zijn we lid van de belangenorganisatie Vereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw NEN-EN-ISO 9001:2000 Wij werken volgens dit kwaliteits- en controlesysteem. Deze certificering hebben we sinds 11-12-2008. Commercial Grade Survey by LES Broeze heeft vanaf 2005 diverse ingangen gecreeerd voor o.a. levering aan de nucleaire industrie. Dit heeft inmiddels geleid tot een sterke marktpositie in de centrifugetechniek. Kwalificatie hiervoor vindt plaats in de vorm van een commercial grade survey. Dit is de standaard voor Quality Assurance Programma Requirements for Nuclear Power Plants. Deze positie is tot stand gekomen door een auditteam uit Frankrijk, Engeland en de USA, met extreem zware kwalificatie-eisen. Naast de standaard eisen zoals ISO 9001 en VCA certificering gelden nu de eisen vanuit NQA-1

Overige Referenties Customer

Project

Product

Urenco

Centraal magazijn

Opslaghal

Bouman PT

GBII AREVA FRANCE

Productiebordessen

NEF New Mexico USA

Productiebordessen

LAROX

Hijsframe

Metaflex Special Products

NEF New Mexico USA

Hot and Cold boxes

Lauda GMBH

NEF New Mexico USA

SUK 350 LSI Frames

RWB Water Processing

Cargill

Inspectie bordessen

HESS AAC

Gantry

Kraan portalen

Ukraine

Kraan portalen

Turkey

Kraan portalen

British Petroleum (BP)

Pilot plant construction

Exxon / Mobil

Pilot plant construction

GEA Process Engineering

Exxon / Mobil

Pilot plant construction

NEM SF Energy Services

AVEBE Ter Apelkanaal

Plaat staal kanaalconstructies

Conoco Philips

Behuizing warmte wisselaar

NEM SF Boiler Services

NUON Lelystad

Productiebordessen

NEM SF Manufacturing

Shell

Behuizing convectie bank

Bakker Oilfield Supply

N.A.M. (Shell)

Geluidswanden

N.A.M. (Shell)

Zand separator skid

Strukton Railinfra

Bridge Bareveld

Onderhoud spoorweg

VSF Volker staal en funderingen

Caland Kanaal

Wrijfstijlhouders

Volker Rail

Noord Zuidlijn Amsterdam

Overgangsconstructies

HoSt

Biomassa -energie centrale Eindhoven

Vuurhaard

Zeton

Empyrofabriek

Pilot plant construction

TCPM

Siemens offshore container

Rotor container

Zeton

Company Profile - pagina 6 2014-2015


Alle projecten van Broeze worden uitgevoerd volgens een geïntegreerd managementsysteem, waarin aangegeven is hoe de aandacht voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu verweven is in de bedrijfsprocessen. Het managementsysteem is gecertificeerd op basis van de eisen uit de NEN EN ISO9001 VCA* Wij beschikken over gekwalificeerde lasmethodes conform NEN EN ISO 15614 ook zijn de lassers gekwalificeerd conform NEN EN 287-1, NEN EN ISO 9606-1, ASME IX / AWS D1.1 Voor het lassen beschikken we over een laskwaliteitsplan volgens NEN EN ISO 3834-2. Broeze Nijverdal heeft een gekwalificeerd fabrieksproductie beheersingssysteem (FPC) de NEN EN 1090-1. Het FPC systeem waarborgt de procedure / kwaliteitsysteem / kwaliteitsplan / productieplan / afgifte CE markering.

* Controle en inspectie inkomende goederen. * Materiaal herkomst verklaring * Materiaal type’s S235, S275, S355, S420 * Materiaal met certificaten 2.2 /3.1/3.2 * Lasplan * Lasprocedure * Lasdraad met certificaten * Productie procedure of productieplan * Controle op productieplan * Kwaliteitscontrole * Klant specifieke eisen * Interne en externe audits * NDO lasonderzoeken (Stork NDT of Applus RTD)

Welding certification SMAW / 111 = GMAW / 135 = FCAW / 138 = GTAW / 141 = NDT Stork =

Shield Metal Arc Welding (MMA) FW = Fillet weld Gas Metal Arc Welding (MIG/MAG) BW = But weld Flux Cored Arc Welding (MIG/MAG) Gas Tungsten Arc Welding (TIG) Nondestructive Testing Company acc. EN 287-1, ASME V and ASME IIIV also AWS D1.1

-Visual Inspection -Chemical Processing -Radiographic -Liquid Penetrant Inspection -Ultrasonic Inspection -Magnetic Particle Inspection

Het fabriekproductiebeheersingssysteem van Broeze Nijverdal B.V. is gecertificeerd onder nummer 0038/CPR/RQA667170. Certificering is uitgevoerd door Lloyd’s Register Het gecertificeerde werkgebied bevat: Fabrikant:

Broeze Nijverdal

Scope:

Het ontwerpen en produceren van constructieve staalconstructies conform NEN-EN 1090-1 + A1 2011 t/m EXC4

Executieklasse:

EXC1 / EXC2 / EXC3 / EXC4/

Methode CE Markering

1/2/3a/3b

Lasprocessen conform ISO 40 63:2010:

111 / 135 / 138 en 141

Materiaalgroepen conform NPR-CEN-ISO/TR 15608:2013:

Groep 1.1 / 1.2 / 2.1 / 8

Materialen:

S235, S355, S420MC, RVS304 en RVS316

Bevoegdheid afgifte CE Markering

Dhr. J. Besten FPC coördinator Broeze Nijverdal B.V.

Company Profile - pagina 7 2014-2015


De total stations doen alle overige berekeningen ook zelf en is de output zodanig dat de data rechtsreeks omgevormd kan worden naar een 3D scan waarin alle meetpunten te zien zijn. Wij combineren de beste technieken om objecten in kaart te brengen voor elk doel. Dit verkleint de kans op ontwerp- en bouwfouten en beperkt faalkosten.

Onze engineering wordt vaak al in offertestadium ingezet. In de aanbestedingsfase kunnen zij bijdragen in een doeltreffend en doelbewust ontwerp. Nononsense en inventief zijn zeker op hen van toepassing. Door ons ERP systeem zijn we iedere minuut op de hoogte van de status van lopende zaken. Dit komt ook tot uiting in de toegepaste documentenstructuur. Deze goed gekwalificeerde afdeling heeft de ideale toegevoegde waarde voor zowel ons bedrijf als een opdrachtgever.


Welding Procedure Specification EN-IS0 15609 Client: Project number client: Project name: Subject out of project: Drawing object number: Project number Broeze Nijverdal: Application: Weldingproces: LMK/PQR number: Related to standard WPS number: Base material: t1: S355J2+N t2: S355J2+N Detail of weld preparation: Method of weld preparation: Method of cleaning: Throat thicknes: Shopweld / fieldweld: Single layer / Multi layer: Minimum preheat temperature: Method of preheat: Control of preheat: Maximum interpass temperature: Post heat treatment: Relate to: Layer number: Weldingproces: Welding position: Filler material:

EN ISO / ASME

mm mm

°C

°C Yes/No

EN ISO / ASME EN ISO / ASME Brand Type AWS A5.18 Code

Massive wire 135/GMAW acc. EN ISO 14341-A Flux cored wire 138/FCAW acc. EN ISO 17632-A

Ons overlegstructuur heeft als doel om oplossingsgericht te werken in zowel het voortraject als tijdens een lopend project. Middels IFC wisselen we, indien gewenst, bestanden uit om tijdbesparend te werken en faalkosten tot een minimum kunnen beperken. Via Webex worden tijdbesparende vergaderingen gepland en werkt men met een beeldschermuitwisseling. Onze tekenaars begeleiden het gehele proces. Er wordt getekend in Tekla, Revit en Solid Works. Zij zijn verantwoordelijk voor het uittekenen van staalcontructies in onze moderne 3D CAD systemen. Hieruit ontstaan de detailberekeningen en hoofdberekeningen. Iedere constructietekenaar is verantwoordelijk voor juiste sterkte- en stabiliteitsberekeningen en volgt nauwlettend de voortgang van het eigen project. Zij zijn tevens de directe contactpersoon voor de opdrachtgever.

Basic electrode 111/SMAW acc. EN ISO 2560-A Rutile electrode 111/SMAW acc. EN ISO 2560-A Wire 141/GTAW acc. EN ISO 636-A / EN ISO 14343-A

Diameter filler material:

mm

Shielding gas:

Brand Type Type acc. EN ISO 14175 Shielding composition

Gasflow, min-max: Backing gas: Backing gas composition: Backing gas flow min-max: Tungsten electrode type: Tungsten electrode diameter: Type of currents: Current, min-max: Voltage, min-max: Metaltransfer: Wirespeed: Travelspeed, min-max (mm/sec) Heat-input, min-max (kJ/mm) Shuttle welding allowed: Broeze Nijverdal BV Released: J. Besten Date: 09-12-2014

L/min. Yes/No % L/min.

Ampére Volt

M/min. mm/sec. Kj/mm. Yes/No

Wagenborg Nedlift 354K140259 Skid lifting point modification 12 lifting lugs TWD-2014-172-D-100 rev. 1 8990A Butt weld 135/GMAW LMK33 & LMK36 General WPS-051 Thickness: Pipe diameter: 30 n.a. n.a. 40 According detail 'joint design' Grinding/blasting/brushing/gouging Grinding/blasting/brushing/gouging n.a. Shopweld ML min. 20 Burner Infra red meter max. 350 No Tack weld 0 135 / GMAW PA-PC / 1G-2G Böhler EMK6 ER 70S-6 G 42 4 M G3Si1 1

WPS nr.:

8990A-WPS-001

Date:

09-12-2014

Revision: Rev. date:

Joint design

Welding sequence WELDING DETAILS Welding 1 135 / GMAW PA-PC / 1G-2G Böhler EMK6 ER 70S-6 G 42 4 M G3Si1 1

Air Liquide Air Liquide Arcal 21 Arcal 21 M20 M20 Ar 92% / CO₂ 8% Ar 92% / CO₂ 8% 12-18 12-18 No No n.a. n.a. n.a. n.a. n.a. n.a. n.a. n.a. DC, + DC, + 110-130 110-130 16-18 16-18 Short arc Short arc 10 5 1,5-2,5 0,75-1,2 Yes Yes Client: Wagenborg Nedlift Approved by: Date:

Welding 2÷N 135 / GMAW PA-PC / 1G-2G Böhler EMK6 ER 70S-6 G 42 4 M G3Si1 1 Air Liquide Arcal 21 M20 Ar 92% / CO₂ 8% 12-18 No n.a. n.a. n.a. n.a. DC, + 230-250 27-30 Spray arc 10 4-6 1-1,5 Yes Client: Approved: Date:


De plaatselijke markante persoonlijkheid, Leo ten Brinke, uitbater in Nijverdal, kwam al in 1975 met zijn schets en visie om de doorstroom van het verkeer in het centrum te verbeteren. Het duurde nog 33 jaar voordat de schop in de grond ging en werd er ter nagedachtenis aan hem een “Leo ten Brinke bouwcombinatie” gevormd bestaande uit: Hegeman beton- en industriebouw, Vialis, KWS infra en van Hattum en Blankevoort.

 

 

 

 

 









 

 









 

 



   



 







 



  











 

 

 











 





 







  



Company Profile - pagina 10 2014-2015


De ombouw van rijksweg 35 is een project met een lange historie. Al sinds de jaren ‘70 is het druk in de Grotestraat van Nijverdal. Sinds lange tijd is Nijverdal daarmee een flessenhals in de verbinding van Twente met Zwolle. De nieuwe tunnel zorgt voor een ‘groene’ verbinding tussen het centrum en de woonwijken aan de noordkant van Nijverdal. De uitvoering van het Combiplan startte in 2008 en moet in 2014 gereed zijn. Het plan houdt in dat het doorgaande verkeer via een geheel nieuw trace door Nijverdal wordt geleid. Onderdeel van dat trace is een circa 500 meter lange tunnel, waarin de weg en het spoor komen te liggen. In september 2012 besloten Rijkswaterstaat en Prorail dat de naam van de Combitunnel in hartje Nijverdal Salland Twentetunnel wordt. Broeze heeft deze opdracht op basis van design & construct aangenomen. In april 2012 startte de engineering en twee bruggen werden drie maandan later al geplaatst. De werkzaamheden voor Broeze bestonden daarnaast uit zes trapcombinaties, stalen leuningen sierelementen voor lampen en hekwerken, aluminium wandpanelen, luifels, liftschachten en de stalen bruggen. Binnen Broeze vormt de industrie en infra een steeds verder groeiend segment. De samenwerking met Hegeman-ABM Belbouw resulteerde vorig jaar in de oplevering van station Kampen en Dronten. Momenteel zijn we o.a. werkzaam aan de centrale stations in Amsterdam en Utrecht.

Company Profile - pagina 11 2014-2015


Gedeputeerde Theo Rietkerk (Provincie Overijssel) en managing director Gerard Muggen van BTG-BTL sloegen in Hengelo onder grote belangstelling symbolisch de eerste paal in de grond op 21 mei 2014.

Company Profile - pagina 12 2014-2015


Opbouw Control Unit t.b.v. aansturing fabriek

In opdracht van Zeton realiseerde Broeze diverse elementen voor de pyrolysefabriek van BTG-BTL. Na een jarenlang traject is de bouw gestart om olie te kunnen leveren, genoeg voor 8000 huishoudens uit resthout. Er wordt voldoende energie opgewekt om in eigen behoefte te voorzien. Tevens zal er stoom worden geleverd aan de naastgelegen zoutfabriek van AkzoNobel. Naast Zeton/Broeze zijn HoSt (Enschede) en Stork Thermeq (Hengelo) hofleveranciers.

Broeze realiseerde de combuster, de riser, de electrical room en de control room evenals het bodywork in eigen fabriek. De controle-unit werd, compleet ingericht, opgebouwd. Na productie werd de montage voort gezet in de hallen van Zeton Enschede waar het geheel in een twintigtal modules wordt opgebouwd. Daarna zal de uiteindelijke fabriek uit al deze delen verrijzen in Hengelo.

Company Profile - pagina 13 2014-2015


Deze frames werden voor opdrachtgever Zeton gebouwd om processen te simuleren. Ze zijn kantelbaar zodat transport mogelijk is naar definitieve bestemming. De eindmontage onsite is hierdoor minimaal. Modulaire framebouw voor de Engelse markt waarin industriĂŤle processen op schaal worden gesimuleerd. Broeze Nijverdal is verantwoordelijk voor het engineren van de frames waarin de processen gesimuleerd worden. In deze fase worden alle vloersparingen en leidingwerk, die nodig zijn voor tanks, al meegenomen. Tevens zijn wij verantwoordelijk voor de fabricage en montage van deze frames.

Voor HoSt realiseerden we een bio massa installatie, bestaande uit: * Staalwerk oven incl. vuurhaard, rooster met 3 beweegbare delen * Invoersysteem houtsnippers * Transportsysteem houtsnippers * As afvoersysteem incl. voormontage kettingen, lagers, motoren e.d.


Engineren, d.m.v uitwisseling van elkaars 3D bestanden, produceren en monteren van stalen basisconstructies t.b.v. biogasinstallaties voor Cirmac International B.V.

Storage container offshore Rotor transport container Storage container offshore DNV 2.7.1/ EN 12079 Enkele zijn geproduceerd onder DNV 2.7.1. Norm gecertificeerd EN.12079

Company Profile - pagina 16 2014-2015


Productiemal t.b.v. ketelbouw in opdracht van NEM Standard Fasel

Pick-Up / Laydown machine voor boorinstallaties in opdracht van B.O.S. Coevorden

Bovenmal voor productie van windmolenwieken (bladen) in opdracht van G.E. Wind Energy

Company Profile - pagina 17 2014-2015


Zeton is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van klantspecifieke pilot

plants en kleinere productieplants voor de (petro)chemische, fijn chemische en farmaceutische industrie. Zeton, gehuisvest op het Business & Sciencepark in Enschede, is een vooraanstaande speler op de mondiale markt voor turnkey levering van skidmounted proces installaties. Sinds midden jaren 80 is Zeton uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en grootste ondernemingen als het gaat om het leveren van installaties die gebruikt worden voor het opschalen van kennis intensieve productieprocessen in deze niche markt. De installaties, die alle “custom made� ontworpen zijn, vinden hun aftrek in research centra en kleine commerciele fabriekscomplexen die zich concentreren op polymeer- en fijn/specialistische chemie, (petro)chemie en (bio) farmaceutische industrie.

Klaas Kuipers (comm. dir. van Broeze) : Elke opdracht is uniek. De uitkomst is dat ook. Wij werken met verschillende professionals en zetten ons samen in voor een opdracht. Wij staan voor onconventioneel denken met een resultaatgerichte aanpak. Samenwerken om uw doel te bereiken. Ieder project heeft een eigen projectbegeleider waardoor we kunnen schakelen waar nodig en het afgesproken tijdschema kunnen garanderen.

Company Profile - pagina 18 2014-2015


Zeton ontwerpt en bouwt pilot plants voor multinationals. De staalconstructies van Broeze vormen de basis voor realisatie van plants wereldwijd. Ted Groeneveld, projectmanager bij Zeton: “Op basis van voortschrijdend inzicht vinden er in onze ontwerpprocessen relatief veel wijzigingen plaats. Dat is inherent aan ons werk en vergt veel afstemming. Innovatief en doelmatig meedenken al in de voorbereiding is noodzakelijk. Bij Broeze heb ik een vaste projectleider die meedenkt en adequaat handelt. Dat korte schakelen is ideaal.” Groeneveld: “We hebben onze samenwerking zo ingericht dat onze engineers en die van Broeze met dezelfde bestanden werken. Doordat Broeze de aanvullende delen direct in de originele tekening plaatst, kunnen we eventuele wijzigingen makkelijker en sneller verwerken en voorkomen we fouten.” “Onze klanten stellen extreem hoge eisen aan ons werk. Alles moet aantoonbaar kloppen. Broeze kent de regelgeving en neemt ons op detailniveau veel werk uit handen. Daardoor kunnen wij ons focussen op onze kerntaken, het uitwerken van innovatieve processen.”

“Broeze is innovatief en doelmatig al in de voorbereiding” Ted Groeneveld projectmanager van Zeton

Modulaire framebouw waarin processen op schaal worden gesimuleerd. Broeze Nijverdal is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de frames waarin de industriële processen gesimuleerd worden. In deze fase worden alle vloersparingen en leidingwerk, die nodig zijn voor tanks, al meegenomen. Tevens zijn wij verantwoordelijk voor de fabricage en montage van deze frames.

Company Profile - pagina 19 2014-2015


Renovatie en vernieuwing van 4 stalen 'luie' trappen in opdracht van VolkerRail. Het KARGO project (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Ondehoud) heeft tot doel de technische staat op de huidige en toekomstige eisen af te stemmen met verlenging van de levensduur. Het weekend van 2/3 november 2013 werden deze trappen gemonteerd.

Company Profile - pagina 20 2014-2015


Project: Ondersteuningsconstructie voor trilzeven. Opdrachtgever: Nijhoff grindmaatschappij. Het leveren van ondersteuningsconstructie met toegangstrap en stortkokers.

Company Profile - pagina 21 2014-2015


De samenwerking tussen hoofdaannemer Hegeman en Broeze Nijverdal b.v bij de bouw van het nieuwe station KampenZuid had duidelijke kentekens van LEAN bouwen. Aanpassingen in het ontwerp werden door Erik Ooink op den Dijk, projectleider van Broeze Nijverdal, in overleg met architect Tjerk van de Lune van studio SK en de projectleider van Hegeman, rechtstreeks in het 3D-ontwerp aangepast en gedocumenteerd.

Klaas Kuipers, comm. directeur Broeze Nijverdal (links) en Hans Wildenbeest, werkvoorbereiding Hegeman

Hans Wildenbeest is enthousiast over de manier waarop projectleider Erik Ooink op den Dijk elke keer weer met de laptop op de bouw kwam om in overleg, de gewenste mutaties direct in het 3D-ontwerp door te voeren. “Die manier van werken bespaart tijd, voorkomt vergissingen en stagnatie in de uitvoering.” Klaas Kuipers voegt er aan toe: “Omdat de wijzigingen rechtstreeks in het ontwerp worden aangebracht, reduceer je de kans op faalkosten. Uitgangspunt was het streven naar een zo hoogwaardig mogelijk eindproduct. Kwaliteit voor de opdrachtgever, en plezierig werken in de uitvoering. Door samenwerken haal je voor alle partijen een goed rendement uit een dergelijk project”.

Documenteren Kuipers: “Bij een project waarin op het laatste moment nog zoveel aanpassingen worden gedaan, is het belangrijk deze direct te documenteren. Je voorkomt fouten en misverstanden. Een ander belangrijk uitgangspunt is dat alle partijen meedenken in het proces. Meedenken, om vervolgens oplossingen aan te reiken die verder gaan dan de uitvoering van het eigen procesdeel. Ik noem het: samen ten strijde trekken”, aldus Kuipers: Voor Broeze hield dat onder andere in om na te denken over een juiste plaatsing van de grote glaspartijen in de stalen gevelconstructie.

Company Profile - pagina 22 2014-2015


Poorten van Kampen

Stalen constructie De inbreng van Broeze bestond uit de afbouw van het station. Broeze verzorgt tevens de afbouw van de liftschacht en de twee imposante brede stalentrappen, die toegang geven tot de perrons. Deze trappen met een breedte van 4 meter, worden prefab aangeleverd. De traptreden worden in het werk met natuursteen bekleed.

Het ontwerp van het nieuwe station is een knipoog naar de beroemde Kamper poorten uit het verleden. Het gebouw toont zich vanaf de weg N50 als een gesloten bakstenen poort, die in het groene talud lijkt geschoven. De entree bevindt zich op maaiveld en de perrons op een hoogte van acht meter. Het gebouw opent zich naar de nieuw te ontwikkelen woonwijk toe. Het ontwerp bestaat uit een helder kader van rood/ oranje metselwerk, dat extra wordt geaccentueerd door de donkere voegen. Het toepassen van een traditioneel materiaal als baksteen ziet men nauwelijks binnen de huidige Nederlandse stationsarchitectuur. Aan de zijde van de wijk kent het stationsgebouw een opvallende transparantie en is de stalenconstructie voorzien van lichtgroen getint glas. De perrons zijn afgewerkt met gietasfalt Een opvallend detail vormen de groen geglazuurde tegels aan de zijkanten van de voorgevel. Naast de twee stalen trappen bevinden zich beneden betonnentrappen. Deze dienen als zittribunes en wachtzitgedeelte voor de reizigers. Ze stralen de sfeer uit van een gezellige ontmoetingsplaats.

3150 Bezoekers De Hanzelijn zorgt voor het verkorten van de reistijd tussen Amsterdam en Zwolle en een betere ontsluiting van de provincie Flevoland. De officiële opening vindt plaats op 12 december van dit jaar. De verwachting is dat dagelijks 3.150 reizigers gebruik maken van de treinen op dit traject.

“Door goed samenwerken haal je voor alle partijen een goed rendement uit een mooi project”.

N35 CombiPlan Nijverdal Klaas Kuipers: “Dit project laat eens te meer zien dat we als Broeze Nijverdal veel meer zijn dan een bedrijf voor stalenplaatjes en kolommen. Dit type complexe projecten, waar het gaat om samenwerking, zijn ons, van advies, engineering, tot uitvoering, op het lijf geschreven”.

De spoorlijn loopt door de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel en heeft tussen de stations Lelystad Centrum en Zwolle twee nieuw gebouwde stations, namelijk Dronten en Kampen Zuid. De naam van de lijn is ontleend aan de Hanze, een middeleeuws verbond van handelssteden waarvan Zwolle en Kampen deel uitmaakten. De openingshandeling is op 6 december 2012 verricht door Koningin Beatrix Company Profile - pagina 23 2014-2015


Company Profile - pagina 24 2014-2015


De watertoren dateert uit 1887 en stond al jaren leeg waardoor het dreigde te vervallen. Het Bussums Watertoren Collectief kwam in 2004 uiteindelijk met een plan om een duurzaam kantoorpand van 3500 m2 tegen de oude toren te bouwen. Daarmee werd het ook haalbaar om de toren te renoveren. Het 35m hoge herkenningspunt van de Gooise plaats kreeg een nieuwe, stalen opbouw die rondom voorzien is van glas met daarin kantoorruimten. De engineering, prefabricage en uiteindelijk montage omvat behalve het staalskelet voor de opbouw tevens de realisatie van een noodtrappenhuis aan de zijgevel van het paviljoen, een loopbrug van de toren naar het kantoorpaviljoen plus nog een stalen trappenhuis dat toegang geeft tot de opbouw van de toren. Alle componenten voor de watertoren zijn volledig in 3D geconstrueerd en in de fabriek van Broeze geproduceerd. Zoals bij alle constructies bepalen de verbindingen de uiteindelijke sterkte. De opbouw inclusief stalen vloerplaten kon op locatie in twee weken worden gemonteerd. Het staalskelet is aan de overzijde van de provinciale weg opgebouwd. Dit omdat het bouwterrein zelf onvoldoende ruimte bood. Bovendien brengt monteren op hoogte veel veiligheidsrisico’s met zich mee. Met een marge van 7mm maatafwijking op een diameter van 10 meter is de staalconstructie op de 19 meter hoge gemetselde romp geplaatst. Onder aanzienlijke publieke belangstelling en met veel regen en wind werd op 14 november 2009 het hoogste punt bereikt met inzet van drie hijskranen. Met een 200 tonner werd de opbouw tot aan de middenberm van de provinciale weg gehesen. Vanaf dit punt werd de constructie in de lucht overgepakt met een triangel door een 500 tonner. Deze hees de opbouw vervolgens op de toren. De derde kraan was nodig om de hijspunten van de triangel aan en af te koppelen. Anderhalf uur later zat de constructie vastgenageld op de toren.

Company Profile - pagina 25 2014-2015


In opdracht van Corbion is in samenwerking met diverse partijen een proeffabriek gebouwd om een nieuwe technologie te testen. Broeze heeft in dit project de productie en montage van het structure steel inclusief basic design engineering en detailengineering voor haar rekening genomen.

Company Profile - pagina 26 2014-2015


Company Profile - pagina 27 2014-2015


www.broeze.nl

Company profile 06 2015 elr  
Company profile 06 2015 elr  
Advertisement