Page 1

Brøndby BLADET

F O R Å R 201 9

THOMAS BUTTENSCHØN

– Tilbage på dansk

IRISH CULTURAL WEEK · MOONJAM DIE HERREN · THE BEATLES REVIVAL


Nytårskoncert Torsdag 17. januar kl. 19

70’er Galla

– Jomfruburet Reunion En aften i nostalgiens tegn Lørdag 12. januar kl. 18.55 Case, Coal Train, Connection, Herds og Made in Denmark står for 10. gang klar til at tage publikum med tilbage til 70’erne. Alle aftenens bands har tid­ligere turneret rundt i Danmark og spillet i klubber, på diskoteker og til halballer. I København var de faste bands i Krudthuset i Tivoli, Place Pigalle, Spar To på Bakken og ikke mindst i Jomfruburet på Strøget. Koncerten arrangeres af McDonald Pub i samarbejde med Kulturudvalget. Kulturhuset Kilden Koncertbillet: 125 kr. Koncertbillet og pladsreservation: 175 kr. Koncert-, spisebillet, pladsreservation: 325 kr. Info side 2

BILLETINFO Få dine billetter her:

oplevbrondby.billetexpressen.dk Kulturhuset Brønden

Brøndby Strand Centrum 60

Kulturhuset Kilden Nygårds Plads 31

Brøndbyvester Bibliotek Glentemosen 13

2

Den traditionsrige nytårskoncert med Musikskolens dygtige solister, ensembler og orkestre. Programmet er et festfyrværkeri af klassisk og rytmisk musik. Kulturhuset Kilden Billet: Voksne 60 kr. Børn 30 kr. Unum. siddepladser Info side 2

Fame

“Light up the sky like a flame”

– THE MUSICAL

Tirsdag 12. marts – fredag 15. marts kl. 19 Lørdag 16. marts kl. 16 I klassikeren FAME følger vi afgangsklassen fra 2019 på New Yorks hæderkronede High School for Performing Arts. Problemer, frygt, fordomme og succes finder sammen i en fortælling om, hvad det kræver at navigere i en verden af musik, drama og dans. Musicalen arrangeres af Brøndby Ungdomsskole og Brøndby Musikskole. Kulturhuset Kilden Billet: 75 kr. Unum. siddepladser Info side 2

BILLETSALG

UNUMMEREDE PLADSER

Billetsalget er startet før udgivelsen af Oplev Brøndby Bladet. Børne- og voksenoplevelser kan derfor være udsolgt. Følg med på www.oplevbrondby.dk eller på FB.

Alle arrangementer har unummerede pladser. Vi tager særligt hensyn til gæster med fysisk funktionsnedsættelse.

De fleste oplevelser for børn er med gratis billetter. Som noget nyt modtager du i for­ bindelse med billetter til børnearrangementer en Huske-SMS, der minder dig om, at der venter en oplevelse lige om hjørnet.

LÆS MERE ONLINE

Find flere arrangementer og få oplysninger om forventet varighed mm. på oplevbrondby.dk FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER

Oplev Brøndby Bladet er en appetitvækker til kommunens kulturelle arrangementer krydret med nyttige infor­ma­tioner og tilbud fra kommunen. Forsidefoto: Pressefoto med Thomas Buttenschøn · Layout: Marck Fink /// Art & Graphic design · marckfink.com · Oplag: 15.000 stk. Oplev Brøndby Bladet udgives af Brøndby Kommune. · Kontakt: Redaktionen kan kontaktes på email oplev@brondby.dk · Ret til ændringer forbeholdes.


BRØDRENE DAMP Et rablende musikalsk comedy show Lørdag 16. marts kl. 20

Sange fra Britney Spears, The Who, Frank Zappa, Hans Kurt, og så selvfølgelig eget originalt materiale, blæser ud over scenekanten og tager publikum med storm! Den landskendte entertainer gennem 40 år, sanger og komiker Søren Rislund, går på scenen med sin gamle makker, Danmarks bedste (og vildeste) træk­ harmonikaspiller Øyvind Ougaard, der leverede musik til Monrad & Rislund. Sammen med trommeslageren Kalle Mathiesen, kendt fra showet Kalles World, står de veloplagte og gakkede mænd klar med et livsbekræftende show med lattergaranti.

Du har næppe hørt noget lignende … det er fandme sjovt det her!

Kulturhuset Brønden Billet: 100 kr. Spisebillet: 140 kr. Unum. siddepladser Info side 2

3


Vær med fra starten, når vi åbner Irish Cultural Week med et stærkt lørdagsprogram i Kulturhuset Kilden.

Lørdag 23. februar - søndag 3. marts Irland er kendt for en storslået natur og en kultur, der emmer af personlighed, karisma og gode historier. Vi har samlet nogle af de bedste irske artister til en af forårets største oplevelser. Soundtracket til Irish Cultural Week er en nøje udvalgt blanding af traditionel folk og ny irsk lyd. Vi får besøg af dygtige irske dansere og inviterer inden for til både foredrag, øl- og whiskeysmagning.

LØRDAG 23. FEBRUAR KL. 16-19

LØRDAG DEN 23. FEBRUAR KL. 20

TORSDAG 28. FEBRUAR KL. 19-22

Foredrag og Whiskeysmagning

Robbed & Lynched

Kickstart Irish Cultural Week med et spændende og humoristisk whiskeyforedrag med tilhørende whiskeysmagning. Vi smager på 4 forskellige glimrende irske whiskeys sammen med irlandsekspert Claus Hebor, der fortæller om Irland med fotos, film og lyd. Undervejs får vi også lidt irsk musik fra Robbed & Lynched, der spiller fuld koncert om aftenen.

Det irske band Robbed & Lynched fra Drogheda i det østlige Irland spiller en forrygende blanding af gamle, kendte irske sange som ”Rocky Road to Dublin” og ”Star of County Down” samt nyere irske sange af The Dubliners og ikke mindst The Pogues. En meget traditionel instrument­ besætning giver den kendte ”irske” sound, som kombineres med det helt uimodståelige irske humør. Publikum kan især glæde sig til det virtuose spil af violinisten Síle Ní Riain og fløjtespilleren Paddy Coyle.

Storyteller-koncert om ”The Troubles in Words and Songs” i N. Irland Med O'Hara's ølsmagning

Kulturhuset Kilden Billet: 125 kr. Unum. siddepladser Info side 2

4

Kulturhuset Kilden Koncertbillet: 75 kr. Spisebillet: 150 kr. Unum. siddepladser Info side 2

Den irske musiker Joe Gibson og historiker Claus Hebor præsenterer storyteller-koncertkonceptet: ”The Troubles in Words & Songs”. Hør den tragiske historie om urolighederne i N. Irland gennem sange som ”The Town I Loved So Well”, ”There Were Roses” og Joe Gibsons egne oplevelser samt en historisk gennemgang af begivenhederne i N. Irland. Samtidig knapper vi op for spændende ølsmagning med gode irske øl fra det lille familie­ejede bryggeri O’Hara’s. Café Glenten Billet: 100 kr. Unum. siddepladser Info side 2


Irske specialiteter til gane og øregange direkte fra Den Grønne Ø

”Aoife Scott on lead vocals has a hauntingly beautiful voice”

Irish Cultural Week takker af med et show for hele familien, der virkelig præsenterer den irske kultur på en medrivende og fascinerende måde.

– GLASGOWWESTEND.CO.UK

FREDAG 1. MARTS KL. 20

LØRDAG 2. MARTS KL. 20

SØNDAG 3. MARTS KL. 15

Aoife Scott & Band

Sailor Bill

Tuama og Celtic Rhythm Dancers

Med en smuk, sårbar stemme er den nye stjerne på den irske folk-himmel, Aoife Scott, et must-see. Den unge sangerinde er en del af den berømte Black familie med bl.a. Frances Black og Mary Black. Hun har netop vundet Irish Folk Award 2017 og har udsolgte turneer i bl.a. Australien, USA og Europa.

Sailor Bill er et irsk rockband, der er indbegrebet af celtic rock, som er rock tilsat den kendte og elskede irske tone. De kommer fra Letterkenny i det nordvestligste Irland – et uberørt og vildt område ved grænsen til Derry i N. Irland, hvor den barske natur og den turbulente historie har præget musik og sang hos Sailor Bill. De spiller en blanding af traditionelle irske sange og moderne rock, der ofte beskriver livet i dette hårde, men meget livsbekræftende hjørne af Irland.

Gruppen Tuama fra Cork i det sydvestlige Irland består af tre særdeles professionelle musikere, der har spillet irsk traditionel musik, lige siden de var helt små. Publikum kan glæde sig til irsk musik i absolut verdensklasse. Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden. Dansetruppen Celtic Rhythm Dancers kommer fra Dublin og består af 4 talentfulde dansere, der med smukke kostumer og smittende humør giver et forrygende show med både traditionelle danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.

Kulturhuset Brønden Koncertbillet: 100 kr. Unum. siddepladser Salg af kaffe, øl og vand Info side 2

Kulturhuset Brønden Koncertbillet: 75 kr. Unum. siddepladser Salg af kaffe, øl og vand Info side 2

Kulturhuset Brønden Koncertbillet: 125 kr. Spisebillet: 140 kr. Unum. siddepladser Info side 2 5


Tak for udfordringen Danmarks første ironman med kun ét ben

Garderobeskolen

Torsdag 28. februar kl. 19

Torsdag 31. januar kl. 19-21 Hverken miljø eller pengepung kan holde til måden, vi forbruger tøj på. I løbet af et par timer guider tøjnørd og garderobestylist Laura Terkildsen os til, hvordan vi opbygger en garderobe, der kan mixes på kryds og tværs. Få overblik over skabet og lær at se muligheder i stedet for begrænsninger – også mandag morgen.

I et stærkt foredrag fortæller Gert Rune om de valg, der har hjulpet ham fra, at han som 16-årig fik amputeret sit venstre ben, og frem til i dag, hvor han er Danmarks første Ironman med kun ét ben. Gert Rune opfordrer alle til at gribe tidens og hverdagens udfordringer med oprejst pande. Det er ikke udefrakommende udfordringer og forandringer, der afgør om vi som mennesker har et godt liv – det er måden, hvorpå vi forholder os til dem.

Café Glenten Billet: 30 kr. Unum. siddepladser Info side 2

Kulturhuset Brønden Billet: 30 kr. Unum. siddepladser Info side 2

TIPS TIL ET MERE KLIMAVENLIGT TØJFORBRUG

FÅ ET NYT SPÆNDENDE SYN PÅ SERIEN

MATADOR

Ulrik Varnæs blev spillet af Jens Arentzen, der i et kærligt, underholdende og inspirerende foredrag dykker ned i den menneskelige eksistens set igennem tv-serien Matadors briller.

– DET DU IKKE SÅ

Hør hvorfor Erik Balling har fået en anderkendt plads i danske film og tv-serier. Kom med bag kulissen og find ud af hvilke metoder, der blev brugt til at skabe indlevelse i seriens personer. Tag med på rundtur i den teknik, der blev benyttet, og som blandt andet er en af grundene til, at vi ser Matador igen og igen.

Torsdag 21. marts kl. 19 6

Café Glenten Billet: 50 kr. Unum. siddepladser Info side 2


The Beatles Revival

Musikken fra et af verdenshistoriens største boybands Lørdag 9. februar kl. 20 Hop ombord i tidsmaskinen og lad The Beatles Revival tage dig med tilbage til en af musikhistoriens vildeste successer. The Beatles nåede kun at spille ganske få koncerter i Skandinavien. Til de mange fans, der ikke nåede at opleve giganterne live, er The Beatles Revival den ultimative erstatning. Jagten på et autentisk Beatles image og en optræden i verdensklasse har nemlig placeret orkestret blandt tidens allerbedste tributebands.

Kulturhuset Kilden Koncertbillet: 150 kr. Spisebillet: 150 kr. Baren åbner kl. 19 Unum. siddepladser Info side 2

Let it be JUDE

Yesterday

HELP!

Love Me Do All You Need Is Love 7


MOTOR

MILLE

Lørdag 9. marts kl. 16

De seneste år har man på DR Ramasjang kunne møde Motor Mille. Du kender hende måske bedst fra Ramasjang Club, hvor hun elsker at danse. Nu rejser Mille landet rundt med sin boombox for at have det sjovt, og alle børn er inviteret! Så kom og vær med til et fantastisk show fyldt med sang, musik, dans og ballade. Kulturhuset Brønden Børneshow, 3-10 år Billet: 50 kr. Unum. siddepladser Info side 2

BØRNEPROGRAM

8

SØNDAG 6. JANUAR KL. 12

SØNDAG 27. JANUAR KL. 12

ONSDAG 13. FEBRUAR KL. 15

Aben Osvald Børneteater, 3-8 år Kulturhuset Brønden

Boris og den glade løve Børneteater, 5-10 år Kulturhuset Kilden

Den grimme ælling Børneteater, 2-5 år Kulturhuset Kilden

LØRDAG 19. JANUAR KL. 11

FREDAG 1. FEBRUAR KL. 15

LØRDAG 23. FEBRUAR KL. 10.30

En eventyrlig klang Børneteater, 3-8 år Brøndbyvester Bibliotek

Fredagsfilm for børn Filmhygge, 7-12 år Kulturhuset Brønden

Bamsebio Filmhygge, 2-5 år Kulturhuset Brønden

LØRDAG 26. JANUAR KL. 10.30

SØNDAG 3. FEBRUAR KL. 12

FREDAG 1. MARTS KL. 15

Bamsebio Filmhygge, 2-5 år Kulturhuset Brønden

Stor større størst Børneteater, 3-7 år Kulturhuset Brønden

Fredagsfilm for børn Filmhygge, 7-12 år Kulturhuset Brønden


LØRDAG 9. MARTS KL. 16

FREDAG 5. APRIL KL. 15

LØRDAG 25. MAJ KL. 10.30

Motor Mille Børneshow, 3-10 år. Billetter: 50 kr. Kulturhuset Brønden

Fredagsfilm for børn Filmhygge, 7-12 år Kulturhuset Brønden

Bamsebio Filmhygge, 2-5 år Kulturhuset Brønden

LØRDAG 23. MARTS KL. 11

LØRDAG 27. APRIL KL. 10.30

FREDAG 7. JUNI KL. 15

Ægget Børneteater, 2-5 år Brøndbyvester Bibliotek

Bamsebio Filmhygge, 2-5 år Kulturhuset Brønden

Fredagsfilm for børn Filmhygge, 7-12 år Kulturhuset Brønden

LØRDAG 30. MARTS KL. 10.30

LØRDAG 27. APRIL KL. 11

LØRDAG 29. JUNI KL. 10.30

Bamsebio Filmhygge, 2-5 år Kulturhuset Brønden

… Om ikke at blive ædt Børneteater, 5-13 år Kulturhuset Brønden

Bamsebio Filmhygge, 2-5 år Kulturhuset Brønden

SØNDAG 31. MARTS KL. 12

FREDAG 3. MAJ KL. 15

Coyote Børneteater, 5-9 år Kulturhuset Kilden

Fredagsfilm for børn Filmhygge, 7-12 år Kulturhuset Brønden

De fleste oplevelser for børn hos Brøndbys Kulturhuse og Biblioteker er med gratis billetter. Læs mere under BILLETINFO på side 2.

9


DEEP PURPLE JAM

ROCK I

BRØNDBY LØRDAG 9. FEBRUAR KL. 20 The Beatles Revival Tributebandet fra Prag er musikalsk og visuelt i international særklasse. Med deres unikke hyldest til The Beatles har de opnået stor succes over hele Europa. Læs mere på side 7. Kulturhuset Kilden Koncertbillet: 150 kr. Spisebillet: 150 kr. Baren åbner kl. 19 Unum. siddepladser Info side 2

+ SUPPORT

Genoplev magien fra 70’erne Lørdag 26. januar kl. 20 Deep Purple Jam er beviset på, at den banebrydende rock fra starten af 70’erne stadig har en enorm tiltrækningskraft, hvilket bedst ses på publikum. Det er ikke kun ’de unge fra dengang’, som kommer til koncerterne for at få genopfrisket minderne, men også nutidens unge møder op for at opleve og få del i magien, energien og musikken fra et af 70’ernes allerstørste rockbands.

HIGHWAY STAR Child In Time

LØRDAG 30. MARTS KL. 20 Metallica Jam + support I mere end 20 år har bandet underholdt tusindvis af headbangende fans med en næsten uhørt høj musikalsk standard. Der venter alle et METALBRAG, når et af landets mest succesfulde livebands, Metallica Jam, genbesøger scenen i Kilden. Kulturhuset Kilden Koncertbillet: 150 kr. Baren åbner kl. 19 Unum. ståpladser Info side 2

LØRDAG 4. MAJ KL. 20 The Black Rose – A Thin Lizzy Tribute + support Hvad enten du er gammel Thin Lizzy-fan eller på ubegribelig vis aldrig har hørt om bandet, bør du opleve The Black Rose! The Black Rose er en flok erfarne herrer, der har spillet alle tænkelige steder stort som småt med deres dynamiske og respektfulde versioner af Thin Lizzy’s store katalog.

10

Kulturhuset Kilden Koncertbillet: 150 kr. Baren åbner kl. 19 Unum. stå- og siddepladser Info side 2

BURN

Mistreated

Smoke On The Water

Kulturhuset Kilden Koncertbillet: 150 kr. Baren åbner kl. 19 Unum. stå- og siddepladser Info side 2


DIE HERREN U2-BigBang Lørdag 23. marts kl. 20 Det gnistrer og brager, når det populære band går på scenen og leverer U2-sange med en fandenivoldskhed, der sender publikum med raketfart direkte ind i Die Herrens kraftfulde univers. Efter mere end et kvart århundrede med U2’s sange har Die Herren fundet en eksplosiv formel, der trykker musikken ud over scenekanten uden at miste den særlige U2-nerve.

Kulturhuset Brønden Koncertbillet: 125 kr. Spisebillet: 140 kr. Unum. stå- og siddepladser Info side 2

THOMAS BUTTENSCHØN – TILBAGE PÅ DANSK En (p)opsang om danske værdier Fredag 8. februar kl. 20 Hvad gør os mere danske end skandinaviske? Hvornår er man en hel familie? Og kan man være en halv familie? Det er måske nemmere, når man kun er halvdansk? I showet ”Tilbage på dansk” kaster den folkekære og anmelderroste musiker Thomas Buttenschøn spørgsmål om danskhed op i luften og synger nye sange om tunge emner som sin mors død, faderens alkoholforbrug og forholdet til sine børn, som han nu kun ser på deltid. Melankolien holdes i hånden af den varmeste

humor. Og netop det komiske og det alvorlige danser den smukkeste pardans gennem hele showet. Der må grines, og der må grædes. Og til tider bliver det så tragikomisk, at der må grædes af grin. Kulturhuset Brønden Koncertbillet: 100 kr. Salg af kaffe, øl og vand Unum. siddepladser Info side 2 11


BIFFEN I BRØNDEN Gratis filmoplevelser for alle aldre BiFFEN i Brønden

Fredagsfilm for børn

– Ligger i bunden, men er helt på toppen! I Brøndens kælder ligger vores hyggelige biograf med gratis filmoplevelser for alle aldre. Billetter til filmvisningerne fås på oplevbrondby.dk eller i kulturhusene Brønden og Kilden eller på Brøndbyvester Bibliotek.

Filmhygge for børn mellem 7-12 år. Den første fredag i hver måned kl. 15

Program

Bamsebio Filmhygge for de allermindste, deres bamser og voksne. Den sidste lørdag i hver måned kl. 10.30

BiFFENS SMS-service

Søndagsfilm for voksne

For at modtage information om, hvilke titler vi viser, kan du tilmelde dig BiFFENS SMS-service.

6 film der tager dig med på rejse. Den første søndag i hver måned (fra oktober til marts) kl. 12.30

Send SMS til 1910 med teksten:

Seniorbio Filmvisning for pensionister. Den anden onsdag i hver måned kl. 11 og kl. 13.30

123 søndagsfilm 123 seniorbio 123 fredagsfilm 123 bamsebio

a l g o n g n i S

als c i s u f a v n e e r d å e n p s mest berømte filmm med Syng Søndag 3. februar kl. 14-17 Skuespiller Anja Owe deler ud af sin musicalkærlighed og synger for på klassikerne: ”Do-Re-Mi”, ”My Favourite Things”, ”So Long, Farewell” og alle de andre kendte melodier fra det oscar­belønnede musical-drama fra 1965. Se eller gense historien om den kær­lige guvernante fra klosteret, de 7 børn og den strenge far og enkemand på en ny måde med sing-along. Sing-along er del af Søndagsfilm for voksne. Filmen vises med engelske undertekster. Musicalens titel nævnes ikke her grundet et rettighedsreglement. Kulturhuset Brønden Gratis billetter Brønden giver kaffe og kage Unum. siddepladser Info side 2

12


MOONJAM Poptrylleri fra 80’erne og 90’erne Lørdag 6. april kl. 20 Dans dig varm til syng-selv-nostalgi og pophits fra 80’erne og 90’erne, der stadig holder den dag i dag! Morten Kærså har med sin bror, Rasmus Kærså, holdt fast i Moonjamkonceptet. De sidste 5-6 år har de, med mere end 60 koncerter om året, banket Moonjam op under stjernerne igen. Kulturhuset Brønden Koncertbillet: 150 kr. Spisebillet: 140 kr. Unum. stå- og siddepladser Info side 2

Østen For Solen

GENNEM ILD OG VAND

Annabella Midsommernat

Bag De Blå Bjerge

13


Argentinsk Tango Aften En aften med dans, musik og passion

Søndagsmatiné

Fredag 3. maj kl. 18.4523.00, spisning kl. 17.30 Aftenen begynder med en introduktion til tangoens basistrin for de danselystne. Fra kl. 20 står den på dans og musik, når der er Milonga (tangocafé) med livemusik.

Søndagsmatiné er gratis musik­ arrangementer for dig, der elsker glad musik. Datoer: Søndag 3. februar kl. 14 Søndag 7. april kl. 14 Søndag 12. maj kl. 14

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Brøndby Musikskole. Kulturhuset Brønden Billet: 40 kr. Spisebillet: 140 kr. Unum. siddepladser Info side 2

Kulturhuset Kilden Fri entré Unum. siddepladser Info side 2

Magic Loop EN STRIKKEWORKSHOP FOR BEGYNDERE OG ØVEDE

BRØNDBY gennem 900 år

Foredrag ved museums­inspektør Lisbeth Hollensen Søndag 27. januar kl. 13 Svenskerkrige, befæstningsanlæg, soldater, bønder og landsbyidyl til nutidens moderne forstad – Brøndby har haft det hele! Tag med museums­ inspektør Lisbeth Hollensen fra Forstadsmuseet på en tidsrejse i Brøndbys historie gennem de sidste 900 år. 

14

Kulturhuset Kilden Gratis billetter Unum. siddepladser Info side 2

Torsdag 21. februar kl. 18.30-21.30 I efteråret strømmede fingernemme strikke-entusiaster til workshoppen Flid, fedt og snyd på Brøndbyvester Bibliotek. Nu er den dygtige underviser og krea-kaptajn Lene Randorff tilbage med strikkefidusen Magic Loop – en teknik, hvor man strikker to ting på én pind. PROGRAM Magic Loop gennemgås som teknik. Efterfølgende ser vi på, hvordan man: · strikker 2 ærmer på én rundpind samtidig · laver indtagning på en hue uden strømpepinde · strikker 2 strømper på én rundpind fra tåen og op MEDBRING En god rundpind mindst 80 cm (ikke de gamle grå pinde), to nøgler garn af samme kvalitet og en god portion tålmodighed! Der vil være mulighed for at købe rundpinde (80 cm) samt bogen: To på én pind fra tå til top m.m. Brøndbyvester Bibliotek Billet: 25 kr. Unum. siddepladser Info side 2


15


Boost din sundhed Livet med kræft På vores kræftforløbsprogram kan du og dine på­ rørende få støtte til at håndtere hverdagslivet før, under og efter et behandlingsforløb for kræft. Det er også for dig, der op til fem år efter endt kræft­behandlingsforløb oplever senfølger. Løbende optag

Ondt i ryggen? Har du nyopståede smerter i lænd og/eller ben, har du på vores lænde/ryg-forløbsprogram mulighed for at få et individuelt tilrettelagt program med mulighed for individuel træning to gange ugentlig. Løbende optag

Få styr på din diabetes Et tilbud til dig, der ønsker mere viden om type 2 diabetes og oplysning om, hvordan du får et stabilt 16

blodsukker og derudover ønsker et mere aktivt liv. Vi træner to gange ugentligt i 10 uger og har en ugentlig undervisningsgang i syv af ugerne. Forløb fire gange årligt

Hiver du efter vejret? Få gode vaner og nye ideer til at takle en hverdag med KOL på vores KOL-forløbsprogram. Du får oplysning om symptomer, virkning af forskellige typer medicin og redskaber i forhold til angst og ”lufthunger”. Vi træner to gange ugentligt i 10 uger og har en ugentlig undervisningsgang i syv af ugerne. Forløb fire gange årligt

Du bliver henvist til et forløbsprogram hos din læge eller via hospitalet. Du kan læse mere om vores tilbud på: www.brondby.dk/traening


KAN DU BRUGE EN TUSSE MERE OM MÅNEDEN? Nu er der endnu flere penge at spare ved at kvitte smøgerne! Er du også klar til at give rygestoppet et forsøg? Vi holder hele tiden løbende rygestopkurser og de er gratis. Du kan komme på rygestopkursus hvor, det passer dig bedst – vi holder dem i Kul­ turhuset Kilden, Kulturhuset Brønden, Café 13 i Brøndby Strand og på rådhuset. Ring til Stoplinjen på tlf. 80 31 31 31 eller til rygestoprådgiver Jane Iversen på tlf. 51 16 60 10 eller skriv til jadai@brondby.dk. Læs mere på www.brondby.dk/rygestop

Har du eller dine pårørende et alkoholproblem? Synes du, at dit alkoholindtag er blevet lidt for stort – eller er du pårørende til en, der drikker for meget? Så kan du uforpligtende og anonymt henvende dig i Behandlingscenter Brøndby for gode råd og vejledning eller ambulant behandling. Ring for telefonisk råd­ givning eller book et møde på tlf. 43 28 28 36. Læs mere på www.brondby.dk/alkohol

Har du svært ved at nå på toilettet i rette tid? Det er du ikke alene om. Der er nemlig rigtig mange mennesker, der har problemer med at holde på urin og afføring – også kaldet inkontinens. Mange tror, at inkontinens er noget, man må leve med. Men det passer ikke. Der er noget at gøre og mange oplever stor forbedring på relativ kort tid med den rette hjælp. Den kan du få hos det specialuddannede personale i Kontinensklinik Brøndby, Park Allé 156. Ring først og aftal en tid. Du kan ringe alle hverdage kl. 9-10 på tlf. 43 28 39 94. Læs mere på www.brondby.dk/kontinens

KOL-EKSPERTERNE SIDDER KLAR VED HOTLINEN · Mærker du symptomer, du tror, kunne være KOL? · Er dine symptomer blevet værre? · Vil du høre en vurdering på om du måske skal til lægen eller have justeret medicinen? · Er du pårørende og har du spørgsmål eller er der svære ting, du gerne vil vende? Så giv et kald til vores KOL-sygeplejersker. Stine og Hanne sidder klar hverdage kl. 8-14 til at svare på spørgsmål. Du kan ringe til dem på hotlinen tlf. 51 16 60 06.

17


Book en sundhedsformidler Er du Brøndby-borger med anden etnisk baggrund end dansk og har du et sundhedsemne, du gerne vil snakke om? Så kan du gratis booke en af kommunens seks etniske sundhedsformidlere, som ud over dansk også taler arabisk, tyrkisk, kurdisk og urdu. Sundhedsformidlerne kommer gerne ud til grupper og foreninger og snakker med jer om sundhed fx kost og motion, vitaminer, diabetes, livsstilssygdomme og hvordan du får mere energi i hverdagen. Har du brug for en sundhedsformidler så kontakt Rie Hjørland på mail rhj@brondby.dk eller på tlf. 43 28 25 06. Læs mere på www.brondby.dk/sundhedsformidler

Trænings- og vandrehold for demensramte Har du en demenssygdom eller svækket hukommelse og er du tidligt i sygdoms­ forløbet? Har du lyst til at være aktiv i naturen sammen med andre i samme situation? Så er trænings- og vandre­ holdene i naturen en gang ugentligt måske noget for dig. Vi har to hold. Et for dig som er yngre og kan gå minimum 5 km og et for dig, som har lyst til kortere ture på omkring 2 km. Der er max otte deltagere på holdet og det er gratis at deltage. Tilbuddet er uvisiteret. Vil du være med, så kontakt aktivitetsmed­arbejder Lone Nørregaard Frantzen på tlf. 51 48 05 04/lonfr@ brondby.dk eller kontakt din demens­ koordinator.

18

VI SES I MULTIHUSET Trænger du til at komme ud mellem andre menne­ sker? Multihuset er et aktivitets og caféhus for dig, der har et misbrug eller føler dig psykisk skrøbelig. Der kan være mange grunde til at komme i Multi­ huset, som er et fristed, hvor du møder engagerede medarbejdere, der kan tilbyde dig hjælp og støtte. Der er også en fælles café og en række værksteds-, aktivitets-, idræts- og samtaletilbud. Har du brug for en snak så kom til Multihuset, Horsedammen 42 og eller ring på tlf. 43 28 28 62. Læs mere på www.brondby.dk/multihuset

VI SENDER LIVE, når politikerne træffer beslutninger Husk du kan se kommunalbestyrelsesmøderne live én gang om måneden på www.brondby.dk/webtv Hvis det ikke passer dig at se det live, så kan du gense mødet – eller enkelte punkter – når du har tid. Vi sender live næste gang i februar. Se med på www.brondby.dk/webtv

MØD OS PÅ DE SOCIALE MEDIER

Følg Brøndby Kommune på Facebook, Instagram og LinkedIn og hold dig opdateret om bl.a. tilbud og job i kommunen.


BRØNDBY

inviterer indenfor Fastelavn i Middelalderlandsbyen lørdag den 2. marts kl. 12-15. Vi slår katten af tønden – både små børn, store børn og voksne – og kårer de bedst udklædte børn. Fastelavsboller og kakaomælk til alle børn, voksne kan købe kaffe/te.

Forårsmarked i Middelalderlandsbyen lørdag den 4. maj 2019 kl. 10-16. Besøg de arbejdende værksteder, hvor du kan snitte en smørkniv, støbe et tinsmykke og bage et fladbrød. Salgsboderne byder på smykker, læderarbejde, våben og forskellige krydderurter. Køb dejlig hjemmebagt kage og kaffe i kaffeboden.

Vil du være turist i din egen by?

I vinterferiens første fire dage står den på vinterbadning, saunavogn og hygge i Sejlerhuset. Kom forbi den 11.-14. februar kl. 11-15, Strandporten 9. Vi byder også på suppe og flute.

Standerhejsning Vi byder sejlsæsonen velkommen fredag den 26. april kl. 11-16 og byder gamle og nye brugere velkommen, Strandporten 9.

Så tag med på Forstadsmuseets fyraftensrundvisninger udvalgte steder i Brøndby og Hvidovre. Turene er altid gratis, men kræver tilmelding. Hold øje med forårets program på forstadsmuseet.dk.

Få en hyggelig dag med familien i skoven den 5. maj kl. 11-14 på Brøndbyskovens Dag 2019, når Brøndby Naturskole, Voldgade 21 D slår dørene op. Vi samler spiselige urter og laver friske forårsruller og pandekager. Du kan også lave fuglekasser, se et træ blive fældet og få en idyllisk hestevognstur.

Dyregården Søholt holder aftenåbent for besøgende og medlemmer onsdag den 27. februar kl. 17-20. Der er lys og hygge i hønsehuset, hestene og grisene gumler i stalden og I kan kæle med kaniner, marsvin og tamrotter. Vi vlaver også snobrød og tænder op i tøndebål og byder på kaffe, så vi kan holde varmen.

Påskeferie for børn i Middelalderlandsbyen lørdag den 13. april kl. 10-13 med påskelege, bål og fladbrød. Vær med til at fodre landsbyens dyr og få en rundvisning i landsbyen.

Snit en smørkniv og gril-selv til et hyggeligt arrangement i Middelalderlandsbyen torsdag den 2. maj kl. 16-19. Vi snitter smørknive i alle mulige størrelser og former og gør grillen klar til gril-selv.

Kom til ”Store Legedag” søndag den 12. maj 2019 kl. 12-16 i Esplanade­ parken mellem Brøndby Strand Kirke og Kulturhuset Brønden. Det bliver udfordrende, sjovt, hyggeligt og altid som aldrig før. 19


Violinkoncert Med Henryka Tronek og Irena Loskova

Lørdag 15. juni kl. 14 Sidst Henryka Tronek gæstede Brønden, blev det en minde­værdig koncert. Det er derfor med stor glæde, at vi endnu engang kan præsentere violinist Henryka Tronek og hendes pianist Irena Loskova. De fremfører blandt andre værker af: Dvorak, Brahms, Bartok, Pugnani, Kreisler.

Kulturhuset Brønden Billet: 50 kr. Unum. siddepladser Info side 2

Bogcafé Bogguld, litteraturquiz og kaffe Tirsdag 12. marts kl. 14.30-16.30

Biblioteket som app Hent app’en ”Biblioteket” i Google Play eller i App Store. Med den nye app har du altid dit bibliotek lige ved hånden. Med app’en bliver det nemt for dig at forny, tjekke dine reserveringer og få masser af inspiration.

Mangler du inspiration til, hvad du skal læse? Så kom til Bogcafé i det hyggelige Brøndbyvester Bibliotek. Bogcaféen er et af Brøndby-­Bibliotekernes åndehuller, hvor du kan læne dig tilbage og hente inspiration til hyggelige stunder med gode bøger. Vores populære litteraturquiz med præmie er selvfølgelig også på programmet. Biblioteket giver eftermiddagskaffe og kage.

Læs mere om bibliotekets nye app på www.brondbybibliotekerne.dk

Brøndbyvester Bibliotek Billet: 30 kr. Unum. siddepladser Info side 2

Amatørsymfonikerne

Den historiske læsekreds

Tirsdag 4. juni kl. 19

Den første onsdag i hver måned kl. 19

Amatørsymfonikerne er et fuldt udbygget symfoni­orkester, der består af dygtige og engagerede amatørmusikere i alle aldre. Publikum kan glæde sig til Brahms Violinkoncert og Sibelius’ 5. Symfoni.

Dette forår læser og diskuterer vi udvalgte bøger og emner om felttoget mod øst: Den røde front – Operation Barbarossa. Første gang er onsdag 6. februar kl. 19.

Koncert dirigeret af Christian Øland

Kulturhuset Brønden Pris: 100 kr. Unum. siddepladser Info side 2

For mænd der holder af bøger med et historisk vingesus

Brøndbyvester Bibliotek Telefonisk tilmelding på: 43 28 20 05 Info side 2

Oplev Brøndby Bladet - Forår 2019  
Oplev Brøndby Bladet - Forår 2019