Page 1

Brøndby

FREDAG 1. OKT. 2021 KL. 16-22 Artwork: Marck Fink /// Art & Graphic design · www.marck.dk

PROGRAM

ARRANGØR: BRØNDBY KOMMUNE I SAMARBEJDE MED FORENINGER OG FRIVILLIGE


FORORD Velkommen til Brøndby Kulturnat 2021. En aften som denne binder byen sammen på flere måder. Helt bogstaveligt med de gratis shuttlebusser, der tager dig med rundt mellem aftenens mange tilbud. Men måske endnu vigtigere, forbinder den os alle i mødet med kulturen. Vi mødes om musikalske øjeblikke, kreative udfoldelser, smukke kunstværker, lækker mad, bevægelse og meget andet. Jeg tror, vi er mange, der det sidste halvandet år har glædet os til at kunne det igen. På din vej rundt i Kulturnatten vil du møde kommunalbestyrelsesmedlemmer, som gerne vil i dialog om de fem fokusområder, der skal være med til at indfri Brøndbys vision om at skabe stærkere, sundere og mere bæredygtige fællesskaber frem mod 2030. I Ungekulturhuset Pilegården er der fokus på uddannelse og beskæftigelse, ved Nørregårdsskolen kan du høre om, hvordan vi vil skabe større variation i naturen og om hvordan, Brøndby bliver en mere klimavenlig kommune. Ved Kirkebjerg Torv og i Strandboxen ved Kulturhuset Brønden kan du høre om byudvikling og variation i boligformer, og ved Brøndbyhallen viser et bredt udvalg af vores idrætsforeninger, hvordan du holder dig aktiv livet igennem. Jeg håber, at du vil gribe mulighederne og være med til at opleve den store palette af spændende udvikling og kulturtilbud, som foregår i Brøndby. Det havde ikke været muligt at skabe denne aften uden hjælp fra de mange foreninger og frivillige, der bidrager. Jeg er stolt af, at Brøndby er et sted, hvor engagementet er så stort, og hvor vi er så mange mennesker til at løfte i flok. Derfor skal der her lyde en tak til alle dem, som har bidraget til igen i år at få skabt endnu en fantastisk Kulturnat. Rigtig god kulturnat.

2

Kent Magelund Borgmester


INDHOLD KULTURHUSET KILDEN OG BRØNDBYØSTER SFO NØRREGAARD (HORSEDAMMEN)

4

7

MARINEGÅRDEN, RÅDHUS- OG MØLLEOMRÅDET

10

LANGBJERGHALLEN 11 SHUTTLEBUSSER 12 KIRKEBJERG TORV, BRØNDBYVESTER BIBLIOTEK OG TRANEHYTTEN 14 VED BRØNDBY HALLEN 16 KULTURHUSET BRØNDEN OG BRØNDBY STRAND KIRKE

19

PILEGÅRDEN 23

SE DET INTERAKTIVE KORT OVER ALLE AKTIVITETERNE HER: WWW.BRONDBY.DK/KULTURNATSKORT OBS: Der kan forekomme ændringer i programmet.

3


KILDEN

Kalles trommeshow Klokken 16 Kalle fra Kalles Danmarkstour på Ramasjang er en næsten 2 meter høj mand, som elsker at spille trommer. Han spiller så meget trommer, at han næsten SELV er blevet til en tromme! For børn 5 år+

Biblioteket har åbent Klokken 16-22 Og hver halve time mellem klokken 16 og 20 vil der blive lagt én eller flere HELT nye spændende og eftertragtede bøger frem. Mellem klokken 17 og 19 kan du spinne lykkehjulet og vinde små præmier, og mellem 17 og 22 er der bogsalg. Ansigtsmaling Klokken 16-18 Kom og bliv malet, som lige det DU har lyst til. Kreativ Workshop med toiletrullerør Klokken 17-20 I genbrugens navn har vi hele året samlet på toiletrullerør. Så kom og hjælp os med at forvandle dem til dyr, biler, opbevaring eller hvad som helst du selv har lyst til at lave. Kun fantasien sætter grænser.

Åbningstale Klokken 17 Hajg Zanazanian, medlem af Kulturudvalget, byder velkommen til Brøndby Kulturnat. KOL-koret KOLIBRIERNE Klokken 17:15 Styrk dit værd - kom og syng med. Syng kendte danske sange fra Højskolesangbogen med KOL-koret KOLIBRIERNE, som er en aktiv del af Foreningen for KOL-patienter og andre lungesyge borgere.

Fællesspisning i teltet Fra klokken 17:30 Slagteren fra Brøndbyøster Torv sørger for, at du kan købe et lækkert måltid mad, når han disker op med sine lækre flæskestegssandwich. Du kan også vælge et kødfrit alternativ hos den vaganske foodtruck GREEN LOVE, der sælger spinat-kartoffelpandekager med salat og rødbedecreme samt en rød linse-karry kokossuppe Til maden kan du nyde tonerne fra livemusik i spiseteltet. Det er KONTRA - Brøndbys KulturKlub, der denne aften er værter i teltet.


Sangvinerne Klokken 18:30 Det lokale kor Sangvinerne synger foyeren op med en halv times koncert fra rampen ind mod teatersal. Brøndby Squaredansere Klokken 19:45-21 Kom og dans med de entusiastiske dansere fra Brøndby Squaredansere. Der er åben dans, og man må også gerne bare kigge på, hvis man er mest til det. CT Bigband Klokken 19 Der er ægte, klassisk, amerikansk swingmusik på programmet i Kilden, når CT Big Band spiller op. Repertoiret er Count Basie, Duke Ellington, Sammy Nestico med flere. CT Big Band er et ”full size” bigband med 17 musikere og en dirigent, der til daglig har tilholdssted på Brøndbyvester Skole, Tornehøj. Så nyd duften af friskbrygget big band musik; det er godt for både ører og hjerte.

Brøndby Harmonikaklub 19:45 Livemusik og fællessang når Brøndby Harmonikaklub underholder med et fornøjeligt syng-medprogram.

Teatret Gorgerne Klokken 21 Oplev en række highlights fra nogle af Teatret Gorgernes tidligere produktioner, samt den første smagsprøve på Gorgernes kommende store musical produktion ”Spring Awakening”. Brøndby Frimærkeklub Kom og hør om frimærkehobbyen og om kataloger og udstyr mv. til filatelien. Se en lille frimærkeudstilling. Fotogruppe 68 udstiller Se foreningens flotte udstilling af fotografier taget af foreningens medlemmer. Brøndbyøster Kirke Hvad betyder det at sidde i et menighedsråd? Hvad laver en præst egentlig? Foregår der noget for mig i Brøndbyøster Kirke? Hvis du er nysgerrig, så kom endelig forbi og hils på os. Vi står klar til en god snak om (næsten) alt mellem Himmel og jord. Samtidig kan du jo deltage i vores quiz for hele familien, og være med i konkurrencen om en lækker gavekurv og kommer du mellem 20.00 og 21.00 kan du smage og stemme på årets altervin (så længe lager haves).

5


Ditlevs Købmandsbutik Ditlevs Købmandsbutik er en gammel købmandsbutik i Brøndbyøster, som bliver ført videre af Bevaringsforeningen for Brøndbyøster. Foreningen er i anledning af Kulturnatten rykket i Kilden, så kom forbi til en snak om driften af butikken, køb en pose hjemmekogte bolsjer og lad dig rive med af nostalgien i foretagenet. Soroptimist International Brøndby Mød den lokale afdeling af verdens største NGO for kvinder i erhverv, og hør om deres arbejde for at fremme kvinders vilkår verden over.

Natteravnene Kom forbi og hør om Natteravnenes arbejde i Brøndby Kommune og om, hvordan du selv bliver natteravn. Kræftens Bekæmpelse Mød de frivillige fra Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling og få en snak med dem om deres arbejde. Marineforeningen Hils på nogle af Marineforeningens medlemmer, som i aftenens anledning både kan mødes i Kilden og på Marinegården.

BRØNDBYØSTER SFO Åbent hus på Ventilen Klokken 16-18 Ventilen, som er en fritidsklub/SFO og er en del af Brøndbyøster SFO, fik i midten af september en helt ny bygning. Det er denne bygning, vi åbner for Kulturnatten, så vi håber, at mange vil kigge forbi og se, hvordan det er kommet til at se ud. Se kreativiteten blomstre i vores krea- og træværksted, oplev vores nye og opdaterede gamerrum eller mærk stemningen i vores musikrum. Det kan være, vi laver en lille konkurrence, og der vil være saft og kage til alle besøgende. Find Ventilen på Brøndbyøster Skole, Bredager 160 6


NØRREGAARD Åbningstale Klokken 17 Per Jensen, medlem af Kulturudvalget, byder velkommen til Brøndby Kulturnat. Brøndby Tennisklub Klokken 17-21 Kom og se Brøndby Tennis Klubs dejlige anlæg på kulturnatten. Vi tilbyder ketchere, bolde og baner, så alle børn og voksne kan prøve. Vi glæder os til at se Brøndbys borgere med lyst til udendørs aktivitet. Adresse: Horsedammen 46.

K.F.U.M. spejderne Knuden-Brøndby Klokken 17-21 Vær med til sjove spejderaktiviteter og hør om livet som spejder. Multihuset Klokken 17-21 Åbent hus i Multihuset, som blandt andet rummer et aktivitets- og cafetilbud til kommunes borgere med forskellige udfordringer i livet. Der vil til Kulturnatten blive mulighed for at høre mere omkring husets

mange forskellige tilbud, ligesom der vil være mulighed for at høre mere omkring Åben DØR i Helsehytten. Derudover vil vores borgere lave guidet rundvisning, der vil være mulighed for, at specielt børnene kan male eget billede og måske deltage i andre tiltag på dagen/aftenen. Der vil under hele arrangementet være mulighed for at få servereret kage, kaffe og the, og vores borgere vil sælge sodavand. Historisk soldaterlejr i Fredskrudtsmagasinet Klokken 17, 18 og 19 Giv agt! Besøg Fredskrudtsmagasinet på Kulturnatten og få en unik oplevelse for hele familien! På Kulturnatten holder vi åbent i det gamle Fredskrudtsmagasin på Vestvolden, og tiden skrues tilbage til 1918. Stedet er forvandlet til en lille soldaterlejr, og her kan børn i alderen 5-12 år blive indrulleret i sikringsstyrken og forsøge sig med forskellige udfordringer. Arrangementet foregår i samarbejde med Lokalhistorisk Forening for Brøndby. Mødested: Nørregårdsskolens hovedindgang Slutsted: Fredskrudtsmagasinet ved Horsedammen 60

7


SANATORIET - ikke for sarte sjæle! Klokken 17-21 Dybt under Nørregårdsskolen kan man stadig møde de efterladte patienter fra Brøndbys gamle sanatorium. Dem der aldrig slap ud, dengang sanatoriets døre og vinduer blev muret til, under den forrige pandemi. Det siges, at de indlagtes genfærd stadig vandrer hvileløst rundt i de lange mørke gange, i jorden under skolens tykke mure. Kom og mød dem….hvis du tør….. Brøndby Ungdoms- og Musikskole 17-21 Musikskoleområdet på Nørregård forvandles på Kulturnatten til en stemningsfuld oplevelse med koncerter for alle og muligheden for at møde lærerne og prøve dit (måske) kommende favoritinstrument. Du kan også prøve kræfter med at producere elektronisk musik, og så kan du få en uhyggelig oplevelse med nogle af vores elever, der lægger lyd til det helt nye ’sanatorium’ i kælderen under Nørregård. Ungdomsskoleområdet har åben dør til både undervisning samt det kreative værksted, hvor du kan lave dine egne smykker med Melisa.

8

Sejlsport i svømmehallen Klokken 17-21 Kom til svømmehallen på Nørregårdsskolen og oplev Sejlerhuset, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med at stå op på paddleboards eller med at sejle solo eller dobbeltkajak. Der ud over vil der også være mulighed for at teste sine evner i Water Balls. Alt foregår inde i selve svømmehalen, husk eventuelt badetøj og håndklæde.

Middelalderaktiviteter Klokken 17-21 Middelalderaktiviteter for hele familien – det være sig bagning af fladbrød, snitning af smørknive, sværdkamp eller du kan slynge dit eget armbånd. Der vil også være en udstilling af våben og rustninger samt sang og musik med Jubel. En række medlemmer fra de foreninger, der er tilknyttet landsbyen, vil være til stede i middelalderdragter, for at formidle viden om middelalderen og middelalderlandsbyen til de besøgende.


Klatring, boldspil og Rulledisko Klokken 17-21 Kom til tops på klatrevæggen eller få trænet din kastearm og din venstrefod i hallen på Nørregårdsskolen. I den anden ende af hallen fester vi igennem til rulledisko for børn og voksne! Rullefabrikken hylder de legendariske rullediskoteker, og omdanner Nørregårdshallen til et glitrende rulleskøjte-paradis. Rullefabrikken spiller alt den disko, du ikke vidste, du elskede. Medbring dine rulleskøjter og hjelm, eller lån et par af Rullefabrikken!

mest om klima og CO2. Der er diplom og en lille præmie til alle, der gennemfører quizzen. Dansk Vegetarisk Forening - Vestegnen Mød Dansk Vegetarforening Vestegnen, der blandt andet uddeler smagsprøver på veganske lækkerier. Vilde Brøndby Brøndby Kommune har tilmeldt sig miljøministeriets dyst om at blive Danmarks vildeste kommune! Hvordan bliver vi det? Og hvordan kan du bidrage? Det kan du høre mere om på Kulturnatten. Her kan du komme i dialog med politikere og medarbejdere fra kommunen om de initiativer, der er på tegnebrættet. Du kan møde os sammen med Naturskolen, hvor både børn og voksne gennem aktiviteter kan få ideer til, hvilke tiltag du selv kan gøre for at skabe mere biodiversitet, ligegyldigt hvor du bor. Kom og vær med til at gøre Brøndby mere vild.

Dyregården Søholt 17-20 Dyregården rykker ud med smådyr og sjov, fest og farver fra livet på gården. Du kan også høre om, hvad Dyregården er for et slags fritidstilbud. Har du og dine forældre styr på det med klima? Få inspiration til en klimavenlig hverdag i både voksen- og børnehøjde – og kom i dialog med en politiker eller en medarbejder fra kommunen. Der vil være mulighed for at prøvekøre en elbil, få lidt godt til ganen og dyste med familien om, hvem der ved

Madboder Sulten? Så har du mulighed for at købe din aftensmad på Nørregård. Du kan vælge mellem skøn mexicansk mad hos Los Diaz. eller lækre plantebaserede burgere hos Planteslagterne. 9


BRØNDBY RÅDHUS Rundvisning, dialog, kaffe og kage Klokken 18 ”Ingen pragtkåbe, men en jævn, smuk frakke”. Med det ideal in mente tegnede arkitekt Svenn Eske Kristensen Brøndby Rådhus, som blev opført i 1959. Kom med når museumsinspektør Lisbeth Hollensen viser rundt på rådhuset og sammen med Kent Magelund fortæller spændende historier om arkitekturen og det politiske liv bag de gule mursten. Rundvisningen slutter i den smukke kommunalbestyrelsessal, hvor du bliver budt på kaffe og lækker gratis kage.

MARINEGÅRDEN Åbent hus Klokken 17-21 Kig indenfor i Marineforeningen, som er er omdrejningspunkt for 200 medlemmer med information om Søværn og Søfart. Kammeratskabet, arrangementer og pasningen af Marinegården er væsentligt for foreningens trivsel. Denne aften kan du også møde Marineforeningens skyttelaug samt Danmarks-Samfundet. Sted: Marinegården, Sognevej 35

10


BRØNDBYVESTER MØLLE Åben Mølle Klokken 16-21 Kom forbi Brøndbyvester Mølle, der i anledning af Kulturnatten kører på livet løs. De besøgende kan få en pose nymalet mel og en opskrift på lækkert brød med hjem.

MØLLEHUSET

Åbent hus Klokken 16-20 Pensionisthuset Møllen er et kreativt pensionisthus, hvor der foregår mange spændende ting, så kom og se hvad du kan lave i Brøndby, når det er din tur til at gå på pension. Der er mulighed for at købe suppe, kage og drikkevarer til billige penge. Sted: Brøndby Møllevej 37

LANGBJERGHALLEN

Palæstinensisk kulturaften Klokken 17-22 Foreningen Håbets Lys inviterer alle interesserede til en aften i kulturens tegn. Gå på opdagelse i den spændende udstilling, hvor du blandt andet kan se fotografier, traditionelle dragter, bøger og kortfilm. Der vil være mulighed for køb af kaffe, te, vand samt små palæstinensiske traditionelle retter. OBS: ARRANGEMENTET FINDER STED I LANGBJERGHALLEN, TYBJERGPARKEN 2, BRØNDBY STRAND

11


SHUTTLEBUSSER 156

1 S

2

E47

ÅS K

BRØNDBYØSTER E L LET

4

3

5 BRØNDBYVESTER 3

E47

i ngs gt R 21 P lanla

7

ne ted ba

72

Marg rethe høje n

21 21

Planlagt Ringste dbane 3

DEN GRØNNE KILE

E47

K ØG E

E20 E47

BUG T

MO TO R V EJ

EN

S

BRØNDBY STRAND 6 S

151


SE EFTER STOPPESTEDERNE

BUS STOP

Hele aftenen kører der gratis shuttlebusser mellem knudepunkterne. Én af disse kan medtage kørestole. Stoppestederne er markeret med særlige Busstop-beachflag, som er lette at få øje på. OBS: Hvert stoppested betjenes hvert 20. minut. De første busser kører fra Kilden, Kirkebjerg Torv og Brønden klokken 15:40, og de sidste kører 22:10. Du kan hoppe af og på busserne følgende steder: 1.

Kulturhuset Kilden

2.

Nørregaard (Horsedammen)

3.

Marinegården, Rådhus- og Mølleområdet

4.

Kirkebjerg Torv

5.

Brøndbyvester Bibliotek

6.

Kulturhuset Brønden

7.

Brøndbyhallen

Brøndby

KUL TUR NAT


BRØNDBYVESTER BIBLIOTEK Biblioteket har åbent Klokken 16-22 Og hver halve time mellem klokken 16 og 20 vil der blive lagt én eller flere HELT nye spændende og eftertragtede bøger frem. Ansigtsmaling Klokken 16-18 Kom og bliv malet, som lige det DU har lyst til. Nøglerings Workshop Klokken 16-19 Kom og lav din egen flotte nøglering. Slip fantasien løs når vi laver nøgleringe med Silk Clay.

TRANEHYTTEN Åbent hus Klokken 17-21 Kom og besøg os på Tranehytten, hvor du kan klappe vores kaniner og se, om hønsene skulle have lagt et æg. Du kan også hilse på vores heste og måske vores katte, hvis de er på området. Vi byder også på en kop kaffe, te eller saftevand, og du kan bage en pandekage. Hvis vejret er til det, bager vi pandekagerne på bål. Sted: Tranestien 1. 14

Slægtsforskning Klokken 16-21 Slægtshistorisk Forening for Vestegnen vil på kulturnatten vise, hvordan man finder sine forfædre. Har du data om f.eks. dine bedsteforældre eller oldeforældre, så tag dem endelig med. Lad os se hvad vi kan finde og få en snak om, hvordan du selv kan komme videre. Brøndby Lirekasselaug Klokken 17-20 Mød de glade lirekassemænd, der både spiller god musik og fortæller røverhistorier.


KIRKEBJERG TORV Byliv og boligformer - Hvordan skal Brøndby se ud i fremtiden? Klokken 16-21 Der er i øjeblikket fuld fart på byudviklingen i Brøndby Kommune med blandt andet letbanen, Fremtidens Brøndby Strand og de mange spændende nye boliger i Kirkebjerg. Kom forbi vores stand og hør mere om nuværende og fremtidige byudviklingsprojekter i Brøndby – og kom i dialog med en politiker eller en medarbejder fra kommunen. Byvandringer Klokken 17 og 19 Kom med på guidet byvandring i Kirkebjerg. Cirkusworkshop og drømmeboliger Klokken 16-20 Foruden de mange byudviklingsprojekter er der mulighed for både voksne og børn at prøve kræfter med en række af de klassiske cirkusdiscipliner som jonglering, akrobatik, hulahop, ethjulede cykler og linedans. I får også mulighed for at dyste i familien om, hvem der kan tegne den flotteste drømmebolig.

15


VED BRØNDBY HALLEN Åbningstale Klokken 17 Michael Buch-Barnes, medlem af Kulturudvalget, byder velkommen til Brøndby Kulturnat. Bevæg dig for livet Klokken 16-19:30 Mød en lokalpolitiker eller medarbejder fra Børne-, Kultur og Idrætsforvaltningen og få en snak om, hvordan vi sammen kan nå det fælles mål i Brøndby 2030 - Mere idræt, sport og bevægelse hele livet. Hør hvilke mange foreningstilbud der er i Brøndby Kommune, og hvordan du kan blive en del af foreningslivets fællesskaber!

Brøndby Håndbold Klub Klokken 17:30-19:00 Er du mellem 7-9 år og glad for bolde, så kom og få et smil på læben med håndboldklubben på Kulturnatten. Du får måske også lidt sved på panden, hvis du er heldig!

16

Børnebasket Brøndby Klokken 18-19:30 Kom og vær med til at spille basketball sammen med Børnebasket Brøndby aka Brøndby Bulldogs. Vi fyrer op for en masse sjove, udfordrende og lærerige basketball spil, lege og øvelser for børn, unge og hele familien - det bliver mega sjovt! Alle kan være med, dreng, pige, trænet eller nybegynder.

Brøndby Bordtennis Club Klokken 16-18 Har du lyst til at prøve at spille bordtennis? Mød vores ungdomstrænere i Den Røde hal mellem 17 og 18. Der vil blive spillet ”rundt om bordet”, og der vil også være mulighed for selv at spille en kamp. Vi har bat og bolde, så du møder bare op, klar til kamp. Alle er meget velkomne.


Brøndby Volleyball Klub Klokken 16-17:30 og 19-19:30 Ramasjang volley er for alle krudtugler mellem 3-7 år og deres forældre. Vi skal lege og have det sjovt! Er du mellem 8 og 12 år, så vær med når vi sætter gang i leg og spil med volleyball.

Brøndby Judo Klub Klokken 17:30-19:30 Kom og prøv judokast, holdegreb og faldteknik sammen med judoudøverne fra Brøndby Judo Klub. Du kan være med uanset om du er barn eller voksen. Boblberg Klokken 16-19:30 Boblberg besøger Brøndby Kulturnat, hvor vi har en masse aktiviteter, lege og spil. Vi har også sæbeboble-maskiner med, og der vil være konkurrencer, hvor der er mulighed for at vinde præmier. Alt i alt er vi sikre på, at der bliver en god stemning, når I besøger vores stand.

Det frivillige beredskab 16-19:30 Store og små kan besøge brandbilen og ambulancen. Du kan også teste dine evner med vandslangen. Brøndby Hallen Klokken 16-19:30 Kom til Brøndby Hallen! Nyd en kop kaffe i foyeren og se hvad der sker i Brøndby Hallen på Kulturnatten! Pensionisthusene Klokken 16-18 Pensionisthusene viser nogle af deres mange aktiviteter for byens seniorer frem. Mød pensionisthusenes cykelhold, gymnastikhold og de frivillige fra Cykeltursvenner og Gåbuddies. Prøv deres aktiviteter og find ud af om det kunne være noget for dig. Brøndbyernes I.F. Klokken 16-18 Hvem kan ramme plet og få flest point? Kom og mød fodboldklubben Brøndbyernes I.F og prøv deres fodboldaktiviteter for familie og venner – uanset om du er professionel fodboldspiller, elektriker eller musicalsanger!

17


Brøndby Strands Gymnastikforening Fra Klokken 17 Kom og prøv din indre springgymnast af med Brøndby Strands Gymnastikforening! Du får mulighed for at prøve forskellige spring sammen med dygtige instruktører og prøve din krop af på en hel ny måde. Derudover står Brøndby Strands Gymnastikforening også klar til at fortælle om sig selv og deres tilbud, og om den nye springhal, der forventes at stå færdig i februar 2022.

Ulf Jarl Spejderne Klokken 16-19:30 Vær’ spejder for en aften, når Ulf Jarl tænder op i bålet, og du blandt andet kan grille skumfiduser og lave popcorn over bål. Du kan også prøve kræfter med spejderknop, når vi bygger med rafter. Plads til Alle Klokken 16-19:30 Vil du være frivillig? Eller vil du høre mere om vores mange projekter? Vores lokalforening Red Barnet laver aktiviteter for børn og familier i Brøndby. Vi hjælper også børn og unge med at få en aktiv fritid. Kom og hør mere, hvordan vi måske kan hjælpe jer eller andre I kender! Natteravnene16-19:30 Kom forbi og hør om Natteravnenes arbejde i Brøndby Kommune og om, hvordan du selv bliver natteravn.

Brøndby Skakklub Klokken 16-19:30 Er du glad for brætspil? Så er skak lige noget for dig! Om du vil lære reglerne, løse et par opgaver eller spille et parti skak, så glæder Brøndby Skakklub sig til at tage imod dig. Kig forbi vores stand til en hyggelig snak og deltag samtidig i vores konkurrence. Allround Dance Klokken 18:30-19:30 Allround Dance giver workshop på begynderniveau og viser danse i hallen. Kom og vær med! 18

Mad og drikke Klokken 16-19:30 Uden mad og drikke... Så der er selvfølgelig mulighed for at købe lidt mad og drikke eller få lidt sødt til ganen.


BRØNDEN Børnekoncert med Anton og Rikke Klokken 16 Kan du heller ikke få nok af de gode gamle børnesange fra Åh Abe cd’erne og De Små Synger, så skal du helt sikkert komme og danse og synge med. For børn 2-8 år.

Instrumentværksted og rytmik for børn og deres legesyge voksne. 16-18 i Bevægerummene Kom og vær med, når rytmikpædagogerne Marie og Sara inviterer alle ind i instrumentværkstedet. Her bliver der mulighed for at lave sit helt eget musikinstrument af simple materialer fra hverdagen. Senere bydes der op til musikalske bevægelseslege. Vi skal hoppe, spille, synge, danse og have det sjovt, alt sammen i en ramme med fokus på børnenes fantasi og leg. Aldersgruppe: Børn i alderen 2-6 år og deres voksne Instrumentværksted: 16.00 - 17:15 Rytmikforløb: 17:30 - 18:15

Ansigtsmaling Klokken 16-18 Kom og bliv malet, som lige det DU har lyst til. Åbningstale Klokken 17 Syed Aejaz Haider Bukhari, medlem af kulturudvalget, byder velkommen til Brøndby Kulturnat.

Biblioteket har åbent Klokken 16-22 Og hver halve time mellem klokken 16 og 20 vil der blive lagt én eller flere HELT nye spændende og eftertragtede bøger frem. Wizefloor & Robotter Klokken 16-19 Gå ikke glip af en sjov oplevelse på vores interaktive gulv, der virker som en stor Ipad. Vi spiller fodbold og tester vores viden om alt mellem himmel og jord. Du kan også prøve at køre robotræs, når vi sætter en bane op, som du skal få robotten igennem. For børn 10 år +

19


Koncert med lokale børn og unge Klokken 18:15 Kom med til koncert og oplev børn og unge fra lokalområdet sætte deres egne ord (og musik!) på, hvad der er vigtigt for netop dem. Det er bl.a. sange om venskab, familie og en stolthed over at kalde Brøndby Strand for hjem. Sange og musik er skrevet af de unge selv i samarbejde med den lille organisation Turning Tables Danmark, der skal åbne et ungedrevet kulturlaboratorium i Brøndby Strand i tæt samarbejde med Brøndby Boligselskab, Brøndby Strand Projektet og Brøndby Kommune. I kulturlaboratoriet vil der være faste ugentlige aktiviteter for områdets børn og unge indenfor musik, film og foto.

Kreativ Workshop med ispinde Klokken 17-20 Byg dit drømmehus (med svømmepøl?) af ispinde, lim, glimmer og andre sjove kreative ting. Skattejagt for familien Klokken 16-20 Skattejagt for familien hele dagen på 1. sal i Brønden, hvem og hvad har gemt sig mellem bøgerne? Vi trækker lod blandt de afleverede besvarelser om flere fine præmier klokken 20, og vinderne får direkte besked. BiFFEN Klokken 17-19 og 19-21 Først viser vi små film for hele familien, og dernæst for alderen 15+ Akvarelworkshop Klokken 18-21 Alle kan være med, når kunstneren og FOF underviseren Annisette Falk-Jensen sammen med sine kursister bliver udfordret i akvarellens teknikker. Kom og lav dit eget flotte kunstværk.

Kræftens Bekæmpelse Mød de frivillige fra Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling og få en snak med dem om deres arbejde.

20

Mike Tramp Klokken 21 Der er kun én Mike Tramp, og han er Danmarks ægte rock’n’roller no. 1. Han indtager scenen til årets Kulturnat med sin akustiske guitar.


Fællesspisning og livemusik Fra klokken 17:30 Strandens Forsamlingshus er i aftenens anledning flyttet til det store spisetelt ved Brønden, hvor de serverer sandwich med kylling, laks eller roastbeef samt chili con carne med flute og kold kartoffelsalat med enten traditionelle frikadeller eller kyllingefrikadeller til 45 kroner pr. portion. Til maden kan du nyde tonerne af C’n’B, en duo der spiller irsk, skotsk og amerikansk folk, som de nænsomt blander med lidt country og blues. Brøndby Kunstforening - Fernisering Klokken 17-19 Udstillingen TRÆER ER IKKE BARE TRÆER er en gruppeudstilling fra Brøndby Kunstforenings malerhold og KREA, hvor kunstnerne vil udstille deres bud på temaet. Udstillingen kan ses i Kulturhus Brønden i hele oktober måned 2021. Der er fernisering på Brøndby Kulturnat, hvor det vil være muligt at træffe nogle af de deltagende kunstnere. Der vil også være en mulighed høre lidt mere om de 2 foreningers forskellige medlemsaktiviteter.

Byliv og boligformer - Fremtidens Brøndby Strand Kom forbi Strandboxen og hør mere om byudviklingsprojekterne Fremtidens Brøndby Strand, letbanen og om de mange spændende boliger i Kirkebjerg. Udviklingen i Brøndby Strand foregår lige nu og de næste tyve år. Formålet er en sammenhængende bydel, som er god at leve i sammen og for alle. Det er en fysisk udvikling af området, der skal forandres, med afsæt i det, Brøndby Strand er lige nu. I Strandboxen kan du møde en politiker eller en medarbejder fra Fremtidens Brøndby Strands sekretariat, der kan svare på spørgsmål og tage imod input til udviklingen i Brøndby. Derudover kan du opleve Forstadsmuseets udstilling om Brøndby Strands historie.

Byvandring Klokken 17 og 19 Sekretariatet for Fremtidens Brøndby Strand byder på byvandring to gange i løbet af aftenen af cirka 40 minutters varighed. De to gule ombyggede skibscontainere, der udgør Strandboxen, står lige overfor Kulturhuset Brønden. 21


BRØNDBY STRAND KIRKE Andagt Klokken 17:30 Stemningsfuld andagt i kirkerummet.

Henning Munk og Plumperne Klokken 19:45 Orkesterleder Henning Munk Plum fra Vanløse, én af Danmarks bedste klarinettister og sopransaxofonister har til sit band håndplukket fire fremragende medmusikere. På trombone finder vi Morten Hertz og Professor Björn Ekman fra Lund trakterer gavmildt med banjo og sang. På bas finder vi Mister Kontrabas - Bjarne Christensen og trommerne betjenes virtuøst af Bjørn Otto Hansen.

Fællesspisning og dinnerjazz Klokken 17:45 Der bliver langet flæskestegssandwich over disken, mens musikken flyder ud af højtalerne og sætter stemningen. OBS: Salget af mad begynder 17:30 Jakob Høgsbro Klokken 18:45 Jakob Høgsbro er korleder, saxofonist og komponist og står for programmet til aftenens korkoncert, sammen med Brøndby Strands Kantori og Eva Østergaard, som akkompagnatør og fløjtenist. Det bliver en fest!

Natteravnene I kirken kan du også møde Natteravnene, og høre om deres arbejde i Brøndby Kommune og om, hvordan du selv bliver natteravn. Andagt Klokken 21 Stemningsfuld aftenandagt i kirkerummet.

22


PILEGÅRDEN Caféen er åben 16-22 Der er mulighed for at købe sodavand og toast i caféen. Kaffe og the er på huset i aftenens anledning. Musik og talk med Eebz og YAKUZA Klokken 19-20 og 20-21 De to rappere Eebz og YAKUZA optræder med deres svedige beats og taler om livet i musikbranchen.

Ung i Brøndby I løbet af aftenen kan du få en uformel snak med din kommunalpolitiker om ungdomsliv, drømme, uddannelse og alt derimellem. Natteravnene Klokken 16-18 Er du nogensinde stødt på Natteravnene ude i Brøndbys nat? Hvad er det, de laver, hvorfor gør de det, og hvordan bliver man egentlig natteravn. Det kan du få en snak med dem om. Gadespejlene Klokken 16-22 Hvad er en mentor? Hvad kan man bruge en mentor til? Og hvordan får man en mentor, hvis man godt kunne tænke sig en? Det vil de frivillige mentorer fra foreningen Gadespejlene gerne fortælle om.

Er du til sorte eller røde negle? Klokken 16-18 Mød elever fra Ungdomsskolens to valgfag Autoværksted og Salon og få en gang olie under neglene, flot lak lagt på dem eller måske begge dele. Giv lykkehjulet et spin Klokken 16-19 Ungerådgivningen R:U:M har støvet lykkehjulet af, så giv det et spin og se om du er heldig nok til at vinde den helt store slikgevinst. De vil også gerne bare snakke.

Åbent hus i Brøndby Racing Club Klokken 17-22 Kunne du tænke dig at prøve kræfter med en rigtig professional RC bil…..? Så har vi i BRC en låne onroad-bil, som du kan prøve og se om det skulle være noget for dig. Du kan også se nogle af Danmarks bedste kørere give den max gas på den imponerende indendørs bane.

OBS: Du finder Pilegården på hjørnet af Korsdalsvej og Roskildevej.

23


Profile for Brøndby Kommune

Brøndby Kulturnat 2021 - Program  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded